Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 01:52 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Újabb távozók az FTC női kézilabdacsapatánál
"Nehéz döntéseket kellett meghoznunk, hiszen az elmúlt években a csapatunkat meghatározó játékosok távoznak nyáron a Ferencvárostól. Bízunk benne ugyanakkor, hogy jól határoztunk valamennyi esetben. A búcsúzásnak azonban még nincs itt az ideje, vannak még előttünk feladatok a szezon hátralévő részében, amelyeket együtt kell végigcsinálnunk" - idézi a klub honlapja Bognár Lászlót, a kézilabda-szakosztály ügyvezető igazgatóját.

Az FTC a világbajnok holland Danick Snelder, valamint Hornyák Dóra, Háfra Luca, Lukács Viktória és Mészáros Rea távozását már korábban bejelentette.

Bánfai Kíra és Háfra Luca nem végleg távozik a fővárosi klubtól, őket kölcsönadják Debrecenbe, illetve Székesfehérvárra.
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 16:02
Krónika 5. rész (kérdések)
teremben, szabadon bírálható. Amikor a képviselő ezt a jogot valakitől elvitatja, akkor az nem más, mint "tőről metszett kommunista tempó" - fogalmazott.

LMP: bezárják a Mátrai Erőművet?Ungár Péter (LMP) felidézte, Orbán Viktor azt ígérte, 2030 az ország elektromosenergia-előállításának 90 százaléka karbonmentes lesz. Ebből az következik, hogy az ország áramellátásnak 15 százalékát adó, szénnel működő Mátrai Erőművet bezárják - közölte. A most veszteséget termelő erőművet a tulajdonos Mészáros Lőrinc bezárná, sajtóhírek szerint azonban a kormány államosítaná azt - mondta és klímavédelmi szempontból rettentő felelőtlennek nevezve az utóbbi lépést.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a képviselő sajtóhírekre alapozva olyan kijelentéseket tesz, amelyek alkalmasak a magyar emberek megtévesztésére. Hangsúlyozta, az erőmű jövőjének tervezésekor figyelemmel kell lenni a magyar gazdaság és a magyar családok érdekeire.

Elmondta, a
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 15:22
Női kézilabda Eb-selejtező - Egy újonc a keretben
honlapjának szerdai beszámolója szerint Kim Rasmussen szövetségi kapitány húsz játékosra számít a felkészülés során. Köztük van a Vác 23 éves átlövője is, aki korábban már edzőtáborozott a felnőtt kerettel, de mérkőzésen még nem lépett pályára.

Az előző világversenyen - a decemberi, franciaországi Európa-bajnokságon - szerepelt alapemberek közül ezúttal nem tagja a keretnek a műtét után gyógyuló jobbátlövő, Planéta Szimonetta, valamint a Debrecen jobbátlövője, Kovács Anna, és a Ferencváros beállója, Mészáros Rea.

A magyarok a litván válogatottal szeptember 25-én Érden, az olasz csapattal pedig szeptember 29-én Lignanóban mérkőznek. A csoport negyedik tagja Montenegró. A jövő decemberi, dán-norvég közös rendezésű kontinenstornára az első két helyezettje jut ki.

A magyar női válogatott kerete:kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győr)jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győr), Lukács Viktória (Ferencváros)jobbátlövők: Hámori Konszuéla (Váci NKSE), Kiss Nikoletta (Érd),
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 11:41
Az ercsi Mária ösvényein
frissülünk fel a nyári kánikulában.
- A víznek ma is csodatévő erőt tulajdonítanak. Az 1950-es évekből származó plébániai feljegyzés számos gyógyulást tart számon, olyan emberek vallomásait, akiket hordágyon hoztak le a forráshoz, és saját lábukon mentek fel a meredeken.
............
A forrást egykor nem csak kődísz jelezte, kegykép is került fölé. Gyógyulása feletti örömében vásárolt egy Máriát ábrázoló képet Mészáros Lukács 32 éves ercsi jobbágy 1756-ban. Szeretett a kép itt lenni - tartja a legenda. Éjszakára mindig visszatért, amikor a földművesek magukkal vitték munkájuk helyszínére. Az évek során azonban mégis elkerült innen, először a Szapáryak által Mária tiszteletére építtetett kápolnába, később a falu 1767-ben épült templomába. Ma ez a Nagyboldogasszony-templom egyik
maroka, 2019. augusztus 15. csütörtök, 12:14
Labdarúgó NB I - Góllövőlista
Szihnyevics (Ferencváros), Traoré (Újpest), Varga K. (Debrecen), Vári (Kisvárda)

