Belépés
2019. február 23. szombat | 8. hét | 54. nap | 20:48 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az elhagyatottság érzete
szabadítani. De miért nem teszi? Az elhagyatottság érzete rettenetes tapasztalat az olyan embernek, aki egész lényével a keresztyén etikában gyökerezik. A Sátán ekkor betoppan egy rövid látogatásra, és így suttog: 'Nincs is Isten! Egyedül vagy!'
Mit tesz az ilyen ember, amikor Isten érthetetlenné válik számára? Kinek vallja be a vívódását, sőt eretnek gondolatait? Kitől kér tanácsot? Mit mond a családjának, amikor a hite súlyosan megrendül? Hová fordul, hogy új értékrendet és hitrendszert találjon? Miközben kutat, hol talál valamit, ami hitének megbízhatóbb alapot ad? Felfedezi-e, hogy nincs más név - nincs más isten -, akihez fordulhatna? A Jakab 1,8 úgy ír erről a hívőről, mint aki 'kétlelkű és minden útjában állhatatlan ember'. Ő a mindenki között legnyomorultabb és legtanácstalanabb!... Azok a keresztyének, akik a lelki tanácstalanság idején elveszítik Istent, olyanok, mint a vadszőlő, amelyet elvágtak a forrásától. Megfosztották magukat táplálékuktól és erejüktől. Első pillantásra úgy tűnik,
kalmanpiroska, 2019. február 23. szombat, 16:14
Hajhullásra - méregtelenítésre
tulajdonságaival hozzájárul a test öngyógyító működéséhez. Sokan azt tapasztalták, hogy az aranytej rendszeres fogyasztásával csökkent a hajhullásuk, aminek eredményeként egészségesebb kinézetű, dúsabb tincseket kaptak.

Így készül a kurkumás tej
Először összeállítjuk a kurkumapasztát.

Hozzávalók:
1/4 csésze kurkumapor
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
1/2 csésze szűrt víz

A hozzávalókat egy serpenyőbe tesszük, jól összekeverjük. Majd közepes hőfokon melegítjük, miközben folyamatosan kavargatjuk. Amikor eléri a pasztaszerű állagot, levehetjük a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni. Célszerű egy kis üvegbe tenni, és a hűtőben tárolni.

Az aranytej hozzávalói:
1 csésze tej - lehet növényi alapú, rizs-, mandula- vagy kókusztejet használni,
1 teáskanál kókusz- vagy mandulaolaj,
Negyed teáskanál kurkumapaszta - több is adagolható,
ízesítésre egy kevéske méz.

A méz kivételével az összes hozzávalót egy serpenyőbe
pacsakute, 2019. február 13. szerda, 12:12
Isten szuverenitása
tekinti Isten tervét és az ember tetteit, sőt több helyen nyíltan tanítja is ezt az elvet.
Ézsaiás könyve tizedik fejezetében Isten ,,haragja botjának" nevezi Asszíriát (5. vers). Rajtuk keresztül bünteti Izraelt bűneiért, végül mégis számonkéri Asszírián a tetteit. ,,Istentelen nemzet ellen küldöm őt [Asszíriát], és haragom népe [Izrael] ellen rendeltem" - szól Isten, ,,de ő nem így vélekedik, szíve nem így gondolja, mert szíve szerint pusztítani akar" (6-7. vers). Miközben Isten - bölcs és igazságos tervének megfelelően - botjaként használja Asszíriát, azt nem az igazságosság hajtja, hanem kegyetlen, büszke vágy, hogy leigázza Izraelt. Istennek tehát ítéletével kell sújtania azt a népet, amelyet ítélete végrehajtójaként használ. Asszíria magatartása része Isten tervének, mégis felelniük kell érte, hiszen szabadon dönthettek cselekedetüket illetően. Figyelemre méltó egyensúly jön így létre. Egyrészről Isten komolyan veszi a gonoszságot, másrészről biztosít
kalmanpiroska, 2019. február 11. hétfő, 20:07
Lélek szerinti élet
megbeszélhetjük Istennel. (A telefonhívások, levelek, látogatók Isten tervének részei.)

Harold Wildisch a következő összefoglalást adja egyik könyvében:

,,Ahogyan bűneid terhét leteszed, és rábízod magadat Krisztus elvégzett áldozatára, ugyanúgy tedd le életed és szolgálatod minden terhét, és hagyatkozz a benned munkálkodó Szentlélekre."

