Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:40 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Legjobb házi praktikák téli bőrápolásra
odafigyeléssel és házi praktikák alkalmazásával télen is sokat tehetünk bőrünk egészségének fenntartásáért.
,,Fontos, hogy naponta minimum másfél liter folyadékot igyunk - lehetőleg szénsavmentes ásványvíz vagy cukrozatlan zöldség- és gyümölcslé formájában. A napi szépségápolási rutinok során pedig lehetőség szerint szappan-, színezék- és tartósítószer-mentes arclemosókat és hidratáló krémeket használjunk, amelyek hozzájárulnak bőrünk egészségének megőrzéséhez" - tanácsolta dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus, aki a házi praktikák alkalmazásához gyakorlati tanácsokat is adott.
,,Hetente egyszer szánjunk időt az otthoni arctisztításra! Első lépésként mossuk meg az arcunkat langyos vízzel, majd dörzsöljük át alaposan bőrradírral, ami segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és kisimítani a hámló részeket. Ezután tisztítsuk meg arcbőrünket és alkalmazzunk kamillás gőzölést: szórjunk kamillavirágot a felforralt vízbe, majd a fejünket egy száraz törölközővel letakarva
eva6, 2018. február 01. csütörtök, 13:56
Házi praktikák téli bőrápolásra
megviseli bőrünket, azonban egy kis odafigyeléssel és házi praktikával télen is sokat tehetünk bőrünk egészségének fenntartásáért.
"Fontos, hogy naponta minimum másfél liter folyadékot igyunk - lehetőleg szénsavmentes ásványvíz vagy cukrozatlan zöldség- és gyümölcslé formájában. A napi szépségápolási rutinok során pedig lehetőség szerint szappan-, színezék- és tartósítószer-mentes arclemosókat és hidratáló krémeket használjunk, amelyek hozzájárulnak bőrünk egészségének megőrzéséhez" - tanácsolta dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus, aki a házi praktikák alkalmazásához ötleteket is adott.

Arctisztítási 1x1
Az arctisztítás fontos, sőt elengedhetetlen lépés a bőr ápolásában: nemcsak a port, a szennyeződéseket távolítjuk el az arcunkról, de a felesleges faggyút, az elhalt hámsejteket és a baktériumokat is. Hogyan végezhetjük mindezt hatékonyan? Kattintson!
Hetente egyszer arctisztítás
Első lépésként mossuk meg az arcunkat langyos vízzel, majd dörzsöljük át alaposan
eva6, 2017. november 29. szerda, 13:20
Házi praktikák téli bőrápolásra
odafigyeléssel és házi praktikák alkalmazásával télen is sokat tehetünk bőrünk egészségének fenntartásáért.

,,Fontos, hogy naponta minimum másfél liter folyadékot igyunk - lehetőleg szénsavmentes ásványvíz vagy cukrozatlan zöldség- és gyümölcslé formájában. A napi szépségápolási rutinok során pedig lehetőség szerint szappan-, színezék- és tartósítószer-mentes arclemosókat és hidratáló krémeket használjunk, amelyek hozzájárulnak bőrünk egészségének megőrzéséhez" - tanácsolta dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus, aki a házi praktikák alkalmazásához gyakorlati tanácsokat is adott.

Arctisztítás

Házi praktikák téli bőrápolásra,,Hetente egyszer szánjunk időt az otthoni arctisztításra! Első lépésként mossuk meg az arcunkat langyos vízzel, majd dörzsöljük át alaposan bőrradírral, ami segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és kisimítani a hámló részeket. Ezután tisztítsuk meg arcbőrünket és alkalmazzunk kamillás gőzölést: szórjunk kamillavirágot a
lenke1964, 2015. december 30. szerda, 14:12
Idén először vehettek át szociális területen dolgozó nők is az Aranyanyu Díjat
Ebben az évben olyan súlyos és megoldásra váró társadalmi problémák kaptak figyelmet a kilenc díjazotton keresztül, mint a romák integrációja vagy a drogprobléma kezelése. Minden kategóriában két díjat adtak át, egyikről a zsűri, másikról a közönség döntött internetes szavazás alapján - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az orvos kategóriában a zsűri díját Fórizs Éva felnőtt és gyermek pszichiáter, addiktológus szakorvos vehette át, aki munkája mellett önkéntesként a függő és szerhasználó kismamákat segítő Józan Babák klubban is dolgozik, valamint több mint 12 éve segíti az állami gondozott fiatalokat. A közönség Katona Renátának, a szegedi klinika szülész-nőgyógyászának ítélte az elismerést, akinek speciális szakterülete a meddőség kezelése.

