Belépés
2020. február 24. hétfő | 9. hét | 55. nap | 09:50 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hatan kaptak Junior Prima-díjat magyar sajtó kategóriában
Az ünnepségen Krisán László, a díj mecénási feladatait ellátó Kavosz Zrt. vezérigazgatója, a zsűri elnöke közölte, hogy harminckét jelölés érkezett, és mindegyik nagyon komolynak bizonyult. A pályázatok minősége kiemelkedő volt - hangsúlyozta.

Megjegyezte, hogy a médiadíj szubjektív. Nehéz összevetni egymással egy sport-, egy zenei és egy gazdasági újságírót, egy televíziós és egy rádiós kollégát - mutatott rá Krisán László.

A díjazottak a saját szemükön keresztül láttatják a világot, nézőpontjuk a későbbiekben védjegyükké fog válni - mondta.

Fontosnak nevezte, hogy elismerjék a médiában dolgozókat, akik közvetítik a lakosság felé a lényeges információkat.

A Kavosz Zrt. vezérigazgatója megjegyezte, hogy tavaly sok férfi nyert, idén azonban "megfelelőképpen alakult" az arány.

Díjat vehetett át Bánlaki Dalma Stella (Forbes), Csabai Máté (fidelio.hu), Huszák Dániel (portfolio.hu), Koltay Anna (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, MTVA - Petőfi TV), Nagy Kristóf (Magyar
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 17:42
Kavosz: a Széchenyi Kártya Program gazdaságstratégiai és megtérülő vállalkozástámogatás
A programot működtető Kavosz Zrt. vezérigazgatója elmondta, számításuk szerint a Széchenyi Kártya Programon keresztül a tavaly 21 ezer igénylés keretében kihelyezett több mint 260 milliárd forint hitel 4-5 milliárd forintjába került az államnak a kamattámogatás, és a kezességi díj részbeni átvállalása, valamint az alacsony bedőlési arány miatt, ugyanakkor a finanszírozás felhasználásával a vállalkozások 60-75 milliárd forint adót, járulékot fizettek be a költségvetésnek.

A Kavosz Zrt. célja az online lehetőségek bevezetése, hogy a vállalkozók új generációja számára is vonzóvá tegye a Széchenyi Kártyát. Az elektronikus igénylés lehetősége mellett tervezik csökkenteni a bekérendő dokumentumok számát, illetve alkalmaznák a legújabb fin-tech megoldásokat - ismertette.

Krisán László felidézte, hogy az első Széchenyi Kártyát 2002-ben adták át, szerinte már akkor látszott az államilag támogatott, kedvezményes feltételrendszerű, akár tárgyi biztosíték nélküli folyószámlahitel egyedisége a kkv-k
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 07:04
BÉT: újra lehet jelentkezni az Elite programra
A kétéves képzésre vállalatok iratkozhatnak be. Ennek megfelelően a jelentkezések nem személyhez kötöttek, hanem a vállalat vesz részt a programban, az egyes tematikus modulokat - például stratégiaalkotás vagy vállalatértékelés - a legrelevánsabb vezetők hallgathatják meg, vagy egyszerre többen is részt vehetnek az adott kurzuson.

A Londoni Tőzsdecsoport leányvállalataként működő ELITE S.p.A. vállalatfejlesztési programját 2016 év végén hozta Magyarországra és egészítette ki magyar sajátosságokkal a BÉT. Azóta 12 magyar középvállalat kezdte meg a képzési és networking programot. Az Elite programban 33 országból több mint 900 cég vett, illetve vesz részt, amelyek együttesen évi több mint 50 milliárd forint árbevételt termelnek, és 400 ezer munkahelyet tartanak fenn.

