Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 23:18 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerikai előválasztás - Biden sajnálkozik az afroamerikaiakat sértő nyilatkozata miatt
azt állította, hogy nem is vagyunk feketék" - írta a mikroblogon Scott szenátor. Televíziós nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy régóta nem hallott "ilyen arrogáns és lekezelő" megjegyzést. Egyúttal emlékeztetett arra is, hogy Biden támogatott 1990-ben egy olyan büntetőjogi törvényt, amelynek nyomán több afroamerikai férfit börtönöztek be, mint korábban bármikor. A szenátor leszögezte: éppen a Trump-kormányzat által előterjesztett büntetőjogi reform korrigálta Joe Biden e téren elkövetett hibáit.

Lindsey Graham dél-karolinai republikánus szenátor szerint Biden szavai "igazán sértőek voltak, de ritka és őszinte bepillantást engedtek a liberális gondolkodásmódba". Graham hozzáfűzte: "a liberálisok úgy hiszik, hogy nem lehetsz fekete, spanyolajkú, nő, vagy intelligens ember, ha nem a liberális elképzelésnek megfelelően nyilatkozol meg".

Robert L. Johnson, a BET (Fekete Szórakoztató Televízió) nevű műholdas és kábelcsatorna afroamerikai társalapítója rasszistának és arrogánsnak minősítette Bident, és
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 07:04
Amerikai előválasztás- Biden: az az afroamerikai, aki Trumpra szavaz, "nem igazán fekete"
A New York-i afroamerikai közösség egyik rádiójának adott csaknem húszperces interjúja végén a műsorvezető kijelentette, hogy ha New Yorkban jár, várják a stúdióban, mert "még sok kérdést kell átbeszélni". Biden válaszában úgy fogalmazott: "Sok kérdést? Ha problémája van, hogy döntsön, mellettem áll-e vagy Trump mellett, akkor maga nem is fekete" - vágta oda az afroamerikai műsorvezetőnek.

"Ennek semmi köze Trumphoz, ennek ahhoz van köze, hogy szeretnék valamit a saját közösségem számára" - válaszolt a műsorvezető, mire Bidenemelt hangon azt kezdte fejtegetni, hogy az amerikai feketék körében ő igenis, népszerű.

Biden szavai nagy visszhangot keltettek az amerikai médiában, továbbá republikánus politikusok körében is. Tim Scott afroamerikai republikánus szenátor a Twitteren bírálta élesen Bident, majd nyilatkozatban is elítélte a demokrata párti politikust. "1,3 millió fekete amerikai 2016-ban már Trumpra szavazott. Joe Biden pedig mindannyiunkról azt állította, hogy nem is vagyunk feketék" -
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 22:13
Koronavírus - Negatív lett Donald Trump vírustesztje
A Stephanie Grisham szóvivő által kiadott közlemény leszögezte: "egy héttel azt követően, hogy a brazil küldöttséggel találkozott Mar-a-Lagóban, az elnök változatlanul tünetmentes. Napi kapcsolatban vagyok a CDC-vel (Országos Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ), és a Fehér Ház koronavírus-munkacsoportjával" - írta.

Trump a múlt hétvégén vendégül látta mar-a-lagói klubjában Jair Bolsonaro brazil elnököt.

Donald Trump szombat délelőtti sajtókonferenciáján már bejelentette, hogy szombatra virradóan elvégezték rajta a vírustesztet, és hogy testhőmérséklete "teljesen normális".

Az elnök korábban többször is elmondta, hogy nem aggódik az esetleges fertőzés miatt, noha Bolsonaro kommunikációs igazgatójánál, Fabio Wajngartennél diagnosztizálták a betegséget, a brazil nagykövetnél pedig péntek este állapították meg a fertőzöttséget. Nestor Forster nagykövet Wajngarten fertőzöttségének diagnosztizálása után azonnal önkéntes karanténba vonult. Bolsonaro elnököt nem találták
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 07:04
Amerikai előválasztás - Lindsey Graham: "kemény feladat lesz" legyőzni Bident
A befolyásos szenátor közölte: ezt az álláspontját megvitatta Donald Trump elnökkel is. Hozzátette azonban, hogy szerinte csak Trumpon múlik, hogy nyer vagy veszít a novemberi elnökválasztáson.

