Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 19:53 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az ukrán parlament elfogadta a földpiac megnyitásáról szóló törvényt
A termőföld adás-vételére jelenleg érvényben lévő moratórium eltörlése a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egyik fő feltétele volt ahhoz, hogy folytassa Ukrajna hitelezését, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatti aggodalmában sürgette a parlamentet hétfőn a törvény még aznapi elfogadására.

A földreformot eleve ellenző Moszkva-barát Ellenzéki Platform és a Julija Timosenko volt kormányfő vezette Haza párt képviselői többször megakasztották az éjszakai szavazást a jogszabályhoz benyújtott több ezernyi módosító indítványból még fennmaradt mintegy 700 elfogadása közben. Többször is azt követelték a levezető elnöktől, hogy ellenőrizze, jelen van-e még elegendő képviselő a határozatképességhez.

A 450 fős törvényhozásban végül 259 szavazattal jóváhagyott változat értelmében két évig csak fejenként 100 hektár földterületet, 2023-tól legfeljebb 10 ezer hektárt vásárolhatnak meg kizárólag magánszemélyek, azaz három évig jogi személyek még nem vehetnek földet,
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 10:31
Koronavírus - Ukrajna 33 millió dollár segélyt kap az ENSZ-től
Hozzátette, hogy a segély része annak a globális humanitárius programtervnek, amelyet a nap folyamán ismertetett António Guterres ENSZ-főtitkár.

A sajtótitkár szavai szerint ezt az összeget a világszervezet célzottan a Donyec-medencei frontvonal két oldalán megvalósítandó humanitárius projektekre adja, úgymint egészségügyi intézmények ellátására, élelmiszerek és alapvető szükségleti cikkek szállítására, távoktatásra, valamint idősek és fogyatékkal élők támogatására.

Közben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívta a figyelmet arra, hogy ne zárják be a piacokat az olyan kistelepüléseken, amelyekben boltok híján az ott lakók számára ez az egyetlen élelmiszer-beszerzési hely. Kijev megye kormányzója közölte, hogy a megyében már leállt mind a 74 piac, de egyelőre a nagykereskedelmi piacok továbbra is működni fognak.

Kirilo Timosenko, az elnöki hivatal helyettes vezetője közölte, hogy csütörtökön újabb Ukrajnának szánt szállítmány indul Kínából 100 ezer laboratóriumi, úgynevezett PCR-teszttel.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 21:04
Kreml: nincs szó Moszkva karanténba zárásáról, több tízezer ukránt szállítottak haza külföldről
ukránt szállítottak haza charterjáratokkal Párizsból, Alicantéból, Berlinből, Stockholmból, Bécsből, Varsóból, Prágából, Tbilisziből, Lisszabonból, Münchenből, Nápolyból, Frankfurtból, Tallinnból, Zürichből, Isztambulból, Barcelonából és Londonból.

Pénteken megérkezett két vonat Lengyelországból Kijevbe, amelyeken több mint 1150 ukrán tért haza. Az ukrán határőrszolgálat közlése szerint valamennyi utas testhőmérsékletét még a vonaton megmérték, egyiküknek sem volt hőemelkedése.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közlése szerint pénteken még 3 ezer ukrán érkezik vonaton Lengyelországból. Az elnök emlékeztetett: Ukrajna megállapodott Lengyelországgal és Magyarországgal, hogy áthaladási folyosót biztosítanak a külföldön rekedt, de hazaérni szándékozó ukránok számára.

Szombaton szintén vonattal Litvániából és Lettországból szállítanak haza ukránokat - mondta.

Zelenszkij tájékoztatott továbbá arról, hogy két napon belül 10 millió laboratóriumi teszt, 10 lélegeztető készülék, 1 millió védőmaszk,
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 15:12
Menesztette a főügyészt az ukrán parlament
A tisztségviselő ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt a 450 fős törvényhozás 263 tagja szavazta meg. A határozathozatalkor 376 képviselő tartózkodott az ülésteremben.

A főügyész leváltása ellen csak Szvjatoszlav Vakarcsuk énekes Hang pártjának képviselőcsoportja szavazott, a Petro Porosenko volt elnök mögötti Szolidaritás és a Julija Timosenko volt kormányfő irányította Haza frakciója tartózkodott. A többiek java része támogatta, viszont a Volodimir Zelenszkij elnök mögötti, 248 fős Nép Szolgája frakcióból csak 179-en szavazták meg.

