Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 20:25 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfizarándoklat indult a Sziklatemplomtól
friss, hiszen a bor élő valóság, tágul, mozog. Ilyen az Isten Országa, ilyen a Szentlélek ereje, nem tűri el, hogy belecsontosodjon az ember bizonyos sémákba. A Szentlélek mindig kimozdít, alakítani akar az ember szívén, látásmódján - mondta Antal atya.
A hazai pálosok tartományfőnöke az egyetlen magyarországi rendalapító, Boldog Özséb életpéldáját állította a férfi zarándokok elé. Az 1200 és 1270 között élt Özséb nagyon fontos alapot rakott le, nemcsak a pálos rend alapítójaként, hanem a magyarságnak is fontos szentje. A pálosok szabályzatában négy pontban fogalmazza meg, hogy mi a rend karizmája. Az első a magányban eltöltött tevékeny élet és a liturgikus imák szeretete. A második a Szűzanya különleges tisztelete, az ő rendkívüli önátadása. A harmadik a vezeklés. A negyedik pedig az idők jeleire való különlegesen érzékeny figyelem.
Antal testvér kifejtette: ez a négy szabálypont megmutatkozott Boldog Özséb életében is. Vágyódott a magány után. Esztergomi papként ő maga kereste fel először a
maroka, 2020. július 06. hétfő, 09:00
Krónika 3. rész (költségvetés, vezérszónokok)
korábbi években. Hangsúlyozta: a KDNP számára kiemelten fontos családpolitikára még a gazdasági válság sújtotta helyzetben is 2295 milliárd forintot fordítanak jövőre, ami 65 milliárddal több, mint 2020-ban. Ez a magyar GDP 4,5 százaléka, ilyen sehol nincsen Európában - tette hozzá.

Ha ezt következetesen, hosszú időn keresztül tenni tudjuk, akkor ez a demográfiai mutatókban látszani fog, ami a jövő szempontjából sorskérdés - mondta.

Trianon 100. évfordulójára utalva úgy fogalmazott: ha a magyarság belakja a Kárpát-medence azon részét, amelyet meghagytak neki, akkor az az övé lesz, de ha nem, akkor elfogy.

Hargitai János közölte: a nyugdíjakra jövőre 3907 milliárd forint jut, ami 327 milliárddal több mint idén, és ebben már szerepel a 13. havi nyugdíj visszaépítése, amit a korábbi szocialista kormány és a hitelezők közötti paktum miatt vettek el.

Hozzátette: oktatásra, egészségügyre, az ország biztonságára és rendvédelemre is több forrás áll majd rendelkezésre, valamint a költségvetés
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 13:02
Trianon 100 - Kövér László: soha mást, csak nemzeti politikát Magyarországon!
politikának, hogy kormányzati eszközökkel éljen. Hozzátette: Trianon óta nemcsak a nemzet egyharmada van kisebbségben a külhonban, hanem Magyarországon még mindig kisebbségben van a nemzeti politika is.

"A nemzet történelmi emelkedése vagy zuhanása mindig a szellemiekben kezdődik, a politikában folytatódik, és legvégül mindig egyértelműen a honvédelemben teljesedik ki, mindig fehéren vagy feketén, mindig mellébeszélés nélkül" - szögezte le az Országgyűlés elnöke.

A politikus kitért arra, hogy a magyarság történelmében többször szenvedett elkerülhetőnek látszó, mégis tragikus következményekkel járó vereségeket - Muhi, Mohács, Majtény, Világos -, de ezen helyzetekben korábban soha nem volt olyan cselekvésképtelen állapotban, mint Trianon küszöbén, 1918 őszétől 1919 őszéig. Mint mondta, erre az időszakra teljesedett ki a magyar önvédelmi képesség szétzilálása.

"Ilyen körülmények között szakadt elődeink nyakába az első világháború, Károlyi és páholytársai elévülhetetlen haza- és nemzetárulása,
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 18:53
Gulyás Gergely: a nemzet még az országnál is fontosabb
Gulyás Gergely a Rákóczi Szövetség megemlékezésén Dsida Jenő Psalmus Hungaricus című költeményét is idézve azt mondta: mindenkinek, akinek a magyarság nemcsak forma, hanem tartalom is, átfut az agyán, hogy mit vesztett az ország és a nemzet száz évvel ezelőtt.

