Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:44 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kendernay János az LMP új vezetője
Női társelnököt nem tudott választani a kongresszus, mivel nem érkezett érvényes jelölés, így a poszt betöltőjéről hatvan napon belül kell határoznia a pártnak.

Kendernay János tavaly óta az LMP elnökségi tagja, nemzetközi kapcsolatokkal, diplomáciával és európai ügyekkel foglalkozik. A férfi társelnöki pozícióért versenyre kelt még Ferenczi István kispesti önkormányzati képviselő is.

Az országos elnökség titkári posztját ezután is Kanász-Nagy Máté tölti be.

Az elnökség további tagja Szabóné Szendefy Mária, Fábián Krisztina, Ferenczi István, Németh Ákos, Hanák Gábor és Pitz Dániel.

Kendernay János a sajtótájékoztatón elmondta: az új elnökség három kérdésben kapott "erős mandátumot": egyrészt a párt belső struktúrájának átalakításában úgy, hogy egy "könnyedén mozgó, döntésképes pártalakulat" jöjjön létre.

Emellett erősíteni kell az LMP zöldpárti jellegét, amelyre meggyőződése szerint Magyarországon szükség van, illetve segíteni kell a párt felkészülését az őszi önkormányzati
velemenyezd, 2019. július 06. szombat, 16:21
Önkormányzat 2019 - Karácsony: Budapesten megszületett a hatpárti ellenzéki összefogás
hogy minden egyes korrupciós ügyet nyilvánosságra hozzanak.

Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke azzal indokolta csatlakozásukat, hogy a "visszaépülő egypártrendszer" helyett a többpártrendszert választották. Ma a fő politikai törésvonal nem a jobb- és a baloldal között, hanem "az önkényuralom támogatói és kiszolgálói", valamint a jogállamiság és a demokrácia iránt elkötelezettek között húzódik - mondta. Leszögezte: a Jobbik a többpártrendszer, a demokrácia és a jogállamiság oldalára áll.

Kanász-Nagy Máté, az LMP ügyvivője azt mondta, azért is csatlakoznak az ellenzéki összefogáshoz, mert markáns zöldprogramot akarnak megvalósítani Budapesten. Ennek része a zöld területek megóvása és növelése, a Római-part megvédése, az autóforgalom csillapítása és a közösségi közlekedés fejlesztése - közölte.

A politikusokat kérdezték arról, hogy a ferencvárosi előválasztáson kit támogatnak majd. Karácsony Gergely és Gy. Németh Erzsébet azt mondta, elfogadják majd az előválasztáson szavazók döntését a két
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 12:22
EP-választás - LMP: közös európai klímavédelemre van szükség
"Olyan Európát szeretnénk, amely a megújuló energiaforrásokra épít és ahonnan kivezetik az atomenergiát" - hangsúlyozta Kanász-Nagy Máté.

Magyarországon is kapjanak európai béreket a munkavállalók! - hívta fel a figyelmet egy másik célkitűzésükre. Ez a párt szerint úgy érhető el, ha a béreket terhelő adók csökkennek, de a környezetszennyező vállalatokat nagyobb közteher fizetésére kötelezik.

Ide sorolta azokat a multinacionális nagyvállalatokat, elsősorban az autógyárakat, amelyek a kormány stratégiai partnerei.

Az LMP "keményen megadóztatná" azokat, akik zöldterületek rovására létesítenek ipari parkot, akik erdőket vágnak ki. "Fizessenek a szennyezők!" - hangsúlyozta.

Kanász-Nagy Máté beszámolt arról is, hogy pártja leadta az EP-választási induláshoz szükséges számú aláírást. Ahogy fogalmazott, jóval többet adtak le, mint korábban, és jóval hamarabb is teljesítették ezt a feladatot.
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 14:01
LMP: fel kell számolni a légszennyezettségi veszélyhelyzetet Magyarországon
A politikus szerint, amíg Magyarországon fennáll az egészségre komolyan ható légszennyezettségi veszélyhelyzet, addig egyáltalán nem igaz, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt vasárnapi évértékelőjében, hogy a ma születő gyermekek akár a 22. századot is megérhetik.

