Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 08:30 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 1. rész (napirend előtt: beiskolázás, tüntetések, Trianon)
pedagógustüntetés, valamint az orvosi kamara új elnökének megválasztása rámutat a Fidesz torz gazdaság- és társadalompolitikájára. A Fidesz semmit sem tanult az önkormányzati választásokból - mondta a politikus, aki szerint a tüntető emberek rájöttek, ha együtt kiállnak érdekeikért, akkor eredményt érhetnek el. Közölte, októberben rengeteg város szabadult ki a Fidesz hatalmából, ezeken a helyeken az ellenzéknek be kell mutatnia a teljesen más hatalomfelfogását, az esélyteremtő államot.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is egyetértett azzal, hogy a környezetvédelem fontos. A különbség az - folytatta -, hogy a baloldal ennek terhét a családokra, a kormány pedig Brüsszelre és a szennyezést okozó nagyvállalatokra terhelné. Hozzátette: a kormány megbecsüli a pedagógusokat, 2010-hez képest 390 milliárd forinttal költenek többet pedagógusbérekre. Közölte, az egészségügyre 724 milliárd forinttal van több, mint a szocialisták idején, és ha a kormányon múlik, végigviszik az
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:22
Ma van a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja
Minisztériumának közigazgatási államtitkára. Nyitó előadást tart Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

A központi megemlékezés - a kormány honlapján közzétett program szerint - délután lesz a III. kerületben a Tímár utca, Lajos utca, Goldberger Leó utca, Árpád fejedelem útja közötti parkban, a szovjet megszállás áldozatainak emlékművénél. Köszöntőt mond Menczer Erzsébet, a Szovjetunióban Volt Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének elnöke, beszédet mond Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára.

Kora este a Magyar Nemzeti Múzeum és a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társasága a Ferencvárosi pályaudvaron a Málenkij robot- emlékhelynél szervez megemlékezést. Köszöntőt mond Varga Benedek, a múzeum főigazgatója. Megemlékező beszédet mond Menczer Erzsébet.

Az Országgyűlés 2012. május 21-én határozott úgy, hogy november 25-e legyen a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 07:04
Hétfőn lesz a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja
A kormány honlapján közzétett program szerint a központi megemlékezés délután lesz a III. kerületben a Tímár utca, Lajos utca, Goldberger Leó utca, Árpádfejedelem útja közti parkban, a szovjet megszállás áldozatainak emlékművénél.

Köszöntőt mond Menczer Erzsébet, a Szovjetunióban Volt Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének elnöke, beszédet mond Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára.

Az Országgyűlés 2012. május 21-én határozott úgy, hogy november 25-e legyen a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja, mert 1953-ban ekkor léphetett ismét magyar földre azon politikai rabok első csoportja, amelynek tagjai túlélték a Gulág borzalmait.

A határozat szerint arról a mintegy 800 ezer magyarról van szó, akit 1944 őszétől hadifogolyként vagy internáltként a Szovjetunióba hurcoltak többéves kényszermunkára, illetve akit a második világháború után 5-25 esztendőre száműztek a Gulág
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:13
Krónika 10. rész (Nemzeti Filmintézet, családvédelmi akcióterv)
válogattak.

MSZP: a javaslat változást hoz a teljes hazai filmiparban

Kunhalmi Ágnes (MSZP) hangsúlyozta: ez a javaslat változást hoz a teljes hazai filmiparban, és a törekvések a központosítás irányába mutatnak.

Úgy látja, a szóban forgó törvényt az Andy Vajna utáni időszakra készítették.

Megjegyezte: miközben korábban Andy Vajnát "az egekig" dicsérték, most kirúgták az összes emberét.

Államtitkár: a magyar mozgókép hagyományai felelősséget is jelentenek

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta: a magyar mozgókép nagy hagyományai felelősséget is jelentenek, aminek meg kell felelni. A javaslat egyesíti a filmszakma és a közönség igényeit, azt a célt szolgálja, hogy az alkotások tovább gazdagítsák a magyar kultúrát, és a magyar film továbbra is a nemzeti büszkeség forrása legyen - fogalmazott.

Kitért rá: a felszólalásokból az tűnik ki, hogy Andy Vajna munkásságát most már egyfajta konszenzus övezi.

Az államtitkár közölte: ő is
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 17:23
Magyarország 365 - Indul a fotópályázat közönségszavazása
Minden előzetes várakozást felülmúlt a Magyarország 365 fotópályázat iránti érdeklődés: mintegy 17 ezer pályamű érkezett be - mondta el az MTI-nek szerdán a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba hozzátette, a szakmai zsűri már kiválasztotta a legjobb képeket, ez a válogatás pedig közönségszavazáson is részt vesz.

A https://fotopalyazat.magyarorszag.hu honlapon november 30-ig bárki szavazhat a neki legjobban tetsző fotókra.

Három kategóriában - táj és természet, épített és tárgyi örökség, valamint városi és vidéki közösségi életképek témában - lehet voksolni; a közönségszavazás győztesei kategóriánként egymillió forintos elismerésben részesülnek - közölte.

