Belépés
2019. december 14. szombat | 50. hét | 348. nap | 02:52 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Iohannis meg akarja "szabadítani" a román állami intézményeket a szociáldemokratáktól
májusi európai parlamenti választáson, a (korrupcióellenes) népszavazáson és a novemberi elnökválasztáson is a PSD minden korábbinál súlyosabb vereséget szenvedett, de továbbra is "rengeteg" törvényhozóval, és polgármesterrel rendelkezik. Iohannis "teljes odaadást" kért a PNL-től és Ludovic Orban kormányától, hogy a jövő évi önkormányzati és parlamenti választások nyomán, 2020 végéig eltávolítsák a PSD-t a állami intézmények éléről.

"Nem akarunk senkit elküldeni máshova, csak oda, ahol a helye van, márpedig az állami intézmények élén nincs helye a PSD-nek. Sokszor elmondtam: az elmúlt 30 évben a PSD gátolta Románia fejlődését, és ebben az esztendőben az állampolgárok bebizonyították - előbb az EP-választáson, a referendumon, majd az elnökválasztáson -, hogy PSD nélküli országvezetést szeretnének" - szögezte le Iohannis.

A PNL és a kormánynak parlamenti támogatást biztosító román pártok többsége szerint a legtöbb polgármesterrel rendelkező PSD-t csak úgy lehet eltávolítani a hatalomból, ha Románia
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 13:32
Európa-liga - Lovrencsics: nagy lehetőség előtt állunk
boldogabban nyilatkozott. Mint mondta, az is csoda, hogy játszhatott, mivel sérülése miatt az utóbbi hetekben nem tudott együtt edzeni társaival, az pedig, hogy betalált, még álomszerűbbé tette a fellépését.

"Ez volt az eddigi legjobb meccsünk a csoportkörben még akkor is, ha a végén kicsúszott a kezünkből a siker" - jelentette ki a 29. születésnapját szombaton ünneplő középpályás, aki szerint a csapat elsődleges célja a bajnoki cím megvédése, mivel jövőre szeretnének legalább eddig eljutni ismét, márpedig bajnokként könnyebb ezt elérni. Sigér szerint épp ezért péntektől nem lesz szó a Ludogorecről, mert addig még két fontos bajnoki áll a gárda előtt.

Szerhij Rebrov vezetőedző az elszalasztott győzelem ellenére szintén azt emelte ki, hogy nagy dolog nemcsak a Ferencváros, hanem az egész magyar futball számára, hogy a csapatnak még van esélye a továbbjutásra, mivel a csoportkör bevezetése óta azt még egyetlen magyar csapat sem élte túl.

A Ferencváros a biztos csoportelső Espanyol elleni 2-2-es
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 23:16
Krónika 5. rész (interpellációk)
9,8 százalék volt a 60 év felettiek között a szegények aránya.

Példaként hozta, hogy 48 ezren 50 ezer, 580 ezren pedig 100 ezer forint alatti ellátásban részesülnek, megemlítve, hogy az infláció az átlagnál nagyobb mértékben érinti a nyugdíjasok fogyasztásában erőteljesebbenjelen lévő termékeket.

Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára bűvészkedésnek nevezte az elhangzottakat, mondván, a kérdező megállapítása egy arányszám eredménye, márpedig nem a nyugdíjak csökkennek, hanem a bérek emelkednek az utóbbi években Magyarországon.

Hozzátette: kifogásolta, hogy az interpelláló annak a Németországnak a példát hozza fel, ahol a magyarországi közel kétszerese a nyugdíjas-szegénység, és hangsúlyozta: 2010 óta a kormányzat - elődjétől eltérően - emelte a nyugdíjakat és csökkentette a rezsit.

A választ az interpelláló nem fogadta el, a parlament viszont 113 igen, 36 nem és egy tartózkodás mellett - igen.

