Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 15:12 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Musicalek és vígjátékok is várják a közönséget a Mézesvölgyi Nyár fesztiválon Veresegyházán
A műsorban szerepel Kálmán Imre Csárdáskirálynője, koncertet ad a Budapest Klezmer Band Szinetár Dórával, Kern András a Lövölde tér című estjét adja elő. A gyerekeknek szól az Óz, a csodák csodája, emellett a Tóték, a Pál utcai fiúk, Az egérfogó és a Kaktuszvirág című előadásokat is megtekinthetik az érdeklődők - ismertette a programot Venyige Sándor, a veresegyházi Veres 1 Színház alapító igazgatója.

A rendezvény Az Anconai szerelmesek című zenés komédiával kezdődik július 18-án.
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 10:21
A Kultkikötő több mint 130 programmal várja a látogatókat idén
Vérző Magyarország című felolvasóesttel indul. A földvári színpadon péntek esténként látható és hallható lesz Járai Márk Cseh Tamás-estje, Grecsó Krisztián Megyek utánad című könyvének színpadi adaptációja és mások mellett Mácsai Pál Azt meséld el, Pista! című előadása is.

Balatonbogláron szombatonként a Vörös kápolnánál tartják a zenés és színházi programokat: itt lép fela Grund vígszínházi fiúzenekar, a Budapest Bár és ugyanitt lesz látható a Valódi hamisítvány című darab Hernádi Judit és Kern András főszereplésével - sorolták.

Kitértek rá, hogy Badacsonyban idén is a zenei programok lesznek túlsúlyban: a frissTeraszra látogató közönség csütörtök és szombat esténként Bérczesi Robi, Barabás Lőrinc, Török Ádám és a mini, valamint Said szabadtéri klubkoncertjeit élvezheti.

Szinte minden helyszínen szerveznek gyerekeknek szóló programokat is: a Mesés Kikötő néven futó sorozat legtöbb gyerekelőadása Balatonfenyvesen és az új Kultkikötő-helyszínen, a balatonszárszói Csukás Színházban lesz, a
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 14:32
Koronavírus - Még több óvodát nyitnak meg a vidéki nagyvárosokban
továbbra is legfeljebb öt gyerek lehet egy csoportban - közölte Balogh László polgármester a közösségi oldalán.

Székesfehérváron hétfőtől ügyeleti rendszerben szintén valamennyi óvoda megnyitja kapuit, kivéve két intézményt, mert az egyikben fejlesztés zajlik, a másik pedig egy korábban eldöntött átalakulás miatt marad zárva. Valamennyi nem önkormányzati fenntartású óvoda és bölcsőde esetében visszavonták a korábban elrendelt rendkívüli szünetet, ezek az intézmények is nyitva tartanak. Cser-Palkovics András polgármester a játszóterek és szabadtéri edzőparkok megnyitásáról is döntött, a közösségi tereket rendszeresen fertőtlenítik majd, ezek hétfőtől használhatóak ismét.

Szegeden hétfőn szintén valamennyi önkormányzati fenntartású szegedi óvoda kinyit, a 45 intézményben ügyeleti rendszerben fogadják a gyerekeket. A létszámkorlátozás miatt a 4100 szegedi óvodás közül csupán kilencszázat tudnak elhelyezni, ezért a szülőktől munkáltatói igazolást kérnek - tudatta a szegedi óvodák igazgatósága a
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:41
Koronavírus - Jelentősen enyhítik a korlátozásokat a hétvégétől a vidéki települések
mint az előző hetekben.

Győrben a hétvégén újra látogatható lesz a Püspökvár-Toronykilátó, de maszkot kell viselni és a gumikesztyű használata is ajánlott.

