Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 08:43 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karácsony: az elmúlt 30 év legnagyobb járóbeteg-ellátást érintő fejlesztése indul el Budapesten
terület, ahol egyszerre van jelen többek között a kardiológia, a diabetológia vagy a belgyógyászat. Az a cél, hogy rövidebb legyen a betegút, hatékonyabban lássák el a több betegséggel egyszerre küzdő embereket - magyarázta. Kitért arra is: a fejlesztések eredményeképpen korszerű informatikai osztály jött létre az Örs vezér téri intézményben, megújult a ZESZ honlapja, online előjegyzési rendszert indítottak el, valamint korszerű adatbázist építenek a hatékony betegellátás érdekében.Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere elmondta: Budapest 50 milliárd forintos egészségfejlesztési keretéből Zugló 807 millió forintot kap erre az évre. Azt ígérte: nem állnak meg fejlesztésekkel, a jövőben egy új szakrendelőt akarnak létrehozni Zuglóban.

Karácsony Gergely az esemény után újságírói kérdésre válaszolva megerősítette: a főváros vezetése számára elfogadhatatlan az iparűzési adó rendszerének átalakítása. Ebben az ügyben nincs kompromisszum - jelentette ki a főpolgármester, aki szerint
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 13:21
MSZP: már a szakképzésben tanítsák a munkavállalói jogokat!
A politikus azzal indokolt: ma Magyarországon sok munkavállaló nincs tisztában a jogaival, így például a felmondás vagy a bérfizetés szabályaival. Ugyanakkor- folytatta - ha kötelezővé teszik Magyarországon a munkavállalói jogokkal kapcsolatos alapismeretek tanítását a szakképzésben, akkor legalább a következő generáció képes lesz arra, hogy megvédje magát a munkáltatókkal szemben.

Hangsúlyozta: a munkavállalókat az védi meg, ha egységet alkotnak, szakszervezetet alakítanak, hiszen ha van szakszervezet, akkor van "bérharc" és munkavédelmi ellenőrzés is. Az MSZP következetesen harcol azért, hogy érvényesüljenek a szakszervezetek és a munkavállalók jogai - tette hozzá a politikus, megjegyezve, hogy ez a kezdeményezés is szakszervezeti javaslatra jött létre.

Az MSZP alelnöke több kérdést is kapott Gyurcsány Ferenc hétfői nyilatkozatával kapcsolatban, amelyben a Demokratikus Koalíció elnöke többek között arról beszélt: támogatná, hogy felesége, Dobrev Klára legyen az ellenzék közös
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 13:42
Fidelitas: Horváth Csaba és az MSZP ne használja pénzszivattyúként Zuglót!
A politikus kedden a Facebook-oldalára feltöltött videójában beszélt arról, hogy Zuglót már Karácsony Gergely vezetése idején is "pénzszivattyúként használta a baloldal". Hozzátette: "most még jobban rákapcsoltak".

Kifejtette: az MSZP-s Horváth Csaba vezette XIV. kerület saját magának "gátlástalan" fizetésemeléssel, a lakosságnak adóemeléssel kezdett. A zuglói balos testület egyik első lépése nyomán a polgármester 1 millió, az alpolgármesterek 900 ezer, a baloldal képviselői 540 ezer forintot keresnek - fogalmazott, megjegyezve: eközben a lakosság számára 15 százalékkal emelkedik az építményadó, a telekadó és az ingatlanadó.

Emellett "máris nekiláttak Zugló kiárusításának" - folytatta Borbély Ádám, kifejtve: Horváth Csaba egyetlen tollvonással 50 millióról 250 millióra emelte volna a polgármesteri hatáskörben kiárusítható ingatlanok értékhatárát, igaz, "a gyalázatos és átlátszó előterjesztést" végül kénytelen volt visszavonni.

"Felszólítjuk Horváth Csabát és az MSZP-t, ne használja
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 15:31
Önkormányzat 2019 - Horváth Csaba: Zugló nem lehet tovább a főváros mostohagyereke
szocialista politikus keddi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt, hogy Zugló az elmúlt öt évben minden politikai hányattatása ellenére sokat fejlődött, de nagyon sok lehetőséget is elvesztett, a főváros ugyanis "egy forintot" sem költött a kezelésében lévő zuglói úthálózatra.

