Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 05:43 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
MOB - Halottak napi megemlékezés a Farkasréti temetőben
Az Olimpiai himnusz meghallgatását követően Kulcsár Krisztián MOB-elnök felidézte, hogy 25 éve állították az elhunyt ötkarikás bajnokok falát, így negyed évszázados hagyomány az október végi megemlékezés.

"A 177 magyar olimpiai aranyérmünket 302 sportoló nyerte" - mondta, majd hozzátette, hogy az eltelt évben hat bajnok - Ambrus Miklós, Bolvári Antal, Ihász Kálmán, Köteles Erzsébet, Martin Miklós és Novák Ilona - halt meg, így "már 155-en nincsenek köztünk".

Kulcsár Krisztián - a MOB beszámolója szerint - kiemelte: az olimpiai családhoz a bajnokok mellett az érmesek, a pontszerzők, az olimpiai résztvevők, edzők, orvosok, sportvezetők és krónikások is hozzátartoznak, akikről szintén megemlékeztek.

Ezután bajnokok, hazai sportszervezetek helyezték el koszorúikat, virágaikat az emlékfalnál.

A MOB nevében az elnökkel együtt Schmitt Pál tiszteletbeli elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja részéről Nébald György elnök, valamint Sákovicsné
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 15:31
Születésnapján köszöntötték a birkózók az olimpiai bajnok Varga Jánost
hozzátette, nem szeretett volna Varga ellenfele lenni, mert "szinte szétrázta" a riválisokat, és amikor már levegőt is alig kaptak, akkor hajtott végre rajtuk egy olyan akciót, vagy mutatott be egy olyan pörgetést, amire az ellenfeleknek nem volt ellenszere.

"Büszkék vagyunk rád, ott a helyed a Nemzet Sportolói között! Akinek ilyen családja van, annak semmi oka a panaszra" - mondta Schmitt, aki arra is utalt, hogy Varga felesége válogatott atléta, lánya pedig tőrvívó Európa-bajnok volt.

Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke kijelentette, a korábbi kiváló birkózó hosszú utat tett meg a mostani kerek évfordulóig. Megemlítette, hogy téglagyári munkásként kezdett sportolni, de rendkívüli teljesítményének köszönhetően olimpiai bajnoki címig jutott, majd mesteredző lett, ezzel a kettős életpályamodell korabeli megtestesítője volt. Kulcsár hangsúlyozta, hogy Varga a mai napig rendkívül aktív az olimpiai mozgalomban, így a MOB hagyományőrző bizottságában és az Olimpiai Bajnokok Klubjában is.

Bacsa Péter, a
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 20:12
A MOB együttműködési megállapodást kötött a Katari Olimpiai Bizottsággal
"Az együttműködés fontos lépés a nemzetközi kapcsolatainkat tekintve, miután a katari emír, Tamim bin Hamad al-Tani sejk 2002 óta tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, Katar pedig - különösen a régióban - sport szempontjából különösen nagy befolyással bír. Több területen is látunk lehetőséget arra, hogy a kapcsolatainkat elmélyítsük" - idézte a mob.hu Kulcsár Krisztiánt.

A MOB korábban együttműködési megállapodást kötött többek között az algériai, az ausztrál, a cseh, a lengyel, a tajvani és a vietnámi, az idei, budapesti vívó-világbajnokság idején pedig az orosz nemzeti olimpiai bizottsággal.

Kulcsár Krisztián a Strand Világjátékok és a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) közgyűlése miatt tartózkodik Dohában, ahol múlt vasárnap a kuvaitiakkal is együttműködést írt alá.
velemenyezd, 2019. október 18. péntek, 10:01
Harminckilenc országból érkezett nevezés a magyar nyílt tollaslabda-bajnokságra
diadalmaskodott.

A legmagasabban rangsorolt magyar induló a riói olimpikon Sárosi Laura (a női egyes 8. kiemeltje), rajta kívül Kőrösi Ágnes és Gonda Daniella is a főtáblán kezd, míg Madarász Réka, Szőke Mónika, Sándorházi Vivien és Mészáros Petra a selejtezőben - áll a közleményben.

