Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 10:12 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fővárosi Közgyűlés - Karácsony: újratervezés nélkül élhetetlenné válik Budapest
ennyien nem bicikliztek Budapesten.

Bese Ferenc (független) Soroksár polgármestere napirend előtti felszólalásában Karácsony Gergely azon döntését bírálta, amely alapján Budapest 2023-ig nem ad forrást négy kerület fővárosi fenntartású útjainak fejlesztésére. A főpolgármester válaszában azt mondta, szakmai döntés született.

Horváth Csaba (MSZP) igazságtalannak nevezte, hogy a kormány nem biztosít elég forrást a budapesti útfelújításokra.

Láng Zsolt (Fidesz) kijelentette, Karácsony Gergelynek abba kellene hagynia a politikai csatározást a Lánchíddal kapcsolatban, és bele kellene vágnia a felújításba. Tüttő Kata (MSZP) főpolgármester-helyettes válaszában azt mondta, sürgősen kiírják a feltételes közbeszerzési eljárást, addig pedig a közútfenntartó végzi a szükséges karbantartási munkákat.

V. Naszályi Márta (Párbeszéd), az I. kerület polgármestere felszólalásában elfogadhatatlannak nevezte, hogy a fővárosi Fidesz Facebook-oldalán olyan fényképet tett közzé, amelyen Karácsony Gergely
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 13:02
Fürjes: Karácsony késlekedése milliárdokkal drágítja a Lánchíd felújítását, jelentősen meghosszabbítja a hídlez
főpolgármester-helyettesek, a Budapest Közút és a BKK vezérigazgatója képviselték, a kormányoldalt Fürjes Balázs államtitkár mellett Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója képviselte.

"Természetesen tiszteletben tartjuk, hogy a Lánchíd felújítása a fővárosi önkormányzat feladata. A híd gazdája a Városháza, a híd felújítása a főpolgármester felelőssége, de a kormány kész támogatni a munkát. A beruházást Tarlós István hiánytalanul előkészítette, ám októberben a budapestiek Karácsony Gergelynek adtak megbízást a legrégibb budapesti híd felújítására. Az ő munkáját segíti a kormány hatmilliárd forinttal és szakmai támogatással, ha erre a főpolgármester igényt tart." - mondta Fürjes Balázs.

Az államtitkár emlékeztetett: több mint fél éve a főpolgármestertől és az általa személyesen átadott mérnöki szakvéleményből tudták meg, hogy a híd nagyon veszélyes állapotban van, a felújítás nem tűr halasztást, a késlekedés drasztikusan növeli a költségeket.

"Az elmúlt hónapokban semmilyen
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 15:33
Koronavírus - Kormánypártok: nem lehet követni, mit akar Karácsony Gergely
Közölte: Karácsony Gergelynek még az álláspontját sem lehet tudni, mert "arra sem képes", hogy egyértelmű levelet írjon és javaslatot tegyen a kormánynak.

A kormánypártok véleményét összegezve úgy fogalmazott: "azt se lehet követni, mit akar" a főpolgármester, hozzátéve: egyik hétről a másikra meggondolja magát.

Nacsa Lőrinc megjegyezte: Karácsony Gergely egyszer azt mondja, hogy zárva kell tartani Budapestet, aztán meg azt, hogy "ki kell nyitni" a fővárost.

A főpolgármester nem hozza meg a döntéseket időben - mondtaKDNP-s politikus -, nem készítette fel a budapesti idősotthonokat a járványra. Nem gondolja át, hogy mit akar valójában - tette hozzá.

Egy járvány közepette nem ezt a bizonytalankodást, tehetetlenkedést várnák Budapest vezetőjétől - jelentette ki Nacsa Lőrinc.
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 12:38
Koronavírus - Karácsony: a kormány nem akarja viselni a korlátozásokról megszüntetésével járó politikai felelős
A főpolgármester csütörtök reggel a Facebook-oldalán tette közzé Gulyás Gergelynek címzett levelét, amelyben a Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésére írta le véleményét a hatályban levő kijárási korlátozás megszüntetéséről.

