Belépés
2019. november 15. péntek | 46. hét | 319. nap | 19:55 | Albert, Lipót
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
KDNP: mit tett a kormány az elmúlt években az erdőterületek növeléséért?

Juhász Hajnalka (KDNP) arra várt választ, mit tett a kormány az elmúlt években az erdőterületek megőrzéséért, növeléséért. "Az erdő minden szolgáltatása" a közjólétet szolgálja - fogalmazott.

Nagy István agrárminiszter válaszában közölte: az éghajlatváltozásra adott egyik jó válasz az erdőtelepítések növelése. A kormány ezért elindította az országfásítási programot, az állami cél, hogy idén ősszel és tavasszal 550 hektárral növeljék az erdőterületek nagyságát. Erdőtelepítési támogatások összegét is megemelték - tette hozzá.

DK: kik és naponta hányszor küldenek utasításokat kormányoldalról az MTVA-nak?

Gréczy Zsolt (DK) arról beszélt, hogy az MTVA perrel fenyegeti volt riporterét, Balogh Krisztinát, aki elmondása szerint azért távozott a közmédiától, mert elege lett "az 50-es évekre emlékeztető pártutasításokból". Kik és naponta hányszor küldenek a kormányoldalról utasításokat az MTVA-nak? - kérdezte a DK-s
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 16:51
Krónika 13. rész (szakképzés, napirend után)
MSZP: ez a javaslat egy beismerés

Kunhalmi Ágnes (MSZP) szerint a szakképzési rendszer átalakításáról szóló javaslat felér egy beismeréssel, mert teljesen más álláspontot képviselnek a kormánypártok, mint 9 évvel ezelőtt, a rendszer átalakításakor. Akkor még munkaalapú, most már tudásalapú társadalomról és élethosszig tartó tanulásról beszélnek, amely a képviselőnő szerint üdvözlendő, de ugyanakkor bizonyíték arra is, hogy nagy vehemenciával, de hozzá nem értéssel verték szét a szakképzés rendszerét 9 évvel ezelőtt.

Mint fogalmazott "százezer gyermekáldozat" kellett ahhoz, hogy rájöjjenek, jó minőségű szakemberekre, nem "egyszer használatos szakmunkásokra" van szükség.

Kunhalmi Ágnes azt is hangsúlyozta, hogy amióta a szakképzés szervezett formában része az oktatásnak, soha nem sikerült nagy biztonsággal előre jelezni, hogyan fognak alakulni a munkaerőpiaci igények.

DK: ennyi térugrás még a Millennium Falconnak is sok lenne

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció (DK)
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 21:39
Krónika 9. rész (pénzügyi közvetítőrendszer, egészségügyi törvények)
költségei is növekedtek, úgy az ellenőrzésé is, amit bevételekkel kell kompenzálni - válaszolta a felügyeleti díj növekedését ért kritikákra.

Az államadósságról szólva elmondta: jelentőn változott annak szerkezete, csökkent a külföldi kitettség.

A lakás-takarékpénztárakról közölte: a piaci szereplőknek képesnek kell lenniük vonzó termékeket kínálni állami támogatás nélkül is. Hozzátette: a kormány stratégiai döntése, milyen formában támogatja a lakásvásárlást.Az ülésen elnöklő Lezsák Sándor a vitát lezárta.

Egészségügyi tárgyú törvények jogharmonizációs módosítása

A digitális egészségügy fejlődéséből adódó változások, valamint uniós jogharmonizációs kötelezettségek indokolják az egészségügyi törvények módosítását - mondta expozéjában az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.

Horváth Ildikó szólt a vízvizsgálatokat érintő változásokról, valamint a betegekkel kapcsolatos információszolgáltatást érintő módosításokról.

