Belépés
2019. július 19. péntek | 29. hét | 200. nap | 20:48 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Átadták az V. Mesterecset pályázat díjait
beérkezett 1.176 alkotás közül a szakmai zsűri az ötletesség, az alkalmazott technikai kivitelezés és a kiválasztott témához való illeszkedés szempontjait figyelembe véve korosztályonként 3-3 művet díjazott. Emellett a Kincstár munkatársainak szavazatai alapján kategóriánként 1-1 Kincstár Dolgozói Különdíjat is átadtak. A nyeremény a helyezéstől függően 30-150 ezer forint összegű vásárlási utalvány volt.

Az 5-8 éves korosztályban az első helyezett Angi Zoé, a második Németh Szonja, a harmadik Lugosi Zsolt lett.

A 9-13 éves korosztály tagjai közül első díjat vett át Puskás Petra, másodikat Mundi Boglárka, harmadikat Sallai Anna Katalin.

A 14-18 éves korosztályban az első helyezést Jaskó Emőke, a másodikat Szőnyi Panna, a harmadikat Bach Alexandra és Técsi Boglárka nyerte el. A Pénziránytű Alapítvány különdíját Firtha Blanka vette át.

A digitális pályázatok között első helyezést ért el Sándor Ákos, másodikat Aszódi Vivien, harmadikat pedig Jaskó Emma.

Kincstár Dolgozói Különdíjat nyert
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:46
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Varga Zsolt: egy munkának most a végére értünk
"Egy munkának most a végére értünk, persze jön majd a folytatás, de az most legyen a jövő zenéje" - nyilatkozta Varga Zsolt a Kossuth Rádiónak a címvédő Olympiakosz felett ötméteresekkel aratott sikert követően. A tréner hozzátette, ezt a győzelmet ugyanolyan nagy fegyverténynek tartja, mint amikor tavaly a hazai porondon három évig egyeduralkodó, 2017-ben ugyancsak BL-győztes Szolnokot letaszították a trónról. "Ez volt a másik nagy álmunk, óriási élmény ezzel a csapattal dolgozni, és látni a játékosok folyamatos fejlődését."

Varga Zsolt a fináléval kapcsolatban megjegyezte, végig higgadtnak kellett maradnia, hiszen több olyan momentuma is volt az összecsapásnak, amin el mehetett volna a döntő. "Az Olympiakosz nagyon jól kihasználta a játékvezetői felfogást, nagyon jól mutatja az erejüket a görögöknek, hogy háromgólos hátrányból is fel tudtak állni."

A Ferencváros vezetőedzője megjegyezte, az Olympiakosz mellett a Pro Reccót, a Barcelonetát tartja még a legerősebb európai csapatoknak, s az,
velemenyezd, 2019. június 09. vasárnap, 07:03
Nyolcezer méteres hegycsúcsok meghódítására indulnak magyar hegymászók
(Gasherbrum I) csúcs megmászását, mivel a hegy nagy részét már ismerem" - magyarázta.

Lengyel Ferenc hegymászó idei célja, hogy oxigénpalack nélkül érje el az első nyolcezresét, a világ 14-ik legmagasabb hegycsúcsát, a Himalájában található 8027 méteres Sisapangmát. A hegymászó elmondta, hogy hobbi szinten kezdett el a hegymászással foglalkozni, eddig az Alpok 82, négyezer méter feletti csúcsára jutott fel, és több alkalommal mászott együtt a 2013-ban, a Kancsendzönga megmászása közben elhunyt Erőss Zsolttal, akivel többek között a Kilimandzsáróra jutottak fel együtt. Tavaly pedig a 7134 méter magas Lenin-csúcsra ért fel Kirgizisztánban - tette hozzá.

Mint mondta, elsődleges célja, hogy oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül, a Sisapangma ritkán mászott déli oldalán keresztül jusson fel a hegycsúcsra.

Héjja Bálint idei célkitűzése, hogy sítalpakon jusson el a Pamír-hegységben található 7134 méteres Lenin-csúcsra. Kiemelte, hogy magyar viszonylatban ritkaságnak számít a
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 06:58
A mélységből
,,Mert aki testének vet, a testből arat majd pusztulást." Galata 5,8

Senki nem vétkezhet úgy, hogy büntetlenül megússza. A bűn következményei nemcsak elháríthatatlanok, hanem rendkívül keservesek. A bűn tűnhet eleinte kedves kiscicának, végül azonban üvöltő oroszlánként marcangol szét bennünket.

