Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:37 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Novák: 12 év családbarát és 8 év családellenes kormányzás volt az elmúlt húsz évben
A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért szervezésében tartott tanácskozáson az államtitkár hangsúlyozta: amit az első Orbán-kormánynak 1998 és 2002 között sikerült felépíteni, azt a következő balliberálisok nyolc évében próbálták lerombolni, így 2010-ben, amikor a nemzeti kormány újra kezdett építkezni, nem az 1998-as állapotokból indulhattak el, hanem sokkal nehezebb helyzetből.

Novák Katalin kiemelte: stabilitást, biztonságot és kiszámíthatóságot jelentene a családtámogatás kétharmados törvényi védelme, ezért kérnek erre felhatalmazást a nemzeti konzultáción. Bízik abban - tette hozzá -, hogy a konzultáció eredményeként olyan visszajelzéseket kapnak, amelyek alapján újabb családtámogatási döntések születhetnek 2019-ben.

Személyes élményeit felidézve elmondta: 2002-2008 között született három gyermeke, abban az időszakban, amikor nem volt harmadik évi gyes, a családi adókedvezmény pedig 4000 forint volt a harmadik gyerek után. Hozzátette: otthonteremtési program nem volt, nem
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 14:01
Beregszász ad otthont idén a kárpátaljai zsidó fesztiválnak
A fesztiválról a beregszászi magyar konzulátuson kedden tartott sajtótájékoztatón Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke elmondta: a múlt évben Beregszászon és Nagyszőlősön sikeresen elindított Kárpátaljai Zsidó Napok rendezvénysorozat nagy jelentőségű zsidó kulturális esemény, hiszen Magyarország kivételével Közép- és Kelet-Európában sehol - beleértve Kárpátalját - nincs jelentős zsidó közösség.

Az a tény, hogy Magyarországon él egy százezres zsidó közösség, nagy lehetőség, és egyben nagy felelősség is, amelynek a felismerése folytán a Mazsihisz már évek óta igyekszik kapcsolatokat kiépíteni azokkal a szomszédos területekkel, ahol magyar ajkú zsidók élnek, és ennek a kapcsolatépítésnek fontos részét képezik a zsidó napok rendezvényei - tette hozzá Heisler András.

A Mazsihisz elnöke kiemelte: "fontos a kapcsolatépítés, mert ha ellátogatunk ezekhez a zsidó közösségekhez, azt látjuk, hogy a könyvespolcokon ugyanazok a könyvek - József Attila-, Ady-,
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 17:42
Illegális bevándorlás - Gulyás Gergely Berlinben: Németország fordulatot hajtott végre a bevándorláspolitikában
A Miniszterelnökség élére jelölt fideszes politikus kiemelte, hogy Magyarország megvédi a határait és betartja a schengeni egyezményt.

Mint mondta, "most már csak abban kell egyetértenünk, hogy mindenféle kötelező elosztási rendszert erkölcsi alappal, és éppen a schengeni szabályok betartása miatt és a Lisszaboni Szerződés alapján joggal utasítunk el".

"A kötelező szétosztás tekintetében van vita köztünk, de ez már nem egy elvi álláspontbeli vita, hanem egy helyzetkülönbségből adódó nézeteltérés" - tette hozzá.

Elmondta: Németország 2015-ben "elég felelőtlen módon járt el", egymilliónál is több embert fogadott be, és "ennek a következményeit szeretné másokkal megosztani".

Magyarország nem ért egyet ezzel a törekvéssel, abban viszont már egyetértés van, hogy az Európai Unió (EU) külső határát meg kell védeni, és "ez a legfontosabb" - húzta alá Gulyás Gergely.

