Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 12:14 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyar ezüstérem a budapesti curling vegyes páros világkupán
A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint az 5000 euró összdíjazású versenyen a magyarok mellett orosz, román, spanyol, finn, cseh, szlovák és lett kettősök indultak.

A torna első szakaszában Dencsőék meglepetésre legyőzték a kétszeres világbajnok Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt párost, később pedig pályafutásuk során először bejutottak a világkupa döntőjébe. A fináléban az Anasztaszija Moszkaleva, Alekszander Jeremin orosz duót csak megszorongatni tudták, de így is karrierjük eddigi legnagyobb sikerét érték el.

A bronzérem a Palancsa, Kiss kettősé lett.
velemenyezd, 2020. március 16. hétfő, 11:11
Hetedik alkalommal rendezik meg a Bábos Drámaíró Versenyt Békéscsabán
Mint írják, a négynapos rendezvény március 19-én, csütörtökön kora este kezdődik, amikor a megyei hírlap aznap megjelent számának cikkei közül kihúzzák azt, amelyből három írónak egy éjszaka alatt színdarabot kell alkotnia. A kész művek vasárnap délután már olvashatóak lesznek nyomtatásban is.

Idén Bosnyák Viktória, Király Levente és Kovács J. István vállalta, hogy 12 óra alatt egyfelvonásos, gyerekeknek szóló színdarabot ír.

Csütörtök este kisorsolják azt is, hogy melyik színészcsapat melyik író munkája alapján kezd el dolgozni. A produkciókat idén Bartal Kiss Rita, Kovács Géza és Rumi László állítja színpadra.

A színészcsapatok a Békéscsabai Napsugár Bábszínház színészei mellett a székelyudvarhelyi Udvarhely Bábműhely, a kolozsvári Puck Bábszínház és a nagyváradi Liliput Bábszínház művészeinek részvételével állnak össze.

Péntek reggel derül ki, hogy melyik rendező melyik író elkészült darabját kapja meg, és hogy melyik csapattal kezdi el a munkát. A hagyományoknak megfelelően
velemenyezd, 2020. március 07. szombat, 08:00
A jövő évadban is a Győri Nemzeti Színház épületében játszik a színház és a balett társulata
A Győri Nemzeti Színház épületét a Modern városok program keretében újítják fel, a kiviteli tervek már elkészültek, jelenleg a közbeszerzési eljárások előkészítése történik. 2017 decemberében jelentette be Borkai Zsolt korábbi polgármester, hogy a felújítás idejére az Olimpiai Sportpark nagycsarnokában tartják a társulatok előadásait, várhatóan két évadon át.

A közlemény szerint Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester úgy fogalmazott, hogy az Olimpiai Sportpark a város kiemelt sportlétesítménye, amely azt a célt szolgálja, hogy edzőtáborokat, versenyeket tartsanak ott, valamint hogy a győri sportolók otthona legyen.

"Sport és kultúra sok esetben tud kéz a kézben járni, de csak egymást erősítve, nem pedig gyengítve. A létesítményt meghagyjuk a sportolóknak" - mondta.

Hozzátette, hogy az épület felújításának idejére a társulatoknak új otthont kell találni. Az igazgatókkal szoros együttműködésben, igényeiket figyelembe véve dolgoznak a lehető legjobb megoldáson. Javaslatok már
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 11:01
Férfi röplabda Magyar Kupa - Története során először nyert a Pénzügyőr
kerülő vezetőedző lelkesedése játékosaira is átragadt. A PSE ugyan becsülettel küzdött, de szűk másfél óra elteltével a támadásait hatékonyabban befejező Kecskemétnél volt az előny.

A negyedik felvonást a Pénzügyőr kezdte jobban, a Kovács helyén játszó Tordai Ábel elkapta a fonalat, csapattársai pedig a korábbinál sokkal jobban blokkoltak és nyitottak. Mindkét fél egyre inkább a másik csapattal és a játékvezetői ítéletekkel foglalkozott, mint a játékkal, ennek eredményeként a találkozót vezető Mezőffy Zsolt Jókaynak és a kecskeméti Pesti Marcellnek is piros lapot adott, ami egy-egy pontos büntetést jelentett mindkét csapatnak. Az ekkor már közel tízpontos előnyben lévő fővárosiakat ez sem zökkentette ki, így közel két óra után következhetett a rövidített játszma.

