Belépés
2019. augusztus 22. csütörtök | 34. hét | 234. nap | 20:35 | Menyhért, Mirjam
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Emmi: már péntektől érkeznek a szeptemberi családtámogatások
A közleményben azt írták, a Magyar Államkincstár péntektől folyósítja a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást és a gyermeknevelési támogatást.

A bankszámlákra már pénteken megérkezik az összeg, és a postai kézbesítés is aznap indul. Ha a címzett nem tartózkodik otthon, a postás értesítőt hagy, hogy hol és mikor vehető fel a támogatás - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 19:25
Herczegh Anita: minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége
Herczegh Anita a gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakóihoz érkezett, akiket rendszeresen meglátogat nyaranta Zánkán.

László Andrea Orsolya, az otthon vezetője elmondta, hogy 18-an érkeztek a gyergyószentmiklósi intézményből, ahol összesen 42 gyermeket nevelnek. Hozzátette, hogy a tervek szerint jövőre 30 gyermek utazhat az otthon lakói közül Zánkára.

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke azt emelte ki, hogy a fő cél a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatása az Erzsébet-táborokban, amelyek idén Zánkán kívül Erdélyben, az ország több száz pontján napközis táborként, valamint Zalaszabarban és Tihanyban várták a táborozókat.

Elmondta, a táborok egész nyáron működnek, jövő héten indul az utolsó turnus.

A tábort szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által kiadott közlemény szerint 2019-ben mintegy 130 ezer gyermek vesz rész az Erzsébet-táborok valamely programján. 2018-ban 126 ezer, 2017-ben több mint 100 ezer, 2016-ban pedig mintegy 90 ezer volt a
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 19:13
Mintegy nyolcvanezer néző vett részt a Szegedi Szabadtéri Játékok idei előadásian
A Szegedi Szabadtéri Játékok MTI-hez elküldött közleménye szerint kimagasló szezonként értékelik az idei évadot, amely a Dóm téren saját bemutatóval, táncjátékkal indult Zsuráfszky Zoltán rendezésében, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködésével.

Az idei műsorban szerepelt még Verdi Aida című operája, de a közönség részt vehetett szimfonikus zenekari koncerten is, ahol magyar klasszikus és kortárs szerzők műveit csendültek fel. Idén újranyitott az Újszegedi Szabadtéri Színpad, ahol Petri György fordításában játszották Moliere Don Juan című drámáját, illetve határon túli együttműködés keretében, a sepsiszentgyörgyi színházzal közösen mutatták be Brecht Koldusoperáját, Bocsárdi László rendezésében.

Harangozó Gyula koreográfiájában családi mesebalett is szerepelt az idei repertoárban, míg a Dóm téren láthatták a nézők a Titanic című musical magyarországi ősbemutatóját.

A közlemény idézi Herczeg Tamás igazgatót, aki elmondta: ez az évad volt az elmúlt hét év, vagyis igazgatásuk
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 19:09
Kásler: emberhez méltó életformát kell átadni a gyerekeknek
Kásler Miklós a Klebelsberg Központ intézményvezetőinek kinevezési ünnepségén úgy fogalmazott: azt szeretnénk, ha a gyerekek az ősi kultúra, értékrend, az európai és keresztény értékek mentén élnék le az életüket, abban, ami a magyarság elmúlt ezer évének gondolatiságát meghatározta.

Köszöntőjében a tárcavezető kitért arra, hogy a Belső-Ázsiából érkezett magyarság a kereszténység felvételével, ősi küldetéstudatával, hagyományaival, jellegzetes gondolkodásmódjával - fészket rakva a Kárpát-medencében - Szent István óta alakítja iskolarendszerét. Az 1400-as évek egyetemalapításaitól kezdve a magyarság - hagyományait megőrizve - "valami mást" teremtett ezen a területen, nemcsak a gondolkodásában és kultúrájában, hanem az élet minden területén - tette hozzá.

Utalva a kormány családbarát politikájára, Kásler Miklós azt mondta, a családi lét értelme a nemzet fenntartása, és az emberi élet célja a gyermek.

A kinevezett intézményvezetőkhöz szólva a miniszter azt mondta, az önök felelőssége nagy,
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 18:59
Vasárnap zárul a II. Építészeti Nemzeti Szalon a Műcsarnokban
Az április 25. óta látogatható kiállítás finisszázs-hétvégéjén, szombaton délelőtt családi programmal várják az érdeklődőket, délután pedig különleges tárlatvezetést tartanak.

Vasárnap a II. Építészeti Nemzeti Szalon kurátorainak asszisztensei vezetik végig az érdeklődőket a kiállítás egységein - mondta el Balázs Mihály építész, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagja az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Mint fogalmazott, a kiállításon több szekcióban mutatták be, hogy mi történt az építészetben, illetve a társadalomban. Az egyik fő kiállítási terület a személyes alkotások, illetve az építőművészeti alkotások bemutatása volt. A másik három teremben az építészet közösségi aspektusaira helyezték a hangsúlyt - tette hozzá.

