Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 11:09 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Urquhart vára Skóciában
Urquhart vára Skóciában, a Loch Ness mellett, az A82-es főut mentén, Fort William és Inverness között található. Közel fekszik Drumnadrochit faluhoz. Bár manapság teljesen romos állapotban van, a középkori Skócia egyik legnagyobb erőssége volt. Maradványaiban is lenyűgöző, előkelően terpeszkedik el a dombtetőn, folyamatosan szemmel tartva a tavat. A Nessie, a "Loch Ness-i szörny" utáni kutatások is többnyire a vár környékén zajlanak.

Urquhart vára, a lakótorony romjai

A vár története Szent Kolumba idejében kezdődhetett, a 6. században, mikor valószínűleg a vár elődjére tesz utalást Adomnán a Life of Columba (Kolumba élete) című művében. Ez lehetett az a bizonyos Airchartdan nevű hely, amelyet Kolumba felkeresett a 6. század második felében, az északi piktek királyához, Brudéhoz tett egyik utazása során. Airchartdanban Kolumba keresztény hitre térítette a halottas ágyán fekvő
schuro, 2018. április 16. hétfő, 15:53
Urquhart vára Skóciában...
Urquhart vára Skóciában, a Loch Ness mellett, Fort William és Inverness között található.
Közel fekszik Drumnadrochit faluhoz. Bár manapság teljesen romos állapotban van,
a középkori Skócia egyik legnagyobb erőssége volt. Maradványaiban is lenyűgöző,
előkelően terpeszkedik el a dombtetőn, folyamatosan szemmel tartva a tavat.
A Nessie, a ,,Loch Ness-i szörny" utáni kutatások is többnyire a vár környékén zajlanak.
skorpiolilike, 2018. január 15. hétfő, 15:44
Turisták látták a a Loch Ness-i szörnyet
Az erősen vitatott létezésű skóciai hüllő a mai napig lázban tartja a Ness-tó környékére látogatókat. Évről évre valaki megpillantja a távolból, észreveszi, hogy a szörny kidugja a fejét a vízből, és akkor mindenki megnyugodhat, hogy Nessie - vagy még inkább a legendája - még életben van.
Csakhogy éppen az utóbbi időben kezdhettek aggódni a helyiek, mert már nyolc hónap is eltelt anélkül, hogy bárki is kiszúrta volna a ködös távolban a szörnyeteget, felröppent a hír, hogy meghalt Loch Ness leghíresebb teremtménye. A mindig megbízható Daily Mail viszont most az írja, hogy nincs ok az aggodalomra. Az utóbbi napokban vagy megnőtt a szemfüles turisták száma, vagy Nessie volt olyan kegyes mostanában, hogy kétszer is megmutatkozott az embereknek. Az egyik esetről videó is készült: a vízből egy hosszú nyaknak tűnő tárgy vagy élőlény látszik ki, ami mozog is. Nincs kétségünk afelől, hogy ez mi lehet...

Loch Ness Monster Sighting 7th May 2017 About 9am videó
maroka, 2017. május 12. péntek, 15:35
Történetek!
4 rejtélyes eset, ami talán örökre titok marad


Számtalan rejtélyes történetet ismerünk, és ezeket egy legyintéssel el is intézzük, hogy biztos az egész csak kitaláció. ALife.hu azonban újabb különös legendákról szerzett tudomást, amiket most megoszt veletek.

1. Ogopogo legendája

A Loch Ness-i szörnyről biztosan sokat hallottál már, az Okanagan-tavi lény azonban kevésbé ismert. A furcsa szerzet akár Nessie rokona is lehetne, ő azonban Kanadában, pontosabban Brit Columbiában "él". Az őslakosok legendája szerint Ogopogo egy rémséges sárkánygyík, aki a tó fenekén rejtőzik. A lény 1872-ben bukkant fel először, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, igen sokan "látni vélték" azóta - a szemtanúk szerint a szörny kb. 6-15 méter hosszú lehet. Ahogy Loch Ness esetében Skóciában, úgy a víziszörny-biznisz az Okanagan-tónál is virágzik: évente rengeteg turista keresi fel a környéket, hogy lencsevégre kaphassák a szörnyet, aki egyelőre továbbra sem hajlandó
piroska0101, 2017. január 27. péntek, 18:39
A történelem 100 legfontosabb fotója - 2. (33 kép).
minden idők száz legnagyobb hatású fotója látható. A magazin szerkesztői történészekkel, képszerkesztőkkel és kurátorokkal is beszéltek világszerte.

