Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 00:52 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Frekvenciák pályázati felhívásait tett közzé, illetve rádiós pályázatokról és bírságokról döntött a médiatanács
Az NMHH kommunikációs igazgatóságának pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a testület véglegesítette és a honlapján közzétette a Dunaújváros 99,1 MHz-es helyi, és a Győr 96,4 MHz körzeti rádiós frekvenciák pályázati felhívásait, előbbit közösségi, utóbbit kereskedelmi jellegű hasznosításra. Az ajánlatokat február 11-én és 20-án lehet majd benyújtani.

Közölték: a Dél-Budapest 90,9 MHz rádiós frekvencia pályázatán az egyetlen ajánlatot benyújtó, jelenleg is műsort sugárzó pályázót, a Magyar Jazz Rádió Kft.-t nyilvánították nyertesnek. A médiaszolgáltató továbbra is közösségi jelleggel, 90,9 Jazzy Rádió néven sugároz majd műsort.

A Zalaegerszeg 88,9 MHz pályázatán a testület döntése alapján az LB Rádió Kft. nyert, amely kereskedelmi jelleggel ad majd műsort - írták.

A nyertes pályázók a szerződéskötéstől számított, legfeljebb hét évre nyerik el a jogosultságot - a médiatörvény feltételeitől függően -, amely további öt évvel megújítható - emlékeztettek.

A tájékoztatás szerint
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 14:01
Médiatanács: rossz korhatár-besorolás miatt bírságolták a Rádió 1-et
körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét - emelte ki az NMHH.

A médiatanács további rádiós döntéseket is hozott. Honlapján közzétette a Dunaújváros 99,1 MHz rádiós frekvencia közösségi jellegű pályázati felhívásának tervezetét, amelynek nyilvános meghallgatását várhatóan december 19-én tartja a hatóság. A Dél-Budapest 90,9 MHz-es körzeti rádiós pályázati eljárás alaki vizsgálatának keretében a testület hiánypótlásra szólította fel az egyedüliként pályázó Magyar Jazz Rádió Kft.-t.

A tanács hozzájárult, hogy a P1 Rádió Kft. és a B&T Szolgáltató Kft. - hatvan nap halasztással - legkésőbb január 28-án kezdje meg médiaszolgáltatását a Pécs 101,7 MHz körzeti, valamint a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi frekvenciákon. A budapesti vételkörzetű Rock FM kevesebb közszolgálati műsorszámot tett közzé a törvényi előírásokhoz képest, ezért a médiatanács felhívta a rádió szolgáltatóját a jogszerű magatartásra és a jövőbeni jogsértésektől való tartózkodásra -
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 15:32
Sziget - Mintegy tízezren már a helyszínen vannak
XIII. kerületben öt helyszínen folyamatosan ellenőrzik a hangerőt telepített mérőállomásokkal. Egy-két hangosabb helyszínre a Szigeten különleges kardiohangosítást telepítettünk, amely lokalizálja a hangot".

Az augusztus 16-ig tartó fesztivál fellépői között lesz Pink mellett PJ Harvey, Wiz Khalifa, a Kasabian, a Chainsmokers, Jamie Cullum, a Kensington, DJ Shadow, a Bad Religion, a GusGus, az Interpol, Goran Bregovic, a Klezmatics és a Tamikrest, valamint természetesen a teljes hazai élmezőny. A magyar előadók számára a hagyományoknak megfelelően külön helyszín is lesz, a Petőfi Rádió-Telekom VOLT Fesztivál Színpad.

Kádár Tamás azt mondta, pontos összeget nem árulhat el, de az idei legdrágább fellépő Pink, aki "nagyságrendileg hasonló összegért" ad koncertet, mint 2011-ben Prince, aki a hírek szerint csaknem 1 millió dollárért zenélt Budapesten.

Gerendai Károly főszervező még korábban arról beszélt, hogy az idei Sziget mintegy 6,3 milliárd dolláros büdzséből valósul meg. Kádár Tamás kedden
velemenyezd, 2017. augusztus 08. kedd, 15:33
Hét helyszínen várja a közönséget a Zsidó Kulturális Fesztivál
drámáját és a Somnakaj című cigány musicalt állítják színpadra, Sass Sylvia ária- és dalestet ad Hauser Adrienne zongorakíséretével, emellett látható lesz Nóti Károly Szeressük egymást, gyerekek című darabja is.

