Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 09:28 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gyopáros Alpár: megjelent a Magyar Falu Program két újabb pályázatának eredménye
mondta, hangsúlyozva, hogy a vállalást, miszerint a beadási határidőtől számítva 60 napon belül eredményt hirdetnek, eddig tudták tartani.

"További jó hír, hogy a támogatói okiratok kiadását követően öt napon belül a nyertes pályázó számlájára kerül a támogatási összeg" - tette hozzá, példaként említve az első körben közösségi terek fejlesztésére, rendezvények szervezésére, eszközök beszerzésére 22,5 millió forintos támogatást elnyerő Mesztegnyőt, amelynek számlájára már megérkezett az összeg.

Móring József Attila (KDNP) országgyűlési képviselő arról beszélt, a pályázatok iránti érdeklődés mutatja, sikerült megtalálni a legfontosabb támogatni való célokat, amelyek hozzájárulnak a kistelepülések népességmegtartó erejének, a helyiek komfortérzetének javításához. Elmondta, hogy a választókörzetében orvosi eszközbeszerzésre 40 millió forintot nyert 14 kistelepülés, és 85 millió forint értékben négy orvosi rendelő újulhat meg.

Nagy László Péter (Fidesz-KDNP), a Somogy megyei Mesztegnyő
velemenyezd, 2019. július 20. szombat, 15:41
Fonyódon adták át az első megújult balatoni vízitúra megállóhelyet
milyen szívesen körbeeveznék a Balatont, és erre hamarosan lehetőség nyílik. A kormánybiztos említést tett arról is, hogy sok egyéb kalandlehetőséggel is bővül az üdülőrégió kínálata. Az aktív szabadidő eltöltés fontosságát hangsúlyozta annak kapcsán is, hogy egy közelmúltban közzé tett statisztika szerint Magyarországon élnek a legelhízottabb emberek Európában. "Fontos céllá vált az is, hogy ebben a rangsorban minél hátrább kerüljenek a magyarok, egészségesebb, boldogabb életet élve" - fűzte hozzá.

Móring József Attila (KDNP), a térség országgyűlési képviselője az átadó ünnepségen úgy fogalmazott, aktívan kell szeretni és élettel megtölteni a Balatont. "Erről régóta folytak beszélgetések, és egy ideje teszünk is érte, aminek jelentős állomása Fonyód" - mondta.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke elmondta, a Felső-Tiszán már több százan, ezren vették birtokba a vízitúra megállóhelyeket. A Balatonon eddig három készült el a tervezett hétből, amelyek közül a fonyódit adták át
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 18:32
Krónika 7. rész (költségvetés, napirend után)
függetlenségét is biztosítja a büdzsé. Az ügyészségekről is szólt, amelyek költségvetése szintén önálló fejezetben szerepel.

Nem született döntés a bírói illetményrendszer reformjáról, így az illetményalap változatlan - ismertette. Kiemelte a bírósági ingatlanfejlesztéseket.

Jobbik: hiányzik a konszenzus

Az együttműködés és a nagyvonalúság hiányát rótta fel a kormányoldalnak Steinmetz Ádám (Jobbik), azt hangsúlyozva: tavaly egyet sem fogadtak be pártja 537 indítványából.

Jelezte: ő idén Móring József Attila fideszes honatya több korábbi indítványát nyújtotta be, bízva abban, hogy a kormánytöbbség méltányolja ezeket, hiszen a politikai szándékot látja e felvetések megvalósítására.

Hozzátette: a feladat csupán annyi, hogy költségvetési forrást kell találni a sokak által támogatott javaslatok megvalósítására.

Sneider Tamás (Jobbik) felszólalásában ismételten amellett érvelt, hogy a nőkhöz hasonlóan a férfiaknak is váljon lehetővé a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjbavonulás.
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 21:41
Agrárállamtitkár: kincs Magyarország természeti öröksége
operatív programból 38 milliárd forintot különített el a 10 nemzeti parki igazgatóság természetvédelmi fejlesztéseihez, a pénzből 92 beruházás valósul meg és 100 ezer hektáron javul a környezet állapota.

