Belépés
2018. december 13. csütörtök | 50. hét | 347. nap | 05:07 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 5. rész (azonnali kérdések, kérdések)
Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelemi államtitkára közölte, az ünnepi időszak jellegzetes termékeit ellenőrzik, emellett azt is, hogy fel van-e tüntetve az ár a termékeken, adnak-e nyugtát. A fogyasztóvédelmi hatóság kis- és közepesvállalkozások esetén első alkalommal nem büntet, csak figyelmeztet - tette hozzá.

Novembertől már kiemelten ellenőrzik a webáruházakat is, továbbá a termékbiztonságra is fokozottan figyelnek.Fidesz: Magyarország a világ legbiztonságosabb országaKovács Sándor (Fidesz) emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban nyilvánosságra került a májusi Jobbik-kongresszusról egy hangfelvétel, amelyen Szávay István országgyűlési képviselő hencegett azzal, hogy leütött egy zsidó származású nőt. Szávay István ígérete ellenére még mindig nem adta vissza mandátumát - jegyezte meg.

Szerinte 2010 előtt hasonló stílusú megnyilvánulások sokaságával lehetett találkozni, Budapest utcáin szabadon vonulhattak olyan szervezetek, amelyek antiszemita, gyűlöletkeltő
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 17:22
Megnyílt a kajak-kenu szövetség sportegészségügyi és diagnosztikai központja
Az ebből az alkalomból tartott hétfői ünnepségen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere köszöntőjében úgy fogalmazott: az ép testben ép lélek megközelítés jelenleg is az emberi lét egyik alapját jelenti. Hangsúlyozta: a sport nemcsak a testet, hanem a lelket is erősíti, fegyelemre, a társak megbecsülésére, nemes versengésre nevel. Hozzátette: igazi öröm számára, hogy ebben a központban a versenyzők egészségileg biztonságban lehetnek, s űzhetik ezt, a magyar identitás részévé vált nagyon szép, nagyon izgalmas és nagyon nemes sportágat.

"Kívánom önöknek, hogy ennek a diagnosztikai központnak a birtokában duplázzák meg ezt a listát, amely itt van mögöttem" - utalt a miniszter az MKKSZ-ben található örökös bajnokok falára, amelyen az olimpiai aranyérmes és a legalább öt világbajnoki címet szerzett kajakosok, illetve kenusok neve olvasható.

Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke emlékeztetett: elődje, Baráth Etele, az MKKSZ közgyűlésének jelenlegi elnöke vetette fel a sportágspecifikus központ
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 12:31
Nyíregyháza-rali - Több mint 10 ezer nézőt várnak a hétvégi rendezvényre
sikerült "megcsípni", amelyek a szervezők és a versenyzők szempontjából egyaránt izgalmasak lehetnek, a közönségnek pedig biztosítják a megfelelő látványt - tette hozzá. A leghosszabb gyorsasági szakasz 26 kilométer hosszú lesz; Nyíregyházán a pénteki városi gyorsaságit bárki ingyenesen megtekintheti a négy szurkolói pont valamelyikén, szombat-vasárnapra pedig 2500 forintba kerül a belépő, amellyel az összes gyorsasági megnézhető.

A verseny a város számára nagy öröm és megtiszteltetés - fogalmazott Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere. Mint mondta, 10-15 ezer nézőre számítanak a hétvégi versenynapokon, ami a szervezőket valószínűleg óriási kihívás elé állítja majd. A verseny miatti lezárások várhatóan fennakadásokat okoznak majd a városi közlekedésben, de a kellemetlenségekért cserébe Nyíregyháza "felkerülhet a rali térképére" - emelte ki a városvezető.

Őry Tamás, a Nyíregyháza-rali társrendezője arról beszélt, hogy a szervezők igyekeznek nagyobb figyelmet fordítani a nézők kiszolgálására.
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 13:42
A-tól Zs-ig
Ötvenegy a jelenleg név szerint ismert sortűz áldozatok száma. ( Mosonmagyaróvár 1956. október 26.)

