Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 17:20 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Professor emeritus lett a 70 éves Berkes István
Az intézmény szenátusának döntését Mocsai Lajos rektor jelentette be azon a pénteki ünnepségen, amelyet a professzor 70. születésnapja alkalmából rendeztek.

Az összejövetelen a nemzetközi hírű ortopéd sebészt, a Sportkórház korábbi igazgatóját, egészségügyi kormánybiztost félszázan köszöntötték, köztük Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke; valamint Hegedűs Csaba korábbi birkózó, a 100. magyar olimpiai bajnok.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke EU-képviselőként Brüsszelből levélben méltatta Berkes Istvánt, kiemelve szakmai felkészültsége mellett emberségét, segítőkészségét.

Mocsai Lajos köszöntőjében kitért rá: a professzor számos olimpiai, világ- és Európa-bajnok, sok száz élsportoló sérülését gyógyította meg több évtizedet átölelő orvosi pályafutása alatt.

A rektor leszögezte: az ünnepelt 12 különböző szervezet magas szintű vezetője volt, ma is közkedvelt előadója nemzetközi konferenciáknak
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 12:52
Koronavírus - Semjén: pótolhatatlan a karitatív szervezetek tevékenysége
emberek megértették, hogy másként kell segíteniük, hogy nem mehetnek személyesen segíteni, ahogy korábban, ugyanakkor szükség van a támogatásukra.

Hozzátette: az NHKT jogszabály alapján a veszélyhelyzet megszűnése után még fél évig működik. Ez idő alatt a felajánlott és el nem költött pénzből autókat vesznek, amelyeket ápolónők és orvosok használnak majd, illetve a karitatív szervezeteknek higiéniai szereket vásárolnak, készülve a járvány esetleges második hullámára.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete a fogadáson lejátszott videoüzenetben arról beszélt: a járvány idején végzett karitatív munka legfontosabb része az volt, hogy a hat nagy segélyszervezet már a járvány elején összefogott, és ezzel még hatékonyabbá tették munkájukat.

Ugyancsak fontos volt, hogy az önkénteseiket igazoló azonosító kártyát készítettek, megelőzve ezzel a visszaéléseket - mondta.

A hat legnagyobb hazai karitatív szervezet: a Katolikus
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 18:12
Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete: fejlődés előtt áll a kisüzemi sörfőzés a kereskedelmi törvény módosítása követke
amikor bekerülhettek abba a kedvezményezetti körbe, amelyben a vendéglátás és a szállodaipar is tartozott, így ők is mentesültek a járulékok fizetése alól.

A koronavírus-járvány korlátozásai miatt összeomlott a kisüzemi sörök piaca, amelynek átvészelésében jelentős segítséget jelent a törvénymódosítás. Eszerint az életbe lépéstől számítva csak olyan szerződést köthetnek a multi sörgyárak a vendéglátósokkal, amely alapján legalább 20 százaléknyi kisüzemi csapolt sört is kell tartaniuk.

A köztársasági elnök által a törvénymódosítás aláírását követően már nem köthető a régi feltételekkel szerződés, illetve a törvény szerint 2021. július 31-ig maradhatnak érvényben azok a szerződések, amelyek jelenleg élnek a nagy sörgyártók és a vendéglátóhelyek között - fűzte hozzá.

Bukovinszky Béla, a Szent András Sörfőzde tulajdonosa hozzátette, hogy a törvénymódosításnak köszönhetően lehetőség van a regionális sörmárkák előtérbe kerülésére is. Közel 100 kisüzemi sörfőzde működik jelenleg
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 16:52
Áder János az ukrán és a román elnökhöz fordult a folyószennyezések miatt
A levelekben - amelyek kedden kerültek fel a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapjára - az szerepel: az elmúlt időszak áradásai az ígéretek ellenére ismét nagy mennyiségű műanyag palackot és más hulladékot sodortak át Magyarországra, amely jelenleg járványügyi szempontból is veszélyes, emellett mind a halászatot, mind a turizmust akadályozza, az élővilágra is súlyos hatással van és visszataszító is.

