Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 21:11 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A Telenor is támogatja a K&H Bank nagyvállalati inkubátorprogramját
digitális támogatására, erre példaként említette a Global Accelerator Network (GAN) 1 millió dollár értékű digitális szolgáltatáscsomagját, ami 120 ezer dollár értékű IBM felhőszolgáltatást tesz elérhetővé a startupok számára. A lehetőségek a Telenorral kötött megállapodás keretében korlátlan mobilnet hozzáféréssel és kedvezményes céges szolgáltatáscsomaggal bővültek. A startupok elsőként férhetnek hozzá az 5G hálózathoz is, ami jelentősen támogathatja termékeik, ötleteik megvalósítását - hangsúlyozta.

Mészáros Attila, a Telenor Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója kiemelte: szakembereik és a biztosított 5G-s eszközök segítségével a programban résztvevő vállalkozások megbízható műszaki háttérre és gyakorlati tapasztalatokra építve emelhetik be üzleti megoldásiakba az 5G előnyeit.

A közlemény szerint az idén bekerült 9 új csapat is igazolja a program sokszínűségét, hiszen van köztüknagyvállalatok számára egyedi tervezésű kerékpár csomagokat szállító vállalkozás, e-sport platformot
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 17:38
Koronavírus - Digitálistananyag-fejlesztő pályázatot hirdet a Telenor
Mészáros Attila emlékeztetett arra, hogy a Telenor HiperSuli programja évek óta sikerrel fut, már csaknem 40 iskola közreműködésével. Ugyanakkor a "karanténoktatás" bevezetése nyomán felértékelődtek a program nyújtotta lehetőségek. A pályázatnak az is célja, hogy a "hétköznapi oktatásba" is átmentsék a karantén alatt szerzett távoktatási tapasztalatokat - tette hozzá.

Koren Balázs, a HiperSuli program szakmai vezetője elmondta: a program keretében Hipernet-hozzáférést, mobilneteszközöket adnak a részt vevő iskoláknak, illetve a szaktárca által akkreditált továbbképzéseket tartanak a tanárok számra.

A "karanténoktatást" segítő javaslatcsomagot is összeállítottak a tanárok és a szülők részére, továbbá a távoktatást segítendő online tanári értekezleteket is tartanak heti rendszerességgel - sorolta.

A most elindított pályázat nyomán el szeretnék érni, hogy minél több értékes tartalom jelenjen meg a HiperSuli felületen, a tanárok osszák meg egymással a napi szinten a távoktatás keretében
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 12:13
Koronavírus - Nő az óvodák iránti igény vidéken
el.

Kaposváron a múlt héten bölcsődei elhelyezést 22, óvodait 79 gyermek vett igénybe - közölte Szita Károly polgármester. A héten a gyermekszám növekedésére számítanak, az eddigi egy ügyeletes bölcsőde mellett még egyet, a hat ügyeletes óvodán kívül még hármat kinyitnak, hogy fogadni tudják a gyerekeket.

Veszprémben több mint duplájára nőtt a gyerekek száma az óvodákban az elmúlt egy hétben - közölte hétfőn a polgármesteri hivatal közjóléti irodájának intézményfelügyeleti csoportvezetője. Mészáros Éva elmondta, hogy a városban 516 bölcsődei férőhely van, jelenleg 60 bölcsődés veszi igénybe a felügyeletet, és 1998 óvodai férőhely van, jelenleg 83 gyerek jár óvodába. Veszprémben nem jelöltek ki ügyeletes intézményeket, minden gyermek a saját óvodájába járhat. Kovács Éva, a veszprémi Csillag Úti Körzeti Óvoda vezetője elmondta, arra kérik a szülőket, csak akkor vigyék be a gyermeküket, ha semmiképpen sem tudják megoldani az otthoni ellátást.

A győri bölcsődékben és óvodákban működő ügyeleti
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 15:32
Koronavírus - Arcvédő pajzsok készülnek országszerte, kezdeményezések a bölcsődék napján
azt írja, hogy a kelet-kínai Huajan március óta segíti testvérvárosait Kanadában, Magyarországon, Németországban, Japánban, Dél-Koreában és Szlovéniában.