A pedagógusok között a zsűri Furugh Switzer, kanadai-perzsa származású szociológust tüntette ki, aki roma gyerekek beilleszkedésén dolgozik, a közönség Varga Diána agykontroll oktatónak adta a díjat, aki a módszerrel a gyerekek önbizalmának erősítését,
velemenyezd, 2015. november 28. szombat, 07:04
Őszi nagytakarítás az arcon is
A nyári időszakot követően a leggyakoribb problémát a ráncok megjelenése, elmélyülése, valamint a pigmentfoltok kialakulása jelenti, emellett szinte mindenki tapasztalja magán a bőr általános minőségromlását és vízvesztését is. Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus tanácsaiból kiderül, hogy az ősz beköszöntével hogyan ápold a arcbőrödet.

A nyár a felhőtlen kikapcsolódás időszaka, azonban a káros napsugarak, a klóros víz és a szél még megfelelő ápolás és védelem mellett is megviseli a bőrödet. Víztartalma csökken, fakóvá, durva tapintásúvá válhat, és száraz, hámló területek jelenhetnek meg rajta. Ezek a tünetek a megfelelő ápolás nélkül állandósulhatnak, sőt súlyosabbá válhatnak, ezért fontos, hogy kellő figyelmet fordíts bőröd tisztítására és táplálásra, valamint az időben elindított kezelésekre.

Hogyan kezdj bele?

A regeneráció elengedhetetlen része a jelentős folyadékbevitel, de nem maradhat el a
anna4459, 2015. november 08. vasárnap, 19:10
Bőrgyógyász
púderipart. XIV. Lajos francia király sem hódolt a gyakori fürdés szenvedélyének, sőt! Négyévente mindössze egyszer fürdött, ezért nem is csoda, hogy akkoriban előszeretettel fedték el kellemetlen testszagukat az uralkodóház tagjai az erős illatvilágú "kencékkel". Fénykorát élte a különböző illatosított kesztyűk és úgynevezett illatlabdák miliője, melyet pézsmával, ámbrával és különböző illatos gyantákkal töltöttek meg.

A mai kor embere hozzászokhat a kevesebb vízhasználathoz?

Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász elmondása szerint Magyarországon nem jellemző, hogy az emberek takarékossági vagy egyéb megfontolásból visszaszorítanák a fürdések gyakoriságát. "Nálunk még nem igazán elterjedt a környezetvédelmi megfontolás. Tisztálkodási szokásokat tekintve leginkább a két véglet jellemző. Vagy alul-tisztálkodnak, vagy már túlontúl gyakorivá teszik a dolgot. Előidézve ezzel a baktérium- és gombás fertőzések kockázatát."
A szakértő szerint idős korban inkább az alul tisztálkodás a jellemző,
horvathnemagdi, 2010. december 20. hétfő, 09:59
Képek, videók
Bőrápolás házi kencékkel.
pacsakute
2015. április 14. kedd, 06:21
Huszta I- kristóné.jpg
agica2004
2013. május 01. szerda, 17:36
Kristóné Icu.jpg
agica2004
2013. április 14. vasárnap, 17:55
Szépségápolás
anna4459
2018. február 09. péntek, 21:04
házikó1.jpg
durcimarcika
2019. január 05. szombat, 18:16
Havas házikó
eva6
2019. január 03. csütörtök, 13:10
Mézeskalács házikó
eva6
2018. december 20. csütörtök, 20:12
Karácsonyi házikó
eva6
2018. december 20. csütörtök, 16:09
házikó.jpg
durcimarcika
2018. augusztus 09. csütörtök, 16:38
istenes kép házi áldás.jp
zsokica45
2018. április 28. szombat, 20:52
kutyus házikó.jpg
agica2004
2018. március 02. péntek, 23:07
Házikó
sanci81
2018. február 19. hétfő, 16:38
Parti házikó
sanci81
2018. január 18. csütörtök, 14:40
tündér házikó/b
aruncus
2018. január 06. szombat, 21:13
tündér házikó/a
aruncus
2018. január 06. szombat, 21:13
Címkék
kilenc díjazotton, Józan Babák, drogprobléma kezelése, évben olyan, környezetvédelmi megfontolás, gyakori fürdés, alul tisztálkodás, időben elindított, Aranyanyu Díjat, arcunkat langyos, orvos kategóriában, romák integrációja, otthoni arctisztításra, napi szépségápolási, Katona Renátának, száraz törölközővel,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.