2 gólos:

--------Baki (MTK), Blazic (Ferencváros), Cukalasz (Kisvárda), A. Diallo (Újpest), Dvali (Ferencváros), Farkas II B. (MTK), Ferenczi (Debrecen), Futács (MOL Vidi FC), Gorriaran (Ferencváros), Hadzic (MOL Vidi FC), Haratin (Ferencváros), Hegedűs J. (Puskás Akadémia), Ivanov (Haladás), Kecskés (Paks), Kinyik (Debrecen), Lovrencsics G. (Ferencváros), Lucas (Kisvárda), Lukács D. (Honvéd), Márkvárt (Diósgyőr), Mészáros (Haladás), Moutari (Mezőkövesd), Nagy Zs. (Puskás Akadémia), Pekár (Mezőkövesd), Prosser (DVTK), Rabusic (Haladás), Ramos (MTK), Sassa (Kisvárda), Sigér (Ferencváros), Spirovski (Ferencváros), Stopira (MOL Vidi FC), Szalai A. (Mezőkövesd), Szatmári (Debrecen)

1 gólos:

--------Avdijaj (Debrecen), Bacsa (Diósgyőr), Balázs B. (Újpest), Barna (Debrecen), Bartha (Paks), Batik (Honvéd), Bertus (Paks), Brkovic (Diósgyőr), Burekovic (Újpest), Calvente (Debrecen), Csősz (Debrecen), U. Diallo (Puskás
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 21:42
Labdarúgó NB I - Góllövőlista
(Paks), Szihnyevics (Ferencváros), Tőzsér (Debrecen), Traoré (Újpest), Varga K. (Debrecen), Vári (Kisvárda)

2 gólos:

--------Baki (MTK), Blazic (Ferencváros), Cukalasz (Kisvárda), A. Diallo (Újpest), Dvali (Ferencváros), Farkas II B. (MTK), Ferenczi (Debrecen), Futács (MOL Vidi FC), Gorriaran (Ferencváros), Grozav (Kisvárda), Hadzic (MOL Vidi FC), Hegedűs J. (Puskás Akadémia), Ivanov (Haladás), Kecskés (Paks), Kinyik (Debrecen), Lovrencsics G. (Ferencváros), Lucas (Kisvárda), Lukács D. (Honvéd), Mészáros (Haladás), Prosser (DVTK), Rabusic (Haladás), Ramos (MTK), Sassa (Kisvárda), Sigér (Ferencváros), Spirovski (Ferencváros), Stopira (MOL Vidi FC), Szalai A. (Mezőkövesd), Szatmári (Debrecen)

1 gólos:

--------Avdijaj (Debrecen), Bacsa (Diósgyőr), Balázs B. (Újpest), Barna (Debrecen), Bartha (Paks), Batik (Honvéd), Ben-Hatira (Honvéd), Bertus (Paks), Brkovic (Diósgyőr), Burekovic (Újpest), Calvente (Debrecen), Csősz (Debrecen), U. Diallo (Puskás Akadémia), De Jesús (Puskás Akadémia),
velemenyezd, 2019. április 21. vasárnap, 21:47
Női kézilabda barátságos: Magyar - Japán 33:21
Magyarország-Japán 33-21 (12-8)
A magyar gólszerzők: Tóvizi, Klivinyi 6-6, Klujber 5, Szabó L., Faluvégi 3-3, Schatzl, Kovacsics, Lukács 2-2, Kopecz, Puhalák, Mészáros, Háfra 1-1
A két együttes 18. alkalommal találkozott egymással, és a magyarok mérlege továbbra is százszázalékos.
- Kim Rasmussen, a magyarok szövetségi kapitánya a mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, csapata összpontosítva védekezett, de az energiaszinttel nem volt teljesen elégedett. ,,Az elején több helyzetet kihagytunk, de lehet, hogy tegnap kicsit erősebben edzettünk, ez is okozhatta. Fontos, hogy mindenki kapott játéklehetőséget, ez néhol persze megtörte a ritmusunkat. Háfrát, Tomorit és Kovacsicsot pihentetni akartam. Összességében eredményes hetet töltöttünk együtt, sok játékost láttam, a legjobbjukat nyújtották és az ázsiai játékstílussal is ismerkedtünk."
maroka, 2019. március 24. vasárnap, 21:08
A magyar női kézilabda-válogatott legyőzte Japánt
A két együttes 18. alkalommal találkozott egymással, és a magyarok mérlege továbbra is százszázalékos.