Az államfő mindkét elnöknek címezve megjegyezte: a magyar kormány több alkalommal kérte már a szomszédos országok hatóságainak segítségét, de azt részükről az együttműködés hangoztatásán túl kevés érdemi intézkedés és még kevesebb javulás követte.

Ahogy arra Áder János rámutat: a szennyezés legfőbb oka, hogy a lakosság a folyók árterébe rakja le a hulladékát.

A levelekből az is kiderül, hogy a Tiszán idén eddig 2258 köbméternyi szilárd hulladék érkezett és június 13. óta 938 köbméter vegyes uszadékot szedtek ki, míg a Szamosból 846 köbméter vegyes uszadékot, a hulladékmentesítést pedig már a
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 11:51
MSZP: már nyáron kezdődjenek meg az ellenzéki egyeztetések a következő választásra!
Az ellenzéki politikus az MSZP elnökségének tagjaival, az elnökség ülése után tartott, a párt Facebook-oldalán követhető online tájékoztatón közölte, az MSZP célja a következő választáson, hogy kormány-, valamint korszakváltás legyen. A párt készen áll az ellenzéki tárgyalásokra és elkészítette Újjáépítés című programját is - tette hozzá.

Közölte, az egyeztetéseken meg kell vitatni azt, hogy az ellenzék hogyan képzeli az új köztársaságot, továbbá azt, hogy mind a 106 egyéni választókerületben legyen előválasztás, hogy a miniszterelnök-jelöltről előválasztáson döntsenek és hogy egy közös listát állítsanak az ellenzéki pártok.

Megjegyezte, legkésőbb 2021 végére ki kellene választani a közös jelölteket és létrehozni a közös listát.

Ismertette, a küldöttek 96 százalékos többséggel fogadták el az MSZP új alapszabályát, amely lehetővé teszi az előválasztáson történő részvételt, valamint azt, hogy az ellenzéki tárgyalásokon az MSZP "a szükséges megállapodásokat megköthesse".

Fontos
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 17:27
Csökkent Romániában azok aránya, akik szerint az EU-tagság előnyt jelent
Az INSCOP közvélemény-kutató intézet által készített felmérés a Román Akadémia 2017-ben alakult, főleg Oroszországgal és Magyarországgal foglalkozó Információs Hadviselést és Stratégiai Kommunikációt Elemző Laboratóriuma (LARICS) rendelte meg.

A megkérdezettek 33 százaléka állította azt, hogy az EU-tagság többnyire hátrányos Románia számára, ami növekedést jelent a legutóbb mért 27,7 százalékhoz képest. Az EU-tagságot előnyösnek főleg a 30 év alattiak és a 60 év felettiek tartják, akik iskolázottabbak és magasabb jövedelemmel rendelkeznek. Az EU-tagságot inkább hátránynak tartók főként a 30-59 év közötti korosztályhoz tartoznak, akiknek az iskolázottsági szintje alacsonyabb és jövedelmük is kisebb, illetve kisvárosokban és vidéken élnek.

A románok leginkább az Egyesült Államokban bíznak, ennek az országnak a bizalmi indexe eléri a csaknem 49 százalékot. A megkérdezettek 64,6 százaléka szerint Románia és az Egyesült Államok szövetsége jelenti a legnagyobb garanciát Románia biztonsága
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 13:21
Az INA a sziszeki biofinomító stratégiai beruházási projektté nyilvánítását kérte a kormánytól
mezőgazdasági beruházásokat 50 millió euró becsüli a cég.

Fasimon Sándor, az INA igazgatótanácsának elnöke a közlemény szerint elmondta: a biofinomító projekt kivitelezése összhangban áll a vállalat fejlesztési irányelveivel, és bizonyítja az Új irány program iránti elkötelezettséget. A sziszeki telephely fontos az INA működése szempontjából, minden ezt megelőző tevékenység pedig nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a végső döntés megszülessen a befektetésről.

Megjegyezte, hogy az Európai Unió és a Horvát Köztársaság kormányának támogatása kulcsfontosságú előfeltétele annak, hogy megvalósuljon Horvátország és az INA számára is fontos projekt, amely minden elemével illeszkedik az európai zöld megállapodáshoz és energiastratégiához.