Joe Biden elemzőket is meglepő kiváló szereplését a keddi előválasztásokon sok okkal magyarázzák az Egyesült Államokban. A The New York Times című napilap szerint Biden egyenesen "csodát hajtott végre".

A CNN hírtelevíziónak nyilatkozók azt hangoztatták: a győzelem azt jelzi, hogy a Demokrata Pártban egyértelműen a mérsékeltek vannak többségben.

A Fox televízió kommentátora úgy vélekedett, hogy egyedül Bidennek sikerült a nagy afroamerikai közösségek bizalmát elnyernie, kivált azt követően, hogy az egyik legbefolyásosabb afroamerikai politikus, Jim Clyburn dél-karolinai képviselő a támogatásáról biztosította őt.

A Huffington Post című portál az elővárosokban és a kisvárosokban élők támogatásában, az amerikai közszolgálati rádió (NPR) pedig abban látta Biden győzelmének egyik okát, hogy a
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 18:12
Impeachment - A demokrata és a republikánus szenátorok a tárgyalásra beidézendő tanúkról vitáznak
Háztól és tanúkat idézzenek be a szenátusi tárgyalásra. "A lényeg: az igazságot keressük" - fogalmazott a New York-i politikus, és leszögezte: szerinte ennek kiderítése négy republikánus szenátor felelősségén múlik.

A dokumentumok bekérésének és tanúk beidézésének megszavazásához 51 voks szükséges a szenátusban. A demokratáknak 47 szenátori székük van, tehát négy republikánus politikust kellene meggyőzniük, hogy velük voksoljanak.

Külön tartott sajtótájékoztatójukon a republikánusok nevében Lindsey Graham dél-karolinai szenátor bírálta Schumert. Leszögezte: a demokrata párti politikus képtelen újat mondani, csak a dokumentumok bekérésének és a tanúk behívásának óhaját ismételgeti.

Graham szenátor hangsúlyozta: az impeachment-menedzserek - akik a szenátusi tárgyaláson a Trump elleni vádpontokat és emelletti érveiket terjesztik elő - "nagyon szakszerű, nagyon tiszteletre méltó módon" terjesztik elő ügyüket, csakhogy egy idő után - Graham megfogalmazásában - "zsibbasztóak".

Péntek
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 19:52
Iráni-amerikai viszály - Washington megtiltotta a légiközlekedést az iraki, az iráni légtérben és az Öböl-térsé
jelentette be az amerikai polgári járatok biztonságának garantálására, szerte a világban. Később közleményben tudatta a tilalmat, megjegyezve, hogy a hivatal egyezteti lépéseit az amerikai nemzetbiztonsági szervekkel, s egyben megosztja információit a külföldi polgári repülőtársaságokkal is.

Az amerikai sajtóban megjelent információk szerint a tajvani China Airlines és a szingapúri légitársaság (SIA) is megváltoztatta kedden éjjel járatainak útvonalát, hogy elkerülje a konfliktusos térséget.

Lindsey Graham dél-karolinai szenátor, az egyik legbefolyásosabb republikánus politikus kedden este a Fox televíziónak adott interjújában "háborús cselekedetnek" minősítette az iráni csapásméréseket. Graham fontosnak tartotta elmondani azt is, hogy telefonon vitatta meg a kialakult helyzetet Donald Trump amerikai elnökkel. Azt mondta: az elnök válaszul Irán katonai vagy akár olajlétesítményeire is csapást mérhet.

A szenátor "üzent" az irániaknak is. Szembefordulva a kamerával közölte: "A sorsotok a saját
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 07:05
Egy republikánus szenátor gátolni fogja az örmény népirtásról szóló határozat elfogadását
Az amerikai képviselőház október végén elsöprő többséggel, 405:11 arányban fogadta el azt a határozatot, amely népirtásnak minősítette mintegy másfélmillió örmény lemészárlását, amelyet az Oszmán Birodalom követett el a 20. század elején.

Lindsey Graham szenátor először Donald Trump amerikai elnök és Recep Tayyip Erdogan török államfő szerdai találkozója után vetette fel a határozat várható elutasítását a szenátusban, majd ezt csütörtökön is megismételte. A szenátor közölte: a képviselőháznak meg kell próbálnia átírni a határozatot.