Gyermekmunkás lány a szövödében, 1908. Fotó: Lewis Hine

Mahatma Gandhi, 1946. Fotó: Margaret Bourke-White

A Loch Ness-i szörny híres, 1934-ben készült képe később hamisítványnak bizonyult.

A Soweto-i diákmészárlás első áldozata Hector Pietersen, 1976. június 16. Fotó: Sam Nzima

Észak-Korea, 2013. Fotó: David
schuro, 2016. november 26. szombat, 17:46
Brit EU-népszavazás - Megtévesztéssel és összeesküvés-elméletek gyártásával vádolja az EU-párt a Brexit-tábort
valamint a brit üzleti vállalkozások egybehangzóan a Brexit gazdasági kockázataira hívták fel a figyelmet.

"Ez nem összeesküvés, hanem konszenzus" - mondta a brit pénzügyminiszter, arra utalva, hogy a Brexit-párti tábor rendre önös érdekűnek bélyegzi és elveti a nemzetközi pénzügyi szervezetek figyelmeztetéseit. Osborne a Brexit-tábor vezetőit azokhoz az összeesküvés-elméleteket gyártó csoportokhoz hasonlította, amelyek szerint például hazugság volt a holdutazás, vagy a brit kormány tudja, de titkolja a Loch Ness-i szörny hollétét.

"A világ leghitelesebb és legfüggetlenebb szakértői mondják el véleményüket (...), és utána sorra érkeznek a dühödt levelek arról, hogy ez az egész egy óriási összeesküvés" - fogalmazott a brit pénzügyminiszter. Hozzátette: "egyszerűen hihetetlenek" azok az állítások, hogy Nagy-Britannia valamiképp gazdasági következmények nélkül megúszhatná a kilépést az EU-ból. Aki ezt mondja, az nem őszinte az emberekkel - mondta Osborne.

A választók félrevezetésével vádolta a
velemenyezd, 2016. június 05. vasárnap, 12:52
10 dolog, amit mindenki ismer, aki egy horgásszal él együtt
Pontosan tudod, hogy mit jelent “a még egyet bedobok és indulok haza."

4 Már meg sem próbálsz rájönni, hogy mi a különbség a különböző botok között, és miért kell megint egy új. Legalább megvan a szülinapi/karácsonyi ajándék is!

5 Több halas fotód van a horgászról, mint közös képetek. Szelfik? Az esetek 90%-ában halat is tartalmaznak.

6 HALSZAG.

7 Legendák a folyóban/tóban élő, halakról. Mindenki hallott már az 50 kilós amúrról és a helyi Loch Ness-i szörnyről, aki csak párévente úszik fel a víz felszínére, hogy megmutassa magát.

8 Ha nagyobb vízfelületet láttok, egyből szóba kerül, hogy milyen halak lehetnek benne. Nyaraláskor a vízparti móló megtekintése, helyi horgászok felszerelésének méregetése kötelező program.

9 Már te is tudod, hogy damilból sose elég. Ahogy egyéb horgászcuccokból sem: mindig van egy jobb bottartó, egy jobb szák, egy még jobb ólom. A beruházások lehetőségei végtelenek...

10
jozsef_olah_9843, 2016. március 10. csütörtök, 10:37
Huszonöt éve kutatja a Loch Ness-i szörny rejtélyét egy brit férfi
Steve Feltham a Loch Ness partján él, Angliából költözött oda, hogy megoldja a szörny rejtélyét. Névjegykártyáján az áll: szörnyvadász.

"2016-ban vadonatúj víz alatti kamerát akarok venni, hogy végre kiderítsem, mi történik a tó fenekén" - idézte a The Press and Journal, Skócia legrégebbi, 1747 óta működő napilapja az 52 éves férfit, aki azt mondta, elszántsága mit sem csökkent az évek alatt. "Lenyűgöző ez a hely, még mindig izgalom tölt el, amikor reggelente felkelek."

Steve Feltham egyáltalán nem hisz a valóságtól elrugaszkodott elméletekben a szörnnyel kapcsolatban. Ellenkezőleg, az elmúlt 25 év jó részét azzal töltötte, hogy megcáfolja az arról szóló vad elképzelések némelyikét, hogy mi van (vagy nincs) a tóban. Elképzelhetőnek tartja ugyanakkor, hogy valamikor, talán úgy száz éve, európai harcsákat telepítettek a tóba. "Ezek a halak akár négy méter hosszúra is megnőhetnek, és elélhetnek vagy száz évig" - magyarázta, megjegyezve, hogy ez még mindig hihetőbb elmélet annál, mint hogy egy
velemenyezd, 2016. január 02. szombat, 07:03
Ötvenezer fontot ajánlanak egy Loch Ness-i szörnnyel készült szelfiért
A rendezők nem titkolt reménye, hogy a felhívás révén még többen vágnak neki a több mint 42 kilométeres távnak a skót vidéken - írta a The Press and Journal, Skócia legrégebbi, 1747 óta működő napilapja.