Székesfehérváron Cser-Palkovics András polgármester a bölcsődék napja alkalmából, fenntartóként kezdeményezte az intézményvezetőknél, hogy a bölcsődei dolgozók munkájának elismeréseként tekintsék munkavégzésre beszámítottnak a keddi napot, az ügyeleti ellátásban résztvevők számára pedig később biztosítsanak fizetett szabadnapot. A városvezető Mészáros Attila alpolgármesterrel kedden ellátogatott az ügyeletet adó Mesevilág Bölcsődébe, ahol kilenc kisgyermek van.

Tiszafüreden Ujvári Imre polgármester az önkormányzati bölcsőde fenntartójaként szintén kezdeményezte az intézményvezetőnél, hogy a dolgozóknak a keddi napot tekintsék fizetett szabadnapnak, az ügyeleti ellátásban dolgozóknak pedig egy későbbi időpontban biztosítsák ezt a lehetőséget.

Salgótarjánban a Baglyaskő Időskorúak Otthonában okostelefonokkal és tabletekkel segítik a lakók és
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 15:42
Vasárnap mutatja be a Don Juan kopaszodik című filmet a Duna Televízió
A történet az 1930-as évek Magyarországán játszódik. Farkas Zoltán (Mészáros Zoltán alakításában, akire az Angyalbőrben című sorozat ifjú Urbán hadnagyaként emlékezhetnek a nézők) nála nyolc évvel fiatalabb felesége, Éva (Gubás Gabriella) mellett korosodó pesti Don Juanként éli életét. Válás előtt állnak, melynek oka a kihűlt szerelem mellett Zoltán alig leplezett nőügyei. A pár egy húsvéti hétvégére Zoltán nővérének meghívására a férfi szülőfalujába utazik. Itt Zoltánnak pár nap alatt felborul az élete.

Dombrovszky Linda, a film rendezője az MTI-nek elmondta, hogy a történet alapkérdései időtlenek, a film fontos párkapcsolati kérdéseket feszeget, valamint bepillantást enged a korabeli Magyarország polgárságának életébe.

Bár a történet a mában is játszódhatna, mégis megmaradtak az 1930-as éveknél: "a filmnek így van egy békebeli bája, miközben a lelkekben magánéleti-párkapcsolati válságok dúlnak" - fogalmazott a rendező.

A történet kiindulópontja, hogy a férfi megcsalja feleségét, de
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 10:12
Buszok, villamosok közlekedését is érinti az I. kerületi bomba hatástalanítása
Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar között a 61-es villamos vonalára terelve, a Villányi út-Budaörsi út-Alkotás utca útvonalon közlekedik. Az 5-ös autóbusz a Mikó utca és a Döbrentei tér között módosított útvonalon közlekedik. A Pasaréti tér felé tartó buszok nem érintik a Szarvas tér és a Dózsa György tér megállót, a buszjáratra a Döbrentei téren (8-as busz megállója), az Aladár utca / Tigris utca kereszteződésnél, a Zsolt utca, az Ág utca buszmegállóban (178-as busz) és a Krisztina térnél a Mészáros utca / Gellérthegy utca kereszteződésnél lehet felszállni. A Rákospalota irányú buszok nem érintik az Alagút utca, a Dózsa György tér és a Döbrentei tér megállót, a buszjárat a Krisztina térnél a Mészáros utcában a templom mellett, majd az Ág utca, a Róka utca, a Zsolt utca (178-as busz), a Sánc utca és a Döbrentei tér (8E busz) megállóban áll meg.