Kanász-Nagy Máté felhívta a figyelmet arra, hogy a légszennyezettség szempontjából az uniós országok között Magyarországon az egyik legsúlyosabb a helyzet: évente 8-10 ezer ember hal meg légszennyezéssel összefüggő betegségek miatt, vagyis minden tizenhatodik haláleset ilyen okokra vezethető vissza.

Az LMP szerint a légszennyezettségi veszélyhelyzet a korszerűtlen magán- és közösségi közlekedés, valamint a szintén elavult lakossági tüzelési rendszer miatt alakult ki Magyarországon - mondta Kanász-Nagy Máté.

Ezért - folytatta - az LMP mint Magyarország zöld pártja azt javasolja, hogy a magán- és a közösségi közlekedés is minél inkább álljon át egy modern, környezetbarát járműparkra, valamint induljon energetikai
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 12:21
Az EP-választási stratégiájáról is dönt jubileumi kongresszusán az LMP
A kongresszuson az ellenzéki párt dönt az EP-választási programjáról és listájáról is - közölte a politikus, megerősítve, hogy a jelöltaspiránsok között van, Demeter Márta társelnök, valamint Kendernay János elnökségi tag és Vágó Gábor volt parlamenti képviselő is.

A tanácskozáson szóba kerül a párt szövetségi politikája is az EP-választáson. Kanász-Nagy Máté a lehetőségek között említette az önálló indulást, saját lista állítását, de közös kampány folytatását más ellenzéki erőkkel, összellenzéki lista alkotását, valamint egy LMP-Jobbik közös listát is.

A kongresszus tárgyal az önkormányzati választás szövetségi politikájáról is, emellett elfogadnak majd egy úgynevezett zöld kiáltványt a párt által képviselt ökopolitikai értékek deklarálására.
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 15:52
LMP: a kormány semmit sem tesz a műanyag termékek visszaszorításáért
Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: kezdeményezésükkel már tavaly ősszel is éltek, és akkor úgy tűnt, támogatja azt a kormány.

Később mégsem vették tárgysorozatba az előterjesztést, ahogy a Fidesz a többi közt az Európai Parlamentben is leszavazta a műanyag termékek visszaszorítása érdekében kezdeményezett lépéseket. De ha semmi nem változik, 2050-re több műanyag úszik majd a vizekben, mint hal - jelentette ki.

Az LMP szerint a termékdíj növelése nem megoldás, hiszen az csak elodázza a problémát, a valódi megoldás a teljes tiltás.
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 12:53
Paksi bővítés - LMP: "döglött" a beruházás
Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján "döglöttnek" nevezte a beruházást, megismételve pártja álláspontját: ezt már a kormányfő is elismerte akkor, amikor menesztette Aszódi Attilát, a Miniszterelnökség paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárát.

Azt mondta: a kormánynak csupán az a feladata a projekttel, hogy előkészítse a szerződés felmondását és elszámoljon az eddig arra fordított "százmilliárdokkal".

A politikus szólt arról is, hogy a kormány elmulasztotta határidőre elkészíteni az Európai Bizottság számára az ország energia- és klímatervét. Ezt az LMP pótolni fogja - tette hozzá -, a megújuló energiaforrásokra és a felhasználást csökkentő szigetelésre alapozva.

A titkár kérdésre kijelentette: Kövér László házelnöknek nem lett volna jogosítványa visszahívni Demeter Mártát a NATO parlamenti közgyűléséből, így az LMP továbbra is úgy tekinti, hogy annak tagja a társelnökük. Hozzátette: Kövér Lászlónak
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 15:02
LMP: cél egy politikai centrum képzése Puzsér Róberttel
Róbert azt mondta: a történelmi tapasztalat azt mutatja, hogy a centrum pártjai, legyenek akár jobb- akár baloldaliak, mindig közelebb állnak egymáshoz, mint önmaguk szélsőségeihez.

