Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 07:39 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Assisi Szent Ferenc kilenced - Szentatya látogatására!
földiektől
mentesen követhessem a szegényeket. Járj közbe, Szent Atyám, hogy én is, embertestvéreim
is a lemondás útján járjunk, s kizárólag az örök üdvösségért éljünk és dolgozzunk. Ámen.
Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség... Keresztvetés

- Negyedik nap: Szent Ferenc az alázatosság ragyogó példaképe.
Keresztvetés (külső és belső csend megteremtése, szükségszerűen néhány mp., perc)
Elmélkedés: Az emberek gúnyolódása kísérte a megtérésben. Utolsó kívánt lenni a testvérek
között, hamuval behintett puszta földön lehelte ki a lelkét. (Gondoljuk át a tartalmát néhány
mp-ben, percben!)
Imádság: Ígérem neked, Szent Ferenc Atyám, hogy mindenkor követem alázatosságodat.
Nem képzelődöm. Más ítélete előtt meghajlok, s türelemmel viselem a megszólást és
rágalmazást. Gyakran ismételgetem fohászodat: ,,Ki vagy Te, Uram, és ki vagyok én, a Te
féreg szolgád?" Ámen.
Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...
maroka, 2019. május 23. csütörtök, 12:01
Fésűs Éva: Kívánság...
becéz.

Vigyázz reám, ha forró pillanat
oson be álnokul
lelkembe, - mert én hófehérre vágyom,
és mégis sokszor megcsal önnön álmom,
ha jobbra, balra csóktüzecske gyúl.

Ne legyen tűz és füst az életem,
csak szentjánosbogár;
de szabadíts meg az öncélú vágytól,
mely hamis lidérc fényeként világol
s a fáradt lélek békét nem talál.

Uram, azért egyszer, ha jó leszek,
adj nekem egy szívet,
ki tisztán szűrte át e földi lázat,
kiben testvérek büszkeség, alázat,
ki enyém volna, s énvelem Tied.


"Kétféle embert ismerek: jó embert és tévedő embert, mert ő sem rossz, csak téved. Lehet, hogy nem helyes, de én nem tudok emberekre haragudni azért,
mert másképpen gondolkodnak. Sőt, fiatal koromtól kezdve érdekel azok véleménye, felfogása, akik másképpen vélekednek, mint én, mert úgy
lilagondolatok, 2019. május 17. péntek, 09:43
Testvérek
,,A testvérek lehetnek a legjobb barátok, a legszörnyűbb ellenségek, vagy éppen mindkettő, a körülményektől, koruktól, napszaktól vagy az aktuális hangulatuktól függően. Meglepően kedvesek és kiábrándítóan kegyetlenek lehetnek egymással szemben.
A különféle ellentétek elkerülhetetlenek a testvérek között, de a tiszteletlenséget nem kell eltűrnünk. A bölcs apa meghúzza a határt, amikor gúnyolják egymást, szekálják vagy bántják a másikat, és elmagyarázza, hogy ezek nem egyeztethetők össze azzal, amit a Biblia mond Isten népének a viselkedéséről."