A BÉT a következő hetekben partnereivel, a Budapest Bankkal, az MKB Bankkal, a Deloitte-tal, a PwC-vel, az EY-gal, a Knowledge to Money Club-bal, az UniCredit Bankkal és a Kavosz Zrt.-vel rendezvénysorozatot is szervez a program
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 15:32
Csepreghy Nándor: a sikeres gazdaságpolitikához párbeszédre van szükség
Hozzátette, a gazdasági szektorral folytatott párbeszéd, szövetség vezetett egyebek közt oda, hogy 2014-2020 között az uniós források 60 százaléka a gazdaságba kerül.

Felidézte, hogy 2010-ben a kormány egyik legfontosabb feladata volt, hogy a 2007-2013-as európai uniós források felhasználásában "mentse a menthetőt", végül Magyarország a teljes rendelkezésre álló forrást fel tudta használni.

Csepreghy Nándor hangsúlyozta, van értelme az európai kohéziós politikának, Nyugat-Európának szüksége van a kelet-európai növekedésre, ezért 2020 után is marad a közös fejlesztéspolitika.

Az államtitkár úgy vélte, ha 2020 után nem lesznek nemzetállami kormányok, akkor az európai közösség nem lesz képes meghatározni saját érdekét. "Látható módon most Brüsszelben többségben vannak azok a politikusok, akik az európai választókkal nem tudnak dűlőre jutni, ezért sokkal inkább abban érdekeltek, hogy kicseréljék a választókat. Ezt meg lehet tenni, de ez az Európai Unió végnapjait fogja jelenteni" - mondta
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 17:06
Csepreghy: a növekedésre, a munkanélküliségre és a költségvetésre fókuszált 2010 óta a kormány
A parlamenti államtitkár szerint további hangsúlyos elem volt az elmúlt csaknem nyolc évben az állami szerepvállalás erősítése, a bürokrácia csökkentése és az állam működésének kiszámíthatóvá tétele.

Erős állami szerepvállalás nélkül mára nem sikerült volna elérni azokat az eredményeket a makrogazdasági mutatókban, amelyeket a hitelminősítők is elismertek - jegyezte meg.

Csepreghy Nándor rámutatott: a növekedés újraindítását a fejlett nyugati országok sem bízták a véletlenre, az úgynevezett "láthatatlan kézre".

A magyarországi helyzetre utalva úgy fogalmazott: "más kérdés", hogy nyugodtabb időszakokban pontosan mekkora is az állami szerepvállalás megfelelőnek mondható mértéke.

Ami a bürokráciacsökkentést illeti, eddig sikerült a háttérintézmények megszüntetésével és a három - minisztériumi, kormányhivatali éskormányablaki - intézményi szint kialakításával letisztítani a rendszert - fogalmazott Csepreghy Nándor.

Az átalakításoknak köszönhetően az ügyintézés lerövidült, az
velemenyezd, 2018. január 23. kedd, 13:22
Új hitelterméket indít az MFB a mikro-, kis- és középvállalkozások számára
futamidő legfeljebb tíz évig terjedhet, a hitel kamata pedig maximum 4,97 százalék lehet.

A 20 milliárdos konstrukció meghirdetése egy átfogó stratégia, az MFB Vállalkozásfinanszírozási Program 2020 első eleme, pilot programja - jegyezte meg a vezérigazgató-helyettes. Február végén értékelik az eredményeket, és annak függvényében már március közepén meghirdetnék a második ütem összegét, amely "nagyobb, akár az első keretösszeg többszöröse is lehet".

Krisán László, az új terméket közvetítő KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón a mikro- és a kisvállalkozókkörében hiánypótlónak nevezte az MFB termékét, amely az uniós források jó részével ellentétben akár budapesti vállalkozások, újonnan alakult társaságok számára is elérhető, illetve ingatlanra is igényelhető.

Bizonyos üzemméret alatt egy gigabanknak nagyon nehéz a kis és középvállalkozásokkal, főként a mikro vállalkozásokkal együttdolgozni - tette hozzá, utalva arra, hogy a szükséges tudást és kapcsolati hálót többek között a KAVOSZ
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 14:02
Átadták a Junior Prima-díj sajtó kategóriájának elismeréseit
Az átadóünnepségen Krizsán László, a díj mecénási feladatait 2014 óta ellátó KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója kiemelte: nagy az érdeklődés az elismerés iránt. Mint mondta, a 37 jelöltből 28-an jutottak be a második fordulóba, közülük választotta ki a széles körből válogatott zsűri a győzteseket.