A nemzet, amelyet halálra szántak, amelynek nehéz volt túlélnie és egy évszázad után is hasonlóan nehéz Trianon árnyékában élnie - tette hozzá a miniszter a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budavári épületében tartott rendezvényen.

Kiemelte: ma azonban nemcsak veszteségeinket vesszük számba, hanem hálát adunk "azért az egyedülálló csodáért", hogy a magyar az egyetlen nemzet, amely egy eredményes és befejezett gyilkossági kísérletet is képes volt túlélni.

A világ magyarsága ma lélekben - az emlékezésben, a fájdalomban, a megmaradás felett érzett büszkeségben - újraegyesül - mondta Gulyás Gergely.

A miniszter az elmúlt évszázad ékes bizonyítékának nevezte, hogy a nemzethez tartozás erősebb kötelék az államhoz
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 17:53
Trianon 100 - Gulyás: a magyar nemzet életben maradt egy sikeres gyilkossági kísérlet ellenére
Gulyás Gergely emlékeztetett: 100 évvel ezelőtt kényszerült Magyarország arra, hogy a trianoni békediktátumot aláírja, és ennek következtében az ország elvesztette területeinek kétharmadát és minden harmadik magyar a határon túlra került "anélkül, hogy elköltözött volna".

"Fejet hajtunk a mögöttünk hagyott évszázad magyar áldozatai előtt, gondolunk azokra, akiket magyarságuk miatt kivégeztek, bebörtönöztek vagy megnyomorítottak. Gondolunk azokra, akiknek az elmúlt évszázadban a hazájukért való hűségért kellett életüket áldozni, mert a hazához való hűség az elmúlt évszázadban a hazát tartotta meg és nem pedig azokat, akik hűek voltak hozzá" - fogalmazott a miniszter.

Gulyás Gergely közölte: a kormány szerdán döntött arról, hogy támogatja a 100. évforduló kapcsán, hogy a Citadellán a magyar szabadság múzeuma jöhessen létre.

Mint elmondta, ez reményeik szerint nemcsak a régóta romos épület megújítását teszi lehetővé, nemcsak egy méltó, a magyar szabadságküzdelmekre és megmaradásra emlékező
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 11:21
Trianon 100 - Online emlékműsor a debreceni Csokonai Színházban
Közleményük szerint a társulat a trianoni békeszerződés szépirodalmi, zenei, képzőművészeti megjelenéseit idézi egyebek mellett a Magyar Hiszekeggyel, a Látomás, fényes nappal és az Üzenet haza című versekkel, Makoldi Sándor festőművész a magyarság hagyományaiba illeszkedő jel-kép festészetével és Pap Gábor művészettörténész gondolataival.

A Hiszek egy hazában című megemlékezésben, amelyet ma 16 óra 35 perctől tesz közzé Facebook-oldalán a teátrum, a társulat számos tagja mellett a Csokonai Színház énekkara és Bárdosi Ildikó népdalénekes is szerepel.

Az online emlékműsort Endi András, Jóvér Csaba és Papp István készítették.
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 10:21
Trianon 100:a magyar fájdalom és remény emlékművei Budapeste
a magyar férfialak pajzsával óvja a vele egy irányba néző lányalakot.

Szentgyörgyi István Dél című alkotása a Szabadság téren (Forrás: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Képarchívum)


Az Irredenta szoborcsoporton a harci szellem, a trianoni ítélettel szembeni dac és bosszúvágy kétségtelen hangsúlyossága mellett azt is megfigyelhetjük, hogy a szomszéd népek megjelenítésében a szobrok a magyarság szempontjából pozitív elemeket igyekeznek kiemelni vagy pedig inkább hallgatnak egy-egy szomszéd nemzetről.

