Belépés
2019. szeptember 19. csütörtök | 38. hét | 262. nap | 04:29 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Négy bemutató az új évadban a Centrál Színházban
gyermekkortól a halálig tartó, viszontagságokkal teli kapcsolatát mutatja be a levelezésükön keresztül - áll a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Magyarországon először a Centrál Színházban szólal meg a mű a szerző, A. R. Gurney eredeti szándékai szerint: a leveleket más-más színészpáros olvassa fel minden alkalommal, így mindegyik előadás egyszeri és megismételhetetlen lesz. Október 3-án Básti Juli és Stohl András nyitja a 14 részes sorozatot.

Mint írják, novemberben Ujj Mészáros Károly a Mi történt Vegasban című darabot állítja színpadra Balsai Móni, László Zsolt és Rada Bálint szereplésével.

A mű története szerint a pályakezdő újságíró azt a feladatot kapja, hogy ellenőrizze egy világklasszis író dokumentarista esszéjében lévő adatokat. A magazin főszerkesztőnője végül nehéz döntés előtt áll, választania kell, hogy a művészetet vagy a szigorú tényeket helyezze előtérbe, mivel a cikkben egyre több tényről derül ki, hogy nem felel meg a valóságnak. A darabban a három
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 16:02
Szép napot mindenkinek!
a szobalányig, kertésztől a sofőrig. A hír sajnos igaz, ilyet kitalálni sem lehet, közvetlenül hallottam attól, aki ott dolgozik, aki ezt átélte, akit így aláztak meg. 2019-ben, ma, most, Európa közepén, a történet nem a múlt századi! Az illusztris vendég pedig nem volt más e kellemes, kora őszi hétvégén mifelénk, mint a 33 éves, 33-szoros milliárdos tiborcz istván és neje, a szintén milliárdos orbán ráhel, az ezermilliárdos minielnök veje és lánya. Megtehetik, elvégre ez is az övék, a 400milliárdos mészáros strómanon keresztül már ez az öt csillagos kastélyszálló is az övéké jó néhány éve, mint oly' sok minden errefelé a Zemplénben: szőlők, földek, kastélyok, cégek, komplett utcák, falvak, városok és emberek, cselédek, szolgák, csicskák. Mi. Ti.
Megtehetik? Ezt tényleg megtehetik? - kérdeztem vissza elhűlve informátoromtól. Ne már, ez komoly!!?? De most tényleg!
Megtehetik? Tényleg megtehetik? Ezt akarod magyar, ezt akartad? Ez kell neked? Méltóságos úrék, kegyelmes úrék, tekintetes úrék?
kirscha, 2019. szeptember 10. kedd, 08:53
Tizennégy bemutatót tart idei évadában a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház
A nagyszínpadon műsorra tűzik a - Rózsakert Szabadtéri Színpadot nyáron megnyitó - Molnár Ferenc-klasszikust, a Delila című vígjátékot Mohácsi János rendezésében. Ödön von Horváth drámáját, a Mesél a bécsi erdőt Fehér Balázs Benő állítja színpadra, a Jane Fonda főszereplésével készült 9-től 5-ig című filmből Patricia Resnick és Dolly Parton által adaptált musicalt pedig Szente Vajk rendezi - a darab egyébként a Broadway és a WestEnd hosszú szériái után érkezik Magyarországra.

Az író születésének 140. évfordulója alkalmából Móricz Zsigmond Úri muri című drámáját tűzi műsorra a színház Szőcs Artúr színrevitelében, Michel Tremblay drámaíró Sógornők című darabját pedig Horváth Péter rendezésében láthatják majd a nézők.

Az idei évadban lesznek nagyszínpadi gyerekelőadások is, Szilágyi Bálint Piroska vs. farkas című darabját viszi színre, Sediánszky Nóra és Papp Dániel Ezeregyéjszaka című mesejátékát a szerzőpáros egyik tagja, Papp Dániel rendezi.

