Belépés
2019. április 22. hétfő | 17. hét | 112. nap | 10:44 | Csilla, Noémi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 5. rész (kérdések)
a gondozási díj is. A kormány minden ellátónak egyenlő támogatást nyújt - szögezte le.Párbeszéd: miért nem költenek a balatoni szabadstrandokra?

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) szerint idén nyáron a Balatonon kevesebb, mint 20 településen lesz ingyenesen használható partszakasz. Az alacsonyabb jövedelmű családok kiszorulása megkezdődött, egy felmérés szerint pedig az idős, alacsony státuszú, községben élő emberek 88 százaléka nem volt a Balatonon öt éve - mondta. Azt kérdezte, miért Mészáros Lőrinc kempingjeire és hoteljeire ömlik a pénz, miért nem arra költenek, hogy közpénzből felújítsák a szabadstrandokat.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy soha ennyi turista nem volt még a Balatonnál, mint 2018-ban, közel 2 millió vendég volt a kereskedelmi szálláshelyeken.

Beszámolt a Kisfaludy-programról, amely a szálláshelyek megújításához nyújt segítséget. Idén hárommilliárd forintból indulnak strandfejlesztések, megújulnak a
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 15:02
Foci
csíkszeredai akadémiára igaz, a cikk szerint a Puskás Akadémia ,,szakmai felügyelete azt jelenti, hogy a csíki akadémia a felcsúti intézmény szakmai irányvonalát követve működik, amit Magyarországról folyamatosan ellenőriznek is. Ezzel egyébként nincsenek egyedül, hiszen

további határon túli akadémiák - így az eszéki (Horvátország), a topolyai (Szerbia), a dunaszerdahelyi (Szlovákia) és a munkácsi (Ukrajna) is hasonló elvek szerint működik".

Mint legutóbb megnéztük, Mészáros Lőrinc horvátországi klubjának akadémiáján, Eszéken nem sok magyar gyerek játszik.

Az, hogy a 3 év alatt 30 milliárd forinttal támogatott határon túli akadémiákból végső soron a felcsútiak húznak hasznot, korábban is sejthető volt, de ennyire nyíltan még nem mondta ki senki. A hétvégén egy csíkszeredai, de időközben már Felcsútra szerződtetett 18 éves játékos, a korosztályos román válogatott Tamás Nándor szerzett győztes gólt a Puskás Akadémiában.
foldinefehereva, 2019. március 19. kedd, 18:57
Két magyar is van a világ leggazdagabb emberei között
Csányi Sándor 1,1 milliárd dolláros vagyonával az 1941. helyen áll, míg Mészáros Lőrinc egymilliárd dollárral a 2057. a listán. Egy évvel korábban Csányi Sándor még egyedüli magyarként szerepelt a listán.

A Forbes szerint a világ leggazdagabb embere Jeff Bezos, az Amazon vezére 131 milliárd dollárral. A második Bill Gates, a Microsoft alapítója 96,5 milliárd dollárral, a harmadik pedig a sztárbefektető Warren Buffet, aki 82,5 milliárd dollár fölött rendelkezik.

Donald Trump elnök 51 hellyel lépett előre, de nem azért mert vagyona nőtt, hanem azért, mert másoké csökkent. Trumpnak változatlanul3,1 milliárdja van, és ezzel a 715. a listán.

Jelenleg 2153 milliárdos van a világon, 55-el kevesebb, mint 2018-ban. Mióta a 2018-as listát publikálták 994 milliárdos lett szegényebb. A milliárdosok összvagyona 9,1 ezer milliárd dollárról 8,7 ezer milliárdra csökkent.
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 18:26
Krónika 8. rész (vagyonkezelő alapítványok)
pénzek végül offshore cégekbe is kerülhetnek.

Szavai szerint az elmúlt időszakból a vagyonkimentés egyik legjobb példája a jegybank, amely több mint 270 milliárd forintot vitt ki alapítványokba.

