Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 16:12 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
XXI. Század Intézet: Gyurcsány Ferenc bedarálja az MSZP-t
Azt írták: Szanyi Tibor kilépése az MSZP-ből már a sokadig példa arra, hogy a szocialisták "komoly válságban" vannak, már egyáltalán nem vehető biztosra, hogy a párt 2022 után is létezni fog.

Kifejtették, az elmúlt időszakban több helyben, illetve országosan is ismert, meghatározó politikus hagyta ott az MSZP-t, köztük Botka László, most pedig Szanyi Tibor, de Újpesten is több helyi politikus a Demokratikus Koalíciót választotta a szocialisták helyett. Az intézet szerint ez a folyamat, hogy sorra lépnek át MSZP-s politikusok a DK-ba, a következő pár évben minden bizonnyal még inkább felgyorsul majd.

Az intézet szerint a sorozatos kilépések mögött Gyurcsány Ferenc erősödő és megosztó szerepe áll. A DK elnökének célja egyértelmű, egy általa vezetett ellenzékkel akar nekifutni a következő országgyűlési választásnak - emelték ki.

2019-ben teljes mértékben átalakultak az ellenzéki erőviszonyok és a májusi EP-választás után világossá vált, hogy az egykor az ellenzék vezető pártjának számító
velemenyezd, 2020. január 06. hétfő, 20:42
Krónika 19. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
kormánypártiaktól, hogy ezek vajon nem sértik-e a Ház méltóságát. Azt is kifogásolta, hogy a kormány kérdésekre, interpellációkra adott, érdemi válaszainak hiányát nem szankcionálja a javaslat. Leszögezte: nem tartja helyesnek Hadházy Ákos akcióját, ugyanakkor szerinte a szankció esetében kettős mércét alkalmazott a házvezetés, hiszen több mint 300 ezer forintos büntetést kapott a független képviselő, míg a vele szemben "fizikai erőszakot alkalmazó" fideszes képviselők 50 ezer forintos levonást kaptak.

Mesterházy Attila (MSZP) az ellenzéki képviselők megrendszabályozásaként és fenyegetéseként értékelte a módosításokat. Szerinte a kormány 2010 óta nyirbálja az ellenzéki jogokat, a most javasolt változtatás ennek egyik állomása. Azzal vádolta a kormánypárti képviselőket, hogy nem vesznek részt a parlamenti vitákban, a kormány tagjait pedig azzal, hogy nem adnak tisztességes válaszokat az ellenzéki képviselők által feltett kérdésekre.

Szatmáry Kristóf (Fidesz) szerint egy normához a parlamenti
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 14:31
Krónika 17. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
reagálva - hangsúlyozta, az országgyűlési szabályok egyformán vonatkoznak a kormánypárti és ellenzéki képviselőkre.

Korózs Lajos (MSZP) arról beszélt, hogy a kormánypártok elvették annak a lehetőségét, hogy értelmes vitákat lehessen folytatni a parlamentben.

Bányai Gábor (Fidesz) azt mondta, hogy az Országgyűlés eljutott egy határig, a "falig elmentünk". A törvény lehetőséget ad arra, hogy a képviselők megálljanak egy pillanatra és eldöntsék, hogyan fognak viselkedni - tette hozzá.

Mesterházy Attila (MSZP) feltette a kérdést, hogy mekkora felzúdulás lett volna a jobboldali padsorokban, ha a Horn- vagy a Gyurcsány-kormányok idején egy hasonló előterjesztéssel állt volna elő a baloldal.

Tordai Bence (Párbeszéd) egy saját, évekkel korábbi felszólalását idézte, amelyben azt állította a kormánypártokról, hogy rombolják az Országgyűlés tekintélyét.

Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) azt kérte számon, hogy miért nem napközben zajlott a teljes vita, miért hajnalban kell elmondaniuk a
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 07:10
Krónika 14. rész (szakképzés, jogharmonizációs csomag)
hangoztatta.

A magánintézmények kapcsán jelezte, a Waldorf-szövetséggel, illetve az alternatív iskolákat képviselő szervezettel történt egyeztetés nyomán mindenki megnyugodhatott: nincs kockázat semmilyen intézmény számára.