A Krúdy Kamaraszínpadon April de Angelis
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 19:22
30 éve szabadon Emlékév - sorozat 3. rész
rendezte.

3. ,,In memoriam 1956" III. - 2016

Az In memoriam 1956 c. országos képzőművészeti pályázat és kiállítás harmadik alkalmára 2016-ban, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján került sor.
A kiírásban a mosonmagyaróvári sortűz (1956. október 26.) megjelenítése külön is szerepelt.
A sajtómegjelenések alapján mintegy százhat művész közel kétszáz alkotása került a zsűri elé. Ebből hatvankilenc pályázó száz alkotását válogatta be a zsűri (N. Mészáros Júlia művészettörténész, Pázmándi Antal szobrász- és keramikusművész, Lévay Jenő grafikusművész, Orgován Kinga művészeti tanácsadó, és a Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület képviseletében Németh Alajos) a kiállításra.
A 2016. október 23-án a Flesch Központban nyílt kiállításon köszöntőt mondott Dr. Árvay István polgármester és Csiszár Péter a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetője. A kiállítást N. Mészáros Júlia művészettörténész nyitotta meg.
Az első díjazott Kelemen Benő Benjámin
azenujsagom, 2019. augusztus 28. szerda, 06:54
Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Katona József Színház
Az évad első bemutatóját október 5-én tartják a Sufniban. Elfriede Jelinek irodalmi Nobel-díjas osztrák írónő A királyi úton című művét Máté Gábor állítja színpadra - olvasható a Katona József Színház MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, október 12-én Michael Haneke Oscar-díjas osztrák filmrendező Fehér szalag című filmjének színpadi adaptációját Ascher Tamás rendezésében mutatják be a nagyszínpadon December 20-án Tarnóczi Jakab rendezésében Katona József Bánk bán című művét mutatják be a Kamrában. December 21-én a nagyszínpadon Moliere Tartuffe című vígjátékának bemutatója látható, a darabot Bocsárdi László állítja színpadra.

Az évad második felében, 2020 elején Anna Politkovszkaja Orosz napló című könyvéből Török Tamara dramaturggal készít estet Fullajtár Andrea és Pelsőczy Réka. Március 6-án Zsámbéki Gábor A császár című rendezését láthatja a közönség a Kamrában. Az előadás szövege Ryszard Kapuscinski lengyel újságíró művei alapján készül. Ezzel párhuzamosan Jean Racine
velemenyezd, 2019. augusztus 26. hétfő, 14:31
Az ercsi Mária ösvényein
frissülünk fel a nyári kánikulában.
- A víznek ma is csodatévő erőt tulajdonítanak. Az 1950-es évekből származó plébániai feljegyzés számos gyógyulást tart számon, olyan emberek vallomásait, akiket hordágyon hoztak le a forráshoz, és saját lábukon mentek fel a meredeken.
............
A forrást egykor nem csak kődísz jelezte, kegykép is került fölé. Gyógyulása feletti örömében vásárolt egy Máriát ábrázoló képet Mészáros Lukács 32 éves ercsi jobbágy 1756-ban. Szeretett a kép itt lenni - tartja a legenda. Éjszakára mindig visszatért, amikor a földművesek magukkal vitték munkájuk helyszínére. Az évek során azonban mégis elkerült innen, először a Szapáryak által Mária tiszteletére építtetett kápolnába, később a falu 1767-ben épült templomába. Ma ez a Nagyboldogasszony-templom egyik
maroka, 2019. augusztus 15. csütörtök, 12:14
Négy érmet nyertek magyar gimnazisták a párizsi kémiai diákolimpián
Kapdos Ádám, a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium és Mészáros Bence, a budapesti Szent István Gimnázium tanulója ezüstérmes, Kozák András és Juhász Benedek, a budapesti Apáczai Csere János Gimnázium két diákja pedig bronzérmes lett.

A diákolimpián 80 ország 309 versenyzője indult, ami rekordrészvételt jelent - jelezte Magyarfalvi Gábor.