A Bethlen téri Zsinagógában többek között az erdélyi és máramarosi népköltészet szólal meg, a Hegedűs Gyula utcai Zsinagógában a Bejn Hajamim zenekar, Malek Andrea és a Klezmerész Együttes ad koncertet. Seress Rezső dalai az Óbudai Társaskörben csendülnek fel Fesztbaum Béla tolmácsolásában, a Magyar Rádió Márványtermében Korcsolán Orsolya hegedűművész ad hangversenyt.

A fesztiválon szeretnénk bemutatni saját értékeinket, valamint azt a szimbiózist, amelyet a magyar és a zsidó kultúra együttműködése jelent és jelentett az elmúlt évszázadokban Magyarországon - mondta el Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a fesztivál szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Hozzátette: a Mazsihisz szlogenje "a változó világra nyitott zsidóság", amely ezen a
velemenyezd, 2017. augusztus 02. szerda, 13:52
A magyar dal napja - Idén is koncertek a fővárosban és vidéken
A fővárosban két helyszínen és legalább hét vidéki településen lesznek koncertek az idei magyar dal napján.

Az évek óta az egyik legnépszerűbb helyszínnek számító JazzDal színpad a Budapest Jazz Clubban lesz Zsoldos Béla művészeti vezető szervezésében. A vasárnap 17 órakor kezdődő programban koncertet ad a Studio 11 Ensemble Falusi Mariann-nal, Majsai Gáborral és Mujahid Zoltánnal kiegészülve, fellép a Nagy János-Mózes Tamara Duó, 20 órától pedig a Juhász Attila Septet zenél Lombos Mártonnal a soraiban.

Az óbudai Kobuci Kertben idén is nép- és világzenei műsor lesz a magyar dal napján. Délelőtt a gyerekeknek a Kolompos és a Kaláka együttes zenél, délután és este a Tárkány Művek, a Zuboly, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Besh o droM lép színpadra.

A vidéki helyszínek közül a legkorábban Encsen lesz program, itt a városi sportközpontban pénteken este a Zorall játszik, előtte a Radar melegít be. Szombathelyen egy háromnapos fesztivál záróeseményeként szervezték meg a magyar dal
velemenyezd, 2016. szeptember 09. péntek, 10:31
A magyar dal napja - Idén is lesznek koncertek és dallamos villamos
Csipai Roland, a Zeneszöveg.hu ügyvezető igazgatója elmondta: az általa vezetett csapat fontosnak tartotta, hogy közreműködjön a 2008-as indulása óta komoly hagyományokat kialakított magyar dal napja fennmaradásában.

Kitért arra, hogy a Budapesti Közlekedési Vállalat mellett a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja az idei dallamos villamost, a magyar dal napja felvezető eseményét. A fiatal zenészeket és ismert előadókat egyaránt felvonultató dallamos villamos szeptember 12-én szombaton 15 óra 35 perctől 22 óráig közlekedik a 4-es vonalán Újbuda központja és a Széll Kálmán tér között.

Az idei dallamos villamoson tizenhat fellépő cserélődik, mások mellett Kardos-Horváth János, Varga Viktor zenekara, a Varga Banda, a Twin City, Mujahid Zoli, a Wakachuka, a Nemadomfel együttes, a Cherokee, a Bogoz, a Tükezoo, valamint Kiss Barna és Utcazenekara.

A 20-25 perces minikoncerteket mintegy háromezer utazó fogja látni, az érdeklődők a produkciók alatt a dalszövegeket is tartalmazó Zeneszöveg
velemenyezd, 2015. szeptember 09. szerda, 12:42
Augusztus 20. - Ismertették az állami ünnep programjait
Az államalapítás ünnepének programjait Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára ismertette kedden a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón.

