Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 17:41 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Holokauszt-emléknap - Merkel: szembe kell szállni az intoleranciával és a gyűlölettel
hangverseny bevételét az Auschwitz-Birkenau Alapítványnak ajánlják fel, ifjúsági projektek finanszírozására - mondta.

A díszvendég lengyel kormányfő, Mateusz Morawiecki hangsúlyozta, hogy a holokauszt emlékezetének megőrzése azt a kötelezettséget jelenti, hogy a történteket a tényekhez hű módon át kell adni az utókornak.

Ezért a holokauszt történetét nem szabad "átírni" és napi, múló politikai célokra felhasználni - húzta alá a lengyel miniszterelnök.

Hozzátette, hogy a náci mellett a kommunista totalitárius diktatúra áldozatai, Auschwitz mellett a Gulág emlékezetét is meg kell őrizni.

Az operaház világhírű szimfonikus zenekara, a Staatskapelle Berlin az izraeli-argentin főzeneigazgató, Daniel Barenboim vezényletével, valamint az operaház férfikórusa és a korábbi operaénekes, Thomas Quasthoff mint narrátor közreműködésével Arnold Schönberg 1947-es, A Survivor from Warsaw (Egy varsói túlélő) című darabját, a holokausztról szóló egyik legismertebb kortárszenei művet adta elő, majd Ludwig
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 21:12
A "függetlenített" KISZ- párt- és szakszervezeti bizottságok
SZAKSZERVEZETI BIZOTTSÁGI RENDSZER
(Vázlatos visszatekintés)

Ahol én dolgoztam 1970-től, mint KISZ-es fiatal- gyors- és gépíró - annál a vállalatnál több, mint 3000 fő fizikai MUNKÁS dolgozó volt állományban. A vállalati vezetőség 5 tagú volt. A cég irodaháza a főváros V. kerületében székelt. Az igazgatói tanács ott működött. Az élén az igazgatóval, a főkönyvelővel a függetlenített párttitkárral- KISZ-titkárral és szakszervezeti titkárral.

Ezeket az embereket a vállalati KISZ (Kommunista Ifjúsági Szövetség)- PÁRT (Magyar Szocialista Munkáspárt- ágazati szakszervezet (pl. Építők Szakszervezete) javasolta vezetőnek. Az V. kerületi KISZ- párt- és szakszervezeti bizottság elfogadta, majd rendezett a jelölt számára a vállalat hivatalos helyiségében egy választást... A jelölt megszavazása esetén a KISZ-titkár jogosult lett a cég ifjúságának képviseletére. Amikor a kb 1500 fő KISZ-fiatal megválasztotta KISZ-titkárnak a jelöltet, a vállalat biztosított számára irodát, irodista
furaila, 2020. január 10. péntek, 11:53
Kövér: egyre inkább individualizált társadalommá kezdünk válni
rendszer ez a miénk, hiszen szabadon választhatunk négy évenként, tehát mi határozzuk meg, hogy kit választunk a "saját fejünk fölé" - mondta.

Kövér László úgy fogalmazott, hogy "a reflexekben, a gondolkodásmódban lévő rendszert (...) sajnos továbbvittük, és ennek (...) mind a mai napig nyögi a súlyát a magyar társadalom".

A műsorban a kormánypárti politikust kérdezték a Fiatal Demokraták Szövetségének megalakulásáról. Elmondta: nem akartak se többet, se kevesebbet, mint hogy létrejöjjön a Kommunista Ifjúsági Szövetség mellett egy alternatíva. Arra akarták a figyelmet felhívni, hogy a magyar jogrendszer megengedi párt létrehozását.