A magyar csapat válogatóját és előkészítőjét az ELTE Kémiai Intézete szervezte meg.
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 10:53
Vívó-vb - Francia győzelem férfi tőrben
A legjobb magyar, Dósa Dániel a 32 között fejezte be szereplését.Eredmények:

a 64 között:Dósa Dániel-Luis Klein (német) 15-12Nick Itkin (amerikai)-Németh András 15-10Andrea Cassara (olasz)-Mátyás Bálint - a magyar vívó sérülés miatt nem lépett pástra

a 32 között:Timur Arszlanov (orosz)-Dósa 15-12

negyeddöntő:Marcus Mepstead (brit)-Michal Siess (lengyel) 15-9Szon Jung Ki (dél-koreai)-Li Kvang Hjun (dél-koreai) 15-11Dmitrij Zserebcsenko (orosz)-Andrea Cassara (olasz) 15-6Enzo Lefort (francia)-Csoj Csun Jin Ryan (hongkongi) 15-10

elődöntő:Mepstead-Szon 15-12Lefort-Zserebcsenko 15-7

döntő:Lefort-Mepstead 15-6

Végeredmény:

férfi tőr egyéni, világbajnok:

------------------------------

Enzo Lefort (Franciaország)2. Marcus Mepstead (Nagy-Britannia)3. Szon Jung Ki (Koreai Köztársaság) és Dmitrij Zserebcsenko (Oroszország)...23. Dósa Dániel...55. Mátyás Bálint...57. Németh András...132. Mészáros Tamás
velemenyezd, 2019. július 20. szombat, 20:32
Vívó-vb - A 32 között búcsúzott az utolsó magyar férfi tőrben
Az asszó elején Dósa meglepte orosz ellenfelét, 5-1-re, majd 6-3-ra vezetett, de 6-6-nál utolérte őt Timur Arszlanov, innentől kezdve pedig már ő irányított. A végére háromtusos különbség alakult ki.

"Nem értem, jól kezdtem, aztán a közepén kiengedtem - bosszankodott a magyar tőröző. - Tudtam, mit fog csinálni, és azt is, hogy nekem mit kellene tennem, de valahogy nem sikerült."

Dósa úgy érezte, hogy amikor a mérkőzés közepe "elment", kiengedett fejben, nem volt megfelelő a koncentrációja.

"Ha erősebb, jobb vívótól kapok ki, nem lennék ennyire dühös. Sok mindenen kell változtatni a jövőben, elsősorban a mentális felkészülésemen. Van pszichológusom, de trehány vagyok, nem járok rendszeresen. A jövőben keményen kell dolgoznom a koncentráción" - mondta.

Dósa a 23., Mátyás Bálint az 55., Németh András az 56., Mészáros Tamás pedig a 132. helyen végzett.Eredmények:

a 64 között:Dósa Dániel-Luis Klein (német) 15-12Nick Itkin (amerikai)-Németh András 15-10Andrea Cassara
velemenyezd, 2019. július 20. szombat, 15:21
Vívó-vb - Egyetlen magyar a 32 között férfi tőrben
A világranglistán is a legelőkelőbben jegyzett magyar a német Luis Klein ellen 7-3-ra vezetett, majd 7-7-nél és 9-9-nél döntetlen volt az állás, az asszó vége pedig megint a hazai vívónak sikerült jobban, így végül három tus különbséggel nyert.

Németh András az elején fej fej mellett haladt amerikai ellenfelével, a szünetben 8-7-re vezetett. Utána még két tust adott, majd elkezdett felzárkózni Nick Itkin, sőt, innentől már csak ő adott tust, így a magyar tőröző búcsúzott.