Karácsony Gergely a levélben megismételte azon véleményét, amely szerint "amint azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi, meg kell kezdeni Budapest biztonságos újraindítását, a korlátozások fokozatos megszüntetését.

Ugyanakkor sajnálatosnak nevezte, hogy a kormány "változatlanul eltitkolja" a közvélemény és az önkormányzatok előtt a járvánnyal kapcsolatos részletes, területi bontást és a fertőzöttség jellegét is magában foglaló adatokat. "Nevetségesnek és méltatlannak tartom azokat a kifogásokat, amelyekkel a kormányzat elhárította, és a mai napig elhárítja a járványra vonatkozó részletes adatok megismerésére irányuló kérésemet" - fogalmazott a főpolgármester.

Karácsony Gergely válaszlevelében azt írta, az előbbiek miatt nem tudja elfogadni, hogy "a kormányzat
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 09:11
Koronavírus: Farkas Örs: a fővárosi fenntartású otthonok minden tizedik lakója igazoltan fertőzött
Farkas Örs bejegyzésében hangsúlyozta: míg a nem fővárosi fenntartású otthonok gondozottjainak egy százaléka sem fertőzött, addig a fővárosi intézmények minden tizedik lakója igazoltan az.

Szomorúnak nevezte azt is, hogy az országban elhunytak közül minden hatodik a főváros fenntartásában lévő otthonban élt.

Karácsony Gergelynek üzenve azt írta: leleplezhet leveleket, háríthatja a felelősséget, kesereghet a médiában az őt ért támadások miatt, de a tények magukért beszélnek.

Farkas Örs a bejegyzéshez megosztott egy grafikont is az idősotthonok járványügyi adatairól. A kategóriák teljes létszámához viszonyító grafikon szerint a fertőzött dolgozók száma a fővárosban 1,5 százalék, országosan 0,1 százalék, a fertőzött ellátottak száma a fővárosban 10,2 százalék, országosan 0,6 százalék. A kórházi ellátásra szoruló ellátottak száma a fővárosban 4,7 százalék, országosan 0,2 százalék, míg az elhunyt ellátottak száma a fővárosban 1,6 százalék, országosan 0,1 százalék.
velemenyezd, 2020. május 09. szombat, 12:32
Koronavírus - Főpolgármesteri Hivatal: Csepel helyett a Városházán lesz karantén hajléktalanoknak
jószándékú polgárokat hergelnek az elesettekkel szemben. A bajban ellökni azokat, akik a legnehezebb helyzetben vannak, számunkra nem elfogadható. És bár a főváros megtehetné, hogy a tulajdonában álló csepeli ingatlant használja a célra, inkább saját épületszárnyába fogad hajléktalan embereket. Bízunk benne, hogy meg tudjuk óvni az egészségüket, az életüket" - fogalmazott a főpolgármester.

Április 27-én Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármester nyílt levelet tett közzé, amelyben Karácsony Gergelynek tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy - értesülése szerint - a főváros hajléktalanszállót tervez kialakítani a kerület egyik forgalmas, a belvároshoz tartozó részén. A kerületi önkormányzattal és a környéken lakókkal a főváros esetleges szándékáról senki sem egyeztetett, a véleményüket nem kérték ki - írta Borbély Lénárd a nyílt levelében, megjegyezte az is, hogy Csepelen elegendő hely van a hajléktalanoknak. "Csepel polgármestereként - amennyiben ez valós szándék -, a kerületünk és az itt élők
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 16:42
Koronavírus - Hollik István: Karácsony Gergelynek be kellene tartania a törvényeket!
Hollik István megdöbbentőnek és szomorúnak nevezte, hogy a Pesti úti idősotthonban a fenntartásért felelős fővárosi önkormányzat nem biztosította az orvosi jelenlétet, noha erre törvény kötelezi. Az intézmény emiatt a járvány legfőbb gócpontjává vált az országban, csaknem 500 lakójának több mint a fele elkapta a betegséget, és több tucatnyian meg is haltak emiatt. A hiányosságot a kormányhivatali ellenőrzések több alkalommal is igazolták, miközben a főpolgármester ennek folyamatosan az ellenkezőjét állította - tette hozzá.