A projektek 60 százaléka élőhelyrekonstrukció, 13 százaléka az élőhelykezeléshez tartozó infrastruktúrafejlesztés, 10 százaléka a védett értékek bemutatását szolgálja, emellett jut forrás a természetvédelmi őrök eszközállállományának javítására, s egyebek mellett a monitorozásra is - közölte.

Móring József Attila, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője, utalva a trianoni békeszerződés évfordulójára, arról szólt, hogy e tragédia következményeként Magyarországtól elvették természeti erőforrásainak kétharmadát, így a természetre szánt forrásoknak kiemelkedő jelentőségük van.

Závoczky Szabolcs, a DDNP igazgatója tájékoztatott arról, hogy a Barcshoz tartozó Drávaszentesen karámrendszer és szociális létesítmény épült, Nagybajom-Homokpusztán a racka juhok tartására alkalmas hodályt
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 21:05
Krónika 7. rész (azonnali kérdések, napirend után)
elkövetők felelősségre vonásának? - kérdezte.

Völner Pál, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára azt felelte, hogy nagyon mély kapcsolat köti össze a DK-s Gyurcsány Ferencet és Dobrev Klárát Czeglédy Csabával.

Hozzátette, a baloldal már tavaly elkövette ezt a provokációt, mert akkor országgyűlési képviselőnek jelölték a férfit, de akkor felfüggesztették a mentelmi jogát.

Jobbik: mire akarják használni a volt Marcali laktanyát?

Steinmetz Ádám (Jobbik) azt mondta, hogy a KDNP-s Móring József Attila korábban ígéretet tett arra, hogy a Marcaliban már 18 éve üresen álló egykori laktanyából nem "migránsbázis", hanem honvédségi üzem lesz. Az ellenzéki képviselő felhívta a figyelmet, hogy az épület nem a honvédségi tárca tulajdona.

Steinmetz Ádám azt kérdezte, hogy milyen célra akarják használni a volt laktanyát. A politikus hozzátette: a kecskeméti, kalocsai és szentgotthárdi laktanyákból ugyanis már "migráns munkásszállót" csináltak.

Németh Szilárd honvédelmi államtitkár azt
velemenyezd, 2019. június 03. hétfő, 23:30
Krónika 5. rész (kérdések)
programból 74 milliárd forintot kap, mostanáig 17 milliárd forintot fizettek ki a városnak. Hozzátette: az aréna bővítésére kiírt közbeszerzési eljárás 2019 őszén indul, a kivitelezés pedig 2020-ban, 2021 végétől lehet használni a sportlétesítményt. Elmondta, az uszoda befejezése 2020 végére várható.Jobbik: valóban önálló lesz a marcali kórház?Steinmetz Ádám (Jobbik) azt firtatta, hogy valóban önálló lesz-e a marcali kórház, ahogy azt a térség fideszes országgyűlési képviselője ígérte. Móring József Attila azt mondta, év elejétől ismét önálló lesz a jelenleg a kaposvári kórház telephelyeként működő intézmény - idézte. Jelezte, Marcali kész az áldozatvállalásra az önállóság érdekében.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, az elmúlt időszakban a kormány több fejlesztést is végrehajtott a marcali kórházban. Példaként említette a műtéti tömb 1,5 milliárd forintos rekonstrukcióját.

Elmondta, folyamatosak az egyeztetések a betegellátás
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 15:02
Öt balatoni település szabad strandjai újulnak meg nyárig
Móring József Attila (KDNP), a térség országgyűlési képviselője elmondta, a MTÜ szabadstrand-fejlesztésekre szánt keretének csaknem felét sikerült elnyernie az érintett önkormányzatoknak. A szabad strandok komfortosabbak, modernebbek, biztonságosabbak lesznek, amelytől a térség még vonzóbbá válik - emelte ki. A beruházásoknak a nyári szezonra el kell készülniük, amit remélhetőleg az építőipari kapacitáshiány nem fog hátráltatni - fogalmazott a képviselő.

