Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 17:39 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 1. rész (napirend előtt)
Az ülés elején Kövér László házelnök megemlékezett a pénteken elhunyt Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselőről.Párbeszéd: mikor elég a kormánynak?Szabó Tímea (Párbeszéd) feltette a kérdést: mikor érzi a kormány, hogy elég, mikor lesz elég pénze a "fideszes haveroknak", mikor nem akarnak fákat kivágni, erőszakkal elvenni sokak pihenőhelyét. Most az óbudai Hajógyári-szigeten akarnak fákat kivágni, az emberek pihenőhelyét tönkretenni, mert luxus lakóparkot terveznek oda - közölte.

Úgy vélte, a kormány sokszor nézte már madárnak az embereket, de most egyértelmű, hogy valójában lakóparkot akarnak ott építeni. Azonban ez a sziget a családoké, a pihenni vágyóké és nem Orbán Viktor "ingatlanspekulánsaié", ezért megvédik a Hajógyári-szigetet - jelentette ki.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára úgy válaszolt, a kormánynak kiemelten fontos a környezetvédelem és a klímaváltozás elleni küzdelem, ezért nem állja meg a helyét, amit a képviselő állított. A
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 15:22
Dömötör Csaba: a kormány bővítette a családtámogatásokat a járvány alatt is
számít a családszervezetekre, civil szervezetekre.

Beszélt arról is, hogy a családvédelmi akcióterv a családtámogatások legsikeresebbike: a babaváró támogatást mintegy 100 ezren, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását több mint 25 ezren, a négygyermekes anyák szja-mentességét pedig több mint 40 ezren igényelték.

Az államtitkár örömtelinek nevezte, hogy a csed emelésével az édesanyák a gyermek születését követő első fél évben több jövedelemhez juthatnak majd, mint amikor dolgoztak.

Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa azt mondta: a projekt amellett, hogy a legnagyobb európai kulturális fejlesztés, az egyik legnagyobb családbarát fejlesztés is.

Céljai között szerepel, hogy egy olyan helyszín jöjjön létre, ahol a magyar családok a legkisebbektől a legidősebbekig jól érezhetik magukat. A tavaly ősszel megnyitott nagy játszótér is egy családi hely, amelyet eddig mintegy 200 ezren látogattak meg - fűzte hozzá.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke arról beszélt,
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 12:32
Három alelnök segíti az MTA új elnöke, Freund Tamás munkáját
Freund Tamás augusztus 1-jétől lesz hivatalosan a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Ugyancsak ezen a napon lép hivatalába az MTA új főtitkára, Kollár László Péter, főtitkárhelyettese, Erdei Anna, illetve a három új alelnök - közölte az MTA az MTI-vel pénteken.

A közgyűlés utolsó szavazási fordulóján eldőlt az is, hogy élettudományi elnökségi tagként Szathmáry Eörs, társadalomtudományi elnökségi tagként Romsics Ignác, természettudományi elnökségi tagként pedig Pósfai Mihály vehet részt az elnökség munkájában, amely két közgyűlés között az Akadémia legfőbb döntéshozó testülete.

"A Magyar Tudományos Akadémia nemzeti kincs, a tudomány és a politika együttműködése pedig nemzeti érték. A tudomány és a politika világának megalkuvásmentes, jó kapcsolata és kölcsönösen előnyös együttműködése egy ország jólétének, fejlődésének és a váratlan kihívásokkal való megküzdésének alapvető feltétele" - hangsúlyozta elnöki nyitóbeszédében Freund Tamás.

Mint kiemelte, az Akadémiának mozgósítania kell a
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 10:52
ITM-államtitkár: erősödnek a magyar vállalkozások
garancia- és tőkeprogramokkal biztosítják. Az új hitelkonstrukciók indítása, valamint a meglévők bővítése mellett tőkeprogramok segítségével védik meg a hazai tulajdont, "a nemzet motorját jelentő vállalkozásokat".