Ebben kitartott a PSE lendülete, a térfélcserénél három ponttal vezettek a fővárosiak (8-5). A mérkőzés hajrája is ugyanilyen különbségről indult, de a Kecskemét 12-11-nél egy pontra megközelítette riválisát. A következő két pontot a
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 23:12
Fővárosi Közgyűlés - A főváros nem támogatja az iparűzési adó tervezett átalakítását
intézkedés körülbelül egyszeri 20 milliárd forintot és további évenkénti 20 milliárd forintot vonna ki fővárosi szinten Budapest költségvetéséből.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a javaslat elfogadása előtti vitában közölte: az indítvány célja, hogy "vörös vonalat" húzzanak a kormány iparűzési adót érintő elképzelése előtt, amely szerinte több tízmilliárd forinttal rövidítené meg a főváros és a kerületek költségvetését, ráadásul úgy, hogy nagyrészt a multinacionális vállalatoknak kedvezne.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy az iparűzési adó változtatását érdekképviseleti szervek kezdeményezték, a magyar gazdaság fejlődésének üteme pedig lehetőséget teremt a vállalkozásokat segítő adócsökkentésre.

Niedermüller Péter (DK), a VII. kerület polgármestere hangsúlyozta, azt szeretnék, hogy a multinacionális cégeknek szánt adókedvezményt fordítsák a fővárosiak életkörülményének javítására.

Karácsony Gergely a vita végén úgy fogalmazott, a javaslattal
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 15:41
Mindszenty József az ország legnyomorultabb fegyence...
Mindszenty József bíboros ebben a fegyházban raboskodott a leghosszabb ideig, az egyik cellában itt látogatta meg őt (a szentté avatási aktákban is említett) bilokációja által Szent Pio atya.
......................
A bejárásra gyülekező csoport tagjaival - köztük Vízi Elemér jezsuita tartományfőnökkel és Sajgó Szabolcs jezsuitával, a Mindszenty Alapítványnak helyet adó Párbeszéd Háza igazgatójával - Hermann Zsolt Mindszenty-szobránál találkozunk, a Józsefváros kellős közepén, a bíborosról elnevezett téren.
Személyes, kedves szobor - mondja az alkotás felé fordulva Kovács Gergely -, szívügyünk, hogy ez a tér zarándokhellyé váljon. 2017-ben avattuk fel Zsolt alkotását, 2018-ban sikerült bejutni a szobor mögött álló rendőr-főkapitányság területére, ahol eredeti formájában megmaradt a volt Conti utcai börtön. Kovács Gergely rövid bevezetőjéből megtudjuk, hogy a meglévő börtönrészekkel
maroka, 2020. február 26. szerda, 11:12
Szemlér Ferenc versei
hamvába
hal a konok dal.

És mégis egyre maradnék e tágas, ez édes,
e gonddal-bajjal tele völgyben,
hol a télre egyre tavasz jő és hol a nyárra majd
bizonyára ősz jön.
De semmi se hervad. Mint a fenyő ragyog életem is
csupa zölden,
S tű-levele szuronyos seregével még az időt is
hátha legyőzöm.Gyönyörűm

milyen gyönyörű voltál
mint a hajnali zsoltár
mint egy tavaszi oltár
mint nyár eleji zöld-ár

mint felragyogó ékkő
mint levegőég kéklő
mint hóharmatos hétfő
mint titokzatos kútfő

mint vihatatlan hídfő
mint vérrel vésett versfő
s mintha belülről forrna
ömlik a Vezúv-forma

múlttá fordul a forma
foszlik az idő korma
mindenről ami volt már
egykor hajnali oltár
régen tavaszi zsoltár
régen tavaszi zsoltár

most is csak annak látlak
soha nem
menusgabor, 2020. február 25. kedd, 21:00
Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt nyerte a vegyespáros curlingbajnokságot
A magyar szövetség honlapja szerint a hatnapos esemény végjátékában, a két nyert mérkőzésig tartó döntőben a kétszeres világbajnok Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt és a vb-ezüstérmes Szekeres Ildikó, Nagy György páros harcolt egymással.

Hétfőn az első találkozót 6-5-re nyerte a Szekeres, Nagy duó, kedden viszont 6-5-re kikapott, így a legutóbbi fináléhoz hasonlóan, harmadik találkozó döntött a bajnoki címről, amit a Palancsa, Kiss egység 12-5-re megnyert.

A bajnok páros indulhat az áprilisi, kanadai világbajnokságon, amely az olimpiai kvalifikációba is beszámít.
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 20:32
Főpolgármester-helyettes: az szmsz-módosítás az ellenzéki jogok helyreállításáról szól
A Fidesz-KDNP fővárosi közgyűlési képviselőcsoportjának vezetője, Láng Zsolt hétfőn azt kérte Karácsony Gergely főpolgármestertől, vonja vissza a Fővárosi Közgyűlés szervezeti és működési szabályzatának tervezett módosítását, mert az autoriter és szembemegy a demokratikus normákkal.

Kiss Ambrus erre reagálva újságíróknak azt mondta: a tervezett szmsz - amelyet szerdán várhatóan elfogadnak - a több párbeszédről, a több vélemény-bevonásról, a több ellenzéki jogkörről és a budapestiek véleményének figyelembevételéről szól.