Galácz György Balatonmáriafürdő független polgármestere elmondta, a település két szabad strandját összesen 90 millió forintból fejleszthetik, amelynek már meg is kezdték a műszaki előkészületeit. Hozzátette: strandonként további 20-25 millió forintos fejlesztési forrásért pályázhat a település családbarát szolgáltatások kialakításához.

Kenéz István, Balatonlelle független polgármesterének tájékoztatása szerint 200 millió forintos támogatást nyert a település a hosszú partszakasszal rendelkező szabad strandja fejlesztésére, amiből többek
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 19:42
Fülöp Attila: kulcskérdés a nevelőcsaládok támogatása
megadni a nevelőszülőknek; 2014-től foglalkoztatotti jogviszonynak minősül a nevelőszülőség, az idén a költségvetésből a tavalyinál 850 millió forinttal több jut a nevelőszülői hálózatok finanszírozására, jövőre pedig bevezetik a nevelőszülői gyedet.

A nevelőcsaládok pénzügyi stabilitásának biztosítása mellett a legfontosabb mégis az, hogy legyen elhivatottság, ami a nevelőszülőknek a gyermekekért, a családért, a közösségért, az országért vállalt felelősségvállalásban mutatkozik meg - közölte.

Móring József Attila (KDNP) somogyi országgyűlési képviselő azt hangoztatta, hogy ha a nevelőszülő "a családokban megszokott" szeretettel fordul a nevelt gyermekek felé, jó lesz a kapcsolatuk, ami jó lesz a gyermekeknek, s általuk jobb lesz a világ.

Czeferner Józsefné (Fidesz-KDNP), Nagybajom polgármestere arról szólt, hogy hatgyermekes családban nőtt fel, ahol a gyermek, az unoka ajándék volt. Szavai szerint a nevelőszülők közügyet szolgálnak, a vér szerinti szülők helyett gondoskodnak a gyermekek
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 18:52
Krónika 4. rész (interpellációk)
forint értékben összesen 188 útszakaszra. Ezek teljes hossza 45 kilométer. Vagyis a beérkező igényeket a kormány teljesíteni fogja - hangsúlyozta.

A fejlesztéseket a jövőben ütemezetten valósítják meg, 2022-ig minden földút lebetonozása megvalósulhat - folytatta. Budapesten 260 kilométernyi szilárd burkolat nélküli út van, ezek korszerűsítését 50 milliárd forint szolgálja majd a következő években.

A képviselő a választ elfogadta.

KDNP:milyen energiatakarékossági programok várhatók?

Móring József Attila (KDNP) azt kérdezte: milyen lakossági energiatakarékosságot ösztönző program várható a jövőben?

Rámutatott: az elavult háztartási eszközök energiatakarékosra cserélését szolgáló Otthon Melege Program eddig több mint 200 ezer családon segített. A program környezetvédelmi célokat is szolgál, annak hatására jelentősen csökken éves szinten a szén-dioxid-kibocsátás.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára úgy felelt: eddig tíz
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 16:51
Krónika 2. rész (belügyi törvények)
KDNP: a gyors és hatékony felhasználás a cél

Móring József Attila, a KDNP vezérszónoka azt emelte ki, hogy a központi adattároló létrehozásával gyorsabbá és hatékonyabbá válhat az - első körben Budapestről, később fokozatosan az egész ország területéről beérkező - adatok felhasználása.

Megemlítette: egyedi azonosítók révén biztosítható az adatok szabályozott megismerése, ellenőrizhető az információk kezelése, de kitért arra is: számos jogszabály együttes módosításával születik meg az új rendszer.

