Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 02:33 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ITTF: 2021-ben lehetnek a kvalifikációs tornák, megvannak a világranglisták
A szervezet honlapján olvasható beszámoló alapján ismét ülésezett a végrehajtó bizottság, amely a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal, a kontinentális szövetségekkel és az ITTF sportolói bizottságával tárgyalva hozta meg ezt a határozatot. A sportágban még több kvóta is gazdára vár a koronavírus-járvány miatt idénről jövő nyárra halasztott tokiói játékokra, ezeket várhatóan jövő tavasszal osztják ki.

Magyarországnak már van indulója, a női válogatott ugyanis januárban megszerezte a csapatkvótát, amely két játékosnak egyéni indulási jogot is jelent majd a japán fővárosban. A Szudi Ádám, Pergel Szandra duó még harcban van a részvételért, és Majoros Bence is reménykedhet még egyesben.Közben az ITTF csütörtökön nyilvánosságra hozta legfrissebb világranglistáit, amelyeket - korábbi ígéretéhez híven - befagyaszt addig, amíg újra rendezhetnek versenyeket. A szervezet hetekkel ezelőtt jelezte: június 30-ig minden olyan torna elmarad, amely "nemzetközi utazást
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 11:22
Koronavírus - Május végéig minden kajak-kenu versenyt töröltek vagy halasztottak
Szerdai hírleveléből kiderült, a döntésnek több olimpiai és paralimpiai kvalifikációs viadal is áldozatául esett, köztük a gyorsasági szakágban az első világkupa, a racicei európai kontinentális kvalifikációs verseny. A második, duisburgi világkupát ugyanakkor június végén még pótolhatják, de erről csak április végén dönt az ICF a szervezőkkel közösen. A magyarok a tavalyi vb alapján öt férfi és hat női kajakos, továbbá két női kenus indulási joggal rendelkeznek.

A szlalom kajak-kenuban elmarad a kvótaszerző kontinensviadal, ebben a szakágban a világranglista alapján töltik majd fel a mezőnyt a tokiói játékokra. Ez azt is jelenti, hogy ezúttal se lesz magyar versenyző az olimpián.

Amennyiben Duisburgban nyáron meg tudják rendezni a versenyt, akkor ott lehet majd paralimpiai kvótákhoz jutni, ha nem, akkor a tavalyi vb alapján egészítik ki a mezőnyt. A parakajakosoknak és -kenusoknak egyébként a németországi verseny a világbajnokságuk lenne.

Az ICF azok után döntött a kvótahelyzetről, hogy
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 18:42
Közel a duplájára nő jövőre a magyar parasport anyagi támogatása
képviselő elmondta, a jövő évi költségvetésben 420 millió forint volt tervezve a parasport támogatására, ám annak érdekében, hogy biztosítva legyen a szervezetek, szövetségek szakmai munkájának zavartalan működése és a sportolók szereplése a hazai és nemzetközi versenyeken, - a fogyatékos sportolók különböző szervezeteivel történt egyeztetések után - javaslatot nyújtott be az összeg növelésére.

"A 2020-as év nagy kihívások elé állít minket, javaslatunk így támogatásra talált. A Magyar Paralimpiai Bizottsággal és az Emmivel együttműködve így soha nem látott összeggel gazdálkodhatunk" - közölte.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke kiemelte: 2019-ben eddig 86 külföldi versenyen indultak magyar sportolók, ebből 23 volt világbajnokság és Európa-bajnokság. Idén összesen 16 sportágban 300 magyar parasportoló vett, illetve vesz majd részt versenyeken, száz kísérővel.

"A vb-ken tíz érmet, közte három aranyat szereztek magyar sportolók, az Eb-ken hat érem, közte két arany a termés, nem
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 12:31
Ülőröplabda Eb - Szabó Tünde: a résztvevők mind példaképek
A kontinensviadalon 12 férfi és 9 női válogatott vesz részt. Az Eb vasárnap esti ünnepélyes megnyitóján épek és kerekesszékesek közös táncos, labdás műsorszáma után a sportért felelős államtitkár a külföldi vendégek előtt kiemelte: "ez az esemény tökéletesen demonstrálja, hogy 2019-ben Budapest Európa sportfővárosa".