Hozzátette: a Nagy Lajos király útjánál nem lehet rosszabb állapotban lévő utat találni Budapesten, a szintén fővárosi kezelésű Bosnyák tér pedig mementója annak, hogy a Fővárosi Önkormányzat elhanyagolja Zuglót.

Horváth Csaba elmondta, polgármesterként egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy elintézze azokat az ügyeket, amelyeket az elmúlt években nem sikerült, mert a fideszes főpolgármester úgy gondolta, a zuglói polgárok nem számítanak.

Tervei között említette egy zuglói Millenáris park létrehozását a villamosremiz területén, ahol szerinte lehetne Zuglónak egy saját színháza is. Ígéretet tett arra is, hogy a kerületben lévő Uzsoki kórház sürgősségi osztályát a kerületi polgárok is igénybe vehetik, ezt ugyanis
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 12:01
A felújításra a koronát idén sikerült feltenni,
Annak, hogy részeiből ismét egyberakjuk a várost. Hogy a kerületek, a főváros egyet akarjon, és együtt cselekedjen a tér felélesztése érdekében". Mindenfajta ígéret elhangzott, az autósok körforgalmat, a villamosok felújított síneket és fedett állomásokat, a buszok pedig egy végállomást és jobb átszállási kapcsolatokat kaptak volna, ha bármi is megvalósul akkor a volt városvezető terveiből.

A felújítást annak idején Demszky Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, valamint az MSZP-s Horváth Csaba részvételével jelentette be, néhány virágládát elhelyezve a téren, utalva a grandiózus zöld tervekre. Az ígéretek szerint 2009-től már csökkentett járműforgalom, parkosítás, csendesebb környezet várta volna a budapestieket.

A megújult Moszkva térre, amely mára Széll Kálmán nevét viseli, végül egészen 2016-ig kellett várnia a fővárosiaknak. A beruházás négyszáz napig tartott és 5,3 mil­liárd forintos összköltséggel zárult. Az átalakítás során a metróépületet a vázszerkezet
maroka, 2019. augusztus 08. csütörtök, 14:43
Karácsony és Puzsér is hajlandó visszalépni, ha veszít az előválasztáson
Budapestnek a sarkára kell állnia, de nem szabadságharcot kell vívni, nem háborúzni kell, hanem új alapokra kell helyezni a kormány és a főváros kapcsolatát. Mint mondta, olyan intézkedéseket tartalmaz a programja, amelyeket a főváros "mostani, csonkított jogköre" mellett is meg lehetne valósítani.

Puzsér Róbert háromféle stratégiát vázolt fel a főváros és a kormány viszonyában. Szerinte Tarlós a teljes együttműködést és a kormány kiszolgálását választja, a régi baloldal stratégiája, amitaz MSZP-s Horváth Csaba és részben Karácsony is képvisel pedig a szabadságharc és a mártírkodás.

Ő viszont egy harmadik utat választana - mondta. Nem vállalna többet, mint amit végre tud hajtani pénzügyileg és jogilag, törekedne az ígéretei betartására, a teljes átláthatóságra, és az együttműködésre a kormánnyal. Ha pedig a kormány ellehetetlenítené az együttműködést, akkor azzal a kormány önmagát semmisítené meg - mondta a publicista.

Karácsony Gergely arra a felvetésre, hogy a Fidesz támogatói az
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 16:31
Századvég: az ellenzéki főpolgármester-előválasztás célja a médiafigyelem megszerzése
Erdős Gergely az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, az első forduló indulói, az MSZP-s Horváth Csaba és Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje egyetért abban, hogy programjaik 90 százalékban azonosak, így nem meglepő, hogy a kampányukban nem ütköztek valódi érdekek, koncepciók, inkább csak szimpla hatalmi harc zajlott.

A szakértő úgy véli, hogy az előválasztás koncepciója a kezdetektől fogva "több sebből vérzik". Megjegyezte: sokat elmond a baloldali pártok állapotáról, hogy Puzsér Róbert, "egy celeb kénye-kedve alapján alakították az előválasztások forgatókönyvét". Kérdéses, hogy miért volt szükség politikai tényezőként tekinteni Puzsér Robertre, hiszen ezek a pártok folyamatosan hangoztatják, hogy támogatottságuk Budapesten a legnagyobb - fűzte hozzá Erdős Gergely.

