Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 20:53 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Médiatanács: az emberek leginkább a közmédiából tájékozódtak a járványról
72 százaléka jelezte, hogy találkozott rémhírrel az időszakban, aminek a forrása elsősorban a közösségi média - és azon belül a Facebook - volt 66 százalékkal.

A felmérésben résztvevők 63 százaléka gondolta azt, hogy a "média túlfűtötte a koronavírus témáját azzal, hogy túl sokat foglalkozott a járványhelyzettel, 60 százalékuk szerint viszont tárgyszerűen adtak hírt az újságírók" - írták.

Úgy fogalmaztak, "a hírverseny győztese a közmédia volt: a tévés szegmensben az M1, a rádióadók közül a Kossuth rádió vezetett. A felnőtt lakosság több mint fele naponta nézte az Operatív Törzs sajtótájékoztatóját, míg az internetezők fele két-háromnaponta találkozott olyan hírrel, amely a koronavirus.gov.hu oldalról származott. A megkérdezettek 84 százaléka volt elégedett a kormányzati tájékoztatások tartalmával."

A grémium elfogadott egy a 2015 és 2019 között eredeti nyelven sugárzott filmek közzétételének tapasztalataival foglalkozó dokumentumot is, amely kiemeli, hogy az RTL Klub és a TV2 kínálatából
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 10:31
Potrivit ministrului ungar responsabil pentru investiţii, construirea de centrale nucleare este în interesul Un
de stricte chiar şi la nivel internaţional, iar noile reactoare vor fi prevăzute cu sisteme speciale de securitate şi protecţie, în acord şi chiar cu depăşirea acestor reglementări. Cele 283 000 de pagini ale cererii de autorizare confirmă, de asemenea, că centrala nu va pune în pericol mediul înconjurător. Reactorul este protejat de un sistem dublu de cupole, iar instalaţia poate rezista chiar şi impactului unei aeronave sau unor cutremure puternice, a subliniat Süli.

La postul public de radio Kossuth, ministrul a vorbit şi despre partea financiară a investiţiei. Rusia a asigurat un credit adecvat pentru acest proiect, unul la care se poate apela în orice moment, cu o rată a dobânzii mai favorabilă, a spus. Viabilitatea economică a centralei Paks II a fost confirmată şi de către UE, care estimează că profitul va atinge 7,35% pe durata de viaţă a noilor reactoare. Potrivit reglementărilor UE, 55% din investiţie trebuie să fie asigurată prin licitaţii internaţionale. Ca exemplu, a menţionat că achiziţia
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 13:02
Az atomerőmű-építés Magyarország érdeke a beruházásért felelős miniszter szerint
érvelni a paksi beruházás ellen. A magyar előírások nemzetközi viszonylatban is rendkívül szigorúak, az új blokkok ennek megfelelően, illetve ezeket is meghaladva különleges biztonsági és védelmi rendszerekkel épülnek. A 283 ezer oldalnyi engedélykérelem is igazolja, hogy az erőmű semmilyen körülmények között nem veszélyezteti a környezetét. A reaktort kettős kupolarendszer védi, a létesítmény akár egy repülőgép becsapódását, és jelentős erejű földrengéseket is elvisel - hangsúlyozta.

A miniszter a Kossuth Rádióban a beruházás pénzügyi hátteréről is beszélt. A projekthez - mint mondta - Oroszország megfelelő hitelt biztosított, amely bármikor kiváltható kedvezőbb kamatozású megoldással. Paks II. gazdasági életképességét az EU is megerősítette, hiszen a számításaik szerint az új blokkok élettartama alatt a profit el fogja érni a 7,35 százalékot. Az uniós előírások alapján a beruházás kiírásainak 55 százalékát nemzetközi tendereken kell meghirdetni. Példaként említette, hogy az iránytechnikai beszerzést
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 11:11
Illegális bevándorlás - Bakondi: a balkáni migrációs útvonal komoly aktivitást mutat
Bakondi György hozzátette: az embercsempészek aktív részvételével közúton, vasúton, gyalog is egyre nagyobb számban érkeznek. A számok komoly biztonsági kihívást és fenyegetést jelentenek - szögezte le.