Tatabányán a hétvégén már látogatható a Turul-emlékmű, nem lesz lezárva a Tatára vezető kerékpárút, az óvárosi liget, és a játszótereket is megnyitják. Tatán szintén feloldják a lezárásokat, amelyek az Öreg-tó partját, az Angolkertet, a várat és az Esterházy-kastély környékét érintették.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András online fogadóóráján elmondta, akár a kilencmilliárd forintot is elérheti az önkormányzat bevételkiesése az idén - ennek legnagyobb tétele az iparűzési adóból származó bevétel drasztikus visszaesése -, ezért május végén a költségvetés jelentős módosítására lesz szükség.

Miskolc több mint 7 milliárd forint bevételkieséssel számol az idén - közölte a polgármesteri hivatal pénteken. A borsodi városban nem zárják le a legforgalmasabb parkolókat a hétvégén, ám az érvényben lévő rendelkezések betartását
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 15:53
Rendkívüli nagyböjti triduum Hodász Andrással – 3 nap
Hodász Andrást az angyalföldi Szent Mihály-templom plébániai kormányzója A harmadik napi nagyböjti triduumos szentmiséje
Videó

A mise kezdetén Hodász András köszöntötte a közvetítésbe bekapcsolódókat, és biztosította őket: imádkozik azért, hogy ez a nehéz időszak a lelkük javára váljon, sikerüljön jól átvészelniük.
Beszédében először felidézte az előző két napon elhangzottakat. Elsőként azt, hogy miért vezeti az Úr a népét a pusztába. A pusztai vándorlás, a pusztatapasztalat, e krízis megélése fontos része a lelki életünknek, személyiségfejlődésünknek, érésünknek. Tegnap arról volt szó, hogy mit ne tegyünk krízis idején. A menekülés különböző módjairól Anselm Grün alapján, amelyeknek egyike sem ajánlott. És azzal a gondolattal fejeződött be a tegnapi beszéd, hogy akár még hálásak is lehetünk a kríziseinkért, hiszen afféle tőkesúlyt jelentenek számunkra; megmutatják, mi a hamis és mi az igaz az életünkben, szembesítenek legmélyebb önmagunkkal, és
maroka, 2020. április 05. vasárnap, 08:26
Koronavírus - Közgyűlési "koalíciós" kerületi polgármesterek együttműködést kérnek a kormánytól
Azt írták: együttműködést kérnek a kormánytól, hogy a gazdasági és szociális válságkezelés lépéseiről haladéktalanul kezdjenek egyeztetést az önkormányzatokkal. A válság által leginkább sújtott iparágak a nagyvárosokban összpontosulnak, és a nagyvárosokban él a legtöbb olyan ember, akiknek megélhetése veszélybe került. Ezért a budapesti kerületi önkormányzatokra a szociális válság enyhítésében minden eddiginél nagyobb szerep hárul - emelték ki.

Hozzátették: a kerületi önkormányzatok az egyre növekvő feladatokat egyre csökkenő bevételekből kénytelenek ellátni, az egészségügyi és szociális válság kezeléséhez pedig nem csak támogatást, de "kielégítő információt" sem kapnak a kormánytól.

A háziorvosok, az ápolók, vagy éppen a szociális ellátásban dolgozó munkatársaik járvány elleni védelmét szolgáló eszközök kormányzati forrásból alig érkeznek - írták, a vírustesztelés mennyiségét is elégtelennek értékelve.

A közlemény aláírói szerint a kormány első gazdasági intézkedései nem
velemenyezd, 2020. április 04. szombat, 18:32
Koronavírus - Segélyalapokat hoznak létre önkormányzatok
fordíthasson.

A polgármester közölte: az önkormányzati tulajdonú K-T Dinamic Nonprofit Kft. mosható, textil szájmaszkok gyártására állt át, amelyekkel az egészségügyben, a szociális ellátásban a legfontosabb közszolgáltatásokat végző dolgozókat látják el. Tájékoztatása szerint Szekszárdon öten vannak hatósági karanténban, közülük senki nem kért ellátást az önkormányzattól.

