Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 18:02 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó: a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata
Szijjártó Péter közölte, hogy az egészségügyi rendszer felkészült a legnehezebb helyzetekre is, de a válság hatásaival még csak most szembesül az ország. Véleménye szerint legfőképp a munkahelyek megtartásáról kell gondoskodni, hiszen a járvány előtti foglalkoztatási csúcsnak is köszönhető, hogy a magyar gazdaság megerősödve nézhet szembe a válsággal.

A visszaesésből ugyanakkor előny is származhat, ha a magyar cégek felkészülési lehetőségnek tekintik a válságot, és fejlesztésekre fordítják a visszaesés miatt felszabaduló idejüket - hangsúlyozta a miniszter. A kormány ehhez azzal járul hozzá, hogy az uniós korlátozások feloldását kihasználva jelentősen emeli a beruházások támogatási arányát. Ha a magyar cégek megragadják a rendkívüli lehetőséget, az átalakuló versenyhelyzet nyerteseivé válhatnak - tette hozzá a miniszter.

Csütörtökön újabb 3 vállalatvezető vehetett át támogatói okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

A Balaton Bútor Kft. csaknem 574 millió forintos beruházása
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 15:32
Országismereti és műfordítói táborokat tartanak augusztusban Lakiteleken
táborokat 35 évnél fiatalabbak számára szervezik, akik megismerhetik az adott ország irodalmát és történelmét, a belarusz, a kazah, a koreai és a mongol kultúra sajátosságait és az adott nyelvek alapjait is.A magyar-orosz és az orosz-magyar műfordítói táborokban a jelentkezők előadásokat hallgathatnak a kortárs magyar és orosz irodalomról és kultúráról, valamint megismerkedhetnek az orosz szövegek magyarra és a magyar szövegek orosz nyelvre fordításának elméletével és gyakorlatával - mondta Lezsák Sándor.Kiemelte: a táborok keretében az adott ország nyelvét jól ismerő magyar egyetemisták és külföldi diákok közösen fejleszthetik tovább nyelvtudásukat és szerezhetnek újabb ismereteket. A résztvevő fiatalok neves szakemberek irányításával ismerkedhetnek meg a műfordítás mesterségével, szakmai fogásaival.

A képzések a Lakitelek Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány, a Tolsztoj Társaság és a Magyar Írószövetség szervezésében zajlanak.

Lezsák
velemenyezd, 2020. május 10. vasárnap, 15:11
Németh László műfordítói tábort hirdetnek a Lakitelek Népfőiskolán
Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a lakiteleki népfőiskola alapítója az MTI-nek elmondta: a pályázati felhívásra olyan harmincöt év alatti fiatalok jelentkezését várják, akik elhivatottságot éreznek a Magyarországgal határos Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna nyelvein, valamint a történelmi szomszédok, Csehország és Lengyelország nyelvén született szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt.

A Németh László nevét viselő táborba egy legalább négyezer karakter hosszúságú, nyomtatásban még meg nem jelent, magyarra fordított 20-21. századi szöveggel, valamint a Lakitelek Népfőiskola honlapjáról letölthető, kitöltött és aláírt jelentkezési lappal lehet pályázni.

A résztvevők az augusztus 16. és 23. között tervezett táborban előadásokat hallhatnak a közép-európai irodalmakról és kultúrákról, a szemináriumi foglalkozások keretében pedig megismerkedhetnek a fordítás elméletével és gyakorlatával.

A képzés térítésmentes, a szervezők a nyertes pályázók számára
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 16:52
Harminc éve szabadon/Krónika (ünnepi ülés)
Kövér: emlékezni és emlékeztetni a jövő felé fennálló adósság

Emlékezni és emlékeztetni a jövő felé fennálló adósság, melynek lerovását elmulasztva "könnyen kiszolgáltatott helyzetbe taszíthatjuk az utánunk következőket" - mondta a házelnök.