Kövér László kiemelte, leszűrték a lengyel eseményekből és a történelmi előzményekből, 1956-ból és 1968-ból, hogy "mindig addig kell elmenni, míg falba nem ütközünk". A "történelmi időkapuk", amelyek nyíltak 1945 után egyszer-kétszer, egy idő után bezárulnak, és "ha nem megyünk el addig amíg lehetett volna, akkor utána szemrehányást kell magunknak tenni, hogy miért
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:12
Nyilvánosságra hozták a KGB-tiszt Vlagyimir Putyin Komszomol-jellemzését
A feloldott titkosítású dokumentum szerint Putyin 1975 óta volt tagja az Össz-szövetségi Lenini Kommunista Ifjúsági Szövetségnek (Komszomolnak) a Szovjetunió Állambiztonsági Biztonsági Bizottságánál működő alapszervezetben. A jellemzés az utasításokat végrehajtó, fegyelmezett, lelkiismeretes, a szervezési és a sportfeladatokért felelős munkatársként írta le Putyint.

A szerzők szerint "folyamatosan gyarapította ideológiai és politikai tudását", aktívan képezte magát a kommunista párt oktatási hálózatában, "folyamatosan tökéletesítette szakmai tudását is". Kitértek arra, hogy Putyin szabadidejében sportol, dzsúdóban és szambóban elérte a Szovjetunió mesterfokozatát, és 1976-ban Leningrád bajnoka lett.

A jellemzést Oroszország "északi fővárosának" központi állami levéltára állította ki, több más orosz és szentpétervári vezetőre vonatkozó, nemrégiben hozzáférhetővé tett dokumentummal együtt.

Vlagyimir Putyin 1975 és 1991 között - egyebek között Drezdában - szolgált a KGB-nél, ahonnan
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 12:22
Középszer: 3. rész, Lelketlenítés a munkásszállón lakóknál
SZÁNDÉKKAL cselekszik. Ilyen ártó szándék vezérelte a középszerű vezetőket, akiktől semmi nem állt távolabb, mint az olyan alapvető emberi érzelmek, mint pl. a SZERETET.
Ez arra a korosztályra vonatkozóan vált tragikussá, akiket erőszakosan proletarizáltak. Arra a korosztályhoz tartozókra gondolok, akikről köztudott, hogy 1945 után NEM az anyák-apák nevelték gyermekeiket, hanem az ÁLLAMI gyermekintézmények. Bölcsőde, óvoda, iskola, szakmunkásképző, ipari tanuló iskolák... katonaság... úttörő- és a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) táborai és tanfolyamok.
*
Most - gondolatban - kövessük figyelemmel egy akkori tizennégy éves falusi fiú életútját! Gondoljunk abba bele, hogy az akkori körülmények között mekkora befolyása lehetett a falun maradt (a háború miatt megözvegyült) édesanyának az onnan elszármazó fiára, ha csak három-havonta láthatta, akkor is egy-egy hétvégén?!
*
A népi káderekből lett vezetők - középszerűségükkel és tekintélyelvűségükkel - annyira rátelepedtek
furaila, 2019. szeptember 18. szerda, 18:46
2. Az új gazdasági mechanizmus: a munkás-parasztság kizsákmá
AZ ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUSRÓL
2. rész: A munkás-parasztság kizsákmányolása
(Az 1. rész folytatása)
Miért volt szükség a PARASZTSÁG ilyen mértékű kizsákmányolásával megtermelt terményekre???
Ugyanazért, amiért az IPARI MUNKÁSSÁG-éra!
A nagy- iparvállalatoknál és egyéb intézményeknél, cégeknél megtermelt és előállított anyagi javak bevételi forrásaiból tartották fenn és fizették a minden iparvállalat és intézmény élére telepített, FÜGGETLENÍTETT KISZ- (MSZMP)PÁRT, SZAKSZERVEZETI BIZOTTSÁGOK tisztségviselőinek bérét, munkahelyi infrastrukturális hátterét, reprezentációs- és propaganda költségeit