A
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 16:28
Hős katonaorvosokra emlékeztek Budapesten
tudták, hogy következik Budapest ostroma és a világháborús veszteségek" - fogalmazott a miniszter, hangsúlyozva: akkor még nem tudták azt sem, hogy "ebből az identitásból, tradícióból megszületik a legtisztább forradalom, az 1956-os szabadságharc", amelynek aztán "elvágták a torkát".

Kásler Miklós a beszéde végén arra kért mindenkit, hogy mondjon el egy imát az elesett hős orvosokért, a világ harcterein életük kockáztatásával életeket mentő gyógyítókért, és azért hogy a jövőben ne legyen háború.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke parlamenti elfoglaltsága miatt nem vett részt a megemlékezésen. Az eseményen felolvasott köszöntőjében felidézte 1956. november 4-i személyes emlékeit, majd úgy fogalmazott: "a parlamenti ellenzék fenyegetett állapotot teremtett, idegen gondolatokkal és a parlamenti demokráciától idegen módon próbál zavart kelteni, káoszt teremteni".

"Demokratikus tehetetlenségükből csak annyira képesek, hogy meggyalázzák a mai gyásznapot, amikor
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 20:32
Átadták a Mindszenty-emlékérmeket a Parlamentben
A Mindszenty József egykori esztergomi érsekről, hercegprímásról elnevezett elismeréseket Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Mindszenty Társaság ügyvezető elnöke adta át az Országházban.

Lezsák Sándor köszöntőjében kiemelte: az ország, a Kárpát-medence és a világ magyarságának életében is lényeges a díjazottak munkássága, mindaz amit tettek, és amit tenni fognak.

Felidézte: Mindszenty József 63 évvel ezelőtt a Kossuth Rádióban elhangzott beszéde reményt adott a forradalom "feszültségekkel teli, zaklatott napjaiban". Másnap azonban megjelentek a tankok Budapesten, a körúton.

Lezsák Sándor megjegyezte, gyakran felteszi magának a kérdést, mit mondana Mindszenty József ma, harminc évvel a rendszerváltozás után, az "istentelenné váló Európában". Majd a főpapot idézte, aki szerint "minden egyénnek, minden nép minden egyes nemzedékének újra meg újra meg kell küzdenie a hitéért úgy, mint Jákobnak az Isten angyalával".

Kerényi Lajos piarista szerzetes "65 esztendei áldozatos és
velemenyezd, 2019. november 03. vasárnap, 15:11
Kövér László: a bűnök akkor teljesednek be, amikor elfelejtik azokat
emlékművet Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László avatta fel. A keresztény történelmi egyházak képviselői megáldották az emlékművet és imát mondtak az áldozatokért. Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija imája előtt röviden szólt arról is: a Tanácsköztársaság az ezeréves magyar történelem első olyan eseménye volt, amelyben Istent deklaráltan megtagadták.

Az eseményen mások mellett részt vett Boross Péter volt miniszterelnök, Varga Judit igazságügyi miniszter, Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke.

A 1934-ben leleplezett Nemzeti Vértanúk Emlékműve a Tanácsköztársaság 133 napos diktatúrája alatt elhunyt áldozat és a meggyilkolt Tisza István emlékét örökítette meg. A hatalmas - mintegy öt méter magasságú - kőpillér tetején egy - honfoglalás kori motívumokkal díszített - kőkoporsó látható. A pillér előtt Hungária női alakja, hátoldalán egy sárkánnyal küzdő férfialak áll. Az emlékművet 1945-ben - előre megszervezett
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 16:41
Orbán Viktor: Lezsák Sándor a magyar nemzeti kultúra szószólója
Méltatásában a miniszterelnök kiemelte: Lezsák Sándor azon dolgozik, hogy visszaadja a magyarság önbecsülését az egész Kárpát-medencében, mert enélkül nincs jövő, a nemzet önbecsülése pedig az egyes emberek önbecsüléséből adódik. "A mi dolgunk annyi, hogy a magyarok következő nemzedékeiben is elültessük az érzést", hogy magyarnak lenni a legnagyszerűbb dolog, ami történhet az emberrel - fűzte hozzá.

