Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 10:41 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Március 15. - Kitüntetések - Magyar Érdemrend középkeresztje
oktatásszervezői és szakmai közéleti munkája elismeréseként;

KÁEL CSABA Nádasdy Kálmán-díjas rendező, érdemes művész, a Művészetek Palotája vezérigazgatója részére a 2017. évi budapesti FINA vizes világbajnokság ünnepélyes megnyitójának megrendezése során, valamint a magyar kultúra nemzetközi népszerűsítése érdekében végzett magas színvonalú munkája elismeréseként;DR. LÁNG GYÖRGY, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Országos Onkológiai Intézete bázisán működő Mellkassebészeti Klinika megbízott igazgatója, egyetemi tanár részére a hazai mellkassebészet és tüdőtranszplantáció terén végzett kimagasló tevékenysége, több évtizedes egyetemi oktatói pályafutása elismeréseként;DR. LATKÓCZY ANTAL LÁSZLÓ, az Országházi Dolgozók Érdekképviseleti Szövetségének elnöke részére a kormányzati közigazgatásban végzett sok évtizedes fáradhatatlan és elhivatott szakmai munkája elismeréseként;

DR. LÉVAYNÉ DR. FAZEKAS JUDIT, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 18:12
Ónodi: Magyarországon minden adott a sikeres szervátültetésekhez
szívátültetést 1992-ben végezték el, az akkor műtött beteg azóta is él. Azóta 475 felnőtt szívátültetést végeztek Magyarországon, közülük többeken már másodszor hajtottak végre szívátültetést.

Az Eurotransplanthoz történő csatlakozás felgyorsította a szervátültetéseket Magyarországon, azóta 270 felnőtt szívátültetésre került sor, ami több, mint a csatlakozás előtti műtéti szám - tette hozzá.

Rényi-Vámos Ferenc, az Országos Onkológiai Intézet (OOI) bázisán működő Semmelweis Egyetem Mellkassebészeti Klinika docense, az OOI osztályvezető főorvosa elmondta azt is, kormánydöntés értelmében hárommilliárd forint fordítható a magyarországi tüdőtranszplantációs program és a mellkassebészet fejlesztésére és kiterjesztésére. Az elképzelések szerint szeretnének egy olyan szakmai bázist létrehozni, amely lehetővé teszi, hogy a környező országok tüdőtranszplantációra szoruló betegeit Magyarországon operálhassák - tette hozzá a főorvos.

Az összegből lehetőség lesz egy világszínvonalú technológiát képviselő
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 14:52
Magyar tüdőtranszplantáltak is megmászták a Kilimandzsárót
Lang György, az Országos Onkológiai Intézet bázisán működő Semmelweis Egyetem Mellkassebészeti Klinika igazgatója, az első magyarországi tüdőtranszplantációt elvégző csapat vezetője az M1 aktuális csatornán hétfőn elmondta, hogy a sikerrel zárult nemzetközi expedíción a magyarok mellett osztrákok, szlovének, horvátok, olaszok, görögök és románok vettek részt, összesen 10 tüdőátültetett és 20 kísérő mászta meg a csúcsot.

A magyar csapatból Garda Péter 13 éve esett át tüdőátültetésen, Balog Krisztián pedig 1,5 éve kapott új tüdőt és májat. Őket két orvos, valamint egy mérnök és egy gyógytornász kísérte az úton - mondta el Lang György, aki a csapat egyik orvosaként vett részt a túrán.

"Ezzel az expedícióval szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy milyen minőségű életet lehet élni egy új tüdővel" - hangsúlyozta.

Lang György elmondta, hogy korábban Bécsbe végezték el ezeket a műtéteket, a Kilimandzsáró-expedíció két magyar transzplantáltja is az osztrák fővárosban kapott új
velemenyezd, 2017. július 03. hétfő, 12:32
Csaknem ötszáz szervátültetést végeztek tavaly Magyarországon
Az összegzés szerint tavaly 497 transzplantációt végeztek az országban, ebből 457-hez elhunyt donorból származó szervet használtak fel, a fennmaradó 40 pedig élődonoros veseátültetés volt. A budapesti, debreceni, pécsi és szegedi egyetemi centrumban 343 vesét ültettek be. Nyolcvankilenc májátültetés és 51 szívátültetés történt, továbbá 13 kombinált vese- és hasnyálmirigy transzplantációt végeztek. A Semmelweis Egyetem Mellkassebészeti Klinikáján végzett első magyarországi tüdőátültetés mellett 21 magyar kapott új tüdőt Bécsben.

A múlt évben jelentősen emelkedett a májátültetések száma, a veseátültetések száma pedig 26 százalékkal nőtt - közölték.