"Azt sajnos még nem látjuk az EU-ban, hogy ennek a kötelezettségnek az elmulasztása szankciókkal járna" - tette
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 18:50
Tallóztam
Benedek, Bölöni Farkas Sándor, Bod Péter, Kriza János, Mikó Imre. A Háromszéki-medencét keretező hegyek - Keresztényhavas, Nagykőhavas, Bucsecs, Tatárhavas, Csukás, Lakóca, Nemere, Persány, Barót, Dél-Hargita és a Bodoki-havas - várszerűen körbeölelik a medence síkját, és páratlan szépségükkel lenyűgöznek. Ez gyermekkorom világa, amelyet édesapámmal jártam be, aki vadászember is volt. Ő indított el természetjáró útjaimra.
- Hol járt iskolába az egyetemi évek előtt?
- Az első osztályt a magyarországi Fehérgyarmaton, a II. és III. osztályt az alsó-háromszéki Komollón, a IV. osztályt és az általános iskolát Uzonban, a középiskolát a sepsiszentgyörgyi Református Székely Mikó Kollégiumban végeztem.
- Miért választotta a földrajz szakot?
- A föld története régebbi, mint az emberiségé. A kettő igen közel áll egymáshoz! Egy jó földrajzos jártas a történelemben, foglalkozik a tájat és a környezetét benépesítő emberiséggel is.
- Vadászó édesapját gyakran elkísérte gyermekkorában, felnőttként
horvathnemagdi, 2018. április 21. szombat, 07:42
Facéról tallóztam
legyen. Ez egyszer nem várok tovább, hogy higgadtabb legyek, nem várok tovább, hogy okos érveim legyenek a tombolás helyett, hanem akkor jöjjön vegyesen, ahogy azt belém neveltétek az elmúlt években.
Lehet, hogy furcsa lesz, de én szeretném megköszönni a vasárnapi választásokat. Szeretném megköszönni sok mindenkinek és sok mindenért, mert egy csomó dolgot, amit évek óta próbál több tízezer, százezer jóérzésű normális ember elmondani, megmagyarázni, megértetni, azt nem kell soha többé. Pl:
- Magyarországon nincs demokrácia. Pont. Leginkább azért nincs, mert ha van egyetlen dolog ebben az országban, amiben kormánypárti és ellenzéki egyetért, az az, hogy ez az ország Orbán Viktor országa, az ő egy személyi döntései irányítják ezt a helyet, ő a tulajdonosa, menedzsere, főnöke egy személyben mindennek. Nem akarom részletezni, mind tudjuk. Ahogy azt is, hogy ahol 1 ember a góré, ott per definíció nincs demokrácia. Hogy az mi, arról lehet most újra 4 évig nyenyegni, de nem demokrácia, az biztos. És azért
aranyag, 2018. április 12. csütörtök, 20:28
Németh Zsolt: a nemzeti identitás és szuverenitás feltétele fennmaradásunknak
A Századvég Alapítvány és az Israel Public Diplomacy Forum nevű szervezet A V4-Izrael szövetség növekvő jelentősége című szakmai eszmecseréjét Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, hogy az Európában élő emberek másképpen gondolkodnak a jövőről, mint a politikusok.

Míg Nyugat-Európa identitását veszíti, addig Izraelnek és a visegrádi országoknak (V4-eknek - Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia), egyaránt fontos az identitás megőrzése - jelentette ki.

Németh Zsolt hozzászólásában Bibó Istvánnak A kelet-európai kisállamok nyomorúsága című esszéje alapján úgy vélekedett, megérthető, hogy a kis európai nemzetek miért léteznek ma is. Miért van az a bizonyos megközelítésük a nemzeti jelleghez, az államisághoz és az identitáshoz, a közép-európai államok miért tekintenek előre.

"Amikor a nemzetek Európájáról, a nemzetállamok jelentőségéről és kompetenciájáról beszélünk, akkor a nézeteinket azoknak a körülmények alapján állapítjuk meg,
velemenyezd, 2017. november 15. szerda, 16:23
Nemzeti konzultáció - Halász János: Európa nagy erénye, hogy különböző kultúrák békében élnek együtt
Halász János kitért arra, hogy az Európai Unió határőrizeti szerve, a Frontex adatai és egy NATO-tanulmány szerint is 2020-ig megközelítőleg 60 millió bevándorló érkezése várható Európába.