A magyar határoknál mostanáig csaknem 15 ezer határátlépési kísérletet regisztráltak. Az elfogott embercsempészek száma már 170. Ez tavaly egész évben 150 volt - jegyezte meg.

Bakondi György kitért arra is, hogy "időnként letagadják, időnként más néven nevezik", de 2015 óta változatlanul visszatérnek az illegális migránsok kvóta szerinti kötelező elosztásáról szóló nyilatkozatok Európában. Megjegyezte, hogy legutóbb a visegrádi együttműködés országai (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) mellett Észtország, Lettország és Szlovénia is leszavazta ezt a tervet. Hozzátette: bíznak abban, hogy a nyilvánvaló blokkoló kisebbség meg fogja akadályozni a Magyarország számára is veszélyes, a magyar kormány migrációs politikájával ellentétes politikát.

A főtanácsadó a Kossuth Rádió Jó
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 08:21
A nyolcvanéves Tolnai Ottó előtt tiszteleg a berlini magyar kulturális intézet
Az intézet műfordítói köre a Kossuth-díjas költő, író németül eddig meg nem jelent írásaiból válogatott. Közös munkával tizenhat alkotást ültettek át németre. A versek és prózaszövegek a signaturen-magazin.de cím alatt működő német költészeti fórumon jelennek meg a szerző születésnapja alkalmából. A portálon közölt fordítások között van Esterházy Péter Ha én lennék Tolnai Ottó című írása is, amellyel a néhai író tíz éve köszöntötte akkor hetvenéves pályatársát a Jelenkor című irodalmi és művészeti folyóiratban.

A CHB a koronavírus-járvány hatására indított online sorozatában, a CHB to go című műsorfolyamban is bemutatja Tolnai Ottót a német nyelvű közönségnek, Nietzsche bajsza című versének fordítását egy berlini magyar művész, Kardos Vera adja elő.

Tolnai Ottó fiatalkorától Újvidéken élt, ott járt egyetemre, majd Zágrábban magyar-filozófia szakon tanult. Az 1964-ben indult Új Symposion című folyóirat alapító munkatársa, majd 1969 és 1974 között főszerkesztője volt. 1974 és 1994 között az
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:44
BÉT - Csökkenő forgalom mellett esett a BUX a héten
döntésével. A megjelent közlemény szerint a lefelé mutató inflációs kilátásokkal, illetve a gazdasági növekedés ösztönzése miatt döntöttek a kamatvágás mellett. A kamatvágást követően a forint jelentősen gyengült mind az euróval, mind a dollárral szemben. Az euró-forint árfolyama a 355 forintos szint közelébe ért péntekre, míg a dollár-forint árfolyama átlépte a 315 forintos szintet.

Péntek reggeli bejelentése szerint újabb kamatvágást fog javasolni Virág Barnabás, az MNB frissen kinevezett alelnöke: a Kossuth Rádióban elhangzottak szerint a következő, július 21-én esedékes kamatdöntő ülésen újabb 15 bázispontos kamatcsökkentést fog javasolni. Az Equilor szerint ez ellentmond a jegybank hivatalos keddi kommunikációjának, melyben hangsúlyozták, hogy csak egyszeri, jelzésértékű lépésről van szó, és nem kamatcsökkentési ciklus kezdetéről. Virág Barnabás ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a júliusi lehet az utolsó kamatvágás, megfelelő távolságot fognak tartani a 0 százaléktól. A határidős
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 07:04
Devizapiac - Erősödött kissé a forint az új MNB-alelnök nyilatkozata után
körüli 354,52 forintról, a dolláré pedig 315,79 forintról 315,53 forintra esett.