Emlékeztettek: Magyarországon elhunytból (dobogó szívű agyhalottból) vehetnek ki átültetendő szervet, bizonyos szervek esetében pedig élődonorból is. Az OVSZ-nek 236 potenciális donort jelentettek 2015-ben, közülük 178 elhunyt vált valóban donorrá. A 178 donorból 562 szervet távolítottak el.

Tavaly az Eurotransplantból 705 szervfelajánlás
velemenyezd, 2016. február 08. hétfő, 18:42
Első tüdő átültetés Magyarországon
sajtótájékoztatón Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter azt mondta: a kormány 900 millió forinttal támogatta az operációhoz szükséges infrastruktúra kiépítését.
Kásler Miklós, az OOI főigazgató főorvosa arról tájékoztatott, hogy a műtétet december 12-én éjszaka végezték el, a beteg jól van. A főigazgató orvostörténeti pillanatnak nevezte az eseményt, megjegyezve: nagyon hosszú várakozás után jutottak el addig a pillanatig, hogy a hatórás operációt elvégezhessék. Lang György, a Semmelweis Egyetem mellkassebészeti klinikájának vezetője elmondta: egy 59 éves férfi volt a donor, az ő tüdejét ültették át egy 53 éves férfiba.
Szólt arról is, hogy a tüdőátültetésben ,,van némi lemaradása a magyar egészségügynek" a világ élvonalához képest, hiszen máshol ezt a műtétet már régebben végzik.
Ugyanakkor a technikai színvonal és környezet az onkológiai intézetben az egyik legfejlettebb, és a magyar mellkassebészet mostantól a világ élvonalához tartozik. Eddig ezeket a műtéteket Bécsben
maroka, 2015. december 22. kedd, 21:33
Életet mentett pécsi orvosok tüdődaganat-kockázatot felmérő mobilos alkalmazása
jelentkezzen egy szakorvosnál - áll a PTE-nek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A vizsgálaton kiderült, hogy kisméretű rákos daganat van a tüdejében, ezért azonnal megoperálták, a korai stádiumnak köszönhetően a tüdeje beteg részét endoszkópos eljárással el tudták távolítani - idézte az intézmény Szántó Zalán orvost, egyetemi adjunktust, aki hozzátette: a nőnek összességében nagyon jók a túlélési esélyei.

A PTE korábban arról tájékoztatott, hogy az egyetem klinikai központjának mellkassebészeti osztályán, valamint bioanalitikai intézetében dolgozó szakemberek egyedülálló applikációja segíthet abban, hogy a daganatot már korai stádiumban felismerjék.

Az E-szűrő nevű, Androidra és iOS operációs rendszerre létrehozott, tavaly november óta elérhető ingyenes alkalmazásnak köszönhetően egy rövid kérdőív kitöltésével bárki felmérheti, mennyire veszélyeztetett a betegség szempontjából.

Sőt, az alkalmazás képes tíz és húsz évre előre megjósolni a várható állapotot, például azt, hogy egy ma
velemenyezd, 2015. április 22. szerda, 14:30
Influenza - Látogatási tilalmat rendeltek el a Semmelweis Egyetem összes klinikáján
A közlés szerint határozatlan ideig látogatási tilalom van érvényben a Semmelweis Egyetem következő intézményeiben: Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika, I. Belgyógyászati Klinika, II. Belgyógyászati Klinika, III. Belgyógyászati Klinika, Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika, Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika, I. Gyermekgyógyászati Klinika, II. Gyermekgyógyászati Klinika, Mellkassebészeti Klinika, Neurológiai Klinika, Ortopédiai Klinika, Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, Pulmonológiai Klinika, Radiológiai és Onkoterápiás Klinika, I. Sebészeti Klinika, II. Sebészeti Klinika, Szemészeti Klinika, I. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, II. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Transzplantációs és Sebészeti Klinika, Urológiai Klinika, Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, Arc-Állcsont-Szájsebészeti és Fogászati Klinika.

Az Országos Epidemiológiai Központ január 21-én közölte, hogy az országot elérte az influenzajárvány, azóta országszerte számos egészségügyi
velemenyezd, 2015. február 10. kedd, 12:51
A tüdődaganat kockázatát méri fel pécsi orvosok mobilos alkalmazása
Az intézmény klinikai központjának mellkassebészeti osztályán, valamint bioanalitikai intézetében dolgozó szakemberek egyedülálló applikációja segíthet abban, hogy a daganatot már korai stádiumban felismerjék - írta a PTE szerdán, az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.

Kiemelték: az E-szűrő nevű, Androidra és iOS operációs rendszerre létrehozott ingyenes alkalmazásnak köszönhetően egy rövid kérdőív kitöltésével bárki felmérheti, mennyire veszélyeztetett a betegség szempontjából.

