Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 02:49 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Harminc magyar érem az antalyai kick-box világbajnokságon
az újonc Bálint Martin, valamint Rohonczi Jenő, Murvai Lívia és Kondár Anna. Utóbbi ezzel tizedik vb-címét nyerte, ami egyedülálló a nőknél a sportágban. Kick-lightban szintén pályafutása első felnőtt világversenyén diadalmaskodott Fésű Lajos és Bálint Zoltán.

Valamennyi magyar világbajnokot a Jároszkievicz Krisztián irányította csepeli Halker-Király Team adta, melynek vezetőjét, Király Istvánt nagy magyar sportdiplomáciai sikerként a vb-n a WAKO alelnökének választották. A klub korábbi klasszisa, Mórádi Zsolt a világszervezet sportolói bizottságának vezetőjeként szintén az elnökség tagja lett.

A felnőttek versengése mellett a veterán kategóriákban is osztottak érmeket. A magyar válogatott az idősebbek mezőnyében egy első, két második és négy harmadik helyet szerzett: az aranyat a pointfighting szakágban Mészáros Márk nyakába akasztották.

A magyar válogatott dobogósai:

felnőttek:

----------

pointfighting:

férfiak:

--------57 kg: 3. Hídvégi Nándor63 kg: 1. Bálint
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 15:51
Sárfalvi Péter: kick-boxban nagyhatalom vagyunk
"Volt ijedtség a döntők előtt, mert a délelőtti csapatselejtezők során kaptam egy rúgást a bordámra, úgyhogy injekciózni kellett. Szerencsére sikerült ezt kizárnom, és a közönség is belevitt az újabb címek megszerzésébe" - idézte a hazai szövetség vasárnapi hírlevele Mórádi Zsoltot, aki a szombat esti gálára kilátogató nézők hatalmas ünneplése közepette előbb egyéniben, 84 kg-ban, majd csapatban is diadalmaskodott.

Az ő sikereivel együtt összességében 15 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzérmet szerzett a magyar felnőttválogatott a hazai rendezésű sportági csúcseseményen.

"Kick-boxban nagyhatalom vagyunk" - összegzett a világbajnokságot záró gálán Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a BOK Sportcsarnokban, ahol nemcsak a magyar csapatnak, de az egész vb-nek is a legeredményesebb versenyzője Veres Roland lett. A tizennyolc éves, 57 kg-os sportoló a light-contact és a kick-light után a befejező napon pointfightingban is első lett, majd a
velemenyezd, 2017. november 12. vasárnap, 16:42
Kick-box-vb - Veres Roland triplázott
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint a zárónapon 84 kilóban Mórádi Zsolt is nyert, és mindketten tagjai voltak a csapatversenyben győztes magyar együttesnek.

A nők mezőnyében Miskolczi Anett második aranyát gyűjtötte be, ám ezúttal mérkőzés nélkül, miután német ellenfele betegség miatt nem tudott kiállni a light-contact 65 kg-os döntőjére.

A ringesek között is lett magyar aranyérmes: Habash Antoine K1-ben a 63,5 kg-osok között diadalmaskodott. A full-contact 67 kg-os súlycsoportjában Görbics Gábor, +91 kilóban pedig Berki Károly ezüstérmet szerzett.
velemenyezd, 2017. november 11. szombat, 22:54
Kick-box-vb - Tizennyolc magyar a pénteki döntőkben
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint csütörtökön pointfightingban és kick-lightban remekeltek a hazai versenyzők.

Pointfightingban a nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt, a hétszeres vb-első Jároszkievicz Krisztián és Veres Richárd is technikai fölénnyel nyerte elődöntőjét és került a fináléba - mások mellett. Meg kellett küzdeni ugyanakkor a döntő jogáért a sportág egyik legígéretesebb fiatal tehetségének, Veres Rolandnak. A bolgár Radulov ellen röviddel a mérkőzés vége előtt is még rendkívül szoros volt az állás, az utolsó találatokat azonban a 18 éves magyar versenyzőnek sikerült bevinnie, így 16-13-ra győzött. Kick-lightban Veres Roland meggyőző fölénnyel nyerte elődöntőjét a szlovén Simnic ellen. A három szakágban indult csepeli fiatalember a light-contactban is fináléba jutott.

