Belépés
2019. március 19. kedd | 12. hét | 78. nap | 18:25 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Washington nem ad vízumot az amerikai katonák ügyeit vizsgáló Nemzetközi Büntetőbíróság munkatársainak
A tárcavezető közlése szerint az Egyesült Államok az ICC egyetlen olyan munkatársának sem ad beutazási engedélyt, aki - mint Pompeo fogalmazott - "közvetlenül érintett amerikai katonák ellen folytatott bármiféle vizsgálatban".

A tárcavezető közölte azt is, hogy az első vízummegtagadások már megtörténtek, de nem fedte fel, hogy kik és összesen hányan nem kaptak amerikai vízumot.

A hágai intézmény - amelyet 2002-ben hoztak létre népirtások, háborús bűnök és emberiesség elleni bűncselekmények kivizsgálására és megbüntetésére - 2017 novemberében jelentette be, hogy vizsgálatot kíván indítani az afganisztáni konfliktus idején elkövetett háborús bűnök elkövetői, köztük amerikai katonák ellen. Az ICC jelentése szerint ugyanis az amerikai hadsereg titkos afganisztáni börtönökben kínozta a fogvatartottakat.

Az Egyesült Államok nem tagja a 123 tagországot számláló hágai büntetőbíróságnak, és John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó tavaly novemberben szokatlanul erőteljes támadást indított az
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 23:52
Az amerikai külügyminiszter a tárgyalások folytatására számít Észak-Koreával
Az amerikai diplomácia vezetője azt hangoztatta: mindenképpen a diplomáciai tárgyalások folytatására számít, még azt követően is, hogy észak-koreai tisztségviselők pénteken kora reggel azt közölték, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető fontolgatja rakéta- és nukleáris programjának újraindítását.

A vietnami fővárosban februárban tartott csúcstalálkozóra is utalva Pompeo leszögezte: Kim Dzsong Un "Hanoiban és több más alkalommal is közvetlenül beszélt az elnökkel (Donald Trumppal), és kötelezettséget vállalt arra, hogy nem indítja újra a nukleáris kísérleteket, és nem indítja újra a rakétakísérleteket sem". A külügyminiszter hangsúlyozta: "Kim elnök a szavát adta erre, és mindenképpen arra számítunk, hogy állja a szavát.

Pénteken kora reggel Coj Szon Hi észak-koreai külügyminiszter-helyettes, aki részt vett a hanoi csúcstalálkozón is, külföldi diplomaták és sajtótudósítók előtt azt fejtegette: a csúcstalálkozón az Egyesült Államok "nagyszerű lehetőséget szalasztott el", amikor az amerikai
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 17:51
Az amerikai külügyminisztérium nyilvánosságra hozta az emberi jogokról szóló éves jelentését
Sajtótájékoztatóján az amerikai diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy az emberi jogi visszaélések feltárásával és az emberi jogokat tiszteletben nem tartó országokra gyakorolt nyomással lehet változást elérni.

A jelentés elkészítésében a világban szolgálatot teljesítő több száz amerikai diplomata vett részt.

A sajtótájékoztatón Mike Pompeo mindenekelőtt az Iránban, Dél-Szudánban, Nicaraguában és Kínában uralkodó helyzetet marasztalta el.

A jelentés részletesen kitér arra, hogy Iránban 20 embert ítéltek halálra és ezreket tartanak fogva előzetes tárgyalás nélkül pusztán azért, mert a jogaikért tüntettek. Az iráni kormányzat megtiltotta a helyi médiának, hogy a tüntetésekről tudósítson.

Dél-Szudánban a katonák politikai és etnikai hovatartozásuk miatt rendszeres szexuális erőszakot követnek el civilek ellen, Nicaraguában pedig a békésen tüntetőknek mesterlövészekkel, a kormány bírálóinak pedig börtönnel, halállal, vagy száműzetéssel kellett szembenézniük.

Erőteljes fenntartásokat
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 23:02
Iraki miniszterelnök: nemzetközi segítség szükséges Irak újjáépítéséhez
hanem fizetséget.

