Belépés
2019. december 14. szombat | 50. hét | 348. nap | 08:15 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hat Nemzet jégkorong felkészülési torna - A franciáktól is kikapott a magyar válogatott
A magyarok csütörtökön 2-1-re kaptak ki a japánoktól, ám sikerük esetén körbeverés alakult volna ki, amellyel akár a csoportelsőségre is lett volna esélyük.

A franciák azonban - akárcsak a nyitányon a távol-keletiek - kétgólos előnyre tettek szert az első húsz percben. A második harmadban előbb Madácsi Benedek, majd - újabb francia találat után - Kiss Roland faragta egygólosra a különbséget. A záró felvonásban azonban a vb-rivális franciák kétszer is eredményesek tudtak lenni.

A szombati helyosztón Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese Ukrajna ellen az ötödik pozícióért lép jégre.Eredmények (a magyar szövetség honlapja alapján):

A csoport:Magyarország-Franciaország 2-5 (0-2, 2-1, 0-2)----------------------------------------------magyar gólszerzők: Madácsi (24.), Kiss R. (25.)

A csoport végeredménye: 1. Franciaország 6 pont, 2. Japán 3, 3. Magyarország
0
B csoport:Koreai Köztársaság-Ukrajna 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)

A csoport végeredménye: 1. Fehéroroszország 5
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 22:04
Női kézilabda-vb - Spanyol és montenegrói továbbjutás a magyar csoportból
A montenegróiak a kumamotói meccs háromnegyedénél már négygólos hátrányban voltak Románia ellen, ám egy 7-0-s sorozattal fordítottak, és előnyüket magabiztosan megőrizték a hajrában. Montenegró együttesében a Debrecen balátlövője, Jelena Despotovic két, a Győr jobbátlövője, Katarina Bulatovic három gólt dobott. A román Cristina Neagu 11 találatig jutott.

Montenegró csapatához hasonlóan a spanyol válogatott is megőrizte százszázalékos mérlegét, ugyanis simán verte Kazahsztánt, Jacusiróban. A Siófok irányítója, Nerea Pena két gólt szerzett.

Mindez azt jelenti, hogy a magyar csapat csak akkor jut a középdöntőbe, ha szerdán (ma) legyőzi Szenegált, pénteken pedig Romániát, de pontot biztosan nem visz magával, mivel a spanyoloktól és Montenegrótól is kikapott a csoportkörben.

Eredmények, csoportkör, 4. forduló:

B csoport:

----------Koreai Köztársaság-Ausztrália 34-17 (18-10)

később:Franciaország-Németország, Jamaga 11.00Dánia-Brazília, Kumamoto 12.30

C
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 08:51
Orbán: Sir Roger Scruton előre látta az illegális migráció veszélyeit és megvédte Magyarországot az igazságtala
Sir Rogert - a Brit Akadémia és a Királyi Irodalmi Társaság tagját, a Buckingham Egyetem és az Oxfordi Egyetem vendégprofesszorát - a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetésben részesítette Áder János köztársasági elnök.A kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök adta át kedden a londoni magyar nagykövetségen.

A kormányfő, aki a NATO alapításának 70. évfordulójára összehívott vezetői találkozóra érkezett Londonba, a kitüntetéshez fűzött méltatásában kiemelte: eddig Sir Roger tüntette ki Magyarországot barátságával, ám most Magyarország tüntetheti ki őt a magyar nép nevében.

"Szeretett professzorunktól megtanulhattuk: a konzervativizmus minden, csak nem ideológia, sőt valójában az ideológia ellentettje" - fogalmazott a miniszterelnök.

A konzervativizmus alapvetően egy elmélet, de éppen arra tanít, hogy a világot nem lehet elméletekkel megmagyarázni, és arra, hogy a gyakorlat sokkal fontosabb az elvont ideáknál - tette hozzá.

Orbán Viktor
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 17:52
Elhunyt Meizl Ferenc klarinétművész
Meizl Ferencet Bácsbokod önkormányzata saját halottjának tekinti, temetéséről később gondoskodnak.

