Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 18:23 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Románia kibővítette a "zöld zónába" sorolt országok listáját
karanténba az olyan európai országokból érkezőket, ahol az utóbbi időben alacsony volt az újonnan észlelt koronavírus-fertőzések aránya. Eddig azokat az országokat sorolták a "zöld zónába", ahol az utóbbi két hétben az egymillió lakosra eső új koronavírus-fertőzések átlaga nem haladja meg a napi öt esetet.

A külföldi minta alapján bevezetett kritériumnak azonban Románia nem felelt meg, ehhez ugyanis a csaknem húszmilliós országban száz alá kellene csökkennie a napi esetszám utóbbi kétheti átlagának, márpedig ez a mutató egyszer sem csökkent százötven alá, sőt, a járvány terjedésének üteme azóta felgyorsult, és a napi új fertőzések utolsó kéthetes átlaga mostanra a 350-et is elérte.

Romániának tehát a rendelkezés alapján saját, külföldi nyaralásról két héten belül visszatérő polgárait is karanténba kellett küldenie, mivel olyan országban jártak, ahol a fertőzések aránya magasabb a megszabott határértéknél.

A visszás helyzet megoldása érdekében a járványügyi operatív törzs múlt heti
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 10:21
Krónika 1. rész (költségvetés)
kötvénnyel az ország.

Kijelentette: Magyarország könnyűszerrel képes biztonságos finanszírozási forrást találni, akár a nemzetközi piacon is, míg 2008-ban csak IMF-hitellel lehetett elkerülni az államcsődöt.

Fidesz: bátor, határozott, megfontolt a költségvetés

Bátornak, határozottnak, ugyanakkor megfontoltnak nevezte a 2021-es költségvetés tervezetét Turi-Kovács Béla (Fidesz).

Azt emelte ki: az imponáló számok mögötti kérdés, hogy mennyiben nőnek az egyes szektorokon belül a lehetőségek, márpedig a kormány megszorítások nélküli, az ország népét bizalommal eltöltő költségvetést terjesztett a törvényhozás elé.

A képviselő szerint mindenki, még a szakemberek számára is meglepő volt, milyen erősek a koronavírus-járvány hatásai, a kormány azonban jól reagált a helyzetre.

Hozzátette, a krízis elhúzódó hatására kell felkészülni, nem hagyva figyelmen kívül, hogy az Európai Unió legnagyobb gazdaságai rossz, "szinte önsorsrontó" válaszokat adtak a válságra.A mezőgazdaságra
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 10:32
Koronavírus - Szijjártó: megnyílik a magyar-horvát határ is péntektől
Szijjártó Péter videójában azt közölte, hogy a horvát és a magyar miniszterelnök kedden telefonbeszélgetést folytatott egyebek mellett a határnyitásról.

Elmondta: a számok azt jelzik, hogy a közép-európai országok jól védekeztek, sikerült kontroll alatt tartani a koronavírus terjedését, ami lehetőséget teremt az óvatos nyitásra.

"Márpedig számunkra a magyar emberek életének és egészségének megvédése az elsőszámú szempont, ugyanakkor mivel a magyar emberek kifejezetten fegyelmezetten viselkedtek az elmúlt hetekben és hónapokban a világjárvány magyarországi csúcspontjának időszakában, lehetőségünk van arra, hogy a korábbi korlátozásokat feloldjuk" - hangsúlyozta a miniszter.

Hozzátette, már korábban megnyitották a határt Ausztria, Szlovákia, Csehország, Szlovénia és Szerbia felé, és egyik határnyitás sem okozott negatív fordulatot a vírus terjedésében.

Így péntektől a magyar és a horvát állampolgárok is korlátozásoktól mentesen utazhatnak a két országba mind a hét közös
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 08:31
Hőhullámokra gyógynövényes segítség
poloskavész egy olyan gyógynövény, amelyet széles körben alkalmaznak Európában a menopauza és a hőhullámok kezelésére. Ez a gyógynövény van olyan hatásos, mint a hőhullámok kezelésére alkalmazott gyógyszerek, és még az izzadás csökkentésében is szerepet játszik.

A lenmagolaj is nagyon hasznos lehet. Kutatók úgy vélik, hogy a lenmagolajban található zsírok hatásosak lehetnek a menopauzális tünetek csökkentésében. A len ugyanis olyan növényi lignánokat tartalmaz, amelyek hasonlóak az ösztrogénhez. Márpedig a menopauzában ennek a hormonnak a szintje is jelentősen lecsökken, ami produkálhat hőhullámokat.

Az esti kankalin olaj formájában hűsítő hatással van a bőrre és az ösztrogéntermelést is szabályozni tudja. Alvási segédeszközként is használhatjuk, mivel magas gamma-linolénsav-tartalma van és megnövekedett prosztaglandintermelést eredményez.

A tyúkhúr a hőhullámok számát és azok súlyosságát képes eredményesen lecsökkenteni.