Kövér László úgy fogalmazott: az emlékezés a történelem által hitelesített mérce igénybevételét is jelenti, mellyel "megmérhetjük önmagunkat, s mellyel elválaszthatjuk a jót a rossztól, az igazat a hamistól".

"Mi, a rendszerváltoztatás még ma is aktív nemzedéke a béke gyermekei vagyunk, akiknek élete, pályafutása eddig mentes lehetett az olyan közösségi megpróbáltatásoktól, tragédiáktól, amilyeneket a korabeli hazug tankönyvek és pártállami propaganda ellenében a családi emlékezet tett számunkra személyes élménnyé" - mondta.

A nagyszülők történetei két világháborúról, Trianonról, megszállásokról, két totalitárius rendszer rémuralmának rettegéssel teli hónapjairól és éveiről, a szülők elbeszélései 1956-ról vagy 1968-ról, a szemünk előtt zajló
velemenyezd, 2020. május 02. szombat, 13:11
Krónika 5. rész (bizottsági jelentés: koronavírus)
A koronavírus elleni védekezésről szóló előterjesztés bizottsági jelentésének vitája

A koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat bizottsági jelentéseinek és összegző módosító javaslatának vitájában Nagy Csaba, a törvényalkotási bizottság fideszes előadója kifejtette: a javaslat célja, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében meghozott veszélyhelyzet hatályát meghosszabbítsa az Országgyűlés. Biztosítja továbbá az Alkotmánybíróság folyamatos működését, és a büntető törvénykönyvben (Btk.) szankcionálja a járványügyi védekezés akadályozását, valamint a rémhírterjesztés második alapesetét - ismertette.

Lukács László György (Jobbik) megerősítette: pártja nemmel szavaz az előterjesztésre, mert nem tartalmaz határidőt a felhatalmazásra, pedig a Jobbik akár 60, 90 vagy 120 napot is támogatna.

Balla György (Fidesz) azt mondta, a kormány a járvány első pillanatában veszélyhelyzetet hirdetett, ami előfeltétele volt a szükséges intézkedéseknek. Azt is hangsúlyozta,
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 15:32
Krónika 4. rész (napirend előtt: koronavírus, bizottsági jelentés: PPKE-költözés)
lépést határozott meg a következő időszakra: az idei költségvetés válsághoz igazodó módosítását, a jövő évi büdzsé ennek megfelelő tervezését és egy nagy gazdaságújraindítási akcióterv összeállítását.

Az Országgyűlés a napirend előtti felszólalásokat követően a házszabálytól történő eltérést támogatva lehetővé tette, hogy a parlament elé benyújtott javaslatokra vonatkozó határidőket függesszék fel a veszélyhelyzet idejére.

A Ház ezután elfogadta egynapos ülésének napirendjét. Az ülést vezető Lezsák Sándor arra kérte a képviselőket, hogy az ülésnap vitái alatt tartsanak megfelelő távolságot egymástól és kizárólag a soron következő három felszólaló tartózkodjon az ülésteremben.

Fővárosi kampuszba költözik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai része

Az első napirendi pontban arról a kormányzati előterjesztésről nyílt másodjára vita, amely a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) piliscsabai részének fővárosi kampuszba költözését tenné lehetővé.

Arató Gergely (DK) arról
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:22
Krónika 11. rész (bizottsági jelentés, napirend után)
A győri Káptalandomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáról szóló törvényjavaslat bizottsági jelentésének vitájában Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár közölte, az előterjesztéshez nem nyújtottak be módosító indítványt.

Napirend után

Napirend utáni felszólalásában Varga Zoltán (DK) a külföldi példákkal hasonlította össze, szerinte mit tett a kormányzat a koronavírus-járvány megállításáért, és pártja ezer lélegeztetőgép beszerzését javasló indítványának elfogadását, a nagyszámú vírustesztet kérte számon a kabineten.