Emlékeztetett arra, hogy Magyarország számos sikeres világ- és Európa-bajnokságnak adott otthont, ám ahogy fogalmazott: az ülőröplabda Eb mindegyik közül a legkülönlegesebb. A legnépszerűbb para-csapatsportág viadalán 16 országból fogadnak sportolókat, felkészítőket, szurkolókat, és fontosnak nevezte, hogy a vendégek pozitív érzésekkel távozzanak.

Az államtitkár az MTI-nek elmondta, a hétfőn kezdődő kontinensviadal rangját emeli, hogy tíz éve nem volt ilyen nagy paraesemény Magyarországon.

"Egy sportágnak nagy hatása van akkor, ha parasportolók is versenyeznek benne, hiszen azt mutatja: bárki űzheti, és ezáltal közösségteremtő ereje is nagyobb" - fogalmazott Szabó Tünde. -
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 19:53
Maccabi Európa Játékok: 250 nap múlva rajtol a budapesti multisport esemény
legtöbb versenyt a Ludovika Campusban rendezik majd meg, de a nyolc budapesti helyszín között ott lesz még a Hajós Alfréd Sportuszoda, a Bp. Honvéd Dózsa György úti vívóterme, amely egykor zsinagógaként működött, míg az Orczy-kertben koncerteket, kiállításokat, közösségi programokat tartanak majd. Lesznek vidéki helyszínek is, a golfversenyeket Alcsútdobozon, a kerékpáros eseményeket Kincsesbányán fogják lebonyolítani. A sportvezető hangsúlyozta, hogy a rendezésben együttműködnek a Magyar Olimpiai Bizottsággal, a Magyar Paralimpiai Bizottsággal, valamint a sportági szakszövetségekkel.

A sajtótájékoztató keretében mutatták be az esemény egyik arcát, Sterck Laurát, aki a 2017-es haifai Maccabi Világjátékokon karate formagyakorlatban a felnőttek között aranyérmet nyert. A versenyző kijelentette, hogy a jövő évi játékokon is részt kíván venni, sőt, kumitében, azaz küzdelemben is rajthoz áll majd. Sterck Laura dicsérte a Maccabi Világjátékok hangulatát, amelyen számára hatalmas, felejthetetlen élmény volt
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 13:48
A K&H a tokiói paralimpiáig támogatja a Magyar Paralimpiai Bizottságot
David Moucheron, a K&H csoport vezérigazgatója kiemelte, számukra rendkívül fontos a társadalmi felelősségérzet, ezért támogatják a rászorultakat, hogy teljes életet éljenek. Bejelentette, hogy a magyar paralimpiai bizottsággal 2006-ban kötött együttműködési szerződésüket, illetve a kártyaprogramot meghosszabbítják a tokiói paralimpiáig, ami nemcsak a banknak, hanem az ügyfeleknek is köszönhető.

A K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyával történő vásárlások minden 1000 forintja után a K&H csoport saját forrásából 1 forintot különít el a sportolók és segítőik részére.

A programnak köszönhetően az ezévi nyertesekkel együtt már 19 sportoló és 3 segítő kapott összesen több mint 17 millió forintnyi ösztöndíjat.

Szabó László, az MPB elnöke megköszönte a 11 éves együttműködést, amely során - mint mondta - a bankot társnak tekintik, s nem szponzori, hanem érzelmi együttműködés van a két fél között.

"Az elmúlt években támogatott 17 sportolóból 14 kijutott a paralimpiára, tehát sikeres
velemenyezd, 2017. november 08. szerda, 17:53
Fővárosi Közgyűlés - Nem rendelik el az olimpiával kapcsolatos népszavazást
- közölte -, hogy a Kúria elrendeljen egy "méregdrága" népszavazást, mivel valóban okafogyottá vált a kérdés.