A szóvivő azt mondta: egy nemrég napvilágot látott dokumentum szerint az európai parlamenti (EP) képviselők között 226 olyan ember van, akit Soros Györgyhöz köthető alapítványok "megbízhatónak" tartanak, és ez nagyobb létszám, mint EP legnagyobb - néppárti - frakciója.

Halász János kitért arra, hogy Magyarországon is vannak, akik a Soros György által tervbe vetteket támogatják, közülük Lendvai Ildikó szocialista és Niedermüller Péter DK-s politikust említette, akik - fűzte hozzá - maguk mondták, hogy Soros György mellett állnak.

Beszélt arról is, hogy a Fidesz és a kormány a szókimondást és a cselekvést választja az "önfeladás" helyett, amely ma sok esetben Európát jellemzi. Hangsúlyozta: ezért biztatnak mindenkit, hogy vegyen részt a konzultációban, álljon ki a kormány mellett, és biztassa erre barátait és
velemenyezd, 2017. november 08. szerda, 20:23
Alapításának 110. évfordulóját ünnepli a legrégebbi amerikai magyar szervezet
magyarnak lenni nem etnikai hovatartozás, hanem fogalom" - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a tengerentúlon boldogulást kereső magyarok nemcsak az identitásukhoz ragaszkodtak elszántan, hanem egymáshoz is, követve Széchenyi István szavait: "Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen". Mint mondta: a megmaradás kulcsát az összefogásban találták meg, ez a szemlélet vezette az Amerikai Magyar Szövetség (AMSZ) alapítóit, és ez ma is a szervezet létének alapja.

Szilágyi Péter kiemelte: olyan Magyarország képviseletében köszönti az ünneplőket, amely az összmagyarságért vállal felelősséget. Ennek jegyében az elmúlt években a magyar kormány számos olyan lépést tett, amellyel segíti, támogatja a diaszpórában élő magyarságot identitása megőrzésében.

A politikus köszönetet mondott az AMSZ-nek azért, hogy "a kommunizmus sötét évtizedeiben hiteles hangja volt a magyarságnak", hogy "felszólal az elszakított nemzetrészek magyarságát sújtó jogsértések ügyében, a világ vezető hatalmának politikai
velemenyezd, 2017. október 22. vasárnap, 10:41
A Fluxus művészeti mozgalom alkotóinak kiállítása a Ludwig Múzeumban
A Fluxus nemzetközi művészcsoport az 1960-as évek elején jött létre George Maciunas litván művész vezetésével. A 20. század egyik legelementárisabb, merev definíciókkal nem leírható mozgalma a dada, a szürrealizmus, az akcióművészet és az 1960-as évek mulandó anyagokat felhasználó törekvéseinek folytatásaként egyaránt értelmezhető.

Fabényi Júlia, a múzeum igazgatója a kiállítás csütörtöki sajtóbejárásán elmondta: a most nyíló tárlat a magyarországi székhelyű Maria és Walter Schnepel Kulturális Alapítvány egyedülálló magángyűjteményének alkotásait vonultatja fel. A tárlaton olyan nagy nevekkel találkozhatnak az érdeklődők, akik az 1960-as évektől befolyásolták a mindenkori ellenállásnak, forradalomnak, a művészeti ellenállásnak és a társadalmi uralomnak a létét, mozgását. A tárlat több mint 600 műve öt különféle fejezeten keresztül szemlélteti a Fluxus mozgalomhoz köthető happeningeket, irodalmi alkotásokat és művészkönyveket, az eat art-ot, a zenei, valamint politikai aspektusokat is.

Lisa
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 21:03
Varga: bárhol élnek a magyarok. megvan köztük az összetartozás
Varga Mihály előadásában úgy fogalmazott: magyarnak lenni manapság kihívás és bátorság egyszerre, mert - ahogy az elmúlt években gyakran - Magyarország most is viták kereszttüzében áll.

Kiemelte például, hogy Magyarországnak az Európai Unióval is "nagyon éles" vitája van a migráció kérdésében.

A miniszter kitért Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) első alelnökének nyilatkozatára is, amelyben "antiszemita beszédként" interpretálta Orbán Viktor kormányfő felszólalását.