Frakciótársa, Sebián-Petrovszki László is a kormány járványügyi intézkedéseit bírálta, az elegendő számú maszkot és kézfertőtlenítőt hiányolva Magyarországról.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) arról beszélt: a kabinet az alaptörvény szellemiségével ellentétes módon hosszabbítaná meg a veszélyhelyzetet, mégpedig úgy, hogy "magának az ellenzékkel szemben politikai tőkét kovácsoljon".

A napirend után hozzászólások elhangzását követően az
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 20:02
Krónika 9. rész (napirend után)
Napirend után

Varga Szimeon bolgár nemzetiségi szószóló arról szólt, hogy Magyarország és Bulgária idén ünnepeli a diplomáciai kapcsolatfelvétel századik évfordulóját.

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a lakásállomány növekedi adatairól szólva kijelentette: a fiatalok számára súlyos probléma a lakáshoz jutás.

Gurmai Zita (MSZP) arra kérdezett rá, mikét akarják megakadályozni az olyan gyermekbaleseteket, amilyen a főváros XVI. kerületében alakult ki az önkormányzati választás előtt átadott csúszdaparkban.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) demográfiai kérdésekről beszélt, szerinte nem kedvezőek a népesedési kilátások.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) arról emlékezett meg, hogy százötven éve indult meg a Budavári Sikló.

Farkas Félix (roma nemzetiségi szószóló) szerint az ellenzék éket akar verni a többségi társadalom és a hazai cigányság közé.

A "kukaholdingról" beszélt Varga Zoltán (DK), felvetve a kérdést, miért is jött létre a társaság, amely az önkormányzatoknak sem fizette ki a
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 16:32
OPSZ-elnök: a határvédelem továbbra is kiemelt szempontja a lovas tagozatnak
amelyben országos képzési rend segíti a fejlődni vágyó lovasokat, akik különféle vizsgaszinteken adhatnak számot tudásukról.

Tevékenységét - amellyel az elmúlt nyolc évben az országos szövetség büszkeségévé tette a lovas tagozatot - példaértékűnek nevezte Túrós András.

Az elnök hangsúlyozta: a szövetség lovas és határvédelmi tagozata minden erkölcsi és anyagi támogatást megkap. Az idén a lovas és kutyás tagozat részére 30 millió forint összegű forrást biztosít az OPSZ - közölte Túrós András.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke az elnökségi ülésen elmondta: a jövőben is mindent megtesz, hogy ösztönözze a kormányzatot és a civil kezdeményezéseket annak érdekében, hogy minél több bázisa legyen a lovas életnek.

Hangsúlyozta: mindent elkövet, hogy minél több fedett lovarda épüljön, és minél több lovaglást oktató tanár legyen országszerte, mert ez a biztosítéka annak, hogy újra lovas nemzetté váljon a magyar.

Emlékeztetett: Rácz Adrienn elnöki feladatainak átadásakor országszerte több
velemenyezd, 2020. február 29. szombat, 14:21
Béres József-mellszobrot avattak a Lakitelek Népfőiskolán
Miklós felidézte, miután felismerték, hogy a tudóst sem ellehetetleníteni, sem "kiiktatni" nem lehet, Aczél György, a Kádár-korszak kultúrpolitikusa felkínálta a lehetőséget számára, hogy nem kevés útravalóval folytassa az életét máshol.

Béres József azonban azt felelte: "az én őseim itt éltek, itt haltak meg, itt gürcöltek, itt fizettek adót. Nekem nem átjáróház ez az ország. Én szeretem ezt a népet és nem hagyom el" - mondta a miniszter.

A szoboravató előtt, a Béres József-emléknap keretében, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola vezetője köszöntőjében elmondta: a népfőiskola területén kialakított Nemzeti Panteonban azok szobra, bronz képmása kapott helyet, akik "a 20. században igen erős hatással voltak a történelmi hazára, és sokat tettek azért, hogy egy szellemileg felfrissülő nemzet részei lehessünk ma".