Meizl Ferenc kimagasló tehetségű klarinétművész volt, tagja volt a Budapesti MÁV Szimfonikusoknak, szólóklarinétosként a Magyar Állami Operaháznak és a Budapesti Fúvósötösnek. Művészetét több kitüntetéssel is elismerték, többek között Bartók Béla-Pásztory Ditta-díjjal, Liszt Ferenc-díjjal, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze díjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével.
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 15:32
Női kézilabda-vb - Nehéz román győzelem a magyar csoportban
A románok a második félidőben csupán nyolc gólt dobtak a csoport leggyengébb csapata ellen.

A középdöntőbe az első három helyezett kerül, és a papírforma, illetve a csoport jelenlegi állása szerint a románok elleni meccsen dől el, hogy a továbbjutás sikerül-e a magyaroknak.

Eredmények, csoportkör, 3. forduló:

B csoport:

---------Franciaország-Ausztrália 46-7 (21-3)

korábban:Koreai Köztársaság-Brazília 33-27 (16-14)

később:Dánia-Németország, Kumamoto 12.30

C csoport:

---------Románia-Kazahsztán 22-20 (14-11)

korábban:Spanyolország-Szenegál 29-20 (14-13)Montenegró-Magyarország 25-24 (13-12)

Az állás: 1. Spanyolország 6 pont (89-61), 2. Montenegró 6 (84-70), 3. Románia 4, 4. Magyarország 2, 5. Szenegál 0 (69-87), 6. Kazahsztán 0 (56-91)

A csoport:

---------

korábban:Angola-Szlovénia 33-24 (16-12)Hollandia-Kuba 51-23 (22-11)

később:Norvégia-Szerbia, Kumamoto 12.30

D csoport:

---------

korábban:Argentína-Kína 34-28
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 12:41
Jégkorong Hat Nemzet Torna - Tolvanen 31 fős kerete
A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint két kapus, tíz hátvéd és 19 csatár kapott meghívót. A kerettagok közül Bukor Rajmund, Pápa Márton, Szabad Kevin és Madácsi Benedek korábban még nem szerepelt a nemzeti együttesben.

Mivel az osztrák bajnokságban nincs szünet, a Hydro Fehérvár AV19 tagjaira most nem számíthat a szakmai stáb. A keretben - amelyből 14-en voltak ott a novemberi, gdanski tornán győztes csapatban - két légiós szerepel, Horváth Bálint a svéd harmadosztályban, míg Szabad Kevin az Alpesi Ligában játszik.

A magyar csapat négy mérkőzésen lép jégre Káposztásmegyeren: jövő kedden a dél-koreai válogatottal találkozik, ennek eredménye azonban nem számít bele a tornába. Csütörtökön este Japán, pénteken pedig Franciaország lesz a magyarok ellenfele, míg szombaton a helyosztókat rendezik.

A jövő évi ljubljanai divízió I/A világbajnokságra április 24. és 30. között kerül sor. A magyar válogatott ellenfele a házigazda szlovénok mellett a dél-koreai, az osztrák, a francia
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 09:41
Női kézilabda-vb - Harmadszor is nyertek a spanyolok
A magyar érdekeltségű C csoport jacusirói mérkőzésén a Siófok spanyol irányítója, Nerea Pena három gólt dobott. Csapata továbbra is százszázalékos a tornán.

A hollandok 51 gólt dobtak Kubának, a Ferencváros beállója, Danick Snelder kétszer talált be.

A brazil válogatott hat góllal kikapott a Koreai Köztársaságtól. Az Érd jobbszélsője, Alexandra do Nascimento háromszor, a Győr balátlövője, Eduarda Amorim pedig kilenc alkalommal volt eredményes.