Múlt hét pénteken 345,86 forinton fejezte be a hetet az euró, a héten minden nap gyengült a forint a közös európai fizetőeszközhöz képest. A múlt pénteki záráshoz képest 2,5 százalék körüli mértékben gyengült a forint.

A dollár esetében is hasonló volt a trend. Múlt pénteken 309,44 forinton zárt a dollár, így a forint 2 százalék körüli mértékben gyengült az amerikai fizetőeszközhöz képest.

Virág Barnabás a Kossuth rádiónak adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a júliusi újabb kamatcsökkentés után meg kell állni, a 0,6 százalékpontos alapkamat ugyanis megfelelő szint ahhoz, hogy támogassa a koronavírus-járvány utáni gazdasági kilábalást, és erősítse a pénzügyi stabilitást. Nem opció és nem lehetőség ezen szint alá menni - mondta.

Hozzátette: azok az elemzői várakozások, miszerint kamatcsökkentési ciklusra lehet számítani, túlzóak. Az MNB más stratégiát követ, mint a régiós jegybankok, és biztonsági
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 08:21
Láng Zsolt: emberkísérlet zajlik a budapesti közlekedőkkel
Láng Zsolt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország csütörtöki műsorában elmondta, Karácsony Gergely főpolgármester már a koronavírus-járvány alatt "kísérletezni" kezdett a fővárosi közlekedéssel: először ritkította a forgalomban lévő buszok számát, majd újra emelte azok számát.

Hozzátette, a főpolgármester akkor sem egyeztetett senkivel, amikor biciklisávokat festetett fel Budapest forgalmas közútjaira, és ezzel óriási dugókat okozott.

Szerinte Karácsony Gergely - a választási ígéretével szembemenve - nem az átláthatóságot növelte, és nem is vonta be a budapestieket a döntésekbe.

Láthatóan a fővárosi Fidesz-KDNP-s képviselők véleménye sem számít, és nagyon nehéz így dolgozni a közgyűlésben - fűzte hozzá Láng Zsolt.
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 09:11
Nem szabad hátradőlni, mert még világjárvány van
Müller Cecília: nem szabad hátradőlni, mert még világjárvány van
2020, június 21 - 08:30

Bár Magyarországon lezajlott a koronavírus-járvány első szakasza, nem szabad hátradőlni, mert továbbra is jelen van a kórokozó, tart a világjárvány - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.


A tisztifőorvos hangsúlyozta, Magyarországon a nagyon sikeres járványkezelésnek köszönhetően a többi országgal összehasonlítva viszonylag kevés megbetegedés és haláleset volt a koronavírus miatt.
Ugyanakkor a vírus nem tűnt el az országból, hiszen még kórházban is ápolnak koronavírusos betegeket - fűzte hozzá.
"Nagyon ébernek kell maradnunk, pontosan követnünk a változásokat, főképpen a nyitással és a felszabadító járványügyi intézkedésekkel" - hangsúlyozta. Az úgynevezett járványügyi egység feladata ezért éppen az lesz, hogy azonnal reagáljon, ha szükséges - tette hozzá.
Az egységben népegészségügyi szakemberek,
eva6, 2020. június 23. kedd, 10:15
Elnöki kiadványok
Hallom reggel a Kossuth Rádióban, hogy elérhető Áder János Köztársasági Elnök legújabb elnöki beszámolója 2017-2020. Fel is mentem a keh.hu oldalra. Immár 584 oldalas a kiadvány. Próbáltam megkeresni a korábbi beszámolóit is, mert emlékszem, amikor 2012. október 26-án Mosonmagyaróváron mondott beszédet, az is (képpel/képekkel együtt) benne volt az akkoriban. Szívesen megnéztem volna újra, de nem találom az oldalán. Viszont arra is emlékszem, hogy akkor azokat az oldalakat kinyomtattam, úgyhogy valahol megvannak. Meg is keresem őket ( a nyár folyamán).
A legújabb pedig az alábbi link alatt átlapozható:
azenujsagom, 2020. június 14. vasárnap, 07:24
Politológus: "hab a tortán" az MSZP hamisítási botránya
A szakértő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kétségbeesett kármentésnek nevezte Tóth Bertalan MSZP-elnök nyilatkozatát, miszerint Korózs Lajos hitelességéhez nem fér kétség.

