Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 03:52 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A magyarság önképe az ezredfordulón
gk.-vezetés, főzés, valamilyen szakismeret, stb...
Amiért én már akkor is túlkoros voltam, ezért már annyi mindent meg kellett tanulnom, nem tudtam választani. Végül leírtam, hogyan tudtam túlélni mindazt,. ami miatt annyi mindent megtanultam, és mégsem hagyott a diktatórikus hatalom érvényesülni semmilyen szakmai téren! EZT GONDOLTAM TOVÁBB és megírtam belőle a ,,háromdimenziós" TUDÓSÍTÁST MAGYARORSZÁGRÓL.
1. Az első dimenzióban tipizáltam egy "figurát", főhőst és elneveztem Bízó Katalinnak, majd az 1946 és az 1996 közötti 50 év társadalmi jelenségeinek, történéseinek részesévé, tettem - a leírás technikáját alkalmazva.
2. A második dimenzióban, minden jelenség, történet, esettanulmány után leírtam az azzal kapcsolatos legszemélyesebb gondolataimat- előre vetítve a jelenség várható (majd többnyire be is következő) társadalmi hatásait, következményeit. (Az eltelt 20 évre visszatekintve, ma már tudom, hogy valóságos PRÓFÉCIA volt minden előrevetített történés
furaila, 2018. december 05. szerda, 01:27
MSZP: a kormánynak nincs igazi nőpolitikája
gyermekvállalás elősegítése ott kezdődik, hogy minden magyar gyermeknek örülünk, minden magyar szülőt támogatunk, minden magyar családot elismerünk - közölte.

Hozzátette: ismételten javaslatot tettek a családi pótlék emelésére, mert a szülők keresete nem lehet a gyermektámogatás mértékének fokmérője.

Gurmai Zita szerint Magyarországon jobban élni például úgy lehetne, ha nem emelnék fel a túlórakeretet. "Ez például egy elég egyszerű módja annak, hogy a gyermekeknek legyen anyjuk és apjuk is, kedves Novák Katalin" - fogalmazott.

Azok mellett a nők és családok mellett vannak, akiknek, amelyeknek a hangját nem hallják, vagy akik úgy hiszik, hogy a kormánynak "nem dolga bugyikban, hálószobákban és a családok magánéletében turkálni" - hangoztatta.

Baja Ferenc, a Táncsics Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy a Fidesz és a Jobbik sem elkötelezettje az esélyegyenlőségnek és a női egyenjogúságnak. Az MSZP-re ellenzéki pártként kemény harc vár, amikor ezekért a célokért küzd tovább - tette
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 12:52
Advent - Megnyílt a családszervezetek jótékonysági vására Budapesten
Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója, a vásár kezdeményezője a megnyitón hangsúlyozta, hogy több mint 50 családszervezet összefogásának eredményeként immár harmadik alkalommal rendezik meg a jótékonysági vásárt, amelynek bevételével a Jel Alapítvány jelnyelvi játszótér elnevezésű programját támogatják.

Tempfli Kátya, a Jel Alapítvány elnöke hangsúlyozta, hogy egy évvel ezelőtt indították útjára a jelnyelvi játszóházat a jelnyelv népszerűsítésére.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hangsúlyozta: 2018 a Családok éve, és "azért dolgozunk, hogy Magyarországon minél jobb legyen családban élni, minél jobb legyen gyermeket várni és gyermeket nevelni, ezért is állunk minden ilyen kezdeményezés mellé".

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta, hogy a Miniszterelnökség az idén a helyszínnel támogatta a jótékonysági eseményt.