Fidesz: harmadszor kapnak a
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 17:22
Kövér: az állam legfőbb célja az ország szuverenitását és a magyar családokat erősíteni
A XXI. Század Intézet A történelem, ami nem ért véget - Európa 30 évvel a kommunizmus bukása után címmel rendezett tanácskozásán mondott zárszavában Kövér László úgy fogalmazott: "a magyar állam külpolitikájának, gazdaságpolitikájának és társadalompolitikájának a legfőbb célja 2010 óta, hogy eszközeinkhez képest és lehetőségeink szerint erősítsük Magyarország geopolitikai biztonságát, állami szuverenitását és a társadalom középosztályának alapjait jelentő magyar családokat".

Mindezt tesszük azért is, mert meggyőződésünk, hogy saját nemzeti önérdekeink szolgálatán kívül ezzel tudjuk leginkább szolgálni az európai béke, az önrendelkezés és a demokrácia ügyét is - tette hozzá.

Kövér László elmondta, három vizsgálati szempontból - Európa geopolitikai helyzetéből, az európai államok szuverenitásának és a középosztály helyzetének alakulásából - kiindulva a jövő perspektíváinak vizsgálata harminc évvel ezelőtt Európa nyugati és keleti felén mindenkit derűlátással tölthetett el, ma pedig borúlátásra
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:25
Iráni atomprogram - Az EU aggodalmát fejezte ki a legújabb teheráni bejelentéssel kapcsolatban
"Ismételten felszólítjuk Iránt, hogy vessen véget minden olyan tevékenységének, amely nem áll összhangban szerződéses kötelezettségeivel, illetve tartózkodjon az atomalku megőrzését és teljes körű végrehajtását aláásó további intézkedésektől" - közölte Maja Kocijancic, az EU külügyi szolgálatának szóvivője.

Hangsúlyozta, hogy a szóban forgó egyezmény fenntartása egyre nehezebbé válik, márpedig az kulcsfontosságú eleme a globális nukleáris nonproliferációs rendszernek.

Továbbá hozzátette, az Európai Unió a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) jelentésére fogja alapozni az értékelését az esetleges jogsértések megállapításában.

Haszan Róháni iráni elnök kedden arról számolt be, hogy a fordói centrifugák feltöltésével kezdetét veszi a kötelezettségek felmondásának negyedik szakasza. Mint mondta, ezek a lépések mind visszafordíthatók, és országa tartani fogja magát a vállalásaihoz, ha a többiek is ezt teszik. Erre két hónapot adott.

Irán, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt tagja
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 15:18
Putyin Budapesten - Orbán: Magyarország a Nyugat és Oroszország együttműködésében érdekelt
szándéka, hogy próbáljon megegyezni oroszországi beruházásokról, tőkebefektetésekről, valamint hogy legyenek olyan exportképes termékei, amelyeket az orosz piac befogad - közölte, megjegyezve, hogy Magyarországnak már vannak húsipari, állategészségügyi, gyógyászati és gyógyszeripari beruházásai Oroszországban.

A magyar-orosz politikai együttműködésre is kitért Orbán Viktor, úgy fogalmazva: egyetlen ország sem tudja megváltoztatni a "házszámát", minden ország ott van, ahová a Jóisten teremtette, márpedig Magyarország egy Moszkva-Berlin-Isztambul háromszögben éli az életét, a magyar politika célja pedig az, hogy minden nagyhatalom érdekelt legyen a sikerében, de különösen azok, amelyek regionális szempontból döntő befolyást gyakorolnak az életére.

Ebbe illeszkedik a magyar-orosz együttműködés is, mert noha Magyarország természetesen a NATO-nak és az EU-nak is tagja, és az is marad, ez nem zárja ki bizonyos kérdésekben a politikai együttműködést Oroszországgal - közölte.

