Belépés
2019. április 22. hétfő | 17. hét | 112. nap | 10:41 | Csilla, Noémi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EP-választás - LMP: közös európai klímavédelemre van szükség
"Olyan Európát szeretnénk, amely a megújuló energiaforrásokra épít és ahonnan kivezetik az atomenergiát" - hangsúlyozta Kanász-Nagy Máté.

Magyarországon is kapjanak európai béreket a munkavállalók! - hívta fel a figyelmet egy másik célkitűzésükre. Ez a párt szerint úgy érhető el, ha a béreket terhelő adók csökkennek, de a környezetszennyező vállalatokat nagyobb közteher fizetésére kötelezik.

Ide sorolta azokat a multinacionális nagyvállalatokat, elsősorban az autógyárakat, amelyek a kormány stratégiai partnerei.

Az LMP "keményen megadóztatná" azokat, akik zöldterületek rovására létesítenek ipari parkot, akik erdőket vágnak ki. "Fizessenek a szennyezők!" - hangsúlyozta.

Kanász-Nagy Máté beszámolt arról is, hogy pártja leadta az EP-választási induláshoz szükséges számú aláírást. Ahogy fogalmazott, jóval többet adtak le, mint korábban, és jóval hamarabb is teljesítették ezt a feladatot.
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 14:01
LMP: fel kell számolni a légszennyezettségi veszélyhelyzetet Magyarországon
A politikus szerint, amíg Magyarországon fennáll az egészségre komolyan ható légszennyezettségi veszélyhelyzet, addig egyáltalán nem igaz, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt vasárnapi évértékelőjében, hogy a ma születő gyermekek akár a 22. századot is megérhetik.

Kanász-Nagy Máté felhívta a figyelmet arra, hogy a légszennyezettség szempontjából az uniós országok között Magyarországon az egyik legsúlyosabb a helyzet: évente 8-10 ezer ember hal meg légszennyezéssel összefüggő betegségek miatt, vagyis minden tizenhatodik haláleset ilyen okokra vezethető vissza.

Az LMP szerint a légszennyezettségi veszélyhelyzet a korszerűtlen magán- és közösségi közlekedés, valamint a szintén elavult lakossági tüzelési rendszer miatt alakult ki Magyarországon - mondta Kanász-Nagy Máté.

Ezért - folytatta - az LMP mint Magyarország zöld pártja azt javasolja, hogy a magán- és a közösségi közlekedés is minél inkább álljon át egy modern, környezetbarát járműparkra, valamint induljon energetikai
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 12:21
Az EP-választási stratégiájáról is dönt jubileumi kongresszusán az LMP
A kongresszuson az ellenzéki párt dönt az EP-választási programjáról és listájáról is - közölte a politikus, megerősítve, hogy a jelöltaspiránsok között van, Demeter Márta társelnök, valamint Kendernay János elnökségi tag és Vágó Gábor volt parlamenti képviselő is.

A tanácskozáson szóba kerül a párt szövetségi politikája is az EP-választáson. Kanász-Nagy Máté a lehetőségek között említette az önálló indulást, saját lista állítását, de közös kampány folytatását más ellenzéki erőkkel, összellenzéki lista alkotását, valamint egy LMP-Jobbik közös listát is.

A kongresszus tárgyal az önkormányzati választás szövetségi politikájáról is, emellett elfogadnak majd egy úgynevezett zöld kiáltványt a párt által képviselt ökopolitikai értékek deklarálására.
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 15:52
LMP: a kormány semmit sem tesz a műanyag termékek visszaszorításáért
Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: kezdeményezésükkel már tavaly ősszel is éltek, és akkor úgy tűnt, támogatja azt a kormány.

Később mégsem vették tárgysorozatba az előterjesztést, ahogy a Fidesz a többi közt az Európai Parlamentben is leszavazta a műanyag termékek visszaszorítása érdekében kezdeményezett lépéseket. De ha semmi nem változik, 2050-re több műanyag úszik majd a vizekben, mint hal - jelentette ki.

Az LMP szerint a termékdíj növelése nem megoldás, hiszen az csak elodázza a problémát, a valódi megoldás a teljes tiltás.
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 12:53
Paksi bővítés - LMP: "döglött" a beruházás
Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján "döglöttnek" nevezte a beruházást, megismételve pártja álláspontját: ezt már a kormányfő is elismerte akkor, amikor menesztette Aszódi Attilát, a Miniszterelnökség paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárát.

Azt mondta: a kormánynak csupán az a feladata a projekttel, hogy előkészítse a szerződés felmondását és elszámoljon az eddig arra fordított "százmilliárdokkal".

A politikus szólt arról is, hogy a kormány elmulasztotta határidőre elkészíteni az Európai Bizottság számára az ország energia- és klímatervét. Ezt az LMP pótolni fogja - tette hozzá -, a megújuló energiaforrásokra és a felhasználást csökkentő szigetelésre alapozva.