Megemlítette: idén először indulhattak a kétmillió forintos pénzdíjjal is járó versenyben határon túli magyar pályázók, akik közül ketten is átvehették az elismerést. Hozzátette: azért is különleges az idei év, mert míg tavaly férfitöbbség volt a díjazottak között, most kizárólag nők nyerték el az elismerést.

Hangsúlyozta, "komoly, mély díjjá" érett az elismerés, amely valódi visszajelzés a harminc év alattiak számára munkájukról, ami egyben munkatársaik számára is megmutatja, mennyire fontosat tett, aki átvehette.

A méltatások során Árgyelán Ágnesnél, a portfolio.hu munkatársánál esetében azt emelték ki, hogy igényesen dolgoz fel korántsem könnyű gazdasági, pénzügyi témákat, Juhász Rita és Krizbai
velemenyezd, 2017. november 20. hétfő, 12:32
Átadták a Junior Prima Díjakat színház- és filmművészet kategóriában
Tasnádi Bence, Czakó Julianna és Patkós Márton színművészek, Szemere Zita operaénekes, Szabó-Székely Ármin dramaturg és Zöldy Z Gergely díszlet-, jelmez- és látványtervező részesült az ifjú tehetségeket elismerő díjban.

A kitüntetés színház- és filmművészet kategóriájának mecénása a Takarékbank, amelynek vezérigazgatója, Vida József a díjátadón elmondta: idén a díj történetében eddig rekordszámú, 75 jelöltet vett számba a zsűri, és közülük választotta ki azt a hat ifjú művészt, akiknek tehetségét a díj mellett pénzjutalommal is elismerik.

Kiemelte: mecénásként egyrészt tisztelegni kívánnak a fiatalok eddig elért eredményei előtt, másrészt szeretnék ezekre felhívni a közönség figyelmét is. "Idei jelöltjeink eljátszották, megrendezték és színpadra állították a világirodalom fontos műveit, de a kortárs darabokra is futott erejükből, tehetségükből" - fűzte hozzá.

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal jutalmazzák azokat a harminc év alatti tehetségeket,
velemenyezd, 2017. október 30. hétfő, 17:33
Fejlesztés és versenyképesség - Hatékonyabb a mostani ciklusban az uniós források felhasználása - BŐVÍTETT (új:
rendszer, hiszen a webes felület lépésről lépésre segíti a felhasználót az űrlapok kitöltésében, kisebb lesz a hibázási lehetőség.

Jelenleg az elektronikus közbeszerzési rendszer tesztelése zajlik, novembertől a vállalatok már regisztrálhatnak, januártól pedig elindul a rendszer alkalmazása - ismertette Csányi István. A szisztéma biztosítja, hogy minden kommunikáció a közbeszerzésekkel kapcsolatban ezen a felületen keresztül történjen, így megszünteti a papír alapú ügyintézést.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kiemelte, hogy a kis- és középvállalkozások egyre bizakodóbbak, a KAVOSZ ügyfeleinek következő egy évre vonatkozó várakozásait mutató index jelentősen javult.

Kiemelte: a megrendelésükre készült piacfelmérő kutatás szerint a Széchenyi Kártya ügyfelei a korábbinál pozitívabban látják a következő egy évet, 45 százalékuk számít az árbevétel növekedésére, 37 százalékuk profitjuk emelkedésével számol. Minden ötödik Széchenyi Kártya
velemenyezd, 2017. szeptember 15. péntek, 13:52
KAVOSZ: duplájára emelkedett az Agrár Széchenyi Kártya maximális hitelösszege
A tájékoztatás szerint az Agrár Széchenyi Kártyán felvehető maximális hitelösszeg az eddigi 50 millió forintról 100 millió forintra emelkedett, a módosítás a csekély összegű támogatási kerettel rendelkező vállalkozások finanszírozásában jelent érdemi előrelépést.