A szakmai zsűri visszajelzése alapján nagyon sokszínű anyag érkezett be, amely több oldalról bizonyítja, hogy Magyarországra sokféle okból lehetünk büszkék - emelte ki Dömötör Csaba.
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 15:02
Krónika 1. rész (napirend előtt: gyermekek, önkormányzatok, közoktatás, külpolitika)
politizáláshozBurány Sándor (Párbeszéd) azt kérte a kormánytól, térjen vissza a józan ész politikájához, illetve az élni és élni hagyni elvéhez. Kifejtette, az önkormányzati választás után úgy tűnt, a kormány ért az eredményből és felhagy az állandó harccal, de visszatért az izomból való politizáláshoz és ott kurtítja az önkormányzatok lehetőségeit, ahol tudja. Kifogásolta az iparűzési adó felhasználásának korlátozását, az építéshatósági jogkörök önkormányzatoktól történő elvételét.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte, a kormány politikája változatlan, minden településnek támogatást nyújt, a városvezetőkön múlik, élnek-e lehetőséggel. Úgy értékelt, az ellenzék a legrosszabb Demszky Gábor-féle hagyományt folytatja, elkezd kihátrálni az ígéreteiből és ennek terhét megpróbálja rátolni a kormányra.

Hangsúlyozta, az önkormányzatoknak eddig is kötelezettsége volt a közösségi közlekedés finanszírozása; Budapesten ehhez a kormány jelentős
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 11:11
Krónika 1. rész (napirend előtt: házszabály, egészségügy, parlagfű)
ellenzéki képviselőket rendszabályozni akaró törvényjavaslatokból az derül ki, hogy "a paranoia" eluralkodott az "állampárton" is, a Fidesz semmit nem tanult az október 13-i önkormányzati választásból.

Rögzítette, az MSZP elfogadhatatlannak tartja ezeket a módosításokat. Szembeállította a Fidesz és az MSZP világát: szerinte a kormánypárt vissza akarja tekerni az idő kerekét, az MSZP a jövőbe néz, a Fidesz újkori kasztrendszert épít, az MSZP az esélyteremtő államban hisz.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte, a kormány egyetért a házszabály módosításával, mert az Országgyűlésben nincs helye sem ocsmány, sem trágár beszédnek, sem rendbontásnak. Szerinte más országokban ennél is szigorúbb szabályok vannak. Furcsának nevezte, hogy az MSZP-s politikus beszél demokráciáról, mivel a szocialisták tagjai a szemkilövetők koalíciójának.

Az államtitkár azt kérte a szocialistáktól, a jogállamiság kérdésében ne tartsanak kiselőadást, miközben az MSZMP-t sírják
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 15:22
Gyurcsány keveri a kártyát, ideológiai hadviselés folyik
folyik"
Dömötör Csaba

Jó lenne nem viszontlátni a nokiás dobozok világát, de olyan arcok jöttek vissza a városházára, Draskovics Tibortól Gál J. Zoltánon át Atkári Jánosig, akik egyszer már letették a névjegyüket

Látjuk, hogyan puhul fel a budapesti álláspont bizonyos kérdésekben. A kormány szeretné a korábban elhatározott beruházásokat megvalósítani, de ez támogató hozzáállás nélkül elképzelhetetlen - nyilatkozta lapunknak Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, akivel az uniós vitákról és Soros elmaradt magyarországi látogatásáról is beszéltünk.

- A balliberális sajtó az önkormányzati választások óta örvendezik, a HVG egyenesen azt írja, hogy a NER megrogyott. Valóban?

- Sok európai párt szeretne úgy megrogyni, ahogy a Fidesz-KDNP tette október tizenharmadikán. Több mint ötvenegy százalék szavazott a kormánypártokra, ez egyértelmű győzelem. Persze tudjuk, pár fideszes jelölt nem
menusgabor, 2019. november 12. kedd, 22:00
Krónika 1. rész (napirend előtt: Erdogan, szűrővizsgálatok, Jászberény, iskolai megfélemlítés)
tüntetés miatt zárták le a várost, mert nem akarta a kormány, hogy vendége lássa, nem látják szívesen.

Véleménye szerint Erdogan nem megvédi Európát a menekültektől, éppen ellenkezőleg: az általa indított háború miatt kurd menekültek tízezrei indulnak majd el Európa felé. A kormány azért támogatja ezt a politikát, mert a kormánypártok egyetlen politikai terméke a menekültek elleni gyűlölet, ezt szeretnék fenntartani és ehhez jönnek jól az elűzött százezrek - hangoztatta.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte, azt szeretnék elérni, hogy a világ meghatározó országai érdekeltek legyenek Magyarország sikerében, a török államfő látogatása is ezt a célt szolgálta. Emlékeztetett arra, hogy miniszterelnökként Gyurcsány Ferenc is fogadta Erdogant. Ha a baloldal annyira segíteni akart volna a budapestieknek, akkor nem szervezett volna tüntetést olyan útvonalakra, amelyek lezárása súlyosbította a helyzetet - mondta.