Olyan emberek szobrai, akik erős, önálló egyéniségek voltak, és nem törte meg őket a szocialista, kommunista önkényuralomnak a hétköznapokban is jelen lévő
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:17
AM: fontos megőrizni a helyi és nemzeti kincseket
rá a miniszter.

Nagy István hangsúlyozta, kreativitással, közös munkával lehet értéket teremteni az örökségekből, társadalmi erőforrásokból.

Rámutatott arra, hogy a speciális termékek erőforrásai lehetnek egy-egy helyi közösségnek, amennyiben hagyományos termékről van szó, ilyen például a tokaji aszú, a herendi porcelán, a kalocsai fűszerpaprika-őrlemény.

Nagy István szerint az a közösség, amely engedi kihunyni hagyományainak parazsát, hamarosan már csak hamut talál önmaga helyén.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja az ülésen elmondta, a hungarikumok olyan kincsek, amelyek tulajdonságai között lényeges és kiemelkedő a magyar nemzeti jelleg, amely sajátosságával, minőségével, különlegességével öregbíti a magyar nemzet hírnevét, növeli a megbecsülését a világban.

V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos, a Hungarikum Bizottság tagja hangsúlyozta, a tradíciójukhoz való viszonyukkal a nemzetek jövőt is
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 14:33
Tejfeldolgozó üzemet adtak át Petőfiszálláson
gazdálkodókat, esélyt ad arra, hogy ne legyenek kiszolgáltatva a tejágazat, a tejpiac hullámzásainak, ne kelljen az időnként igen szélsőséges ármozgásokat elszenvedniük.

Az államtitkár kiemelte, a következő időszak - amely a piaci verseny szempontjából nem lesz könnyebb, mint eddig - együttműködésekkel tehető csak sikeressé. Ezért indítottak a termelői összefogások finanszírozására a Vidékfejlesztési program keretében egy 26 milliárd értékű támogatási lehetőséget, amelyet 2020-ban újra nyitnak majd.

Lezsák Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője reményét fejezte ki, hogy a petőfiszállási gazdák példáját mások is követik majd, hiszen a tagok által megtermelt és a szövetkezet által összegyűjtött tej saját feldolgozásával nő a jövedelmezőség, és csökken a tagok tejpiaci kiszolgáltatottsága.

Szász János, Petőfiszállás polgármestere (Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum) elmondta: a tejágazat nincs könnyű helyzetben, de az egészséges magyar tejtermékeket minél több emberhez eljuttatva kell, hogy
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 19:12
1/76
Képek, videók
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
Böröczky Bulcsú Balaton
dandej
2020. február 15. szombat, 19:54
vihar a balatonon0204.png
maroka
2020. február 05. szerda, 14:03
balatoni szívkövek.jpg
kohlinka
2019. szeptember 07. szombat, 15:22
balaton_vitorla verseny07
maroka
2019. július 18. csütörtök, 13:22
aranyhíd a balatonon0629.
maroka
2019. június 29. szombat, 16:33
balatonról szép kép0601.j
maroka
2019. június 04. kedd, 11:01
balaton látkép 0222.jpg
maroka
2019. február 23. szombat, 09:57
Balaton 39
taltos1
2018. október 21. vasárnap, 00:20
Balaton 38
taltos1
2018. október 11. csütörtök, 23:39
Balaton 37
taltos1
2018. szeptember 27. csütörtök, 00:41
Balaton 36
taltos1
2018. szeptember 22. szombat, 00:14
Címkék
legalább négyezer, egészséges magyar, hazai cigányság, korabeli hazug, Lakitelek Népfőiskola, Képzésért Alapítvány, Nagy István, mongol kultúra, visszaesésből ugyanakkor, életét máshol, kortárs magyar, tagok tejpiaci, beruházások támogatási, házszabálytól történő, speciális termékek, Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.