Eredmény:Magyarország-Japán 33-21 (12-8)-------------------------------a magyar gólszerzők: Tóvizi, Klivinyi 6-6, Klujber 5, Szabó L., Faluvégi 3-3, Schatzl, Kovacsics, Lukács 2-2, Kopecz, Puhalák, Mészáros, Háfra 1-1

A magyar válogatott ezen a héten Balatonbogláron edzőtáborozott, majd története során első alkalommal játszott mérkőzést Siófokon. A keret tagjai közül Bíró Blanka, Kazai Anita és Elghaoui Asma nem szerepelt a találkozón.

Az ázsiaiak tartalékos összeállításban érkeztek Magyarországra. Dán szövetségi kapitányuk, Ulrik Kirkely úgy fogalmazott, 10-12 játékosa hiányzik azok közül, akiket figyelembe vesz majd decemberben a kumamotói világbajnokságon, illetve jövő nyáron a tokiói olimpián.

A házigazdáknak az első félidőben több jó időszakuk is volt, ám ezek rövidnek bizonyultak, mert nem tudták megfelelően kihasználni, hogy az ellenfelet kizárólag alacsony termetű játékosok
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 16:53
Sérülések miatt változott a női kézilabda-válogatott kerete
A korábban kihirdetett keret tagjai közül az egyformán érdi irányító, Tóth Gabriella és kapus, Janurik Kinga, illetve a debreceni jobbátlövő, Kovács Anna nem tud a csapat rendelkezésére állni. Helyettük a Debrecen hálóőre, Triffa Ágnes, illetve két átlövő, a ferencvárosi Horváth Dóra és a mosonmagyaróvári Kopecz Barbara kap lehetőséget a balatonboglári edzőtáborozáson, illetve a vasárnapi meccsen.

A magyar szövetség honlapján Kim Rasmussen szövetségi kapitány emlékeztetett, hogy a decemberi, franciaországi Európa-bajnokságon Planéta Szimonetta köré építették fel a csapat védekezését, és az idei évre is hasonló a tervük, de a francia Chambray Touraine átlövője egy ideje Achilles-ín-sérüléssel bajlódik, ezért ezen a héten rá sem számíthatnak.

"Meg kell találnunk mellé, vagy ha a sérülése nem engedi, helyette azokat, akik oszlopai lesznek a játékunknak a kapunk előtt" - mondta Rasmussen.

A Magyarország-Japán barátságos mérkőzés vasárnap 15.15 órakor kezdődik Siófokon. A magyarok az Ausztria
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:33
Labdarúgó NB I - Góllövőlista
Mihajlovic (Diósgyőr), Nagy D. (Újpest), Nego (MOL Vidi FC), N'Gog (Honvéd), Nwobodo (Újpest), Radó (Puskás Akadémia), Remili (Paks), Tajti (Diósgyőr), Varga K. (Debrecen), Vári (Kisvárda)

2 gólos:

--------Baki (MTK), Blazic (Ferencváros), Bőle (Ferencváros), Cukalasz (Kisvárda), A. Diallo (Újpest), Farkas II B. (MTK), Gorriaran (Ferencváros), Hadzic (MOL Vidi FC), Hegedűs J. (Puskás Akadémia), Kecskés (Paks), Kinyik (Debrecen), Lovrencsics G. (Ferencváros), Lucas (Kisvárda), Lukács D. (Honvéd), Mészáros (Haladás), Ramos (MTK), Sassa (Kisvárda), Sigér (Ferencváros), Spirovski (Ferencváros), Stopira (MOL Vidi FC), Szalai A. (Mezőkövesd), Szignyevics (Ferencváros), Tőzsér (Debrecen), Zsótér (Újpest)

1 gólos:

--------Avdijaj (Debrecen), Bacsa (Diósgyőr), Balázs B. (Újpest), Barna (Debrecen), Bartha (Paks), Batik (Honvéd), Ben-Hatira (Honvéd), Bertus (Paks), Brkovic (Diósgyőr), Burekovic (Újpest), Calvente (Debrecen), U. Diallo (Puskás Akadémia), De Jesús (Puskás Akadémia), Dvali
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 21:32
Női kézilabda BL - Ismét 32-32 lett a Győr-Ferencváros rangadó
nyeretlen. A két csapat legutóbbi mérkőzése - szintén a BL-ben - egy hónappal ezelőtt Érden ugyancsak 32-32-es eredménnyel zárult.