Szerinte versenyképességi szempontok indokolják a szakképzés leválasztását a köznevelés rendszeréről, valamint az is, hogy évente 50 ezer felnőtt is részt vesz a szakképzési rendszerben.

MSZP: permanens reformban van a kormány a szakképzést illetőenMesterházy Attila (MSZP) úgy értékelt: permanens reformban van a kormány a szakképzést illetően, pedig ez korábban a MSZP-re volt jellemző kormányon. Károsnak és tévesnek nevezte a tanulmányi kötelezettség 18 éves korhatárának eltörlését, szerinte ezt vissza kell állítani, nem pedig "lopakodó megoldásokkal" kell ugyanezt elérni.DK: a kormány a szülőkre hárítja a tankötelezettség terhétArató Gergely (DK) a tankötelezettség korhatárának leszállítása miatt bírálta a kormányt és úgy
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 21:33
Krónika 11. rész (családvédelmi akcióterv)
szükség, például a családi pótlék emeléséről.

Jobbik: hány gyedet igénylő nagyszülőre számítanak?Z. Kárpát Dániel (Jobbik) azt a kérdést tette fel: mire számítanak a nagyszülői gyeddel kapcsolatban? Rámutatott, hogy kitolódott a gyermekvállalás időpontja az emberek életében, emiatt szerinte kevesen "vetemednek majd arra", hogy a nyugdíjba vonulás előtti utolsó éveiket "feladják", hiszen azok fontosak a nyugdíjszámítás szempontjából.

Az MSZP további intézkedéseket javasolt

Mesterházy Attila (MSZP) egy alapot szorgalmazott arra, hogy a ritka betegségben szenvedő gyerekek gyógyítása támogatható legyen. A budafoki fideszes önkormányzat is leállította a kilakoltatásokat - mutatott rá, és ennek követését javasolta. A gyermeküket egyedül nevelők hatványozott nehézségekkel küzdenek, nekik is további segítséget kezdeményezett. Az árva gyermekek segítését is sürgette, szerinte nekik nagyobb életkezdési segítséget nyújthatna az állam.

Államtitkári zárszóBodó Sándor, a
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 18:22
A NATO előtt álló kihívásokról tanácskoztak az Országházban
ipar. Ugyancsak kérdésként vetette fel, hogy a PESCO mennyire lesz nyitott a nem uniós tagságú NATO-tagországok felé. Ezzel összefüggésben megjegyezte, hogy a NATO költségvetésének 80 százaléka nem uniós országoktól származik, míg az Európai Unió külső védelmét olyan országok látják el, mint például Norvégia, Törökország vagy az Egyesült Államok.

Kulcsfontosságúnak nevezte a NATO bővítésében a balkáni országok csatlakozását, ami szerinte a magyar gazdaság számára is fontos kitörési irány.

Mesterházy Attila - akit a napokban választottak a NATO Parlamenti Közgyűlésének alelnökévé - arról beszélt: nincs olyan ülése a NATO-nak, ahol Oroszország ne kerülne napirendre akár a krími hadviselés, akár a fegyverkezés és fegyvermodernizáció, akár az agresszív, katonai akciókba csapó külpolitikája miatt. Szintén a jövőbeni kihívások közé sorolta az MSZP-s politikus Kínát, amely "nem tankokkal, hanem bankokkal kívánja elfoglalni a világot", illetve az ország az új technológiákban is élen jár. Példaként
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 18:22
Krónika 11. rész (honvédelmi törvények, védelmi beszerzések)
MSZP: hány lőteret hoztak eddig létre?

Mesterházy Attila (MSZP) azt mondta, jó lenne, ha a honvédelem területén nemzeti konszenzusok mentén lehetne előrehaladni. Helye van a kritikának, lehet kritizálni azt, amit a korábbi kormányok elrontottak, de van helye az önkritikának és az illő szerénységnek is - tette hozzá.

A javaslatban nem szerepel a hibrid hadviselés problémája - emelte ki a politikus, aki hangsúlyozta, hogy Magyarország nem csatlakozott a NATOHibrid Fenyegetések Elleni Európai Kiválósági Központjához.