"Az elején együtt haladtunk, de úgy érzem, én irányítottam. Edzőmmel együtt tisztában voltunk vele, hogy változtatni fog, mégis sikerült még két találatot bevinnem a szünet után. Aztán három gyors tust kaptam - értékelt Németh. "Ha egy momentumot kell kiemelnem, az az amerikai 12-10-es vezetésénél volt, amikor érvénytelent szúrtam. Ha az bejön, más lehetett volna a vége, akkor még közel voltunk egymáshoz. Ez döntőnek bizonyult, mert rástresszeltem, hogy egy jó akcióból nem értem el találatot" - folytatta, majd még hozzátette,
velemenyezd, 2019. július 20. szombat, 12:23
Önkormányzat 2019 - A kormánypártok támogatásával készül a választásra T. Mészáros András érdi polgármester
Az Összefogás Egyesület szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: közgyűlésükön egyhangú szavazással döntöttek arról, hogy a Fidesz-KDNP-vel közös jelölteket indítanak az őszi választáson a Pest megyei településen.

Úgy fogalmaztak: "T. Mészáros András és csapata biztosítéka annak, hogy a korábban megkezdett építő munka folytatódhat. Ez a város valamennyi lakójának érdeke."

Az 1997-ben alakult érdi Összefogás Egyesület jobboldali civil szervezet, elnöke T. Mészáros András.

A Fidesz érdi szervezete korábbi közleményében - amelyben T. Mészáros András jelöltsége szerepelt - azt írta: a polgármester - kiváló együttműködésben a kormánnyal és a város országgyűlési képviselőjével - eddig mintegy 100 milliárd forint fejlesztési pénzt hozott a városba. A következő önkormányzati ciklusban legalább ennyire van szükség ahhoz, hogy Érd városa épülhessen - tették hozzá.
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 18:43
Vívó-vb - Várakozást felülmúlóan szerepeltek a selejtezőben a férfi tőrözők
izgulás. Hazai közönség előtt nem engedhettem meg, hogy rossz napom legyen, muszáj volt jól vívnom" - mondta a csoportkör zárultával. - "Mindig a következő tusra, következő asszóra gondoltam. Nem voltam igazán kreatív, pontos és gyors, de küzdöttem és ez elég volt."

A szombati folytatást illetően úgy vélekedett, hogy a küzdéshez a technikai részt kell hozzátenni, ha ez összejön, még jobban vívhat.

Németh András és Mátyás Bálint négy asszót nyert meg és kettőt veszített el a csoportjában, míg Mészáros Tamás pont fordított eredménnyel zárt, de ez is elég volt neki ahhoz, hogy folytathassa szereplését. Nem sokkal később azonban a belga Stef den Greeftől 15-7-re kikapott a kieséses szakaszban, így számára befejeződött a verseny.

"Biztos voltam benne, hogy a hazai rendezés és a hazai közönség segíteni fog. A csoportmeccsek során viszont azt éreztem, hogy megilletődött vagyok, és inkább leblokkolt, hogy sok barát és ismerős kijött, hogy lásson engem. Sajnos nem tudtam hozni a maximumot. Aztán a
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 14:41
1/58
Képek, videók
színházban.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:56
Színházban.jpg
chillik
2016. október 27. csütörtök, 05:23
23.Dionüszosz színházban.
dnemethk
2013. augusztus 29. csütörtök, 20:36
színházban.jpg
agica2004
2013. január 24. csütörtök, 20:39
Gabival a szinházban.JPG
tikopapa100
2011. november 27. vasárnap, 15:56
Szinházban.gif
birozoltanne
2011. április 11. hétfő, 17:08
szinhazban7.jpg
csobyzoli
2008. január 06. vasárnap, 10:08
szinhazban6.jpg
csobyzoli
2008. január 06. vasárnap, 10:07
szinhazban5.jpg
csobyzoli
2008. január 06. vasárnap, 10:07
szinhazban4.jpg
csobyzoli
2008. január 06. vasárnap, 10:07
szinhazban3.jpg
csobyzoli
2008. január 06. vasárnap, 10:07
Új tavaszig vagy halálig
chillik
2017. október 19. csütörtök, 05:39
36 Óra A Halálig.hu.jpg
rambobby
2007. szeptember 22. szombat, 08:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.