A bizalmatlansági indítványt két párt, a Nép Szolgája és a Moszkva-barát Ellenzéki Platform Életért képviselőinek egy csoportja terjesztette be közösen.

A főügyész a szavazás előtti felszólalásában kijelentette, hogy "senki szolgájává nem vált", és irányítása alatt a főügyészi hivatal a törvények szerint működött. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 28 évben az ukrán ügyészi hivatal "nyomásgyakorlás és politikai elnyomás eszköze" volt. Közölte, hogy 725
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 21:42
Impeachment - Megkezdődött a demokraták érveinek előterjesztése
válik e pártos színjátéktól" - írta az elnök a Twitteren.

A szenátusi tárgyaláson jelen volt a Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó szenátorok mindegyike: Elizabeth Warren massachusettsi, Bernie Sanders vermonti, Amy Klobuchar minnesotai szenátor is.

Schiff mintegy két és fél órán keresztül beszélt. Felidézte a képviselőház által december 18-án megszavazott impeachmenthez vezető folyamat demokraták által lényegesnek ítélt állomásait.

A politikus Donald Trump július 25-én Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott telefonbeszélgetését "becstelennek" nevezte. Ez volt az az egyeztetés, amelynek során az amerikai elnök felvetette az ukrán államfőnek, hogy vizsgáltassa ki a demokraták elnökjelöltségére pályázó Joe Biden korábbi alelnök és fia, Hunter Biden ukrajnai üzleti ügyeit.

A demokraták álláspontja szerint ezzel kockára tette az Egyesült Államok nemzetbiztonságát is, és egyben visszaélt a hatalmával, mert a kongresszus által korábban Ukrajnának megszavazott katonai segély
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 07:04
Ukrán repülő - Ukrán légi társaság: nem kételkedtünk a személyzet vétlenségében, kijevi reagálások
"Egy másodpercig nem kételkedtünk abban, hogy legénységünk és repülőgépünk nem okozhatta ezt a hátborzongató, szörnyű repülőgép-katasztrófát. Köszönet mindenkinek, aki gondolkodott és elemzett, és osztotta ezt (a véleményt) velünk. Ez nagyon fontos számunkra. Ők voltak a legjobb fiaink és lányaink. A legjobbak" - írta Dihne bejegyzésében.

A MAU - teljes nevén Ukrajna Nemzetközi Légitársasága - ezt annak nyomán tette közzé, hogy szombaton Irán beismerte: légvédelme tévedésből lelőtte az ukrán utasszállító gépet szerdán Teheránnál. A tragédiában 167 utas és a gép 9 fős ukrán személyzete vesztette életét. Még két utas volt ukrán állampolgárságú, a többiek további hat ország állampolgárai: irániak, kanadaiak, svédek, afgánok, németek és britek.

Később a MAU elnöke Ihor Szosznovszkij repülési műveleti alelnökkel közösen Kijevben tartott sajtótájékoztatóján leszögezte: a gép nem tért el az útvonalától. Korábban az iráni állami hadsereg közleményében azt állította, hogy az ukrán utasszállító a
velemenyezd, 2020. január 11. szombat, 14:41
Ukrán repülő - Zelenszkij: a rakétatalálat nem kizárt, de ezt nem erősítették meg
Volodimir Zelenszkij a Telegram üzenetküldő szolgálaton és a Facebookon is közzétett bejegyzésében azt írta: "A rakétatalálat verziója nem kizárt, de egyelőre nem megerősített".

Az ukrán államfő - számba véve a külföldi állami vezetők sajtónyilatkozatait - felszólította Ukrajna partnerországait, elsősorban az Egyesült Államokat, Kanadát és Nagy-Britanniát, hogy a katasztrófával kapcsolatos adataikat bocsássák a tragédia okait vizsgáló bizottság rendelkezésére. Közölte azt is, hogy még a nap folyamán tárgyalni fog erről Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel.

Hozzáfűzte, hogy a katasztrófa körülményeinek feltárásával foglalkozó bizottság folytatja munkáját, és ebben ukrán szakértők is részt vesznek.

"Arra számítunk, hogy minden információt és hozzáférést biztosítanak számukra, ami az objektív vizsgálat elvégzéséhez szükséges" - mondta.