Az államtitkár szerint a magyar gazdaság az emberek munkájától és az innovatív vállalkozásoktól lesz erős. Az a vállalkozás életképes, amelyik jól tud alkalmazkodni és gyors válaszokat tud adni nem várt helyzetekben is - utalt a pandémia alatt hozott döntésekre az államtitkár.

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról számolt be, hogy a kormány, valamint a megye és a város vezetői minden segítséget megadnak a helyi vállalkozásoknak, hogy folyamatosan tudjanak működni és munkát tudjanak adni a térségben élő embereknek.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: 317 millió forint európai uniós pályázati forrásból - amelyhez az önkormányzat 3 millió forint támogatást biztosított - 1622 négyzetméteres csarnoképülettel bővítették az
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 15:22
Freund Tamás: a tudomány és a politika együttműködése nemzeti érdek
egy olyan szervezet, amelynek feladata a tudománnyal való kapcsolattartás lenne.

Az új elnök céljának nevezte a kétirányú kommunikációt: ne csak a kormány adjon megbízásokat a tudománynak, hanem legyen nyitott a tudomány jelzéseire - jegyezte meg.

Az MTA közlése szerint az 555 szavazati jogú közgyűlési tag közül az elnökjelöltek szavazásán 429 fő vett részt. Freund Tamás 251 szavazatot kapott (58,51 százalék), Pléh Csaba 169-et (39,39 százalék). A főtitkárjelöltekre 425 fő szavazott: Kollár László Péter 278 szavazatot kapott (65,41 százalék), Blaskó Gábor 136-ot (32 százalék). A főtitkárhelyettes-jelöltekre 428 fő szavazott; Erdei Anna 298 szavazatot kapott (69,63 százalék), Demény Attila 124-et (28,97 százalék). Lamm Vandát a szavazatok 52,47 százalékával, Hudecz Ferencet 57,28 százalékával választották alelnökké, Kertész Andrással (43,67 százalék), illetve Bokor Józseffel (41,78 százalék) szemben. A harmadik alelnöki pozícióért újabb szavazást írtak ki, itt Balázs Ervin, Kosztolányi György és
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 14:42
Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
A neurobiológus a hat év után leköszönő Lovász Lászlót váltja a Magyar Tudományos Akadémia élén. Az elnöki posztért Freund Tamás mellett Pléh Csaba pszichológus, nyelvész indult.

A főtitkári posztot Kollár László Péter építőmérnök, a főtitkárhelyettesit pedig Erdei Anna immunológus tölti majd be a következő hároméves ciklusban.

A közgyűlés döntött a három közül két alelnök személyéről is. A társadalomtudományi alelnök Lamm Vanda jogász, a természettudományi alelnök pedig Hudecz Ferenc kémikus lesz.

Az élettudományi alelnöki pozícióra új szavazást kell kiírni, mert - mint az mta.hu-n írják - a három jelölt egyike sem kapta meg az ötven százalék plusz egy szavazatot. A szavazás második körébe Kosztolányi György és Szathmáry Eörs jutott be.

Kedden újabb 24 órás szavazás kezdődött a választott elnökségi tagokról, a Könyv- és Folyóirat Bizottság elnökéről és a közgyűlés által választandó bizottságok tagjairól.
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 19:42
Hétfőn folytatódik az Akadémia közgyűlése, új elnököt is választanak
A közgyűlés szerdán a testület titkárságának webszervereit ért terheléses támadás miatt félbeszakadt. A hétfői közgyűlés a korábban elmaradt napirendi pontokkal folytatódik, majd a közgyűlés tagjai megvitatják a jelöltekre tett javaslatokat.

Az elnöki posztért ketten indulnak: Freund Tamás neurobiológus és Pléh Csaba pszichológus, nyelvész.

A technikai kockázatok elkerülése érdekében a szavazás az ülés lezárása után az Akadémia e-választási rendszerében zajlik többek között az Akadémia elnökéről, főtitkáráról, főtitkárhelyetteséről és alelnökeiről. A 24 órás szavazás eredményét kedden délután hirdetik ki.