A 178-as busz mindkét irányba módosított útvonalon közlekedik. A Naphegy tér felé tartó buszok nem érintik a Szarvas tér és a Zsolt utca közötti
velemenyezd, 2020. március 12. csütörtök, 16:12
Az Akik maradtak a Magyar Mozgókép Szemle legjobbja
"Igazi családi ünnep ez. Idén január 1-jén megalakítottuk a Nemzeti Filmintézetet, hogy ez a család egyben maradjon és minél jobb, érdekesebb, szórakoztatóbb mozgófilmet készítsen, és ezek minél több emberhez jussanak el" - mondta Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos a díjátadón. Káel Csaba üdvözölte, hogy a játék- és a tévéfilmes alkotókat ismét egy közös gála keretében díjazták. A kormánybiztos köszönetet mondott a tavaly elhunyt Andy Vajnának, "aki megteremtette a lehetőséget arra, hogy a nagy család együtt ünnepeljen és a Magyar Filmakadémia Egyesület megalakulhasson.

A Magyar Filmakadémia Egyesület tagjainak titkos szavazatai alapján a játékfilmek között az Akik maradtakot jegyző Tóth Barnabás lett a legjobb rendező és a legjobb forgatókönyvíró (Muhi Klárával közösen), Hajduk Károly pedig a legjobb férfi főszereplő. Az 1948 Budapestjén egy magányos férfi és egy árván maradt kamaszlány sorsszerű találkozásáról szóló filmet az Amerikai Filmakadémia tagjai
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 22:52
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
borát kóstolva választotta ki azt a 20 borászatot, amelyek indulhattak a Debrecen város bora címért. Az utolsó körös decemberi bírálaton ezekből választotta ki a Fiáth Attila és Kosárka József nemzetközi borakadémikusok által vezetett grémium Debrecen idei borait klasszikus fehér és vörös, rozé, prémium fehér és vörös, pezsgő és édes fehér kategóriában.

Debrecen város bora az idén fehér klasszikus kategóriában Szőke Mátyás és Zoltán 2018-as Mátrai Rajnai Rizlingje, vörös klasszikus kategóriában a Mészáros Borház 2017-es Szekszárdi Cabernet Franc classic-ja, rozé kategóriában a Takler Borbirtok 2019-es Szekszárdi Pinot noir Roséja, fehér prémium kategóriában Szőke Mátyás és Zoltán 2018-as Mátrai Paskomi Chardonnay-ja, vörös prémium kategóriában a Koch Borház VinArt Pincészetének 2017-es Villányi Franc-ja, desszertbor kategóriában a Holdvölgy Pincészet 2008-as Intuition No1. Zéta édes szamorodnija, pezsgő kategóriában pedig a Gróf Dégenfeld Szőlőbirtok 2016-os Tokaji Furmint Pezsgő Extra Brut-je
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 09:30
Légfegyveres Eb - Huszonhét magyar Wroclawban
A kontinensviadalra három válogatóversenyen lehetett kivívni a szereplést. A névsor egyetlen nagy hiányzója az olimpiai hatodik, 25 méteren Eb-győztes Csonka Zsófia, aki csak ötödik lett a női pisztolyosok összevetésében.

A keretben ott van mindhárom tokiói kvótás, a pisztolyos Major Veronika, illetve a puskás Mészáros Eszter és Péni István. Mészáros ugyanakkor a juniorok között indul majd.

Győrik Csaba közölte, 5-7 érem, köztük egy arany és egy olimpiai kvóta megszerzése a célkitűzés.

