Belépés
2019. február 16. szombat | 7. hét | 47. nap | 12:35 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Erdő Péter: nagyszerű lenne, ha az Eucharisztikus Kongresszust boldoggá avatás is kísérhetné Sárközy Júlia az M
avatásához még egy csodát is el kell ismerni és ennek megállapítása orvosi bizottságra vár, de "ne szabjunk határt a kegyelemnek".

Erdő Péter elmondta, vatikáni látogatása alatt számos bíboros és egyházi vezető is jelezte már, hogy a magyarországi Eucharisztikus Kongresszusra készül, és szívesen tart majd katekézist is a nagy nemzetközi közönség számára.

Erdő Péter a magyarországi püspöki kar nevében Ferenc pápának örömét fejezte ki a csíksomlyói látogatás miatt. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) korábbi nyilatkozatát idézte, miszerint a magyar püspökök is jelen lesznek, és részvételre szólítják a hívőket is, hogy Csíksomlyón "együtt imádkozzunk népünk és az egész régió javára".

Erdő Péter a Vatikánban az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció plenáris ülésén vett részt. A kongregáció feladata a liturgia fejlődésének elősegítése, vagyis hogy a misék szertartásában és a prédikációjában a teológiai mélység és a hívők tevékeny részvétele egyaránt jelen legyen.Kiemelte, a
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 18:31
Négymilliárd forintból indul fejlesztés a Győri Egyházmegye központjában
vonzerejében van.

Felidézte, hogy a mai egyházpolitikát 1998-ban alapozták meg, s akkor kezdték el a felújítási programot is, mert azzal szembesültek, hogy az egyházi épületek sokkal rosszabb állapotban vannak, mint az állami tulajdonú épületek. "Ezzel a lépéssel visszaállítottuk a történelmi igazságot és jóvátettük azt a diszkriminációt, ami a szocializmus idején érte a vallásos embereket" - fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke elmondta, hogy a beruházás részeként egyebek mellett befejeződik a Nagyboldogasszony-székesegyház felújítása, zarándokházakat alakítanak ki és felújítják a Győri Hittudományi Főiskola épületét.

Felidézte, hogy a székesegyház rekonstrukciója 2017 májusában kezdődött, akkor az épületgépészeti, világítási, fűtési, biztonsági és hangosítási rendszert, valamint a burkolatot cserélték ki. A mostani szakaszban restaurálják egyebek mellett a főoltárt, a mellékoltárokat, a szószéket, a
velemenyezd, 2019. január 31. csütörtök, 13:11
Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére
hagyományos zarándoklatokhoz, történelmi emlékhelyekhez igazítani.

Arról is beszélt, a MÁV idén először helyezi forgalomba különvonatain azokat a saját fejlesztésű és gyártású IC plusz kocsikat, amelyeket a kerekesszékesek és a babakocsival közlekedő családok is biztonsággal használhatnak, illetve kerékpárszállításra is alkalmasak.

Budai László ehhez hozzátette: idén a csíksomlyói búcsúba tartó vonaton vehetnek részt kerekesszékes zarándokok.

Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, a zarándokvonatok egyházi fővédnöke arról beszélt: ezek a zarándoklatok sajátos légkört teremtenek, a közös imával eltöltött vonatút jó alkalom, hogy a zarándokok közösségben készüljenek fel az eseményre, amelye utaznak.

Kitért arra is: a zarándoklatok mindenki számára nyitottak, és az elmúlt év tapasztalatai alapján sokan vesznek részt rajta olyanok, akik ugyan nem hívők, de őszintén keresik Istent, és szeretnék megtapasztalni a közös zarándoklatok élményét.

Fülöp Attila, az
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 13:12
Szíriai nuncius: a szíriai konfliktus legfőbb áldozatai a gyermekek
A bíboros a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tartott előadásában kiemelte: Szíriát nyolc éve teljesen váratlanul öntötte el az "erőszakáradat". A brutalitás pedig elsősorban a kisebbségeket, leginkább a keresztényeket sújtotta, és közülük is a legvédtelenebbek, a nők és a gyermekek szenvedtek a legtöbbet.

Soha, egyetlen konfliktusban sem mészároltak még le ennyi gyermeket és erőszakoltak meg ennyi nőt - mondta.

Mario Zenari kitért arra: a háború több mint félmillió áldozatot követelt, több mint másfél millióan sebesültek meg, a lakóházak 35 százaléka megsérült, minden harmadik iskolát leromboltak és a kórházak és egészségügyi központok több mint a fele elpusztult vagy használhatatlanná vált.

A szíriaiak több mint hetven százaléka mélyszegénységben él és mintegy hatvan százalékuk munkanélküli - mondta a bíboros.

