Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 03:04 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hangyák címmel interaktív produkciót mutat be a dán Secret Hotel a Margitszigeten
A Hangyák (Walking Lecture on Ants) a színház és a természettudomány találkozása. A kilencvenperces séta során megtapasztalható, milyen az élet a Földön az egyik legkisebb és legősibb rovar szemszögéből. Nem kell mást tenni, csak csatlakozni és együtt sétálni az előadás többi résztvevőjével a Margitszigeten - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a hangyák életmódja, bámulatos építményei és közösségük sok hasonlóságot mutat az emberi társadalmakkal, így életük vizsgálata különleges kutatási hátteret biztosított a Secret Hotel alkotóinak és ötletgazdáinak, akik hanginstallációkkal teli programot készítettek a résztvevők számára.

A közönség társalkotója a produkciónak, saját élményei szerves részét képezik az előadásnak, amely során nem csak passzív nézőként ülnek egy színpad előtt, hanem a természetben tapinthatnak és ízlelhetnek is adott pillanatokban. Az előadás fontos része, hogy a néző egyenrangú az előadókkal, jelenléte és részvétele aktívan befolyásolja az
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 17:01
Átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait
Teodóra, a Budapesti Nyári Fesztivált működtető Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a díjátadón elmondta: a fesztivál keretében megrendezett szemlén nyolc vidéki színház nyolc előadása mutatkozott be teltházas érdeklődés mellett a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Hozzátette, hogy a szeptember 1-jén véget ért Budapesti Nyári Fesztiválon több mint 120 produkción és programon vehetett részt a közönség. Idén már mintegy 120 ezer néző volt kíváncsi az előadásokra és programokra a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadon, az interaktív meseszínpadon, a Szent Margit romoknál és a margitszigeti Víztoronyban.

Elmondta: a Városmajori Színházi Szemle idei programját az elmúlt évad legjobb zenés, szórakoztató és drámai előadásaiból állították össze a szervezők, az idén a különdíjjal együtt hét díjat osztottak ki.

Mint elhangzott, a székesfehérvári, győri, szegedi, kecskeméti, tatabányai, szombathelyi, szabadkai és miskolci társulatok előadásait idén egy négyfős, kizárólag
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 14:41
Park a főváros szívében - Margitsziget
Budapesti leltár 3. Aki legutóbb tizenöt éve járt a Margitszigeten, és azóta ma látogatna oda először, nem hinne a szemének: a külsőleg teljesen megújult területet bevették a fővárosiak.
Nem nehéz feladat cáfolni a fővárosi ellenzék elnagyolt kijelentéseit a Tarlós István által ,,tönkretett és lerombolt" Budapestről. Ezzel szemben már jóval nagyobb munka felsorolni minden beruházást és fejlesztést, amely 2010 óta a fővárosban zajlott. Sorozatunkban a teljesség igénye nélkül mutatjuk be, milyen volt Budapest akkor és most, azaz mivé vált Magyarország fővárosa az elmúlt kilenc év során.
........
Bár 2013-ig Budapest XIII. kerületéhez tartozott, mára a Margitsziget önálló városrészként működik, a főváros közvetlen közigazgatása alatt. Különlegessége, hogy a 2011-es népszámlálás szerint lakónépessége három fő volt. A Duna fővárosi szakaszán található sziget ugyanakkor inkább óriási közparkként
maroka, 2019. augusztus 08. csütörtök, 14:47
Kormorán : A Megfeszített - Vallásos téma - Jézus.......
Megbocsátom előre minden bűnötök. Nincs ember, kit ne szeretnék, nincs kit gyűlölök. Neked mondom, ki háromszor tagadsz, s Neked, ki elárulsz:
A szeretet az embereké, a szeretet nem lehet áru...
Videó

- Az István a király főbb szereplői az ezredfordulón ismét együtt szerepeltek a Koltay Gábor által rendezett rockoperában. A darab Jézus keresztre feszítéséről szól, annak egy friss, újszerű értelmezése. A felvétel 2000. augusztus 4-én a a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon készült.
Videó

- A Megfeszített - I. felvonás - Magyar passió
Koltay Gergely - Szűts István - Kormorán ,,A Megfeszített" című rockoperája 2000-ben, a millennium évében az ország legnagyobb szabású színházi produkciója volt, amely nem csak Jézus Krisztus szenvedéstörténetét mutatja be, hanem a kereszténység és a magyar államiság 1000 évét állítja párhuzamba. A Kisvárdai Református
maroka, 2019. július 31. szerda, 21:40
Kálmán Imre Csárdáskirálynő című műve a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon látható
Az operett július 13-án, szombaton, valamint augusztus 9-én és 10-én is látható 20 órától a margitszigeti színpadon.

