Belépés
2020. február 26. szerda | 9. hét | 57. nap | 10:27 | Edina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Birkózó Eb - Kuramagomedov is ötödik
A vasárnap egyetlen magyar érdekeltje szombaton két szép győzelemmel jutott elődöntőbe, ott viszont simán kikapott a hazai favorit Frank Chamizo Marqueztől.

Az Eb zárónapján egy hasonlóan nehéz rivális várt rá, a háromszoros Eb-győztes török Soner Demirtas ugyanis biztosan jutott tovább a vigaszágról.

A bronzmeccs első két percében semmi sem történt a szőnyegen, mindkét fél nagyon óvatosan "téblábolt" a másikkal szemben, és az összekapaszkodást sem erőltette. A bíróknak nem volt egyszerű kiválasztani a passzívabbat a felek közül, a választás végül a dagesztáni származású Kuramagomedovra esett, aki az ezt követő 30 másodpercben sem csinált akciót, így riválisa került előnybe (0-1). A szünetig még egy perc volt hátra, Demirtas pedig úgy döntött, megkockáztat egy lábratámadást, és mivel sikerrel járt (0-3), megnyugtató előnnyel mehetett pihenni.

A folytatásban a Tatabánya birkózójának mennie kellett előre, és az akarattal nem is volt gond, ám nem tudta áttörni a török védekezését, ráadásul
velemenyezd, 2020. február 16. vasárnap, 19:22
Váncza István 5. lett a ómai birkózó Európa-bajnokságon.
Váncza István kiegyenlített, látványos akciókat hozó küzdelemben kikapott a bronzmérkőzésen, így az ötödik helyen végzett a kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában, a római birkózó Európa-bajnokságon.
A világversenyen most debütáló Váncza jól birkózott az Eb-n, kedden az azeri Islambek Dadovot és a lengyel Roman Pacurkowskit is legyőzte, majd a negyeddöntőben nem bírt az orosz Nazir Abdulajevvvel. Utóbbi elődöntős sikerével a magyar birkózó a vigaszágon kapott újabb esélyt, amivel szerdán élni tudott, a bolgár Dejvid Dimitrovot technikai tussal verte, így este bronzért mérkőzhetett Karen Aszlanyannal.
Aktívan kezdett az örmény ellen, akit megintettek, majd Váncza egy dobásra két pontot kapott (3-0). Az első szakaszban már nem változott az eredmény, a második elején viszont a magyar birkózót intették, Aszlanyan pedig kiemelte, azután pedig eldobta őt, amiért négy pontot kapott (3-5). A nagy értékű akció miatt különösen nehéz helyzetbe került a magyar, mert az egyenlítés nem ért volna számára
maroka, 2020. február 13. csütörtök, 10:40
Lőrincz Viktor Európa-bajnoki ezüstérmes Rómában
A harmadik magyar érem is megszületett a római birkózó-Eb első döntős napján: Torba Erik bronza és Lévai Zoltán ezüstje után Lőrincz Viktor ezüst érme a 87 kilogrammosok között.
A tavalyi világbajnokságon második és ezzel olimpiai kvótás magyar sportoló egyértelmű esélyesként érkezett az olasz fővárosba, és hétfőn ennek megfelelően menetelt a döntőig. Olasz, litván és azeri riválisát is könnyedén, egyértelmű fölénnyel verte, és a papírforma a keddi fináléban is az ő sikerét ígérte a kétszeres U23-as világbajnok Szemen Novikov ellen.
A kezdetben állóharcot hozó meccsen ugyan egy intés után megszerezte a vezetést, ám ukrán fordítását követően kapkodóvá vált, egyik elhamarkodott akciót indította a másik után, Novikov pedig ezeket szépen megkontrázta, végül fölényesen, 7-1-re győzött.

A 2017-es Eb-győztes Lőrincz karrierje harmadik felnőtt Eb-érmét szerezte, és Torba Erik (63 kg) bronzát, valamint Lévai Zoltán (77 kg) ezüstjét követően övé a magyar küldöttség harmadik medálja
maroka, 2020. február 12. szerda, 15:49
Torba Erik szerezte az első magyar érmet a római birkózó....
Torba Erik szerezte az első magyar érmet a római birkózó-Eb-n
A kötöttfogásúak 63 kilós súlycsoportjában érdekelt Torba Erik bronzérmet, a 77 kg-ban szereplő Lévai Zoltán szerzett a Rómában zajló birkózó-Európa-bajnokság második versenynapján.
A Honvéd birkózója karrierje első felnőtt Európa-bajnoki érmét szerezte, egyúttal a magyar küldöttség első római dobogós helyét szállította.
maroka, 2020. február 11. kedd, 19:05
Birkózó Eb - Huszonkét magyar indul
nem is emlékszem. Ráadásul öt héttel a budapesti olimpiai kvalifikációs verseny előtt lesz, tehát az egész nemzetközi mezőny taktikázik. Ennek megfelelően vegyes, fiatalokat és kipróbált klasszisokat is magában foglaló, de mindenképpen erős csapattal indulunk" - mondta Bácsi Péter, az MBSZ szakmai igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A versenyzőként kétszeres világbajnok sportvezető úgy érzi, mindhárom szakágban van esély éremre, akár aranyra is. Kötöttfogásban Lőrincz Viktort és Lévai Zoltánt emelte ki, a nőknél a címvédő Barka Emesét, illetve Sastin Mariannát, míg szabadfogásban a nur-szultani vb-n bronzérmes Muszukajev Iszmailt, valamint Ligeti Dánielt.