A miniszterelnök arra hivatkozott, hogy Irak is mintegy 60 milliárd dollárt fizetett Kuvaitnak, a kicsiny öbölbeli ország 1991-es megszállása miatt. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az Európai Unió "dollármilliókat" adott Törökországnak, hogy Ankara megállítsa az unióba igyekvő menekültek tömegét.

Abdel Mahdi szerint a nemzetközi közösség az Irakba érkező kisebb adományokkal csak a lelkiismeretét akarja megnyugtatni.

A sajtótájékoztatón a miniszterelnök megemlítette Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel folytatott múlt heti telefonbeszélgetését is, amikor Pompeo azt mondta, hogy az egész világnak Irak mellé kell állnia.

Az Iszlám Állam terroristáival és családtagjaival kapcsolatban azt mondta, további visszavételük nagyrészt Bagdad pénzügyi forrásaitól függ.

Tavaly februárban nemzetközi adományozó konferenciát tartottak Kuvaitban Irak megsegítésére. Bagdad mintegy 88 milliárd dollárt jelölt meg szükséges összegként, de csupán 30 milliárdra kapott
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 13:31
Olasz miniszterelnök: Róma aláírja Kínával az Egy övezet egy út megállapodást
fellépnek az egyoldalú és protekcionista kereskedelmi politikával szemben.

Ezáltal Olaszország lesz az első a legfejlettebb országokat tömörítő G7-országcsoport tagjai közül, amely csatlakozik a kínai tervhez. Ehhez már másik 13, többnyire közép-kelet európai állam csatlakozott, köztük Magyarország is. Az EU kedden felszólította Olaszországot, ne távolodjon el a közös európai politikától, ami a Kínával való kapcsolattartást illeti.

Korábban az Egyesült Államok is fenntartásait fejezte ki, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter óvatosságra intette Rómát, hogy ne engedjen Kína geopolitikai törekvéseinek. A washingtoni vezetés arra kérte Rómát, a megállapodás ne tartalmazzon technológiai együttműködést, megakadályozva így, hogy Kína érzékeny adatokhoz juthasson hozzá.

Az Egyesült Államok római nagykövete személyesen egyeztetett Luigi Di Maio miniszterelnök-helyettessel, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt vezetőjével, aki az elsők között szorgalmazta a kínai kezdeményezéshez való olasz
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 12:11
Venezuelai válság - Mike Pompeo: az Egyesült Államok visszahívja valamennyi diplomatáját
Az amerikai diplomácia irányítója a venezuelai válság mélyülésére hivatkozva tette meg bejelentését. Mint írta: "a döntés tükrözi a helyzet romlását Venezuelában". Hozzátette, hogy ugyanakkor a caracasi amerikai nagykövetség diplomáciai jelenléte immár "kényelmetlenség" volt az Egyesült Államok számára.

Venezuelában keddre mind az ellenzék, mind a Maduro-kormány tüntetésre szólította fel híveit. Az önmagát az ország ideiglenes elnökévé kikiáltó Juan Guaidó vezette parlament szükségállapotot hirdetett - bár ehhez nincs jogköre - a több napja tartó áramszünet miatt, Nicolás Maduro elnök pedig hétfőn este televíziós beszédben sürgette társadalmi szervezetek "aktív ellenállását".

Maduro szerint a négy napja tartó áramkimaradás amerikai kibernetikai támadásnak tulajdonítható. Beszédében azt állította, hogy az áramkimaradás szándékos stratégia a venezuelaiak elkeserítésére és a segélyszállítmányok bejuttatásának megkönnyítésére, hogy aztán majd így igazoljanak egy amerikai katonai intervenciót. Az
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:23
Az Egyesült Államok nem fokozatos atomfegyver-mentesítést szeretne Észak-Koreában
A Carnegie intézet által szervezett leszerelési konferencián Biegun hangsúlyozta: a Trump-kormányzat a jelenlegi elnöki ciklus végéig, azaz 2021 januárjáig szeretné elérni Észak-Korea "végleges és teljes mértékben ellenőrizhető" atomfegyver-mentesítését. A kelet-ázsiai ország ellen hozott amerikai szankciók feloldására csakis ekkor kerülhet sor - fogalmazott Biegun.