Az elmúlt évad nagysikerű A cirkuszhercegnő bemutatója után a Szabad Tér Színház idén Vidnyánszky Attila új rendezésében mutatja be a Csárdáskirálynőt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Kálmán Imre klasszikus szerzeménye minden idők legnépszerűbb nagyoperettje lett, amely 1915-ös fergeteges fogadtatása és 20. századi diadalmenete óta semmit sem veszített sem elevenségéből, sem népszerűségéből - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Bán Teodóra, a Budapesti Nyári Fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a műsorban elmondta, hogy az operett a háború árnyékában született, egy évig dolgozott rajta Kálmán Imre, majd feladta a munkát, végül Lehár Ferenc biztatására fejezte be a művet.

Mint elhangzott, a produkcióval visszatérnek az ősbemutató anyagához, visszaállították az eredeti Gábor Andor-féle szöveget.

Kiss-B.
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 12:52
Nigel Kennedy ad koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon
Nigel Kennedy brit származású hegedűvirtuóz repertoárja a klasszikus és kortárs komolyzenét ötvözi, technikai virtuozitása látványos és bravúros előadásmóddal párosul, nem nélkülözve a show-elemeket sem.

Egyedi stílusával és formabontó zenei felfogásával számos rangos díjat és címet nyert, 2001-ben Nagy-Britanniában az év művészének választották, de muzsikált már a brit királyi családnak nyilvános és zártkörű eseményeken is.

A művész a számára kialakított öthúros hegedűn és a cremonai Carlo Bergonzi hegedűkészítő 1732-ben készített hangszerén játszik.

A zenész az idén májusban stúdióalbumot adott ki, az erre épített európai turné a Bach meets Kennedy meets Gerswhin címet viseli.
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 10:51
Zenélő Budapest - Ingyenes szabadtéri minikoncertek a főváros 16 pontján
Bán Teodóra, a programot szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője a koncertsorozat pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az idén újabb helyszínekkel és zenei elemekkel bővült a sorozat. A kínálatban a kávéházi és a szakrális zene is helyet kapott, a dzsessztematika is erősödik. Emellett két új helyszínen - a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Millenáris parkban - gyerekprogramok, az utóbbin és a Várkert Bazárban pedig ifjúsági koncertek gazdagítják a kínálatot.

Elmondta: további új helyszín a budai Vár Hollós kapuja, a Hegyvidéki Kulturális Szalon kávézó-terasza, a Március 15. tér és a Szépművészeti Múzeum.

Kiemelte: a sajtótájékoztató helyszíne, a Magyar Nemzeti Múzeum, amely mind épületével, mind magas színvonalú gyűjteményével és tárlataival történelmi értéket képvisel, 19 felnőtt és 4 gyerek minikoncertnek ad otthont.

Mint mondta, a programsorozat célja, hogy a fővárosba érkezők és a városiak részére tartalmas és minőségi zenei élményt nyújtson a
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 14:45
Több mint 120 program várja a közönséget a Budapesti Nyári Fesztiválon
Bán Teodóra, a fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában elmondta: a három hónapig tartó, több mint 120 programot felvonultató fesztivál június 1-jén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az ötéves Margaret Island zenekar szimfonikus koncertjével startol. A könnyűzenei programból kiemelte még az Anna and the Barbies és Zagar fellépését, valamint Nigel Kennedy koncertjét.

Hozzáfűzte: a színpadon az opera, a klasszikus zene, a balett és a néptánc is helyet kap, a nagybemutatók mellett visszatérő műfaj lesz az operett, így a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét.

Beszélt arról is, hogy az összművészeti fesztiválon világhírű külföldi vendégek is nagy számban megfordulnak, a komolyzenei programban színpadra lép az argentin tenor Marcelo Álvarez Turiddu és Canio szerepében, Vittorio Grigolo a világsztár operaénekeseket felvonultató gálasorozat vendégeként lép fel, José Cura
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 14:07
Átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait
működtető Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a fesztivál keretében a szezon elején, június 15. és július 3. között megrendezett szemlén hat nem budapesti színház hat előadását mutatták be. A darabokat teltház előtt játszották a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A Budapesti Nyári Fesztivál záróeseményeként megrendezett díjátadón elmondta: az idei nyári szezonban három hónap alatt több mint 100 előadást játszottak két játszóhelyükön, a háromezer néző befogadására képes Margitszigeti Szabadtéri Színpadon és az ezer férőhelyes Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Mint elhangzott, a Városmajori Színházi Szemle idei programját az elmúlt évad legjobb zenés, szórakoztató előadásaiból állították össze a szervezők. A szakmai zsűri az idén is hét kategóriában értékelte a versenyprogramban bemutatott A vád tanúja, az Illatszertár, a Cabaret, A képzelt beteg, a Volpone és a Furcsa pár című előadást.