A KAVOSZ közölte azt is, hogy a kormány az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelén keresztül az idén is kedvező finanszírozási forrást biztosít a 2017. évi téli-tavaszi fagykárok és jégkárok sújtotta mezőgazdasági termelőknek a veszteségeik enyhítésére.

A jogosult agrárvállalkozások 100 százalékos kamat-, kezességi díj-, illetve kezelési költségtámogatást, valamint egyéb költségtámogatást vehetnek igénybe. A finanszírozási lehetőséggel az erről szóló rendelet mellékletében meghatározott 915 településen székhellyel, fiókteleppel, telephellyel rendelkező vállalkozások élhetnek - tájékoztatott a KAVOSZ Zrt.

A támogatás az "ültetvény" minősítésű földterületek után vehető igénybe, hektáronként legfeljebb 1 millió forint hitelig
velemenyezd, 2017. augusztus 08. kedd, 16:53
Az EB főigazgató-helyettese szerint komoly kihívások előtt áll az unió mezőgazdasága
keretösszegű pályázatokat.

Várhatóan megjelennek az idén a vízvédelmi célú beruházások, a többi pályázati ablak 2017 tavaszáig nyílik meg - tette hozzá.

A pályázati rendszer vontatottságával kapcsolatban kiemelte: több mint 90 százalékos volt a hiánypótlási arány. Az értékelő csapat készen áll, a 141 milliárd forintos keretű Élelmiszeripari fejlesztési pályázatoknál (ÉLIP) heteken belül döntések lesznek, majd a kertészeti és az állattenyésztési források következnek - tette hozzá.

Krisán László, a KAVOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvertítő Zrt. vezérigazgatója szerint nehéz pozitívan értékelni, hogy 3 év eltelt érdemi előrelépés nélkül, miközben a 2014-2020 közötti időszakról van szó. Érthetőnek nevezte a gazdatársadalom dühét a pályázati mechanizmus lassúsága miatt, mert 2012 környékére szinte minden uniós forrás elfogyott, tehát 4-5 éve nincsen hozzáférhető fejlesztési forrás.

Máhr András, a MOSZ (Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége) főtitkár-helyettese szerint
velemenyezd, 2016. december 01. csütörtök, 13:53
1/6
Képek, videók
SOPHINKA Slovenský junior
charlotteani
2018. február 06. kedd, 00:52
Junior-Jaguar-Belize-Z oo.
charlotteani
2016. november 26. szombat, 19:45
juniordea60000frame.jp g
charlotteani
2016. november 03. csütörtök, 19:58
Junior4.jpg
charlotteani
2016. március 27. vasárnap, 03:27
Hotel Junior Krakus
irmus
2015. október 17. szombat, 05:16
Hotel Junior ablakából
irmus
2015. október 17. szombat, 04:55
v5_kategoria_kep_unnep i-k
menusgabor
2015. december 04. péntek, 19:13
kategoria_etelek_1_28. gif
judasfa
2011. szeptember 06. kedd, 17:41
kategoria_erdo_426Slic e.g
koszegimarika
2011. augusztus 22. hétfő, 08:24
kategoria_erdo_415Slic e.g
koszegimarika
2011. augusztus 22. hétfő, 08:23
kategoria_etelek_33.gi f
koszegimarika
2011. július 08. péntek, 22:17
kategoria_viragok_6_54 .gi
koszegimarika
2011. március 17. csütörtök, 10:28
kategoria_allat_2_39.g if
pici08
2011. január 22. szombat, 12:42
kategoria_allat_6_54.g if
pici08
2011. január 22. szombat, 12:41
kategoria_tenger_59.gi f
koszegimarika
2010. július 17. szombat, 07:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.