Az ellenzéki előválasztás első fordulóját Karácsony Gergely nyerte, aki a nyári második fordulóban az LMP által támogatott Puzsér Róberttel és Sermer Ádámmal, a Magyar Liberális Párt jelöltével versenyezhet majd.
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 10:21
A început campania pentru prealegerea candidatului stângii pentru funcţia de primar general al Budapestei
István Tarlós.

"István Tarlós are o susţinere importantă, dar nici pe departe nu este invincibil", a declarat politicianul de opoziţie, care a numit scrutinul istoric, deoarece pentru prima oară se organizează prealegeri la Budapesta.

Potrivit acestuia, până la vară se va clarifica cine va fi singurul contracandidat al actualului primar general.

Zsolt Molnár a declarat că în prezent există încă concurenţă, dar duminică, cei doi candidaţi pentru funcţia de primar general al capitalei - Csaba Horváth, din partea MSZP şi Gergely Karácsony, din partea formaţiunii Párbeszéd (Dialog) - vor încheia "alianţa viitorului" cu alte partide, cu civilii şi cu electoratul Budapestei.

"Împreună vor reuşi să-l învingă pe István Tarlós şi Sistemul de Cooperare Naţională", a precizat Molnár. El a numit cruciale alegerile locale, în special, scrutinul pentru primarul general deoarece, în opinia sa, opoziţia va porni cu alte şanse pentru alegerile parlamentare din 2022, dacă va reuşi să aducă o schimbare în
velemenyezd, 2019. január 28. hétfő, 14:21
Horváth Csaba: a Vörösmarty teret a régi értékek megtartása mellett kellene felújítani
Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő a téren tartott sajtótájékoztatóján kedden azt mondta: a Vörösmarty tér a főváros egyik legrégebbi, legszebb és legismertebb tere, s a felújításával kapcsolatban "újra beindult a fideszes hazugsággyár".

Kifejtette: először azt hazudták, hogy egyetlen fát vágnak ki, majd közben kiderült, hogy kivágják az összeset; azt hazudták, hogy tisztelni fogják a tér archaikus szerkezetét, ehhez képest a Vörösmarty-szoborcsoport körüli alacsony műemlékkerítés, amely óvandó érték, eltűnik az átépítés következtében.

Horváth Csaba megjegyezte, hogy a tervek szerint a téren hét új fát terveznek ültetni, és a környező utcákban nyolc dézsás fát helyeznek majd el. Azt hangoztatta, a Fidesz az elmúlt években tízezrével vágta ki Budapest fáit.

Az MSZP-s politikus kijelentette, megválasztása esetén évente 15 ezer új fát ültetnének és 100 ezer négyzetméter zöldfelületet hoznának létre a fővárosban. Megjegyezte: a fővárosban évente kétezer ember hal meg a levegő
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 14:31
Végső búcsút vettek Kósa Ferenc Kossuth-díjas filmrendezőtől
liturgiában közreműködtek a nyíregyházi Cantemus kórus tagjai Szabó Dénes vezetésével, a szertartáson énekelt Sebestyén Márta és játszott ifj. Csoóri Sándor zenekara.

A ravatalnál és a sírnál ott volt mások mellett még Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Marosi Miklós, az MMA alelnöke, Szili Katalin, az Országgyűlés volt elnöke, Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, Szőcs Géza volt kulturális államtitkár, jelenlegi és egykori szocialista politikusok közül Horváth Csaba, Baja Ferenc, Suchman Tamás; Szakály Sándor történész, a művészek közül Haumann Péter, Halász Judit, Rózsa János és Sára Sándor.