A kick-light szabályrendszerben a nőknél Busa Gabriella, Hanicz Nelly, Miskolczi Anett és Nagy Rita lett döntős. Busa és Miskolczi light-contactban is érdekelt lesz a pénteki döntőben,
velemenyezd, 2017. november 09. csütörtök, 19:12
Kick-box-vb - Nyitóünnepség a BOK Sportcsarnokban, vacsora az Országházban
A BOK Sportcsarnokban zajló vb megnyitóján jelen volt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, a Kick-Box Világszövetség (WAKO) teljes vezetősége és Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke is.

Galambos Péter elmondta, az elmúlt időszakban sok munkát fektettek a szervezésbe, ennek a munkának a gyümölcse pedig egy olyan világbajnokság lett, amilyet korábban nem láthattak a sportág képviselői.

A hivatalos megnyitóval megkezdődtek a selejtezők, a nemzeti szövetségek elnökeit pedig Kövér László, az Országgyűlés elnöke nevében Lezsák Sándor alelnök látta vendégül a Parlament Vadásztermében rendezett elnöki vacsorán. A világbajnokság fővédnöke Kövér László, Szabó Tünde és Tarlós István főpolgármester.

Szombatig 60 ország csaknem kétezer versenyzője indul a BOK Sportcsarnokban. A magyar válogatott 39 versenyzőből áll, köztük a sportág történetének legeredményesebbje, a nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt és a hétszeres világbajnoki
velemenyezd, 2017. november 06. hétfő, 18:44
Kick-box-vb - Hatvan országból kétezer versenyző indul Budapesten
akit a WAKO európai szervezete szeptemberben első alelnökének választott, elmondta, hogy egy héttel a jelentkezési határidő lejárta előtt 55 ország 1850 sportolóját regisztrálták, de meggyőződése, hogy több mint 60 ország képviselteti magát, a versenyzői létszám pedig a kétezret is eléri. Arról a célról is beszélt, hogy minél több világ- és európai kick-box eseményt szeretnének Magyarországra hozni.

A sajtótájékoztatón jelen volt a sportág történetének legeredményesebbje, a nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt és a hétszeres világbajnoki aranyérmes Jároszkievicz Krisztián. Mindketten leszögezték, hogy meg akarják védeni címüket a hazai közönség előtt.

A vb-n induló felnőtt válogatott:

tatami:

pointfighting:

férfiak:57 kg: Veres Roland, 63 kg.: Veres Richárd, 69 kg: Veres Alex, 74 kg: Csák Bence, 79 kg: Opauszky Dávid, 84 kg: Mórádi Zsolt, 89 kg: Bálint Zoltán, 94 kg: Rohonczi Jenő, +94 kg: Jároszkievicz Krisztián

nők:50 kg: Murvai Lívia, 55 kg: Hanicz Nelly, 60 kg: Kádas
velemenyezd, 2017. október 26. csütörtök, 12:42
Harminckilenc magyar a budapesti kick-box világbajnokságon
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) hétfői tájékoztatása szerint pointfightingban - amely hagyományosan az egyik legerősebb magyar szakág - a vasárnapi országos bajnokságon számos korábbi világ- és Európa-bajnok vívta ki az vb-indulás jogát. A legnagyobb név a kick-box történetének legeredményesebb sportolója, a nyolcszoros vb-aranyérmes Mórádi Zsolt. Részvételi jogot szerzett a több világversenyen győztes Jároszkievicz Krisztián és három Veres fivér is. A pointfighting válogatott gerincét a Halker-Király Team adja 12 fővel, hárman a Debreczeni Team versenyzői.

Huszonnégy magyar a tatamis szabályrendszerekben (pointfighting, light-contact, kick-light), 14 pedig a ringes szakágakban (full-contact, low-kick, K1) indul Budapesten, és lesz egy hazai versenyző formagyakorlatban is. A nap folyamán a teljes válogatott Tatára utazik, ahol a felkészülés utolsó állomásaként 11 napos edzőtáborban vesz részt.

