Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 09:29 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bevezetik a tőzsdére a BILK részvényeit
A tőzsde honlapján szerdán közzétett vezérigazgatói határozat szerint a BILK 3 millió 437 ezer 500 darab, egyenként 0,8 euró névértékű, 2,75 millió euró össznévértékű, dematerializált, névre szóló törzsrészvényét vezetik be a BÉT-re.

A kibocsátó a bevezetési kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaságként működött. A részvényeivel ezért csak a szükséges feltételek teljesítése után kezdődhet meg a kereskedés, amit a bevezetéstől számított 90 napon belül külön eljárásban kérelmezhet - írták.

A budapesti székhelyű BILK Logisztikai Zrt. Közép-Európa egyik legnagyobb logisztikai központja. A több mint 182 ezer négyzetméternyi bruttó bérbe adható területtel rendelkező logisztikai park árbevétele 2017-ben 3,56 milliárd forint volt az előző évi 3,54 milliárd után. Adózott eredménye 2,45 milliárd forintra nőtt a 2016. évi 1,33 milliárd forinthoz képest.

A BILK nyilvános részvényértékesítést tervez intézményi és lakossági befektetőknek is, az ehhez kapcsolódó tájékoztatót már
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:04
Hitelportfóliót vásárolt a MagNet Bank az UCB-től
értékesített jelzáloghitelállomány követelésértéken 26 milliárd forint volt, ebből a teljesítő állomány 25 milliárd forint, a nem teljesítő pedig 1 milliárd forint. Ebből az állományból a MagNet Bank 54 százalékot vett át. A tranzakció lebonyolításában a KPMG Tanácsadó Kft. működött közre, mint az UCB Ingatlanhitel Zrt. kizárólagos pénzügyi- és adótanácsadója.

Az érintett teljesítő lakossági kölcsönszerződések április 27-től, szerződésállomány átruházás útján kerültek a MagNet Bankhoz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélye alapján. A tranzakció sikeresen lezárult, az érintett ügyfelek tájékoztatása folyamatos, a hitelfelvevők - változatlan kondíciókkal - mostantól a MagNet Bank felé tesznek majd eleget törlesztési kötelezettségüknek - közölték.

A MagNet Bank számára fontos, hogy értékalapú szemléletét érvényesíteni tudja a lakossági hitelezési piacon is. A mostani felvásárlással nemcsak hitelportfóliót vásárolt, hanem lehetőséget kapott arra is, hogy pár ezer új ügyfele számára más távlatokat
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:07
Határozatképtelen volt a nemzetbiztonsági bizottság
Hódmezővásárhely nemrég megválasztott polgármestere, a független Márki-Zay Péter és családja sérelmére elkövetett kémkedés ügyében is "beismerte bűnösségét". Az ügyek nincsenek lezárva, ezért még az április 8-ai országgyűlési választás előtt ismét kísérletet tesz arra, hogy összehívja a nemzetbiztonsági bizottság ülését - mondta.

Emellett a testület elnöke Pintér Sándor belügyminiszterhez, az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz, a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánoshoz, az Információs Hivatalhoz, a Magyar Nemzeti Bankhoz, továbbá a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz is elküldi kérdéseit arról, milyen információkkal rendelkeznek Kósa Lajos ügyeiről.

Az LMP-s Szél Bernadett - szintén a napirendi szavazás előtt - azt is felvetette: Kósa Lajos az 1300 milliárd forintos ügylet idején még a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke volt. Ezért az LMP-s politikus szerint azt is tisztázni kell, hogy a szolgálatok tudtak-e erről a pénzről, vagy előttük is eltitkolta a fideszes politikus.

Szél
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 13:45
BÉT - Enyhe csökkenésre számítanak az elemzők a tőzsdén
részvények közül a Mol lehet kedden a legerősebb, az OTP-nél kisebb korrekcióra számít, míg a Richternél a hétfői árszint várható szerinte.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: nem érkezett piacmozgató hír a blue chipekkel kapcsolatban, ezért a kedvezőtlen nemzetközi hangulat mozgathatja kedden a BUX indexet.