Az olajvállalat 2018 végén hagyta jóvá az INA Downstream 2023 New Course elnevezésű programot, amelynek célja, a downstream (feldolgozás és kereskedelem) és az egész vállalat hosszú távú fenntarthatósága.

A program része, hogy leállítják a sziszeki üzemben a
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 21:48
Elhunyt Bálint gazda 100 éves korában
Az ország 100 éves kertésze ma este csöndben elment.
Elhunyt Bálint György, akit Bálint gazda néven az ország kertészmérnökeként ismert az ország.
Bálint gazda ma este csöndben elment - adta hírül nem sokkal ezelőtt az ország imádott kertészmérnökének Facebook-oldala. 2020. július 28-án ünnepelte volna a 101. születésnapját.
Akkor zárta szívébe az egész ország, amikor a nyolcvanas évek elején az Ablak című tévéműsor állandó munkatársa lett. Kedves kisugárzásával, szeretetre méltó személyiségével hamar belopta magát a nézők szívébe, de hosszú élete során más területeken is kipróbálta magát.
Bálint György néven látta meg a napvilágot 1919. július 28-án Gyöngyösön. A természet és a gazdálkodás szeretetét családjának köszönhette, édesapja ugyanis fiatalkorától kezdve a mezőgazdaság szeretetére és ismeretére nevelte.Túlélte a holokausztot1937-ben érettségizett a gyöngyösi gimnáziumban, majd 1941-ben kertészmérnöki oklevelet szerzett a budapesti Magyar Királyi Kertészeti Akadémián. A második
maroka, 2020. június 21. vasárnap, 22:37
Vége a veszélyhelyzetnek - Új Buda 06.19
Kilencvennyolc nap után hivatalosan is vége a vészhelyzetnek Magyarországon, az erről szóló jogszabály a Magyar Közlönyben is megjelent.
A parlament kedden szavazott a vészhelyzet visszavonásáról és másik két törvénytervezetről, amelyek az átmeneti időszak szabályait rögzítik. Ezeket a köztársasági elnök is aláírta, éjszaka pedig a Magyar Közlönyben is kihirdették.
Azzal, hogy vége a vészhelyzetnek, elvileg mostantól visszaállhat a korábban megszokott élet. - A mai nappal eltörlik a vásárlási idősávokat, a maszkhasználat szabályai maradnak - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A Magyar Közlöny szerint kötelező a maszk viselése a tömegközlekedési eszközön és az üzletekben, vendéglátóhelyek zárt részében pedig a személyzetnek. Hat éven aluliaknak sehol nem kell maszkot hordaniuk.
A Fő polgármesteri Hivatal közleménye szerint nem kell maszkot viselni a budapesti játszótereken, de a közösségi közlekedésben, a piacon, a budapesti üzletekben,
maroka, 2020. június 19. péntek, 16:29
Elhunyt Kárpáti György, a háromszoros olimpiai bajnok pólós
robbanékonysága mellett helyzetfelismerése, az összjátékhoz való érzéke emelte világklasszissá.
Ferencvárossal ötszörös magyar bajnok és kupagyőztes, a klub örökös bajnoka.
1976-ban Montreálban a szövetségi kapitány Gyarmati Dezső segítőjeként, a szakmai stáb tagjaként vette ki a részét az olimpia megnyeréséből. Az 1980-as években - több részletben - Ausztráliában, Sydneyben és Melbourne-ben edzősködött.
1982-ben beválasztották az Úszó Hírességek Csarnokába.
1962-ben a Magyar Népköztársaság Kiváló Sportolója lett, 1994-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét, 2004-ben MOB-érdemrenddel tüntették ki és Magyar Örökség Díjban is részesült, 2005-ben Jacques Rogge, a NOB akkori elnöke különdíjban részesítette. 2010-ben Budapest díszpolgára lett, 2013-tól a Nemzet Sportolója.
Sportpályafutásának emlékeit Peterdi Pállal közösen több könyvben írta meg: Melbourne-Miami-Margitsziget (1957), Kint vagyok a vízből (1966), Itt állok megfürödve (1981), Medencék,
maroka, 2020. június 18. csütörtök, 20:50