A járványveszély miatt különösen fontos volna, hogy Karácsony Gergely betartsa a törvényeket, és ne a közösségi oldalán üzengessen, meg dokumentumokkal hozakodjon elő - hangsúlyozta Hollik István.

Újságírói kérdésre válaszolva a kormánypárti politikus eredményesnek nevezte az országos védekezést. Mint mondta, a magyar intézkedések hatékonyságát a nemzetközi adatok is megerősítik, hiszen belföldön a járvány mostanáig lényegesen kevesebb halottat követelt a lakosságarányos
velemenyezd, 2020. április 25. szombat, 14:42
Krónika 2. rész (napirend előtt: koronavírus, kulturális dolgozók)
azt szeretnék, hogy minden fertőzöttnek legyen hely a kórházakban és a magyar orvosoknak ne kelljen olaszországihoz hasonló döntéseket hozniuk arról, hogy ki kaphat és ki nem életmentő ellátást.

"Ne a pánikkeltésben vitézkedjenek, vegyenek részt az összefogásban" - mondta az államtitkár.

Kiemelte, az egymillió lakosra jutó elhunytak száma Ausztriában 51, Portugáliában 69, Svédországban 151, Magyarországon pedig 20, tehát sokkal alacsonyabb.

Dömötör Csaba kitért arra is, Karácsony Gergelynek, a Párbeszéd társelnökének is "fedélzeten kellene lennie", hogy Budapesten ne lépjen szintet a járvány. "Eddig nem mondhatnánk, hogy vitézkedik" - fogalmazott a kormány képviselője, majd példaként említette a főpolgármester "parkolással kapcsolatos hezitálását".

Az államtitkár közölte, a legnagyobb magyarországi gócpont a fővárosi Pesti úti idősotthonban található, ahol 223-an kapták el a vírust és 23-an meghaltak közülük. A kormány minden segítséget megad az idősotthonoknak a kellő védelemhez, de
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 16:01
Koronavírus - Mi Hazánk: nyissák meg a nagyobb fővárosi zöldterületeket!
Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke az MTI-nek vasárnap úgy nyilatkozott, a lezárás miatt kisebb parkokba zsúfolódnak a fővárosiak, akiknek az egészségük megőrzése érdekében is szükségük van a friss levegőre, napsütésre, mozgásra, különben az immunrendszerük legyengül.

Novák Előd szerint az emberek többsége már megtanulta a személyes távolságtartás szabályait, de a közterület-felügyelők és rendőrök is figyelhetik az esetleges csoportosulásokat, s közbeavatkozhatnak, ilyesmire azonban inkább a nagy lakóépületek közti miniparkokban van esély.

A fővárosi zsúfoltság miatt nem véletlenül vált gócponttá Budapest. Káros pótcselekvés a nagy zöldterületek lezárása, Karácsony Gergelynek inkább például az idősotthonokkal kapcsolatban lenne tennivalója - hangsúlyozta, hozzátéve, minél több területet zárnak le, és minél kisebb életteret hagynak az embereknek, úgy nő a fertőzés kockázata.

Novák Előd közegészségügyi érdeknek is nevezte, hogy az emberek immunrendszere ne gyengüljön le, ezért kell
velemenyezd, 2020. április 19. vasárnap, 12:01
Tokió 2020 - Siklósi Gergelynek jól jött a halasztás
"Az igazat megvallva örültem, nekem ez egyértelműen pozitív döntés volt" - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a tavalyi, budapesti vb egyéni győztese. - "Bár az eredmények azt mutatták az év elején, hogy nagyon jó formában vagyok, de térdsérülés és egyéb fájdalmak hátráltattak" - magyarázta a 22 éves vívó.

Mint mondta, a világbajnokságon aratott diadala akkora lökést adott neki, annyira motivált volt, hogy az olimpiára gondolva nem állt le, egész augusztusban és szeptemberben futott és kondizott, emiatt aztán elkezdett fájni a térde.

"Október óta ezzel küzdök" - árulta el.

Siklósi a januári, heidenheimi világkupát még megnyerte - szerinte a karácsonyi szünet miatt volt akkor jó állapotban -, de azután már fokozatosan romlott az állapota és ezzel együtt a formája.