Kedden újabb 24 órás szavazás kezdődik a választott elnökségi tagokról, a Könyv- és Folyóirat Bizottság elnökéről és a közgyűlés által választandó bizottságok tagjairól. Az akadémiai szavazások eredményét várhatóan szerdán délután hirdetik ki, azután az új elnök és Lovász László leköszönő elnök beszéde, illetve az új vezetők online sajtótájékoztatója következik.

Korábban az
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:37
Hatalmas vagyon felett rendelkeznek a vörösbárók
tizenhárom baloldali gazdasági-politikai szereplő között, akik hatalmas vagyon felett rendelkeznek az Origo listája szerint.

A balliberális álhírgyártó propaganda csak Mészárosról beszél, a vörös bárókról nem. Hiánypótló cikk következik.

Az Önök emberei, a vörösbárók is kapnak támogatást. Nem az alapján hozok döntést, hogy kinek milyen színe van, mert a gazdaságot nem lehet pártalapon építeni. Aki értelmes fejlesztési programmal érkezik, az kap támogatást - reagált Szakács Lászlónak a Kisfaludy-programmal kapcsolatos kérdésére Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában hétfőn.

Bajnai Gordon az üzleti szférából érkezett a politika világába


Bár a miniszterelnök nem nevezte meg pontosan, kik a vörösbárók, az Origo összegyűjtötte, többek között kikre gondolhatott. A listán vannak olyanok is, akiknek nincsenek vállalkozásaik, így támogatásokra sem pályáznak, de
menusgabor, 2020. július 04. szombat, 22:00
Krónika 11. rész (költségvetés megalapozása, napirend után)
egyetértenek a képviselők.Napirend utánZ. Kárpát Dániel (Jobbik) egy kibontakozó társadalmi katasztrófáról beszélt napirend utáni felszólalásában, mondván, százezrek számára válhat kétségessé, tudják-e fizetni adósságukat, ezért a kilakoltatási moratórium azonnali bevezetését követelte.

Fenyvesi Zoltán (Fidesz) az ajkai kórház dolgozóinak mondott köszönetet a koronavírus-járvány alatti helytállásukért, méltatva a kormányzat, a hatóságok és az emberek kiállását is.

Hajdu László (DK) a Lánchíd felújításáról szólt, megjegyezve, állagmegóvás helyett politikai harccá vált az ügy, majd kiemelte: az évtizedes problémát megörökölte a főváros jelenlegi vezetése, a munkálatokhoz a kormányzat anyagi támogatását sürgetve.

Frakciótársa, Varga Zoltán "a beígért munkahelyeket" kérte számon a kormányoldalon, mondván, miközben "a tíz éve elmúlt nyolc évről" rendszeresen beszélnek, nem adnak számot az utóbbi három hónapban eltűnt állásokról, az új orbáni jövőben pedig a katonaság és a
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 20:03
Krónika 10. rész (költségvetés, határozathozatalok)
tisztségébe Brenner Kolomant (Jobbik). A szavazásban nem vettet részt a jelenlévő fideszes képviselők nagy többsége és a Jobbikból kilépett független országgyűlési képviselők sem.

Az elnöklő Lezsák Sándor közölte, a szavazást a következő ülésre halasztják.

Ezt követően már nem állt fenn határozatképtelenség, így a parlament nagy többséggel járult hozzá ahhoz, hogy a KDNP frakcióvezetőjévé választott Simicskó Istvánt frakciótársa, Aradszki András váltsa a jegyzői poszton.

A jobbikos Lukács László Györgyöt a szintén jobbikos Gyüre Csaba, frakciótársukat, Szilágyi Györgyöt egy másik jobbikos képviselő, Steinmetz Ádám követi a jegyzői poszton.Mentelmi ügyAz Országgyűlés 6 igen, 145 nem szavazattal és kilenc tartózkodás mellett nem függesztette fel Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) mentelmi jogát. A Pesti Központi Kerületi Bíróság egy magánvádas ügyben, rágalmazás miatt kérte az ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Hargitai János (KDNP), az Országgyűlés
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 19:33
Krónika 9. rész (költségvetés)
kisebbségi bizottság ezen kezdeményezését.