Így a szobroknak a magyar történelmi tudatból táplálkozó mély szimbolikájában fontos elem a négy allegória közül Észak szobrán megjelenő motívum: a szlovákságot jelképező kisfiúnak a Kárpát-medencét egységes állammá alkotó magyarsághoz való gyermeki ragaszkodása.

Az Észak című szobor, Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotása korabeli plakáton (Forrás: Ritkán látható történelem
menusgabor, 2020. június 02. kedd, 22:15
Szijjártó: soha nem volt olyan jó a magyar-szlovák együttműködés, mint jelenleg
mondta.

A tárcavezető szólt arról is, hogy Szlovákia Magyarország harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere, a két ország közötti forgalom meghaladja a 10,5 milliárd eurót, és a magyarországi tőkekihelyezéseknél Szlovákia a harmadik legvonzóbb célpont.

A kétoldalú kapcsolatok jövőjéről Szijjártó Péter reményének adott hangot, hogy a következő évek az új összeköttetésekről és az újabb közös sikertörténetekről fognak szólni, amelyek "jót fognak hozni Szlovákiának és Magyarországnak, a felvidéki magyarságnak és a magyarországi szlovákságnak is".

Közölte: nyár végére elkészül a két Komáromot összekötő híd, 2022-ig hat újabb határátkelőt nyílik, köztük három új híd az Ipolyon, 2024-ig a két ország gázvezeték-rendszereit összekötő interkonnektor kapacitását mindkét irányba jelentős mértékben megnövelik. Szijjártó Péter bejelentette azt is, hogy december végéigösszekötik a két ország magasfeszültségű villamoshálózatait, amit nagy előrelépésként értékelt a villamosenergia-ellátás biztonsága
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 15:56
Krónika 5. rész (azonnali kérdések)
is tökéletesen, de elismerésre méltóan sikerült átállnia az oktatásnak a digitális működésre, amelyet szintén Kásler Miklós tárcája felügyel.

"Ez nem a Jobbik, hogy aki nem tetszik, azt elküldjük" - fogalmazott -, aki jól végzi a munkáját, azt megtartjuk.

Arra kérte a képviselőt, ne tegyen javaslatokat az egészségügyi teendőket illetően, miután egy vállalkozása azzal foglalkozik, hogy a Magyarországon kiképzett orvosoknak külföldre viszi.KDNP: mit tesz a kormány a határon túli magyarságért?

Hollik István (KDNP) arra várt választ: mit tesz a kormány a határon túli magyarságért?

Úgy fogalmazott: a Fidesz-KDNP 2010-ben kapta meg azt az alkotmányos felhatalmazást, amellyel bepótolhatta a két évtizedes történelmi hiányt és megadhatta az állampolgárságot a határon túli magyaroknak. Kijelentette: így egyértelművé vált, hogy az anyaországra az elcsatolt országrészen élő honfitársaink mindig számíthatnak.

Az elmúlt 100 évből legalább 90 évig a határon túli magyarok hátrányt
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 14:42
Trianon 100
Drasche-Lázár Alfréd rendkívüli követre hárult a magyar történelem talán legszomorúbb feladata.

Elveszett az ország kétharmada
Magyarország számára csak ekkor, 1920. június 4-én, a trianoni békediktátum aláírásának pillanatában (16 óra 30 perckor) ért véget hivatalosan az első világháború.
A Szent István-i állam Horvátország nélkül számított 282 ezer négyzetkilométernyi területe 93 ezer négyzetkilométerre, 18,2 millió fős lakossága 7,6 millióra csökkent,
a Kárpát-medencei magyarság 30,2 százaléka került idegen ország fennhatósága alá:

Románia: 103 093 km2, 5,25 millió fő, 31,6 százalékuk magyar;
Csehszlovákia: 61 633 km2, 3,52 millió fő, 30,3 százalékuk magyar;
Szerb-Horvát-Szlovén Királyság: 20 551 km2, 1,51 millió fő, 30,3 százalékuk magyar;
Ausztria: 4020 km2, 291 618 fő, 8,9 százalékuk magyar;
Olaszország: 21 km2 (a kikötőváros, Fiume), 49 806 fő, 13 százalékuk magyar;
Lengyelország: 589 km2 (Szepes és Árva vármegye egyes települései), 23 662
klarika47, 2020. május 24. vasárnap, 11:11
Ártatlan a kínpadon: A magyar nemzet meghurcolásának történe
magyar népről nem tudtak lemondani. A kincses birodalom volt az egyenes út a gazdagsághoz és a Habsburgok útja a világpolitika porondjára lépéséhez.