Az örmény népirtás képviselőházi elismerését Ankara elutasította, és az amerikai elnökkel tartott közös sajtókonferenciáján szerdán Erdogan államfő külön is kitért az ügyre. Mint mondta: a törvényhozók döntése beárnyékolta a török-amerikai kapcsolatokat.

A képviselőházi határozat csakis akkor válik hivatalos politikai állásfoglalássá, ha a képviselőház mellett a szenátus is elfogadja, majd az Egyesült Államok elnöke kézjegyével törvényerőre emeli. Az amerikai
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:28
A demokraták elutasítják a republikánusok javaslatát Joe és Hunter Biden, továbbá a kiszivárogtató meghallgatás
A republikánus törvényhozók nevében Devin Nunes kaliforniai képviselő még szombaton ismét előterjesztette azt a javaslatot, hogy a Donald Trump amerikai elnök alkotmányos elmozdítását célzó eljárás (impeachment) előtti meghallgatásokra idézzék be Joe Bident és fiát, továbbá a hivatalosan meg nem nevezett kiszivárogtatót és más, az ügyben feltételezhetően érintett személyeket. Ezt a hét elején Jim Jordan ohiói republikánus képviselő már javasolta.

Nunes javasolta egyúttal Adam Schiff, a képviselőház hírszerzési bizottsága elnökének meghallgatását is. A Schiff vezette testület egyike annak a három képviselőházi bizottságnak, amely a meghallgatásokat tartja.

Schiff levélben utasította el a republikánus javaslatot. "A bizottság nem fogja megkönnyíteni Trump elnöknek és kongresszusi szövetségeseinek, hogy fenyegethesse, megfélemlíthesse a kiszivárogtatót, bosszút állhasson azon, aki bátran megnyomta a vészcsengőt" - írta a levélben a kaliforniai demokrata párti politikus.

A kiszivárogtató
velemenyezd, 2019. november 10. vasárnap, 22:22
Terrorizmus - Mike Pence: az al-Bagdadi elleni rajtatütés Donald Trump határozottságának bizonyítéka
Mike Pence - Donald Trumphoz hasonlóan - Amerika számára "nagyszerű napnak" nevezte al-Bagdadi likvidálásának napját. Egyben a rajtaütést végrehajtó amerikai különleges erők "bátorságát és professzionalizmusát" is dicsérte.

Az alelnök a CBS televízió Szemben a nemzettel című, szokásos vasárnapi politikai vitaműsorában elmondta: a Fehér Ház washingtoni idő szerint szombaton reggel kapott olyan hírszerzési információkat, amelyek nyomán az elnök meghozta a döntést a cselekvésre.

"Hihetetlen volt a Fehér Házban az eseményekkel egyidejűleg követni a fejleményeket" - fogalmazott Pence. Hozzáfűzte: al-Bagdadi likvidálásának ugyan érzékelhető következménye lesz a terrorszervezetre, de az Egyesült Államok ezzel együtt sem hagyja abba a terrorizmus elleni küzdelmet.

Pence védelmébe vette az elnök döntését a szíriai csapatkivonásról. "Egy haditengerész édesapjaként nem lehetek eléggé hálás, hogy (Trump személyében) olyan főparancsnokunk van, aki mindig felteszi a kérdést, hogy vajon az amerikai
velemenyezd, 2019. október 27. vasárnap, 21:12
Donald Trump: egy "kis létszámú" amerikai csapat Szíriában marad
Közben az amerikai katonák a korábbi washingtoni bejelentésnek megfelelően elhagyták Szíria északkeleti vidékét.

Trump úgy fogalmazott: a Szíriában maradó kevés amerikai katona "Szíria teljesen más részén", részben a jordániai és az izraeli határhoz közel, részben pedig Irakhoz közel tartózkodik majd.

"Mindig is azt mondtam, hogy ha már oda megyünk, óvjuk meg az olajmezőket" - mondta az elnök a Fehér Házban újságíróknak. Hozzátette: e "korrekt védelem" érdekében az Egyesült Államok "talán a helyszínre küldhetné" az egyik nagy amerikai olajvállalatot.