Minél nagyobb létszámú dolgozóval dolgoztatott egy cég, annál nagyobb létszámú FÜGGETLENÍTETT kisz- párt- és szakszervezeti apparátust tarthatott fenn.
Ezen apparátusok titkárai aztán tagjai voltak a vállalat vagy intézmény IGAZGATÓI TANÁCSNAK és mindenbe beleszólhattak, ha mégoly kontár módon is - a szavuk döntő módon érvényesült. Pedig, sokszor, egy-egy párttitkár (a
furaila, 2019. szeptember 04. szerda, 14:57
Az 1968-as Új Gazdasági Mechanizmus gebinben
Vagyis, akinek nem volt elég jó a KÁDERLAPJA kommunistáék számára, az nem is reménykedhetett semmilyen otthonhoz-jutásban!!! Kivéve: ha a család nem fogott össze és kalákában nem épített kis szoba-konyhás lakást az új család számára. De ezt is meg lehetett nehezíteni a helyi tanács építési engedélyének megtagadásával (politikai negatív diszkriminációval).
*
Az EGYPÁRTI DIKTATÚRA lényege ugyanis, a hármas T-re (Tilt-Tűr-Támogat) épülő KONTRASZELEKCIÓ volt.
A PÁRT(MSZMP)- a KISZ (Kommunista Ifjúsági Szövetség)- és az (iparági - vasas, textilipari- vegyipari- építőipari...) SZAKSZERVEZETEK függetlenített helyi apparátusának TITKÁRAI DÖNTHETTÉK el, hogy ki tanulhat tovább; ki vásárolhat meg egy lakást, ki kaphat hozzá és bármilyen vásárláshoz állami- banki támogatást, vagyis, kamatos kamattal kölcsönt.

Miért nem jöhetett létre egyfajta CSALÁDKULTUSZ - a GYES bevezetése ellenére sem - ezekben az években?
Talán azért, mert az 1945 után születetteket
furaila, 2019. június 06. csütörtök, 14:33
Május 1. - Több mint százezren vonultak fel a moszkvai Vörös téren
A felvonulók plakátjaikon egyebek mellett tiltakoztak a nyugdíjkorhatár tervezett felemelése ellen, valamint követelték az Oroszországban megtermelt profit helyben való befektetését és a frissen végzett szakemberek foglalkoztatásának biztosítását.

A demonstráción részt vett Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester.

A mintegy 20 millió embert tömörítő legnagyobb szakszervezeti szövetség elnöke, Mihail Smakov közölte, hogy Oroszország-szerte 735 településen mintegy 3 millióan vesznek részt ezen a napon 378 felvonuláson és 499 nagygyűlésen.

A jelentősebb politikai pártok, így a kommunisták, a liberális demokraták és az Igazságos Oroszország tagjai szintén majálisokat szerveztek. Az Oroszország Munkakonföderációja elnevezésű szakszervezeti tömörülés Szentpétervárra hirdette meg központi rendezvényét.

Kemerovóban a 60 halálos áldozatot követelő március 25-i plázatűz miatt kedden nem tartanak ünnepségeket. A tragédiát követő 40 napos gyászidőszak elteltével csütörtökön Kirill pátriárka
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 12:01
2018. évi történelmi évfordulók 01. 22.
- George Byron angol költő (+ 1824)
1800 - Jeszenák János politikus, kormánybiztos (+ 1849)
1849 - August Strindberg svéd író, drámaíró (+ 1912)
1852 - Csonka János magyar gépészmérnök, feltaláló (+ 1939)
1875 - D. W. Griffith amerikai filmrendező, filmproducer (+ 1948)
1876 - Baros Gyula magyar irodalomtörténész, az MTA tagja (+ 1936)
1880 - Riesz Frigyes magyar matematikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja (+ 1956)
1891 - Antonio Gramsci olasz kommunista író, politikus (+ 1937)
1899 - Sárközi György magyar költő, prózaíró, lapszerkesztő, műfordító (+ 1945)
1904 - Arkagyij Petrovics Gajdar orosz ifjúsági író (+ 1941)
1906 - Sebes Gusztáv labdarúgó, edző (+ 1986)
1908 - Lev Davidovics Landau Nobel-díjas szovjet elméleti fizikus (+ 1968)
1909 - Porfirio Rubirosa dominikai autóversenyző (+ 1965)
1911 - Bruno Kreisky osztrák politikus, külügyminiszter, kancellár (+ 1990)
1916 - Borbás Máté honvéd vezérőrnagy (+
ametiszt54, 2018. január 23. kedd, 21:42
2018. évi történelmi évfordulók 01. 22.
1824)
1800 - Jeszenák János politikus, kormánybiztos (+ 1849)
1849 - August Strindberg svéd író, drámaíró (+ 1912)
1852 - Csonka János magyar gépészmérnök, feltaláló (+ 1939)
1875 - D. W. Griffith amerikai filmrendező, filmproducer (+ 1948)
1876 - Baros Gyula magyar irodalomtörténész, az MTA tagja (+ 1936)
1880 - Riesz Frigyes magyar matematikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja (+ 1956)
1891 - Antonio Gramsci olasz kommunista író, politikus (+ 1937)
1899 - Sárközi György magyar költő, prózaíró, lapszerkesztő, műfordító (+ 1945)
1904 - Arkagyij Petrovics Gajdar orosz ifjúsági író (+ 1941)
1906 - Sebes Gusztáv labdarúgó, edző (+ 1986)
1908 - Lev Davidovics Landau Nobel-díjas szovjet elméleti fizikus (+ 1968)
1909 - Porfirio Rubirosa dominikai autóversenyző (+ 1965)
1911 - Bruno Kreisky osztrák politikus, külügyminiszter, kancellár (+ 1990)
1916
skorpiolilike, 2018. január 23. kedd, 21:25
KDNP-választmány - Semjén: Európa jövőjéért is felelősek vagyunk
A politikus értékelése szerint "Brüsszel kettős bűne miatt" veszélyben van a keresztény civilizáció. Kifejtette: az egyház-, család- és nemzetellenesség tudatosan rombolja a keresztény értékeket. Semjén Zsolt a jakobinus, kommunista, liberális és '68-as ideológiákat mind a szabadkőműves hagyományokra vezette vissza, elítélve a kereszténység relativizálását.