A bűn állítólag varázslatos voltát lépten-nyomon reklámozzák. De nagyon keveset hallunk az érem másik oldaláról. Nagyon kevesen hagynak hátra leírást a hanyatlásukról és az azt követő nyomorúságról.

Írország egyik legragyogóbb tehetségű írója megtette. Természetellenes perverzióba bonyolódott. Egyik esetét a másik követte, míg végül bíróság elé került, és a börtönben kötött ki.

,,Mindent megadtak nekem az istenek. Lángész voltam, nevem jól ismert lett, magas társadalmi állásban voltam. Megadatott az intellektuális ragyogás és bátorság. A művészetet filozófiává tettem, és a filozófiát művészetté. Megváltoztattam az emberek gondolkodását és a dolgok színét. Bármit
kalmanpiroska, 2019. május 03. péntek, 07:39
Krónika 3. rész (közigazgatási bíróságok)
garanciákat a bírói függetlenségre, ugyanis azok csak a mostani javaslatban jelentek meg,a Velencei Bizottság állásfoglalásának hatására.

Úgy fogalmazott, értékelendő, hogy a kormány meghallotta a Velencei Bizottság észrevételeit és elkezdte integrálni azokat a javaslatba, de nem elegendő csak néhány ajánlást átvenni. Olyan javaslatra van szükség, amely megteremti a bírói függetlenség tényleges garanciáit - jelentette ki.

DK: további garanciák kellenek a jogbiztonság erősítéséértGréczy Zsolt (DK) hangsúlyozta: a magyarok nem érzik a jogbiztonságot Magyarországon, ezért a javaslat további módosításaira és több garanciára van szükség, hogy a választópolgárok jogbiztonságba vetett hite erősödjön.

Úgy látja, míg a kormány korábban azt gondolta, mindegy, milyen kifogásokat fogalmaz meg az ellenzék, a közigazgatási bíróságokról szóló törvény úgy jó, ahogy van, a Velencei Bizottság véleménye nyomán kiderült, hogy ez nincs így.

Párbeszéd: "Fidesz-bíróságok" jönnek létre

Tordai
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 13:21
Pert indít a román igazságszolgáltatás részrehajlásának bizonyítására a Székely Figyelő Alapítvány
franciául, majd románul és angolul szerepel az ország megnevezése, a név, állampolgárság, lakcím feliratok pedig egymás mellett szerepelnek románul franciául és angolul.

Abból indult ki, hogy az Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) keresete nyomán számos esetben marasztaltak el a bíróságok székelyföldi önkormányzatokat, amiatt, hogy egyes intézmények nevének a kiírásakor nem felül tették a román nevet, és alul a magyart, hanem egymás mellé helyezték el a különböző nyelvű névtáblákat.

Árus Zsolt közölte: amiként az ADEC-et vezető Dan Tanasa blogger, úgy ő is felszólította a miniszterelnököt, hogy kezdeményezzen kormányhatározatot a személyi igazolványok megváltoztatására, mert a dokumentumon többnyelvű szövegek találhatóak úgy, hogy az idegen nyelvű nem a román alatt van. Mivel válasz nem érkezett a kormánytól, ezért a bírósághoz fordult.

A Székely Figyelő Alapítvány elnöke elmondta: ugyanazokat a szavakat, ugyanazokat az érveket használta a keresetben, amelyekkel a magyar feliratok
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 15:31
A magyar széppróza napja - Reprezentatív válogatás jelent meg a tavalyi év legjobb novelláiból
szerepelnek. A komolyabb tárgyú, magyar történelmi kataklizmákat feldolgozó novellák közül Erős Kinga kiemelte a kötet legfiatalabb szerzője, Biró Zsombor Aurél 56-os tematikájú írását; valamint Hegedűs Imre János Az attasé fia című novelláját, amely a kommunizmus időszakában a bukaresti pártelit otthonaiban cselédként dolgozó erdélyi magyar lányokról szól.