A képviselő azt kérdezte, hány járásban hoztak létre eddig lőteret?

Mesterházy Attila azt mondta, reméli, hogy a kormány nem fogja valamilyen formában visszaállítani a hadkötelezettséget.

Jobbik: az ellenzék is részt szeretnének venni a jogszabály kidolgozásában

Varga-Damm Andrea (Jobbik) azt mondta, a jogszabály indoklásában is benne van, hogy a honvédelem nemzeti ügy. Az ellenzéki képviselők azonban mégsem vehetnek részt a jogszabály kidolgozásában, pedig azt
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 18:33
Krónika 5. rész (sportfejlesztések támogatása)
módosított szöveg, és hogyan segíti az érintett sportágak felvirágoztatását.

Elmondta: az előterjesztés érint minden települést, nem arról szól, hogy azokat a kistelepüléseket helyezik előnybe, amelyek eddig nem tudtak részt venni a tao rendszerben, hanem mindenkit, aki 300 millió forint feletti beruházást kíván végrehajtani.

Kijelentette: a teljesítmény nélkül kapott ingyen források nem ösztönzik, hanem visszafogják a magyar sportot.

MSZP: a tao jó kezdeményezés, vigyázni kellene rá

Mesterházy Attila (MSZP) a tao-t jó kezdeményezésnek nevezte, ami szolgálja a magyar sport érdekeit.

Kiemelte: ez a törvény jól mutatja, hogy egy hasznos, jó kezdeményezésből, hogyan lesz egy olyan program, amit beleng a korrupció, és amiről az ellenzéknek teljesen más a véleménye, mint a kormánypártoknak.

Nagyobb önmérsékletre lenne szükség - hangoztatta. Hozzátette: sokszor pont azoktól veszik el a támogatást, akiknek szüksége lenne rá, a magyar gyerekeknek, vagy az élsportolóknak. A
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:35
Krónika 12. rész (bizottsági jelentések vitája, napirend után)
Bizottsági jelentések vitái

Egyetértés alakult ki a törvényszéki végrehajtással összefüggő törvénymódosításokat tartalmazó előterjesztésről. A kormány indítványát ugyanis Varga-Damm Andrea (Jobbik) és Mesterházy Attila (MSZP) is támogatta.

Fazekas Sándor (Fidesz) az ingatlan-nyilvántartást és egyes közigazgatási hatósági eljárásokat érintő törvénymódosítás céljának az egyszerűbb, átláthatóbb, hatékonyabb ügyintézést nevezte. A javaslat a közigazgatási bürokráciacsökkentéssel is összefügg, a társasházi ügyintézéssel kapcsolatban - mondta.

Az előterjesztéssel Varga-Damm Andrea és Mesterházy Attila is egyetértett.

Az állampolgársági törvény módosításának bizottsági jelentését tárgyalva Fazekas Sándor (Fidesz) elmondta: a javaslat előzménye, hogy több mint egymillió ember honosítás által szerzett kettős állampolgárságot. A javaslat elfogadásával a többi között kiterjesztik az egyablakos ügyintézést, egyszerűsítik a határon túli magyarok ügyintézését.

A változtatásokat Demeter Márta
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 07:03
Krónika 11. rész (bizottsági jelentések vitája)
alulfinanszírozását, de a kormány mostohagyerekeként említette a környezetvédelmet, valamint a szociális és nyugdíjellátást is.

A független Bősz Anett szerint válságágazat az oktatás, az egészségügy és a szociális szektor.

Ritter Imre német nemzetiségi képviselő elmondta: a támogatásból biztosított volt a nemzetiségi intézmények működése.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) bírálta, hogy lakhatási támogatásra több tízmilliárd forinttal kevesebbet költöttek, mint tervezték azt a büdzsében.

Mesterházy Attila (MSZP) úgy ítélte meg: a tavalyi költségvetés nem az emberek által kívánt prioritásokat tükrözi. Szerinte egészségügyre, oktatásra és a szociális szektorra kellett volna többet költeni.

