Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 19:17 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Augusztus 20. - Levélben tájékoztatták a fogyatékkal élőket
Kiemelték: a kormány 2017-ben együttműködési megállapodást kötött több nagy érdekvédelmi szervezettel az állami rendezvények akadálymentesítéséről. A megállapodásnak köszönhetően a mozgáskorlátozott, érzékszervi- és értelmi fogyatékossággal élő emberek könnyebben vehetnek részt az állami rendezvényeken.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a BKK-val együttműködve az államalapítás ünnepén biztosítja az akadálymentes hozzáférést idén. Az ünnepség ideje alatt alacsonypadlózatú buszok közlekednek a Nyugati tér és a Kossuth tér között.

A Kossuth Lajos tér felé a felszállás a Nyugati téren, a Teréz körúti Skála Áruház bejárata előtti buszmegállóban történik. A Nyugati pályaudvar felé a felszállás a Báthory utca és Kossuth tér sarkán lehetséges, a 15-ös, 115-ös autóbusz megállójában.

A buszok a Nyugati pályaudvarról 7 és 22 óra között 30 percenként, minden egész óra és óra 30-kor indulnak. A Kossuth Lajos térről 7:10 és 22:10 között 30 percenként, a buszok minden óra 10 és 40-kor indulnak.

Az
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 10:53
Több mint 26 ezer látványeffekt lesz az augusztus 20-i .....
Több mint 26 ezer látványeffekt lesz az augusztus 20-i tűzijátékban. Több mint 26 ezer látványeffektet használnak az augusztus 20-i esti tűzijátéknál, amelyet a legkorszerűbb speciális szoftver segítségével terveztek - mondta el Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az ünnepi rendezvényekről tartott sajtótájékoztatón szerdán Budapesten. A nemzeti ünnep szlogenje az ,,Isten éltessen, Magyarország!" lesz. A nemzeti ünnep központi rendezvényei az elmúlt évekhez hasonlóan három napon keresztül tartanak. A Mestersége ünnepe már augusztus 17-én elkezdődik a budai Várban, míg a Magyar Ízek Utcája a Várkert Bazár előtt augusztus 18-án, vasárnap nyílik meg és a három napon át várja a látogatókat a Kárpát-medence népi gasztro kultúrájának bemutatásával. Lesznek gyerekprogramok és koncertek, fellép mások mellett a Hooligans, Deák Bill Gyula, a Beatrice és a Csík Zenekar.
- Az augusztus 20-i programok a Kossuth téri ünnepséggel kezdődnek, ahol katonai tiszteletadás mellett
maroka, 2019. augusztus 13. kedd, 21:47
Látványos és korszerű lesz a tűzijáték
Több mint 26 ezer látványeffektet használnak az augusztus 20-i esti tűzijátéknál, amelyet a legkorszerűbb speciális szoftver segítségével terveztek. - mondta Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az ünnepi rendezvényekről tartott sajtótájékoztatón.
Bővebben
maroka, 2019. augusztus 05. hétfő, 21:48
Krónika 2. rész (napirend előtt: EU, családok, mandátumigazolás, napirend)
ügyet közösen oldjanak meg, vagy ebben az együttműködésben inkább veszélyt és fenyegetést látnak - magyarázta.

A politikus szerint a vita eldőlt: Európa népei megtartották a kontinenst a szabadság földrészének, nem félni akarnak, hanem keresik az együttműködést, és azt mondták, nem igaz, hogy Európát elsősorban a menekültnyomás fenyegeti, hanem például a mélyszegénységben élők helyzete vagy a klímaváltozás. Azt is mondták, hogy szekuláris Európát akarnak - tette hozzá.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában kijelentette: a kormány az európai parlamenti (EP-) választás kampányában elmondta, hogy a nemzetállamok Európájában hisz, így kapta meg a szavazatok többségét, ami világos üzenet a magyar választók részéről.