A könnyedebb hangvételű írások közül Orbán János Dénes vérbő, székely humorral írt Hófehérnépecske című szórakoztató novelláját és Nagy Koppány Zsolt Színésznő a feleségem című művét említette külön Erős Kinga, aki kitért arra is: műfajilag határterületen mozog Jászberélyi Sándor a novella és a riport jellegzetességeit vegyítő szövege a kairói üldözött keresztényekről, amely szintén helyet kapott a válogatásban.

Az év novellái 2019 című antológia szerzői között van még Berta Zsolt, Bíró Gergely, Burns Katalin, Csabai László, Csender Levente, Ferdinandy György, Fodor Janka, Hajnal Csaba, Ircsik Vilmos, Király Farkas, Kontra Ferenc, Kötter Tamás,
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 14:31
Balla Irma-gyilkosság - Tizenöt év fegyházra ítélték az emberöléssel vádolt férfit
A bíróság D. Lajost nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés büntettében találta bűnösnek, és kimondta, hogy feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért, az ügyész pedig életfogytiglan kiszabásáért fellebbezett.

Bodnár Zsolt tanácsvezető bíró a tényállást ismertetve elmondta, a 39 éves vádlott többször volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, most is jogerős szabadságvesztését tölti. A férfi 2007. március 10-én - feltételes szabadságra bocsátása után - segédmunkásként dolgozott egy debreceni ingatlanon, amelynek a telekszomszédja volt a sértetté. Március 31-én az állásából elbocsátották, ezért az anyagi gondokkal küszködő férfi elhatározta, hogy az általa egyedülállónak megismert asszonytól fog pénzt vagy egyéb értéket szerezni.

Április 6-án este tíz óra körül az építési területről ment át a házba, és az építkezésről magához vett feszítővassal az ágyban olvasgató asszonyra támadt. A fejét, arcát, nyakát nagy
velemenyezd, 2019. január 31. csütörtök, 12:41
Megszenteltetés
A keresztyén embernek imádkozni kell megszenteltetéséért

Akit az Isten egyszer kegyelmébe és szeretetébe fogad, azt meg is szenteli, hogy előtte kedves életet éljen. Mert lehetetlen, hogy kegyelmében és szeretetében tarthassa a bűn rútságában heverő lelket. (Zsolt 5:5-7) Így azt, hogy az Isten kedvében és kegyelmében van-e valaki, abból tudhatja meg, hogy ha tapasztalja magában a megszenteltetést.
Megszenteltetik pedig az ember akkor, amikor a bűn miatt megromlott természete egészen úgy megújul, erkölcse, szokásai és tulajdonságai úgy megváltoznak, hogy a gonoszt gyűlölni, a jót pedig szeretni kezdi és mind belső indulatai, mind külső cselekedetei Isten törvényével és Krisztus példájával mindinkább megegyezni kezdenek. Amint ilyen megszenteltetés nélkül lehetetlen Isten kegyelmében lenni, úgy üdvösséget sem lehet várni,, mert hogy lehetne csak elgondolni is, hogy az olyan bűnös, aki természeti romlottságának utálatosságából ki nem tisztíttatik, a szent Isten közösségébe bebocsáttatnék. Azért
kalmanpiroska, 2019. január 14. hétfő, 14:58
Bizalom
,,Átkozott az a férfi, aki emberben bízik, és testi erőre támaszkodik, az Úrtól pedig elfordul a szíve! Mert olyan lesz, mint a cserje a pusztában, amely nem látja, hogy jó következnék, hanem sivár helyen lakik a sivatagban, kopár és kihalt földön. De áldott az a férfi, aki az Úrban bízik, és akinek bizodalma az Úr." (Jer 17,5-7)