Az szmsz semmi olyat nem tartalmaz, ami ne a Fidesz által elfogadott önkormányzati törvényből fakadna, vagy ami ne a Tarlós István-féle szmsz-ből származna, amit a Fidesz szintén megszavazott - jelentette ki.

Hozzátette: a Fidesz most kifogásolja, hogy a főpolgármestert illeti meg az előterjesztés joga a fővárosi cégek ügyében, de ez eddig is így volt. Az pedig, hogy a főpolgármester dönthet azokban az ügyekben, amelyek két alkalommal szerepeltek a napirenden, de nem
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 14:51
Kihirdették a Szentendre Kultúrpart ötletpályázat eredményeit
A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Építőművészeti Tagozata által szeptemberben meghirdetett Szentendre - Kultúrpart 2019 nyílt építészeti pályázatra 37 pályamű érkezett, eredményeit szerdán hirdették ki a szentendrei városházán.

A díjazásra 5 millió forint állt rendelkezésre, a bírálóbizottság egyenként 1 millió forint díjazásban részesítette a Bagi Borbála-Csík Zsolt páros alkotását, a Kiss Johanna Eperke, Varga Zs. Panna, Sághegyi Éva, Kalocsai Dorottya alkotta csapat munkáját, valamint a Balázs Anna, Kulcsár Emese, Perjési Lilla összeállítású csoport pályaművét. Elismerésben 4 pályázat részesült, amihez 500-500 ezer forintos díjazás társult.

Turi Attila Ybl-díjas építész, az MMA Építőművészeti Tagozatának vezetője felidézte, hogy a 40 év alatti építészek számára kiírt ötletpályázatokkal részben az a céljuk, hogy megmozgassák a fiatal generációt, amely itt szabadjára engedheti a fantáziáját, illetve az elnyert összegekkel segíteni is tudják őket, de impulzusokat is szeretnének adni a
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 21:11
Imádkozott minden megszakítás nélkül.
közöljük:
*
Krisztusban Kedves Testvérek!
1. Szent Margitot ünnepelni jöttünk ki ide, a Duna szigetére, amely az ő nevét viseli. Szeretettel köszöntök mindenkit, aki vállalta a téli hideggel járó kellemetlenséget, hogy ezzel a kis önmegtagadással is emlékezzék az áldozatvállalás nagy szentjére, Margitra. Ő vállalta a hideget és a nehéz munkát, önfeláldozóan ápolta a betegeket is. Az életének mégsem ez volt a középpontja, hanem a Krisztus iránti szeretet. Minden egyéb ebből fakadt. Ahogy a zsoltár mondja: ,,Minden forrásom belőled fakad“.
Az idén emlékezünk meg Szent Margit halálának 750 éves évfordulójáról. Ennek az évnek minden programja a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszus jegyében áll.

2. Vallassuk hát Szent Margit lelki örökségét! Kérdezzük meg, hogy milyen kapcsolatban volt ő a legméltóságosabb Oltáriszentséggel. Kérdésünkre két választ is kapunk, mégpedig magától XII. Piusz pápától, aki Margit szentté avatási bullájában a következőt írja: ,,Az Úr
maroka, 2020. január 20. hétfő, 08:56
1/92
Képek, videók
Palánták nevelése
furaila
2018. szeptember 10. hétfő, 14:06
Barátság - Palánkai Zsolt
dandej
2018. május 30. szerda, 13:20
palánta.png
chillik
2017. november 13. hétfő, 14:25
Palánta nevelő.jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 19:52
Szeged-Palánk.jpg
agica2004
2017. február 16. csütörtök, 17:49
2013_04_PalankaY.jpg
charlotteani
2016. április 21. csütörtök, 20:40
palánták közt
orban47
2016. március 17. csütörtök, 20:40
Magyar palánta.jpg
chillik
2016. március 01. kedd, 05:44
hóember palánta
csupatalany
2015. november 22. vasárnap, 18:27
rolam a palán.jpg
maroka
2015. július 12. vasárnap, 12:22
palánták a polcokon ápril
zemenkati
2014. október 29. szerda, 20:20
91 zsoltár0307.jpg
maroka
2020. március 07. szombat, 21:27
varga zsolt0116_2.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:38
varga zsolt0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:38
Szüle Zsolt halála
furaila
2019. június 27. csütörtök, 12:35
Címkék
Kalocsai Dorottya, megyei hírlap, Liliput Bábszínház, indítvány célja, első találkozót, Perjési Lilla, korábbinál sokkal, magyarok mellett, létesítményt meghagyjuk, 5000 euró, szentté avatási, nyárra majd, nehéz munkát, Mindszenty József, fenyő ragyog, téli hideggel,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.