Az ellenzéki oldalon nem ez az első eset, hogy álhírre alapoztak kampányt - fűzte hozzá, a "baloldal szegénységi bizonyítványa csimborasszójának" nevezve, hogy nem jut eszükbe a hírek ellenőrzése.

A videó közlése után a DK megpróbált kihátrálni a történetből - hangzott el a műsorban.

A politológus azt mondta, Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének régi vágya, hogy az MSZP-t a szó politikai értelmében tönkretegye. A két párt között eddig is voltak átszivárgások, jellemző, hogy akik az egyéni politikai egzisztenciájukat az MSZP-n belül sérelmezve érzik vagy féltik, a DK felé orientálódnak - tette hozzá Galló Béla.
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 09:22
Taxisszövetség: a budapesti taxisok és az utasok is elégedettek a tarifával
Az egységes taxitarifa esetleges megszüntetéséről kérdezték Karácsony Gergely főpolgármestert kedden egy más témában tartott sajtótájékoztatón. A főpolgármester az újságírói felvetésre azt mondta, hogy nincs szándékuk eltérni az egységes budapesti taxitarifáktól, de kíváncsiak a taxisok véleményére.

Metál Zoltán a Kossuth rádió műsorában úgy reagált, hogy az általuk megkérdezett taxisok 89 százaléka elégedett a mostani rendszerrel, és az utasok is azok, amit alátámaszt, hogy 2013 óta 25 százalékkal emelkedett az utazások száma.

"Ez annak köszönhető, hogy kiszámítható volt és kiszámítható jelenleg is a tarifa, az útdíj", ami biztonságot ad az utasoknak - fogalmazott az elnök, hozzátéve, hogy a taxisok száma is emelkedett, majdnem 40 százalékkal, az elmúlt években.

Jelezte: azt várják a fővárostól, hogy fokozza az illegális és az utasokat megkárosító taxisok kiszűrését, valamint szigorítsa a szankciókat. Azt is kérték, hogy mivel csökkent a taxiállomások száma, a főváros adjon át saját
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 09:41
1/234
Képek, videók
A tájékozódási futás
aranyitamas
2013. szeptember 14. szombat, 19:15
tájékozódás
balazsmargit
2011. november 10. csütörtök, 21:03
tájékozódunk
medvey
2009. szeptember 27. vasárnap, 20:24
tájékozódás
levente500
2009. július 14. kedd, 18:44
tájékozódás.jpg
grimilda
2009. január 31. szombat, 20:14
Így könnyű tájékozódni a
dkattila
2008. június 15. vasárnap, 11:48
Tájékozódás.jpg
velaci
2007. augusztus 29. szerda, 12:50
Tajekozodas1_800.jpg
tutipeti
2007. május 08. kedd, 16:47
Tájékozódás Egerben
igazisphinx
2006. július 18. kedd, 18:33
közmédia.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:55
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Operatív törzs .jpg
pacsakute
2020. július 01. szerda, 16:28
Leginkább a kis dolgok...
csalogany13
2017. március 05. vasárnap, 15:54
Életünkben leginkább....j
pacsakute
2015. szeptember 10. csütörtök, 18:49
életünkben leginkább.jpg
eva_gyulai
2012. december 27. csütörtök, 13:09
Címkék
emberek leginkább, illegális migránsok, magyar határoknál, tévés szegmensben, uniós előírások, Szerinte Karácsony Gergely, rádióadók közül, Kardos Vera, Tóth Bertalan MSZP-elnök, embercsempészek aktív, egységes budapesti, gazdasági növekedés, főváros adjon, taxisok véleményére, intézet műfordítói, fővárosi Fidesz-KDNP-s,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.