Belépés
2020. február 26. szerda | 9. hét | 57. nap | 11:00 | Edina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ferenc pápa: Azok a keresztények, akik nem képesek .....
Ferenc pápa: Azok a keresztények, akik nem képesek bepiszkolni a kezüket, nem keresztények.
A TV2000 katolikus televíziós csatornán 2018-ban a Miatyánkról, 2019-ben az Üdvözlégyről folytatott beszélgetést Marco Pozza fiatal börtönlelkész Ferenc pápával. Idén február 17-től a trilógia harmadik részeként a Hiszekegy kerül terítékre, nyolc részben.
A sorozat abból az elgondolásból született, hogy térjünk vissza ősi imádságaink szavainak gyökereihez, értelmezzük azokat a jelenben, korunk tanúságtevőivel együtt, találkozások, kommentárok által. ,,Mindannyian azt hisszük, hogy ismerjük a Hiszekegyet, elmondjuk vasárnap és más fontos alkalmakkor. Néha azonban úgy ismételjük, mint egy mondókát, miközben fel sem fogjuk, hogy amikor mondjuk, észrevétlenül belépünk a keresztény szépség legrejtettebb szobáiba, magának Istennek a szívébe" - szól a harmadik sorozat beharangozója.
Io credo (Én hiszek) címmel láthatók majd a sorozat epizódjai főműsoridőben. A nyolc részben Ferenc pápa válaszol
maroka, 2020. február 12. szerda, 12:00
A Mária-jelenésekről és a muszlimok Mária-tiszteletéről
Mária Jézusra mutat, de ha elmarad az, hogy Mária Jézusra mutat, akkor az üzenet közvetítője nem Mária szíve szerint cselekszik.
A Mária-jelenésekről és a muszlimok Mária-tiszteletéről nyilatkozott a pápa
2018. december 11. kedd 20:37
A Mária-jelenésekről és a muszlimok Mária-tiszteletéről nyilatkozott Ferenc pápa a TV2000 olasz katolikus televízió ,,Ave Maria" című műsorában. A Szentatyát Marco Pozza padovai börtönlelkész kérdezte. December 11-én este 9 órától kerül adásba Olaszországban és a tévécsatorna honlapján.
Marco Pozza elsőként a Mária-jelenésekről kérdezte a Szentatyát, aki így válaszolt: ,,A hit az evangéliumban gyökerezik, a kinyilatkoztatáson és annak szigorú tekintetbe vételével a hagyományon alapul. A jelenések problémája abban áll - magyarázta Ferenc pápa -, hogy amikor a látnokok, vagy akik átadják az üzeneteket, így szólnak: Mária így és így.... Mária Jézusra mutat, de ha elmarad az, hogy Mária Jézusra mutat, akkor az üzenet közvetítője
maroka, 2018. december 12. szerda, 11:13
Illegális bevándorlás - Egyre többen érkeznek Olaszországba Tunéziából
A La Repubblica című, a kormányhoz közel álló napilap szerint veszélyes szintet ért el a Tunéziából érkező migráció.

Miközben az utóbbi három hónapban jelentősen csökkent a Líbiából útra kelők száma, Tunéziából felerősödött. A hivatalos adatok szerint augusztustól már több mint 4 ezren kötöttek ki Tunéziából az olasz partokon, de a becslések szerint ténylegesen ennél is többen lehetnek, mert az éjszaka leple alatt is sokan kötnek ki Szicília szigetén, majd szívódnak fel nyomtalanul. Tavaly ugyanebben az időszakban valamivel kevesebb mint hatszázan érkeztek Tunéziából. Utoljára ilyen mértékű tunéziai migrációt 2011-ben, az arab tavasz idején tapasztaltak Olaszországban.

A Tunéziából érkezők szinte mind férfiak. Motoros csónakokkal, 40-50 fős csoportokban teszik meg az utat a tunéziai partok és Lampedusa vagy Szicília közötti kevesebb mint 300 kilométeren.

Az olasz sajtó hangsúlyozta, hogy az olasz hatóságok képtelenek kitoloncolni a tunéziaiakat. A két ország közötti megállapodás
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 13:23
Szicíliai polgármester: a migrációval nem csak menekültek érkeznek, hanem dzsihadisták is
Hangsúlyozta, hogy a most érkező migránsok különböznek a korábbiaktól, mivel már nem "elkeseredett menekülőknek" látszanak, hanem "kétes személyeknek". Hozzátette, hogy az utóbbi időben Szicília partjaira dzsihadistákis érkeznek.

"A Tunéziából induló migráció aggodalmat kelt a dzsihadista sejtekhez tartozó személyek esetleges jelenléte miatt" - jelentette ki Roberto Ammatuna.

A kevesebb mint húszezer lakosú szicíliai város polgármestere elmondta:a helyzet annyira veszélyessé vált, hogy egyenesen Marco Minniti belügyminiszternek írt levelet segítséget kérve a migráció által az "első vonalban" érintett Pozzallo biztonsága fenntartására.

A szicíliai Pozzalóban 2016 januárjától működik a dél-olaszországi regisztrációs központok (hot spot) egyike, amelyet a korábbi migránstáborból alakítottak ki. Itt naponta több száz személyt azonosítanak különbséget téve a menedékkérelemre jogosultak és a gazdasági, tehát illegális bevándorlók között.