Kifejtette: az államalapító Szent István ünnepének programjai augusztus 20-án 8.30-kor kezdődnek a Parlament előtti Kossuth Lajos téren, ahol Áder János köztársasági elnök jelenlétében katonai tiszteletadás mellett felvonják Magyarország lobogóját. Ezt követően a honvédtisztjelöltek avatása következik. Beszédet mond Áder János államfő és Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Délelőtt 10 órától délután 6 óráig idén is lesz parlamenti nyílt nap. A helyettes államtitkár kiemelte: ennek keretében egész nap ingyenesen lesz látogatható az Országház, és bárki megtekintheti a Szent Koronát.

Ugyancsak délelőtt 10 órától a budai oldalon a Várkert Bazárnál este 9 óráig családi programokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket. Színpadra lép a Kolompos Zenekar, a Buborék Együttes, a Hot Jazz Band, az Irie
velemenyezd, 2015. augusztus 04. kedd, 14:01
Nagyon Balaton - 25 esemény májustól szeptember végéig
című tévéműsor egész nyáron tudósít a Nagyon Balaton eseményeiről.

Fülöp Zoltán, a Nagyon Balaton főszervezője felidézte, hogy az első rendezvény 2013-ban az augusztus 20-i programokhoz kötődött, ám a tapasztalatok összegzésével arra jutottak, hogy érdemes minél több eseményt bevonni, és kiterjeszteni a sorozatot az egész nyári szezonra. Kitért arra, hogy a Nagyon Balatonhoz idén számos új helyszín és program csatlakozik, emellett erősítenek a gasztronómiában is: a We Love Balaton portállal és a Magyar Konyhával együttműködve a régió száz legjobb éttermét, kávézóját, lángos- és halsütőjét, fagyizóját MOL Nagyon Balaton Top 100 jelzéssel látják el, és ezeket kiemelten ajánlják a közönségnek, például a nyár során két alkalommal megjelenő ingyenes Nagyon Balaton magazinban.

Tavaly mintegy 450 ezren vettek részt a programokon, idén már 600 ezer vendéget várnak a szervezők. Mint elhangzott, idén a tavaly kezdődött Kompkoncertek keretében, a balatoni zenei sorozat szimbolikus nyitányaként június 27-én a
velemenyezd, 2015. május 15. péntek, 17:12
További öt évig szólhat a Jazzy Rádió
A médiatörvény bizonyos feltételek mellett teszi lehetővé a korábban hét évre megkötött szerződés egyszeri, ötéves meghosszabbítását. A jogszabályi előírásoknak megfelelően a csatorna tulajdonosának, a Magyar Jazz Rádió Kft.-nek nincs tartozása, határidőben, azaz legalább 14 hónappal a lejárat előtt jelezte megújítási kérelmét, és a médiatanáccsal megkötött szerződést, illetve a médiatörvényt ismételten vagy súlyosan nem szegte meg.

A rádió 80 százalékban közszolgálati műsorszámokat sugároz, a szöveg aránya a teljes műsoridőn belül egynegyednyi. Napi hírek közlésére legalább 4 százaléknyi műsoridőt szánnak - tudatta közleményében a hatóság.

A csatorna 2006. október 26-án kötött műsorszolgáltatási szerződést a médiatanács jogelődjével, az Országos Rádió és Televízió Testülettel.