"Sok mindent kipróbáltunk, de nem tűnt el százszázalékosan a fájdalom. Orvosokkal konzultálva úgy gondoltuk, hogy pajzsmirigy alulműködés miatt lassabb a regenerációm, vagy esetleg bölcsességfog okozza a fájdalmat,
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 12:01
Elemző: nem áll jól a főpolgármester a programpontok megvalósításával
Tóth Erik szerdán az M1 aktuális csatornán azt mondta, kevés esélyt lát arra, hogy a 135 programpont mindegyike megvalósuljon a következő öt évben, Karácsony Gergely száz nap alatt ugyanis csak három intézkedést hajtott végre. Azok alapján ráadásul "a régi baloldalon és a régi ellenzéki politikusokon kívül senki nem profitált abból, hogy Karácsony Gergelynek hívják a főpolgármestert október 13-a óta" - fogalmazott az elemző.

Hozzátette: a három intézkedés közül a klímavészhelyzet kihirdetésének nem volt látható következménye, pozitív hatása, az ingyenes tömegközlekedési juttatás korhatárának 14 évre emelése a kormányzat hatásköre, nem a Fővárosi Közgyűlésé. Azt pedig "érdekes felfogásnak" nevezte az elemző, hogy a munkanélküliek - akik szerinte Budapesten kevesen vannak - ingyenesen használhatják a budapesti közösségi közlekedést a munkához jutás érdekében.

Bár száz nap alatt nem lehet csodát tenni, a legfontosabb intézkedések "alapkőletételeit" végre lehet hajtani. Karácsony Gergely azonban a
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 10:21
Budapest Fejlesztési Központ: a Lánchíd felújítására szánt hatmilliárd forint Karácsonynak is rendelkezésére ál
A Fürjes Balázs államtitkár irányításával működő Budapest Fejlesztési Központ azt írta: a Lánchíd a fővárosi önkormányzat tulajdonában van, felújítása az önkormányzat feladata. Tarlós István a kormánytól 6 milliárd forint támogatást kért a munkálatokra. "Álljuk a szavunkat, ez az összeg Karácsony Gergelynek is rendelkezésére áll" - szögezték le.

Hozzátették azt is, hogy a főváros a felújítást célzó közbeszerzésen túlárazott ajánlatokat kapott. "A városvezetés az elmúlt 100 napban számtalan intézkedést tehetett volna és tehetne még most is azért, hogy olcsóbb legyen a munka"- jelezték.

A Budapest Fejlesztési Központ felhívta a figyelmet arra is, hogyfőváros árfelülvizsgálatot rendelhet el, csökkentheti a műszaki tartalmat, tárgyalásokat kezdhet az ajánlattevőkkel, szigorú árlicitet tarthat vagy teljesen új közbeszerzést folytathat le szigorúbb feltételekkel.

"Azt javasoljuk a budapesti városvezetésnek, hogy éljen bátran a közbeszerzés lehetőségeivel, folytasson le egy új, szigorúbb
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 18:27
1/8
Képek, videók
10261 fovarosi kozgyules.
maroka
2006. október 23. hétfő, 23:27
Újratervezés
sarkadykati
2014. november 15. szombat, 07:37
Újratervezés
sacimama
2014. október 31. péntek, 00:53
Főpolgármester jelölt.png
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:02
A főpolgármester rezidenc
zlako
2007. április 23. hétfő, 19:14
Budapesti Szabadság híd.j
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:06
0 Budapesti látkép.png
lovaszmarika
2017. december 12. kedd, 17:54
budapesti tél.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:36
Családok Budapesti Világt
dandej
2017. május 27. szombat, 21:23
budapesti szanatórium.png
chillik
2016. december 25. vasárnap, 03:38
Budapesti-reggel-2016- 12-
lilagondolatok
2016. december 13. kedd, 10:38
A budapesti Állatkert
sanci81
2016. június 20. hétfő, 16:22
Budapesti béke.jpg
chillik
2016. február 20. szombat, 05:28
Budapesti tervek 2016
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:24
Elefántház -Budapesti áll
pacsakute
2016. január 24. vasárnap, 17:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.