DK: a családi magánvagyonokról szól az indítvány

Varju László (DK) a javaslatról azt mondta: "különleges" előterjesztés, olyan jogi megoldás ugyanis nem létezik, mint amilyet kezdeményeztek benne.

A politikus szerint valójában a családi magánvagyonokról szól az indítvány, amellyel így például Mészáros Lőrincnek és Garancsi Istvánnak akarnak segíteni.

A DK nem támogatja a javaslatot - mondta -, mert az értékelésük szerint a megszerzett vagyonok legalizálására irányul.

A képviselő az előterjesztés visszavonását követelte.

LMP: a kormány a gazdagok pártján áll

Schmuck Erzsébet (LMP) szégyennek nevezte, hogy a kormány egy ilyen javaslatot nyújtott be, annak célja ugyanis szerinte az, hogy a gazdagokat még kedvezőbb helyzetbe hozza és, hogy bizonyos közfeladatokat ellátó
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 15:51
Orbán: Ungaria se află într-un proces de construcţie, o nouă piatră de hotar în industria alimentară
pot deveni avangarda dezvoltării interne şi a inovaţiei. Obiectivul este - a continuat premierul - ca soluţiile mai avansate să fie dezvoltate pe tărâm naţional, "urmând ca aceste noi tehnologii să le aplicăm noi înşine".

Investiţia, pornită de la zero, a costat 33 miliarde de forinţi (103 milioane euro), guvernul ungar a contribuit cu 6,2 miliarde de forinţi (19,3 milioane euro), resursele proprii au fost de aproximativ 30 milioane euro, diferenţa fiind acoperită din credite - a explicat Lőrinc Mészáros.

Viresol este furnizorul celor mai mari companii multinaţionale de pe mapamond, produsele lor sunt utilizate în industria alimentară, farmaceutică şi cea chimică, dar realizează şi produse furajere. Materiile prime produse la combinatul din Visonta se regăsesc în toate domeniile vieţii cotidiene: de la majoritatea produselor de hârtie până la produse cosmetice, de la detergenţi până la tablete, de la adezivi pentru gresie până la rigips, de la biscuiţi până la supe instant - se precizează în
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 15:02
Orbán: Magyarország épül, újabb mérföldkő az élelmiszeriparban
az új technológiákat mi magunk alkalmazzuk".

A visontai beruházáshoz biztosított 6,2 milliárd forintos kormányzati támogatással kapcsolatban Orbán Viktor megjegyezte: "adnánk az ország más városaiba és más falvaiba is, ha lenne több terv és több vállalkozószellem". A magyar gazdaság fejlesztésének korlátját ugyanis ma nem a pénzszűke, hanem sokkal inkább az életképes, nagyvonalú, nemzetközileg is versenyképes tervek és vállalkozószellem hiánya jelenti - mondta.

A tulajdonosok képviseletében Mészáros Lőrinc a határidőre elkészült gyárat, amely Magyarország egyetlen és Közép-Európa legmodernebb búzakeményítő üzeme, innovatívnak, intelligensnek, környezetbarátnak, 21. századinak nevezte. Jelezte, hogy a gyárnak a szomszédos Mátrai Erőmű biztosít energiát.

Reményét fejezte ki, hogy a búzakeményítő gyár nagy sikereket fog elérni, egyúttal közölte: május-júniusra elkészül a második és a harmadik ütem.

A zöldmezős beruházás 33 milliárd forintba került, a kormány 6,2 milliárd forint támogatást
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 11:51
Átadták a felújított hősi temetőt Balassagyarmaton
állók tették rendbe, és elkészült egy palóc motívumokkal díszített, faragott díszkapu is.

A polgármester szólt arról, hogy négynapos ünnepség keretében ünnepli Balassagyarmat a Civitas Fortissima századik évfordulóját, és felidézte, hogy a polgárok, vasutasok nélkül elveszett volna az országnak ez a része.