Sőt, az alkalmazás képes tíz és húsz évre előre megjósolni a várható állapotot, például azt, hogy egy ma húsz éves nő melyik rizikócsoportba tartozhat harminc, negyven éves korában - közölték.

Hozzátették, hogy a program a cellainformációk alapján rögzíti a kitöltés helyszínét és a teszt végén megmutatja a legközelebbi szűrőközpont címét.

A PTE megjegyezte, a november eleje óta elérhető alkalmazást már mintegy kétezer ember használta, azaz csaknem annyi, amennyi Magyarországon korábban - a
velemenyezd, 2014. november 26. szerda, 10:51
A betegágy mindkét oldalán VII
A betegágy mindkét oldalán VII. befejező rész
Wild - 2009.09.22

A Sebészeti titkárság a mai napig az 5. emelet C szárnyán található. Az első ajtó mögött egy kis előtér fogadja az ide látogató embereket. Rendszerint ide érkezik meg a posta, ahol különböző fakkokba helyezik. Egy fénymásológép is megtalálható. Ha tovább haladunk egyenesen a Professzor Úr titkárságára lépünk be, ahol egyik kedvenc titkárnőm várja jövetelünket. Ha balra fordulunk egy apró beugró után egy vizsgáló következik, ahol minden megtalálható, ami egy sebészeti vizsgálóba kell. Innen is bemehetünk az intézetvezető főnővérhez. Azt még el kell mondanom, hogy a titkárnő felől is át lehet menni hozzá. Ez a rövidebb út.

Miután kiderült, hogy a szteroidokra rosszul reagált a betegségem és immunszupresszív szert kell kapjak, már eldöntöttük a feleségemmel, hogy valószínűleg elindítjuk a rokkantságit. Ez pár hónap múlva már biztos volt.

Belépve az intézetvezető főnővér irodájába ő maga fogadott. Alacsony
korall44, 2009. szeptember 25. péntek, 16:33
A betegágy mindkét oldalán V.
vendégeskedni hozzátok.

A szokásos betegfelvételi kérdések jöttek: magasság, testsúly, étel és gyógyszerallergia, látás, hallás, vizelési, székelési kérdések, bőr állapota, vérnyomás mérés, pulzusszámolás, ápolási terv rövidtávra, ápolási diagnózisok. Ez már szinte rutinból megy mindenkinek, pár perc alatt végeztünk.

- Gyere, megmutatom a kórtermed, és az ágyad - és elindultunk a 206-os kórterem felé. Szerettem mindig is a 6-os kórtermeket. Nálunk a hatodikon a 606-tól kezdődött a mellkassebészeti betegek kórterme, ami a kedvencem. Más miatt is szeretem: a kilátás a parkra néz. Hajnalban, amikor dolgozni jártam szerettem átjönni ezen a zöldövezeti részen. A reggeli madárdal jókedvre derített, és a növények csodálatos egyveleget alkotó illata mindig friss volt, üdítően hatott rám. Jól indult a nap. Többféle fa volt itt: fenyő, juhar, és rengeteg ringló. Nyáron rendszeresen szedtem belőle és vittem fel az osztályomra. Nagyon szerettük mindannyian.

A 8 ágyas kórteremben a 3-as
korall44, 2009. szeptember 22. kedd, 10:58
Képek, videók
Érdemrendek..JPG
wob
2011. december 01. csütörtök, 12:59
Érdemrend!
ledus
2007. február 01. csütörtök, 12:47
Érdemrend.bmp
becimaci
2006. július 22. szombat, 09:56
Aug.20.Kitüntetések...
cipello
2016. augusztus 19. péntek, 19:36
magyar_kultura_napja-1 -e1
menusgabor
2018. január 22. hétfő, 19:55
magyar-kultura-napja-1 .jp
menusgabor
2018. január 22. hétfő, 19:53
A magyar kultúra ápolása
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 11:53
A Magyar kultúra lovagja
gezemice1949
2016. január 20. szerda, 10:21
magyar_kultura_napja_0 1.j
menusgabor
2015. január 26. hétfő, 22:11
Magyar kultúra napjára.jp
mester126mari
2014. január 22. szerda, 10:42
Magyar-Kultura-Napja(2 10x
sarkadykati
2012. január 22. vasárnap, 13:12
Magyar Kultúra Napja 2011
romaikatolikusfgy
2011. január 19. szerda, 13:09
Hazai vad
tavirozsak
2014. december 29. hétfő, 05:40
Hazaig...
borigit
2014. október 15. szerda, 14:56
a-hazai-palya-elonye-a -ny
menusgabor
2014. október 15. szerda, 14:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.