A férfiaknál a 11. kiemelt Krausz Gergely az egyetlen biztos magyar főtáblás, ahova a kvalifikációból Pytel Gergő juthat be.

"A tollaslabda nagyon látványos, nagyon szórakoztató sportág" - idézte a kommüniké Kulcsár Krisztiánt. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a tervei szerint idén is kilátogat a helyszínre. - "Azért is szeretek elmenni erre a versenyre, mert ily módon is megmutathatom, hogy a MOB-nak mennyire fontosak azok a sportágak is, amelyekben még nincsenek olyan mély gyökereink, mint néhány másikban, de olyan lelkes és elszánt vezetésük van, amely igyekszik ezeket a gyökereket valahogy megerősíteni."

A 25 ezer dollár összdíjazású viadalt a budaörsi sportcsarnokban rendezik. Legtöbb
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 19:12
Tokió 2020 - Szabó Szebasztián magyar színekben indulhat
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke arról tájékoztatta a közmédiát, hogy a NOB végrehajtó bizottsága szerdai ülésén döntött a MOB beadványáról, melyben azt kérte, hogy a németországi Frankfurtban született úszó magyar színekben versenyezhessen az ötkarikás játékokon.

A NOB a MOB-nak küldött levelében nemzetiségi okokra hivatkozva mentesíti a sokáig szerb színekben versenyző Szabó Szebasztiánt az országváltás esetében előírt hároméves várakozási idő alól.

A 23 éves úszó nyáron a kvangdzsúi világbajnokságon már magyar színekben indult, az ötkarikás részvételhez viszont szükség volt a NOB engedélyére. A dél-koreai vb-n Szabó országos csúccsal ötödik lett 50 méter pillangón és több váltónak is tagja volt.
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 23:52
SOSZ-közgyűlés: Brüll díjat kapott Nagy László, a Budapesti Honvéd SE a legeredményesebb klub
arany-, 6 ezüst- és 6 bronzérem) lett.

Az ünnepi eseményen Szabó Tünde sportért felellős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a jelenlegi kormány számára kifejezetten fontosak a sportegyesületek, mert nélkülük nem lehetne sikeres a magyar sport.

"Azok a sportvezetők vannak ma itt, akik aktív résztvevői a magyar sport mindennapjainak" - fogalmazott az államtitkár, aki szerint "a kormányzat a jövőben is a lehető legszilárdabb hátteret kívánja biztosítani az egyesületeknek".

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a jubileum kapcsán arra emlékeztetett, hogy megalakulásakor, 1989-ban mindössze 12 tagja volt a SOSZ-nak, ma pedig már közel ötszáz. A szervezet jelentőségét azzal érzékeltette, hogy a sportban "minden a műhelyekben dől el".

A magyarországi sportegyesületek érdekében végzett tevékenysége elismeréseként a SOSZ elnöksége díszoklevél elismerésben részesítette Czerpán Istvánt, a Pécsi VSK ügyvezető elnökét, a SOSZ jelenlegi alelnökét; Gallov Rezső volt
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 14:51
Birkózó-vb - Kazahsztánban is bemutatkozott a teqball
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságába is beválasztott Laloviccsal - a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sportdiplomáciai főosztályának szervezésében - Huszár Viktor, a Nemzetközi Teqball Szövetség alelnöke és Murányi Gergely, a sportág diplomáciai kapcsolatokért felelős vezetője folyatott megbeszélést. A szerb sportvezető felvázolta vendégeinek, hogyan válhat hivatalosan elismert olimpiai sportággá a teqball.

A megbeszélésen Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, valamint Bacsa Péter, az UWW vezetőségi tagja, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke és Iglói-Nagy István, a KKM sportdiplomáciai főosztályának vezetője is részt vett.