Bácsi jelezte, Veréb István sérülés miatt nem tud indulni.

A 2020-as, római Eb-n induló magyar csapat:

nők:Dénes Mercédesz (53 kg), Barka Emese (57), Galambos Ramóna (59), Sastin Marianna (62), Sleisz Gabriella (65), Németh Zsanett (76)

kötöttfogás:Kecskeméti Krisztián (60 kg), Torba Erik (63), Váncza István (67),
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 15:21
Lévai Zoltán is győzött a római birkózóversenyen
A magyar szövetség beszámolója szerint a Matteo Pellicone-viadalon a kétszeres U23-as Eb-győztes magyar birkózó török, amerikai és venezuelai riválist verve jutott a 77 kilósok döntőjébe, ahol tussal győzött a hozzá hasonlóan U23-as kontinensbajnok török Basar ellen.

Szerdán a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában Lőrincz Viktor állhatott a dobogó legfelső fokára, míg Torba Erik (63 kg) bronzérmes lett.
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 20:32
U23-as birkózó-vb - Torba és Rácz vigaszágas, Lévai búcsúzott
A hazai szövetség beszámolója szerint pénteken az idei Európa Játékokon ezüstérmes Torba (63 kg) hatalmas csatában 7-5-re kikapott az Eb-bronzérmes, U23-as kontinensbajnok grúz Kavdzsaradzétól, ám legyőzője döntőbe jutásával a vigaszágon még szerepelhet, először bolgár vetélytárs ellen. Az orosz riválissal szemben alulmaradó Rácz (55 kg) hasonlóképp folytathatja örmény ellenféllel.

További három hazai birkózó viszont végleg búcsúzott pénteken, köztük a kétszeres U23-as Eb-győztes Lévai Zoltán (77 kg).

Szombaton Kecskeméti Krisztián (60 kg) amerikai, Balatoni Bence (67) norvég, Kajtán Olivér (72) moldovai, az idei junior Eb-győztes Lévai Tamás (82) ukrán, a hozzá hasonlóan 2019-es junior kontinensbajnok Szőke Alex (97) pedig kazah riválissal kezd a Ludovika Arénában - áll a közleményben.
velemenyezd, 2019. november 01. péntek, 19:22
U23-as birkózó vb - Magyar éremesélyek a hazai világbajnokságon
eredményekben, hanem a rendezésben is nagyhatalom vagyunk, szívesen jönnek hozzánk a versenyzők és a szakemberek" - mondta, majd arról beszélt: a viadal kiváló alkalom arra, hogy a magyar utánpótlás megmutassa erejét."Tokió után őrségváltás várható a magyar birkózásban. Ennek a korosztálynak kell a mai nagyok helyébe lépnie" - tette hozzá.

Kiemelte, hogy a mezőny tagjai közül sokan már a felnőttek között is bizonyítottak, és hogy a Ludovika Aréna a birkózásban új helyszín.

Lévai Zoltán, a kötöttfogás szakági vezetőedzője szerint a tíz szőnyegre lépő magyar közül négyen is érmet nyerhetnek, de két dobogós helyezéssel már elégedett lenne. Szerinte e tekintetben leginkább az Európa Játékokon ezüstérmes Torba Erikben, Lévai Zoltánban, Pap Bertalanban és Szőke Alexben lehet bízni.

A szabadfogásúak vezetőedzője, Gulevszkij Konsztantyin úgy véli, hogy erős, összeszokott társaság a tízfős kerete. Ő is több érmet, illetve értékes helyezést vár, elsősorban Asarin Roman, a frissen honosított
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 11:21
Önkormányzat 2019 - Tízezernél több lakosú települések polgármesterei - Veszprém megye - EREDMÉNY
százalék (6794 szavazat)