Kósa Ferenc a filmkészítők azon nemzedékéhez tartozott, amely a hatvanas években kezdte el pályáját, tehetsége és elhivatottsága révén meghatározó szerepet játszott a magyar filmművészet korabeli megújításában. Főiskolai diplomamunkája, az 1956-os eseményeket forradalomnak nevező, ezért évekig betiltott Tízezer nap a legjobb rendezés díját nyerte el az 1967-es
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 18:22
Politológus: nincs konkrétum Horváth Csaba főpolgármester-jelölti programjában
A szakértő szerdán az M1 aktuális csatornán közölte, a program egy ígéretgyűjtemény, amelyet 2010 előtt minden MSZP-SZDSZ-es kormánytag megígért, de nem teljesítették egyik pontját sem. Az általános, kevésbé kézzel fogható programpontok - például metró meghosszabbítása, új parkok, énekórák megszüntetése - pedig nem érdeklik a választókat - vélekedett.

Azt mondta, bár Horváth Csabának nincs akkora népszerűsége, mint például Karácsony Gergelynek, a Párbeszéd jelöltjének, az előválasztást szerinte ő nyeri meg, mert a fordulókat főleg MSZP-s pártirodákban tartják, ezért azokon valószínűleg a párttal kapcsolatba hozható aktivisták fognak részt venni.

Deák Dániel kitért arra is, az MSZP az EP-választásokon a közös listával azt akarja elérni, hogy ne látszódjon "súlyos gyengülése".
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 09:32
Szabad Budapestet! címmel hirdetett programot az MSZP főpolgármester-jelöltje
a szabadság, az önállóság és a pénzügyi függetlenség hiányával írható le, programja ezekre kínál megoldást.

Szerinte a több mint tíz éve fejlesztett dokumentum egyben vádirat is Tarlós István főpolgármester, Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz ellen, akik 2010 óta módszeresen rombolják és teszik tönkre a fővárost. Államosított és tönkre tett iskolák, kórházak, építési telekként átjátszott Városliget és tízezrével kivágott fák - jellemezte a kormánypárt és a főpolgármester tevékenységét.

Horváth Csaba úgy látta, Tarlós István az elmúlt években nem képviselte a fővárosiak érdekeit és ennek alapján alkalmatlan és méltatlan a folytatásra.

A szocialista politikus közölte, a szabad és erős Budapest nincs pénzügyi önállóság nélkül. A programjából kiemelte: minden Budapesten befizetett 10 adóforintból 1 forintot megtart a főváros, ha őt választják főpolgármesternek.

Beszélt arról, hogy a következő 10 évben valamennyi fővárosi buszt elektromosra cserélnének, új villamosvonalakat építenének és
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 14:12
1/15
Képek, videók
1.Sürgősségi ellátás.....
anci-ani
2012. június 14. csütörtök, 09:49
ilyen az ellátás
magdaseppa
2007. november 10. szombat, 09:40
fejlesztés-alatt-3.png
menusgabor
2015. február 23. hétfő, 23:05
fejlesztés.jpg
tantus
2014. szeptember 18. csütörtök, 10:32
Újabb jelentős fejlesztés
basikele
2013. február 15. péntek, 05:21
Fejlesztés alatt!!! 2.jpg
pazpeti
2008. szeptember 25. csütörtök, 13:56
Magyar fejlesztésű Kalasn
richardbodo
2008. március 08. szombat, 19:48
fejlesztés
erikac
2008. február 14. csütörtök, 09:08
KNORR fejlesztés Tósakiva
kismotor
2007. szeptember 26. szerda, 17:36
térkép fejlesztés magyar
szidi001
2007. április 06. péntek, 11:24
Vidék fejlesztés
atkaguru
2006. november 14. kedd, 10:54
Horváth Csaba.jpg
agica2004
2010. szeptember 23. csütörtök, 14:15
a zuglói bölcsődevezetők
orban47
2013. december 02. hétfő, 07:39
XIV. kerület - Zugló.jpg
basikele
2012. november 11. vasárnap, 07:26
070831 101-03 Zugló gépme
duplabrumm
2011. augusztus 19. péntek, 16:51
Címkék
Orbán Viktor, főváros mostohagyereke, átalakítás során, Zsolt Molnár, Sebestyén Márta, környező utcákban, numit cruciale, Nagy Lajos király, Fővárosi Önkormányzat, fővárosiak érdekeit, párttal kapcsolatba, Erdős Gergely, Baja Ferenc, legjobb rendezés, Horváth Csabának, zuglói Millenáris,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.