Arról is beszámolt, hogy a Konzum hétfőn közzétette kötelező nyilvános vételi ajánlatát az Appeninn Vagyonkezelő részvényeire. A Magyar Nemzeti Bankhoz hétfőn beterjesztett vételi ajánlatot a felügyelet még nem hagyta jóvá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 86,26 pontos, 0,23 százalékos emelkedéssel, 38 097,59 ponton zárt hétfőn, ami új történelmi csúcs. A részvénypiac forgalma 5,1 milliárd forint volt. A Mol 55 forinttal, 0,23 százalékkal 23 785 forintra gyengült, 1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 40 forinttal, 0,38 százalékkal 10 440 forintra, kicsivel éves csúcsuk fölé erősödtek, forgalmuk 2,5 milliárd
velemenyezd, 2017. augusztus 29. kedd, 08:51
A Konzum csoport nyilvános vételi ajánlatot tett az Appeninn részvényeire
Az ajánlati ár 261 forint a 100 forint névértékű részvényekre. Ez az árfolyam 10,39 milliárd forintra értékeli a 3,98 milliárd forint jegyzett tőkéjű vagyonkezelő társaságot, amelynek részvényei a BÉT prémium kategóriájába vannak bevezetve. A vételi árat az ajánlat benyújtását megelőző 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára (260,72 forint) alapján állapították meg.

A Magyar Nemzeti Bankhoz hétfőn beterjesztett vételi ajánlatot a felügyelet még nem hagyta jóvá.

Az ajánlat lebonyolítója az MKB Bank Zrt.

A vételi ajánlatot közösen teszi a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegyzett Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt., továbbá a Konzum Management Kft., a Konzum PE Magántőkealap, valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt.

Az ajánlattevők az ajánlat megtételének időpontjában együttesen 33,646 közvetlen befolyással rendelkeznek az Appeninn Nyrt.-ben.

A Konzum Nyrt. a múlt pénteken jelentette be, hogy 2017. augusztus 24-én tőzsdén kívüli ügylet keretében
velemenyezd, 2017. augusztus 28. hétfő, 23:54
Lezárult az FHB-részvények kötelező nyilvános vételi eljárása
változott.

Az összehangoltan eljáró személyek - ideértve az ajánlattevőt - az alaptőkéből való részesedés alapján 86,76 százalékos, a szavazati jogok alapján pedig 86,96 százalékos közvetlen befolyással rendelkeztek a zárónapon, amely ugyancsak tartalmazza az ajánlat kezdőnapján meglévő részesedéseket is.

A részvények ellenértékét augusztus 7-én egyenlítik ki.

Az FHB Jelzálogbank május 29-én jelentette be, hogy a Takarékbank kötelező nyilvános vételi ajánlatot nyújtott be jóváhagyásra a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) a társaság valamennyi szavazati jogot megtestesítő 100 forint névértékű "A" sorozatú törzsrészvényére, 100 forint névértékű "B" sorozatú elsőbbségi részvényére és 1000 forint névértékű "C" sorozatú törzsrészvényére. Az MNB június 20-án hagyta jóvá az ajánlatot.

A Takarékbank az "A" és a "B" sorozatú részvényekre 533 forintot, a "C" sorozatúakra pedig 5330 forintot kínált részvényenként. A vételi ajánlatnál a Takarékbank összehangoltan járt el a jelzálogbank további 22
velemenyezd, 2017. augusztus 02. szerda, 20:04
Jóváhagyta az MNB a Takarékbank FHB-részvényekre tett vételi ajánlatát
Az MNB a honlapján szerdán közzétett határozatban ismertette: a kijelölt ajánlattevő az MNB határozatának kézhezvételét követően haladéktalanul köteles kezdeményezni a felügyeleti eljárás eredményének és a vételi ajánlatnak a közzétételét, az elfogadó nyilatkozat megtételére megadott határidő kezdő és zárónapjának megjelölésével.