A képviselő szükségesnek nevezte az információbiztonsági struktúra racionalizálását, valamint azt, hogy ezeket a képességeket a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnál szükséges összpontosítani, ahol külön eseményközpont biztosítja a magas szintű, egységes problémakezelést.

Szólt arról is: a módosítás elfogadásával lehetővé válik, hogy a terrorelhárítás - az azokhoz kapcsolódó jelentős terrorfenyegetettség miatt - kiemelt kockázatúnak minősítsen kiemelt közérdeklődésre számot tartó nemzetközi
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 12:11
Befejezték a dél-balatoni vasútvonal felújítását, szombattól csökken a menetidő
A Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy, valamint a Fonyód és Kaposvár közötti vonalszakasz felújításának projektzáró ünnepén Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a Balaton déli partján futó vonal nyáron a második legforgalmasabb az országban, ennek ellenére évtizedekig nem történt jelentős pályakorszerűsítés. A 2010-ben kezdett felújítások révén több mint 200 kilométeren újították fel a vasúti infrastruktúrát nettó 224 milliárd forint hazai és uniós forrásból. Ennek köszönhetően a vasút versenyképessé vált a közúttal szemben - tette hozzá.

Az elmúlt években a Székesfehérvár-Keszthely vasútvonal rekonstrukciójának részeként először a Lepsény-Szántód-Kőröshegy közötti szakasz épült át, majd ennek folytatásaként 2016-tól 2018-ig a Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy közötti 53 kilométeres szakasz, valamint a hozzá csatlakozó, szintén 53 kilométer hosszú Fónyod-Kaposvár vonal.

Az államtitkár a térség
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 17:12
Orbán: a nemzeti kormánnyal marad a kiszámíthatóság, a nyugalom és a biztonság
van, ahol nyugalom, kiszámíthatóság, rendezettség és biztonság van, migránsokkal telerakott területeken nincs turizmus" - fogalmazott.

A kormányfő arra a kérdésre, hogy milyen parlamenti képviselőre van szüksége a térségnek, azt válaszolta: bátor, nemzeti érzelmű, a keresztény magyar kultúra és nemzeti identitás mellett elkötelezett emberre, aki a nehéz pillanatokban mindig kiáll Magyarország mellett, akinek valóban Magyarország az első. Úgy vélte, a tisztségéért az áprilisi választásokon újrainduló Móring József Attila KDNP-s parlamenti képviselő ilyen ember. "Rá az elmúlt években minden nehéz ügyben mindig számíthattam, mellettem állt" - mondta.

Orbán Viktor a térségről szólva kiemelte, a legfontosabbnak azt tartja, hogy a "szocialista időszakban felhalmozott adósságot sikerült levenni a városok és falvak nyakából", ennek köszönhetően Fonyód is "fellélegezhetett". Hozzátette, hogy a települések számos tervvel álltak elő az elmúlt időszakban, pályázatokat nyújtottak be, e nagyrészt turisztikai
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 22:18
1/10
Képek, videók
gyoparos_1.jpg
menusgabor
2015. augusztus 31. hétfő, 20:54
gyoparos_1.jpg
boszimobil
2012. augusztus 31. péntek, 19:11
orosháza Gyopáros fürdő.j
oella
2007. november 05. hétfő, 22:12
Gyopáros 28
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:25
Gyopáros 27
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:24
Gyopáros 26
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:24
Gyopáros 25
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:23
Gyopáros 24
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:22
Gyopáros 23
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:21
Gyopáros 22
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:19
Gyopáros 21
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:17
Pünkösdi Programok Észak-
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:30
program-kovesd.png
menusgabor
2018. szeptember 05. szerda, 20:35
0 esti program.jpg
lovaszmarika
2018. április 15. vasárnap, 17:54
16968-marcius-15-progr am-
vorosrozsa66
2018. március 15. csütörtök, 16:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.