Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 17:44 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nekem ... lelkembe beleégve kell hordanom a vörös csillagot
MEGFIGYELÉSEMET!!!!

EL AKAROM ÉRNI, HOGY NYILVÁNOSSÁGRA KERÜLJÖN HEGEDÜS ANDRÁS, VOLT MINISZTERELNÖK ÉS BATA ISTVÁN VOLT HONVÉDELMI MINISZTER SZEREPE AZ 1956-OS HAZAÁRULÁSUKKAL KAPCSOLATBAN.

EL AKAROM ÉRNI, HOGY NYILVÁNOSSÁGRA KERÜLJÖN HEGEDÜS ANDRÁS 1994-ES TANÚVALLOMÁSA AZ ÜGYÉSZSÉGEN!

EL AKAROM ÉRNI, HOGY HEGEDÜS ANDRÁS FIA ifj. Hegedüs András NE "KUTATHASSON" AZ ÁLLAMBIZTONSÁGI SZOLGÁLATOK TÖRTÉNETI LEVÉLTÁRÁBAN!!!!

EL AKAROM ÉRNI, HOGY A HEGEDÜS ANDRÁS VALLOMÁSA ALAPJÁN AZ 1956-OS KATONAI BIZOTTSÁG TAGJAINAK FELELŐSSÉGEREVONÁSA MEGTÖRTÉNJEN AZ 1956-OS SORTÜZEKRE KIADOTT LÖVETÉSI PARANCSUK MIATT!

EL AKAROM ÉRNI, HOGY A BÚJTATOTT HATALOMKÖZELI ÁLLÁSOKBAN ELHELYEZETT, VOLT III/III-AS BESÚGÓK VISSZA LEGYENEK HÍVVA ÉS VÉGRE TAKARÉKRA LEGYENEK TÉVE. A MEGBÍZÓIKAT, PEDIG EL KELL SZÁMOLTATNI HOGYAN MERÉSZELTÉK MÉG 1990 UTÁN IS A VOLT 1956-OS SZABADSÁGHARCOSOKAT MEGFIGYELNI, HÁTRÁNYOS MEGKÜLÖNBÖZTETÉSSEL AZ ÉLETÜKET TÖNKRETENNI?

EL AKAROM ÉRNI,
furaila, 2019. december 10. kedd, 13:15
5. Az őszödi beszéd üzenete, nem csináltunk semmit 4 évig
politikailag felelős bűnösöket védi a vétlen áldozatok helyett.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
5.2. Például.: az 1956 óta eltelt 63 évben szóba sem jöhet, az a történelmi tény, az akkori miniszterelnökről: HEGEDÜS ANDRÁSRÓL és BATA ISTVÁN honvédelmi miniszterről, hogy a szovjet hadsereg újabb alakulatait magyar vezetői hívták be 1956-ban!!!!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)
*
5.3. A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa pl.: úgy tárgyalta a sortűz-pereket - ÉVEKIG hiába KERESVE azokat, akik kiadták a FEGYVERTELEN TÖMEGBE VALÓ LÖVETÉSI PARANCSOT - hogy közben, TUDTAK ARRÓL, már 1994. március 16-án, HEGEDÜS ANDRÁS VALLOMÁST TETT AZ ÜGYÉSZSÉGEN! Idézem:
,,... a mi am orf testületünk (K.E.: Központi Vezetőség) létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt.
Ebben a Katonai Bizottságban volt
- Apró Antal,
-
furaila, 2019. december 07. szombat, 00:09
Idén csaknem kétszáz katona földi maradványait exhumálták a hadisírgondozók
Maruzs Roland elmondta, hogy Németországgal elsők között kötöttek megállapodást az elesett katonák méltó nyughelyének kialakítására és gondozására. Magyarország területén a II. világháborúban mintegy 53 ezer német katona vesztette életét vagy tűnt el nyomtalanul.

Sok elesett katona földi maradványa építkezések során kerül elő, de temetőkben is végeznek feltárásokat, hiszen a II. világháborúban meghalt magyar és német katonák sírját semmi nem védte a rendszerváltozás előtt, a legtöbbnek a sírjele eltűnt. Rosszabb esetben rátemetések történtek azóta - mondta Maruzs Roland.

"Az már szerencse, ha a helybéliek tiszteletben tartották a betemetés helyét, és ha nincs is sírjel, de a terület szabadon maradt" - fogalmazott, hozzátéve, hogy utóbbi esetben a korabeli nyilvántartások és levéltári források alapján kezdenek hozzá a feltáráshoz.

