Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 17:34 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsdei bevezetés előkészítéséről döntött az MKB közgyűlése
tőzsdei bevezetéstől függ.

A tájékoztatás szerint Balog Ádám vezérigazgatót az igazgatóság elnökévé választották meg, így a továbbiakban az MKB Bank elnök-vezérigazgatójaként látja el feladatait.

A bank felügyelőbizottságának (fb) elnöke Hornung Ágnes lesz, a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó engedélyének hatályával, de leghamarabb 2019. február 15-én.

Az igazgatóság előző elnöke, Jaksa János lemondott tisztségéről. Szintén lemondott az előző fb elnök, Barcza Mihály, továbbá Szemerey Tamás és Lovászi-Tóth Adám fb tagok.

Az MKB Bank január 14-én jelentette be, hogy módosult a bank tulajdonosi szerkezete, a bankban Szíjj László 32,9 százalékos közvetett részesedést szerzett. A tájékoztatás szerint a Blue Robin Investment S.C.A., az MKB Bank Zrt. 32,9 százalékos részvényese január 11-én arról tájékoztatta az MKB-t, hogy a BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. eladta Szíjj Lászlónak a BanKonzult Finance Zrt.-ben fennálló 100 százalékos tulajdonrészét, amely az MKB Bankban közvetetten
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 14:11
A Hagyományok Házában mutatja be legújabb albumának dalait Herczku Ágnes
Herczku Ágnes Hozomány című lemeze egy sorozat első része, amelyet azzal a szándékkal indított útjára, hogy a bő tizenöt év alatt tett gyűjtőútjain felhalmozott dalokat közkinccsé tegye - áll a Hagyományok Háza MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Hozomány 2018 elején, a Fonó Budai Zeneház gondozásában jelent meg. A dupla lemez Gyűjtés című CD-jén a 2005-ös visai úton, Papp Andrástól, Nagy Amáliától, valamint lányaitól, Fodor Juliskától és Lovász Annától gyűjtött dalok és rikoltások válogatása szerepel, a másik, Revival című CD-n pedig Koncz Gergely prímás vezetésével visai énekes és hangszeres népzenei összeállítások hallhatóak.

Az Emlékül című előadás ennek az albumnak a zenei anyagát mutatja be azoknak a visai asszonyoknak a közreműködésével, akik a lemezen is hallhatók. Az előadást a dalok mellett visai zenészek és táncosok előadása is színesíti.

A Hozomány című album eladásából befolyó összeget Papp András és Nagy Amália családjának juttatják el a szervezők.
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 14:51
Karácsony, újév 2016
23
Körösi Gáborné........................................................... ..............:........küldtem 2016. 2016 12. 23
Kőszegi Szonja..........................kaptam: 2016. 12. 23....................küldtem 2016. 2016 12. 23
L Burda Zsuzsa............................................................ .............:.........küldtem 2016. 2016 12. 23

Lapu Gizella........................................................... ..............:..............küldtem 2016. 2016 12. 23

Lovász Ágnes............................................................. ............:...........küldtem 2016. 2016 12. 23
Lovász Lászlóné.......................................................... ...............:.......küldtem 2016. 2016 12. 23
Miskiné Marika............................................................ .............:...........küldtem 2016. 2016 12. 23
Molnárné Ibolya.............................kaptam: 2016. 12. 24...................küldtem 2016. 2016 12. 24
Németh
nagyuska, 2016. december 07. szerda, 18:13
MTA-közgyűlés - Lovász László: folytatódniuk kell az infrastrukturális beruházásoknak
Hozzátette: hamarosan felépül a Humán Tudományok Kutatóháza, folytatódik a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (KOKI) új épületének létrehozása, valamint a Szegedi Biológiai Központ és a Nyelvtudományi Intézet épületének felújítása is.