A médiatanács - a közlés szerint - törekszik arra, hogy a hallgatók a helyi és körzeti rádiók sokszínű kínálatából választhassanak.
velemenyezd, 2013. február 04. hétfő, 11:01
Diplomamunka
minden formájában egyre fontosabbá válik. Az egész életen át tartó" (permanens) "tanulás következményekkel jár minden szakemberre és intézményre vonatkozóan, aki felnőttoktatással, képzéssel, művelődéssel foglalkozik." Egy jól működő rendszer kiépítése és az intézmények közötti kooperáció közös érdek.
A felnőttképzés - általános és szakmai, politikai és kulturális - helyzetéről és a szükségletről kevés megbízható információs bázis áll rendelkezésre. Ez a hiány akadályozó tényező a felnőttképzés magyarországi továbbfejlődése szempontjából. Ezért, egy országos méretű kutatási projekt elkészítése vált szükségessé, amely a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem, a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem, a szegedi (JGYTF) és a jászberényi (JTIF) főiskola, valamint a Német Népfőiskolai Szövetség Nemzetközi Együttműködési Intézete Budapesti Projektirodájának közös programja. Ezen intézmények végzős hallgatói, mint e dolgozat szerzője is - akik szakdolgozatukat e témából írják - és kollégái vizsgálják a
furaila, 2012. július 01. vasárnap, 05:47
Magyar Dal Napja helyszínek
Vidéki Magyar Dal Napja helyszínek...
Idén Nyíregyháza a Magyar Dal fővárosa. A szabolcsi megyeszékhely tucatnyi színpadot állít, és a város szinte minden pontján szólnak majd a dalok. A nagyszínpad műsorát Presser Gábor nyitja meg, és a Dimenzió együttes utcabálja zárja. A Magyar Dal Napja másnapján, szeptember 12-én hétfőn a nyíregyházi program egyik fellépője, Karácsony János tart énekórákat a helyi fiataloknak, helyi iskolák tanórái keretében.

Egerben az idén is a város szülötteié a főszerep. A Dobó téren igazi szenzációnak ígérkezik Kovács Kati koncertje, de színpadra lép a fiatal helyi tehetség, Herczeg Flóra is. A hangulatot az Első Emelet zenekar fokozza, a nap végén pedig a Kerekes Band muzsikájára táncolhat a közönség.

Salgótarjánban a KFT zenekar lesz az est fénypontja, Zalaegerszegen a Griff Bábszínház művészei szórakoztatják igényes zenével a legkisebbeket,
baratha, 2011. szeptember 09. péntek, 12:36
Korsós Judit azaz Lola
tagja lesz egy színjátszó körnek. Közönség előtt való szereplése már igen korán, 1996-ban elkezdődik, amikor is életében először, nővére kérésére, Lengyelországban lép színpadra. Ezen a nemzetközi gyermekfesztiválon ~90 gyerek indult 3 kategóriában. Saját kategóriájában a második helyezést érte el, és ezzel megtette énekesnői útjának legelső apró lépéseit. Ezután Lengyelországban még több alkalommal is fellépett, különböző fesztiválokon ért el dobogós helyezést és számos különdíjat tudhatott magáénak. A Magyar Rádió által szinte az összes környező országban kiírt versenyre eljutott, így például Montenegróban, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában és Szerbiában is énekelhetett. Eddigi legnagyobb élménye, 1998-ban az Atlétikai Európa Bajnokságon volt, amikor a Népstadionban ötvenezer ember előtt Ő énekelte a Himnuszt. 2000-ben egy időre abba kellet hagynia az éneklést, mert súlyos hangszalaggyulladást kapott, de felépülése után újult erővel vágott zenei tanulmányai folytatásába: szorgalmasan énektanárhoz jár,
schuro, 2009. augusztus 15. szombat, 18:55
1/2
Képek, videók
Pályázatokat kísérő-levél
furaila
2012. június 13. szerda, 21:20
pályázatok3.JPG
laczko65
2011. február 16. szerda, 00:43
pályázatok2.JPG
laczko65
2011. február 16. szerda, 00:41
sebességek és bírságok.jp
dnemethk
2012. szeptember 19. szerda, 18:32
Bírságok
ujlakimisi
2011. május 12. csütörtök, 13:25
Koltai Dénes felhívása
furaila
2018. május 18. péntek, 17:20
rakosi-magyar-radio195 6.j
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:24
Magyar Rádió épülete 1956
bodajne
2010. szeptember 19. vasárnap, 22:38
Rádió lemezjátszóval
eva6
2019. február 16. szombat, 15:17
jobbágy k. a rádió mellet
menusgabor
2017. december 23. szombat, 21:16
Dunakanyar rádió
dundulino
2017. szeptember 28. csütörtök, 17:08
babits a rádióban.png
chillik
2017. augusztus 07. hétfő, 17:44
Mária Rádió
egrilany51
2017. július 19. szerda, 09:26
Rádióba mondom 01.jpg
chillik
2017. január 08. vasárnap, 08:20
Rádióba mondom 02.jpg
chillik
2017. január 08. vasárnap, 08:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.