Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 21:20 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfi vízilabda Magyar Kupa - A Millennium Masters is játszik a zárótornán
Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a Duna Arénában rendezett eseményen elmondta, nagyon örülnek neki, hogy újraindul a játék, a korlátozások enyhítését követően az élvonalbeli tagságról döntő KSI-Kanizsa párharcot közel négyezren követték figyelemmel a Margitszigeten.

Hegedűs Éva, az MVLSZ társadalmi elnöke bejelentette, hogy "Látható tehetség" néven programot indít a szervezet, melynek keretében a szurkolók kiválaszthatják a Magyar Kupában szerepelt legjobb 23 éven aluli férfi és női játékost, akik fejenként 250 ezer forintos jutalomban részesülnek majd.

A férfiaknál a kalapok elkészítésénél a 2018/19-es bajnoki eredményeket vették figyelembe.

A sorozat első körében, a július 25-26.-i hétvégén négy helyszínen, Budapesten, Kaposváron, Tatabányán és Szegeden játszanak körmérkőzéseket a négy csoport csapatai. Az itt megszerezett eredményeket az együttesek továbbviszik magukkal a második körbe, ahol augusztus 1-2.-án újra négy négyes csoportban - kék, fehér, piros és zöld -
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 12:01
Szerbiai választások - A hivatalos végeredmény is a Szerb Haladó Párt elsöprő győzelmét erősítette meg
Szerbiában június 21-én parlamenti, vajdasági tartományi és önkormányzati választást tartottak.

A végleges eredmények alapján az országos választásokon fölényesen győztes jobbközép SNS-nek 188 képviselője lesz a 250 fős belgrádi törvényhozásban. Ez 21-gyel több, mint amennyi a kétharmados többséghez szükséges.

A második helyen a balközép Szerbiai Szocialista Párt (SPS) végzett 32 mandátummal. Az országgyűlésben rajtuk kívül egyetlen szerb szereplő jutott be, Aleksandar Sapic olimpiai ezüst- és bronzérmes vízilabdázó Győzelem Szerbiának elnevezésű listája 11 mandátumot szerzett.

A képviselőházba emellett négy nemzeti kisebbségi lista jutott be. Az albán kisebbségnek 3, két bosnyák kisebbségi pártnak pedig szintén 3, illetve 4 politikusa ülhet be a parlamenti padsorokba. A legnagyobb délvidéki magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) az eddigi négy helyett kilenc képviselővel rendelkezik. A vajdasági magyarság majdnem három évtizede nem szerepelt ilyen jól az országos
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:28
Végső búcsút vettek a pólólegendától, Kárpáti Györgytől
elnökségébe.
Kulcsár Krisztián elmondta, Kárpáti György Helsinkitől Rióig tizenegy nyári olimpián vett részt, sportolóként négyszer, játékosként és edzőként is győzött.
"Álma volt a budapesti olimpia, teljes mellszélességgel, aktív szerepet vállalva támogatta a 2012-es és a 2024-es pályázatot is, szerette volna megélni, hogy itthon szurkolhasson" - jegyezte meg Kulcsár Krisztián, aki szerint Kárpáti György számára tinédzser kora óta az ötkarikás közeg volt a meghatározó.
Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke felelevenítette, Kárpáti György humora mindig is markáns része volt az uszodai életnek, mindenkit meg tudott nevettetni, ugyanakkor mindig alázattal dolgozott azért, hogy a legjobbak között legyen.
"Legenda voltál, legenda maradsz, Gyurika" - mondta a kétszeres olimpiai bajnok Vári, aki megjegyezte, hogy a teljes vízilabdás család hálás lehet, amiért ezt a sportágat választotta Kárpáti György, mivel bármihez nyúlt életében, arannyá változott. Az MVLSZ vezetője hozzátette,
maroka, 2020. július 03. péntek, 12:17
Szerbiai választások - Néhány helyen meg kell ismételni a szavazást, nem közöl végleges eredményeket a választá
A korábbi választásokkal ellentétben, az idei évben a RIK nem hozott létre külön internetes oldalt, amelyen követni lehet a feldolgozott szavazatokat, és a választási bizottság újonnan kinevezett vezetője a korábbi elnököktől eltérően sajtótájékoztatót sem tart gyakran, így médiajelentések szerint senki nem láthat bele a testület munkájába, és az eredmények alakulásába.

A múlt vasárnapi voksolás előzetes eredményeit hétfő délután 70,57 százalékos feldolgozottság mellett közölték, csütörtökön pedig azt is tudatták, nem várhatók 20 óráig a végleges eredmények, mert néhány helyen meg kell ismételni a szavazást. Emellett közölték azokat az előzetes eredményeket is, amelyek 85,32 százalékos feldolgozottság mellett születtek. Az előzőekhez képest nem sok változás történt.