Hozzátette: a "legnagyobb seb" nem az épületek pusztulása, hanem a keresztények kivándorlása Szíriából. A keresztények nagy mértékben járultak hozzá Szíria gazdasági és
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 22:02
Kezdetét vette az ökumenikus imahét 01.20
Most kell együttműködnünk a küldetésünk teljesítésében
2019. január 20. vasárnap, 21:44
A budapesti, Deák téri evangélikus templomban tartották meg az ökumenikus imahét országos nyitó istentiszteletét január 20-án. Az eseményen Erdő Péter bíboros, prímás és Szabó István református püspök mondott beszédet.
A résztvevők az istentisztelet végén közösen imádkoztak az üldözött keresztényekért, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa közös programsorozatának kezdőnapja ugyanis 2018-tól egyben az üldözött keresztényekért imádkozás vasárnapja is. Az igehirdetések után az elköteleződés és a felajánlás szavai következtek, majd a közbenjáró imák és a Miatyánk elimádkozását követően a záró áldásokkal ért véget az ökumenikus imahét nyitó istentisztelete.
........
Erdő Péter bíboros szentbeszédét az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük.:
Részletesen:
maroka, 2019. január 21. hétfő, 10:59
Erdő Péter: minden keresztény kötelessége a társadalmi igazságosság előmozdítása
nem tudok imádkozni" - fogalmazott a református püspök.

Ez egy erőteljes parancs, és mégis Pál apostol idézi helyesen, amikor azt mondja, "az igazságot szeretetben kövesd", vagy még egyszerűbben, "kövessétek a szeretetet".

Van ugyanis egy igaz, Jézus Krisztus, aki minden tekintetben igaz volt, és akiben nyilvánvalóvá lett Isten szeretete - tette hozzá Bogárdi Szabó István.

A résztvevők az istentisztelet végén közösen imádkoztak az üldözött keresztényekért, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa közös programsorozatának kezdőnapja ugyanis 2018-tól egyben az üldözött keresztényekért imádkozás vasárnapja is.

A liturgiai szolgálatban részt vettek a MEÖT tagegyházainak vezetői.

A szertartáson jelen volt mások mellett Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Az ökumenikus imahét témáját, mottóját és imafüzetét minden évben más nemzet keresztény egyházai választják ki, illetve készítik el. Az idei imahét anya­gát az indonéz
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 20:33
Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét
A MEÖT és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közös programsorozatát megnyitó szertartást Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke vezeti.

"Az ima­hét nap­ja­in a kü­lön­bö­ző fe­le­ke­ze­tű gyü­le­ke­ze­tek öku­me­ni­kus kö­zös­ség­ben tar­ta­nak isten­tisz­te­le­te­ket és imád­koz­nak a ke­resz­té­nyek egy­sé­gé­ért" - írták.

Az MKPK és a MEÖT döntése értelmében 2018-tól az ökumenikus imahét kezdőnapja egyben az üldözött keresztényekért imádkozás vasárnapja is. A katolikus közösségek és az ökumenikus tanácshoz tartozó tagegyházak délelőtti istentiszteletein a világon számos helyen üldözött keresztényekért imádkoznak a hívek.

Az öku­me­ni­kus ima­hét idei bib­li­ai mot­tó­ja Mózes ötödik könyvében található: "Az igazságra és csakis az igazságra törekedj!"

Az ez évi ima­hét anya­gát az indonéz öku­me­ni­kus cso­port ké­szí­tet­te, a szö­ve­get az Egyházak Világtanácsa Hit- és
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 07:05
Utolsó útjára kísérték Seregély István érseket Egerben
2019. január 8. kedd 16:50
Seregély István nyugalmazott egri érsek temetése január 8-án délelőtt volt az egri Szent Mihály- és Szent János-főszékes egyházban. Lelki üdvéért koporsója előtt elimádkozták a dicsőséges rózsafüzért, majd szentmisét mutattak be. Ezt követően helyezték el földi maradványait a bazilika altemplomában.
.........
Seregély István nyugalmazott egri érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) volt elnöke gyászszertartását Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezette. A szertartáson a rokonság mellett részt vettek az MKPK tagjai és Michael August Blume apostoli nuncius, hazai és külföldi püspökök, számos pap, valamint Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi
maroka, 2019. január 09. szerda, 18:37
Elhunyt Seregély István nyugalmazott egri érsek 87 éves volt
Gimnáziumban végezte. Teológiai tanulmányait Szombathelyen kezdte, majd Budapesten fejezte be.
1955. június 19-én Szombathelyen szentelték pappá. 1974-ig káplánként szolgált Gyöngyösfalun, majd Nyőgéren, Bagodvitenyéden, Zalaegerszegen, Szombathelyen. 1987-ig plébános volt Kőszegszerdahelyen és Kőszegen. II. János Pál pápa 1987. június 5-én nevezte ki egri érsekké, július 25-én szentelték püspökké az egri Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyházban. 1990-től 2005-ig a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, 1993-tól 2001-ig az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) alelnöke volt. 2007. június 9-től nyugalmazott érsek.
Jelmondata: ,,Christus est via veritas et vita"; ,,Krisztus az út, az igazság és az élet".
*
- Szent II. János Pál pápa 1987. június 5-én nevezte ki egri érsekké, július 25-én szentelték püspökké az egri bazilikában. 1990-től 2005-ig a Magyar Katolikus Püspöki Kar (Konferencia) elnöke, ezzel együtt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem
maroka, 2018. december 31. hétfő, 14:08
Elhunyt Seregély István nyugalmazott egri érsek
A közleményben emlékeztetnek, Seregély István 1931. március 13-án, Szombathelyen született. Középiskoláit a miskolci Fráter György Gimnáziumban végezte.