A titkár kérdésre kijelentette: Kövér László házelnöknek nem lett volna jogosítványa visszahívni Demeter Mártát a NATO parlamenti közgyűléséből, így az LMP továbbra is úgy tekinti, hogy annak tagja a társelnökük. Hozzátette: Kövér Lászlónak
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 15:02
LMP: cél egy politikai centrum képzése Puzsér Róberttel
Róbert azt mondta: a történelmi tapasztalat azt mutatja, hogy a centrum pártjai, legyenek akár jobb- akár baloldaliak, mindig közelebb állnak egymáshoz, mint önmaguk szélsőségeihez.

Puzsér Róbert kérdést kapott arról, hogy az LMP egyik politikusa üzleti kapcsolatban áll kormányhoz közelálló üzletemberekkel. Azt felelte: ez zavarja őt, szerinte Ungár Péter akkor válhatnak teljes értékű ellenzéki politikussá, ha eloldaná ezen kapcsolatait. Hozzátette, Ungár Péter azt mondta neki: dolgozik az ügyön. Ezt Kanász-Nagy Máté is megerősítette.

Sétáló Budapest programját egy olyan vállalásnak nevezte, "amelyet meg lehet jegyezni, azonosítani lehet vele és számon lehet kérni". Kijelentette: megvalósítását garantálja, és ha mégsem sikerül, másnap lemond, míg egyéb vállalásai esetében csak törekszik azok véghezvitelére. Zöld, összefüggően besétálható, bekerékpározható autómentes zónát kíván létrehozni Budapest belvárosában - fejtette ki.

Kampánya támogatásáról azt mondta: "én nem számítok egy fillérre
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 15:21
Az LMP Puzsér Róbert független főpolgármester-jelöltet támogatja
Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára sajtótájékoztatón elmondta: a párt azonnal egyeztetéseket kezd Puzsér Róberttel a jelölt Sétáló Budapest koncepciójának és az LMP Budapest-programjának harmonizálásáért.

Moldován László, az LMP budapesti elnöke úgy ítélte meg, pártja megtette az első lépést Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester leváltásáért és szerinte a többi párt számára is ez lenne az igazi út. Szerinte Budapest ma egy élhetetlen város, vezetése pedig semmit nem gondol arról, milyen egy zöld főváros. A légszennyezés miatt háromezer ember hal meg évente, a közösségi közlekedés vagy a hulladékgazdálkodás pedig borzalmas állapotban van - sorolta.

Puzsér Róbert Sétáló Budapest programja szerinte tökéletesen beleillik "Magyarország zöld pártjának megújuló, élhető Budapest programjába".
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 17:17
LMP: az államnak kell fenntartania a felsőoktatási intézményeket
Állami fenntartásban kell maradniuk az egyetemeknek, "ellenkező esetben nem lesz ráhatásunk a felsőoktatási intézmények életére" - hangsúlyozta az LMP országos elnökségének titkára keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté azt mondta, a kormány gyökeres átalakítást tervez a felsőoktatás fenntartási modelljében, ugyanakkor nem egyértelmű, ki és hogyan alakítaná át azt.

Emlékeztetett: előbb a Budapesti Corvinus Egyetem "kiszervezése" merült fel közalapítványi fenntartásba, néhány napja viszont már több intézmény is szóba került az átalakítással összefüggésben.

A politikus szerint mindez komoly tandíjemeléssel járna, és a hallgatók harmada szorulna ki a felsőoktatásból.

Az LMP szerint az állami fenntartás megtartása mellett gyökeresen növelni kell az oktatás, azon belül az egyetemek forrásait. A párt az első három diplomát biztosítaná ingyenesen mindenki számára, és az autonómia megadása mellett növelné az oktatók bérét, emellett partneri kapcsolatot alakítana ki a
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 12:51
Az LMP október 20-án választja meg női társelnökét
A kongresszus kiírását Szél Bernadett lemondása teszi szükségessé.

Kanász-Nagy Máté közölte: megkezdődött a jelölési folyamat a pártban, amely október 10-én zárul.

Az LMP egy elnökségi tagot is választ, miután Angyal Károly ismét pártigazgató lesz, ez a pozíció pedig összeférhetetlen az elnökségi tagsággal.

A kongresszus az alapszabályt is módosítja némileg, átfogó változtatás azonban várhatóan csak az év végén vagy a jövő év elején lesz, addig csupán a működési anomáliákat kívánják orvosolni - tette hozzá a titkár.

A tanácskozáson megvitatják a párt stratégiáját, és döntést hoznak arról, milyen szövetségi politikát kövessenek a jövő évi önkormányzati választáson.

Kanász-Nagy Máté nem zárta ki, hogy a kongresszuson szó lesz az etikai bizottság országgyűlési választással kapcsolatban hozott elmarasztaló döntéseiről is, erről azonban még nem hoztak végleges döntést.

