Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 12:17 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megjelent a 100 magyar találmány és fejlesztés 2020 című kiadvány
titkosítással, beszédfelismerő mesterséges intelligencia, kerámiaburkolatú infrapanel. Továbbá okosvíztisztító, digitális okostükör, kisméretű profi szimulátor, intelligens irodai szék, égetés nélkül készülő tégla, probiotikus gyümölcs- és zöldséglevek, tisztítószerek szennyvízből és törhetetlen hajó is szerepel a válogatásban.

A kiadvány a Magyar Innovációs Szövetség szakmai támogatásával jelent meg. Fővédnöke Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, védnöke Lepsényi István, a Valor Hungariae Zrt. vezérigazgatója és Pakucs János, a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács tagja, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke.

A közleményben idézik Birkner Zoltánt, aki szerint a kormány víziója, hogy Magyarország az évtized végére Európa öt legversenyképesebb országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni. Ennek egyik eszköze a kis- és középvállalkozások megerősítésének nemrégiben elfogadott új stratégiája, amely szintén az innovációs képesség
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 12:51
ITM: megalakult a Zöld Busz Program projektirányító bizottsága
A közlemény kiemeli: a klímacélok elérésében és a karbonsemlegesség megvalósításában meghatározó szerepet tölt be a közlekedés zöldítése, hiszen a szektor az üvegházhatású gázkibocsátás ötödéért felel Magyarországon. A helyi közösségi közlekedésben mintegy 2900 autóbusz vesz részt, ezek nagy része elöregedett és korszerűtlen.

A Klíma- és természetvédelmi akcióterv részeként a buszállomány alacsony kibocsátású járművek beszerzésén keresztül újul meg a 25 ezernél nagyobb lélekszámú településeken. A program kormányzati támogatásának köszönhetően 2020 és 2029 között összesen 36 milliárd forint áll rendelkezésre elsősorban elektromos meghajtású buszok beszerzésére. A Zöld Busz Program első lépéseként egy mintaprojekt indult, amelynek célja elektromos buszok kihelyezése a vidéki nagyvárosokban, tapasztalatgyűjtés a járműbeszerzés és -használat, az infrastruktúra-kiépítés terén.

A program projektirányító bizottságának elnöke Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár, felkért
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 09:01
Innovációs szövetség: február 12-ig lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra
Antos László hozzátette: az elismeréseket 2020. márciusában adják át.

Elmondta: a Magyar Innovációs Nagydíj mellett ipari, informatikai, agrár és környezetvédelmi innovációs díjat is odaítélnek, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal díját is átadják majd. A legeredményesebb, 2017. január 1-je után alapított innovatív startup vállalkozás pedig a Valor Hungariae Zrt. és a Magyar Innovációs Szövetség díját nyeri el - fűzte hozzá.

Lepsényi István, a MISZ-szel együttműködő Valor Hungariae Zrt. vezérigazgatója a magyarországi innovatív ágazatok közül az orvosi műszergyártást, a precíziós mezőgazdaságot, az informatikát és az építőiparban megjelenő új ötleteket emelte ki és azt mondta, cégének feladata az új ötletek ágazattól független felkarolása.
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:39
Palkovics: a hidrogéngazdaság a klímavédelem egyik alapja
tananyagbeli támogatásával - pilotprojektként elindul egy új, repülőgépekhez értő, középszintű szakemberképzés is.

Palkovics László elmondta: intenzív, napi szintű kapcsolatot alakítottak ki az Európai Légügyi Hatósággal. Az együttműködés egyik eleme a zalaegerszegi autonóm tesztpálya továbbfejlesztésére vonatkozik.

Létrejött továbbá egy légiközlekedési kutatóközpont a Közlekedéstudományi Intézeten belül, amelynek feladata a repülőgépipari stratégia elkészítése - sorolta a miniszter.

Lepsényi István, a Valor Hungariae Zrt. vezérigazgatója az eseményen kiemelte: feladatuk az, hogy egyetlen egy magyar találmány, ötlet, új gondolat vagy fejlesztési elképzelés se vesszen el, hanem eladható termékké váljon.

A Valor fontos szerepet vállal az innovációk eredményes hasznosítását célzó nemzetgazdasági törekvések megvalósításában, különös tekintettel arra, hogy a hazai találmányok sikeres kifejlesztésével és piacra vitelével a magyar gazdaság és a feltalálók profitáljanak. Ezen belül kiemelt
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 14:11
ITM-államtitkár: az innovációnak gazdasági hasznot kell hoznia
hogy ez a szektor eredményesebb legyen az innovációban, a forrás felhasználásában, és rámutatott arra, hogy az innováció sikeréhez a folyamatalapú támogatási modell minden lépcsőjével komolyan kell foglalkozni.

Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke kiemelte, a Magyar Innováció Napja jól kiegészíti szövetségük rendezvényeit, és arra hívta fel a figyelmet, az innováció komplex folyamatát végig kell vinni az ötlettől a termék piaci megjelenéséig, ezt példázza Bíró László munkássága.