Közölte: azzal, hogy Gyurcsány Ferenc visszatért, a magyarellenes politika is visszatért, az elmúlt napokban Brüsszelben "fúrták a magyarokat". Hozzáfűzte: amit az ellenzék tesz, az nemcsak a szokásos belpolitikai helyezkedés része, hanem a
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 13:31
EU-tisztújítás - Rogán: olyan vezetőre van szüksége az Európai Bizottságnak, aki tiszteli a közép-európai orszá
ráerőltethetik akaratukat az "új tagállamokra", "Közép-Európa most hallatta a hangját".

Rogán Antal szerint óriási különbség van Nyugat- és Közép-Európa között. Míg Nyugat-Európa már együtt élt a bevándorlással, addig Közép-Európa ebből a szempontból más. A közép-európai országok olyan vezetőt akartak választani, aki nem akarja akaratát ráerőltetni más országokra - mondta. Véleménye szerint Timmermans-szal és Weberrel az volt a legfőbb probléma, hogy nem tisztelték a közép-európai országokat.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szerint lehet megelőlegezett bizalmat adni az új vezetőknek, "Ursula von der Leyen asszonyt is úgy lehetett megválasztani, hogy Orbán Viktor telefonon beszélt a jelölttel, és megkérdezte őt arról, hogy bizottsági elnökként hajlandó-e kellő tiszteletet tanúsítani Magyarország és a közép-európai nemzetek iránt. Erre - Rogán Antal szavai szerint - ígéretet kaptunk.

A politikus úgy vélte, hogy az Európai Bizottság elnökének semelyik ország vezetőjének nem kell
velemenyezd, 2019. július 07. vasárnap, 07:40
Dömötör Csaba: folytatódik a turistaházak fejlesztése
Szabó Szabolcs, független képviselő arra kért választ, hogy meddig csúszik még a turistaházak felújítása, és lesz-e még felújítás.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a válaszában azt írta: a kormány fontosnak tartja az aktív turizmus feltételeinek javítását, amelynek köszönhetően az elmúlt években számos új és felújított kilátó, szálláshely, pihenőhely és egyéb közjóléti létesítmény került átadásra. 2010 óta jelentős szemléletváltás történt az aktív és ökoturisztika területén. Az állami erdőgazdaságok és a nemzeti parkok 2010 óta több mint 100 erdei szálláshelyet építettek vagy hoztak rendbe, 25 új látogatóközpont és 40 új kilátó épült. Hozzátette: emellett a Kéktúra teljes hosszában megújult, folyamatosan épülnek új vízi megállóhelyek a Tiszán, és idén már több mint 10 ezer gyerek mehet vándortáborozni.

Kitért arra, hogy a Hidegkúti Turistaház felújításáról nem mondott le a kormány, az ehhez szükséges forrásokat az Országos Kéktúra útvonal fejlesztése kapcsán fogja
velemenyezd, 2019. július 06. szombat, 07:05
Kovács Zoltán: nem felel meg a valóságnak a magyar médiaszabadság helyzetét bíráló Guardian-cikk
A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a brit lap levelezési rovatában megjelent válaszában leszögezi: jóllehet a szerző aggályainak ad hangot a magyarországi médiaszabadsággal kapcsolatban, ő a cikkről először éppen a magyar sajtóban olvasott.

Kovács Zoltán szerint Magyarországon a keményen kritikus hírportáloknak van nagyobb olvasótáboruk, és ezek dominálnak azokon a tévécsatornákon is, amelyekből a magyarok hozzávetőleg 71 százaléka tájékozódik.

Az államtitkár felidézi, hogy Timothy Garton Ash szerint a kormánypártok "gyakorlatilag lerombolták a bíróságok függetlenségét". A magyarországi bírósági reformokat azonban alaposan áttekintette az Európai Unió és a Velencei Bizottság, és minden kérdéses ügyre megoldás született - áll Kovács Zoltán válaszában.

