Belépés
2019. október 17. csütörtök | 42. hét | 290. nap | 10:03 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - Megyei jogú városok polgármesterei - RÉSZEREDMÉNY (1. rész)
Hazánk-MIÉP-FKgP) - 2,79 százalék (341 szavazat)Eger (34,04 százalék)

1. Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület) - 47,79 százalék (2934 szavazat)

2. Habis László (FIDESZ-KDNP) - 43,58 százalék (2676 szavazat)

3. Dr. Pócs Alfréd (Egri Városvédők Egyesülete) - 5,99 százalék (368 szavazat)Érd (47,92 százalék)

1. Dr. Csőzik László (LMP-JOBBIK-DK-MSZP-CÉL-MOMENTUM-MINDENKI MAGYARORSZÁGA-PÁRBESZÉD-MAGYAR LIBERÁLIS PÁRT) - 49,27 százalék (5703 szavazat)

2. T.mészáros András (FIDESZ-KDNP-ÖSSZEFOGÁS) - 40,97 százalék (4743 szavazat)

3. Tekauer Norbert (Független) - 9,76 százalék (1130 szavazat)Győr (32,29 százalék)

1. Borkai Zsolt (FIDESZ-KDNP) - 45,16 százalék (5927 szavazat)

2. Glázer Tímea (DK-MOMENTUM-MSZP-JOBBIK-LMP) - 42,65 százalék (5598 szavazat)

3. Kovács László (Civilek Győrért) - 8,13 százalék (1067 szavazat)Hódmezővásárhely (80,39 százalék)

1. Dr. Márki-Zay Péter (MINDENKI MAGYARORSZÁGA-Tiszta
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 20:52
Giro d'Italia - Élménykerékpározással kezdődnek a felvezető programok Székesfehérváron
tájáról.

"Az egész országban a kerékpározás lesz a középpontba, ezt pedig ki akarjuk használni" - fogalmazott, majd hozzátette: több száz, de akár ezer előkészítő rendezvényt is szerveznek addig, amelyek a városi kerékpározásra, a közlekedési szemléletformálásra és a kerékpáros turizmusra hívják fel a figyelmet.

Révész Máriusz az október 19-ei esemény kapcsán jelezte, hogy több magyar kerékpárversenyzőt el kívánnak hívni Székesfehérvárra, akiknek esélye van indulni a jövő évi olasz körversenyen.

Mészáros Attila alpolgármester elmondta, hogy a délelőtt élménybringázásra várnak minden érdeklődőt, délután a Zichy-liget környékén pedig különböző kerékpáros programok lesznek. Példaként említette, hogy egy virtuális eszköz és egy kerékpár segítségével bárki együtt tekerhet a versenyzőkkel a Giro d'Italia egyes szakaszain.

Oláh Gábor, az egyik szervező, a Szingo Szabadidős Sportegyesület tagja elmondta, hogy a jövő szombati élménybringázást több helyi sportszervezet és kerékpáros egyesület
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 11:32
Négy bemutatót tart az új évadban a Közép-Európa Táncszínház
A társulat dupla bemutatóval készül az őszi CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválra. Mészáros Máté új produkciója mellett a szintén külföldöt járó Juhász Péter tér haza, hogy együtt dolgozzon a társulattal. A Ketten és a Sinni című koreográfiák olyan kérdésekre keresik a választ, hogy mi történik, ha egymás számára ismeretlen embereket zárnak be egy térbe, hogyan alakulnak ki kapcsolatok és a kialakult kapcsolatok miként hatnak a többi jelenlévőre - olvasható a társulat MTI-hez eljuttatott közleményében.

Feledi János a Budafoki Dohnányi Zenekar felkérésére készít produkciót Mendelssohn Walpurgisnachtjának zenéjére a KET és a Feledi Project művészei számára. A darab 2020. február 1-jén mutatkozik be a Müpában. A hónap másik premierjét a társulatból érkező Mádi László jegyzi, aki Térfalók című díjnyertes munkája után második alkalommal kap lehetőséget, hogy a Nemzeti Táncszínház színpadán lássa viszont társait.

Az évad folyamán két neves külföldi koreográfus érkezik a társulathoz, hogy
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 13:41
Orosz Ákos kapta a Kaszás Attila-díjat
A díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila színművész szellemi hagyatékának ápolását szolgálja. Odaítélésekor a jelölt művészeti teljesítményén túl a társulatban vállalt közösségépítő szerepét is értékelik.

A szavazás első fordulójában mintegy 32 társulat tagjai választották ki jelöltjeiket, akik a második fordulóban önmaguk közül titkos szavazással választották ki a továbbjutó három színészt.

A szavazási eljárás utolsó fordulójába Orosz Ákos mellett Harsányi Attila, a Miskolci Nemzeti Színház és az Aradi Kamaraszínház művésze és Király Attila, a tatabányai Jászai Mari Színház és a Szkéné Színház művésze jutott. A jelöltek közül a közönség voksai döntöttek a díjazott személyéről.