Az ünnepségen Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár ismertette: Áder János köztársasági elnök a miniszterelnök előterjesztésére adományozta a kitüntetést Lezsák Sándornak a rendszerváltoztatás harmincadik évfordulója alkalmából a szabad Magyarország megteremtésében és a hazai demokrácia kereteinek kialakításában, többek között a lakiteleki találkozók megszervezésével vállalt szerepe, valamint több évtizedes, közmegbecsülésnek örvendő közéleti pályája elismeréseként.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: régi adósságát törleszti Magyarország, amikor a nagykeresztet
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 15:41
Krónika 9. rész (ingatlan-nyilvántartás, ülésnap lezárása)
Attila (MSZP) azon meggyőződésének adott hangot, hogy a törvény az állampolgárok érdekét szoltálja.

Arató Gergely (DK) azt mondta, valóban egy technikai törvénymódosításról van szó, ami korábbi jogalkotási egyenetlenségeket igazít ki, megnyitja az utat az ingatlan-nyilvántartási rendszer fejlesztéséhez és egyszerűsíti az állampolgárok dolgát. A DK később alakítja ki az álláspontját, mert nem derül ki, hogy a javaslat hogyan érinti a forgalomképtelen önkormányzati vagyont - közölte.

Ezt követően Lezsák Sándor levezető elnök a vitát lezárta.

Tuzson Bence az elhangzottakra reagálva megköszönte a támogató hozzászólásokat. Hangsúlyozta, valóban meg akarják újítani az ingatlan-nyilvántartást. Az államtitkár rámutatott, hogy az ingatlan-nyilvántartás rendszere dogmatikai szempontok alapján is Mária Terézia korára vezethető vissza. A teljes nyilvántartást elektronikusan hozzáférhetővé kell tenni, de ezt várhatóan egy-két éves munkát igényel majd - hangsúlyozta.Lezsák Sándor az ülést is
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 16:21
A Szent István-bazilikában búcsúztatták Sára Sándort
Sára Sándor különös idők különös gyermeke volt, szilárd lélekkel dacolt a sorssal, ha kellett, és alkotott, ha lehetett - méltatta az életének 86. évében elhunyt alkotót az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós hangsúlyozta: Sára Sándor bátor és jellemes ember volt minden viszonyok között, egyben bámulatos művész, nem megismételhető, senki máshoz nem hasonlítható.

Művészete mély volt és a Teremtőig emelkedett, széles volt, mint a Kárpát-medence, amely az otthona volt - emlékezett Sára Sándorra a miniszter, hozzátéve: robusztus, de érzékenyen finom művészete az egyetemes filmművészet ékszere, mérce és iránymutató.

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint Sára Sándor operatőrként és rendezőként jegyzett filmjeivel beírta magát a magyar és az egyetemes filmtörténet halhatatlanjai közé.

Dokumentumfilmjeivel, szókimondó történelmi tablóival iskolát teremtett abban a korban, amikor már téma- és szereplőválasztása is bátorságot kívánt, későbbi
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 18:12
Kásler: a ló szimbolikus szerepet tölt be a magyarság történetében
felé, amely megelőzte az ország elleni támadásokat, és biztosította az itt élők nyugalmát.

A magyar nemzet egészét tekintve a ló a magyarok monda- és hitvilágát is összekapcsolja. Elég csak a Fehérlófiára vagy Szent László Szög nevű lovára gondolni, aki mindig győzött a sötét erők ellen - tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta: a fogathajtás egyik fővárosát, Izsákot köszönet illeti azért a lelkes és kitartó munkáért, amellyel a magyar lótenyésztés és lósportnak újjáélesztésért dolgozik.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, egyben a térség országgyűlési képviselője elmondta: egy város annyit ér, amennyi értéket képesek termelni a családok a szűkebb és tágabb közösségek érdekében.