Bárdics Tihamér
Dannauer Antal
Demeter János
Domonkos Antal
Dózsa Katalin
Fábián József
Ferenci Lajos
Gyécsek István
Hornyák Béla
Horváth Gyula
Kardos András
Kardos Miklós
Kelemen Rezső
Kemény Márton
Kiss János
Koloszár Zoltán
Kovács István
Kreizer Sándor
Laczkovits Dezső
Letenyei Ferenc
Meszlényi István
Meszlényi József
Miks József
Nagy Árpád
Németh Károly
Neszméri Ernő
Neuberger Flóriánné Rácz Margit
Őri László
Paár Jenő
Pandúr György
Pápai Ferenc
Picher Béla
Pintér Gizella
Rácz Anna
Rehling Zoltán
Róbl Ferenc
Savanyú Józsefné Mátyus Erzsébet
Sipos Gyula
Szalai István
Szimhardt Károly
Szuhányi József
Takács Miklós Ferenc
Tolnay László
Varga
azenujsagom, 2018. november 02. péntek, 06:40
MLSZ - Új eljárás után Hadzic és Scepovic egymeccses eltiltást kapott
A székesfehérvári klub két futballistáját a nyolcadik fordulóban lejátszott összecsapás végén történtek miatt, "a levonuláskor tanúsított sportszerűtlen magatartásukért" büntették meg.

A felcsúti összecsapás a kapus Kovácsik Ádám sérülése miatt elhúzódott, és az Európa-ligában szereplő bajnokcsapat 2-1-es hazai vezetésnél a 102. percben büntetőhöz jutott. Scepovic 11-esét Branislav Danilovic hárította. Szőts Gergely játékvezető ezt követően lefújta a találkozót, az indulatok pedig elszabadultak: Hadzic szólalkozott össze a felcsúti kispadon helyet foglalókkal, majd több csapattársa is csatlakozott hozzá - volt, aki nyugtatni akarta -, a csetepatéban egy pillanatra még Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője is a földre került.

A fegyelmi bizottság első fokon azt állapította meg, hogy "a hivatalos jegyzőkönyvek, a meghallgatások és a videofelvételek alapján egyértelmű, hogy ütés, rúgás, vagy más, a fegyelmi szabályzat alapján büntetendő erőszakos cselekmény nem történt, és ilyen irányú
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 18:11
Gyásznap, október 26. 1990-2018
László, Királyhágómelléki Református Egyházmegye püspöke

1995. Világhy József, Mosonmagyaróvári '56-os Egyesületi tag

1996. Tihanyi László, Szigethy Attila Társaság, ügyvezető

1997. Takács István, Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület Elnöke

1998. Vida István, tanár, újságíró

1999. Szabó János, Honvédelmi miniszter

2000. Mádl Ferenc, (1931-2011) köztársasági elnök

2001. Dávid Ibolya, igazságügyi miniszte

2002. Kovács K. Zoltán, (1924-2008) közíró, parlamenti képviselő

2003. Wittner Mária, '56-os halálraítélt

2004. Tőkéczki László, történész

2005. Rieger Tibor, szobrász

2006. Sólyom László, köztársasági elnök

2007. Döbrentei Kornél, költő

2008. dr.Zétényi Zsolt, ügyvéd

2009. Dr.Boross Péter, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke

2010. Erdélyi János, filmrendező

2011. Schmidt Mária, történész, a
azenujsagom, 2018. október 27. szombat, 06:21
Krónika 3. rész (kérdések)
kapcsolatos körülményeket, vagy tudatosan téveszti meg a választókat. A zaj elkerülhetetlenül megterheli a reptér környékén élőket - folytatta -, már nem lehet lakatlan területek felett megközelíteni azt. A zajcsökkentő eljárások a mérések szerint elegendőek a határérték betartásához, zavarmentes környezet azonban nem biztosítható - mondta, hozzátéve: az új eljárás előrelépést, összességében pozitív változást hozott.

Fidesz: hogyan segíti a kormány a megváltozott munkaképességűeket?Kovács Sándor (Fidesz) azt kérdezte, hogyan segíti a kormány a megváltozott munkaképességűeket, mik az eddigi tapasztalatok a támogatások kapcsán, amelyek emelkednek az ideihez képest. Az akkreditált cégek mintegy 30 ezer érintettet foglalkoztatnak, de ezt a számot növelni kívánják - jegyezte meg.