Székesfehérváron a védekezésre és a járványhelyzet kezelésére 629 millió forintot csoportosított át a költségvetésben Cser-Palkovics András polgármester, aki emellett moratóriumot hirdetett az önkormányzati lakásrendelet alapján kiadott bérlakásoknál és egyéb helyiségeknél, így az áprilisi, májusi és júniusi bérleti díjakat a járványidőszak utáni hónapokra átütemezte. A moratórium leteltével 12 havi részletben kell majd az elmaradt díjakat rendezni.

A győri önkormányzat a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház és az egészségügyi alapellátásban dolgozók segítése érdekében létrehozta a Győri Segélyalapot - tájékoztatta a
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 18:43
Koronavírus - Elfogadta a kormány a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport egyes javaslatait
Kabinetirodát vezető miniszter, Nagy István agrárminiszter és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Palkovics László innovációs- és technológiai miniszter, György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, Varga Judit igazságügyi miniszter pedig Bogdán Tibor kormánybiztos útján képviseltette magát.

Az akciócsoport első ülésén részt vett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Becsei András, a Magyar Bankszövetség elnöke, Vida József, a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának elnöke, Pleschinger Gyula, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, valamint Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója is.

Az akciócsoport ülésén részt vevők egyetértettek abban, hogy célzott, átmeneti és egyszerű intézkedések bevezetésére van szükség. A már beérkezett javaslatok áttekintése után
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 19:23
Krónika 6. rész (napirend előtt: koronavírus)
Az MSZP ötpontos csomagot terjeszt a Ház elé

Tóth Bertalan (MSZP) közölte: pártja határozati javaslatban ötpontos védelmi csomagot terjeszt a Ház elé. Ebben a koronavírus-tesztek nagyobb számú elvégzését javasolják, és több védőfelszerelés beszerzését is sürgette.

Kijelentette: a kormány egyedül hagyja a munkavállalókat és a munkaadókat, ha a két csoport egyezségére helyezi a hangsúlyt. Szerinte fel kell függeszteni például a szociális hozzájárulási adó és az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettségét és bérgarancia-alapot kell létrehozni. A kabinet tiltsa meg a multiknak az elbocsátásokat - tette hozzá.

Az időseket, nyugdíjasokat és szociális ellátásban részesülőket is segíteni kell, a tapasztalt árrobbanás miatt. A nyugdíjprémium kifizetését és reális nyugdíjemelést szorgalmazott, valamint a gáz árának csökkentését.

A pedagógusok, diákok védelmében is kell egy csomag, mert szerinte nincs egységes oktatási csomag, de a szülőket is védeni kell rugalmas munkarenddel, a
velemenyezd, 2020. március 16. hétfő, 15:01
2020. március 4-én emlékeztek meg Szombathelyen
2020. március 4-én emlékeztek meg Szombathelyen a várost 1945. március 4-én ért súlyos bombatámadásról. Koszorúzás, emléktáblaavatás, püspöki szentmise keretében emlékeztek meg a 75 évvel ezelőtti borzalomról.
12.47 perckor, az 1945. március 4-i bombatámadás kezdetére emlékezve, megszólalt a Székesegyház Mária harangja. Minden évben ez az egyik megrendítő pillanat, amely a mából a szőrnyű múltba rántja vissza az embereket. A Székesegyházban ezt követően Lakner-Bognár András egyházmegyei zeneigazgató adta elő César Franck - Piece Heroique c. művét.Ezt követően Lendvai Rezső, egyházközségi világi elnök emlékező gondolatait hallgathatták meg a jelenlévők.
Délután az Assisi Szent Ferenc Kollégiumnál gyűltek össze a megemlékezők. Az épület falán a bombázás áldozatainak emléket állító dombormű emlékeztet a II. világháború borzalmaira. Koszorúzással, ökumenikus szertartással, a kegyelet gyertyáinak elhelyezésével adóztak az elhunytak emlékének. A résztvevők ezután átvonultak az ELTE Savaria Egyetemi
maroka, 2020. március 05. csütörtök, 22:17
A vád tanúja című produkciót mutatja be a Játékszín
- áll a darab ismertetőjében.