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós
velemenyezd, 2018. december 01. szombat, 15:31
Áldott Vasárnapot kívánok kedves Látogatóim !
Mielőtt felkelnék , megköszönöm Teremtőmnek , hogy ismét
megajándékozott egy újabb nappal . Imádkozom szeretteimért ,
s minden emberért ki - e földön él . Majd szokásomhoz híven
tépelődöm , hogyan is tovább . . .? Mai napon Katalin napon ,
tiszteletemet szeretném kifejezni Kati néni szobránál .
Minden évben városunk ünnepséget szervez eme szorgos ,
úgymond vérbeli egykori piaci kofának . Hajnalokon már a
kis kocsija kattogó kerekeitől volt hangos a felsővárostól a piac
térig vezető út . Finom ropogós kacsa fertályok , utánozhatatlan
finomságok , s mellé a kedves vásárlásra invitáló szavait feledni
nem lehet . Úgy általában emlékszem szinte mindenkit Marikámnak
szólított , ettől függetlenül megértették , napsugár tekintete ,
mosolya , egykettőre belelopta magát az emberek szívébe .
Jókedélyű ,
bedmarika47, 2018. november 25. vasárnap, 11:36
Jánossomorjai beszédek 2013
férfiakban.
A forradalom leverése után, a megtorlás időszakában a legkegyetlenebb módszerektől sem riadtak vissza a nők vallatásánál. Azok sem voltak könnyebb helyzetben, akiket a megtorlás e borzalma nem ért el. Közülük sokakat elbocsátottak a munkahelyükről, sok- sok évre munkanélkülivé váltak, vagy éppen végig kellett nézniük, ahogy elhurcolják szeretteiket.
Angyal Józsefné Friedl Valéria élt 47 évet, Magori Mária élt 46 évet, Bakos Gyuláné Salabert Erzsébet élt 28 évet, Havrilla Béláné Sticker Katalin élt 27 évet, Tóth Ilona élt 25 évet és Mányi Erzsébet, aki élt 20 évet. 6 női név. 6 halálra ítélt és kivégzett nő. 1956-os tetteikért kellett meghalniuk. De ki tudja, hány nő esett még áldozatul a megtorlásnak?
56' december 4-én Budapesten tüntetést szerveztek a férfiak nők számára. ,,Magyar anyák! Magyar lányok, asszonyok! Most rajtatok a sor!" - volt a felhívó szöveg. ,,Roppant nagy a ti erőtök! Még a golyó sem fog Benneteket! A Ti néma, tiszteletreméltó
otvenhatosemlekev2016, 2018. október 15. hétfő, 06:56
H. Kohut Katalin: Borköszöntő
H. Kohut Katalin: Borköszöntő

Szőlőskertek királynője
te leszel az est fényjele,
ha nem fér több a bendőbe,
fogadják az aszút, hője
melenget, mint a forró nyár,
hisz' elérkezett hozzánk már,
legszebb évszak érett borral,
ettől lesz csodás a bordal.
Felek, az Egri bikavért
aki issza, nem vérszegény!
Csemege édes itóka,
Ettől kedves lesz Katóka.
Fázós hölgynek ez a stóla,
vegye fel, forr a borocska!
vorosrozsa66, 2018. szeptember 29. szombat, 17:04
H.Kohut Katalin: Eladó a menyasszony
H.Kohut Katalin: Eladó a menyasszonyA forgalmas falu közepén a kisbíró kisdobjával hívja fel magára a figyelmét a járókelőknek, majd kihirdeti:
- Közhírré tétetik, hogy özvegy Makucska Kálmánné, született Maklári Boriska három nap múlva, március 7-én tartja esküvőjét a római katolikus egyházközösség templomában. Annak a férfinek adja a kezét és hatalmas birtokát, aki elnyeri addig a szívét, mert csak szerelemből kíván férjhez menni.

Három férfi kiválik a tömegből és elindul a kisbíró felé, majd tanakodásba kezdenek, elfogadják a kihívást. Boriskának megviszik a hírt, aki éppen rózsákat szed barátnőinek a kiskertben. Jolán és Erzsébet magához öleli kebelbarátnőit, boldogan énekelni kezd:

(A három csillag van az égen dal zenéjére énekelve)

Három férfi jelentkezett,
három jelölt ad majd kezet,
egyik szőke, másik barna,
a harmadik piros alma.

Tamás, nagybajszos, hatalmas szőke ember, ezzel fordult ivócimborájához a
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 16:48
H.Kohut Katalin: A kikelet ünnepe (Tavaszi napéj.)
H.Kohut Katalin: A kikelet ünnepe (Tavaszi napéj.)


Tavasz tündér a napéjegyenlőség napján végig nézett a kopár erdőkön, mezőkön, s amerre elhaladt, zöldbe borultak a fák, bokrok, rétek.
Az erdő szélén éldegélt három jó barát.
A kék cinege meglátta a Tavasz újjászületését, gondolt egyet és elindult a fekete rigóhoz, meg a mókushoz, hogy együtt gyönyörködjenek a természetben.
Odaért a fekete rigóhoz és hangosan csipogta:

Drága kedves, jó barátom,
megérkezett tavasz-álom,
gyere velem ünnepelni,
az erdőbe énekelni!

A fekete rigó kidugta fejét a fészekből és csodálatos fuvolahangján válaszolt:

Megyek Veled kedves pajtás,
kizöldült már minden hajtás,
égi-földi lakodalom,
jó lesz ez a nagy vigalom.

