Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 00:03 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A teniszszövetség felmondta a budapesti füves pályás női torna szerződését
tájékoztatása szerint már egy héttel ezelőtt, a sportolói nyílt levél megjelenését megelőzően felmondták a szövetség és a mallorcai WTA-torna jogtulajdonosa között kötött feltételes szerződést, amely a füves pályás Mallorca Open 2020-as magyarországi megrendezését szolgálta volna, és amely ugyanakkor soha nem lépett hatályba.

A közlemény kiemelte, az MTSZ az elmúlt hetekben azon dolgozott, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a szándékát támogatandó, rendezze azt a "visszás helyzetet, melyet Márky Jenő jogtulajdonos okozott azzal, hogy úgy tett vállalást a kormány felé a salakpályás verseny Budapestre való visszahozataláról, hogy arra nemcsak semmilyen előzetes jóváhagyása nem volt az erről a végső döntést hozó nemzetközi szervezettől, azaz a WTA-tól, de még csak informálisan sem jelezte szándékát, ahogyan nem egyeztetett az MTSZ-szel sem. A jogtulajdonos a verseny helyszínének módosítására vonatkozó január 15-i határidőt sem tartotta be, aminek következtében még jelenleg is Bukarest van
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 13:41
A Magyar Tenisz Szövetség visszautasítja Márky Jenő állításait
"Márky Jenő állításait kénytelenek vagyunk határozottan visszautasítani, hiszen az általa leírtakkal szemben az igazság az, hogy az MTSZ - az Emmi sportért felelős államtitkárságával és a MOB-bal közösen - többször is kezdeményezett tárgyalásokat arra vonatkozóan, hogy miként lehetne továbbra is Budapesten tartani a WTA-tornát. Annak fényében, hogy a torna joga magántulajdon, a végső döntést a tulajdonosnak - Márky Jenőnek - kellett meghoznia, minden további szereplőnek pedig tiszteletben kell tartania a döntését" - olvasható az MTI-hez szerdán eljuttatott állásfoglalásban.

A közlemény szerint az MTSZ mindig is nagyra becsülte a főszervező munkáját, a tornát pedig rendkívül nagy értéknek tekintette, annak itthon tartásáért minden józan ésszel elképzelhetőt megtett, azonban sem az MTSZ anyagi lehetőségei, sem az állami támogatási rendszer nem teszi lehetővé, hogy egy magánrendezvényt - minden szakmai beleszólás, felügyelet és joggyakorlás nélkül - 50-60 millió forintokkal támogasson.

"Legutóbb
velemenyezd, 2014. február 12. szerda, 15:45
Márky Jenő szerint a teniszszövetség száműzte a budapesti WTA-tornát
felterjesztésére, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pályázati támogatásának köszönhetően, valamint a női versenyeket tömörítő WTA-nak az árvíz miatt nyújtott kamatmentes hitele segítségével tudta finanszírozni.

A főszervező kifejtette, hogy a magyar sporttörvény értelmében a világ- és Európa-bajnokságok kaphatnak közvetlen támogatást, míg a Hungarian Grand Prix az egyedi elbírálású, nagy rendezvények kategóriájába tartozik, melyhez elengedhetetlenül szükséges a szakszövetség (MTSZ) támogatása. Márky Jenő a Magyar Olimpiai Bizottság, az Emmi, az MTSZ és a Római Teniszakadémia részvételével akarta megvalósítani a szakmai összefogást, ám mivel "az MTSZ sem szakmailag, sem erkölcsileg nem támogatta a versenyt", így nem pályázhatott. Ezért az állami szervezeteknek (MOB, Emmi) nem volt lehetőségük a támogatásra.