-Josh McDowell-
kalmanpiroska, 2019. május 09. csütörtök, 13:36
Magyarul is köszöntötte Csaba testvért Ferenc pápa
fog dobogni az Egyház szíve!
Akik megtehetik, azokat arra biztatnám, jöjjenek el június 1-jére, egy hét szabadságot vegyenek ki, és töltsék velünk. Interjú.
- ,,Milyen érzések töltik el a csíksomlyói pápalátogatás hallatán?
Azt mondják, ahol a pápa van, ott dobog az Egyház szíve. Nagy dolognak tartom, hogy június elsején, pont gyermeknapon, ami számomra külön ízt ad az egésznek, a világegyház szíve itt, Somlyón fog dobogni. Nagy szeretettel hívjuk, várjuk a magyarországi kedves testvéreket, jöjjenek, örvendezzünk együtt a látogatásnak. Vállalták, hogy fent, a nyeregben, a pünkösdi búcsú előtt egy héttel legyen a szentmise, amit maga Ferenc pápa fog bemutatni. Jó lesz vele együtt imádkozni.
Erdélyben és Magyarországon is sokan tanácstalanok, mert eddig minden évben mentek a csíksomlyói pünkösdi búcsúra, de most egy hét választja el ezt a két eseményt, és nem tudják, mitévők legyenek. Remény volt rá, hogy összevonják a kettőt, aztán a ferences kegyhely-igazgatóság jelezte, hogy külön
maroka, 2019. május 08. szerda, 17:32
Szent Ferenccel készülünk Ferenc pápához
Kedves Testvérek!
Szeretettel hívunk Titeket, hogy készüljünk közösen a Szentatya Csíksomlyói látogatására!
Szeretnénk lehetőséget biztosítani elmélyülésre, közös imádkozásra, és hálaadásra, hogy felkészülten, méltón vehessünk részt a pápai szentmisén. Erre hívunk nemcsak minden pápalátogatásra készülő zarándokot, hanem azokat is, akik a tévén/rádión/közösségi csatornákon keresztül csatlakoznak a pápai szentmisébe, és akik imákkal hordozzák a zarándokokat, és a Szentatyát.
maroka, 2019. április 18. csütörtök, 16:18
Esztergomban mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros ....
Esztergomban mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros virágvasárnap.
.........
Április 14-én, virágvasárnap megkezdődik a nagyhét, a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka. Az ünnepen Jézus jeruzsálemi bevonulására emlékezünk.
Esztergomban Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek mutatott be szentmisét; beszéde:
- Krisztusban Kedves Testvérek!
Hallottuk Jézus szenvedésének drámai történetét Szent Lukács írása szerint. Ennek a történetnek a nyitánya Jézus imádsága az Olajfák hegyén. Ebben az imádságban mintegy összesűrűsödnek azok az események, amelyek majd ténylegesen is lejátszódnak a következő napok során. Az Üdvözítő magányosan imádkozik, tanítványait is kéri, hogy imádkozzanak vele, de ők elalszanak. Látja maga előtt, átérzi a rá váró szenvedést, a megaláztatást, a fizikai fájdalmat. Verejtékének cseppjei, mint megannyi vércsepp hullanak a
maroka, 2019. április 14. vasárnap, 16:02
Péntek éjféltől szombat hajnali 4-ig tartó virrasztás
Kedves Testvérek!
Erre a hétre szombaton van már csak gazdátlan óra:
00.00, 01.00, 02.00, 03.00, - Ezt a négy órát ( péntek éjféltől szombat hajnali 4-ig tartó virrasztást ) felajánlanánk a szlovák választásokért, ami szombaton lesz.
Itt idézem a szlovák testvérek levelét:
Üdvözöllek mindnyájatokat és kérlek titeket, hogy imádkozzatok a szlovákiai elnökválasztásért,amely március 30.-án lesz. Nagy a veszély, ugyanis az esélyesebb jelölt egy ultraliberális hölgy, a gender támogatója Soros embere. Félő, hogyha győzne, Szlovákia nagyon rossz irányba indulna, a
V4-ben a trójai faló lenne. Imádkozzatok a szlovákiai magyarokért is, mert el vagyunk veszve, félre vezetve.
*
Ne felejtsétek, hogy április 7-én 17.00 órakor, vasárnap találkozunk , hogy együtt adjunk hálát az Örök imádás 1. éves évfordulóján , és megosszuk egymással a megélt kegyelmeket.
Szeretettel,
Medgyesi Zsuzsi és Kőrösi Ili
maroka, 2019. március 28. csütörtök, 15:07
Kire emlékszel retro kedvenceink közül?
unokák_Bújtor_Latinovics_Frenreisz

Talán nem is tudtad, de ők itt Gundel Károly - a híres vendéglős és gasztro író - unokái. Latinovits Zoltán és két féltestvére (anyja újra férjhez ment, miután apja elhagyta őket) Bujtor István és Frenreisz Károly. István dédnagyanyja után felvette a Bujtor nevet, és számos szerepe mellett a felejthetetlen Ötvös Csöpi-filmeket köszönhetjük neki. Frenreisz Károly pedig elismert zenész, a Locomotiv GT egyik alapító tagja. Ma már csak ő él a testvérek közül, láthattad a Dal c. műsor zsűrijében. Ha már belefogtam a családfa felállításba elmondom, hogy Gundel Károly számos dédunokájának egyike Gundel Takács Gábor, a műsorvezető.

Antal Imre zongoraművész

Antal Imre zongoraművész, később műsorvezető a 60-as évek elején

80-as, 90-es évek szívtiprói akkor és most, ITT!

Retro körhinta Soós Imre Töröcsik

Törőcsik Mari és Soós Imre a felejthetetlen
menusgabor, 2019. március 16. szombat, 21:29
Az Úr látogatása
különleges kisugárzása a személyiségének, és talán a prédikáció stílusa sem volt dinamikus. De Isten szolgája volt, és volt üzenete az Úrtól. A gyülekezet vénei azt mondták: nem tudják rendelkezésére bocsátani a gyülekezeti termet, hogy ott előadásokat tartson, és azt javasolták neki, hogy prédikáljon a négernegyedben. Az idős prédikátor ezt is tette, és ott a lehető legmelegebben fogadták. Igehirdetés-sorozata közben szívrohamot kapott, és meghalt. Mintha az Úr azt mondta volna az igényes gyülekezeti testvéreknek: ,,Ti talán nem akartátok őt, de én akartam őt. Amikor elutasítottátok, engem utasítottatok el."

Edwin Markham ,,Hogyan jött a nagy vendég" című versében beszél egy szegény cipészről, akinek az Úr álmában megjelentette, hogy meg fogja látogatni, és aki gondosan készült a találkozásra. Az Úr azonban nem jött. De jött egy koldus, akit a suszter megajándékozott egy pár cipővel. Aztán jött egy idős asszony, akinek enni adott, és segített a csomagját vinni. Egy másik alkalommal jött
kalmanpiroska, 2019. március 12. kedd, 14:43
Békülés keresztyén módra
kell rendbe hoznia, nem pedig polgári vagy büntető perek útján.