Nagy Csaba (Fidesz) a Magyar falu program forrásainak bővüléséről szólt. Azt mondta: a program politikamentesen nyújt forrásokat a kistelepüléseknek.

Varga-Damm Andrea (független) a közalkalmazotti fizetési osztályok garantált illetményéről szólva közölte: a kormány azokat nem becsüli semmire, akik a legkilátástalanabb helyzetben lévőkkel foglalkoznak a szociális szférában.DK: a főváros nem tudja piacosítani az értékpapírjait

Hajdu László (DK) azt mondta, hogy a jövő évi költségvetési javaslatról nem tudni, hogy az mit üzen a magyar társadalomnak.

Sok önkormányzatnak a kormány egyik kezével ad, de ugyanannyit el is von tőlük - jelentette ki a szolidaritási hozzájárulásra, a gépjárműadóra és a közműadóra utalva.

Az azonnali kérdések alatt elhangzott, hogy "tele van pénzzel a főváros", de ezek nem piacosítható részvények és értékpapírok, így az önkormányzat nem tudja mozgatni őket - fogalmazott.

KDNP: egy válságkezelést
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 19:02
Fradista sportolók- ünnepeltjei
Június 29.
1919-ben született Hernádi Pál labdarúgó, aki 1943 és 1949 között 123 mérkőzésen szerepelt a Ferencvárosban.
1937-ben született Ivanics Tibor labdarúgó, aki 1961-ben 2 meccsen játszott az FTC-ben.
1980-ban született Sólyom Csaba labdarúgókapus, aki 2000 és 2001 között 5 mérkőzésen védett a Fradiban.
2000-ben született Muzsnay Fanni vízilabdázó, aki 2017 óta az FTC játékosa.

Június 30.
1904-ben született Takács II József labdarúgó, aki 1927 és 1934 között 307 mérkőzésen szerepelt a Ferencvárosban.
1961-ben született Józsa Miklós labdarúgókapus, aki 1983 és 1991 között 170 találkozón védett a Fradiban.
1980-ban született Roni Ribeiro Da Silva, korábbi futsaljátékosunk és -edzőnk.
1981-ben született Rade Mijatovic kézilabdakapus, aki 2018-2019 között védett a Ferencvárosban.
1991-ben született Berdó Valentin labdarúgó, aki 2010-ben 1 meccsen szerepelt az FTC-ben.
2005-ben született Rácz Eszter jégkorongozó.

Július
maroka, 2020. június 29. hétfő, 14:53
1/365
Képek, videók
Kövér László.jpg
agica2004
2017. január 16. hétfő, 18:26
kover_laszlo_kothencz_ jan
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:09
kövér lászló.jpg
dnemethk
2012. december 27. csütörtök, 08:28
kövér lászló
lovaszmarika
2012. január 28. szombat, 19:18
Kövér László
agica2004
2011. március 24. csütörtök, 12:21
ferenc pápa0629_3.jpg
maroka
2020. június 30. kedd, 11:38
ferenc pápa0629_7.jpg
maroka
2020. június 30. kedd, 11:37
ferenc pápa0629_5.jpg
maroka
2020. június 30. kedd, 11:36
ferenc pápa0629_4.jpg
maroka
2020. június 30. kedd, 11:36
ferenc pápa0629_10.jpg
maroka
2020. június 30. kedd, 11:35
ferenc pápa0629_9.jpg
maroka
2020. június 30. kedd, 11:33
ferenc pápa0629_8.jpg
maroka
2020. június 30. kedd, 11:32
ferenc pápa0629_6.jpg
maroka
2020. június 30. kedd, 11:31
ferenc pápa0629.jpg
maroka
2020. június 30. kedd, 11:30
pio aty_ferenc pápa0616.p
maroka
2020. június 16. kedd, 19:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.