Beszédében a különmegbízott megerősítette a múlt héten mind Mike Pompeo külügyminiszter, mind John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó által már közölt információt, miszerint a háttérben jelenleg is folytatódnak az egyeztetések. Ahogyan fogalmazott: "a diplomácia nagyon is élő" a két ország között.

Biegun kifejtette: az Egyesült Államok arra számít, hogy továbbra is "szorosan együttműködhet" Észak-Koreával.

A leszerelési konferencián részt vett Andrea Thompson, a külügyminisztérium fegyverzet-ellenőrzésért és nemzetközi biztonságért felelős államtitkára is, aki szintén az amerikai-észak-koreai párbeszéd fenntartásáról beszélt.
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:06
Tőzsde - Csökkenéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató és a párizsi CAC-40 index egyformán 0,15 százalékkal, a frankfurti DAX-30 index pedig 0,1 százalékkal csökkenhet nyitásban.

A befektetők a Kína és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi tárgyalások részleteit várják, miután Mike Pompeo amerikai külügyminiszter hétfőn úgy fogalmazott, hogy küszöbön áll a megállapodás megkötése. Jóllehet az amerikai kormányzat több vezetője is pozitív nyilatkozatokat tett, a piaci szereplők még mindig nem tudják megítélni, hogy a két ország közötti kereskedelmi megállapodás mennyire lesz átfogó.

Ázsia és a csendes-óceáni térség legfontosabb tőzsdéin vegyesen alakult a kereskedés. Kínában kilenc havi csúcs közelébe emelkedtek az irányadó indexek azokra a reményekre, hogy a kormány újabb gazdaságélénkítő intézkedéseket tesz. A térség más országaiban azonban felülkerekedett az aggodalom a geopolitikai fejlemények miatt, miután kiderült, hogy Észak-Korea helyreállított egy rakétakilövő állást,
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 08:30
Venezuelai válság - Mike Pompeo gratulált Juan Guaidó sikeres diplomáciai lépéseihez
Az amerikai diplomácia vezetője megelégedettségének adott hangot azt illetően is, hogy az ellenzéki vezető épségben és biztonságban tért vissza Venezuelába.

"A nemzetközi közösségnek össze kell fognia és el kell érnie, hogy véget érjen Maduro brutális rezsimje, és megkezdődjék a demokrácia békés helyreállítása Venezuelában" - fogalmazott közleményében Pompeo. Leszögezte egyúttal, hogy "az Egyesült Államok és a szabadságszerető nemzetek Juan Guaidó ideiglenes elnök mellett állnak", mert Guaidó és az ellenzéki erők a szabad és tisztességes választásokkal ismét megteremtik a demokráciát Venezuelában.

A külügyminiszter üdvözölte azokat a híreket is, melyek szerint a venezuelai hadsereg és biztonsági szolgálat elismerte Juan Guaidót ideiglenes elnöknek.
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 10:45
Az Egyesült Államok helyreállította az Európai Unió washingtoni képviseletének diplomáciai státuszát
megszüntetve elődje, az Obama-adminisztráció politikáját - az Európai Unió washingtoni nagykövetét tavaly október óta nemzetközi szervezetek küldötteként kezelte, vagyis a diplomáciai protokoll szerint másodrangúvá minősítette.

Az októberi döntés mind az Európai Unió tisztségviselőit, mind a Demokrata Párt kongresszusi politikusait felháborította. Az Európai Unió akkor arra panaszkodott, hogy nem értesítették a változtatásról, az amerikai kongresszus 27 demokrata párti politikusa pedig levelet írt Mike Pompeo külügyminiszternek és "zavarba ejtőnek" minősítette a történteket.

A külügyminisztérium bejelentése abban a közleményben szerepel, amellyel Washington üdvözli az EU új washingtoni nagykövetét, Sztavrosz Lambrinidiszt, aki hétfőn kezdte meg munkáját az amerikai fővárosban.