A győri, nyíregyházi, kaposvári, kecskeméti, szombathelyi és miskolci társulatok
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 13:51
Érdekesség
Szemere Zita: "Az szeretnék maradni, akinek születtem"

A fiatal operaénekesnő gyakran az utcán is dúdolgat, és eddig bármilyen szerepre vágyott, két éven belül megkapta.

Szemere Zita soha nem könyökölt és nyomult, mégis 26 évesen már Gildát énekelt a Rigolettóban, ahogy ezt augusztus 3-án és 5-én is teszi a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Arról is beszélgettünk, hogyan vezetett az útja idáig onnan, hogy kétévesen kristálytisztán énekelt, később zenetanító akart lenni, és meg sem fordult a fejében, hogy operaénekes legyen, mennyire viseli meg Gilda, vagy éppen Melinda szerepe a Bánk bánból, és mit jelent számára az éneklés.


A Bernstein 100 - Gershwinnel című koncerten is szerepel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon augusztus 10-én.

Szemere Zita: A szerző születésének 100. évfordulójának tiszteletére készül ez a koncert, amelyen Bernstein és a rá nagy
kirscha, 2018. augusztus 21. kedd, 22:46
Két bemutatóval folytatódik a Budapesti Nyári Fesztivál
A Rigoletto címszerepében Giuseppe Altomare olasz bariton mutatkozik be a magyar közönségnek, mantovai hercegként Arturo Chacón-Cruz mexikói tenor látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon augusztus 3-án és 5-én. Az esten közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara - közölte a Szabad Tér Színház az MTI-vel.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon a Group'n'Swing zenekar a Száz év szerelem című koncert-musicalt mutatja be augusztus 3-án és 4-én a Holdfény mulató című darab folytatásaként Mihályi Rékával, Magyar Bálinttal és a Maffia Swing tánckarral.

Augusztus 5-én egy jeggyel két koncerten is szórakozhatnak a látogatók, a Petruska, valamint a Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák együtt és külön-külön is fellépnek.
velemenyezd, 2018. július 28. szombat, 09:22
125 éve hunyt el Erkel Ferenc
népszerűségre. A komponista hetvenöt éves volt, amikor az újonnan felépült Operaházban bemutatták kilencedik operáját, az István királyt. Az intézmény megnyitására rendelt, de csak a következő évben bemutatott művet 1885-ben tizenháromszor játszották, de - hatalmas költségigénye miatt - eredeti formájában csak Erkel születésének bicentenáriumán, 2010-ben Komáromban szólaltatták meg újra. Az opera 2013-ban államalapító szent királyunk halálának 975. és szentté avatásának 930. évfordulóján a margitszigeti szabadtéri színpadon kelt ismét életre, helyreállított változata 2014-ben jelent meg CD-n. Utolsó operáját Jókai Mór nyomán Kemény Simonról kezdte írni, de már nem jutott a munka végére.

Erkel kiváló karmester is volt: az Operaház ünnepélyes megnyitásán 1884-ben ő vezényelte a Bánk bán első felvonását, a Hunyadi László nyitányát és a Lohengrin első felvonását. Ő dirigálta nálunk először Beethoven kilencedik és Schumann első szimfóniáját, az operák közül Beethoven Fidelióját és Wagner
menusgabor, 2018. június 14. csütörtök, 20:45
1/12
Képek, videók
secret-titok.jpg
menusgabor
2018. október 11. csütörtök, 19:28
Secret Moments.png
szelgyongyi
2018. április 27. péntek, 14:08
Secrets momentsjav.png
szelgyongyi
2017. május 30. kedd, 14:37
Secrets(titkok).png
szelgyongyi
2017. január 30. hétfő, 03:52
secrets 3.png
szelgyongyi
2016. augusztus 16. kedd, 05:43
Secret Garden
sanci81
2016. június 27. hétfő, 16:07
Secret Garden.jpg
zsu74
2016. június 20. hétfő, 04:32
Secrets moments.png
szelgyongyi
2016. május 15. vasárnap, 06:22
Secret Moments 2.png
szelgyongyi
2016. március 02. szerda, 15:36
a-secret-hideaway3_liz zti
zskadi
2016. február 27. szombat, 10:30
Margitszigeten
orban47
2016. március 17. csütörtök, 20:35
Margitszigeten
sanci81
2015. november 26. csütörtök, 18:02
a Margitszigeten
orban47
2014. március 08. szombat, 18:07
páva a Margitszigeten.jpg
erzsikepuskas
2013. augusztus 26. hétfő, 07:28
Kitti_Margitszigeten.j pg
julcsi60
2011. május 26. csütörtök, 09:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.