A legfrissebb eredmények alapján a választásokat fölényesen megnyerő jobbközép Szerb Haladó Pártnak (SNS) 190 képviselője lesz a 250 tagú belgrádi parlamentben. Ez 23-mal több, mint amennyi a kétharmados többséghez
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 16:12
Jövő csütörtökön búcsúztatják Kárpáti Györgyöt
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának beszámolója szerint 14.15 órától a Farkasréti temető Makovecz-termében vesznek végső búcsút a 84 évet élt sportembertől, akit a MOB is saját halottjának tekint. A temetés nyilvános, de a család kérésére a sírnál fotó és filmfelvétel nem készíthető.

Az 1952-es helsinki olimpián 17 évesen akasztották Kárpáti György nyakába az aranyérmet, ezzel lett minden idők legfiatalabb vízilabdázó olimpiai bajnoka. Második aranyérmét az 1956-os melbourne-i olimpián szerezte. Az 1960-as római olimpián bronzérmet szerzett, de az 1964-es tokiói tornán megnyerte harmadik olimpiai aranyérmét.

A három ötkarikás elsőség mellett háromszoros Európa-bajnok is a válogatott 1954-es, 1958-as és 1962-es diadalának részeseként. A nemzeti csapatban 1969-ig 162 mérkőzésen szerepelt. A Ferencvárossal ötszörös magyar bajnok és kupagyőztes, a klub örökös bajnoka.

Visszavonulása után 1970 és 1980 között Gyarmati Dezső szövetségi kapitány mellett a válogatott edzőjeként
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 21:55
Benedek Tiborra emlékeztek a Margitszigeten 06.18
legnagyobb riválisa, Aleksandar Sapic is megemlékezett, a szerb klasszis megindító bejegyzésében azt írta: bár személyesen sosem merte neki elmondani, de egyedül Benedek Tiborra nézett fel a sportágból, neki köszönhetően lett az, aki.
A nagy rivális Benedek Tiborról: Sosem bocsátom meg magamnak, hogy nem mondtam el, mennyit jelentettél nekem
Nagy csatákat vívtak a medencében, de Alekszandar Szapics rengeteget köszönhet az egykori ellenfélnek. A margitszigeti csendes gyertyagyújtást a Magyar Vízilabda Szövetség, valamint Benedek utolsó klubja, az UVSE hirdette meg 21 órára. Legalább ezer ember jelent meg addig az időpontig, hogy lerója tiszteletét Benedek Tibor emléke előtt, de még utána is többen érkeztek, a sor a szökőkútig elért.
A megemlékezésen részt vettek sportvezetők, politikusok és sportolók. Gyertyát gyújtott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Karácsony Gergely főpolgármester, a magyar férfi és női vízilabda-válogatottak tagjai, Benedek Tibor korábbi játékostársai, valamint
maroka, 2020. június 18. csütörtök, 22:46
Elhunyt Kárpáti György, a háromszoros olimpiai bajnok pólós
Életének 85. évében elhunyt Kárpáti György, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója.
..........
A legendás játékos halálhírét a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete jelentette be.
Kárpáti György 1935. június 23-án született Budapesten. Úszóként is többször nyert országos bajnokságot mielőtt végül a vízilabdát választotta első számú sportjának, amelyben 1952-ben Helsinkiben, 1956-ban Melbourne-ben és 1964-ben Tokióban is olimpiai bajnoki címet szerzett, 1960-ban Rómában pedig bronzérmet - ezzel a sportág történetének egyik legeredményesebb játékosa. Mivel első aranyát mindössze 17 évesen szerezte, azóta sincs nála fiatalabb olimpiai bajnokunk a pólósok között.
Ugyancsak háromszoros Európa-bajnok. 1952-től 1969-ig összesen 162-szer szerepelt a válogatottban. Gyorsasága, robbanékonysága mellett helyzetfelismerése, az összjátékhoz való érzéke emelte
maroka, 2020. június 18. csütörtök, 20:50
Húsz lista indul a szerbiai parlamenti választásokon
A fogadóirodák szorzói hasonlóak, ami azt jelenti, hogy nem számítanak nagy meglepetésekre a jövő vasárnap. Biztos befutónak tűnik a kormányzó Szerb Haladó Párt (SNS), így a parlamentbe jutására csupán egyes a szorzó, arra viszont már 1,8-as, hogy a szavazatok 61 százalékánál többet szerez-e.

A fogadóirodák előrejelzései szerint mindössze öt lista jut be a szerb parlamentbe. Az SNS mellett a szintén kormányzó Szerbiai Szocialista Párt (SPS) koalíciós listájának, valamint három ellenzéki listának, a Szabad Polgárok Mozgalmának (PSG), a Szerbiai Radikális Pártnak (SRS) és az Aleksandar Sapic olimpiai ezüst- és bronzérmes vízilabdázó nevével fémjelzett listának van esélye a bekerülésre. A fogadóirodák nem hozzák, de a kisebbségi pártok közül - egyetlen magyar indulóként - a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) is biztos befutónak számít, a kérdés csak az, hány képviselői helyet tud megszerezni.