Eredmény,

Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 5. forduló, 2. csoport:Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 32-32 (15-13)----------------------------------------------------------- --gólszerzők: Pintea 6, Groot, Hansen 5-5, Puhalák 4, Knedliková, Oftedal 3-3, Kristiansen, Tomori, Bódi 2-2, illetve Pena 12, Klujber 5, Háfra 3, Schatzl, Klivinyi, Lukács, Kovacsics 2-2, Mészáros, Márton, Faluvégi, Klikovac 1-1

A hazai csapatból Fodor Csenge, a norvég Kari Brattset, és honfitársa, az idény végén távozó Nora Mörk hiányzott sérülés miatt, a január 2-án éppen az FTC elleni rangadón megsérült brazil Eduarda Amorim viszont visszatérhetett. A vendégeknél a holland Danick Snelder és a montenegrói Djurdjina Malovic nem játszhatott.

A győriek már korábban biztosították, hogy a csoport első helyéről jutnak a negyeddöntőbe, és szombaton az is kiderült, hogy a dán Odense
velemenyezd, 2019. március 02. szombat, 21:12
Silviu Purcarete rendezésében mutatja be a Meggyeskertet a Nemzeti Színház
a bukaresti Nemzeti Színház előcsarnokában szervezték meg először. "A fotókon a világlátott rendező szubjektív utazásra hív, ellesett pillanatokat, egy-egy gesztusba sűrített történeteket, robbanó energiákat és múlt-jelen együtt vibrálását osztja meg velünk" - olvasható az ismertetőben. A tárlat szombattól május 5-ig látható.

A Nemzeti Színház folytatja páholynévadóinak sorát: a Meggyeskert bemutatója előtt Mezei Mária páholyát avatják fel. 2014-ben Bessenyei Ferenc és Sinkovits Imre, 2015-ben Mészáros Ági és Lukács Margit "kapott páholyt". A Meggyeskert bemutatója előtt Mezei Máriáról, a Tartuffe bemutatója előtt pedig Jávor Pálról neveznek el páholyt. A névadás a nézők szavazatai alapján történt.

George Banu nemzetközileg elismert, román származású Párizsban élő színikritikus és esszéíró a Meggyeskert híres bemutatóiról A kert és az eltűnés poétikája címmel tart előadást vasárnap 16 órakor a Budapesti Román Kulturális Intézet székházában. A rendezvényen jelen lesznek a Nemzeti Színházbeli
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 12:51
1/14
Képek, videók
2014.febr.st.Laszloter ,te
relisisi
2015. február 18. szerda, 17:10
2014.febr.st.Laszloter ,pa
relisisi
2015. február 18. szerda, 17:10
2014.febr.10st.Laszlot er,
relisisi
2015. február 18. szerda, 17:10
st.Laszloter1.jpg
relisisi
2015. február 18. szerda, 17:07
st.Laszloter.jpg
relisisi
2015. február 18. szerda, 17:07
Szülinapomra R.Lászlótól
csalogany13
2011. március 04. péntek, 09:23
Szülinapi torta R.Lászlót
csalogany13
2011. március 03. csütörtök, 10:02
Kép Lászlótól éjszakára
csalogany13
2011. február 24. csütörtök, 23:42
Akis aeanyos Lászlótól.gi
csalogany13
2010. október 27. szerda, 14:03
Lászlótól a szivárványról
csalogany13
2010. október 02. szombat, 09:51
Forró itóka Lászlótól.gif
csalogany13
2010. október 02. szombat, 09:21
Ajándékkosár Lászlótól.jp
csalogany13
2010. szeptember 23. csütörtök, 00:16
Danics.jpg
taszat
2014. június 10. kedd, 07:05
876554Danics.jpg
taszat
2012. december 27. csütörtök, 17:02
000danicsé.gif
drciccancs
2011. október 29. szombat, 23:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.