Harcukat a hatalom ellenében folytatták, mert a kormány nem szándékozott fegyvert használni a betolakodók ellen - mondta.

Takács Tamás ezredes, a Tábori Lelkészi Szolgálat katolikus, és Mészáros László alezredes, a szolgálat protestáns lelkésze megemlékező imája után a résztvevők megkoszorúzták az elesettek emlékművét. Németh Szilárd és Medvácz Lajos mellett koszorút helyezett el Kovács Vilmos ezredes, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka, Balla Mihály (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Civitas Fortissima Kör, a vitézi rend, a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség, a Csemadok nagykürtösi választmánya, a KDNP és a Jobbik is.

A koszorúzás után díszsortűz dördült
velemenyezd, 2019. január 27. vasárnap, 16:04
Feljelentést tett az MSZP egy Honvédkórházban elhunyt beteg ügyében
Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, tavaly nyáron derült ki, milyen válságos helyzetben van a Honvédkórház: a sürgősségi osztályon kifizetetlen túlórákról, orvos-, nővér- és eszközhiányról, vezetői felmondásokról szóltak a hírek.Hozzátette: annyira kevés a szakorvos az intézményben, hogy életveszélyben lévő betegeket is kénytelenek kórházak közöttutaztatni.

Ennek lett áldozata tavaly novemberben egy 62 éves nő, akit háromszor küldözgette két telephely között oda-vissza azért, hogy el tudjanak végezni rajta egy egyszerű ultrahangvizsgálatot - mondta. Közölte, késve hajtottak végre a betegen egy műtétet, aki ezért meghalt.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta, feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, hogy kiderüljön, a betegnek miért kellett meghalnia, hogy kivizsgálják, ki a felelős a haláláért.

Kitért arra, a Fideszt nem érdekli, hogy egy felmérés szerint a 75 év alatti betegek 41 százaléka azért hal meg, mert nem kap megfelelő ellátást.

A szocialista politikus szerint az
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 14:21
DK: az EU-s pénzek a magyar családoknak járnak, nem pedig az Orbán családnak
Gréczy Zsolt budapesti sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy az Európai Parlament (EP) 397:158 arányban megszavazta azon tervezett mechanizmusnak a létrehozását, amelynek keretében bizonyos, például jogállamisági feltételekhez kötnék az Európai Unió tagállamainak megítélt közösségi források kifizetését a 2021-2027 közötti költségvetési ciklusban.

A parlamenti képviselő úgy fogalmazott: a DK már évek óta küzd azért, hogy "a tolvajoknak, bűnözőknek, maffiózóknak ne küldjön az Európai Unió pénzeket, mert azt úgyis csak ellopják".

Az indítványt csütörtökön a DK két EP-képviselőjével együtt megszavazták a baloldaliak, a liberálisok, a jobboldaliak, a kereszténydemokraták, a keresztényszocialisták, a Fidesz saját pártcsaládjának, az Európai Néppártnak az elsöprő többsége is - emelte ki a politikus.

Hozzátette: egy ilyen javaslatot csak azok a bűnözők nem szavaznak meg, akik el akarják lopni az uniós pénzeket. A fideszes EP-képviselők nemmel voksoltak - hangsúlyozta.

Gréczy Zsolt
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 16:32
Eszéken folytatja pályafutását Kleinheisler László
Az eszéki együttes honlapjának közlése szerint a magyar válogatott 24 éves alapembere felbontotta 2021 június végéig érvényes szerződését a kazah Asztanánál, majd három és fél évre szóló megállapodást írt alá a tízcsapatos horvát élvonalban 18 fordulót követően a második helyen álló gárdával.