Megszűnt a bevásárló sáv
rendkívüli jogrendet hozó koronavírus-törvény is. Ugyanakkor az úgynevezett átmeneti szabályok között a kormány egy új, félig rendkívüli jogrendet is megteremtett: ez az úgynevezett egészségügyi válsághelyzet.
Az éjjel megjelent kormányrendelet értelmében Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzet elrendelésével járványügyi készültséget vezet be a kormány. A készültséget 3 havonta felülvizsgálják, a rendelkezés alapvetően december 18-án veszti hatályát.
Szerda délután Áder János köztársasági elnök aláírta a veszélyhelyzet visszavonásáról és az átmeneti időszak szabályairól szóló két törvényt, és el is rendelte ezek kihirdetését. Szerda este, a Magyar Közlöny friss számában pedig megjelentek a rendeletek is. Csütörtöktől többé-kevésbé visszatérhet az élet a rendes kerékvágásba. A járványügyi készültségről szóló törvény kihirdetésével a kormánynak lehetősége lesz egészségügyi válsághelyzet elrendelésére, ami úgynevezett járványügyi készültségnek minősül.
A veszélyhelyzet idején
maroka, 2020. június 18. csütörtök, 19:29
Jézus az egyetlen reményünk
Szent Rita-monostor szerzetesnői Ferenc pápának: piros rózsákkal lepték meg, melyek töviseikkel az egész világot megváltó Jézus szerető szenvedésének jelei.
Minthogy a koronavírus-járvány miatt nem fogadhatták a zarándokokat Szent Rita ünnepén, az Ágoston-rendi szerzetesnők és szerzetes papok úgy döntöttek, hogy Szent Rita szimbolikus virágait, rózsákat áldanak meg a liturgikus emléknapon. E virágokból küldtek a pápának, az olasz tartományi vezetőknek, az olasz püspöki konferencia elnökének, a köztársasági elnöknek, a kormányfőnek és a casciai polgármesternek.
Az öt földrészre utalva öt szál rózsát küldtek Ferenc pápának, a keresztény nép őrzőjének. A megszentelt rózsákat a Szentatya a Szűzanya lába elé helyezte, kérve, hogy Mária közbenjárására Szent Rita, a lehetetlen dolgok szentje esdje ki Istentől akaratának beteljesedését, hiszen Istennek minden lehetséges.
A casciai szerzetesnővéreknek küldött levelében a pápa aláhúzza: Jézus az egyetlen reményünk. A feltámadt Úrban az Atya beváltja
maroka, 2020. június 16. kedd, 11:43
1/832
Képek, videók
Küszöbök berkesi andrás 1
hollyka
2014. március 22. szombat, 21:08
Berkesi András Az ember m
mester126mari
2013. április 16. kedd, 11:34
Berkes János.jpg
farkas1945
2011. március 19. szombat, 10:43
Berkes János 65.jpg
farkas1945
2011. március 15. kedd, 10:16
Berkes Gábor 49.jpg
farkas1945
2011. március 10. csütörtök, 14:37
Berkes Béla cigányprímás
dnemethk
2008. július 21. hétfő, 20:31
Berkes zsuzsa
bamgi
2007. november 18. vasárnap, 02:28
Intézmények száma
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:59
Intézmények jegyzéke
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:53
Háttérben az EU Intézmény
zlako
2007. március 29. csütörtök, 16:09
Ebéd az egyik intézménybe
pecsioszi
2006. július 10. hétfő, 09:44
Pszichiátriai intézmény
pecsioszi
2006. július 10. hétfő, 09:42
nőnapi ünnepségen0306.jpg
maroka
2020. március 09. hétfő, 22:26
emlék ünnepségen.jpg
maroka
2018. február 11. vasárnap, 08:49
Ünnepségen
agica2004
2012. április 30. hétfő, 11:47
Címkék
Egyesült Államok, iskolázottsági szintje, Stratégiai Kommunikációt Elemző Laboratóriuma, napvilágot 1919, sziszeki biofinomító, szomszédos országok, Nemzet Sportolója, gazdálkodás szeretetét, járvány elején, törvény szerint, elnökség ülése, szennyezés legfőbb, casciai polgármesternek, kisüzemi sörfőzés, Szent Rita, professzor számos,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.