Ezzel egyidejűleg Gordon Sondland, az Egyesült Államok EU-nagykövete - anélkül, hogy magyarázatot adott volna a korábbi visszaminősítésre - közleményben szögezte le, hogy az Európai Unió "egyedülállóan fontos
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 10:41
Családi ügyvédje szerint amerikai állampolgár az Egyesült Államokba visszatérni akaró dzsihadista nő
Hassan Shibly az ABC televízió szerda esti híradójának nyilatkozva azt hangsúlyozta, hogy Muthana amerikai állampolgár, aki amerikai útlevéllel távozott az Egyesült Államokból Törökországba, majd onnan Szíriába az Iszlám Állam úgynevezett "kalifátusának" területére.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdán délután közleményben jelentette be, hogy Hoda Muthana nem térhet vissza az Egyesült Államokba, mert nem amerikai állampolgár, nincs érvényes amerikai útlevele és beutazási vízuma, és nincs is joga amerikai útlevélhez.

Shibly - aki az Amerikai Muszlim Kapcsolatok Tanácsa nevű szervezet ügyvédje - az ABC televízióban "fiatal és sebezhető" embernek írta le a négy évvel ezelőtt a terrorszervezethez szegődő nőt, és amellett foglalt állást, hogy amerikai állampolgár.

Megfigyelők szerint nem világos ugyanakkor, hogy az amerikai kormány azért tiltja-e meg a visszatérését, mert időközben megfosztotta őt az amerikai állampolgárságától.

Hoda Muthana New Jerseyben született, jemeni
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 07:05
Mike Pompeo elutasítja, hogy az Iszlám Állam egyik volt tagja visszatérhessen az Egyesült Államokba
A tárcavezető közleménye szerint Hoda Muthana nem amerikai állampolgár, nincs érvényes amerikai útlevele és beutazási vízuma, és nincs is joga amerikai útlevélhez. Ezért nem engedélyezik beutazását az Egyesült Államokba - szögezte le a közlemény.

A 24 éves Hoda Muthana ügyével az amerikai sajtó - a többi között például a Fox televízió és a The New York Times című lap - kimerítően foglalkozott.A nő a keleti parti New Jersey államban született és a déli Alabamában egy muszlim családban nőtt fel, ott kezdte el felsőfokú tanulmányait is. Négy évvel ezelőtt Törökországon keresztül Szíriába, az Iszlám Állam terroristái által ellenőrzött, úgynevezett kalifátus területére szökött. Alabamában élő családjának az mondta, hogy a főiskolával utazik tanulmányútra török földre.

A "kalifátusban" háromszor is házasságot kötött a terrorszervezet tagjaival, egyiküktől 18 hónappal ezelőtt kisfia született. Felvette az Umm Dzsihád, azaz a Dzsihád Anyja nevet és tanúja volt kivégzéseknek. Az egyik
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 23:32
1/16
Képek, videók
Nemzetközi forgalom..jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:18
2.nemzetközi táncnap.jpg
liliana01
2017. április 27. csütörtök, 19:27
Nemzetközi morzekód.jpg
cipello
2016. szeptember 22. csütörtök, 11:28
Nemzetközi űrállomás simo
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 14:01
Nemzetközi Űrállomás.jpg
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 14:00
Nemzetközi űrállomás Kozm
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 13:59
Nemzetközi Űrállomás 5 Az
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 13:57
Nemzetközi Űrállomás 1-1.
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 13:57
Víz Nemzetközi Világnapja
sacimama
2015. március 25. szerda, 19:03
Nemzetközi Ürállomás ISS_
megyerimihaly
2013. június 27. csütörtök, 22:06
belgrád nemzetközi vásár
lacipecsenye
2013. március 15. péntek, 09:59
nemzetközi nőnap
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:59
Műszakis munkatársaink, A
cipello
2009. május 08. péntek, 19:21
Munkatarsaink2.JPG
cipello
2009. május 08. péntek, 19:21
Munkatarsaink.JPG
cipello
2009. május 08. péntek, 19:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.