Az FHB Jelzálogbank május 29-én jelentette be, hogy a Takarékbank kötelező nyilvános vételi ajánlatot nyújtott be jóváhagyásra a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) a társaság valamennyi szavazati jogot megtestesítő 100 forint névértékű "A" sorozatú törzsrészvényére, 100 forint névértékű "B" sorozatú elsőbbségi részvényére és 1000 forint névértékű "C" sorozatú törzsrészvényére.

A május 29-én közzétett vételi ajánlat szerint a Takarékbank az "A" és a "B" sorozatú részvényekre 533 forintot, a "C" sorozatúakra pedig 5330 forintot kínál részvényenként. A vételi ajánlatnál a Takarékbank összehangoltan jár el a jelzálogbank további 22 tulajdonosával.

Az FHB bankcsoportnak
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 20:29
Az FHB Jelzálogbank igazgatósága a vételi ajánlat elfogadását javasolja a részvényeseknek
Az FHB Jelzálogbank május 29-én jelentette be, hogy a Takarékbank kötelező nyilvános vételi ajánlatot nyújtott be jóváhagyásra a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) a társaság valamennyi részvényére. Az ajánlattevő a 100 forint névértékű "A" sorozatú törzsrészvényekre és "B" sorozatú osztalékelsőbbségi részvényekre 533 forintot, az 1000 forint névértékű "C" sorozatú törzsrészvényekre pedig 5330 forintot kínál részvényenként. A vételi ajánlatnál a Takarékbank összehangoltan jár el a jelzálogbank további 22 tulajdonosával.

Az igazgatóság kifejti: az árazás nem tér el jelentősen a régiós bankpiacon jellemző árszinttől, figyelembe véve azt is, hogy az FHB-csoport legutóbbi teljes üzleti évét negatív eredménnyel zárta. Az árfolyam/könyv szerinti érték (P/BV) arány az FHB esetében 1, míg például az Erste Bank esetében a magyar állam és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) tulajdonszerzésekor 1,1, a Splitska Banka esetében az OTP részesedésszerzésekor 1-nél kisebb volt, a Bank Pekao irányítási
velemenyezd, 2017. június 14. szerda, 16:34
Jelentős jogköröket vesz át az MNB-től az integrációs szervezet
SZHISZ 2016. évi beszámolóját.

Az SZHISZ közleménye szerint a szervezet 2,7 milliárd forintos eredménnyel zárta az elmúlt évet, amit a közgyűlés döntése értelmében teljes egészében a tartalékba helyeznek. Az SZHISZ saját tőkéje csaknem 3 milliárd forinttal 166,3 milliárd forintra nőtt az elmúlt évben. Az állam által a takarék szektornak még 2013-ban juttatott 136 milliárd forint maradéktalanul rendelkezésre áll - olvasható a dokumentumban.

Kitérnek arra: a Takarék Csoport - a Postaügyért és a Nemzeti Pénzügyi Szolgáltatásokért felelős Kormánybiztossággal közösen kidolgozott stratégia mentén - érdemi megújuláson megy keresztül, 2017 végéig jelentős fúziók mennek végbe a szövetkezeti hitelintézeti szektorban: 51 takarékszövetkezet egyesül, aminek nyomán várhatóan összesen 12 regionális központú, tőkéjében erős, stabil és méretéből adódóan hatékony pénzintézet jön létre szakmai és üzleti alapokon, elsősorban a földrajzi közelség és az azonos vagy nagyon hasonló környezeti adottságok jobb
velemenyezd, 2017. május 30. kedd, 13:53
Újabb energiatőzsde alakul
Az új tőzsdét azért hozza létre a villamos energia szervezett piacot működtető HUPX Zrt., hogy megfeleljen a megváltozott európai uniós szabályrendszernek - közölte a HUPX Zrt. kedden az MTI-vel.

A közlemény felidézte, a HUPX Zrt. tőzsde alapítása iránti engedélykérelmet nyújtott be a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB). A jegybank április 13-i határozatában engedélyezte a HUDEX Magyar Derivatív Energiatőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság alapítását, amelynek alapján tőzsde létesítésével kapcsolatos tevékenység végezhető.

Az alapítási engedély kiadása után a cégbíróság május 18-án bejegyezte a cégjegyzékbe a HUDEX Zrt.-t, amely megkezdi a felkészülést a tőzsdeként (szabályozott piac) való működésére.