Mint Simon Kornélt idézik, Agatha Christie pusztán néhány jelzővel elképesztő feszültséget képes teremteni. "Voltaképpen a film tárgyalótermi jeleneteibe szerettem bele. Biztos vagyok benne, hogy ha azonos témában válogatás készülne a világ filmtörténetéből, akkor Billy Wilder alkotása az első tíz között szerepelne" - mondta a rendező, hozzátéve, hogy most ugyanez a fantasztikus alapanyag áll az ő rendelkezésünkre is.

A védő, Sir Wilfrid Robarts szerepében Kern András debütál a Játékszínben. A rendező kiemelte, hogy a legfajsúlyosabb szerep a védőé a produkcióban: az összes jelenetben színpadon van, és a szövegkönyv csaknem minden oldalán szánt neki mondanivalót a szerző, ami sok esetben nagyon pontos jogi okfejtést takar, mindez pedig hatalmas színészi feladat.

A közleményben Bank Tamás igazgatót is idézik, aki elmondta, hogy a kínálatuk magját vígjátékok alkotják, emellett azonban sikerrel játszanak olyan filmadaptációkat is, amelyek nem feltétlenül tartoznak
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 16:19
Sohonyai Attila versei
szóért vagy elgondolkodtató szóért. Egy olyan világban, amikor hálásak vagyunk az őszintén csengő soroknak, vagy amikor azt érezzük, egy-egy hitet adó, megálljt parancsoló szó annyira kell, mint egy falat kenyér.

Eddig megjelent köteteinek több mint hétszáz versével internetes felmérés alapján Sohonyai Attila az egyik legolvasottabb kortárs magyar költő. 31 éves korában mi lehetne nagyobb elismerés számára? Szerelmes verseit gimnazisták adják kézről kézre, én élvonalbeli színészektől, Stohl Andrástól és Gáti Oszkártól hallottam róla először.

Megvan a 21. század Petőfije? - interjú Sohonyai Attilával

http://correctmedia.hu/megvan-a-21-szazad-petofije-interju-sohonya i-attilaval/link]

Rendhagyó interjú Sohonyai AttilávalSohonyai Attila - Férfiversek | Sohonyai Attila, Stohl
menusgabor, 2020. január 03. péntek, 18:30
1/53
Képek, videók
1nyár moz.2.jpg
durcimarcika
2020. július 09. csütörtök, 16:29
nyár moz..jpg
durcimarcika
2020. július 01. szerda, 14:42
moz.nyár.jpg
durcimarcika
2020. július 01. szerda, 14:42
Hello nyár
eva6
2020. június 26. péntek, 07:31
paul V. nyár lesz.jpg
liliana01
2020. június 11. csütörtök, 18:12
nyár vers.jpg
durcimarcika
2020. június 01. hétfő, 08:51
0-no-nyar-png-51ef53e5 66e
foldinefehereva
2020. március 13. péntek, 00:51
Nyársas antilop.jpg
pacsakute
2019. december 16. hétfő, 22:39
0 a Apóka 17 nyáron 35_o.
lovaszmarika
2019. november 18. hétfő, 10:45
nyar,-tel,-egyenes-ut, -ho
menusgabor
2019. október 23. szerda, 19:38
tenger_nyáron0901_3.jp g
maroka
2019. szeptember 01. vasárnap, 18:48
medve Veresegyházán
lovagimre
2007. április 13. péntek, 18:25
2012 oktoberi fesztiválon
v6
2012. szeptember 30. vasárnap, 21:40
sétatér fesztiválon
irmus
2011. augusztus 12. péntek, 06:36
Tíbor a Fesztiválon....JP
caris11935
2010. november 25. csütörtök, 17:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.