A fogadóirodáknál megbízhatóbb, de nagyon hasonló adatokat közöltek a különböző közvélemény-kutató
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 09:51
Súlyosan megsérült Varga Dénes térde
Vári Attila, a magyar szövetség elnöke a szervezet hétfői közleményében elmondta, hogy a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom Waterpolo pólósa a nemzeti csapat összetartásának egyik edzésnapján sérült meg, aminek következtében meg kellett műteni. Hozzátette, a sérülés várhatóan nem veszélyezteti a játékos jövő évi olimpiai szereplését.

Madaras Norbert, az FTC vízilabda-szakosztályának elnöke elmondta, a 33 éves olimpiai bajnok előreláthatólag három-négy hónap múlva végezhet teljes értékű munkát.

"Az biztos, hogy a nyári Magyar Kupán még nem számíthatunk csapatkapitányunkra, akit biztosítottunk támogatásunkról. Az FTC mindent megtesz annak érdekében, hogy klasszisunk minél hamarabb egészséges legyen és a csapat rendelkezésére álljon" - fűzte hozzá.
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 15:41
Elhunyt Gém Zoltán, a BVSC vízilabda-szakosztályának legendája
A hírt barátja, Császári Attila közölte péntek reggel az MTI-vel. Hozzátette, együtt utaztak a németországi gyógykezelésre, ott azonban már nem tudtak segíteni Gém Zoltánon.

Gém Zoltán 12 évig volt a BVSC játékosa, majd 28 éven keresztül irányította a zuglói vízilabdázást, ezenkívül sikeres zeneszerző és üzletember volt. A szingapúri válogatott szövetségi kapitányaként Ázsia Játékokat nyert.

A Magyar Olimpia Bizottság beszámolója szerint Gém Zoltán életében kiemelt szerepet játszott a tiszta sport, tagja volt a MOB Fair Play Bizottságának.
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 09:51
A KSI vagy a Nagykanizsa lesz élvonalbeli a férfi vízilabda-bajnokságban
A magyar szövetség honlapja szerint az ügyvezető testület egyeztetett az egyaránt ob I/B-s KSI és Nagykanizsa vezetőivel és végül az a határozat született, hogy az együtteseknek június 30-ig kell megvívniuk egymással a megüresedett helyért.

"Fontos megemlíteni, hogy a 2019/2020-as bajnokságban szereplő keretekkel állhatnak ki a csapatok, és természetesen a mérkőzéseket a kormány sportrendezvényre vonatkozó aktuális szabályainak maximális betartásával kell megrendezni" - nyilatkozta a honlapnak Gáll Péter, az MVLSZ főtitkára.

Az AVUS május 11-én jelentette be, hogy nehéz anyagi helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt, ezért a 2020/21-es kiírásban a másodosztályban vállalja a szereplést.
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 10:11
Teljes kerettel edz a magyar férfi vízilabda-válogatott
A magyar szövetség honlapjának hétfői beszámolója szerint a Császár-Komjádi Uszodában négy kapussal és 16 mezőnyjátékossal készül a nemzeti együttes.

"Belátható cél nem lebeg a szemünk előtt, hiszen a jövő évre halasztott olimpia még nagyon messze van. Ezek az edzések arra szolgálnak, hogy felhozzuk őket arra a szintre, amelyben korábban voltak" - fogalmazott a szövetségi kapitány, aki - amennyiben az időjárás is engedi - a héten az uszoda nyitott medencéjében tart tréningeket. Märcz Tamás immár a januári Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett csapat összes játékosára számíthat.

A férfi válogatott kerete (zárójelben a játékosok legutóbbi idénybeli klubja):

kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

mezőnyjátékosok:Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Tatabánya), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 16:21
1/105
Képek, videók
Magyar Kupa Döntő - Makó
szandi1989
2007. március 10. szombat, 14:19
Millenniumi országzászló
furaila
2019. augusztus 22. csütörtök, 02:44
Windows Millennium.jpg
tvnati
2013. március 17. vasárnap, 06:34
Millenniumi országzászló
furaila
2012. június 13. szerda, 21:17
Szilvásvárad Millenniumi
irmus
2011. március 01. kedd, 07:11
Bean Millennium Park, Chi
kozmag
2011. február 10. csütörtök, 12:31
Millennium_Dome_Masts. jpg
evianya
2011. január 07. péntek, 13:29
A Millenniumi Földalatti.
farkas1945
2010. december 26. vasárnap, 21:57
Millenniumi emlékpark7
sannzoe
2010. december 08. szerda, 17:46
Millenniumi emlékpark6
sannzoe
2010. december 08. szerda, 17:44
Millenniumi emlékpark5
sannzoe
2010. december 08. szerda, 17:43
Millenniumi emlékpark4
sannzoe
2010. december 08. szerda, 17:42
Millenniumi emlékpark3
sannzoe
2010. december 08. szerda, 17:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.