Az új szabályozás szerinti kereskedés indulása egy további, az MNB által kiadott működési engedélyhez kötött. A HUDEX Energiatőzsde Zrt. a HUPX csoport támogatásával most azon dolgozik, hogy a működés feltételeinek mindenben meg tudjon felelni a jövő január 3-i határidőre és a szabályozás
velemenyezd, 2017. május 23. kedd, 19:04
Új menedzsment az FHB Kereskedelmi Bank, valamint az FHB Jelzálogbank élén
abba a költség- és szervezetracionalizálási projektbe, amely az év végéig kialakítja a Takarék Csoport hatékonyan működő jelzálogbankját, kereskedelmi bankját és központi bankját.

A projekt célja a működési költségek jelentős, mintegy 3 milliárd forintos csökkentése a három pénzintézet között meglevő átfedések, párhuzamosságok megszüntetésével.

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. új vezérigazgatója Nagy Gyula, aki eddig a Jelzálogbank felsővezetői pozícióját töltötte be. Helyettese, Tóth Edit a Magyar Nemzeti Bank (MNB) biztonsági szolgáltatásokat nyújtó leányvállalatától érkezett a bankhoz, ahol általános vezérigazgató-helyettesként folytatja pályafutását.

Az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. új vezérigazgatója Szabó Levente lett, aki egyben a Takarékbank általános vezérigazgató-helyettese is. Az új vezérigazgatóhoz hasonlóan a most kinevezett vezérigazgató-helyettesek FHB-s megbízatásuk mellett más pozíciót is betöltenek a Takarék Csoportban, Martzy Antal egyúttal a Takarékbank stratégiai és pénzügyi
velemenyezd, 2017. április 27. csütörtök, 11:32
Negyvenöt forintos vételi ajánlat az Opimus részvényeire
Az ajánlattevő a vételi ajánlatot benyújtotta a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) jóváhagyásra, továbbá versenyfelügyeleti eljárást is kezdeményez a Gazdasági Versenyhivatalnál. Az ajánlat lebonyolítója az MKB Bank Zrt.

Az ajánlati ár - amely megegyezik az elmúlt 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárával - 14,336 milliárd forintra értékeli a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában forgó, 7,898 milliárd forint jegyzett tőkéjű Opimus Nyrt.-t.

A szintén a tőzsdén jegyzett Konzum Nyrt. érdekeltségébe tartozó Konzum PE Magántőkealap jegyzett tőkéje 15,75 milliárd forint. A régióban turisztikai, valamint pénzpiaci befektetésekre koncentráló alap legjelentősebb befektetése a Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt., amelyben 71,13 százalékos közvetlen és közvetett részesedése van.

A vételi ajánlat során az ajánlattevővel összehangoltan jár el a Konzum Befektetési Alapkezelő, mint a Konzum PE alapkezelője, továbbáa Konzum Management Kft., valamint az Opimus jelenlegi tulajdonosai közül
velemenyezd, 2017. március 16. csütörtök, 13:12
1/5
Képek, videók
reszveny.jpg
relisisi
2015. augusztus 12. szerda, 13:49
Szegedi részvény.jpg
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 15:40
1920_Reszveny_szalami. jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:24
részvény.jpg
agica2004
2010. március 19. péntek, 13:58
egy részvény.jpg
agica2004
2006. december 14. csütörtök, 16:27
Logisztika_03.jpg
zsboya
2008. május 12. hétfő, 11:24
Logisztika_02.jpg
zsboya
2008. május 12. hétfő, 11:24
Logisztika_01.jpg
zsboya
2008. május 12. hétfő, 11:24
Rába Imre, logisztika
erdosgeza
2008. február 23. szombat, 09:23
Logisztika_03
zsboya
2007. szeptember 18. kedd, 19:48
Logisztika_02
zsboya
2007. szeptember 18. kedd, 19:46
Logisztika_01
zsboya
2007. szeptember 18. kedd, 19:43
Lys honlapjáról
rozsa123
2007. december 21. péntek, 18:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.