A vörös lóhere nagy mennyiségű
pacsakute, 2020. június 04. csütörtök, 00:26
Koronavírus - A párizsi régióban a járvány kezdete óta megduplázódott a halálozás
Az egészségügyi statisztikák szerint az ország többi területeihez hasonlóan a Párizs környéki Ile-de-France régió hét megyéjében is már kevesebb Covid-19 beteg szorul kórházi kezelésére, mint néhány héttel ezelőtt. A sürgősségi ellátások tíz százalékát jelentik a koronavírusos fertőzöttek, míg márciusban a harmadát adták.

A francia kórházak intenzív osztályain jelenleg fekvő betegek több mint negyven százalékát ugyanakkor még mindig a fővárosi régióban kezelik, 1550-en vannak lélegeztetőgépen Párizsban és környékén Covid-19 fertőzés miatt, miközben a járvány előtt csak 1200 lélegeztetőgép állt rendelkezésre az Ile-de-France régióban.

A statisztikai hivatal szerint az elhalálozások száma a fővárosban globálisan "katasztrofális" eredményt mutat a tavalyi évhez képest. Párizs és a környező hét megye, valamint három kelet-franciaországi megye tartozik ahhoz a tíz megyéhez, ahol több mint hetven százalékkal nőtt a járvány első hét hetében a halálesetek száma.A fővárosban 74 százalékos a növekedés,
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 18:44
Egy menedzser szerint nőni fog a légiósok aránya a magyar labdarúgásban
jelent, hogy ha ezek nem változnak olyan nagyon, mint ahogy esetleg Nyugat-Európában történhet, úgy kevésbé fog negatívan hatni a csapatokra" - fogalmazott Paunoch Péter az M4 Sportnak.

A játékosügynök kifejtette: bár Nyugat-Európában magasak a televíziós közvetítési díjak, és sok együttes mellett állnak komoly szponzorok, ugyanakkor nem elhanyagolható a meccsnapi bevételek aránya. Példaként említette a Borussia Dortmundot, amely minden elmaradt hazai mérkőzésével közel hárommillió eurót veszít, márpedig egy ilyen tétel döntően befolyásolja az adott klub büdzséjét.

"Ilyenről Magyarországon nem beszélhetünk, legfeljebb a Ferencváros esetében. Ez tulajdonképpen hátrány, a közeljövőben viszont előny is lehet, hiszen fel fog értékelődni azon bajnokságok szerepe, ahol kevesebb lesz a változtatás" - mondta. Paunoch kifejezte azt a reményét, hogy Magyarországon nem lesz nagy gazdasági hatása a világjárványnak a csapatok gazdasági lehetőségeire.

"Így a csapataink tudnak olyan játékosokat igazolni,
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:15
Brexit - Downing Street: az elégtelen EU-javaslatok miatt alig van haladás
kereskedelmi megállapodásokban nem szerepelnek, és amelyek nem veszik figyelembe, hogy az Egyesült Királyság független országként lépett ki az Európai Unióból.

A szóvivő szerint addig nem lesz előrelépés az egyenlő feltételek megteremtésében és a szabályozási kérdésekben, amíg az EU e feltételekhez ragaszkodik.

A Downing Street szerint a halászat területén például az EU a közös halászati politika által megszabott jelenlegi kvótarendszer fenntartását kívánja elfogadtatni a brit kormánnyal, márpedig ebben az ügyben csak akkor lesz haladás, ha az Egyesült Királyság az idei év végétől saját ellenőrzése alá vonhatja a hozzáférést területi vizeihez.

A brit és az uniós tárgyalóküldöttség a múlt héten három, egy-egy hétig tartó tárgyalási fordulóról döntött. Az első zárult ezen a héten, a második május 11-én, a harmadik június 1-én kezdődik.

Uniós részről azonban többször is hangoztatták, hogy ilyen rövid idő alatt gyakorlatilag lehetetlen a London által elsődleges célként kitűzött átfogó
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 18:53
Koronavírus - Szijjártó: még szorosabb lesz az együttműködés Magyarország és Ausztria között
A külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy a jelenlegi nyolc mellé szerda reggel újabb határátkelőt nyit majd meg a két ország, a Fertőrákos és Szentmargitbánya közöttit. Kiemelte, hogy a nagy forgalom, a hosszú várakozási idők miatt alternatív útvonalra van szükségük az ingázóknak.

Kijelentette, hogy bevált a nemzetközi teherforgalomra vonatkozó kétoldalú megállapodás, márpedig ez rendkívül fontos kérdés, hiszen az emberek egészségének és életének védelme mellett az áruforgalom zavartalan áramlásának biztosítása is lényeges feladat.

Szijjártó hangsúlyozta, hogy Magyarországnak Ausztria a második legfontosabb kereskedelmi partnere, az ország működésében komoly zavarokat okozna a teherforgalom leállása. Hozzátette, a két ország közötti vasúti közlekedés is viszonylag jól üzemel.