Közölte: az idei szalonon különös hangsúlyt kapott az építészeti térben és annak létrehozásában egyre fontosabbá váló közösségi erő, az együttes aktivitás.
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 18:49
Szép napot mindenkinek!
Álmodtam magamnak egy VILÁGOT!? De, hogy milyet?

"Ne álmodd az életet, hanem éld az álmodat!" Univerzum, Föld, Európa, Magyarország, városok, községek, falvak és tanyák, Itt "élünk" mi "MAGYAROK" kb.: 10 000 000-an. Sajnos a mai rohanó világban elfeledkezünk a környezetünkről, embertársaikról és persze saját magunkról is. Kérdezem, miért? Tönkre akarunk tenni magunk körül mindent és mindenkit? Pedig egy kis oda figyeléssel boldog világban élhetnénk! Emberek veszítik el munkahelyüket, otthonaikat és családjukat. EZT AKARJUK? TÉNYLEG EZT AKARJUK? Mert ha igen jó úton haladunk... Nagyon sok az irigy és a gonosz ember, aki a mások problémájából él. Ítélkeznek az embertársaik felett és van, hogy rossz döntéseket hoznak. A bankárok a végrehajtók, az ügyvédek a bírák az adóhivatalnokok, a biztosítók, szolgáltatók... és még sorolhatnám. Ezek az-ok irányítóik, parazitáik! ŐK nagyrészt az embertársaiknak a problémáiból, eladósodásából élnek, nagyon...nagyon jól élnek. Nem termelnek csak,
kirscha, 2019. augusztus 22. csütörtök, 11:51
Szép napot mindenkinek!
magamnak!

Folyamatosan cseng az EDDA dala a fülemben. Egy ötlet lévén egy mai szemmel utópisztikus jövő képe rajzolódott ki bennem.
Egy Álomvilág. Itt mindenkinek alanyi jogon van egy csekélyke juttatása, nem segély, nem bérkiegészítés, nem "zsebpénz", sem pedig közmunka díj. Egy alap díj csupán. Isten teremtményei vagyunk mindannyian, ne éhezzen senki.
Álmodtam hozzá, közel négy és fél millió lakást ( pillanatnyilag ennyit tart nyilván a KSH ma hazánkban), amit mi alig több, mint 9 millió magyar belakhatnánk.
Az én világomban nincs magántulajdon. Az én világomban, nincs éhség. Az én világomban Mammon éhezne, nem az emberek.
Nos, az én világomban minden fiatal párnak lenne otthona, nem lenne kérdés, hova szülje a gyerekeket, lenne közös ruhabolt, ahova ( ma is divatos módi: turkáló) leadnák a kinőtt és elhoznák a használható ruhadarabokat. Köztudott, egy pici baba nem elhasználja, csupán kinövi pikk-pakk a ráaggatott méregdrága rucikat.
Lenne olyan oktatás, ahol az Életre
kirscha, 2019. augusztus 22. csütörtök, 10:26
Politika és a szeretet hatalma
(Részlet a VENDÉGKÖNYV c. történetből))
,,"A Magyar Nők Világfórumát még egy-két alkalommal megrendezték, de hogy még a helyi emdésefesek sem voltak kíváncsiak az ott történtekre, azon gondolkoztam, hogy kilépek a helyi szervezetből.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278298&kid=1030778&sort=

Azután, hogy a lakiteleki ,,Kistelepülések tanítóinak országos találkozója"-ra minden évben kaptam meghívót, letettem erről a szándékomról.
Az ott elhangzottak és tapasztaltak visszaadták azt a hitemet, hogy: ,,még élnek e hazában olyan emberek, akik hisznek Istenben, hazában és a család megtartó erejében! Hisznek abban, hogy kitartó munkával okos fiakat, leányokat nevelhetnek önmaguk- családjuk örömére, boldogságára és a haza javára!"

Ezeket a tapasztalataimat sem tudtam megbeszélni helyi párttársaimmal. Sőt, semmilyen lehetőséget nem kaptam, hogy bármit is tegyek azért, hogy Pesterzsébeten is megváltozzanak a dolgok. Ezért, elhatároztam: kilépek
furaila, 2019. augusztus 22. csütörtök, 03:43
Versegi Beáta-Mária katekézise nemzeti ünnepünkön
Versegi Beáta-Mária katekézise nemzeti ünnepünkön: Isten szeret köztünk lenni.
............
Versegi Beáta-Mária, a Nyolc Boldogság Közösség szerzetese, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus oktatási referense tartott katekézist a zarándokoknak az Eucharisztiáról államalapításunk ünnepén, augusztus 20-án Budapesten, a Szent István-bazilika előtt bemutatott ünnepi szentmise előtt. A tanítást az alábbiakban olvashatják.
Isten szereti az ünnepet. Isten szívesen lép be a mi történelmünk valóságába. Szeret köztünk lenni.
Isten a világ történetének kezdetén teremtő szeretetével létbe hívta a földet és eget, a csillagokat és az idő járását, a tengert és a szárazföldet, a növényeket és állatokat. Megteremtette az embert saját képére és hasonlatosságára. Teremtő munkája után megajándékozott bennünket a hetedik nappal. A béke napjával, az ünneplés idejével. Megteremtette a hetedik napot, hogy az ember megtanuljon Isten
maroka, 2019. augusztus 21. szerda, 23:20
Márianosztra templom többi oltárai
menüsort.)
................