Az elfogadott javaslatban emlékeztettek: március elsején a Fővárosi Közgyűlés - a kormányhoz hasonlóan - megállapította, hogy a pályázat benyújtásakor még meglévő politikai egység helyreállíthatatlanul felbomlott, ezért a testület úgy döntött, hatályon kívül helyezi a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok rendezési jogára pályázásról szóló határozatát, és a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) közösen visszavonja pályázatát.

Az erről szóló dokumentumot március 16-án megküldték a MOB-nak, így Budapest már nem minősül pályázó városnak, az olimpiai játékok megrendezését már nem nyerheti el - írták. Hozzátették: az aláírásgyűjtő ív hitelesítése, valamint a fővárosi szintű helyi népszavazás elrendeléséről szóló testületi döntés közötti időszakban olyan lényeges változás következett be, amelyet a kérdés hitelesítéséről hozott határozata során a Fővárosi Választási Bizottság még nem
velemenyezd, 2017. április 05. szerda, 14:13
Fővárosi Közgyűlés - A testület szerdán dönthet arról, hogy nem rendeli el az olimpiával kapcsolatos népszavazá
Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?".Emlékeztettek arra, március elsején a Fővárosi Közgyűlés - a kormányhoz hasonlóan - megállapította, hogy a pályázat benyújtásakor még meglévő politikai egység helyreállíthatatlanul felbomlott, ezért a testület úgy döntött, hogy hatályon kívül helyezi a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésének jogára való pályázásról szóló határozatát, és a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) közösen visszavonja pályázatát.

Az erről szóló dokumentumot március 16-án megküldték a MOB-nak, így Budapest már nem minősül pályázó városnak, az olimpiai játékok megrendezését már nem nyerheti el - írták.

Hozzátették: mindezek következtében látható, hogy az aláírásgyűjtő ív hitelesítése, valamint a fővárosi szintű helyi népszavazás elrendeléséről való testületi döntés közötti időszakban az olimpiai pályázattal összefüggő körülményekben olyan lényeges változás következett be,
velemenyezd, 2017. április 03. hétfő, 10:42
Olimpia 2024 - Fővárosi Közgyűlés - Napirenden az olimpiai pályázat visszavonása
A budapest.hu oldalon szombaton közzétett, a Tarlós István főpolgármester, Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, valamint a Fővárosi Közgyűlés valamennyi fideszes képviselője által jegyzett előterjesztésben azt kezdeményezik: a testület helyezze hatályon kívül a 2015. június 23-án elfogadott közgyűlési határozatot és "a politikai egység felbomlására tekintettel" a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen vonja vissza a 2024. évi XXXIII. nyári olimpiai és XVII. nyári paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát.

Továbbá felkérnék a főpolgármestert, hogy a közgyűlés döntéséről a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével közösen értesítse a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot; vizsgálja meg a közgyűlés 2015. június 23-i és azt követő ülésein az olimpia megrendezésével kapcsolatban hozott döntéseit, és azok sorsáról május 31-ig készítsen javaslatot a testület számára, valamint a vonatkozó kormányhatározatokban nevesített - és az olimpiai pályázattal kapcsolatos, de attól függetlenül is megvalósuló -
velemenyezd, 2017. február 25. szombat, 19:53
Szombaton szkander-világkupát, jövőre világbajnokságot rendez Budapest
hogy szintén a MOM Sportközpontban kerül rá sor, s a Judgement Day elnevezésű eseményre közel 20 ország 150-200 sportolója érkezik, akik összesen 39 kategóriában versengenek majd.

Aszen Hadzsitodorov arról beszélt, hogy a szkanderesek szeretnek Budapestre jönni, nemcsak a versenyzés, hanem turisztikai szempontból is, majd megdicsérte a magyar szövetséget, amiért jól haladnak a vb előkészületei. Hozzátette: a szkanderben egyre fontosabb a fogyatékkal élők bevonása, s a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal már tárgyalnak arról, hogy a sportág kerüljön fel a 2020-as tokiói paralimpia műsorára.

Csabai Attila a pénteki sajtóeseményen beszámolt arról is, hogy a múlt héten 53 ország 1340 indulója vett részt az idei, Bulgáriában rendezett világbajnokságon, melyen sikeresen szerepeltek a magyar versenyzők, akik 1 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérmet gyűjtöttek.