Ennek kiemelt területei
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 20:21
EU-tisztújítás - Diplomáciai források: Ursula von der Leyen újabb nevet vár Romániától
Névtelenséget kérő tisztségviselők arról számoltak be, hogy a jelenlegi romániai belpolitikai válság idején olyan jelölt nevét várják, aki mindegyik főbb pártnak elfogadható, márpedig Klaus Iohannis román elnök azonnal tiltakozását fejezte ki a délután megnevezett volt miniszter ellen, kiemelve, a leváltott kormánynak már nincs legitimitása bárkit is jelölni a brüsszeli testületbe.

"Európa most Romániára vár" - fogalmazott az egyik illetékes.

Sajtóhírek szerint von der Leyen azt kérte, hogy Bukarest mielőbb terjesszen fel új jelöltet. Egyesek arra is rámutattak, hogy az új kormány valószínűleg európai néppárti (EPP) politikust fog megnevezni, nem szociáldemokratát, és a leendő német bizottsági elnök is ehhez a pártcsaládhoz tartozik.

Az új összetételű Európai Bizottság az eredeti tervek szerint november elején lépett volna hivatalba, azonban ezt el kellett halasztani, miután a román mellett a magyar és a francia jelöltet is elutasították az Európai Parlamentben (EP). A jelenlegi cél
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 21:55
Dömötör Csaba: a kormány célja, hogy Magyarország a térség vezető turisztikai központjává váljon
Dömötör Csaba emlékeztetett: a kormányzat adócsökkentésekkel, közvetlen támogatási programokkal és célzott népszerűsítő kampányokkal segíti az ágazat fejlesztését.

Tájékoztatása szerint az elmúlt évben már több mint 15 millióra nőtt a vendégéjszakák száma, ami duplája a 2010-es adatnak. Ugyanakkor ebben az időszakban 80 százalékkal nőtt a Liszt Ferenc repülőtér utasforgalma. Az ágazat immár több mint 420 ezer munkavállalónak nyújt megélhetést, ami a foglalkoztatottak több mint 10 százaléka - ismertette az államtitkár.

Dömötör Csaba elmondta, hogy amíg 2010-ben még egyetlen Michelin csillagos étterem sem működött Magyarországon, ma már van fél tucat, és tavaly már 5 ezer konferenciát rendeztek országszerte.

Rámutatott: Budapest természetes vonzerejét növeli a biztonság, ami egyre fontosabb érték a világban.Márpedig Budapest a világ és Európa egyik legbiztonságosabb városa, és amíg ez a kormány van hivatalban, addig ez így is marad - szögezte le Dömötör Csaba.
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 17:55
Brexit - Beterjesztette a brit kormány a Brexit-megállapodás törvénytervezetét
kormányindítványról mindaddig, amíg a megállapodás törvényerőre emeléséhez szükséges összes jogi instrumentumot, köztük az egyezmény teljes jogi szövegét a brit parlament törvénybe nem iktatja.

Ezután lekerült a napirendről a szombatra tervezett szavazás.

Johnson hétfőn ismét megpróbálta az alsóház elé terjeszteni a jóváhagyási indítványt, John Bercow házelnök azonban közölte, hogy ezt nem engedélyezi.

Bercow azzal indokolta döntését, hogy a hétfői indítvány tartalmában megegyezik a szombatival, márpedig egy 1604-ben kelt parlamenti precedenshatározat szerint ugyanazon parlamenti ülésszakon belül ugyanazt az indítványt ugyanazzal a tartalommal nem lehet egymás után többször a törvényhozás elé terjeszteni.

A kormány ezután terjesztette be hétfő éjjel magát a törvénytervezetet, kihagyva a megállapodás előzetes formális parlamenti jóváhagyásának lépését.

A megállapodás nélküli Brexit tilalmáról szeptemberben elfogadott ellenzéki kezdeményezésű törvény október 19-ig, vagyis múlt
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 23:52
Brexit - Szakértő: a következő uniós költségvetési ciklusban 84 milliárd eurós hiánnyal kell számolni
Halmai Péter hozzátette: ezt részben a nagy elosztópolitikák kiadásainak csökkentésével, részben a befizetési terhek növelésével lehet ellensúlyozni.