A két hét múlva kezdődő világbajnokság egyedülálló lesz a sportág történetében: korábban
velemenyezd, 2017. október 23. hétfő, 11:51
A Peace and Sports nagykövete lett a magyar kick-box világbajnok
"Aláírtam egy chartát, ami afféle útmutatás, hogy a bajnokoknak miként kell viselkedniük és valójában mit is képviselünk" - nyilatkozott Mórádi a Nemzeti Versenysport Szövetségnek (NVESZ). Hozzátette: Magyarországról és sportága képviseletében is egyedüliként lett tagja a rangos nemzetközi szervezetnek, amely szoros kapcsolatot ápol a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB).

A 29 éves magyar sportolót a kinevezéssel együtt meghívták a Peace and Sports decemberi, monte-carlói fórumára, ahol személyesen találkozhat az összes nagykövettel, valamint a szervezet patrónusával, II. Albert monacói herceggel.

Az ENSZ Nemzetközi Békenapja alkalmából csütörtökön kilenc új nagykövet nevét hozta nyilvánosságra a Peace and Sports. A korábbi bajnokok között olyan hírességek szerepelnek, mint az atléta Szergej Bubka, a Forma-1-es pilóta Felipe Massa és a teniszező Novak Djokovic. A frissen kinevezett nagykövetek között pedig - Mórádi Zsolt társaságában - ott van a Bajnokok Ligája-győztes labdarúgó Didier
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 12:52
Óriási részvételi rekord várható a budapesti kick-box világkupán
Szakszövetség elnöke elmondta, hogy a megnövekedett létszám miatt idén már két helyszínen bonyolítják le az eseményt: a tatamis szabályrendszerek versenyszámait a MOM Sportközpontban, míg a ringben zajló küzdelmeket a Kongresszusi Központban rendezik meg. Király István, a szövetség alelnöke hozzátette, a világszervezetnek, a WAKO-nak mindössze négy ilyen világkupája van, a szervezet értékelési rendszerében pedig a magyarországi számít a második legjobbnak.

A legjobb hazai versenyzők közül két világbajnok, Mórádi Zsolt és Jároszkievicz Krisztián ezúttal szervezőként lesz érdekelt a vk-n, mindketten hangsúlyozták, hogy rendkívül erős mezőny érkezik majd Budapestre.

A világkupán hat szabályrendszerben rendeznek majd küzdelmeket. Ringben a full-contact (teljes erejű akciók engedélyezettek folyamatos küzdelemben, a bírók a menetek végén pontoznak, az ellenfél kiütése szabályos), a low-kick (full-contact szabályok szerinti küzdelem, de a comb is támadható) és K1 (low-kick szabályrendszer szerinti
velemenyezd, 2017. április 12. szerda, 12:12
Kilenc magyar arany a kick-box Európa-bajnokságon
A MOB Sajtószolgálat vasárnapi tájékoztatása szerint Magyarország megnyerte a csapat aranyérmet, mivel a Veres Roland, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián, Veres Richárd, Szabó Dorina, Nagy Henrietta összetételű válogatott a negyeddöntőben Bulgáriát győzte le 13-4-re, az elődöntőben pedig Írországot múlta felül 18-12-re. A döntőben aztán Olaszország következett, ahol Király István szövetségi kapitány együttese hosszabbítás után 17-15-re nyert, ezzel megvédte címét.

A kontinensbajnokság utolsó döntős napján a pointfighting veterán mezőnyben a 41 éves Csikós Péter a 94 kilósok között szerzett Európa-bajnoki címet. Az 50 évesek között a +94 kilogrammos kategóriában Tóth István is éremszerző lett, miután súlycsoportjában második lett, Puravecz Péter pedig bronzérmet gyűjtött be zenés formagyakorlatban.