Eredmények, csoportkör, 3. forduló:

A csoport:

---------Hollandia-Kuba 51-23 (22-11)

később:Szlovénia-Angola, Kumamoto 10.00Norvégia-Szerbia, Kumamoto 12.30

B csoport:

---------Koreai Köztársaság-Brazília 33-27 (16-14)

később:Franciaország-Ausztrália, Jamaga 11.00Dánia-Németország, Kumamoto 12.30

C csoport:

---------Spanyolország-Szenegál 29-20 (14-13)

korábban:Montenegró-Magyarország 25-24 (13-12)

később:Románia-Kazahsztán, Jacusiro 11.00

D csoport:

---------Oroszország-Kongói DK 34-13
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 09:11
2. Az őszödi beszéd rejtett üzenete a hazugságról
TÜNTETÉSEKRE...
https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q

Kiemelések a beszédből:
2. ,,Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet." (Gyurcsány Ferenc)
3. ,,Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz." (Gyurcsány Ferenc)

Komment:
Bizony, nem tehettek mást, minthogy hazudják a szocialista voltukat, hazudják az ateista baloldaliságukat, miközben a legvadabb kapitalistákká lettek... Arra a hazugságra épült az egész III. Köztársaság, amit elhallgattak a magyarországi lakosok elől. (Azért nem írok NÉP-et, mert olyan már az 1980-as években sem létezett. A szocialista embertípus kinevelésével megtörtént az ,,internacionalitás".)
A szocialistának sulykolt - függetlenített diktatórikus politikai-hatalmi - rendszer csődjének ELHALLGATÁSÁRA épült a III. Magyar Köztársaság.

Bizonyságul érdemes lenne nyilvánosságra hozni az MSZMP KB 1989-es jegyzőkönyveiből készült kivonatolt részleteket!
furaila, 2019. december 02. hétfő, 22:55
Kövér: egyre inkább individualizált társadalommá kezdünk válni
Kövér László azt mondta, "közösségként nem vagyunk képesek magunkat megfogalmazni mint nemzet", egy megosztott közösség vagyunk, vagy egyre inkább - és ezen sokan dolgoznak kül- és belföldön egyaránt - egy individualizált társadalommá kezdünk válni, amelyben senki nem tartozik felelősséggel semmiért, önmagáért sem, nemhogy másokért, vagy a közösségért.

Abban hogy ez így van, vagy legalábbis ennek a veszélye kézzelfoghatóan fennáll, benne van az, hogy harminc évvel ezelőtt nem fogalmaztuk meg azokat az alapértékeket, azt a közös elvi erkölcsi alapot, amiben mindannyian egyetértettünk volna - mutatott rá.

A kérdés kapcsán, hogy mi maradt itt a Kádár-rendszerből, Kövér László arról beszélt, saját demokratikus államunkhoz való viszonyunk "nem sokban különbözik attól", mint ahogyan viszonyultunk a Kádár-rendszer utolsó másfél-két évtizedében az akkori elnyomó diktatúrához. Tehát gátlás nélkül kihasználjuk a kiskapukat, kijátsszuk a szabályokat, ha lehetséges. Nem érezzük úgy, hogy ez az állam, ez a
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:12
EU-tisztújítás - Von der Leyen: hiteles európai integrációs perspektívát kell kínálni a Nyugat-Balkán számára
megnyitása vagy lezárása sem vehető fontolóra. Törökország mindazonáltal továbbra is kulcsfontosságú partner marad, hiszen a biztonság, a migráció, a gazdaság és a kereskedelem terén közös kihívások és érdekek kapcsolják össze az unióval - szögezte le.

Szavai szerint a keleti partnerséget magasabb szintre kell emelni. A magyar biztos feladata lesz az, hogy megerősítse a keleti partnerségben részt vevő hat országgal - Örményországgal, Azerbajdzsánnal, Fehéroroszországgal, Georgiával, a Moldovai Köztársasággal és Ukrajnával - ápolt kapcsolatokat.

A déli szomszédságában, főként a Közel-Keleten és Észak-Afrikában található országokkal összefüggésben azt kérte Várhelyi Olivértől, vizsgálja felül és aktualizálja a társulási menetrendekben megfogalmazott prioritásokat.