Szerinte a család, a közösségek, az önkormányzat, az egyház és a kormányzat felelőssége lehetőséget teremteni az értékek felszínre hozására, előhívására.

Mondok József (Fidesz-KDNP) Izsák polgármestere elmondta: bízik abban, hogy az első alkalommal megrendezett őszi fesztivál olyan hagyománnyá
velemenyezd, 2019. szeptember 28. szombat, 22:28
A rendszerváltás korszakát dolgozza fel az M5 csatorna sorozata
Kiemelte, hogy az Ez itt a kérdés című műsor keretében hétfőn esténként látható sorozatban a 30 évvel ezelőtti történések és a rendszerváltáshoz vezető folyamatok alakítóival, főszereplőivel láthatók beszélgetések.

Az első adásban az MDF két volt elnöke, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és a Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója idézte fel az eseményeket. A sorozat vendégei voltak továbbá Deutsch Tamás és Fodor Gábor, valamint Szűrös Mátyás is.

A szeptember 23-i adásban a rendszerváltozás kori könnyűzenei életről kérdezik a 80-as évek közepének meghatározó rockzenészeit. Az adás vendégei Menyhárt János, Nagy Feró és Waszlavik László lesznek.

A csatornaigazgató szerint a sorozatot kordokumentumnak szánják. Mint elmondta, a rendszerváltás korszaka ugyan jól dokumentált, de ennyi idő után is előkerülhetnek még nem ismert információk, történetek, események. Az is előfordulhat, hogy a sorozat vendégei harminc év távlatából esetleg más
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 10:11
A rendszerváltásról szól a Nemzeti Közszolgálati Egyetem őszi szabadegyeteme
nemcsak résztvevői, hanem alakítói is voltak a három évtizeddel ezelőtti eseményeknek. A szabadegyetem mottója: "30 éve szabadon".

Az első előadáson Kulin Ferenc Széchenyi- és József Attila-díjas kritikus, irodalomtörténész a rendszerváltás történetébe vezeti be a hallgatóságot. Az előadó ebben az időszakban a Mozgó Világ című folyóirat főszerkesztője volt, 1990 és 1998 között pedig országgyűlési képviselő.

A sorozat részeként Balog Zoltán miniszterelnöki biztos az 1989-es határnyitásról beszél; Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Demokrata Fórum egyik alapítója a lakiteleki találkozóról és az MDF megalakulásáról tart előadást; Tölgyessy Péter volt parlamenti képviselő harminc év távlatából értékeli a rendszerváltozást.

A Ludovika Szabadegyetem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum együttműködésében valósul meg. A keddenként 18 órakor kezdődő előadások helyszíne az Oktatási Központ II-es előadója.
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 11:23
1/74
Képek, videók
Hajnalka
eva6
2019. július 23. kedd, 09:35
hajnalka név.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 17:54
Hajnalka virág.jpg
pacsakute
2018. június 17. vasárnap, 22:38
hajnalka
eva6
2018. június 05. kedd, 18:48
hajnalka....jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:45
Virágregék Hajnalka 01.jp
chillik
2018. április 29. vasárnap, 05:35
Virágregék Hajnalka 02.jp
chillik
2018. április 29. vasárnap, 05:35
Virágregék Hajnalka 03.jp
chillik
2018. április 29. vasárnap, 05:34
Virágregék Hajnalka 04.jp
chillik
2018. április 29. vasárnap, 05:34
Virágregék Hajnalka 05.jp
chillik
2018. április 29. vasárnap, 05:33
Virágregék Hajnalka 06.jp
chillik
2018. április 29. vasárnap, 05:33
SzKT, Nagy István.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:45
SZKT. Nagy István.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:45
SZKT-Nagy István.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:42
SZKT-Nagy István 70 éves-
agica2004
2018. március 18. vasárnap, 14:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.