Lepsényi István, a Valor Hungariae Zrt. vezérigazgatója bejelentette, hogy minden évben szeptember 29-én megtartják a Magyar Innováció Napját, és kiadják a Bíró László Magyar Innovációs Díjat, amelyet kuratórium ítél oda.

A Magyar Innováció Napja tudományos fórum résztvevőit videón köszöntötte Bíró László lánya, Bíró Mariann Argentínából. Úgy fogalmazott, örömmel látja, a magyar tudományos élet, a magyar közélet és a magyar gazdaság tudja, hogy a magyar gondolkodásmód fontos értékteremtő a
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 18:42
Orbán Viktor a Knorr-Bremse vezetőjével tárgyalt
A megbeszélésen - amelyen részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Lepsényi István, a Valor Hungariae Zrt. vezérigazgatója is - szó volt a zalaegerszegi járműipari tesztpálya megvalósításáról.

A beruházás első ütemének ünnepélyes átadására május végén kerül sor Orbán Viktor jelenlétében. A Knorr-Bremse az elsők között csatlakozott a próbapályát igénybe venni szándékozók köréhez.

A csütörtöki tárgyaláson elhangzott: a Knorr-Bremse tervei között szerepel Budapesten egy új innovációs központ létrehozása, és további magyarországi beruházások, fejlesztések is - mondta Havasi Bertalan.

A müncheni székhelyű Knorr-Bremse konszern a vasúti és haszongépjármű rendszerekhez gyártott fékrendszerek területén világszerte vezető gyártónak számít.

A magyarországi céget 1995-ben Heinz Hermann Thiele alapította. Magyarországon a Knorr-Bremse két gyártó telephelyen, illetve egy K+F központtal van jelen. A kecskeméti telephely a haszonjármű-rendszerek, míg a budapesti
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 10:41
IFKA: a középvállalati fejlesztési programban eddig 222 vállalkozás vett részt szakmai műhelymunkában
potenciális HGC vállalati kört határoztak meg. Személyes mélyinterjú készült 140 feldolgozóipari vállalkozás vezetőjével, további közel 13 ezer vállalatot online felmérés keretében vonnak be a programba.

A HGC Akadémia eddigi tevékenységének eredményeképpen a 222 vállalkozásnak a tartós és stabil növekedésük érdekében egyedi, komplex, a vállalati sajátosságokat rendszerszemléletben vizsgáló fejlesztési programot dolgoztak ki, emellett 150 vállalkozás részt vehet nemzetközi szakmai találkozókon.

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára korábban elmondta: az 1,7 milliárd forintos uniós támogatási kerettel induló középvállalati fejlesztési program célja, hogy a feldolgozóipari cégek korszerű technológiákat alkalmazzanak, használják a digitalizáció (az ipar 4.0) lehetőségeit, automatizálják a termelést, innovatívabbak legyenek, szálljanak be a kutatás-fejlesztési programokba, legyen korszerű vállalatirányításuk és ismerjék meg a
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 19:04
Március 15. - Átadták az idei Jedlik Ányos-díjakat
A díjakat Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára, és Luszcz Viktor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) elnöke adta át.

Lepsényi István a díjátadón kiemelte: a cselekvő, alkotó és sikereket elérő embereket köszöntik, akik a jelen technológiai ökoszisztémájának főszereplői, kreatív műszaki alkotók, kiemelkedő feltalálók, tudósok.

Kifejtette, a kormány mindig megkülönböztetett figyelemmel tekintett az innovációra, ami az Irinyi-terv egyik eleme, a kormány programjában kiemelt a kis- és középvállalkozások (kkv) ösztönzése a szabadalmak növelése érdekében, és az egyetemek kutatás-fejlesztési (k+f) eredményeinek hasznosítása. Magyarország csak akkor lehet önálló és emelkedő nemzet a világpiaci versenyben, ha a kutatás, a fejlesztés, és az innováció a gazdaságstratégia, az oktatáspolitika, és a közgondolkodás középpontjában van - mondta.

A díjat 1996-os alapítása óta több mint százan vehették át.

Luszcz
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 13:12
Márciusban a kormány elé kerül a pénzügyi tudatosság stratégia első cselekvési terve
László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára elmondta, idén 1200 iskola vállalta, hogy részt vesz a programban, ami több mint 200 ezer diákot érint, mintegy 350 tanár működik közre, és több mint 450 külső támogató segíti a diákokat abban, hogy eligazodjanak a pénzügyi világban, megismerkedhessenek olyan jelenségekkel, mint például a bitcoin-láz. A nemzeti alaptantervben fokozottan fogják megjeleníteni a pénzügyi világ eseményeit - mondta az államtitkár.