,,Minden újabb reggelen rendeld alá magadat a Szentlélek vezetésének, és Istent dicsérve, békességgel indulj el munkádba, miközben önmagad és napi munkád fölötti ellenőrzést átengeded Őneki. Legyen egész napon át szokásoddá, hogy örömmel bízod Őrá magadat, és neki engedelmeskedsz, várván, hogy Ő vezet, megvilágít, rendreutasít, tanít, használ téged, és megcselekszi benned és általad, amit akar. Számolj tényként az Ő munkálkodásával, látásodtól és érzéseidtől függetlenül. Bízd magadat a Szentlélek vezetésére, és engedelmeskedj neki, mint életed vezérének, és állj el a kísérletezéstől, hogy életed irányítását a magad kezébe vedd; és
kalmanpiroska, 2019. február 10. vasárnap, 13:51
Aranyosi Ervin : Szép nyomokat hagyni
gazdagságra.
Tényleg, birtoklásról szólna csak az élet?
Hogy a Föld, a tenger, vagy a Hold kié lett?
Vagy, hogy mit vagy képes munkáddal szerezni?
Ettől válhatsz többé, s tudsz gazdaggá lenni?
Amíg így gondoljuk, a világ porfészek,
ahol nem illenek egymáshoz a részek.
Kimarad a lényeg, az élet értelme,
míg sikerre vágyva harcol csak az elme.
Vajon a reklámok mért érzésre hatnak?
A sok hazugságot mért érzed magadnak?
Miért kell harcolni, háborúzni folyton,
miközben az érzést önmagamba fojtom?
Pedig, ha figyelnénk az érzéseinket,
nem hagyna a lelkünk önmagunkra minket.
Nem csapongna elménk, értené a létet,
könnyebben találnánk napjainkban szépet.
Hagynunk kéne magunk gyakran elmélázni,
gondolkodó helyett, érző lénnyé válni!
Figyelni az érzés jó útmutatását,
tapasztalva annak minden szép hatását.
Lassítanunk kéne, néha meg-megállni,
magunkra figyelve gazdagabbá válni,
átlátni az élet millió
jupiter21, 2019. február 10. vasárnap, 12:32
Áttért az iszlám vallásra a muzulmánellenes holland PVV egyik volt tagja
Joram van Klaveren maga számolt be arról, hogy tavaly áttért az iszlám hitre, miközben éppen kritikusnak szánt könyvet írt arról.

"Írás közben egyre több és több olyan dologgal találkoztam, amely megingatta az iszlámról alkotott nézeteimet" - emelte ki az egykori parlamenti képviselő a vele készített interjúban.

Van Klaveren tévedésnek tartja korábbi kijelentéseit, amelyekkel például az iszlámot hazugságnak, a Koránt pedig méregnek nevezte, s elmondta, a PVV politikája az volt, hogy "mindennek, ami rossz, valahogyan köze kell legyen az iszlámhoz".

"Ha hiszel egy Istenben, és abban, hogy Jézus és Mózes mellett Mohamed is a prófétája volt, akkor muzulmán vagy" - fogalmazott.

Joram van Klaveren négy év parlamenti munka után, 2014-ben lépett ki a PVV-ből Geert Wilders pártvezér egyik, nagy botrányt keltő beszéde miatt. Új pártot alapított, ezzel azonban nem sikerült bekerülnie a törvényhozásba a 2017-es választásokon, így végül otthagyta a politikát.

A 40 éves férfi már a PVV
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 10:41
Ahogyan Krisztus: olyan, mint aki szolgál
munkás teszi az elvégzett feladatot megbecsültté, a saját értékét adja a lenézett dologhoz. Ilyen mély megaláztatásban, ahogyan mi emberek nevezzük, a mi Urunké az Isten dicsősége, és ezáltal lesz Ő az Egyház feje, aki az igazság útján vezeti népét. Ezért a Fiú a Szolga. Ő az Atya szerelmes Fia, akinek adatott minden hatalom, de számára nem rangon aluli ilyen mélyre lehajolni. Éppen ezért vette fel a szolgai formát, és most kihirdeti Egyházában az előbbre jutás törvényét. Minél magasabbra akarsz jutni, miközben megmaradsz a kegyelemben, egyre inkább örömnek kell tartanod, hogy mindenki szolgája vagy. ,,És aki közöttetek első akar lenni, az legyen a rabszolgátok" (Máté 20,27); ,,aki a legnagyobb közöttetek, az legyen szolgátok" (Máté 23,11). Minél erősebb bennem a tudat, hogy Krisztushoz kezdek hasonlítani, annál mélyebbre fogok szállni, hogy a körülöttem levőket szolgáljam.
Az a szolga, akinek a mestere dolgaira és érdekeire van gondja, mindig kész arra, hogy a mesterének
kalmanpiroska, 2019. február 05. kedd, 19:47
Deák Erika
Tiborom.
De szíved kemény lett, nincs bocsánat,
Hát most nem futok, Én sem utánad.
Megmozdulnak a fák, feltámadt a szél,
Szívem ismét a magánytól fél.
Ordít a szívem, ne menj el!
De az ajkam nem mozdul, halkan énekel.
Azt énekli, csendesen: "Nélküled az élet gyötrelem..."
Mindenki tudja meg, Vele teljes az életem!