Elmondta, hogy osztrák kollégájával az Európai Unió előtt álló legfőbb kihívásokról, mások mellett a migrációról is egyeztettek, amelyben a két kormány "nagyon hasonló álláspontot"
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 13:22
Krónika 8. rész (közigazgatási törvénycsomag)
A KDNP támogatja a változtatásokat

Vejkey Imre (KDNP) a függő hatályú döntések kivezetéséről szólva kijelentette: a formális jogi aktus megszűnik, de az állampolgárokra kiható pozitív hatásai, például a díjmentesség megmaradnak.

A Városliget megújításával kapcsolatban úgy fogalmazott, a Karácsony Gergely által vezetett főváros "beakasztott" a projektnek azzal, hogy csapatával változtatási tilalomról döntött, ami miatt le kellett állítani a zöldterületek fejlesztését. A javaslat célja az, hogy a parkfejlesztés folytatódjon.

Szólt az ingyenes vagyonjuttatásról is a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány számára. Közölte: ez teszi lehetővé, hogy az érintett kutatóintézetek elláthassák közfeladataikat.

Az előadóművészeti szervezetek támogatását érintő változtatásról azt mondta: a hazai művészeti élet jelentős alappillére a vidéki hálózat, amelynek megőrzése nemzeti érdek. Ehhez kell, hogy felügyelőbizottságába a miniszter legyen jogosult három főt
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 18:22
Krónika 1. rész (napirend előtt: külügyminiszter, frakcióválaszok)
frakcióvezető-helyettese.

Az uniós külügyminiszterekhez és az Európai Parlamenthez hasonlóan a magyar Országgyűlés is ülésezhetne online - hangsúlyozta, hozzátéve, ezért is tartják feleslegesnek a felhatalmazási törvény meghozatalát, különösen az időben korátlan felhatalmazást.Párbeszéd: nem korrekt a Brüsszel-kritika

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) szerint részben jogos a kritika Brüsszel működését illetően, de a kormány az, aki rendszeresen a nemzetállamok uniójáról beszélt, márpedig "olyan EU nincs, ami egységesen, határozottan és keményen tud fellépni, de nemzetállami alapokra épül, csak olyan EU van, ami nagyon komoly integrációban, nagyon komoly együttműködésben van".

Így nem korrekt az önök részéről ez a fajta kritika - fogalmazott, felvetve, hogy az uniónak járvány elleni intézményeket kellene létrehoznia, amelyek székhelye Budapesten is lehetne. Felvetette: gyártsák Európán belül a küzdelemhez szükséges stratégiai eszközöket.

DK: köszönet a külföldön
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 10:21
A közgazdász szerint egy-két "csendesebb" év vár a sportvilágra
"A gazdaság különböző területei közül a sport az egyik, amelyiket pénzügyi szempontból a leginkább érint a jelenlegi helyzet. Nagyon komoly problémákat okoz a sportiparnak a járványhelyzet, és az ebből következő válság" - nyilatkozta vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Mint kifejtette, a sport alapvetően arra épül, hogy sok ember van egyszerre egy helyen - hiszen nagy nézőközönség előtt zajlanak az események -, és nagyon sok benne a nemzetközi érintkezés, sokat utaznak a csapatok és a szurkolók. Márpedig a sportéletnek éppen azok a részei váltak lehetetlenné, amelyek rendkívül fontosak, és amelyekre a hivatásos sport épül.

"Teljesen leállt a sportélet, ez azt jelenti, hogy nincs termék, nincs mit eladni, nem lehet jegybevételhez jutni. A televíziók és a támogatók sem kapják meg azt a terméket, amelyért fizetnének" - magyarázta Szabados.

Hozzáfűzte, a szponzori bevételek, amelyek a sport legnagyobb részét képezik, a cégeknél a marketingkiadások közé tartoznak, márpedig amikor egy vállalat
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 20:37
La Liga - A Barcelona Neymart és Martínezt is akarja
A spanyol sportlap szerint a katalán elitalakulat támadósorát akarják jelentősen megerősíteni a PSG brazil ászának és az Internazionale argentin válogatott csatárának szerződtetésével. Az újság a klubelnök Josep Maria Bartomeu hét eleji nyilatkozatát idézi, amely szerint a Barca "hatalmas átigazolásokat" akar nyélbe ütni, "függetlenül a koronavírus terjedésével előállt helyzettől".

A 28 éves Neymar már többször értésre adta, hogy Párizsból örömmel térne vissza Barcelonába korábbi csapatához, és a 22 esztendős Martíneznek is vonzerőt jelent, hogy a spanyol gárdában együtt játszhatna honfitársával a hatszoros aranylabdás Lionel Messivel.Az igen jelentős pénzmozgással együttjáró transzfer nyélbe ütésénél megoldandó feladatot jelent az a La Ligában élő szabály, amely szerint az Európai Unión kívüli országokból legfeljebb három légióst szerepeltethet bármelyik élvonalbeli spanyol csapat, márpedig a Barcánál elérték a "plafont".A Mundo Deportivo szerint ezen úgy
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 11:21
1/101
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.