Washington október 13-án, öt nappal a szíriai kurdok elleni török offenzíva utánjelentette be, hogy kivonja a mintegy ezer katonából álló kontingensét Szíriából. Az amerikai csapatkivonás gyakorlatilag már október 7-én megkezdődött, és a döntést ellenzők szerint Washington ezzel lényegében utat nyitott a kurd milíciák elleni török offenzívának. A kurd milíciák korábban az Egyesült Államok szövetségesei voltak az Iszlám Állam nevű
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 07:04
Török offenzíva - A török külügyminiszter nem tart az amerikai szenátorok által tervezett szankcióktól
tartja azt a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milíciát, amelyet Washington az utóbbi években - Törökország folyamatos bírálata ellenére - kiképzett és modern fegyverekkel látott el az Iszlám Állam terrorszervezet ellen folytatott harcában.

Az YPG 480 kilométer hosszan ellenőrzi Törökország délkeleti határának szíriai oldalát.

Cavusoglu a CNN Türk török hírtelevíziónak adott interjúban leszögezte: Ankara nemzetbiztonsági ügyekben nem engedhet.

Az amerikai törvénytervezet, amelyet Lindsey Graham republikánus és Chris Van Hollen demokrata párti szenátor vezetésével dolgoztak ki, befagyasztaná török vezető politikusok, köztük Recep Tayyip Erdogan elnök és Cavusoglu esetleges amerikai javait, vízumkorlátozásokat vezetne be török kormányzati tisztségviselőkkel szemben, illetve szankcionálná az ország hadi és energetikai szektorát.

Cavusoglu szerint Graham "olyan ember, aki egyik szavával ellentmond a másiknak".

A török külügyminiszter egyúttal bejelentette, hogy a szerdán
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 20:32
Török offenzíva - Trump: ha a hadműveletek "nem lesznek emberségesek", akkor Washington tönkreteszi a török gaz
Az elnök az újságírók nógatására sem kívánta részletezni, hogy mit ért azon, ha egy katonai hadművelet "nem humánus", de ha ez így lesz - mondta -, akkor "eltörlöm (Törökország) gazdaságát". Trump az egyik újságírónak válaszolt így, aki arról faggatta: mit tesz, ha a törökök "eltörlik" a Föld színéről a szíriai kurdokat.

"A szankcióknál sokkal többet teszek majd" - mondta, és hozzáfűzte, hogy tavaly ugyanezzel a fenyegetéssel sikerült elérnie Ankaránál Andrew Brunson amerikai tiszteletes szabadon bocsátását.

Donald Trump visszautasította azokat a felvetéseket, miszerint az amerikai csapatok kivonása és ezzel az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harcban az amerikaiak szövetségeseiként harcoló kurdok cserbenhagyása után az Egyesült Államoknak nehéz lesz szövetségeket kötnie. "A szövetségek könnyen létrehozhatók" - mondta. Aztán azt hangoztatta, hogy a kurdok "a saját földjükért" és a saját jól megfontolt érdekeik miatt harcoltak együtt az amerikai katonákkal a dzsihadisták ellen.
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 00:02
1/10
Képek, videók
Nyilatkozat
sanci81
2017. május 07. vasárnap, 09:40
Nyilatkozat 01.jpg
chillik
2016. szeptember 21. szerda, 08:14
Nyilatkozat 02.jpg
chillik
2016. szeptember 21. szerda, 08:13
tiltó nyilatkozat ....jpg
dnemethk
2015. június 07. vasárnap, 09:17
nyilatkozat.jpg
dnemethk
2012. október 26. péntek, 23:39
Boross-Gulyás-nyilatko zat
furaila
2012. július 27. péntek, 08:43
lemondó nyilatkozat
agica2004
2012. április 09. hétfő, 16:23
nyilatkozat Öböl TV-nek
credo77
2008. február 23. szombat, 23:35
Előválasztás 2008
kmmmarika
2009. július 08. szerda, 14:50
Sose sajnálkozz.jpg
liliana01
2019. június 02. vasárnap, 14:25
Lindsey - marsal
novakferenc
2008. március 23. vasárnap, 00:46
Robert+De+Niro+Uma+Thu rma
liliana01
2019. szeptember 18. szerda, 19:01
roberta név.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:12
henike és roberta lánya..
zsokica45
2018. július 11. szerda, 10:39
rátonyi róbert.jpg
maroka
2018. július 01. vasárnap, 14:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.