Puzsér Róbert kérdést kapott arról, hogy az LMP egyik politikusa üzleti kapcsolatban áll kormányhoz közelálló üzletemberekkel. Azt felelte: ez zavarja őt, szerinte Ungár Péter akkor válhatnak teljes értékű ellenzéki politikussá, ha eloldaná ezen kapcsolatait. Hozzátette, Ungár Péter azt mondta neki: dolgozik az ügyön. Ezt Kanász-Nagy Máté is megerősítette.

Sétáló Budapest programját egy olyan vállalásnak nevezte, "amelyet meg lehet jegyezni, azonosítani lehet vele és számon lehet kérni". Kijelentette: megvalósítását garantálja, és ha mégsem sikerül, másnap lemond, míg egyéb vállalásai esetében csak törekszik azok véghezvitelére. Zöld, összefüggően besétálható, bekerékpározható autómentes zónát kíván létrehozni Budapest belvárosában - fejtette ki.

Kampánya támogatásáról azt mondta: "én nem számítok egy fillérre
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 15:21
Az LMP Puzsér Róbert független főpolgármester-jelöltet támogatja
Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára sajtótájékoztatón elmondta: a párt azonnal egyeztetéseket kezd Puzsér Róberttel a jelölt Sétáló Budapest koncepciójának és az LMP Budapest-programjának harmonizálásáért.

Moldován László, az LMP budapesti elnöke úgy ítélte meg, pártja megtette az első lépést Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester leváltásáért és szerinte a többi párt számára is ez lenne az igazi út. Szerinte Budapest ma egy élhetetlen város, vezetése pedig semmit nem gondol arról, milyen egy zöld főváros. A légszennyezés miatt háromezer ember hal meg évente, a közösségi közlekedés vagy a hulladékgazdálkodás pedig borzalmas állapotban van - sorolta.

Puzsér Róbert Sétáló Budapest programja szerinte tökéletesen beleillik "Magyarország zöld pártjának megújuló, élhető Budapest programjába".
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 17:17
LMP: az államnak kell fenntartania a felsőoktatási intézményeket
Állami fenntartásban kell maradniuk az egyetemeknek, "ellenkező esetben nem lesz ráhatásunk a felsőoktatási intézmények életére" - hangsúlyozta az LMP országos elnökségének titkára keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté azt mondta, a kormány gyökeres átalakítást tervez a felsőoktatás fenntartási modelljében, ugyanakkor nem egyértelmű, ki és hogyan alakítaná át azt.

Emlékeztetett: előbb a Budapesti Corvinus Egyetem "kiszervezése" merült fel közalapítványi fenntartásba, néhány napja viszont már több intézmény is szóba került az átalakítással összefüggésben.

A politikus szerint mindez komoly tandíjemeléssel járna, és a hallgatók harmada szorulna ki a felsőoktatásból.

Az LMP szerint az állami fenntartás megtartása mellett gyökeresen növelni kell az oktatás, azon belül az egyetemek forrásait. A párt az első három diplomát biztosítaná ingyenesen mindenki számára, és az autonómia megadása mellett növelné az oktatók bérét, emellett partneri kapcsolatot alakítana ki a
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 12:51
Az LMP október 20-án választja meg női társelnökét
A kongresszus kiírását Szél Bernadett lemondása teszi szükségessé.

Kanász-Nagy Máté közölte: megkezdődött a jelölési folyamat a pártban, amely október 10-én zárul.

Az LMP egy elnökségi tagot is választ, miután Angyal Károly ismét pártigazgató lesz, ez a pozíció pedig összeférhetetlen az elnökségi tagsággal.