A demográfiai vákuum okaként jelölte meg a család tudatos rombolását, az anyaság "zárójelbe tételét", a férfi és nő házasságának megkérdőjelezését. A nemzetellenességről szólva pedig kijelentette: az európai világot megvető iszlám ellenállás nélkül, mint kés a vajban hatol át.

A miniszterelnök-helyettes Brüsszel másik bűneként a migráció megszervezését azonosította, inkorrektnek nevezve a helyzetet a bevándorlást elutasítókkal és magukkal a migránsokkal szemben is.

Vitatta az arab tavasz kirobbantásának értelmét, utalva arra, hogy keresztényüldözéshez, romboláshoz vezetett.Semjén Zsolt megjegyezte: ebben a helyzetben az
velemenyezd, 2017. december 16. szombat, 13:42
1/17
Képek, videók
Soha többé holokauszt!
dandej
2020. január 28. kedd, 21:56
A holokauszt muzeum
borigit
2015. augusztus 31. hétfő, 07:32
Darnózseli-Holokauszt_ eml
isti53
2012. január 27. péntek, 06:48
Holokauszt-emlékmű
mecsery
2010. február 07. vasárnap, 23:44
Holokauszt blöff?
caris11935
2009. december 11. péntek, 12:39
Holokausztnap200504166 6x.
pixelfotos
2006. október 04. szerda, 11:56
Holokausztnap200504165 3x.
pixelfotos
2006. október 04. szerda, 11:55
Holokausztnap200504164 x.j
pixelfotos
2006. október 04. szerda, 11:55
Holokausztnap200504163 5x.
pixelfotos
2006. október 04. szerda, 11:54
Holokausztnap200504161 58x
pixelfotos
2006. október 04. szerda, 11:54
Holokausztnap200504161 44b
pixelfotos
2006. október 04. szerda, 11:53
Holokausztnap200504161 0x.
pixelfotos
2006. október 04. szerda, 11:52
A gyűlölettnek....jpg
pacsakute
2013. február 22. péntek, 06:37
Címkék
Jeszenák János, arab tavasz, magyar jogrendszer, akkori körülmények, szerzők szerint, korosztályra vonatkozóan, olyan alapvető, Baros Gyula, Mihail Smakov, Gazdasági Mechanizmus, tragédiát követő, nagy- iparvállalatoknál, vállalatnál több, középszerű vezetőket, díszvendég lengyel, jelölt megszavazása,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.