(Az egyetlen ember, aki a perekben valóban nyertes, az ügyvéd: az ő honoráriuma biztos. Világosan mutatja ezt egy karikatúra: egy tehenet ábrázol, amint azt a felperes a szarvánál fogva húzza, az alperes pedig a farkánál fogva vonja, miközben az ügyvéd középen vidáman feji.)

Az 1Korintus 6 kifejezetten megtiltja a hívőknek, hogy más keresztyénekkel a bíróság előtt pereskedjenek. A vitás ügyeket először gyülekezeti testvérek elé kell tárni. De ezen túl is inkább viseljék el a sérelmet és a kárt, mintsem egymást világi bíróság elé vonják. Ez - mellékesen megjegyezve - kizárja a válást hívő házastársak esetében.

Hogyan áll azonban a dolog, ha hívő embernek hitetlennel akad ügye? Nem kell-e akkor a keresztyén embernek a jogaihoz ragaszkodnia? Erre a válasz az, hogy ilyenkor is sokkal jobb, ha lemond a maga igazáról, hogy ezzel is világosan megmutassa, mit jelent Krisztus az ember életében. Mert nem szükséges Istentől
kalmanpiroska, 2019. március 11. hétfő, 10:38
Lélekmentés
,,Az érzelemnek kétségtelenül helye van a szószéken. Az érzelem, a pásztor, a szív ereje, mind jó és nagyszerű dolog a megfelelő helyen; viszont használjátok valamennyire az elméteket is, mondjatok nekünk valamit, amikor az örökkévaló evangéliumot prédikálni felálltok. Úgy tűnik nekem, hogy a lélekmentésre nagy valószínűséggel alkalmas prédikációk azok, amelyek telve vannak igazsággal: a bűnbeesés igazságával, a törvényről szóló igazsággal, az emberi természetről és az Istentől való elidegenedés igazságával, a Jézus Krisztusról szóló igazsággal, a Szentlélekről szóló igazsággal, az örökkévaló Atyáról szóló igazsággal, az újjászületésről szóló igazsággal, az Istennek való engedelmesség igazságával, és ennek elsajátításának módjáról szóló igazsággal, és minden egyéb ilyen csodálatos igazsággal. Mondjatok valamit hallgatóitoknak, kedves testvérek, amikor prédikáltok, mondjatok nekik valamit, mondjatok nekik valamit!"

-C. H. Spurgeon-
kalmanpiroska, 2019. március 09. szombat, 14:44
Köszönöm a testvéreket
Köszönöm a testvéreket

Köszönöm, Uram, a testvéreket.
(No, nem azokat, kik mindig dicsérnek
és felsorolják erényeimet,
mert az ilyenek fabatkát sem érnek!)

De köszönöm például azt a testvért,
ki leszidott a beszédem után:
- Mit suttogsz? - s tényleg már a múltkor megkért,
ne motyogjak úgy magamba, sután.

És köszönöm azt a hetyke diáklányt,
ki jól megmondta: Nem szenvedhetem
a maga csélcsap prédikációját,
mert énszerintem szerkezettelen.

Köszönöm azt a kedves, hívő bácsit,
ki mindent eleve jobban tudott,
ha prédikálok: a szemembe ásít
s szívembe látva kérdi: mi bajod?

Köszönöm azt az ifjú férfit is,
ki arról hallott szólni: Adj, ha kérnek!
- S hogy tanításom ne legyen hamis,
ágyam kérte - ötheti fekhelyének...

Hálát adok azért az asszonyért,
ki durván förmedt rám: Nézni is iszony,
ahogy az a templomfal most kinéz!
- S hat hét múlva újjáépült
kalmanpiroska, 2019. február 22. péntek, 08:35
1/93
Képek, videók
Assisi Szent Ferenc
sanci81
2018. május 07. hétfő, 16:20
Assisi Szent Ferenc
sacimama
2018. január 01. hétfő, 21:31
Assisi Szent Ferenc
egrilany51
2017. július 05. szerda, 08:54
Assisi Szent Ferenc.JPG
liliana01
2017. április 18. kedd, 18:26
Assisi Szent Ferenc...jpg
jozsuzsa
2017. március 08. szerda, 20:39
Assisi Szent Ferenc
lenke1964
2015. április 29. szerda, 10:33
Assisi Szent Ferenc imája
sacimama
2015. február 04. szerda, 21:51
Assisi szent Ferenc imádk
sacimama
2014. október 04. szombat, 23:52
Assisi Szent Ferenc.jpg
zsu74
2014. augusztus 03. vasárnap, 02:41
Gábriel látogatása
sacimama
2015. december 23. szerda, 21:19
Mária látogatása
sacimama
2014. július 02. szerda, 00:55
Jézus látogatása
sacimama
2014. március 14. péntek, 10:39
Bölcsek látogatása
joetoth
2012. január 08. vasárnap, 15:16
Irmuska rövid látogatása
csalogany13
2011. augusztus 28. vasárnap, 23:07
Klári délutáni látogatása
csalogany13
2011. augusztus 05. péntek, 09:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.