Nagy feladat lesz az MTA 150 éves székházának teljes körű rekonstrukciója, amelyhez célzott kormányzati támogatásokra lesz szükség. "Örömmel jelentem, hogy a miniszterelnök úrtól ígéretet kaptam arra, hogy ezek a források a rendelkezésünkre fognak állni" - fogalmazott Lovász László, aki elmondta azt is: jelentősen javult a kutatóintézetek műszerezettsége, az elmúlt években több milliárd forintot költöttek erre a célra.

Az MTA elnöke a Természettudományi Kutatóközpont anyagi helyzetéről szólva úgy fogalmazott: az átvilágítás nem talált tudatos csalásra utaló nyomot, a lehetőségeken túllépő kiadások pedig a kutatási célokat szolgáltak.

Lovász László beszámolójában - amelyet 313 igen és 48 nem szavazattal fogadott el a közgyűlés - három nagy kutatási
velemenyezd, 2016. május 02. hétfő, 14:20
Tíz alkotás került a Versmaraton énekmondó versenyének döntőjébe
A Versmaratont szervező Magyar Napló Kiadó MTI-hez eljutatott közleménye szerint a megmérettetésre 67 kortárs költemény megzenésítésével pályáztak. A döntősöket a Harcsa Veronika énekesből, Csík János népzenészből, Dinnyés József zeneszerzőből és előadóművészből, Stifner Gábor rádiós szerkesztőből és Farkas Tiborból, a K11 Művészeti és Kulturális Központ művészeti vezetőjéből álló szakmai választotta ki.

A tíz kiválasztott produkció között van Egyed Emese A meséről című verse a JaMese formáció feldolgozásában, Both Balázs Imádság éjfélkor című költeménye Szilas Miklós előadásában, és Szentmártoni János egy írása a Hangraforgó együttes tolmácsolásában. A Magyar Pite formáció Lackfi János Helyben utazók című versét zenésítette meg, a Röppentő Zenekar pedig Rózsássy Barbara A naphoz című költeményét fogja előadni.

A döntősök közt található a TáncReakció formáció Lackfi János Vízi szerelem című versével, Bornemissza Ádám egy Zsille Gábor-költeménnyel, és Miskolci István is, aki Kukorelly Endre Ha
velemenyezd, 2016. március 22. kedd, 15:44
Csillagász és nyelvész is van a Junior Prima Díj nyertesei között tudomány kategóriában
mellett Bordács Sándor (fizika), Bödör Csaba (orvostudomány), Enyedi Balázs (orvostudomány), Höfler Lajos (kémia), Lekli István (orvostudomány), Nagy G. László (biológia) és Pozsgay Balázs (fizika) vehette át az elismerést - közölte az MTI-vel a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), a Junior Prima Díj magyar tudomány kategóriájának társalapítója.

Az idei díjazottakat az MFB által felkért bizottság választotta ki elismert tudósoktól, kutatási intézményvezetőktől kapott ajánlások alapján.

A díjazottakat Lovász László, az MTA elnöke és Németh Lászlóné, a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár köszöntötte szerdán. Németh Lászlóné az ünnepségen azt mondta: "A fiatal tehetségek elismerése és támogatása befektetés a jövőbe, amely Magyarország fejlődését szolgálja".

A Prima Primissima Díj 2005-ben egészült ki a területi Prima-díjak rendszerével, 2007 óta pedig önálló díjjal jutalmazzák a fiatal kiválóságokat. Az elismerésnek öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló
velemenyezd, 2014. november 26. szerda, 19:12
Önkormányzat 2014 - Polgármesterek - Jász-Nagykun-Szolnok megyei kistelepülések - EREDMÉNY
(Független)

Jászfényszaru - Győriné Dr. Czeglédi Márta Mária (Független)

Jászivány - Tari András (FIDESZ-KDNP)

Jászjákóhalma - Terjéki Tünde (Független)

Jászkisér - Hajdú László Sándor (Független)

Jászladány - Drávucz Katalin (Független)

Jászszentandrás - Banka Ferenc (FIDESZ-KDNP)

Jásztelek - Tóth Nóra (FIDESZ-KDNP)

Kenderes - Pádár László Károlyné (FIDESZ-KDNP)