Maruzs Roland a hadisírgondozói munka "legszebb és legizgalmasabb feladatának" a katonák maradványainak azonosítását nevezte. Idén például a nagytarcsai
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 17:02
Kövér: napjainkban egy tudatfoglaló háború kezdetét éljük
magyarok történelmi értelemben elveszítették a teljes XX. századot. "A XXI. századnak azonban nem akarunk a vesztesei lenni" - jelentette ki.

Úgy értékelt: az elmúlt néhány évben, de különösen az elmúlt néhány hónapban újra egyre hangosabbak és magabiztosabbak lettek azok a politikai erők, amelyek "a száz évvel ezelőtt végrehajtott, nemzeti sorstragédiába torkolló bomlasztás idegen sorban álló tetteseinek örökébe léptek".

Úgy vélte: Magyarországnak ezért nemcsak a politikai cselekvőképességét, a katonai önvédelmét, hanem a szellemi ellenállóképességét is biztosítani kell, a szellemi önvédelem pedig csak akkor fenntartható, ha a magyar fiatalság hazafias nevelése, azaz a haza, a nemzet és a család iránti elköteleződést és áldozatvállalást középpontba állító értékrend továbbadása biztosított.

A konferencia házigazdája, Simicskó István a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke arról beszélt:
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 13:28
16. Az én 1956-om, Hegedüs András 1994-es tanúvallomása
Az én 1956-om, avagy a túlélő áldozatok igazsága
16. rész, HEGEDÜS ANDRÁS 1994-es TANÚVALLOMÁSA az ÜGYÉSZSÉGEN, a Katonai Bizottság SORTÜZEKÉRT VALÓ FELELŐSSÉGÉRŐL

Az 1956-os KOSSUTH TÉRI SORTŰZ HALOTTAIRÓL még most sincs semmilyen információ, hogy mi lett a halottakkal!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2610146572354656&set=a.574 388792597121&type=3&theater

PÉLDAÉRTÉKŰ A MOSONMAGYARÓVÁRI DUDÁS-PER-ről készült videó.
https://youtu.be/orbVogUsHLI
Itt gyötrődnek ezek az emberek - mint én is évtizedek óta - keresve a bűnöst, bűnösöket... Akik helyett engem- és a hozzám hasonló vétlen szemtanúkat és áldozatokat BÜNTETIK!!!!
A KATONAI BIZOTTSÁG tagjai pedig a PAKTUM VÉDELMÉBEN megúszhatták az 1956 október 25-i Kossuth téri, mosonmagyaróvári, salgótarjáni... stb SORTŰZÉRT való FELELŐSSÉGREVONÁST is!

Pedig, HEGEDÜS ANDRÁS 1994. március 16-án VALLOMÁST tett az ÜGYÉSZSÉGEN. IDÉZEM:
,,"... a mi am orf testületünk ...
furaila, 2019. november 26. kedd, 18:18
Krónika 1. rész (napirend előtt: megemlékezés, gazdaságfejlesztés, légszennyezés, szexuális bűnözők)
Megemlékezés

Az elnöklő Jakab István a Szovjetunióba hurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapján beszélt arról, a második világháború végén a megszálló szovjet csapatok megkezdték a fogságba esett magyar katonák és a polgári lakosság elhurcolását. Voltak, akiket málenkij robotra vittek, de voltak olyanok is, akiket a magyar hatóságok közreműködésével, koholt vádak alapján vittek évtizedekre a gulágra - tette hozzá. Elmondta, az elhurcoltak száma meghaladta a 700 ezer főt, de egyes becslések szerint elérhette a 900 ezer főt.

Az alelnök úgy fogalmazott, "felelősségünk, hogy az emlékezés soha ne érjen véget, feladatunk, hogy múltunk tragédiáit nem felejtve együttesen óvjuk nemzedékünk jövőjét az emberéleteket megnyomorító hatalmi önkény és terror bármilyen formájától".KDNP: a külhoni magyarság szülőföldön maradását segítik a gazdaságfejlesztési programokSeszták Miklós (KDNP) a 2016-ban indult határon túli gazdaságfejlesztési programok eredményeit
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 15:02
Illegális bevándorlás - Szakértők: az ISIS Európába visszatoloncolt katonái "kiélesített kézigránátok"
Horváth József úgy fogalmazott, hogy ezek az emberek azok után, amin átmentek, szinte "kiélesített kézigránátként" viselkednek. A migráció pedig ezenfelül is sok biztonsági problémát vet fel: Svédországban a közép-afrikai és albán bandák háborúkat vívnak a terület felosztásáért - jegyezte meg a szakember.