Hajdu László (DK) a tervezést bírálta, azt, hogy a jövő évi költségvetést hamarabb fogadták el, mint a tavalyi zárszámadást.

Csárdi Antal (LMP) azt mondta: a tavalyi büdzsé nem költött eleget a "jövőre", például a környezetvédelemre vagy az oktatásra.

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 21:12
Krónika 6. rész (zárszámadás)
oka - jegyezte meg. A bölcsődék támogatására mintegy 13 milliárddal jutott kevesebb - tette hozzá. A szociális támogatások egyik meghatározó eleme a nyugdíjminimum, ami 11. éve változatlan - mutatott rá. Szóvá tette az is, hogy a bérektől egyre inkább leszakadnak a nyugdíjak.

Több jelzés is érkezett hozzá, hogy a hadigondozotti ellátással sokan üzletelnek - említett egy másik példát. Ne mondja senki, hogy egyik évről a másikra 60 százalékos a bővülés e téren - jelentette ki.

Frakciótársa, Mesterházy Attila szintén azt kérdezte meg: ha valóban növekszik a gazdaság, miért nem fordítanak nagyobb forrásokat az egészségügyre, az oktatásra vagy a szociális szektorra? Arra is választ várt: mit tesznek a versenyképesség javítása érdekében?

A szintén szocialista Bangóné Borbély Ildikó azt kérte számon: miért nem kap szociális étkeztetési támogatást egyes iskolai szünetekben sok rászoruló? Bírálta, hogy mintegy százezer gyermek esik el ettől, mert a jogszabály szerint a szülőnek kell azt
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 17:52
Krónika 9. rész (ingatlan-nyilvántartás, ülésnap lezárása)
társasházi tisztségviselőkkel kapcsolatos változtatásokról.

Balczó Zoltán (Jobbik) rámutatott, hogy a mintegy nyolc törvény megváltoztatása két célt szolgál: az ingatlan-nyilvántartásokhoz valamint a közigazgatási hatósági eljárásokhoz kapcsolódó szabályok megváltoztatását.

Elmondta: a Jobbik támogatja a módosítást, mert azt a mindennapi gyakorlat indokolja.

Vejkey Imre (KDNP) szintén a javaslat kettős céljáról szólt, a technikai pontosításokról és a bürokráciacsökkentésről.Mesterházy Attila (MSZP) azon meggyőződésének adott hangot, hogy a törvény az állampolgárok érdekét szoltálja.

Arató Gergely (DK) azt mondta, valóban egy technikai törvénymódosításról van szó, ami korábbi jogalkotási egyenetlenségeket igazít ki, megnyitja az utat az ingatlan-nyilvántartási rendszer fejlesztéséhez és egyszerűsíti az állampolgárok dolgát. A DK később alakítja ki az álláspontját, mert nem derül ki, hogy a javaslat hogyan érinti a forgalomképtelen önkormányzati vagyont - közölte.

Ezt
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 16:21
1/188
Képek, videók
Földtani Intézet
sanci81
2017. február 03. péntek, 17:22
Országos intézet
sanci81
2015. november 19. csütörtök, 16:05
st.vincze intezet.jpg
relisisi
2015. augusztus 12. szerda, 13:37
Szeged-Fiu nevelő-intézet
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 15:35
Ökológiai Intézet - Tömeg
snbela44
2013. december 15. vasárnap, 05:02
Pető Intézet.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 14:15
A Kutató Intézet , Minsk
farkas1945
2013. szeptember 09. hétfő, 11:03
Majd a Nézőpont Intézet m
basikele
2013. szeptember 08. vasárnap, 03:41
Vakok intézete(Hermina-út
farkas1945
2011. január 19. szerda, 18:07
Földtani Intézet-.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 14:00
Földtani Intézet.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 14:00
Vakok Intézete.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 13:58
gyurcsany-ferenc-Csepe l.j
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:02
20140106gyurcsany-fere nc1
agica2004
2014. január 10. péntek, 13:53
Gyurcsány Ferenc blogköny
zgawab
2013. április 25. csütörtök, 09:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.