"Mivel a 2014-es verseny megrendezéséhez és népszerűsítéséhez szükséges semmilyen anyagi keret nem állt a rendelkezésemre, nem maradt más választásom, mint lemondani a magyarországi
velemenyezd, 2014. február 11. kedd, 12:02
Budapesti tenisztorna - Négy magyar a főtáblán, Babos javítana
A Római Teniszakadémián 19. alkalommal sorra kerülő verseny szerdai sajtótájékoztatóján Márky Jenő tornaigazgató elmondta, helyreállították a júniusi árvíz okozta károkat, és pénteken már 19 játékos Budapesten készül a jövő heti megméretésre. A világranglistán 103. Babos Tímea alanyi jogon, míg Jani Réka Luca (333.), Bukta Ágnes (435.) és Lukács Vanda (721.) szabadkártyával indul.

"A befolyó pénzt az árvízkárosult gyerekek javára ajánljuk fel" - jelentette be a főszervező.

Babos Tímea kifejtette, az utóbbi hetek nem úgy sikerültek a számára, ahogy szerette volna, a wimbledoni első fordulós búcsúja óta Magyarországon töltődik fel, és a budapesti verseny után is legalább két hetet pihen.

"Tavaly nagy nyomás nehezedett rám itthon, mert egy tornagyőzelem után voltam, de idén inkább erőt adnak az elvárások, teljes erővel edzek, és szeretném jól érezni magam a pályán" - mondta az első számú magyar teniszező, aki a sajtóesemény után rögtön az Asbóth József Stadionba utazott
velemenyezd, 2013. július 03. szerda, 15:22
Budapesti tenisztorna - Hajrában az árvíz utáni helyreállítás, nem lesz selejtező
Márky Jenő tornaigazgató szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a június eleji természeti katasztrófa miatt csaknem háborús állapotok uralkodtak az Asbóth József Stadion környékén.

"Az utcaszint felett 215 cm volt a vízállás, tíz napon át óránként 30-40 liter gázolaj fogyott a folyamatosan működő szivattyúk és aggregátorok miatt - mesélte a főszervező. - A 22 ezer négyzetméter megvédése érdekében ezer köbméter anyagot hoztunk ide, 1400 méter tömlő és 20 szivattyú dolgozott."

A példátlan összefogásról szólva Márky Jenő kifejtette, rokonok, barátok, klubtagok segítettek a védekezésben, melyben az önkormányzat, a Fővárosi Csatornázási Művek és a Máltai Szeretetszolgálat is közreműködött.

A versenyigazgató kifejtette: a főépületben tíz centis víz állt és lényegében csak a teniszközpont, illetve a közeli, mobilgáttal védett versenyhotel maradt szárazon a környéken.

A női versenyeket szervező WTA hosszú lejáratú hitellel segíti a torna lebonyolítását, továbbá azzal, hogy törölte a
velemenyezd, 2013. június 26. szerda, 15:16
REGŐ-MAFC páros tenisztorna tizenhatodszor
A vándorserlegért ezúttal is az újságírók, a politikusok, a sztármenedzserek válogatottja, valamint a művészek és sportolók közös csapata küzd meg - derült ki az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mivel az esemény szlogenje a "Szeressük egymást, gyerekek!", ennek szellemében a politikusoknál kormánypárti és ellenzéki képviselők is pályára lépnek majd.

A jövő szombaton 9 órakor kezdődő tornán - melyen nyolc pályán 32 páros küzd meg - ütőt ragad többek között Pintér Sándor belügyminiszter, Szilvásy György MSZP-s politikus, Bárándy Péter ügyvéd, Stumpf István alkotmánybíró és Márky Jenő, a Római Teniszakadémia tulajdonosa.

A verseny - melynek fővédnöke György István főpolgármester-helyettes, igazgatója pedig Kiss András, a Vasas ügyvezető elnöke - ezúttal is karitatív jellegű, a szervezők a torna alatt sorra kerülő borárverés és tombola bevételét az Afrikai-Magyar Egyesület javára ajánlották fel.
velemenyezd, 2012. május 24. csütörtök, 14:15
Budapest GP - Babos és Arn a főtáblán a Római Teniszakadémián
Márky Jenő versenyigazgató a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 32-es elitmezőnyben a világranglistán jelenleg 23. helyezett cseh Lucie Safarova lesz az első kiemelt.