Szél Bernadett azt követően mondott le társelnöki, valamint frakcióvezetői pozíciójáról, hogy az etikai
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 13:23
Az LMP választ vár a kormánytól a vastagbélrákszűréssel kapcsolatban
Kanász-Nagy Máté szerint, ha a szűrőprogramot több évvel ezelőtt elindítják, több száz ember életét lehetett volna megmenteni, és a késlekedés azzal is fenyeget, hogy vissza kell fizetni a megelőzési programra kapott támogatást.

Az LMP választ vár arra, hogy a szűrőprogramban hogyan fogja a kormány a személyi és tárgyi feltételeket biztosítani, mert kétségeik vannak afelől, hogy elég orvos és asszisztencia áll rendelkezésre az eredményes lebonyolításához, továbbá választ várnak arra is, hogy miként fogják csökkenteni a "döbbenetes várakozási időket".

Az ellenzéki ugyancsak választ vár arra a kérdésre, hogy eddig mennyi pénzt költöttek el a vastagbélrákszűrési programra és valójában mikor fog elindulni.

A Sargentini-jelentéssel kapcsolatban, kérdésre válaszolva Kanász-Nagy Máté megismételte a párt keddi álláspontját: arra kérik európai parlamenti képviselőjüket, hogy ne támogassa a jelentést szavazatával.

Hozzátette: az LMP véleménye továbbra is az, hogy a kormány hibái miatt nem
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 12:11
Fidesz: az ellenzék a tankönyveken is nyerészkedne
A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségnek titkára sajtótájékoztatón azt mondta, szabályozott formában, de vissza kell állítani a szabad tankönyvpiacot, bővíteni kell a könyvkínálatot, a tanároknak pedig meg kell hagyni a választás lehetőségét.

A Fidesz reagálásában azt írta: a balliberálisok kormányzásuk alatt is magánkézbe adták a tankönyvpiacot és hagyták, hogy a tankönyvek ára folyamatosan emelkedjen a magyar családok kárára.

Amióta a kormány visszavette a tankönyvpiacot, csökkent a tankönyvek ára, a családok iskolakezdéskor 10-12 ezer forintot spórolhatnak meg diákonként - írták. Elindították az ingyenes tankönyvellátási programot, amelynek keretében több mint egymillió gyermek kap ingyen tankönyvet, a most kezdődő tanévben elsőtől kilencedik évfolyamon mindenki, és a többi évfolyamon is minden rászoruló diák ingyenesen juthat tankönyvekhez - emlékeztettek.
velemenyezd, 2018. augusztus 22. szerda, 15:41
LMP: vissza kell állítani a szabad tankönyvpiacot
Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt országos elnökségének titkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy ítélte meg, hogy az új Nemzeti alaptanterv ellehetetlenítené a nem állami tankönyvkiadókat. Kijelentette: a kormányzat szerinte eddig is törekedett erre, a jó minőségű tankönyvek azonban eljuthattak az iskolákba; most ezt számolná fel a kormány.

Úgy fogalmazott: az állami kiadású könyvekből alig lehet tanítani, szerkezetük zavaros és tele vannak hibákkal.

Kanász-Nagy Máté kérdésre közölte: még a héten dönthet a frakció arról, ki vezesse a képviselőcsoportot azután, hogy Szél Bernadett lemondott a pártban betöltött társelnöki és frakcióvezetői tisztségéről. A pártban a következő napokban kezdődhet a tisztújítás folyamata, amely szeptember végén vagy október elején zárulhat egy kongresszussal. Hangsúlyozta: Szél Bernadett továbbra is a frakció tagja marad.

A lemondott társelnöknek a párt működésével kapcsolatban megfogalmazott bírálatáról Kanász-Nagy Máté azt mondta: már a
velemenyezd, 2018. augusztus 22. szerda, 12:41
1/8
Képek, videók
EP.választás után...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:27
EP.választás itt...Gyulán
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:21
igylatjuk_europat_mi_m agy
tunkiss
2015. augusztus 01. szombat, 08:43
Az Európát Ázsiától elvál
vargaspace
2012. november 06. kedd, 17:25
20111021europatan2.jpg
agica2004
2012. január 22. vasárnap, 19:28
Ők védték Európát
caris11935
2009. április 16. csütörtök, 15:47
A kanász 01.jpg
chillik
2017. április 23. vasárnap, 11:54
A kanász 02.jpg
chillik
2017. április 23. vasárnap, 11:54
kanaszta 2005. március 5-
blackfeet
2010. november 04. csütörtök, 13:02
József Attila - A kanász.
szalai0913
2010. április 11. vasárnap, 17:49
01_A_kanasz.jpg
eligor
2007. november 30. péntek, 21:01
02_A_kanasz.jpg
eligor
2007. november 30. péntek, 21:01
Megújuló kegyelem
sacimama
2014. április 24. csütörtök, 22:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.