Hozzátette: a földközi-tengeri útvonal egyre nehezebben járható, ezért egyre többen a Balkán felé indulnak és MagyarországHorvátország déli határainál jelennek meg. Ez versenyfutás az idővel, a migránsok igyekeznek bejutni Európába, mielőtt az ajtók záródnának.

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint célszerű lenne kettéválasztani az emberi jogi aggodalmakat, elveket és a stratégiai érdekeket, például Törökországgal kapcsolatban. A világ legnagyobb demokráciája, az Egyesült Államok is évtizedek óta szövetségese Szaúd-Arábiának - mondta.

A szakember arra is figyelmeztetett: az etnikai, genetikai alapú megkülönböztetés rasszizmus, az viszont nem, ha civilizációs jellemzők
velemenyezd, 2019. november 24. vasárnap, 18:32
Kövér László: 1919-ben Magyarország 20. századi felszámolási kísérlete zajlott
kérdésként fogalmazta, hogy kiket szolgáltak azok a magyar állami vezetők, akik 1918 novemberében lefegyverezték a magyar katonákat. Szintén ilyen kérdésként említette Linder Béla politikai karrierjének "megfejtését", aki a Károlyi-kormány hadügyminisztereként kijelentette, hogy "soha többé katonát nem akar látni", majd 1921-ben el akarta szakítani Baranyát Magyarországtól.

Kövér László annak "a bonyolult korabeli érdekkörnek" a bemutatására is javaslatot tett, amely "jóval 1920 előtt konkrét politikai és katonai forgatókönyvet tervezett Magyarország feldarabolására".

A Tanácsköztársaságról szólva kifejtette: száz év távlatából a történettudománynak egyetértésre kellene jutnia abban, hogy 1919 tavaszán államcsíny történt, amelynek eredménye egy külföldről irányított, bolsevik terrorképződmény lett.

A jelenre utalva Kövér László ugyanakkor azt hangoztatta. hogy "mi magyarok jelenleg visszafelé tartunk azon az úton, amelyen száz esztendővel ezelőtt pusztulásba akartak küldeni bennünket";
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 15:52
Krónika 10. rész (honvédelmi törvények)
jelentette ki, hangsúlyozva: évtizedekre jelölik most ki a honvédség jövőjét. Épp ezért szégyennek nevezte, hogy sajtóhírekből kell megtudnia a honvédelmi bizottságnak a honvédségi eszközbeszerzéseket.

Jelentős presztízsveszteségnek ítélte, hogy a honvédelmi cégeket egy beszerzés közepette elveszik a honvédelmi tárcától. Szerinte a vagyonkezeléssel foglalkozó tárca nélküli miniszternek nincs szaktudása a kérdésben. Emiatt nem fogják támogatni a javaslatot - szögezte le.

Annak van realitása, hogy a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat eszközeit bővítsék - fogalmazott, kétségeinek adott azonban hangot azzal kapcsolatban, hogy azokat csak majd a megfelelő célra használják.

Az önkormányzatok mellett működő honvédelmi referenseket ki ellenőrzi és finanszírozza? - kérdezte.

Nem vitatható cél a nyilvántartások készítése - mondta, bár kétségének adott hangot, hogy ezt a megfelelő célra használják majd fel.

Hiányolta a törvényjavaslatból a további béremelést, mert szerinte a korábbi mára már
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 18:02
Krónika 12. rész (bizottsági jelentések vitája, napirend után)
eltörölné a haditechnikai eszközöket gyártó és forgalmazó cégek kötelező nemzetbiztonsági ellenőrzését.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában kijelentette, az ellenzéki vádakkal szemben nem szűnik meg ezen vállalkozások általános nemzetbiztonsági szempontú ellenőrzése, csupán a cégvezetők előzetes átvilágítása nem lesz kötelező. A kormány képviselője elmondta, a változtatás mintegy 500 céget érint, amelynek az engedélye időről időre lejár, egy katonai sátrakat gyártó cég vezetőjének rendszeres, kötelező ellenőrzése pedig nem a legjobb kihasználása a nemzetbiztonsági szolgálatok kapacitásának.