Elmélkedés

Ott ültem azon a nyári napon,
Az állomás hűvösében egy szürke padon.
És miközben ott volt Ő is mellettem,
Olyan sokfelé járt az eszem.
Néha felém fordult, néha eltaszított,
De még így is élveztem a dolgot.
Bár a szívem bizony, másként zakatolt,
S hozzá mind közelebb és közelebb tolt.
Mellé húzódtam, néha gonoszkodtam,
De közben csupán egyetlen dologra gondoltam.
Aztán hírtelen mérges lettem,
Na nehogy már megint elvedd az eszem.
Még a végén rád Fogok mászni,
Na akkor aztán, nem állít meg semmi!
De az eszem most is a
menusgabor, 2019. február 05. kedd, 15:00
Önértékelés
,,Nem tudom, mi mindennel küszködsz jelenleg, miközben azon igyekszel, hogy egészségesebb énképet alakíts ki. De egyet tudok: ezt csak úgy érheted el, ha visszatérsz ahhoz, ami a te valódi, hiteles értéked Isten szemében - Istenében, Aki kiválasztott, megszentelt és elhívott arra, hogy gyümölcsöt teremj. Szeretett téged annyira, hogy olyannak alkosson, mint senki mást, és olyan feladatot bízzon rád, ami csak a tiéd, és aminek elvégzéséhez gazdagon felruház segítségével és erejével. Ideje eltökélned: örülni fogsz annak, hogy az lehetsz, aki, ahogyan Ő is örült, amikor téged megteremtett."

-Priscilla Shirer-
kalmanpiroska, 2019. február 03. vasárnap, 19:53
Imádság
,,Valóban a szíveddel mondod-e, hogy 'szenteltessék meg a te neved'? Valóban minden tisztességes és törvényes eszközzel arra törekszel-e, hogy Isten neve, szentsége és felsége dicsőíttessék? Szíved és beszéded megegyezik-e ezzel a szakasszal? Mindenben az igazságot munkálva, Isten parancsa és késztetése szerint, Krisztust akarod-e utánozni? Mert így kell lennie, ha te is azok közé tartozol, akik Isten engedélyével kiálthatják: 'Mi Atyánk'. Vagy ez a gondolat naphosszat meg se fordul a fejedben? És mindennapi cselekedeteidből nem nyilvánvaló-e, hogy gyalázatos képmutató vagy, miközben álszent módon imádkozást színlelsz?"

-John Bunyan-
kalmanpiroska, 2019. február 03. vasárnap, 19:25
A forróvizes palack története
egyetlen forróvizes palackunk, ami a baba életben maradásában sokat segített volna, megrepedt, és a kétéves testvére milyen sokat sír, hogy meghalt az édesanyjuk.
Az imaalkalom alatt, a tízéves Ruth így vitte Isten elé ezt a szükséget: ,,Kérlek Istenem, küldj nekünk egy ilyen vizes palackot. De Istenem, holnapra már túl késő lesz, a kicsi addig meghalhat. Szóval kérlek, küldd el még ma délután..." - mielőtt még felocsúdtam volna Ruth tovább folytatta lehetetlen kérései sorát - ,,és miközben rajta leszel ezen Atyám, kérlek, küldenél az árván maradt kistestvére számára is egy babát, hogy ebből is érezze, Te igazán szereted őt és gondot viselsz róla?" - Mint ahogy gyakran van így a gyermekimádságokkal, ezeket hallva nem tudtam, mit is mondjak. Most őszintén, mondhatok erre áment? Egyszerűen nem hittem el, hogy Isten meg fogja ezt tenni. ,,Ó, persze, tudom, hogy Ő mindent megtehet, a Biblia is ezt mondja, de vannak határok, vagy nem?" Az egyetlen módja, hogy Isten
kalmanpiroska, 2019. február 03. vasárnap, 18:03
1/725
Képek, videók
elhagyatottság a város kö
moncsik
2008. április 18. péntek, 20:56
nincs az embernek olyan..
jucinenadov
2012. december 04. kedd, 23:51
Örvendjetek, keresztyének
chillik
2015. december 05. szombat, 07:58
PP Keresztyén nép
sanci81
2015. június 20. szombat, 13:16
Rövid látogatás
csalogany13
2018. február 05. hétfő, 18:39
Irmuska rövid látogatást
csalogany13
2011. szeptember 10. szombat, 09:01
Irmuska rövid látogatása
csalogany13
2011. augusztus 28. vasárnap, 23:07
Éva rövid látogatása
csalogany13
2011. június 24. péntek, 15:18
János rövid látogatása
csalogany13
2011. február 28. hétfő, 14:24
Na ilyen ember nincs !!
alvaro-hopihe
2018. augusztus 21. kedd, 08:35
Ilyen ember nincs a földö
alvaro-hopihe
2018. július 29. vasárnap, 11:58
Ilyenek az emberek....jpg
pacsakute
2013. április 12. péntek, 19:57
Vannak ilyen jó emberek,k
charlotteani
2011. június 28. kedd, 02:03
Ilyenné tette az ember...
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 09:31
ilyen az ember.gif
myszty
2008. október 31. péntek, 23:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.