Az MBSZ tájékoztatása szerint a szerb sportvezető azt mondta, hogy nem lesz egyszerű a teqball elismertetése, ám az első jelentős lépés már megtörtént azzal, hogy az Ázsiai Olimpiai Bizottság hivatalos sportágként ismerte el.

A birkózó vb helyszínén, a Barisz Arénában a Külgazdasági és Külügyminisztérium két teqballasztalt
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 17:52
Több mint félszáz magyar aranyérem az evezősök masters vb-jén
A magyar szövetség (MESZ) tájékoztatása szerint a vasárnap véget ért ötnapos vb-n több mint négyszáz futamot bonyolítottak le úgy, hogy hárompercenként rajtoltak a versenyek. A házigazdákat több mint háromszáz veterán evezős képviselte a vb-n, egyikük, Dávid Imre, a MESZ örökös tiszteletbeli elnöke három év kihagyás után ragadott ismét lapátot, és 75 évesen három elsőséggel zárta a versenyt.

Az egységeket jellemzően klubok delegálták, de rengeteg nemzetközi csapat verbuválódott, sok esetben kontinenseken átívelő legénységek álltak rajthoz. Ez kiváltképp igaz volt az utolsó napra, amikor a vegyes számokra került sor. Akadt olyan 93 éves induló, aki több versenyszámban is lehúzta az ezer méteres távot.

Az eseményen jelen volt Jean-Christophe Rolland, a Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) elnöke, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora is.

A Velencei-tavi pályán rendezik péntektől vasárnapig az országos bajnokságot, ahol a
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 09:31
Női röplabda Eb - Ludvig: megfelelő rendezés, de a célt nem sikerült elérni
A sportvezető a kontinensviadal vasárnapi, utolsó budapesti napján az MTI-nek azt mondta: aki részt vett az eseményen, attól csak pozitív visszajelzést kaptak.

"Itt volt az európai szövetség elnöke, Kulcsár Krisztián MOB-lnök, Szabó Tünde államtitkár asszony, mindenki úgy nyilatkozott, a rendezés megfelelt az európai elvárásoknak és követelményeknek" - fogalmazott Ludvig.

A főtitkár szerint a hangulatra nem lehetett panasz, az az olyan mérkőzéseken is kiváló volt, amikor esetleg nem volt teljesen tele az aréna.

"Igyekeztünk mindenben a lehető legjobbat biztosítani, a síppal-dobbal érkező szurkolók magával ragadták a többi nézőt is. Biztos vagyok abban, hogy ha eredményesebben szerepelünk, még nagyobb nézőszámmal kalkulálhattunk volna" - utalt arra a főtitkár, hogy a magyar csapat - az előzetes célkitűzését alulmúlva - egy győzelemmel és négy vereséggel nem jutott nyolcaddöntőbe.

Ludvig Zsolt örömét fejezte ki, hogy a horvát csapat elleni mérkőzésre minden jegyet eladtak, ugyanakkor
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 10:41
Kajak-kenu-vb - A MOB elnöke elégedett az eredményekkel és a rendezéssel is
A magyar sikerekért a Maty-éri pályán szorító Kulcsár Krisztián az MTI-nek elmondta: hivatalból, a MOB első embereként mindenképpen ott lenne a helye az utóbbi olimpiákon magyar sikersportágnak számító kajak-kenu hazai rendezésű világbajnokságán - különösen, hogy az kiemelt, olimpiai kvalifikációs verseny is egyben -, de ő sportbarátként sem hagyna ki egy ilyen vb-t.

"Itt voltam Szegeden 2006-ban és 2011-ben is, amikor még nem voltam a MOB elnöke, és ahogy most, már akkor is nagyon szurkoltam a magyar csapatnak" - nyilatkozta. Hozzátette: nem lát annyira be a színfalak mögé, hogy alapos összevetést végezne a korábbi és a mostani vb-rendezések között, de ahogy azokat, úgy az ideit is nagyszerűnek tartja.

"Ami viszont nagyon látványos, hogy a pálya komoly felújításon esett át, így szerintem már nemcsak mi, elfogultak mondatjuk rá, hogy a szegedi a világ legjobb pályája, hanem a sportág nemzetközi szövetségének a vezetői is" - mondta.