Rétvári Bence azt mondta: a kormányzati többletforrások többleteredményeket is hoztak. A jövő évi költségvetésben már 42 milliárd forint lesz rehabilitációs foglalkoztatás támogatására - mutatott rá -, a
velemenyezd, 2018. október 24. szerda, 14:04
Az Ostrom nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál közönségdíját
A kelet- és közép európai régió filmtermését felvonultató CinEast filmfesztivált október 4. és 21. között rendezték meg Luxemburgban. Az Ostrom című filmet húsz ország mintegy 50 rövidfilmje közül választotta kedvencének a közönség.

A Filmalap korábbi tájékoztatása szerint a 11. CinEast filmfesztivál nagydíját, első magyar filmként Szilágyi Zsófia alkotása, az Egy nap nyerte el.

Az Ostrom a 32 éves Kovács István diplomafilmje volt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ahol Enyedi Ildikó, Janisch Attila és Szász János voltak a tanárai. A 23 perces alkotás a Filmalap támogatásával készült.

A rövidfilm nemzetközi premierje a szarajevói filmfesztiválon volt nyáron; a budapesti Friss Hús fesztiválon a zsűri elismerő oklevelét, majd a BuSho fesztiválon a legjobb magyar rövidfilm díját nyerte el. Szeptember közepén az amerikai filmakadémia Bronz Diák Oscar-díjjal tüntette ki a magyar diplomafilmet.

Az Ostrom 1994-ben, a háború sújtotta Szarajevóban játszódik. Főhőse egy magányos bosnyák
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 11:21
Labdarúgó NB I - A címvédő ellen sem tudott pontot szerezni Horváth Ferenccel a Haladás
vereségük.OTP Bank Liga, 11. forduló:Szombathelyi Haladás-MOL Vidi FC 0-2 (0-0)------------------------------------------Szombathely, 3317 néző, v.: Berke

gólszerzők: M. Scepovic (61.), Pátkai (69.)

sárga lap:Tamás L. (84.), illetve Pátkai (42.), Vinícius (86.)

Szombathelyi Haladás:

---------------------Király - Habovda, Benes, Tamás L., Bosnjak - Rácz B., Jancsó (Dausvili, 59.), Jagodics M., Németh Má. (Ofosu, 64.) - Bamgboye (Gaál B., 71.), Priskin

MOL Vidi FC:

-------------Kovácsik - Fiola, Juhász (B. Nikolov, 78.), Vinícius, Tamás K. (Stopira, 71.) - Nego, Hadzic, Pátkai - Kovács I. - Hodzic, M. Scepovic (Huszti, 74.)

A kezdés előtt Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója és Vörös Csaba technikai vezető köszöntötte Halmosi Pétert, aki a legutóbbi fordulóban a 300. élvonalbeli mérkőzésén lépett pályára. A 35-szörös válogatott szélső ugyanakkor ezen a találkozón nem jutott szóhoz.

Az erőviszonyoknak megfelelően a fehérváriak irányították az
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 19:08
Victor Hugó
hajnal,
"Még mindig ott a szem!" - Káin felelte jajjal.
S Jubal, kinek fia most várról várra jár,
és dobját pergeti vagy vígan trombitál,
"Építek én neki gátat!" - kiálta nyomba.
S egy bronzfalat emelt s Káint mögéje vonta.
És Káin szólt: "A szem szünetlen idenéz!"
És Énoch szólt: "Torony kell ide, egy egész
ijesztő bástya-öv, hogy semmi el ne érje.
Egy nagy várost rakunk, s egy várat is föléje.
Egy nagy várost rakunk, bezárva jól falát!"
Akkor Tubalkain, a kovács nekiállt
s rakott egy óriás, emberfeletti várost,
és míg ő dolgozott, a többi a lapályost
fölverve, hajszolá Enos és Seth fiát,
s kitolták a szemét, aki csak arra járt,
és este nyilaik a csillagokba vágtak.
Gránit cserélte föl a lengő vásznu sátrat,
nehéz vaspántban ült mindegyik szörnyü tömb,
a poklok városa se volt talán különb,
a tornyok árnya lenn éjet dobott a síkra,
a temérdek falak ugy álltak, mint a szikla.
"Az Istennek tilos!" - a
menusgabor, 2018. október 07. vasárnap, 16:14
Elindította elitprogramját a Magyar Kézilabda Szövetség
szerint a 15 fiatalnak valószínűleg a 80-90 százaléka felnőttválogatott lesz, közülük a 2020-as tokiói olimpián három, 2024-ben Párizsban körülbelül hat játékos lehet ott.