Hozzáteszi, hogy Garton Ash ideológiai meggyőződéseit tények cáfolják. Az államtitkár ezek között említi, hogy a választási részvétel Magyarországon nem csökken, hanem növekszik,
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 11:32
Krónika 2. rész (napirend előtt: egészségügy, közfoglalkoztatás, Budapest, családok)
megalázásának.

Közölte: hosszú idő után rájött az ellenzék, hogy egy ellenzéki jelölt mögé kell állniuk, összejött az ellenzéki együttműködés. Példátlan összefogással végre létrehozzák mindenki Budapestjét - hangsúlyozta.

A képviselő kifogásolta a budapesti magas légszennyezettséget, a tömegközlekedési helyzetet és az egészségügyi ellátás helyzetét. Mindebből elege van a budapestieknek, ennek fognak véget vetni, mert olyan vezető kell, aki valóban az embereket képviseli - mondta.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy válaszolt, hogy az elmúlt időben Budapesten megújultak közterek és középületek, a hármas metró, továbbá nő a zöldfelületek nagysága. Döntöttek több budapesti centrumkórház létrehozásáról, ami jelentősen növeli az ellátás színvonalát - emlékeztetett.

Közölte: az ellenzék olyan jelöltet ajánl Budapest figyelmébe, aki menekül a felelősség elől, nem vezet, hanem sodródik az árral és a politikai érdekcsoportok akaratával.

KDNP: a párt
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 15:31
Krónika 1. rész (napirend előtt: önkormányzati választás, szociális dolgozók, Suzuki)
Tarlós Istvánt.

Szerinte a kormánypártokat soha, egyetlen pillanatra sem érdekelte a főváros, csak saját érdekeik, és azért ültették Tarlós István a főpolgármesteri székbe, hogy minden pontosan úgy történjen, ahogy akarják. A képviselő kevesellte a zöldfelületek nagyságát, bírálta a parkolási rendszert, szóvá tette, hogy nincs a 3-as metrón légkondicionáló: "európai országban állatokat sem hagynak utazni negyven fokban utazni, mint önök a magyarokat a 3-as metrón".

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy válaszolt: a baloldal egyik jelöltje hozta össze azt a "bravúrt", hogy veszteségesen működteti a parkolást. Ez a kormány építette meg a 4-es metrót és megújítja a zöldfelületeket - sorolta.

Úgy értékelt, a baloldalon nincs változás, megint egymást marják a pozíciókért és ahogy egymással bánnak, ugyanúgy bánnának a fővárossal, az önkormányzatokkal, az országgal. Hiába újak a pártlogók, a szereplők ugyanazok: azok jelentkeznek újra pozíciókért, akik 800 milliárd
velemenyezd, 2019. június 18. kedd, 10:41
Krónika 3. rész (napirend előtt: költségvetés, napirend, interpellációk)
Párbeszéd a szociális üdültetés megszüntetését bírálta

Korózs Lajos (Párbeszéd) a szociális üdültetésben várható változásokra kérdezett rá, arra, hogy miért szüntetik meg a szociálisan rászorulók üdültetésének támogatását? Bírálta, hogy a jövőben csak gyermekeket üdültetnek. Szerinte kimaradnak az idősek, a nagycsaládosok és a fogyatékkal élők.

Kijelentette azt is: az utalvány kibocsátójának haszna sokkal nagyobb volt, mint amennyit szociális üdültetésre fordított.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt felelte a politikusnak: ne üljön fel az álhíreknek, nem szűnik meg a nagycsaládosoknak, időseknek és fogyatékkal élőknek szóló program, a szociális üdültetés zavartalanul folytatódik.

Az átalakítása oka, hogy az uniós előírások miatt meg kellett szüntetni az Erzsébet-utalványokat, ami megszüntette a jelenlegi törvény szerinti finanszírozás forrását, vagyis lesznek táborok, csak a finanszírozást másképp kell megoldani - szögezte le.