"Czink Melinda a kvalifikációban indul, így a négy szabadkártyással összesen hét magyar teniszező játszhat a viadalon" - mondta Márky Jenő. - "A Budapest Grand Prix rangjáról elég annyit mondani, hogy olyan ismert játékosok jönnek el a magyar fővárosba, mint az olasz Sara Errani, a cseh Klara Zakopalova és a bolgár Cvetana Pironkova."

"Nagyon boldog vagyok, hogy hazai közönség előtt játszhatok, bízom abban, hogy sikeres is leszek" - mondta a világranglistán 66. Babos Tímea, aki jelenleg a legelőkelőbben rangsorolt magyar teniszező.

Babos hozzátette, a salakpálya nem a kedvenc borítása, de keményen készül, Márky Jenő lehetővé tette számára, hogy a centerpályán edzhessen.

"Készülök a fináléra, az is a centeren lesz" - mondta mosolyogva a 18 esztendős tehetség.

Babos jó szerepléssel már a budapesti tornán
velemenyezd, 2012. április 18. szerda, 15:14
Pironkova lehet a sztár a Római Teniszakadémián
Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy térdsérülése miatt nem lehet ott a versenyen Arn Gréta, a címvédő és tavalyelőtt is győztes Szávay Ágnes pedig már korábban bejelentette, hogy gerincbántalmai következtében az idén már nem versenyez. Czink Melinda a tengerentúlon versenyez.

Márky Jenő versenyigazgató elmondta, hogy a magyarok közül Marosi Katalin a főtáblán kapott helyet, Babos Tímea és Jani Réka Luca pedig a selejtezőben próbál szerencsét. Jelezte, hogy még más hazai teniszezők is szóba jöhetnek a kvalifikációban és a 32-es elitmezőnyben.

Pironkova mellett több kiváló teniszező mutatja majd be a tudását a Római Teniszakadémia vörös salakján: eljön Budapestre többek között az olasz Roberta Vinci és Sara Errani, a cseh Klara Zakopalova, a spanyol Anabel Madina Garrigues, és a másodvirágzását élő Jelena Dokic is. A szerb származású ausztrál játékos jelenleg csak a 45. a rangsorban, de legjobbjaként 2002-ben még a negyedik volt.

A sajtótájékoztatóra eljött a Rómában
velemenyezd, 2011. június 29. szerda, 16:24
Képek, videók
eltartási szerződés
eva6
2019. január 14. hétfő, 18:12
20160225varsoi-szerzod es5
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:22
Ipari tanuló szerződés mi
furaila
2018. október 22. hétfő, 00:38
ELTARTÁS SZERZŐDÉS HA0NPM
ha0npm
2017. december 30. szombat, 21:42
ELTARTÁS SZERZŐDÉS 1+
ha0npm
2017. december 30. szombat, 18:42
ELTARTÁS SZERZŐDÉS 2017
ha0npm
2017. december 30. szombat, 18:40
Ip.tan.szerződés
furaila
2017. május 04. csütörtök, 00:04
Ösztöndíj szerződés
furaila
2017. március 06. hétfő, 04:18
Ipari tanuló-szerződés
furaila
2015. november 06. péntek, 21:03
SPANYOLORSZÁG-MALLORCA -PA
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:56
Mallorca
erzsikepuskas
2013. szeptember 11. szerda, 08:44
302849_Mallorca.jpg
pircsi09
2013. július 28. vasárnap, 18:40
arenal (mallorca)
lacipecsenye
2013. május 17. péntek, 20:07
Mallorcán
orban47
2013. március 21. csütörtök, 13:24
Mallorca -Palma de Mallor
farkas1945
2013. február 08. péntek, 13:17
Címkék
politikusoknál kormánypárti, Roberta Vinci, példátlan összefogásról, befolyó pénzt, végső döntést, Pintér Sándor, szándékát támogatandó, esemény szerdai, magyar sporttörvény, állami szervezeteknek, Klara Zakopalova, teniszszövetség felmondta, árvíz miatt, vándorserlegért ezúttal, Márky Jenő, Afrikai-Magyar Egyesület,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.