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a 2019/2020-as színházi évadot megnyitva köszöntőjében a csapatmunka erejére hívta fel a figyelmet.

Arról beszélt, hogy minden művész, alkotó azzal az attitűddel lát neki a
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 20:32
30 éve szabadon Emlékév - sorozat 3. rész, 1. fejezet
rendezte.

3. ,,In memoriam 1956" III. - 2016

Az In memoriam 1956 c. országos képzőművészeti pályázat és kiállítás harmadik alkalmára 2016-ban, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján került sor.
A kiírásban a mosonmagyaróvári sortűz (1956. október 26.) megjelenítése külön is szerepelt.
A sajtómegjelenések alapján mintegy százhat művész közel kétszáz alkotása került a zsűri elé. Ebből hatvankilenc pályázó száz alkotását válogatta be a zsűri (N. Mészáros Júlia művészettörténész, Pázmándi Antal szobrász- és keramikusművész, Lévay Jenő grafikusművész, Orgován Kinga művészeti tanácsadó, és a Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület képviseletében Németh Alajos) a kiállításra.
A 2016. október 23-án a Flesch Központban nyílt kiállításon köszöntőt mondott Dr. Árvay István polgármester és Csiszár Péter a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetője. A kiállítást N. Mészáros Júlia művészettörténész nyitotta meg.
Az első díjazott Kelemen Benő Benjámin
azenujsagom, 2019. augusztus 28. szerda, 06:54
Kálmán Imre Csárdáskirálynő című műve a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon látható
Az operett július 13-án, szombaton, valamint augusztus 9-én és 10-én is látható 20 órától a margitszigeti színpadon.

Az elmúlt évad nagysikerű A cirkuszhercegnő bemutatója után a Szabad Tér Színház idén Vidnyánszky Attila új rendezésében mutatja be a Csárdáskirálynőt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Kálmán Imre klasszikus szerzeménye minden idők legnépszerűbb nagyoperettje lett, amely 1915-ös fergeteges fogadtatása és 20. századi diadalmenete óta semmit sem veszített sem elevenségéből, sem népszerűségéből - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Bán Teodóra, a Budapesti Nyári Fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a műsorban elmondta, hogy az operett a háború árnyékában született, egy évig dolgozott rajta Kálmán Imre, majd feladta a munkát, végül Lehár Ferenc biztatására fejezte be a művet.

Mint elhangzott, a produkcióval visszatérnek az ősbemutató anyagához, visszaállították az eredeti Gábor Andor-féle szöveget.

Kiss-B.
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 12:52
A nemzetközi kupát célozza meg az Alba Fehérvár KC
Balássi Imre elmondta: a holtidényben úgy próbálták megerősíteni a keretet, hogy a célkitűzésnek meg tudjanak felelni. Megjegyezte, hogy nem lesz könnyű dolguk, mivel a világ legerősebb bajnokságában kellene jó eredményt elérni, ami óriási erőfeszítéseket kíván.

Mészáros Attila alpolgármester közölte, hogy az önkormányzat továbbra is támogatja a klubot, az anyagi háttér biztosított lesz. Jelezte, hogy hamarosan elkezdődik az új sportcsarnok építése, amely már nemzetközi mérkőzések rendezésére is alkalmas lesz, ellentétben a jelenleg használt Köfém-csarnokkal.

Deli Rita vezetőedző szerint a rutinos játékosok, Claudine Mendy, Temes Bernadett, Pelczéder Orsolya maradásával, valamint az igen gólerős, békéscsabai Walfisch Mercédesz és a francia kapus, Armelle Attingré leigazolásával sokat erősödtek. Ugyanakkor problémákat okoz, hogy a nyári szünetben a frissen igazolt Afentaler Sára átlövő és Varga Emőke beálló súlyos sérülést szenvedett, emiatt mindkettejükre több mint féléves kihagyás vár.

A
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 17:12
Ügynöklista
hadnagy
Bajnai Gyula hadnagy
Solymosi István hadnagy
Rovó József hadnagy

BM III/III-6-b. Alosztály [akciók végrehajtása]
Szabó Balázs őrnagy
Horváth Tibor őrnagy
Lőrincz Árpád hadnagy
Lakatos István alhadnagy
Hajós Sándor százados
Lantos László százados
Szabó József hadnagy
Berényi Mátyás százados
Kummer György hadnagy
Korpás Lajos hadnagy

BM III/III-7. Jelentő szolgálatért, belső elhárítási adattárért felelős osztály
Mészáros Béláné alezredes
Földi Géza alezredes
Csallóközi Csaba százados
Pálfalvi György főhadnagy
László Gábor őrnagy
Koltai László százados

Megyei rendőr-főkapitányságok III/III. osztályainak vezetői
Baranya: Dolmány László alezredes
Bács-Kiskun: Balogh Bertalan őrnagy
Békés: Szloszjár György őrnagy
Borsod: Butykai János alezredes
Csongrád: Balogh Viktor százados
Fejér: Gellér József őrnagy
Győr-Sopron: Lakatos Imre
furaila, 2019. július 09. kedd, 00:35
Krónika 10. rész (költségvetést megalapozó törvények, napirend után)
szenvedélybetegek a felnőtteket ellátó intézetbe kerülhetnek. Stadionok helyett inkább olyan intézményeket kellene építeni, amelyek ellátják ezeket a gyerekeket - tette hozzá.