A kongresszus az alapszabályt is módosítja némileg, átfogó változtatás azonban várhatóan csak az év végén vagy a jövő év elején lesz, addig csupán a működési anomáliákat kívánják orvosolni - tette hozzá a titkár.

A tanácskozáson megvitatják a párt stratégiáját, és döntést hoznak arról, milyen szövetségi politikát kövessenek a jövő évi önkormányzati választáson.

Kanász-Nagy Máté nem zárta ki, hogy a kongresszuson szó lesz az etikai bizottság országgyűlési választással kapcsolatban hozott elmarasztaló döntéseiről is, erről azonban még nem hoztak végleges döntést.

Szél Bernadett azt követően mondott le társelnöki, valamint frakcióvezetői pozíciójáról, hogy az etikai
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 13:23
Az LMP választ vár a kormánytól a vastagbélrákszűréssel kapcsolatban
Kanász-Nagy Máté szerint, ha a szűrőprogramot több évvel ezelőtt elindítják, több száz ember életét lehetett volna megmenteni, és a késlekedés azzal is fenyeget, hogy vissza kell fizetni a megelőzési programra kapott támogatást.

Az LMP választ vár arra, hogy a szűrőprogramban hogyan fogja a kormány a személyi és tárgyi feltételeket biztosítani, mert kétségeik vannak afelől, hogy elég orvos és asszisztencia áll rendelkezésre az eredményes lebonyolításához, továbbá választ várnak arra is, hogy miként fogják csökkenteni a "döbbenetes várakozási időket".

Az ellenzéki ugyancsak választ vár arra a kérdésre, hogy eddig mennyi pénzt költöttek el a vastagbélrákszűrési programra és valójában mikor fog elindulni.

A Sargentini-jelentéssel kapcsolatban, kérdésre válaszolva Kanász-Nagy Máté megismételte a párt keddi álláspontját: arra kérik európai parlamenti képviselőjüket, hogy ne támogassa a jelentést szavazatával.

Hozzátette: az LMP véleménye továbbra is az, hogy a kormány hibái miatt nem
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 12:11
1/8
Képek, videók
horthy-síremlek-kender es.
agica2004
2018. július 23. hétfő, 16:32
kenderike.jpg
maria_kadar_148
2017. április 24. hétfő, 22:05
Kenderesi Tamás.jpg
pacsakute
2016. augusztus 22. hétfő, 17:29
vicc Kender csoki.jpg
kicsoda57
2016. március 12. szombat, 20:32
Indiai kender.jpg
pacsakute
2015. december 05. szombat, 23:30
kender.jpg
lenke1964
2015. október 18. vasárnap, 10:58
10 2 A kendermag.jpg
jozsef_olah_9843
2015. június 14. vasárnap, 09:47
1 ? kendermag?.jpg
jozsef_olah_9843
2015. június 14. vasárnap, 09:47
sargacsoru kenderike.jpg
lilagondolatok
2014. november 23. vasárnap, 10:27
Kender-len - juta
agica2004
2014. április 04. péntek, 16:55
Ülöke-kender-ragasztó- gum
pacsakute
2013. szeptember 15. vasárnap, 11:34
Kenderike.jpg
basikele
2012. június 03. vasárnap, 00:56
Now_Is_Good_hun_poszte r.j
charlotteani
2016. szeptember 12. hétfő, 23:34
Kandalló - poszter a falo
margoboszi
2014. december 02. kedd, 13:34
Fali poszter.jpg
margoboszi
2014. december 02. kedd, 13:34
Címkék
párt országos, termékdíj növelése, kormány semmit, valódi megoldás, hatpárti ellenzéki, Kendernay János, Demeter Mártát, Kövér László, élhetetlen város, teljes tiltás, multinacionális nagyvállalatokat, felsőoktatási intézmények, elnökségi tagot, jelöltaspiránsok között, Ferenczi István, államnak kell,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.