Az akkor még a magyar néphez képest jócskán elmaradottabb Habsburg gyülekezet mindent bevetett hogy uralma alá tudja hajtani a Magyar államot. Tudták, hogy az akkor még kulturálisan is elmaradottabb Ausztria vagyis Habsburg állammal szemben a magyarok nem fogják könnyen adni magukat. Kiváló lenyomatot képez a történelem későbbi időszakaiban a magyarság szabadságharcai.

Persze a Habsburg hatalomnak kiválóan meg tudott ágyazni az ország török hadjáratok miatti meggyengülése. Csak ezután tudtak rést vágni az addig sziklaként álló magyar birodalom testén.

A török által kivéreztetett ország kiváló alapot adott a megszállásra, ha még ekkor csak egy részére is. Bár még ekkor nem volt lebetonozva a Habsburg hatalma Magyarországon, de ütközőzónának tökéletes volt a török elleni harcokban. Védve ezzel az osztrák tartományokat a harcoktól,
menusgabor, 2020. május 06. szerda, 20:00
5. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
Természetesen, 1990-et követően is számíthattak arra, hogy ,,APÁRT" be fogja őket iskolázni az új módit oktató fölsőfokú iskoláiba is - mindenféle divatos szakirányú képzésre... Most, hogy ennek történetét sorolom, szeretném ha tudnád: nem irigyelem őket, hiszen az egész (magán)életükkel fizettek sokszor a hatalomnak ezért.

Viszont, voltak oktatók is azon a bizonyos Polfőn, akik ma is itt élnek közöttünk - elhallgatva a sok tényt, amitől oly széles rétege a magyarságnak lepusztulva kihalóban van...

Kivételt jelent egy extravagáns és kritikus urbánus: Montágh Imre logopédus, akiről ma már csak annyit lehet olvasni, hogy a Színművészeti Főiskolán színpadi beszédet is oktatott! http://hu.wikipedia.org/wiki/Mont%C3%A1gh_Imre
Montágh Imre elsők között tett olyan kijelentést, ami meg is jelent, hogy: ,,minden rendszer kitermeli a maga ,,elitjét"...
Csakhogy, nálánál - mint a Politikai Főiskola
furaila, 2020. április 02. csütörtök, 12:01
1/199
Képek, videók
sziklatemplom0429.png
maroka
2020. április 29. szerda, 12:43
gellrthegyi-sziklatemp lom
rzsi-
2015. január 24. szombat, 12:31
kinai sziklatemplom.jpg
jakabgasparne
2008. december 04. csütörtök, 11:48
Helsinki,Sziklatemplom
pecsioszi
2007. július 12. csütörtök, 15:00
sziklatemplom Anatólia023
csedit58
2007. március 22. csütörtök, 20:52
sziklatemplom Anatólia023
zaky5
2007. március 17. szombat, 09:45
sziklatemplom Anatólia.jp
csedit58
2007. február 10. szombat, 17:12
sziklatemplom Anatólia.jp
hal13
2007. február 10. szombat, 17:04
Sziklatemplomban
pecsioszi
2006. augusztus 09. szerda, 18:46
Közel az Isten Országa
angyalcsillag
2015. augusztus 03. hétfő, 07:32
Isten országa
sacimama
2015. július 20. hétfő, 00:58
isten_orszaga.jpg
cserhat3
2015. április 21. kedd, 13:16
Isten országa köztünk
sacimama
2014. május 24. szombat, 00:25
Mt 6,33 Isten országa
sacimama
2014. április 23. szerda, 08:54
Krisztus az Isten Országa
sacimama
2013. június 19. szerda, 21:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.