A szeptember 27-i versenyre már így is több mint 30 országból, köztük Tanzániából, Ausztráliából, Japánból és Oroszországból jelentkeztek részvevők, a határidő szerdán jár le, de klubok, jótékonysági kezdeményezések és külföldiek nevezését még utána is elfogadják.

"Loch Ness világszerte ismert táj, amely a Föld minden sarkából vonz látogatókat. A tó partján vezető út meglehetősen nehéz terep, de a látvány miatt megéri teljesíteni a távot" - fogalmazott Malcolm Sutherland, a maraton főszervezője.

A versenynek hagyományosan ezrek vágnak neki.(https://www.pressandjournal.co.uk/fp/news/inverness/622745/could- you-snap-a-nessie-selfie-and-run-a-marathon/)
velemenyezd, 2015. július 01. szerda, 09:11
Meghökkentő műholdképek a Google Earth-től
Koncentrikus körök, New Castle, Colorado, Egyesült Államok


21. Titokzatos alakzat, Nevada, Egyesült Államok


22. Majompofa - Oroszország


23. loch Ness-i szörny, Huara, Tarapacá, Chile


24. Titokzatos minták a sivatagban, Kína


25. Kifutópályák a sivatag közepén, Eloy, Arizona, Egyesült
schuro, 2015. május 03. vasárnap, 21:45
Loch Ness-i szörny ihlette merőkanál.
Ototo híres dizájner tervezte Loch Ness-i szörny ihlette merőkanál.
schuro, 2015. január 29. csütörtök, 20:22
Titkok
4 rejtélyes eset, ami talán örökre titok marad


Számtalan rejtélyes történetet ismerünk, és ezeket egy legyintéssel el is intézzük, hogy biztos az egész csak kitaláció. ALife.hu azonban újabb különös legendákról szerzett tudomást, amiket most megoszt veletek.

1. Ogopogo legendája

A Loch Ness-i szörnyről biztosan sokat hallottál már, az Okanagan-tavi lény azonban kevésbé ismert. A furcsa szerzet akár Nessie rokona is lehetne, ő azonban Kanadában, pontosabban Brit Columbiában "él". Az őslakosok legendája szerint Ogopogo egy rémséges sárkánygyík, aki a tó fenekén rejtőzik. A lény 1872-ben bukkant fel először, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, igen sokan "látni vélték" azóta - a szemtanúk szerint a szörny kb. 6-15 méter hosszú lehet. Ahogy Loch Ness esetében Skóciában, úgy a víziszörny-biznisz az Okanagan-tónál is virágzik: évente rengeteg turista keresi fel a környéket, hogy lencsevégre kaphassák a szörnyet, aki egyelőre továbbra sem hajlandó
piroska0101, 2015. január 23. péntek, 16:36
1/6
Képek, videók
Skóciában
sanci81
2017. január 26. csütörtök, 17:49
Stalker vár Skóciában.jpg
pacsakute
2016. november 23. szerda, 21:32
Kastény Skóciában.jpg
pacsakute
2013. augusztus 10. szombat, 15:53
Edinburgh vára Skóciában
spakimre
2011. március 01. kedd, 09:43
Skóciában vagyunk
spakimre
2011. február 06. vasárnap, 10:40
Loch Ness - várrom.jpg
pacsakute
2016. november 23. szerda, 23:44
Loch Ness-i.gif
szicu
2014. április 11. péntek, 19:34
Loch-Ness-Monster-Latt e-A
orsi1
2013. február 21. csütörtök, 19:35
loch_ness.jpg
andomanyi
2012. május 24. csütörtök, 08:56
Loch Ness/Urquart vára/Sk
pacsakute
2012. február 19. vasárnap, 09:54
A Loch Ness-i szörny
spakimre
2011. március 01. kedd, 09:45
Loch Ness
spakimre
2011. február 06. vasárnap, 10:36
Le monstre du Loch Ness.j
szalai0913
2010. június 03. csütörtök, 19:13
Skócia Loch Ness 2.jpg
megyerimihaly
2009. március 30. hétfő, 19:47
Loch Ness felé
kabdeboklara
2008. július 19. szombat, 09:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.