"Sportágunkban nagy hangsúlyt fektetünk a parasportolók versenyeztetésére is, ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy több magyar is érmes lett
velemenyezd, 2016. október 14. péntek, 12:02
Paralimpia 2016 - Élőben közvetít a közmédia
Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója a Magyar Paralimpiai Bizottsággal (MPB) közösen tartott hétfői sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az esélyegyenlőség jegyében az M4 Sporton és az ősszel induló M5 csatornán ugyanolyan műsorszerkezettel számolnak be a paralimpiáról, mint az augusztusi olimpiáról.

A magyar paralimpikonok szerepléséről élőben, napi több órában tudósítanak majd, erre korábban soha nem volt példa - mondta az MTI-nek.

"A labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia mellett a paralimpiát is az elérhető legnagyobb adásidővel kívánjuk közvetíteni a nézőinknek" - jelentette be Vaszily Miklós, hangsúlyozva, hogy a paralimpikonok megérdemlik a kiemelt figyelmet, teljesítményük mérce minden magyarnak és a megújuló közmédia ezért örömmel állítja a teljesítményüket a figyelem középpontjába.

Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa úgy fogalmazott: az igazán versenyképes
velemenyezd, 2016. május 09. hétfő, 12:34
Paralimpia 2016 - Együttműködési szerződést kötött az MPB és a Brazil Nagykövetség
sporttörténelem első dél-amerikai rendezésű paralimpiáján - mondta az esemény sajtótájékoztatóján a brazil nagykövet. - Sportrajongóként én is nagy érdeklődéssel követem az előkészületeket és természetesen a versenyeket is. A brazil nagykövetség háttér-információkkal, szakmai anyagokkal minden segítséget megad a magyar parasportolók minél sikeresebb felkészüléséhez."

"Számunkra óriási megtiszteltetés, hogy Brazília számára állami szinten ennyire fontos az együttműködés a Magyar Paralimpiai Bizottsággal - hangsúlyozta Szabó László. - Azt szeretnénk, ha minél több versenyzőnknek lenne lehetősége edzőtáborban vagy versenyen megismerkedni a riói körülményekkel. Jelenleg négy kvótánk van, közel tízszer ennyit szeretnénk szerezni. 2012-ben Londonban harminchárom magyar parasportoló összesen tizennégy érmet szerzett, ezt a mérleget jövőre is boldogan elfogadnánk Rió után."

Eduarda Amorim, a győri női kézilabdacsapat világklasszis brazil balátlövője skype-on nyilatkozott az együttműködésről.
velemenyezd, 2015. szeptember 01. kedd, 14:01
1/3
Képek, videók
Kvalifikáció
pneerika
2008. augusztus 03. vasárnap, 22:41
III-as Bizottságtól levél
furaila
2015. december 01. kedd, 21:09
III.Bizottságtól
furaila
2013. június 12. szerda, 16:19
Gazdasági bizottság.jpg
agica2004
2011. december 23. péntek, 16:30
a politikai bizottság tag
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:37
Velencei Bizottság- Sólyo
agica2004
2011. március 30. szerda, 15:47
Hat bizottság 2010.2 old
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:56
Határozat bizottság 2010
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:55
04 fogadó bizottság.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:35
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
kellemes délutáni szudit.
szelgyongyi
2011. január 26. szerda, 05:01
cic szudít.GIF
liza1
2009. július 20. hétfő, 19:38
K.Szandra 2016.01. Hollan
dnemethk
2016. május 09. hétfő, 20:57
4. 2016.02. Kor.Szandra H
dnemethk
2016. február 07. vasárnap, 19:48
Címkék
kártyaprogramot meghosszabbítják, Vagyonkezelő Alap, testület számára, olimpiai játékok, Eduarda Amorim, Amennyiben Duisburgban, Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, pénteki sajtóeseményen, múlt héten, világranglista alapján, Szabó Tünde, Csabai Attila, Maccabi Világjátékokon, David Moucheron, programnak köszönhetően, sportolók szereplése,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.