Roberto Ammatuna hozzátette, hogy Pozzallo mindig
velemenyezd, 2017. október 04. szerda, 21:02
Újabb hot spotokat nyit Olaszország, de nem mond le az érkező migránsok továbbküldéséről
olaszországi regisztrációs központot (Lampedusa, Pozzallo, Trapani, Taranto) további hattal erősítik meg (Palermo, Siracusa, Cagliari, Conigliano, Reggio Calabria, Crotone), ezek ismét kivétel nélkül Dél-Olaszország partjain nyílnak.

Olaszország így válaszol az Európai Bizottság kedden bejelentett migrációs cselekvési tervére. Róma azt szándékozik bizonyítani, hogy mindent megtesz az olaszországi partokra érkezők azonosítására, valamint a menedékkérők és az illegális bevándorlók megkülönböztetésére.

Marco Minniti a Corriere della Sera című napilapnak nyilatkozva sikerként könyvelte el az EU cselekvési tervét, amelyet "hat-nullás győzelemnek" nevezett, mivel szerinte Brüsszel Róma minden javaslatát elfogadta.

Az olasz belügyi tárca vezetője azonban továbbra is megvalósítandó célnak tartja, hogy a Földközi-tengeren tevékeny mentőhajók ne kizárólag Olaszországba szállítsák a migránsokat. A római belügyminisztérium ezért tárgyalást indított a Frontexszel a Triton-művelet "felülvizsgálására". A
velemenyezd, 2017. július 05. szerda, 10:22
Illegális bevándorlás - Renzi: tarthatatlanná vált az Olaszországba érkező migránsok áradata - FRISSÍTÉS - (új:
főtitkára, Matteo Renzi ezt megelőzően kijelentette, hogy Olaszország nem képes ennyi ember befogadására. Hozzátette, tudomásul kell venni, hogy az olasz közvélemény számára a helyzet "elviselhetetlenné" vált.

Vasárnap óta több mint tízezer ember érkezett Líbiából a dél-olaszországi partokra. Velük több mint 80 ezerre emelkedett az év eleje óta érkezett migránsok száma, ez több mint tízezerrel meghaladja a tavalyi év ugyanezen időszakában érkezettek számát.

A rendkívüli migrációs nyomás közepette Marco Minniti belügyminiszter lemondta Washingtonba tervezett látogatását, hogy személyesen koordinálja a hatóságok munkáját az érkező csoportok ellátásában.

Sergio Mattarella államfő kanadai látogatásán kijelentette, hogy Olaszország a földközi-tengeri frontvonalban menti az emberéleteket, "korunk egyik legnagyobb kihívására" válaszolva. Mindez Európa határain zajlik, anélkül, hogy közös és hatékony beavatkozás történne - tette hozzá. Sergio Mattarella államfő az Európai Unió beavatkozását
velemenyezd, 2017. június 28. szerda, 15:53
Illegális bevándorlás - Renzi: tarthatatlanná vált az Olaszországba érkező migránsok áradata
Matteo Renzi kijelentette, hogy Olaszország nem képes "ekkora számok" befogadására. Hozzátette, tudomásul kell venni, hogy az olasz közvélemény számára a helyzet "elviselhetetlenné" vált.

Vasárnap óta több mint tízezer ember érkezett Líbiából a dél-olaszországi partokra. Velük több mint 80 ezerre emelkedett az év eleje óta érkezett migránsok száma, ez több mint tízezerrel meghaladja a tavalyi év ugyanezen időszakában érkezettek számát.

A rendkívüli migrációs nyomás közepette Marco Minniti belügyminiszter lemondta Washingtonba tervezett látogatását, hogy személyesen koordinálja a hatóságok munkáját az érkező csoportok ellátásában.

Sergio Mattarella államfő kanadai látogatásán kijelentette, hogy Olaszország a földközi-tengeri frontvonalban menti az emberéleteket, "korunk egyik legnagyobb kihívására" válaszolva. Mindez Európa határain zajlik, anélkül, hogy közös és hatékony beavatkozás történne - tette hozzá.

A jobbközép ellenzék korábban az olaszországi kikötők lezárását sürgette.
velemenyezd, 2017. június 28. szerda, 12:13
Képek, videók
KERESZTÉNYEK-S.jpg
katolikusokoldala
2017. május 24. szerda, 18:06
Jártak erre keresztények
gaazgezabandi
2008. május 10. szombat, 13:26
Idézet- Marco Rossi.jpg
menusgabor
2018. augusztus 14. kedd, 22:56
Marco 01.jpg
chillik
2018. február 08. csütörtök, 05:11
Marco 02.jpg
chillik
2018. február 08. csütörtök, 05:11
Marco 03.jpg
chillik
2018. február 08. csütörtök, 05:10
Trump és Marcon- felesége
agica2004
2017. július 22. szombat, 19:48
Marcos mantara
szicu
2016. április 06. szerda, 17:03
Marcos Mantara
szicu
2016. április 06. szerda, 17:01
800px-San_Marco_interi or_
borigit
2015. január 08. csütörtök, 15:04
800px-Basilica_San_Mar co_
borigit
2015. január 08. csütörtök, 15:03
Marco Tozzi.png
agica2004
2014. június 13. péntek, 13:05
Andikám és Marcos
orban47
2014. április 19. szombat, 16:34
anyukám és Marcos
orban47
2013. október 07. hétfő, 00:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.