"Természetesen nem fogok bánkódni, ha ennél több magyar sportlövő is kvalifikálja magát a tokiói olimpiára, hiszen eddig három versenyzőnk harcolta ki az indulás jogát. Fábián Sára és Klenczner Márton fiatal kora ellenére azért került be a felnőtt csapatba, mert olyan szintű eredményre képesek, amivel a felnőttek között is a döntőbe kerülhetnek. A futócéllövő férfiaknál bár a válogatókon Sike József volt a legjobb, nem kívánt indulni, mert az eredményei saját elvárásának nem feleltek meg" - jelentette ki a
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 17:12
Nyolc településen tartanak időközi választást vasárnap
Egyesület-Momentum-DK-MSZP) szerezte, 814-814-et. Most vasárnap szintén három jelölt indul, Csiszár Zsuzsanna és Nádor Iván mellett Benyovszky Gábort (Magyar Munkáspárt) vette nyilvántartásba a választási bizottság. A választói névjegyzékben 3796-an szerepelnek.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Törökszentmiklós 1. számú egyéni választókerületében októberben öt jelölt indult, a legtöbb szavazatot Pataky Tibor Csaba (Fidesz-KDNP) és Fejes Tibor (független) kapta, 291-291 voksot. Vasárnap Pataky Tibor és Mészáros Zoltánné (Otthonunk Szentmiklós Egyesület) indul a képviselői posztért, a választói névjegyzékben 2071-en szerepelnek. A település képviselő-testületében jelenleg - a polgármesterrel együtt - hat tagja van az Otthonunk Szentmiklós Egyesületnek és öt a Fidesz-KDNP-nek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajószentpéter 5. számú egyéni választókerületében októberben négy jelölt indult, a legtöbb szavazatot Kocsi Tibor (Zöldek Pártja) és Oláh István (MSZP-DK) kapta, 158-158-at. Vasárnap nyolc jelölt
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 07:04
Szerdán adják át az Arany Medál díjat
Az év írójának Végel Lászlót, az év filmrendezőjének Szász Attilát választotta a közönség. Lukáts Andor színművész-rendező az Arany Medál életműdíjat veheti át szerdán.

Nagy Ervin Az év színésze, Mészáros Blanka Az év színésznője díját kapja, a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó elismerést László Panna, színművész veheti át - olvasható a Bethlen Téri Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a díjátadón Földes László Hobo bluesénekes, dalszerző, előadóművész és Kiss Zoltán gitárművész lép fel, többek között a Hé, Magyar Joe címmel megjelent dupla lemez anyagából válogatva.

Az Arany Medál-díjra bárki leadhatta szavazatát egy hónapig az interneten, valamint a Bethlen Téri Színházban és a debreceni Apolló moziban.
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 19:42
Harminc magyar érem az antalyai kick-box világbajnokságon
Krisztián irányította csepeli Halker-Király Team adta, melynek vezetőjét, Király Istvánt nagy magyar sportdiplomáciai sikerként a vb-n a WAKO alelnökének választották. A klub korábbi klasszisa, Mórádi Zsolt a világszervezet sportolói bizottságának vezetőjeként szintén az elnökség tagja lett.

A felnőttek versengése mellett a veterán kategóriákban is osztottak érmeket. A magyar válogatott az idősebbek mezőnyében egy első, két második és négy harmadik helyet szerzett: az aranyat a pointfighting szakágban Mészáros Márk nyakába akasztották.

A magyar válogatott dobogósai:

felnőttek:

----------

pointfighting:

férfiak:

--------57 kg: 3. Hídvégi Nándor63 kg: 1. Bálint Martin69 kg: 2. Veres Richárd74 kg: 3. Korpádi Tamás79 kg: 2. Veres Alex89 kg: 3. Vörös Attila94 kg: 1. Rohonczi Jenő

nők:

----50 kg: 1. Murvai Lívia60 kg: 3. Szabó Dorina65 kg: 1. Busa Andrea70 kg: 3. Nagy Henrietta+70 kg: 1. Kondár Anna

Csapat:2. Magyarország (Veres Richárd, Korpádi Tamás, Veres Alex,
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 15:51
1/51
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Anime Pont World Network
envy_homunculus
2013. december 04. szerda, 22:35
network139656712l.jpg
wiwat
2013. július 25. csütörtök, 11:33
Network Blitz Bkgrd.gif
tvnati
2013. március 20. szerda, 06:07
civil_social-network.j pg
isti53
2013. február 01. péntek, 06:54
0 Molnár Pálné networkos
lovaszmarika
2013. január 04. péntek, 17:29
78803967_3303834_Netwo rk_
kondacsistvanne
2012. november 20. kedd, 20:29
network.gif
vicusgizus
2011. szeptember 25. vasárnap, 11:36
Internet_network.jpg
szidnifox
2011. január 24. hétfő, 23:54
tanna44 network.jpg
rece-fice
2010. május 15. szombat, 16:14
Network.png
felbersandor
2010. február 23. kedd, 08:45
network.gif
sanci81
2009. október 28. szerda, 12:12
network9.gif
riki66
2008. november 11. kedd, 16:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.