Zsiga Gyula és Hajdu János is megerősítette, hogy a klubvezetők és az edzők is örömmel fogadták az elitprogram létrejöttét.

Az elitprogram részvevői:

fiúk:

----Bálint Bence (NEKA), Győri Kristóf, Határ Péter (Balatonfüred), Holdosi Bence (FTC), Hutvágner Ákos (Balatonfüred), Ilic Zoran (NEKA), Khalil Kerim (PLER), Kovács Dominik (NEKA), Kőhegyi Ákos (Telekom Veszprém), Lukács Péter (FTC), Nkousa Dávid Luc (Telekom Veszprém), Palasics Miklós (Telekom Veszprém), Szuharev Lev (Telekom Veszprém), Vajda Huba (Balatonfüred), Tóth Péter (NEKA), szakágvezető: Gyurka János

lányok:

-------Afentaler Sára (Győri Audi ETO KC), Arany Rebeka (DVSC Schaeffler), Bánhidi Barbara (NEKA), Farkas Johanna (Győri Audi ETO KC), Herczeg Lili (NEKA), Kácsor Gréta (GVM-Europe-Vác), Kajdon Blanka (NEKA), Kovács Anikó (NEKA), Kuczora
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 12:31
MLSZ - Csányi Sándor fellebbezett a Puskás-Vidi fegyelmi döntése ellen
Az MLSZ Twitter-oldalának híre szerint az eljárás ennek értelmében másodfokon folytatódik.

A felcsúti összecsapás a kapus Kovácsik Ádám sérülése miatt elhúzódott, és az Európa-liga résztvevő bajnokcsapat 2-1-es hazai vezetésnél a 102. percben büntetőhöz jutott. Marko Scepovic 11-esét Branislav Danilovic hárította. Szőts Gergely játékvezető ezt követően lefújta a találkozót, az indulatok pedig elszabadultak: Anel Hadzic szólalkozott össze a felcsúti kispadon helyet foglalókkal, majd több csapattársa is csatlakozott hozzá - volt, aki nyugtatni akarta -, a csetepatéban egy pillanatra még Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője is a földre került.

A fegyelmi bizottság múlt heti, közel kétórás ülésén azt állapította meg, hogy "a hivatalos jegyzőkönyvek, a meghallgatások és a videofelvételek alapján egyértelmű, hogy ütés, rúgás, vagy más a fegyelmi szabályzat alapján büntetendő erőszakos cselekmény nem történt, és ilyen irányú szándék sem volt megállapítható".

Az mlsz.hu korábbi híre
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 09:31
1/161
Képek, videók
technológiai bemutató.jpg
tothgergo
2008. augusztus 03. vasárnap, 22:17
Kovács Sándor - esti ima
egrilany51
2017. augusztus 03. csütörtök, 19:41
Kovács Sándor - Jó éjszak
egrilany51
2017. július 05. szerda, 15:52
Kovács Sándor - Az est va
egrilany51
2017. július 05. szerda, 15:20
Kovács Sándor hozzászól
erdosgeza
2009. január 18. vasárnap, 09:05
Kovács Sándor Tengerpart
mezixy
2008. szeptember 28. vasárnap, 19:00
Szávay Ágnes
mecsery
2010. december 22. szerda, 01:29
Szávay Ágnes,teniszezö.jp
farkas1945
2010. november 05. péntek, 15:16
Szávay Ágnes.jpg
rochlitzne
2009. március 02. hétfő, 15:22
20070722szavay5801.jpg
idgie1975
2008. november 02. vasárnap, 09:34
Áldott Adventi időszakot
irmus
2017. december 09. szombat, 06:00
Áldott Adventi időszakot,
suzymama43
2014. december 29. hétfő, 10:30
0 Áldott Adventi időszak
lovaszmarika
2014. december 04. csütörtök, 14:18
a legszebb időszak.jpg
agica2004
2013. november 03. vasárnap, 15:27
Advent időszaka.jpg
sznejuci
2012. december 02. vasárnap, 09:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.