Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 05:20 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szlovén akvizícióról tárgyal az AutoWallis
Az AutoWallis stratégiájának megfelelően tárgyalásokat folytat Szlovéniában, amelyek célja, hogy akvizíció útján belépjen a személygépjárművek szlovén értékesítési piacára, beleértve a hozzá kapcsolódó szerviz- és egyéb szolgáltatásokat is. Az egyik lehetséges partner az A-Cosmos d.d., amely Szlovénia fővárosában, Ljubljanában értékesít BMW és MINI járműveket.

Az AutoWallis Csoport jelenleg is piaci szereplő Szlovéniában a Jaguar Land Rover márkák kizárólagos importőreként. A szlovén kiskereskedelmi piacra belépés lehetőségével kapcsolatban jelenleg tárgyalások, átvilágítási és jogi eljárások zajlanak. Amennyiben a tárgyalások sikerrel járnak, vagy más okból megegyezés nélkül véget érnek, a tranzakcióról az Autowallis Nyrt. tájékoztatni fogja részvényeseit - írják a közleményben.

Az AutoWallis csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen, magyarországi és
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 16:22
Az AutoWallis 10 százalékkal növelte árbevételét az első negyedévben
A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 7 százalékkal, 35,7 millió forinttal 509 millió forintra csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Az AutoWallis eredményét az első negyedévében egyszeri tételek rontották, köztüka csoport két leányvállalatának telephelyéről mintegy 250 millió forint nyilvántartási értékű, jogellenesen eltulajdonított eszköz, melyből 158 millió forint veszteség az első negyedévet érintette.

Egyszeri tételek nélkül az EBITDA 23 százalékkal 667 millió forintra, a teljes átfogó eredmény 35 százalékkal 156 millió forintra növekedett volna - írták a jelentésben.

Az első negyedévben a társaság belföldi értékesítése 21 százalékkal, a nemzetközi értékesítés 1 százalékkal, míg az autóipari szolgáltatói üzletág árbevétele 13 százalékkal bővült.

Ormosy Gábor, a társaság vezérigazgatója az MTI-nek küldött közleményben kiemelte, hogy a koronavírus-járvány rövidtávon ugyan kedvezőtlenül hat a piaci szereplőkre, de továbbra is
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 10:11
Koronavírus - Júniustól a szlovák Jaguar Land Rover is két műszakosra növeli a gyártást
A szlovák Jaguar Land Rover az országban működő összesen négy autógyár közül utolsóként növelte kétműszakosra a gyártást. A márka nyitrai üzemében, május 18-án fokozott egészségbiztonsági intézkedések mellett, egy műszakban indult újra a két hónappal korábban a koronavírus-járvány terjedésével összefüggésben leállított termelés. A jövő hétfőtől két műszakban működő gyártósorokon a márka Land Rover Defender és Discovery modelljei készülnek. "A gyártást fokozatosan indítjuk újra, tekintettel arra, hogy világszerte a showroomok kétharmada még mindig zárva van" - mondta Miroslava Remenárová a Jaguar Land Rover Slovakia cégkapcsolatokért felelős menedzsere a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek.

A Covid-19 terjedése miatt leállított gyártást a szlovákiai autógyárak közül elsőként, április 6-án a zsolnai Kia Motors Slovakia indította újra. A Kia szlovákiai gyárában néhány napos szünet után április 24-től két műszakban folyik a termelés. A Kia korábbi közlése szerint ez a gyártási tempó egyelőre
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 16:32
Rekordmértékben csökkent a forgalomba helyezett új személyautók száma az EU-ban márciusban
Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) pénteken nyilvánosságra hozott jelentése szerint az Európai Unió 27 tagállamában 567 ezer 308 személygépjárművet helyeztek forgalomba márciusban, 55,1 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Februárban még 7,4 százalékra, januárban pedig 7,5 százalékra rúgott a visszaesés éves összevetésű üteme.

A márciusi visszaesés üteme minden eddigi rekordot megdöntött, abszolút értékben nézve pedig 1990 óta ez volt a legrosszabb márciusi hónap.

Az első negyedévben 2 millió 480 ezer 855 új autót adtak át tulajdonosának az unióban, 25,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

A járvány terjedését korlátozó szigorú intézkedések keretében március második felében a legtöbb autókereskedő szalon bezárt az EU-ban.

Minden uniós országban csökkent márciusban a forgalomba helyezett autók száma, a legnagyobb mértékben, 85,4 százalékkal a járvány által leginkább sújtott Olaszországban. Franciaországban 72,2 százalékkal, Spanyolországban 69,3
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 09:21
Az AutoWallis Jaguar és Land Rover autókat értékesít Magyarországon
A tájékoztatás szerint ezzel a lépéssel szerdától újabb országban, Magyarországon is ellátja a Jaguar Land Rover (JLR) kizárólagos márkaképviseletét a Wallis Automotive Europe (WAE Kft.).