A magyar csapat így 9 arany-, 5 ezüst- és 2 bronzéremmel fejezte be az Európa-bajnokságot, amelyen 34 ország vett részt. Az éremtáblázaton Magyarország a második helyen zárt Oroszország
velemenyezd, 2016. november 27. vasárnap, 12:41
Hét aranyérmet szereztek a magyarok a kick-box Eb első döntős napján
A magyar szövetség szombati tájékoztatása szerint a Lutrakiban zajló kontinensviadalon Veres Roland kétszer is a dobogó felső fokára állhatott fel, miután az 57 kilogrammosok között az úgynevezett pointfighting és kick-light szabályrendszerben is a legjobb volt.

Szintén aranyérmet szerzett pénteken Mórádi Zsolt (84 kg), Jároszkievicz Krisztián (+94 kg), Murvai Lívia (50 kg), Busa Andrea (65 kg) és Kondár Anna (70 kg) pointfightingban, melyben Szabó Dorina (60 kg) ezüstérmesként zárt.

A kick-light szabályrendszerben Bayer Péter (+94 kg), Busa Gabriella (55 kg) és Gremen Petra (60 kg) egyaránt a második helyen zárt.

Az Európa-bajnokságon 34 ország versenyzői indultak.
velemenyezd, 2016. november 26. szombat, 13:51
Harminc ország kick-boxosai érkeznek a budapesti világkupára
hozták a fővárosba a viadalt.

Jároszkievicz Krisztián, a világkupa egyik főszervezője kiemelte, az eseményen közel 300 kategóriában avatnak majd győzteseket, a kadett korcsoporttól a veteránokig. A küzdelmek során nagyjából 600 magyar versenyzőért szoríthatnak majd a szurkolók, megjegyezte, köztük harminc olyan sportoló van, aki világ- vagy Európa-bajnoki győzelemmel is rendelkezik, így az ő végső sikerükre számítani lehet.

Szintén a szervezésben tevékenykedik ezúttal a nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt, aki megjegyezte, közel egy éve készülnek már erre az eseményre.

Juhász Gábor, a magyar szövetség alelnöke elmondta, az M4 Sport közvetíti majd a küzdelmeket, a sportcsatorna szombaton 16 órától tűzi műsorára a döntőket. Hangsúlyozta, megpróbálják úgy alakítani a programot, hogy a szurkolók lehetőleg a leglátványosabb kategóriában, elsősorban a legjobb a magyar versenyzők csatáit követhessék figyelemmel.

A hatszoros világbajnok Gömbös László hangsúlyozta, nem tartozik az izgulós
velemenyezd, 2016. május 10. kedd, 12:42
1/2
Képek, videók
Én, Világbajnokságon!!
nykly
2006. december 16. szombat, 22:59
Bálint György 101 éves
dandej
2020. június 21. vasárnap, 22:20
SZKT- Homoki I. Bálint M-
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 18:11
arany bálint0627.jpg
maroka
2019. június 27. csütörtök, 16:09
első bálint0627.jpg
maroka
2019. június 27. csütörtök, 16:09
Korpási Bálint.jpg
menusgabor
2018. november 01. csütörtök, 22:30
kopasz bálint kajak0609.j
maroka
2018. június 10. vasárnap, 14:54
Históriás ének Bús Bálint
chillik
2018. április 03. kedd, 05:14
bálint névc.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:44
Február 14. Bálint
rushlilly
2018. január 06. szombat, 12:56
Rohonci kódex 2
kerekpardiszkont
2012. november 02. péntek, 15:50
Rohonci kódex
kerekpardiszkont
2012. november 02. péntek, 15:50
Rohonc040.jpg
Andoki
2006. június 19. hétfő, 16:56
Rohonc039.jpg
Andoki
2006. június 19. hétfő, 16:56
Rohonc037.jpg
Andoki
2006. június 19. hétfő, 16:55
Címkék
eseményen közel, sportág egyik, Szabó Tünde, sportág képviselői, Busa Gabriella, Szeneczey Balázs, ringes szakágakban, magyar szövetség, küzdelmek során, sajtótájékoztatón jelen, három szakágban, tizennyolc éves, szervezet patrónusával, hivatalos megnyitóval, úgynevezett pointfighting, Bayer Péter,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.