Márpedig a "nagy befizető" öt ország megmondta, hogy a bruttó nemzeti jövedelem (GNI) 1 százalékánál nem akarnak többet adni. Miközben az Európai Bizottság a GNI 1,114 százalékát irányozta elő, az EU finn soros elnöksége pedig köztes megoldást javasolt.

A szakember kiemelte: a tizedszázalékok - amelyeken a vita megy - óriási összeget jelentenek a közös szakpolitikák, európai prioritások területén.

Halmai Péter úgy vélekedett, hogy az uniós pénzeket feltételekhez kötése nem abnormális, de világosan látható és teljesíthető feltételeknek kell szabni hozzá.
velemenyezd, 2019. október 18. péntek, 21:22
Illegális bevándorlás - Szakértő: akár terroristák beszivárgását is lehetővé teszi a máltai megállapodás
A megállapodás szerint ugyanis csak az unió területén vizsgálnák, hogy a migráns jogosult-e a menekültstátuszra, márpedig Nyugat-Európában a kitoloncolási arány 1-2 százalék - figyelmeztetett a szakértő.

Hozzátette: ez azt jelenti, hogy teljesen értelmetlen az ellenőrzés, hiszen aki egyszer bejutott az unió területére, az a nyitott belső határokon keresztül "felszívódik", vagyis a kitoloncolás még a bűnözők esetében sem működik.
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 10:51
Az Európai Bizottság ellenintézkedésekkel reagálna az amerikai büntetővámokra
A WTO szerdán jóváhagyta, hogy Washington 7,5 milliárd dollár értékben importvámokat vessen ki európai árukra az Airbus repülőgépgyártónak nyújtott tiltott állami támogatások miatt.

"Ezek elrendelésével az Egyesült Államok arra kényszerítené az Európai Uniót, hogy ugyanígy járjon el. Márpedig ez csupán károkat okozna a vállalkozások és a polgárok számára az Atlanti-óceán mindkét partján, ahogy ártana a nemzetközi kereskedelemnek, illetve a légiközlekedési ágazatnak is" - figyelmeztetett a brüsszeli testület.

A közleményben megerősítették, hogy az EU kész tárgyalásokat kezdeni az ügyben egy kiegyensúlyozott és tisztességes megoldás érdekében.

Cecilia Malmström uniós kereskedelmi biztos úgy vélekedett, hogy a tervezett amerikai intézkedések ugyan így jogszerűek, de "rövidlátóak és kontraproduktívak" lennének, valamint rámutatott, hogy hasonló ügyben a Boeing ellen is hamarosan dönteni fog a WTO, és ennek alapján lehetőség nyílik majd az európai ellenlépésekre.

Mint írta, áprilisban
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 18:02
1/98
Képek, videók
Intézmények száma
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:59
Intézmények jegyzéke
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:53
Isten szabadítása
dandej
2017. július 22. szombat, 18:57
Csókok és szabadítások 01
chillik
2016. október 07. péntek, 05:28
Csókok és szabadítások 02
chillik
2016. október 07. péntek, 05:28
az uré a szabaditás
nagyika67
2008. február 20. szerda, 10:05
szabaditás.jpg
solanum
2006. július 16. vasárnap, 10:09
A Ludovic Minszki gépgyár
farkas1945
2013. december 25. szerda, 11:03
Ludovico Marchetti - Mili
gigi55
2012. március 15. csütörtök, 21:21
Ludovicho Marchetti
lovaszmarika
2011. március 01. kedd, 14:18
Ludoviceum.jpg
il1321
2008. november 02. vasárnap, 16:11
Állami Áruház 15.jpg
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 13.jpg
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 12.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 11.jpg
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.