Azt javasolta a DK-nak, ha morális kérdésekben
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 13:01
Sikerrel zárult a Muzsikáló Magyarország 2019 program
"Minden erőmmel azon leszek, hogy ez a program folytatódjék, a jövő évben is meg tudjuk hirdetni" - fogalmazott Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

Mint elhangzott, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Hagyományok Háza Muzsikáló Magyarország 2019 címmel meghirdetett pályázata eredményeként 52 magyarországi - vidéki és budapesti - vendéglátó egység számára biztosította cigányzenekar foglalkoztatását. A harmadik alkalommal meghirdetett program az idén augusztus 1. és november 2. között valósult meg, célja a hagyományos cigányzene támogatása és népszerűsítése volt. A cigányzenészek számára szakmai és anyagi elismertséget jelent a program, hiszen hivatásukat gyakorolhatják, és az év három hónapjában rendszeres bevételhez juthatnak.

Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója a cigányzenéről és a falusi népzenéről szólva arról beszélt, hogy a Hagyományok Házában arra tettek sikeres kísérletet, hogy ezt a két irányzatot engedjék összenőni, hiszen
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 13:22
Krónika 1. rész (napirend előtt: gyásznap, mentelmi ügy, Fővárosi Közgyűlés)
tussolta el azokat az ügyeket, amelyekben félő volt, hogy a vizsgálat kormánypárti politikusok érintettségét is feltárhatja.

Most a fideszes ügyészség garázdasággal és súlyos testi sértéssel gyanúsítja Varju Lászlót (DK), akit tavaly decemberben a biztonsági őrök erőszakkal próbáltak eltávolítani az MTVA székházából - mondta. Szerinte a képviselő jogszerűen tartózkodott az épületben, így Varju László jogosan védekezett a túlerőben lévő őrök ellen, a képviselő ártatlan.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára jelezte, nem kommentálják azokat az ügyeket, amelyek a Ház elé kerülnek, de a kormánypártok alapelve változatlan: a törvényeket pártállástól függetlenül mindenkinek be kell tartani. Azt firtatta, rendben van-e az, hogy politikusok rontanak be egy szerkesztőségbe.

Azt is tudakolta, hogyan kérheti számon egy DK-s képviselő a demokráciát és a jogállamiságot, amikor pártelnöke kormányzása idején kordonozták körbe a parlamentet és lövettek a békésen tüntető
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 15:21
Krónika 2. rész (napirend előtt)
írnak ki - szögezte le.

Hangsúlyozta: egyetlen európai országban sem megengedhető, de az Európai Parlament kultúrájától is idegen az, amit Hadházy Ákos tett. Ezt a szabályok ismertetésével is alátámasztotta.

Hozzátette ugyanakkor, hogy Hadházy Ákos tette eltörpül amellett, hogy vállaltan nem jár be az Országgyűlésbe. Szerinte ezért szigorítani kell a fegyelmi passzusokat, amelyhez támogatást kért. Érdeknek nevezte, hogy Hadházy Ákos távozzon a parlamentből.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kijelentette: egyetlen párt egyetlen képviselője sem mert még olyan hangnemet megütni a parlamentben, mint Hadházy Ákos, ez a rendszerváltás óta példátlan. Nehezményezte, hogy a trágárság ráadásul nem hirtelen felindulásból fakadt, felkészült arra.

Sorolta a példákat, amikor baloldaliak megsértették a Ház méltóságát, vagy képviselőségükre hivatkozva törtek be a televízióba - emlékeztetett.

Hadházy Ákos még 2017-ben is arról beszélt, hogy ha nem lesz
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 14:01
1/41
Képek, videók
Szeged Dömötör torony.jpg
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:52
Dömötör Ilona Szer
maria_kadar_148
2016. február 22. hétfő, 22:57
Dömötör Ilona: Hóvirág
anna4459
2016. február 08. hétfő, 21:30
Dömötör Tekla 1
taltos1
2014. február 03. hétfő, 19:23
Dömötör torony.jpg
agica2004
2013. június 24. hétfő, 16:41
DE) Magány Dömötör Erzséb
dnemethk
2013. március 22. péntek, 19:51
dörmögő dömötör meséi
lacipecsenye
2012. november 21. szerda, 22:00
Dörmögő Dömötör
dnemethk
2011. november 19. szombat, 20:55
Dömötör Ilona Hóvirág.jpg
mester126mari
2011. február 20. vasárnap, 17:36
dömötör áldott karácsonyt
klara50
2010. december 18. szombat, 22:44
Felcsut-Miniszterelnök i h
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:13
Miniszterelnöki Család, 2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 10:06
Miniszterelnöki hivatal
msz303
2007. október 06. szombat, 19:01
Címkék
magyar film, fegyelmi passzusokat, Hadházy Ákos, kormány pedig, elűzött százezrek, szabályok ismertetésével, központi megemlékezés, Kovács Zoltán, Kunhalmi Ágnes, jövő évben, Hagyományok Háza, biztonsági őrök, önkormányzati választás, önkormányzatok lehetőségeit, Fővárosi Közgyűlés, Kelemen László,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.