Az NK Osijek - amelynek többségi tulajdonosa Mészáros Lőrinc - beszámolójában kiemelte: a 23-szoros magyar válogatott Kleinheisler a Werder Bremen, valamint a Darmstadt csapatában összesen 18 alkalommal játszott a német élvonalban, a kazah együttessel pedig kétszer ünnepelt bajnoki címet, tavaly nyáron a Bajnokok Ligája selejtezősorozatában hat mérkőzésen kezdőként lépett pályára, majd az Európa-liga csoportkörében is jelentős szerephez jutott.
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 08:41
Módosult az MKB Bank tulajdonosi szerkezete
A tájékoztatás szerint a Blue Robin Investment S.C.A., az MKB Bank Zrt. 32,9 százalékos részvényese január 11-én arról tájékoztatta az MKB-t, hogy a BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. eladta Szíjj Lászlónak a BanKonzult Finance Zrt.-ben fennálló 100 százalékos tulajdonrészét, amely az MKB Bankban közvetetten fennálló - a Blue Robin Investment S.C.A. által közvetlenül tulajdonolt - 32,9 százalékos részesedést testesít meg.

A BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. Szemerey Tamás tulajdonában van, aki egyben az NHB Növekedési Hitel Bank igazgatóságának elnöke és tulajdonosa.

Az MKB-t szanálási folyamatot követően 2016-ban értékesítették a Blue Robin Investments S.C.A., a Metis Magántőkealap és a Pannónia Nyugdíjpénztár által alkotott konzorciumnak 45-45-10 százalékos arányban, a vételár 37 milliárd forint volt.

A tulajdonosi szerkezetben az elmúlt években több változás történt.

A jelenlegi tulajdonosok az MKB honlapján közölt adatok szerint a Metis
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 20:02
Megváltoztak a tulajdoni arányok az Opus Globalban
A részvényekből 9 314 820-at a Konzum PE Magántőkealap szerzett meg, aminek eredményeképpen az alap által közvetlenül birtokolt, szavazati jogot biztosító Opus-részvények száma 79 847 541-ről 89 162 361-re, az Opus Globalban fennálló szavazati joga pedig 18,60 százalékról 16,62 százalékra változott.

További 48 902 911-et Mészáros Lőrinc szerzett meg, így az általa közvetlenül birtokolt, szavazati jogot biztosító Opus-részvények száma 77 000 000-ról 125 902 911-re emelkedett, szavazati joga pedig 17,94 százalékról 23,47 százalékra nőtt, átlépve ezzel a tőkepiaci törvény szerinti 20 százalékos határt.

Az újonnan kibocsátott részvényekből 48 902 911-et Mészárosné Kelemen Beatrix szerzett meg, amelynek eredményeképpen 9,12 százalékos szavazati jogot szerzett, átlépve ezzel az 5 százalékos határértéket.

A részvény darabszámok változása miatt a Konzum Management Kft. szavazati joga 11,67 százalékról 9,34 százalékra csökkent, átlépve ezzel a tőkepiaci törvény szerinti 10 százalékos
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 17:52
1/50
Képek, videók
SZKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:44
SzKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2017. június 28. szerda, 20:36
Kocsisné Tóth Irke Jucik
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:38
Kocsisné Tóth Irke.jpg
jucinenadov
2016. augusztus 23. kedd, 16:59
SzKT.H.Ilona- Kocsisné Ka
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:20
fergezsuzsa_kocsis zoltan
megyerimihaly
2016. március 18. péntek, 22:38
Kocsisné Zsuzsótól
pommerevi54
2016. február 15. hétfő, 20:30
O.V.-Mészáros Lőrinc.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:08
O.V.-Mészáros Lőrinc.jpg
agica2004
2015. augusztus 15. szombat, 17:29
Mészáros Lőrinc-.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:59
Mészáros Lőrinc.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:50
O.V. és Mészáros Lórinc.j
agica2004
2014. július 02. szerda, 15:43
Orbán és Mészáros Lőrinc
megyerimihaly
2013. december 17. kedd, 22:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.