2. Baráth Gábor (FIDESZ-KDNP) - 35,07 százalék (3670 szavazat)Balatonfüred (100 százalék)

1. Dr. Bóka István (FIDESZ-KDNP) - 100,00 százalék (3321 szavazat)Pápa (100 százalék)

1. Dr. Áldozó Tamás (FIDESZ-KDNP) - 48,77 százalék (5226 szavazat)

2. Grőber Attila (DK-JOBBIK-LMP-MSZP-MOMENTUM-PÁRBESZÉD) - 45,69 százalék (4896 szavazat)

3. Marton Sándor (Független) - 5,53 százalék (593 szavazat)Tapolca (100 százalék)

1. Dobó Zoltán (Egységben Tapolczáért Egyesüle) - 68,24 százalék (5032 szavazat)

2. Bognár Róbert (FIDESZ-KDNP-Szeretem a Városom Egyesület) - 24,74 százalék (1824 szavazat)

3. Lévai József (Független) - 7,02 százalék (518 szavazat)Várpalota (100 százalék)

1. Campanari-Talabér Márta (FIDESZ-KDNP) - 51,71 százalék (3361 szavazat)

2. Borsik Ákos (DK-JOBBIK-MSZP-PÁRBESZÉD-MOMENTUM) - 39,43 százalék (2563 szavazat)

3. Csepin Péter (Mi Hazánk-MIÉP-FKgP) - 8,86 százalék (576
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 07:20
Önkormányzat 2019 - Dobó Zoltán (Egységben Tapolczáért Egyesüle) Tapolca polgármestere
A jelöltek sorrendje:1. Dobó Zoltán (Egységben Tapolczáért Egyesüle) - 68,24 százalék (5031 szavazat)2. Bognár Róbert (FIDESZ-KDNP-Szeretem a Városom Egyesület) - 24,72 százalék (1822 szavazat)

3. Lévai József (Független) - 7,04 százalék (519 szavazat)
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 22:28
Birkózó-vb- Korpási két győzelemmel elődöntős 72 kg-ban
A kazah fővárosban a kötöttfogásúak négy nem olimpiai súlycsoportjának küzdelmeivel kezdődött meg a viadal, melynek első napján Korpási, illetve Lévai Zoltán (82 kg) volt érdekelt.

A délelőtti programban a BVSC világ- és Európa-bajnokának kiemeltként nem kellett a 16 közé mérkőznie, a nyolcaddöntőben pedig a kirgiz Ruszlan Carevvel találkozott. Korpási az esélyeknek megfelelően gond nélkül, 6-0-ra verte riválisát.

A folytatásban Carevnél papíron keményebb rivális várt Korpásira, ám az azeri Sanan Suleymanov sem volt képes nagyobb ellenállásra. A magyar klasszis már az első menetben levitellel és pörgetésekkel 6-0-ra elhúzott, s magabiztosan őrizte meg előnyét a végéig.

Korpási a magyar idő szerint 14 órakor kezdődő elődöntős programban az idei Eb-győztes orosz Abujazid Mancigovval csap majd össze.

Lévai Zoltán a selejtezőben kezdett, melyben gyors, 9-0-ás technikai tusgyőzelmet aratott a svéd Bogdan Kourinnoi. A nyolcaddöntőben a dán színekben szereplő Rajbek Bisultanovval már nem
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 11:31
Birkózó-vb - Tizennyolc fős a magyar csapat
A nur-szultani vb-n kötöttfogásban nyolc, míg szabadfogásban és a nőknél öt-öt versenyző képviseli a magyar színeket.

A visszavonulását múlt héten bejelentő, kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter a kötöttfogásúak sajtónyilvános edzését megelőzően beszélt a válogatott összetételéről, illetve az utazók elé kitűzött célokról. A legsikeresebb magyar szakágtól két érem megszerzését várják a szövetségben, illetve a lehető legtöbb olimpiai indulási jog megkaparintását.

"Két kvóta mindenképpen benne van a csapatban, ami lehet több is, ám a versenyzőknek nagyon nehéz dolguk lesz Kazahsztánban" - mondta a sportvezető a kötöttfogásúakról, majd hozzátette, hogy a nőknél és szabadfogásban is szeretnék, ha kvótákat és érmeket tudnának szerezni.

A válogatott névsorában nincs meglepetés. A tavalyi, budapesti vb-hez képest szabadfogásban volt nagy változás: Dvorák László kapitány csapatában helyet kapott két honosított orosz versenyző, Muszukajev Iszmail (65 kg) és Kuramagomedov Murad
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 14:11
1/17
Képek, videók
glatz o. birkózó fiúk
lacipecsenye
2014. január 29. szerda, 18:35
Cseles birkózó.gif
pacsakute
2013. február 01. péntek, 11:03
birkozó cipő.jpg
agica2004
2012. november 04. vasárnap, 19:31
Glatz K.Birkózó fiúk
bodajne
2010. április 22. csütörtök, 11:32
koszeg_birkozo136.jpg
bodrogi52
2010. február 08. hétfő, 11:58
koszeg_birkozo135.jpg
bodrogi52
2010. február 08. hétfő, 11:58
koszeg_birkozo134.jpg
bodrogi52
2010. február 08. hétfő, 11:58
koszeg_birkozo133.jpg
bodrogi52
2010. február 08. hétfő, 11:58
koszeg_birkozo132.jpg
bodrogi52
2010. február 08. hétfő, 11:58
koszeg_birkozo131.jpg
bodrogi52
2010. február 08. hétfő, 11:58
koszeg_birkozo130.jpg
bodrogi52
2010. február 08. hétfő, 11:58
koszeg_birkozo129.jpg
bodrogi52
2010. február 08. hétfő, 11:57
vasárnap1.jpg
durcimarcika
2020. február 16. vasárnap, 09:25
vasárnap.jpg
durcimarcika
2020. február 16. vasárnap, 09:24
Arany vasárnap
eva6
2019. december 22. vasárnap, 10:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.