A karácsony nem az angyali üzenettel kezdődik, nem is a gyermek születésével. Gyökerei az Édenben vannak, amikor Isten előhívja az embert, hogy pereljen vele engedetlensége, bűne miatt.
A világnak ebben az első perében az ember egyedül áll szemben Istennel. Az Úr rettenetes igazsága úgy zuhan rá, mint a pöröly valamely törékeny tárgyra, hogy darabokra morzsolja. Az ember tehetetlenül áll Isten igazságával szemben. Tehetetlensége mélyen megalázza, mert lelke mélyén érzi, hogy az ítélet nem bosszúállás, hanem igazságtétel: megérdemelte bűne büntetését. Mennyire más lenne ennek a pernek a kimenetele az Éden kapujában, ha az elítélt embernek lenne pártfogója,
kalmanpiroska, 2018. december 22. szombat, 16:03
Isten a Bíró
,,A jó és a rossz méltó megjutalmazása Isten jellemének természetes, eleve elhatározott megnyilatkozása. Isten eltökélte, hogy minden embernek bírája lesz, s hogy kinek-kinek megfizet cselekedetei szerint. A teremtés kikerülhetetlen erkölcsi törvénye ez. Isten gondoskodik arról, hogy előbb vagy utóbb minden ember elvegye, amit megérdemel - ha nem ezen a világon, hát a másikon. Ez az élet egyik legalapvetőbb igazsága. S mivel Isten a maga képére teremtette az embert, szívünk mélyén valamennyien érezzük, hogy ez így jogos. Nem is lehet másként. Gyakran panaszkodunk - mint az egyszeri rabló -, hogy 'nincs igazság a földön'. Az élet gyakran olyan, hogy megütközünk, mint a zsoltáríró, aki látta az ártatlanok gyötrődését, miközben a gonoszokat 'nem érik... csapások, mint más embereket' (Zsolt 73,5). Mindazonáltal Isten jelleme a biztosítéka annak, hogy egy napon minden gonoszság elnyeri méltó jutalmát. Ha eljön 'a harag napja..., amikor az Isten nyilvánvalóvá teszi, hogy igazságosan ítél' (Róm
kalmanpiroska, 2018. december 19. szerda, 20:02
Befolyással üzérkedés miatt hat évre ítélték a volt Összefogás Párt elnökét
szükséges feltételek hiányában is - segítséget nyújt kárpátaljai ukránoknak a magyar állampolgárság megszerzéséhez. Azt ígérte, hogy - nagy összegű euró fejében - az ő kérésére hivatalos személyek elintézik a kedvezményes honosításokat Magyarországon.

A vádlottak legalább 594 ukrántól csaknem 400 ezer eurót (több mint 110 millió forintot) vettek át - ezért azonban egyetlen honosítási eljárást sem kezdeményeztek, a pénzt saját céljaikra fordították.

A másodfokú bíróság megállapította, hogy Szepessy Zsolt legalább 594 honosítási ügyben fogadott el pénzt, továbbá, hogy a másodrendű vádlott D. N. a befolyással üzérkedés elkövetéséhez szándékosan nyújtott segítséget.

A törvényszék nyomatékos súlyosító körülményként értékelte Szepessy Zsolt esetében azt is, hogy cselekménye "a magyar köztisztviselők korrumpálhatóságának lehetőségére utalt, és ezáltal alkalmas volt Magyarország nemzetközi tekintélyének lejáratására is". A másodfokú bíróság ezért őt - az első fokon kiszabott 4 év helyett - 6 év
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 18:22
1/72
Képek, videók
különdijak0707_3.jpg
maroka
2019. július 07. vasárnap, 19:38
különdijak0707.jpg
maroka
2019. július 07. vasárnap, 19:33
különdijasok0715.jpg
maroka
2018. július 15. vasárnap, 19:39
2009 év különdíjas fotója
orsi1
2010. november 07. vasárnap, 20:58
Exiefo különdíja III-IV.h
honapmunkai
2009. április 18. szombat, 09:36
Kis papagáj különdíjas.JP
timbili
2007. október 24. szerda, 22:27
Kanári (szín) különdíjas.
timbili
2007. október 24. szerda, 22:09
kulondijas lettem :)
katika08
2007. március 30. péntek, 00:15
szülinap lévi angitol.jpg
zsokica45
2016. augusztus 27. szombat, 20:39
névnap lévi angitol.jpg
zsokica45
2015. november 24. kedd, 16:45
GANYU ANGI
1vargaildyko
2014. december 24. szerda, 14:12
névnapra lévi angitol.jpg
zsokica45
2014. november 20. csütörtök, 18:17
névnap angitol.jpg
zsokica45
2014. november 20. csütörtök, 17:34
angitol...jpg
zsokica45
2014. január 14. kedd, 17:35
angiff rozs.gif
rozsika50
2013. január 07. hétfő, 17:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.