Lepsényi István, az NGM gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára arról beszélt, a pénzügyi és vállalkozói héten arra is szeretnék felkészíteni a diákokat, hogy az iskola befejezése után világosan lássák, nemcsak bérből és fizetésből lehet élni, hanem - nagyobb kockázattal és nagyobb eredménnyel - vállalkozásból is. Ha azonban az ehhez szükséges speciális tudás nincs meg, az a vállalkozás bukásához vezethet.

Ezzel kapcsolatban ismertette, hogy 2016-ban 118 ezer új vállalkozás jött létre,
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 17:12
NGM: a digitális átalakulás erősíti a magyar vállalkozások versenyképességét
Az NGM csütörtöki közleménye szerint Lepsényi István az ülésen hangsúlyozta, hogy a fejlődő vállalkozások a foglalkoztatottság növelésével és jelentős húzóerejükkel Magyarország versenyképességét erősítik. Az Ipar 4.0 stratégia keretében már az év elején elindulnak a kkv-kat támogató programok, amelyek a vállalkozásokat a digitális gyártástechnológiák befogadására és technológiai befektetésekre ösztönzik - tette hozzá.

Az államtitkár szorgalmazta a hosszú távú, egységes európai iparstratégia kialakítását is, amelyben Magyarország aktív szerepet vállal.

Lepsényi István Magyarország előnyének nevezte a gyors alkalmazkodást a jó minőségű, tartós fogyasztási cikkek termelési trendjeihez. Az államtitkárúgy véli, hogy a magyar gazdaság eredményesen vehet részt a negyedik ipari forradalomban - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 14:52
Lepsényi István: a digitális átalakulás a gazdasági növekedésben egyre nagyobb szerepet kap
Kifejtette: a Magyarországon működő multinacionális vállalatok széles körben alkalmazzák a digitalizációt, ugyanakkor a hazai kis- és középvállalkozások közül kevesen és szigetszerűen használják a legkorszerűbb technológiát.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint a digitalizáció megvalósításában a magyar kis- és középvállalkozások lemaradásban vannak, nem ismerik a tartalmát, következményeit, köztük azt, hogy beszállítóként e nélkül nem tudnak a piacon maradni.

Lepsényi István kiemelte, fontos, hogy a kisvállalkozói szektorban megvalósuljon a digitalizáció, és ebben az oktatás, a digitális kompetencia megszerzése jelentős szerepet játszik. Példaként említette, hogy tíz éven belül a mostani szaktudás 80 százaléka megváltozik, a mesterséges inteligencia térnyerésével új szakmák lesznek.

Az államtitkár kitért arra, hogy a kamara és a kormány között jó egyűttműködés alakult ki, a kamara sok hasznos ötletet fogalmaz meg, például az oktatás, a szakképzés, a
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 13:32
Ismét digitális csúcstalálkozót szervez az NGM
Lepsényi István, a szaktárca gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy míg az első csúcstalálkozón, 2016-ban az autonóm járművekre koncentráltak, addig a mostani kétnapos konferencián a negyedik ipari forradalom hatásai kerülnek a középpontba.

Megjegyezte, a konferencián előadást tart Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mellett Mariya Gabriel, a digitális gazdaságért és társadalomért felelős európai biztos, és lesznek még előadók a visegrádi négyeken kívül például Izraelből, Horvátországból, Szlovéniából, Ausztriából és Németországból is.

Lepsényi István, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kiemelte, hogy a konferencián többek között szó lesz az intelligens városok fejlődéséről, a kriptovalutákról és a fintechről is.
velemenyezd, 2018. január 24. szerda, 09:41
1/13
Képek, videók
Szövetség Istennel
dandej
2019. július 08. hétfő, 10:59
Isten jele - Szövetség
dandej
2019. március 06. szerda, 20:00
Szivárvány - Szövetség
dandej
2017. október 03. kedd, 09:25
Új szövetség 01.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:58
Új szövetség 02.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 03.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 04.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:56
Szövetség
dandej
2016. július 19. kedd, 14:08
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Új szövetség.jpg
chillik
2016. január 03. vasárnap, 13:15
A gyűrű szövetsége.jpg
pacsakute
2014. július 17. csütörtök, 05:13
170411153528-jane-birk in-
charlotteani
2017. május 08. hétfő, 23:14
1024091-jane-birkin-en tou
charlotteani
2017. május 08. hétfő, 23:14
Jane Birkin beaufiful.jpg
charlotteani
2017. május 08. hétfő, 23:12
Actress_Jane_Birkin.JP G
charlotteani
2017. május 08. hétfő, 23:12
Címkék
államtitkárúgy véli, digitális átalakulás, szektor eredményesebb, innovációs képesség, Innovációs Hivatal, gyors alkalmazkodást, legjobb élni, kecskeméti telephely, gazdasági növekedésben, zalaegerszegi járműipari, innováció sikeréhez, Szabó Gábor, legkorszerűbb technológiát, Közlekedéstudományi Intézeten, feldolgozóipari cégek, mintaprojekt indult,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.