...............
2) Szent András oltár
Szent András apostol ábrázolása az ortodox egyházon kívül a pálos hagyomány és művészet elmaradhatatlan motívuma. Keresztelő Szt. János szavára Jézus követőjévé lett. Testvérét, Simon Pétert ő vitte el Jézushoz:"Megtaláltuk a Messiást, vagy más szóval a Fölkentet".(Jn 1,41-42) A hagyomány szerint az ókori szkíták földjén - ahol a vándorló magyar törzsek a későbbiekben átvonultak - hirdette az Úr evangéliumát. Görög földön, X formára ácsolt kereszten lelte halálát 60-ban. A hat angyal keretezte kartus alakú oltárkép - vélhetően Endrődy Mihály pálos atya műve - Szt. András apostolt keresztjével ábrázolja. A golyvázott párkány fölötti baldachin alatt Szt. Anna képe látható a gyermek Szűz Máriával. Az
maroka, 2019. augusztus 21. szerda, 18:53
Szép napot mindenkinek!
történni, azzal indokolva eljárásukat, hogy "nem akarnak szükségtelen aggodalmat okozni". Kávéval kínálták, amibe belekeverték az altatót, a nő azonban ezt nem volt hajlandó meginni, majd fizikailag harcolni kezdett az orvossal, aki megpróbálta végrehajtani az eutanáziát. Annyira keményen küzdött, hogy az orvos felszólította a családtagokat, hogy fogják le, amíg ő elvégzi az eutanáziát.

A gyilkosságot is már eutanáziának nevezzük , idáig fajult az emberi mivoltunk.. "Szégyen!"

Magyar Egészségügy: A betegek 41% azért hal meg mert nem kap megfelelő ellátást

Ennek lett áldozata tavaly novemberben egy 62 éves nő, akit háromszor küldözgette két telephely között oda-vissza azért, hogy el tudjanak végezni rajta egy egyszerű ultrahangvizsgálatot - mondta. Közölte, késve hajtottak végre a betegen egy műtétet, aki ezért
kirscha, 2019. augusztus 21. szerda, 08:11
Szép napot mindenkinek!
amennyi megtölthetné a gyomrát. Éhes, és tud is róla, viszont sokat tenni ellene nem igazán képes.
Múltkor láttam egy érdekes kimutatást, egy felmérést melyben az szerepel, hogy a gyermekek egy része nem azért megy be reggeli nélkül az iskolába, mert a szülők nem tudják neki előkészíteni, vagy csomagolni, hanem egyszerűen nem éhes
Miközben Afrikából mutatnak nekünk kiálló bordájú és felpuffadt hasú kisdedeket.
Voltaképp senki sem tudja hányan vannak olyanok, akik mindennapjaikban éhesek magyar Kánaánban.
Magyarországon létezik-e mennyiségi éhezés, mint az ideállá emelt Horthy korban.
másik fogalom is, és ez a "minőségi éhezés". Ez sunyi dolog, hiszen a mintamókus ebben az esetben elegendő élelmiszerhez jut, így az éhségét csillapítani tudja. Az eszébe sem jut, hogy szervezete éhezhet, hiszen bármikor jól tud lakni, és fel sem tételezi, hogy a teste ezek elfogyasztásával nem jut hozzá minden szükséges tápanyaghoz.
Mindez azért jutott most eszembe, mert jobban teljesítő hazánkban
kirscha, 2019. augusztus 19. hétfő, 10:03
1/2110
Képek, videók
Szeptemberi áhítat 01.jpg
chillik
2018. február 09. péntek, 04:21
Szeptemberi áhítat 02.jpg
chillik
2018. február 09. péntek, 04:20
Szeptemberi áhítat 03.jpg
chillik
2018. február 09. péntek, 04:20
Szeptemberi áhítat 04.jpg
chillik
2018. február 09. péntek, 04:19
Szeptemberi áhítat 05.jpg
chillik
2018. február 09. péntek, 04:19
Szeptemberi áhítat 06.jpg
chillik
2018. február 09. péntek, 04:18
Szeptemberi áhítat 07.jpg
chillik
2018. február 09. péntek, 04:17
Szeptemberi áhítat 08.jpg
chillik
2018. február 09. péntek, 04:17
Szeptemberi áhítat 09.jpg
chillik
2018. február 09. péntek, 04:16
Szeptemberi szonett.jpg
chillik
2017. augusztus 30. szerda, 06:43
Szeptemberi szélben 01.jp
chillik
2017. július 18. kedd, 05:19
Szeptemberi szélben 02.jp
chillik
2017. július 18. kedd, 05:19
Magyar Államkincstár.jpg
agica2004
2011. május 27. péntek, 14:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.