Idén csaknem 60 ezren
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 16:13
Krónika 1. rész (napirend előtt: önkormányzati választás, külföldi munkavállalók, egészségügy)
választás megmozdította az országot, elvette a Fidesztől a kétharmadot. Budapesten és számos nagyvárosban olyan arányok alakultak ki, amelyek lehetőséget kínálnak arra, hogy az ellenzék ősszel nagyon sok pozíciót vegyen el a Fidesztől, hogy "a szabadság rozsdás kapui újra megnyíljanak" - mondta.

Rögzítette: a DK messzemenően támogatja az önkormányzati választásra születő ellenzéki megállapodásokat, mert nincs annál fontosabb, mint tovább gyengíteni az orbáni rezsimet.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint megkezdődött a szokásos baloldali casting, ez azt jelenti: az ellenzéki pártok egymást vagdalják, egymást fúrják a koncért és mindezt előválasztásnak hívják. Ahány nap, annyi árulás - tette hozzá. Megjegyezte, mintha tényleg Karácsony Gergely (Párbeszéd) lenne az utolsó ember az országban, akinek nem tűnt fel, hogy Gyurcsány Ferenc (DK) szavainak igazságmutatója gyakran mutat nulla értéket.

Közölte, amit az ellenzéki pártok most egymással tesznek, azt
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 14:42
Krónika 7. rész (médiaszolgáltatás, ülésnap lezárása)
független Bősz Anettet és a jobbikos Szilágyi Istvánt, hogy ha valóban aggódnak a gyermekekért, akkor tegyenek meg mindent azért, hogy a Budapest Pride felvonulást ne lehessen nyilvánosan megtartani. A politikus úgy fogalmazott: ő támogatja, hogy a gyerekek a tévében se lássanak erőszakot vagy pornográfiát, az ellenzéki képviselőket pedig arra kéri, támogassák, hogy "nyilvános szexuális felvonulások ne lehessenek Budapest utcáin".

Zárszó

Az általános vita lezárása után Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára reagált az elhangzottakra.

A reklámidő keretre vonatkozó módosításnak egy uniós jogszabály az alapja - hangsúlyozta. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) költségvetését és zárszámadását is az Országgyűlés fogadja el, tehát a testület ellenőrzése biztosított - tette hozzá.

Rengeteg valótlanság jelent meg a pornográf tartalmak sugárzásáról - hangsúlyozta. Az ilyen tartalmakat ezután is korlátozni fogják, ráadásul az eddigieknél is szigorúbb lesz az
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:02
1/40
Képek, videók
Tájékoztatás_Oldal_1.j pg
hencz_laszlo
2015. április 05. vasárnap, 11:46
tájékoztató
csobyzoli
2013. július 01. hétfő, 12:08
MTI napi tájékoztató
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:12
BKV menetrendi tájékoztat
lacipecsenye
2012. szeptember 30. vasárnap, 20:39
TÁJÉKOZTATÁS.jpg
fama2
2011. december 01. csütörtök, 15:36
Élet - tájékoztatás a hat
anci-ani
2011. június 14. kedd, 15:49
tájékoztató.jpg
balazsmargit
2010. november 21. vasárnap, 10:04
tájékoztatás.JPG
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:00
tÁJÉKOZTATÓ.jpg
hartvigjoe
2010. szeptember 01. szerda, 15:48
Tájékoztató2
motorcsonakosok
2009. február 24. kedd, 21:15
Tájékoztató
motorcsonakosok
2009. február 24. kedd, 21:12
tajekoztato1.jpg
brozsika
2008. október 18. szombat, 19:58
Fogyatékos
tailor
2017. október 14. szombat, 09:11
Hát ez fogyatékos lett...
tuzmadar
2006. augusztus 17. csütörtök, 13:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.