A szegedi vb-n 12 olimpiai kvótát szerzett a magyar
velemenyezd, 2019. augusztus 25. vasárnap, 15:52
Megkezdődött a Megyei Jogú Városok Szövetségének sporttalálkozója Szekszárdon
A csütörtök délután, a Béla király téren rendezett ünnepélyes megnyitón Ács Rezső (Fidesz-KDNP), a házigazda város polgármestere, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke és Szita Károly, Kaposvár Fidesz-KDNP-s polgármestere, az MJVSZ elnöke köszöntötte a felvonult csapatokat.

A MOB elnöke hangsúlyozta, a találkozó céljai - a közösség és a régiókkapcsolatának építése, a sport, a mozgás, az egészséges életmód népszerűsítése - az olimpiai bizottság számára is fontosak. Méltatta a megyei jogú városokat, amelyek az állam után a magyar sport legfontosabb partnerei, legnagyobb támogatói, és amelyek több tízmilliárd forintot fordítanak a sport támogatására, működtetik a sportinfrastruktúrát, és sporteseményeket rendeznek. Megemlítette Szegedet, ahol kajak-kenu világbajnokságot rendeznek és Győrt, amely kiemelkedő a sportversenyek szervezésében.

Kulcsár Krisztián szólt arról is, hogy a megyei jogú városok sport iránti elkötelezettségének következménye, hogy 2015-ben együttműködési
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 19:24
Tokió 2020 - A MOB három csapat kijutásával számol
A sportvezető az M1 aktuális csatornán szerdán arról beszélt, a MOB prognózisa szerint 144-179 magyar sportoló juthat ki az ötkarikás játékokra, a létszám azonban nagyban függ attól, hány válogatottnak sikerül a kvótaszerzés.

"Három csapattal számolnánk Tokióban. Azt gondoljuk, hogy a két vízilabdacsapat mellett egy kézilabdacsapatunk ki fog jutni" - mondta Kulcsár Krisztián. A múlt héten véget ért vizes világbajnokságon elért két negyedik helyezéssel kapcsolatban hozzátette: a pólósok most is közel voltak a kvalifikációhoz, de "kicsit melléütöttek a végén a szegnek". Ennek ellenére nyugalommal várják a kvótaszerzésből hátralévő időszakot.

A MOB prognózisa 13 éremmel és 24 pontszerző hellyel számol a japán fővárosban. Kulcsár Krisztián kiemelte: ebben az úszóknak - csakúgy, mint három éve Rióban - fontos szerep juthat majd.

A MOB elnöke a múlt héten véget ért bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) kapcsán örömét fejezte ki, hogy a kilenc sportágból, melyben szerepeltek a
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 20:02
1/15
Képek, videók
megemlékezés0826_3.jpg
maroka
2019. augusztus 31. szombat, 09:15
megemlékezés0826_2.jpg
maroka
2019. augusztus 31. szombat, 09:15
megemlékezés0826.jpg
maroka
2019. augusztus 31. szombat, 08:57
megemlékezés_4.jpg
maroka
2019. augusztus 31. szombat, 08:37
megemlékezés_3.jpg
maroka
2019. augusztus 31. szombat, 08:35
0 Megemlékezés egy édesap
lovaszmarika
2018. április 17. kedd, 12:16
Köszönöm a megemlékezést.
borigit
2016. december 16. péntek, 15:05
Kellemes megemlékezést
etusmama
2015. március 15. vasárnap, 18:38
Megemlékezés
bzsuzsanna
2014. június 18. szerda, 12:22
nagy árvízi megemlékezés.
agica2004
2014. június 06. péntek, 15:22
Köszönöm a megemlékezést.
jucinenadov
2014. január 26. vasárnap, 22:43
Köszönöm a megemlékezést.
suzymama43
2014. január 25. szombat, 16:59
krisztiánnév.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:47
krisztián névv.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:47
krisztián névd.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.