Kengyel - Nagy Szilárd (FIDESZ-KDNP)

Kétpó - Keresztes Péter Pál (FIDESZ-KDNP)

Kőtelek - Lovász Tibor (Független)

Kuncsorba - Rédai János (MSZP)

Kunhegyes - Szabó András (FIDESZ)

Kunmadaras - Guba László Albert (FIDESZ-KDNP)

Kunszentmárton - Wenner-Várkonyi Attila (FIDESZ-KDNP)

Martfű - Dr. Papp Antal (Független)

Mesterszállás - Kiss Gábor (Független)

Mezőhék - Fórizs Ágnes Karolina (Független)

Nagyiván - Lajtos István (Független)

Nagykörű - Dr. Veres Nándor Mihály (Független)

Nagyrév - Burka István (Független)

Öcsöd - Molnár Bálint Gábor
velemenyezd, 2014. október 13. hétfő, 11:33
x
-küldtem...1949. 08. 7.-Születésnapomra kaptam2013
Kőrösi Gáborné TVN- -küldtem ..1948.08.10- Születésnapomra kaptam2013....
Zbyszewski Grzegorzné [Zsóka] - IWIWküldtem..................1943. aug. 13.
Csukásné Tóth Mária-Facebook -küldtem....1956.08. 15.-Születésnapomra kaptam2013
Szakács Zoltánné - .........................1947.08. 25. .-Születésnapomra kaptam2013
Horváth Ferencné - 1952. aug. 28. - Születésnapomra kaptam2013....


Szeptember
Lovász Ágnes-...............1944. szept. 4. .- Köszöntés elküldve .-Születésnapomra kaptam2013
Magyari Lászlóné-1954. 09. 6.- Köszöntés elküldve .-Születésnapomra kaptam2013
Horváthné Foltányi Márta - 1951. 09 7..- Köszöntés elküld - Születésnapomra kaptam2013....

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Albert Csabáné - Születésnapomra kaptam2013............1947.02 16
Antal Mária -
nagyuska, 2014. szeptember 09. kedd, 20:58
Palotanegyed Fesztivál - 150 ingyenes program 15 helyszínen
A programokat egyebek mellett a Múzeumkertben, a Szabó Ervin téren, a Muzikum Klubban, az Építész udvarban, valamint a kerület terein, utcáin rendezik - közölték a szervezők az MTI-vel.

A sorozat a Szent Iván-ünnep - NapÉjZene Fesztivállal kezdődik jövő szombaton. A hagyományoknak megfelelően szombat reggel a közönség bevonásával egy több méter átmérőjű mandalát építenek kövekből és virágokból. A kész alkotáson vasárnap este ezernyi mécses gyullad majd fel Lovász Irén és Gulyás Anna énekével kísérve. Emellett kihagyhatatlan látvány és élmény lesz a szombat esti tűzugrás és a szerelmes ifjak összeéneklése is.

A Palotanegyed Fesztivál még öt kiemelt, tematikus hétvégét, a MÁV Székház és a Párbeszéd Háza Dísztermében pedig számtalan komolyzenei és dzsesszkoncertet foglal magába.

A három hónap alatt a jó hangulatról többek között olyan zenészek gondoskodnak, mint Bognár Szilvia, a Besh o droM, Ferenczi György és a Rackajam, Dresch Mihály, Herczku Ágnes, a Kaláka, a Kerekes Band, Palya Bea,
velemenyezd, 2014. június 14. szombat, 09:31
x
[Ági,Ágica]

922: Én így csinálom a tarhonyát:
Teflon edénybe kis olajon megpirítom világos barnásra. Öntök rá annyi vizet, hogy ellepje, lefedem és forralom lassú tűzön. Mikor elfőtte majdnem teljesen a vizét újra öntök rá,kicsit többet mint elsőre, hogy jól elfödje. Lefedve lassú tűzön tovább forralom, /kóstolom/ míg a víz majdnem elpárolgott. Lezárom, FEL NEM ELEMEL A FEDŐT csak kb. 10 perc múlva. Akkor peregni fog és puha is.
#923
2010. május 12. 11:40
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2010. május 11. 14:53
Válaszolj!

Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Bácskai csirkemáj,pirított tarhonyával :
Hozzávalók:
50-60 dkg csirkemáj
2 közepes vöröshagyma
2 nagyobb zöldpaprika
2 paradicsom
pirospaprika
1 kávéskanál majoranna (vagy Major Anna :) :) :) :) )
A tarhonyához:
25-30 dkg tarhonya
kétszer annyi sós víz mint a tarhonya
1
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 17:21
x
szegfűszeget. Csak annyi gyümölcslevet öntünk rá, amennyi egy ujjal lepi el a héjat. Felforraljuk, és 10 percig főzzük, majd a másik fazékban lévő birsalmára szűrjük a levét. A birsalmás levet felforraljuk, és 4 percig főzzük. Közben a pudingport simára keverjük a kefirrel, és behabarjuk vele a forrásban lévő levest, csak azután ízesítjük a kristálycukorral.
Elkészítési ideje: kb. 30 perc.
#849
2008. november 6. 09:40
Válaszolj!

Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

847: Mehetek ebédre ? Nagyon szeretem a "paszuly" levest füstölt hússal.Nagymamám tudta a világon legjobban főzni,olyan debreceniesen.
#848
2008. november 6. 09:15
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 6. 09:07
Válaszolj!

korzistka gavrila /gabor/ [g...

Mai menu;;;nekem ,paszuly leves fustolt hussal,paraszt palacsinta toltve, dinsztelt kaposztaval,
nagyuska, 2014. június 07. szombat, 00:28
x
[körlevel... 2008. augusztus 8. 18:50
Válaszolj!

Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

Sziasztok !
Előkerültem én is, 14 kg öszibarack, és 30 kg paradicsom eltevése áll mögöttem..Tehát, megint valahol,együtt voltunk, és mégsem.
Kellemesen elfáradtam. Biztosan Ti is!! még egy kis gépezés és utána alvás ...Jó éjt mindenkinek!!!
#395
2008. augusztus 8. 18:50
Válaszolj!

Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Hozzávalók 30 gombóchoz:
1 kg krumpli
1 tojás
30 dkg rétesliszt
30 szilva (15 kajszibarack)
25 dkg zsemlemorzsa
12 dkg zsír, 2 dkg vaj
10 dkg porcukor
1-2 mokkáskanál őrölt fahéj, só
#394
2008. augusztus 8. 07:40
Válaszolj!

Várhegyi Jutka Winterné [41-...

391: Sokat. 23 kg-t. 16 órára fejeztem be. Köszi a jó receptet,
nagyuska, 2014. június 01. vasárnap, 15:09
1/5
Képek, videók
A föld előkészítése, tali
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:41
A föld előkészítése talic
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:40
A föld előkészítése gereb
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:39
forma előkészítése
barbette
2010. január 10. vasárnap, 16:35
anyag előkészítése.bmp
csipkerozsi
2009. május 05. kedd, 12:57
Az anyag előkészítése
totyimotyi
2007. november 18. vasárnap, 11:55
articsóka előkészítése
limara
2007. május 26. szombat, 09:53
béri balog ádám.png
chillik
2016. szeptember 07. szerda, 15:30
Balogh Ádám Fekete Karács
mester126mari
2013. december 19. csütörtök, 16:17
szekszárd balogh ádám muz
lacipecsenye
2012. április 04. szerda, 19:34
Béri Balogh Ádám együttes
ludysi
2009. augusztus 26. szerda, 08:54
balogh ádám
bogyoka19
2006. szeptember 29. péntek, 11:38
Horn Gyula az 1989-es MSZ
furaila
2018. október 21. vasárnap, 12:52
O.V. -Horn Gyula.jpg
agica2004
2017. május 19. péntek, 20:13
O.V. - Horn Gy..jpg
agica2004
2017. május 19. péntek, 19:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.