Varga Mihály döbbenetesnek nevezte, hogy azt a kormányt vádolják antiszemitizmussal, amely bevezette a holokauszt emléknapot, és Magyarországon és a határokon túl is kiemelten kezelte holokauszt ügyét. Példaként említette, hogy Szabadkán Magyarország támogatásával újítják fel a zsinagógát.

Egy olyan "vitakultúrával" kell felvenni a versenyt, amelyben folyton innovatív elemek jelennek meg, valótlan és alaptalan dolgokkal vádolják a kormányt - fejtette ki a miniszter, kiemelve: ezért "szükség van Magyarország
velemenyezd, 2017. május 07. vasárnap, 07:15
Áder János: egy ország szellemi kisugárzásának van befolyása a gazdaságra és a politikára is
Az államfő feleségével, Herczegh Anitával a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait, és köszöntő beszédében úgy fogalmazott, "önök hisznek a közvetlen tapasztalatok, a kiváló teljesítmények és a személyes kisugárzás sorsformáló erejében, és tudják, hogy a közös munkához a bizalmat, a vitákhoz a józan megértést csak a kölcsönös tisztelet adja meg. A tisztelet ereje pedig annál nagyobb, minél többet tudunk egymásról".

A köztársasági elnök megköszönte a megjelenteknek, hogy hűséges barátai Magyarországnak, és munkájuk, kapcsolataik révén növelik a hazánk iránti érdeklődést, árnyalják a rólunk alkotott képet, öregbítik az ország jó hírét, és jobb időben erősítik kisugárzását.

Áder János hozzátette, hogy nem a híradások sokszor felszínes és leegyszerűsítő világában teszik ezt, hanem ott, ahol az igazi értékek kerülnek mérlegre, ahol az elismerés a valódi teljesítménynek szól, ahol a párbeszéd alapja a nyitottság és az őszinte odafigyelés, ahol ugyanazzal a mércével mérjük
velemenyezd, 2017. május 05. péntek, 14:14
Krónika 2. rész (napirend előtt: erdélyi magyar egyetemek; kérdések)
ügyeSzávay István (Jobbik) szerint a felsőoktatási s a civiltörvény kapcsán hisztériakeltés folyik, és ez súlyos felelőtlenség, mivel az hátrányosan érintheti a külhoni magyar egyetemeket, civil szervezeteket.

"Az önök román barátai" - folytatta - éppen a magyar törvényre hivatkozva tudnak majd hisztériát kelteni a magyar felsőoktatási intézmények miatt.

Elmondta, számos olyan határon túli magyar civil szervezet működik, amely a politikát akarja befolyásolni. Ezeket a civil szervezeteket Magyarország pénzeli, azaz külföldről támogatják őket. Szorgalmazta, hogy legyen nyilvános adat, ha egy civil szervezetet politikai célokra használnak, de ez ne csak a külföldről finanszírozottakra vonatkozzon.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint különbség van az erdélyi magyar egyetemek és a CEU működése között. Hozzátette: ezek az egyetemek úgy működnek, hogy vagy egy magyar egyetem viszi képzését határon túlra, vagy alapítványt hoznak
velemenyezd, 2017. április 10. hétfő, 13:12
1/14
Képek, videók
családbarát a kutyus1214.
maroka
2017. december 14. csütörtök, 21:00
Földtani Intézet
sanci81
2017. február 03. péntek, 17:22
Országos intézet
sanci81
2015. november 19. csütörtök, 16:05
st.vincze intezet.jpg
relisisi
2015. augusztus 12. szerda, 13:37
Szeged-Fiu nevelő-intézet
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 15:35
Ökológiai Intézet - Tömeg
snbela44
2013. december 15. vasárnap, 05:02
Pető Intézet.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 14:15
A Kutató Intézet , Minsk
farkas1945
2013. szeptember 09. hétfő, 11:03
Majd a Nézőpont Intézet m
basikele
2013. szeptember 08. vasárnap, 03:41
Vakok intézete(Hermina-út
farkas1945
2011. január 19. szerda, 18:07
Földtani Intézet-.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 14:00
Földtani Intézet.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 14:00
Vakok Intézete.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 13:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.