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt. leányvállalata 2016-tól van jelen a márkák kizárólagos importőreként a kelet-közép-európai piacon, a korábbi nyolc ország - Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia - mellé csatlakozik mostantól Magyarország is - írják a közleményben.

Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója a közleményben elmondta a Jaguar Land Rover magyar piacának potenciális mérete közel akkora, mint a két márka által már korábban is képviselt nyolc ország együtt, így ezzel a lépéssel a csoport jelentősen erősíti piaci pozícióját a közép- és délkelet-európai régióban.

Andrew Prest, a WAE ügyvezetője szerint a márkák eddigi hazai eredményei azt sugallják, hogy van tér a növekedésre, amit a
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 09:31
Tíz hónapja először jelez növekedést a brit gyáripar aktivitási mérőszáma
Az IHS Markit londoni pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport és a brit gazdasági ágazatok beszerzési aktivitását mérő intézet (Chartered Institute of Procurement & Supply, CIPS) közös felmérése szerint a brit gazdaság feldolgozószektorának szezonális kiigazítással számolt beszerzésimenedzser-indexe (BMI) februárban 51,7 volt az egy hónappal korábban mért 50,0 után.

Az 50-es BMI-indexek jelentik a vizsgált szektor aktivitásának növekedése és visszaesése közötti határt.

Az IHS Markit a hétfői adatismertetéshez fűzött elemzésében kiemelte, hogy a brit feldolgozóipari BMI-mutatója tíz hónap óta először emelkedett a növekedést jelző sávba.

A ház szerint az élénkülés fő hajtóereje az volt, hogy a decemberi nagy-britanniai előrehozott parlamenti választások óta csökkent a politikai bizonytalanság.

A Boris Johnson miniszterelnök vezette Konzervatív Párt, amely addig kisebbségben kormányzott, a választáson kényelmes, 80 fős alsóházi többséget szerzett.

Az Egyesült Királyság január
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 14:42
Horvátországban 4,8 százalékkal nőtt az eladott új autók száma tavaly
Csak decemberben 4022 új autót értékesítettek, 66,7 százalékkal többet, mint az azt megelőző év ugyanezen időszakában.

Az adatok szerint továbbra is a Volkswagen márka a piacvezető 13,5 százalékos részesedésével. Ezt követi a Skoda 9,3, a Renault 9,2, az Opel 8,4 és a Dacia 5,8 százalékkal.

A legkeresettebb modell a Skoda Octavia, ebből 3320-at adtak el tavaly, majd a Renault Clio következik 2347, a Volkswagen Golf 2304, a Suzuki Vitara 1762 és a Dacia Duster 1586 darabos értékesítéssel.

A horvát állampolgárok emellett 1656 új Audit, 1459 BMW-t, 1252 Mercedest, 201 Land Rovert, 115 Porsche-t és 48 Jaguart vettek. Az egzotikus márkák közül öt Maserati, három Bentley és egy Ferrari is gazdára talált.

Tavaly 30 Lexust és 28 Tesla modell is értékesítésre került.

Az eladott gépjárművek 61,1 százaléka benzines, 35,1 százalékuk dízel, míg az elektromos és hibrid autók iránti kereslet elenyésző.
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 13:31
Kórházban a brit uralkodó férje
mások mellett fellépett Paul McCartney, Elton John, Tom Jones, Cliff Richard, Stevie Wonder és Kylie Minogue is.

Fülöp herceg 2017 őszén hivatalosan is visszavonult a közszerepléstől, és bár néha, főleg családi eseményeken azóta is megjelenik, nyilvános rendezvényeken már nem vesz részt.

Az edinburghi herceg az idén felhagyott egyik nagy szenvedélyével, az autóvezetéssel is, miután januárban meglehetősen súlyos autóbaleset részese volt: Sandringham közelében a helyi főútra próbált kihajtani Land Rover Freelander terepjárójával, közben összeütközött egy Kia személyautóval. A Land Rover felborult, Fülöp herceget a helyszínre érkező többi autós segítette ki a kocsiból. Fülöpnek nem esett baja, de a másik kocsi utasának eltört a csuklója, a Kiát vezető 28 éves nő pedig a térdén szenvedett könnyebb vágásos sérüléseket. A személyautóban utazott egy kilenchónapos kisfiú is, ő azonban nem sérült meg.

Fülöp herceg - bár a hatóságok nem marasztalták el - néhány héttel később önként visszaadta
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 17:31
Az AutoWallis csoport nyerte el a Jaguar Land Rover magyar értékesítési jogait
A nemzetközi pályázat eredménye alapján 2020 áprilisában kezdi meg a magyar piacon a Jaguár és a Land Rover értékesítését a Wallis Automotive Europe, amely így kilenc országban lesz jelen a két patinás márkával.

Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója a közleményben kifejtette: számításaik szerint a Jaguar Land Rover magyar piacának potenciális mérete közel akkora, mint a másik nyolc ország együtt, ahol 2018-ban összesen 1577 darab autót adtak el. Ezzel a lépéssel a csoport tovább erősíti piaci pozícióját a közép- és délkelet-európai régióban.

Hozzátette, hogy az akvizíció jól illeszkedik az AutoWallis tavasszal meghirdetett stratégiájába, melyben 2024-ig organikus növekedéssel a pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) négyszereződésével, a tavalyi 65,5 milliárd forintos árbevétel duplázódásával, míg akvizíciókkal ennél is nagyobb növekedéssel számolnak.

A megállapodás alapján jövő áprilisig még a holland székhelyű AutoBinck
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 11:12
Közel kétmilliárd forintból épített gyártó- és raktárcsarnokot a pécsi Honsa Kft.
Honsa beruházása.

Az üzemátadáson kiosztott sajtóanyag szerint az új termelési területen komplett csomagtér-rendszereket fog gyártani a vállalat.

A pécsi Honsa Kft.-t 1999-ben alapították a német Koller csoport részeként. A német tulajdonú vállalkozás automatizált gyártósorral, magas technológiai színvonalon csomagtér-, pótkerék-fedlap, kalaptartó és komplett csomagtér-rendszerek előállítását végzi az autóipar részére. A Honsa Kft. közvetlen beszállítója a Volkswagen, Audi, Porsche, Jaguar, Land Rover, Seat, valamint a BMW autómárkáknak. A vállalat pécsi telephelyén 550 alkalmazottal évi több mint 4 millió terméket állít elő.

A nyilvános cégadatok szerint a Honsa Kft. nettó árbevétele 2018-ban 13,4 milliárd forint volt az előző évi 12,4 milliárd forint után, adózott eredménye 895 millió forintot ért el 2018-ban, míg 2017-ben 1 milliárd forint volt.

A rendezvényt követően Magyar Levente és Vári Attila, a Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület közös polgármesterjelöltje
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 15:52
Tőzsde - Veszteséges kezdés várható Európában
indexerősödéssel zárta a keddi kereskedést.

A keddi európai tőzsdenap legjobban teljesítő papírjainak az autóipari részvények bizonyultak, az ágazati mutató két és fél százalékkal erősödött. Az autóipari részvények a Peugeot család FFP befektetési holdingja és a Fiat Chrysler (FCA) autóipari konszern közötti közeledés jeleire indultak erősödésnek. Korábban már Carlos Tavares, a PSA konszern vezére is jelezte, hogy készek együttműködést kialakítani a Fiat Chrysler, General Motors, vagy a Jaguar Land Rover cégek valamelyikével. Az FCA részvénye kedden öt százalékkal emelkedett, de a Faurecia autóipari beszállító vállalat részvénye is három százalék nyereséget ért el, csakúgy mint a Daimleré.

Az olajár a kedden elért idei legmagasabb jegyzés után szerdán már vegyesen alakult. A Brent ára az európai kereskedési idő kezdete előtt másfél órával hordónként 67,70 dolláron 0,13 százalék emelkedést mutatott, a WTI ára 0,07 százalékkal 59,25 dollárra csökkent.

Az olaj árát az OPEC és a szervezeten kívüli
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 07:41
Tőzsde - Erős zárás Európában
0,66 százalék emelkedéssel fejezte be a kereskedést.

A keddi kereskedés legjobban teljesítő papírjainak az autóipari részvények bizonyultak, az ágazati mutató két és fél százalékkal erősödött. Az autóipari részvények a Peugeot család FFP befektetési holdingja és a Fiat Chrysler (FCA) autóipari konszern közötti közeledés jeleire indultak erősödésnek. Korábban már Carlos Tavares, a PSA konszern vezére is jelezte, hogy készek együttműködést kialakítani a Fiat Chrysler, General Motors, vagy a Jaguar Land Rover cégek valamelyikével. Az FCA részvénye kedden öt százalékkal emelkedett, de a Faurecia autóipari beszállító vállalat részvénye is három százalék nyereséget ért el, csakúgy mint a Daimler részvénye.

Az olaj ára az európai kereskedési idő végére már lefelé korrigált, miután a nap folyamán idei csúcsot állított be. Az olaj árát az OPEC és a szervezeten kívüli nagyobb termelők (OPEC+) önkorlátozása, valamint a venezuelai szállítások akadozása és az iráni kínálat várható további csökkenésének a
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:41
1/12
Képek, videók
autowalls_ru_747.jpg
blal
2007. június 03. vasárnap, 00:35
Kis jaguár.gif
pacsakute
2019. május 14. kedd, 19:57
Jaguar9.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:59
Jaguar8.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:59
Jaguar7.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:58
Jaguar6.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:58
Jaguar5.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:57
Jaguar4.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:57
Jaguar3.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:57
Jaguar2.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:56
Jaguar11.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:56
Jaguar10.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:55
Jaguar1.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.