Teológiai tanulmányait Szombathelyen kezdte, majd Budapesten fejezte be. 1955. június 19-én Szombathelyen szentelték pappá. 1974-ig káplánként szolgált Gyöngyösfalun, majd Nyőgéren, Bagodvitenyéden, Zalaegerszegen, Szombathelyen. 1987-ig plébános volt Kőszegszerdahelyen és Kőszegen.

Szent II. János Pál pápa 1987. június 5-én nevezte ki egri érsekké, július 25-én szentelték püspökké az egri bazilikában. 1990-től 2005-ig a Magyar Katolikus Püspöki Kar elnöke, 1993-tól 2001-ig az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) alelnöke volt. 2007. június 9-től nyugalmazott érsek.
velemenyezd, 2018. december 31. hétfő, 12:52
Guadalupei Boldogságos Szűz Mária 12.12
az eredeti, védelem nélkül kihelyezett tilmát több mint száz év alatt se károsította az UV-sugárzás, a sós-nedves levegő és a közelében meggyújtott több tízezer gyertya.
Az eredeti kép zarándokok tömegeit vonzza: az ikont őrző bazilikát a világ leglátogatottabb zarándokhelyének tartják, 2004-es mexikóvárosi adatok szerint csak december 9. és december 12. között tízmillió zarándokot fogadott, egész évben pedig a húszmilliót is eléri az idelátogatók száma.
/Forrás: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia/Internet Figyelő/

*

- Network oldalon
..........................
A Szűzanya jelenés-sorozata világméretekben 1531-ben a mexikói Guadalupeban kezdődött. Ez ma is, - minden eddigi jelenést ismerve -, a legnagyobb jelentőségű Mária-jelenés, mégpedig a tudomány szempontjából is. (Ezt a televízió előtt is elmondtam, de az idő rövidsége miatt az utolsó mondatot
maroka, 2018. december 12. szerda, 10:35
Tízmillió forint segélyt küld a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a dél-indai Keralába
Az MKPK hétfői közleményében arra kérte a magyar hívőket, hogy "imáikban emlékezzenek meg a katasztrófa áldozatairól".

Az idei monszun időszakában a térséget sújtó heves esőzések miatt kialakult árvizek és földcsuszamlások miatt a hatóságok több mint 1 millió embert evakuáltak a dél-indiai államból, a halottak száma pedig több százra tehető - tették hozzá.
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 16:02
1/44
Képek, videók
erdő péter biboros1102_2.
maroka
2018. november 02. péntek, 23:55
erdő péter biboros1102.jp
maroka
2018. november 02. péntek, 23:55
erdő péter biboros1029.jp
maroka
2018. október 29. hétfő, 18:41
Erdő Péter bíboros0813.jp
maroka
2017. augusztus 13. vasárnap, 16:08
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
Erdo%20Peter.jpg
cserhat3
2011. augusztus 18. csütörtök, 18:58
Erdő Péter.jpg
agica2004
2011. január 25. kedd, 14:05
eucharisztikus ima.jpg
maroka
2018. május 21. hétfő, 10:58
2020 Eucharisztikus kongr
maroka
2017. június 22. csütörtök, 19:35
merkel_sarkozy_karikat ura
basikele
2013. június 13. csütörtök, 05:49
Nikolas Sárközy.jpg
06mohild
2012. október 08. hétfő, 04:39
Sarkozy-Szerzs Sz..jpg
agica2004
2012. szeptember 18. kedd, 11:43
Angela- Sarkozy.jpg
agica2004
2012. április 29. vasárnap, 18:40
Sarközy.jpg
agica2004
2012. január 14. szombat, 14:09
sarkozy.jpg
agica2004
2011. szeptember 21. szerda, 13:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.