A kormány szakképzésről szóló törvényjavaslata ezúttal is élénk ellenkezést váltott ki az ellenzéki padsorokból. Hohn Krisztina (LMP), Ander Balázs (Jobbik) és Mesterházy Attila - az általános vitához hasonlóan - ismét elhibázottnak nevezte az új jogszabályt.

Schanda Tamás államtitkár reakciójában megint védelmébe vette a változtatásokat, amelyek
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 07:03
Átadták az idei Pro Architectura díjakat
pénzjutalom és oklevél jár.

Építészeti alkotás kategóriában Pro Architectura díjban részesült Furu Xénia, Guttmann Szabolcs István és Wagner Péter a kolozsvári unitárius püspöki ház felújításáért; Mányi István, Mányi Dániel, Gergely László, Kardos Gábor és Németh Krisztina a Szépművészeti Múzeum felújításáért és átalakításáért; Terdik Bálint pedig a szobi Duna-Ipoly tanuszoda megvalósításáért. A nagykovácsi Teleki-Tisza-kastély és környezete eredeti állapotának visszaállításáért vehetett át díjat Katona András, Riedel Miklós Márton és Gyulai Attila.

Szintén elismerést kapott a hegyvidéki Melinda úti háromlakásos épületegyüttest megvalósító Fernezelyi, Basa Iroda Építész Kft.; Gutowski Robert, Révai Attila, Kövér István és Boczkó Ákos a pátyi Szent II. János Pál pápa templomért; Pottyondi Péter és Pottyondi Bence az új diósgyőri stadionért; Schrammel Zoltán az építészeti közéletben és építészeti oktatásban elért kiváló eredményeiért.

Az Építtető kategóriában a Pallas Athéné Domus Sapientiae
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 17:51
Kövér: az állam legfőbb célja az ország szuverenitását és a magyar családokat erősíteni
elmondta, három vizsgálati szempontból - Európa geopolitikai helyzetéből, az európai államok szuverenitásának és a középosztály helyzetének alakulásából - kiindulva a jövő perspektíváinak vizsgálata harminc évvel ezelőtt Európa nyugati és keleti felén mindenkit derűlátással tölthetett el, ma pedig borúlátásra késztethet.

Mint mondta, Európában a biztonság, béke és stabilitás forrását nem önmagában az Európai Unió, vagy egyéb nemzetközi szervezetek jelentik, hanem a geopolitikai erőegyensúly, a világ katonailag két legerősebb állama, az Egyesült Államok és Oroszország között. Európában egyelőre még eltekinthetünk attól a jelentős fejleménytől, amit Kína felzárkózása jelent a két nagyhatalomhoz - jegyezte meg.

Kövér László meggyőződése szerint az államok cselekvőképességének a forrása a saját szuverenitásukban rejlik, ademokrácia forrása pedig nem a jogállam, hanem a társadalmi középosztály. A jogállam csak eszköze a politikai demokráciának - mondta a házelnök.

Mint kifejtette, harminc évvel
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:25
1/356
Képek, videók
Hegedüs András minisztere
furaila
2019. december 10. kedd, 13:18
Hegedüs András és Bata Is
furaila
2019. december 10. kedd, 13:17
HEGEDÜS ANDRÁS 1955-1956
furaila
2019. október 23. szerda, 11:29
Hegedüs András Mao.minisz
furaila
2018. január 07. vasárnap, 11:34
Keress egy csillagot.jpg
suzymama43
2014. november 27. csütörtök, 16:27
angyalkák csillagot sz.jp
lilagondolatok
2014. szeptember 24. szerda, 11:22
csillagot láttam.jpg
klara50
2013. augusztus 01. csütörtök, 01:05
Amikor ezer csillagot lát
csalogany13
2012. január 02. hétfő, 13:50
csillagot választok
lovaszmarika
2010. december 31. péntek, 15:45
mikulás csillagot szór.gi
kicsoda77
2010. december 06. hétfő, 18:24
mikulás csillagot szór.gi
kicsoda57
2010. december 04. szombat, 12:01
szemed csillagot nevet...
margo511
2010. szeptember 27. hétfő, 20:01
Válasszál csillagot
anna4459
2010. augusztus 30. hétfő, 14:00
válassz egy csillagot.gif
rneckernusz
2010. augusztus 09. hétfő, 18:19
baratsag Egy csillagot tű
asztrokrisz37
2010. július 24. szombat, 23:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.