LMP: a kormány gazdasági érdekcsoportok igényeit szolgálja ki

Csárdi Antal, az LMP vezérszónoka azt emelte ki, hogy a közbeszerzési törvény módosításával a Fidesz folytatja a bizonyos gazdasági érdekcsoportok, befektetők igényeinek kiszolgálását. Még az áfa-csökkentés is azt a célt szolgálja szerinte, hogy extraprofitot termelnek Mészáros Lőrinc vállalkozónak, aki - mint a képviselő fogalmazott - a teljes balatoni turizmust kisajátította.

A képviselő hiányolta a salátatörvényből a bérlakásprogramot, pedig arra már többször is tett az LMP javaslatot, amelyet azzal indokolt, hogy a fiatal párok albérletben laknak a közös életük elején, mert nincs pénzük lakásra.

A pszichiátriai ellátással kapcsolatban beterjesztett javaslattal kapcsolatban Csárdi Antal azt kérdezte: valóban lehet egy 12 és egy 20 éves beteget egy
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 22:33
Egyszer mindenkinek nyílnak a virágok...
aki járt
érezhette illatát,
annyi szín, szag, forma vonz,
ha házadból kiosonsz -
járd be a szabad vadont,
hogy mivel vár, megtudod...

Mátyás Ferenc: Vadvirágcsokor - Teljes vers
Mészáros Ferenc: CSILLAGHARMAT

Az a virág, amely a szívből nyílik
nem hervad el soha,
ahogy a szeretet sem pusztul el,
ha lélek az otthona.
Hiszen a szeretet nem más,
mint a lélekből sarjadt virág:
láthatatlan, és mégis érzed
rejtélyes illatát.
Láthatatlan. Csak akkor látni,
ha szemed mosolyog,
s felragyognak szirmai
menusgabor, 2019. június 13. csütörtök, 22:15
Megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató étterem nyílt a XII. kerületben
társaságnak járulékmentessé tette a minimálbér kétszereséig a fogyatékossággal élők foglalkoztatását.

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója felidézte: a bankot kétszáz éve alapították, hogy segítsen szegényeknek, hátrányos helyzetűeknek. Mint mondta, ők is sokáig keresték a lehetőséget, hogyan tudnák segíteni a kezdeményezést, és nagy örömére szolgál, hogy a "social banking" keretében megtalálták a megoldást és hozzájárulhatnak ahhoz, hogy "sanszot adjanak" az embereknek.

Mészáros Andrea, az éttermet működtető Kék Madár Alapítvány ügyvezetője elmondta, az Ízlelő 2007-ben alakult az akkor már éppen tíz éve működő Kék Madár Alapítvány első társadalmi vállalkozásaként. Az étteremben a vezetőket leszámítva minden munkatárs megváltozott munkaképességű, az ételeket pedig helyi alapanyagokból készítik. Hozzátette: az Ízlelő étteremben mindenki azt a munkarészt végezheti, amelyben a legjobb.

A rendezvényen részt vett Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és Ács Rezső
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:44
Szkander Eb - Ezer versenyzőt várnak Balatonfüredre
európai szövetség alelnöke is egyben, elmondta, hogy május 16. és 24. között rendezik meg az Eb-t, amelyen a felnőttek és a juniorok mellett parasportolók is indulnak.

Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár szerint újabb mérföldkőhöz érkezett a szkandersport.

"2017-ben beleláttam ebbe a csodálatos sportágba, látványos és eredményes világbajnokságot rendezett akkor Budapest, nem véletlen, hogy Magyarország a jövő évi Eb megrendezésének jogát is megkapta" - jelentette ki.

Mészáros János, a nem olimpiai sportokat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke beszédében hangsúlyozta: a szkander az utóbbi években hatalmasat fejlődött. "Csabai Attila révén sportdiplomácia szempontjából is erős sportágról beszélünk" - emelte ki.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke szerint a szkander az a sportág, amelyet gyakorlatilag mindenki legalább egyszer kipróbált már. "Örömteli, hogy a Magyar Szkander Szövetség kiemelten kezeli és támogatja a parasportolókat, bízom benne,
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 13:11
1/49
Képek, videók
Polgármesterek.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:36
polgarmesterek.jpg
kmmmarika
2010. április 29. csütörtök, 09:12
polgármesterek.jpg
agica2004
2009. szeptember 25. péntek, 10:46
részeredmény katinka1215.
maroka
2018. december 15. szombat, 12:29
katinka részeredmény 1214
maroka
2018. december 14. péntek, 12:33
kristóf részeredménye0812
maroka
2018. augusztus 12. vasárnap, 16:11
távúszás_részeredmény0 809
maroka
2018. augusztus 09. csütörtök, 15:35
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.