"Ezeknek reális, de ambiciózus célokat kell kitűzniük a reformok és a gazdasági fejlődés tekintetében. Azt kérem öntől, hogy vizsgálja meg, hogy mit tehetünk a jó kormányzás hatékonyabb előmozdítása, közös környezetünk védelmének
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 19:02
Krónika 2. rész (napirend előtt: klímaváltozás, egészségügy, migráció; eskütétel)
kérdést, nem a határok védelmét tekintette elsődlegesnek. Remélhetőleg ez megváltozik, de amíg ez nem történik meg, Magyarország mindent megtesz, hogy a külső határok védelmére fordítsa az erejét - jelentette ki.

Képviselői eskütétel

A parlament egyhangú szavazással igazolta Szakács László (MSZP) és Sebián-Petrovszki László (DK) képviselői mandátumát; a két képviselő ezt követően letette esküjét.

Eskütétele végén Sebián-Petrovszki László azt mondta: minden erejével azon lesz, hogy a köztársaságot visszaállítsa, "és új, demokratikus alkotmányt adjunk a hazának".

Nemzetiségi szószóló a Rába-vidék jövőjéről

Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló a szlovén Rába-vidék jövőjéről beszélt; népcsoportja köszönetét fejezte ki a nekik nyújtott támogatásért.

Hangsúlyozta: céljuk az identitás megtartása, a helyben maradás és biztos megélhetés mellett az, hogy 21. századi körülményeket teremtsenek a térségben élőknek.

Válaszában Soltész Miklós, az Emberi erőforrások
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 16:02
Áder János kopt keresztény egyházi személyiségekkel találkozott Egyiptomban
A luxori Szent Pakhomiosz kolostor vezetőjével, Szilvánusz püspökkel folytatott megbeszélésen a keresztényüldözés és az egyiptomi kopt keresztények helyzete is szóba került.

A világ számos pontján kell szenvednie a keresztényeknek a hitük miatt - mondta a köztársasági elnök a találkozót követően újságíróknak nyilatkozva, felhívva a figyelmet, hogy ezügyben az elmúlt években "homokba dugtuk a fejünket, úgy csináltunk, mint ha a probléma nem létezne".

Egyiptomot csupán egyetlen esztendőn át irányították a radikális iszlám hívei 2012 és 2013 között, ezalatt azonban több mint nyolcvan kopt keresztény templomot gyújtottak vagy robbantottak fel - mutatott rá az államfő. A merényletek nemcsak emberi szenvedést idéztek elő, de a kulturális örökségben is jelentős kárt okoztak.

Áder János szerint a kopt közösség erejét mutatja, hogy az elmúlt hét év elegendő volt az összes templom újjáépítéséhez. Az államfő fontosnak ítélte az Egyiptom jelenlegi vezetése által szorgalmazott szemléletváltást
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 16:21
1/820
Képek, videók
Felkészülési torna 2012.
kezikormend
2012. szeptember 28. péntek, 11:11
franciakupa.jpg
maroka
2014. január 27. hétfő, 00:05
Vesszenek a franciák
sztana45
2011. június 01. szerda, 07:08
Franciakert bejárata
csalogany13
2009. november 06. péntek, 19:26
franciakrE9mes.jpg
kpista64
2009. október 13. kedd, 19:16
Franciák
kizzzo
2008. szeptember 16. kedd, 10:30
franciakert.jpg
zsuzsa4455
2008. június 22. vasárnap, 04:14
Franciak.jpg
captainbodlair
2008. június 19. csütörtök, 13:30
ˇfranciák (cukorfalat:D)
jinxi
2006. szeptember 01. péntek, 19:25
köcsög franciák ellen
hungaroid
2006. július 09. vasárnap, 19:50
Szeged Madách u- anno.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 16:39
madách emlékmü.png
chillik
2017. november 12. vasárnap, 14:29
madách.png
chillik
2017. február 03. péntek, 18:00
Szeged Madách u.felé.jpg
agica2004
2017. február 01. szerda, 16:23
Madách Sztregován 01 a.jp
chillik
2016. február 11. csütörtök, 05:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.