Ketten továbbrepültek, egyenesen a hosszú farkú vörös mókus odva elé.
Ott ketten hívogatták:

Tavasz tündér megérkezett
megtartotta Ígéretet,
tarts velünk a zöld-lagziban,
táncolj
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 16:20
H.Kohut Katalin: Tavaszi újjászületés (Mese)
H.Kohut Katalin: Tavaszi újjászületés (Mese)


Mikor tavasszal zöldbe borulnak a rétek, megannyi énekes madár zengi az újjászületés dalát, az állatok, akik hangyaszorgalommal gyűjtötték télire az eleséget, meg a megérkezett afrikai énekes madarak kiéhezve a rügyekre, zöld hajtásokra együtt mulatoznak, tort ülnek a napéjegyenlőség ünnepén, miközben a fákon fütyülő férj, egykori Philemon keresve aráját, egykori Paradicsom kapufa őrző társát, Katalin Istennőt, mesébe merülve, hogy senki se tudja meg, mi történt egykor, a magasabb igazság birodalmának szimbólumaival énekelik Katalin Nap-dalát:

Fenséges vagy, kedves,
fény-szemed is nedves,
hívunk ünnepelni,
Napod eldalolni.

Kívánságunk parancs,
jöjj hozzánk vérnarancs
színedben, ébredezz,
nincs többé Ózd, sötét est.

Az emberek észlelték a vérnarancs színben ekkor a hajnali párás, habfelhős eget áttörő világosságot, a teliholdas lányregényes titokzatos éjszaka hölgye elbúcsúzott
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 16:18
H.Kohut Katalin: A kristályvirág születése
H.Kohut Katalin: A kristályvirág születése


Magyar honnak egyetlen egyfejű Sárkánya, Süsü szerette a gesztenyefák bimbóit és leveleit. Egy napon megfedte emiatt őt Panni, akinek panaszkodtak a fák, hogy a sárkány lelegeli mindig friss hajtásaikat. Ezért a sárkány sanyargatni kezdte önmagát.

Panni egyedül éldegélt egy faluvégi házikóban, nyomorban tengette életét, alig volt mit ennie, mert kiközösítették a falubéliek szelídsége miatt. Bolondnak gondolták, azt hitték, aki jóságos és kedves, az lelki beteg, az az egészséges, aki gátlástalan és nagy szája van.
Süsüt szívesen fogadta a leány, szívesen osztozott csemegéin, az erdőben hó alól szedett növényeken és a télire eltett kertje zöldségein, amiért a sárkány nagyon hálás volt. Naponta órákig időzött Panninál, hallgatta a tiszta hangú énekeit, példázatos meséit. Egyszer csak azt érezte, hogy a szíve megváltozott, s mikor felcsendültek a szép melódiák, borzongás futott végig rajta és forróság
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 16:12
H.Kohut Katalin: Édeske álma
H.Kohut Katalin: Édeske álma

Egyszer régen, valahol a világ vége felé élt egy király a feleségével. Nagyon boldogok voltak, csupán a gyerek hiányzott nekik. De csak kisleányt szerettek volna, mert egyetlen vágyuk az volt, hogy hallhassák csodálatos hangocskáját, ráadják a világ legszebb ruhakölteményeit.

Arra járt egyszer Krisztina, a vasorrú boszorka szép hajadon külsőt felvéve, hogy ne tudja senki róla, ki is valójában. Megvendégelte urasan őt Hidegkúti király és a felesége, elmondták bánatukat. Krisztina ekkor így szólt:
- Kilenc hónap múlva megszületik Édeske, fekete hajjal és égkék szemekkel. A leány a világ minden nyelvén fog tudni beszélni és minden művészeti ágban kimagaslót fog nyújtani. De ami 18 éves korában következik, azon én nem tudok segíteni, mert kevés hozzá a hatalmam. Egy fekete macska fog átszaladni előtte a születése napján, ettől tőr járja át a szépség szívét és azonnal elájul, örök álomvilágba kerül. Csupán annyival tudom oldani a fekete
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 16:04
1/126
Képek, videók
ezredforduló-t-kápolna .jp
biharijudit
2012. július 09. hétfő, 10:41
Katalinnak
lovaszmarika
2010. november 25. csütörtök, 17:52
Magyarság önképe az ezred
furaila
2014. szeptember 10. szerda, 08:41
hatalom.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 17. vasárnap, 10:53
Hatalom.jpg
scorpionsrose
2017. április 23. vasárnap, 14:57
Mert a hatalom védi
gezemice1949
2016. augusztus 02. kedd, 11:49
Hatalom-SÖTÉTKÉK
1vargaildyko
2015. december 15. kedd, 08:07
Hatalom-ERDŐ
1vargaildyko
2015. április 16. csütörtök, 07:12
O.V.-hatalom.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:46
O.V. hatalom, dicsőség.jp
agica2004
2014. június 04. szerda, 16:28
Hatalom-BARNA.jpg
1vargaildyko
2014. január 18. szombat, 10:55
a hatalomért mindent.jpg
agica2004
2014. január 08. szerda, 18:16
a tudás hatalom.jpg
dnemethk
2014. január 02. csütörtök, 13:54
hatalom.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:50
A hatalom.jpg
basikele
2013. január 09. szerda, 00:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.