"Célunk a vitathatatlan igazság megállapítása. Ezt az egész nemzetközi közösség felelősségének tekintjük. Az emberi élet értéke fölötte áll minden
velemenyezd, 2020. január 10. péntek, 11:01
Ukrán repülő - Ukrán kormányfő: nem volt alapja a tragédia előtt a repülési tilalomnak Irán fölött
Az eddigi információk szerint a légi szerencsétlenségnek nincs túlélője. Vadim Prisztajko ukrán külügyminiszterre hivatkozva az ukrán sajtó azt közölte, hogy a tragédiában 167 utas és a gép 9 fős ukrán személyzete vesztette életét. Még két utas volt ukrán állampolgárságú, a többiek további hat ország állampolgárai: irániak (82), kanadaiak (63), svédek (10), britek (3), afgánok (4) és németek (3). Két regisztrált utas végül nem szállt fel a járatra, róluk semmilyen információt nem hoztak nyilvánosságra. Időközben a MAU ukrán légitársaság is közzétette angol nyelven a járat utasainak és személyzetének névsorát.

Az ukrán kormányfő közölte, hogy ukrán szakértőket küldenek Iránba a repülőgép katasztrófájának felderítéséhez. Öt szakértőt küld a polgári repülési baleseteket vizsgáló nemzeti iroda, kettőt az ukrán légi közlekedési hivatal és hármat a szerencsétlenséget szenvedett járat tulajdonosa, a MAU ukrán légitársaság. Az áldozatok között 26 volt kiskorú, körülük 13-an tízévesnél fiatalabbak.

Az
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 15:53
Ukrán repülő - Az ukrán légitársaság szerint a gép jó állapotban volt, a személyzete nem hibázhatott
MAU nem kapott semmilyen jelzést a pilótáktól sem Teherán felé repülve, sem onnan a felszállás előtt arról, hogy műszaki meghibásodást észleltek volna.

A cég vezetése ugyanakkor ígértet tett arra, hogy tüzetes vizsgálatot indítanak, amelybe bevonják Ukrajna és Irán légiközlekedési hatóságait, a Boeing gyártóvállalatot, a légitársaság képviselőit, valamint az Ukrajnában működő, polgári repülőgépekkel kapcsolatos balesetek és események kivizsgálásával foglalkozó nemzeti irodát is.

Volodimir Zelenszkij elnök ezzel egy időben utasította az ukrán főügyészséget, hogy indítson büntetőeljárást a katasztrófa körülményeinek kivizsgálására. "Vizsgálóbizottságot kell létrehozni a rendészeti és a polgári repülésért felelős szakosodott szervezetek képviselőiből" - írta az ukrán államfő a Facebookon. Hangsúlyozta, hogy a katasztrófa minden lehetséges okát ki kell vizsgálni. Hozzátette: attól függetlenül, hogy mi okozta a katasztrófát, "ellenőrzik a teljes polgári flotta légi alkalmasságát".

Zelenszkij
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 12:52
Lavrov: Moszkva kész az Avangard rendszert és a Szarmat rakétát is bevonni a START-3 egyezménybe
Lavrov emlékeztetett rá, hogy az Avangardot már megmutatták az amerikai szakértőknek, és Moszkva kész ezt megtenni a Szarmat esetében is. A tárcavezető szerint a Vlagyimir Putyin elnök által 2018 márciusában bemutatott új fegyverek közül a többire, csakúgy, mint az új amerikai fejlesztésekre nem terjed ki a START-3 hatálya, de az orosz fél hajlandó lenne ezekről is párhuzamosan tárgyalni, a hadászati stabilitásra hatást gyakorló problémáról folytatott átfogó eszmecsere keretében.

"Abból indulunk ki, hogy az Avangard és a Szarmat az egyezmény (a START-3) hatálya alá esik. Készek vagyunk beépíteni ezeket a fegyverzeteket és rendszereket a meglévő START-3 egyezménybe, természetesen akkor, amikor meg lesz hosszabbítva" - mondta Lavrov a Bolsaja Igra (Nagy Játszma) című műsorban.

Az orosz diplomácia vezetője érdeklődést mutatott az arra irányuló amerikai javaslat iránt, hogy a hadászati támadófegyverek ügyében inkább az átláthatóság elveiről, ne pedig a csökkentésről és a korlátozásról
velemenyezd, 2019. december 22. vasárnap, 17:32
Impeachment - A szerdai szavazás előtti utolsó meghallgatást tartják a képviselőházban
fogadott el. A vita a szokások szerint egy demokrata párti és egy republikánus írásban rögzített nyilatkozatának felolvasásával kezdődött meg, majd a törvényhozók az igazságügyi bizottság tagjait kérdezték az elnök ellen megfogalmazott két vádpontról. A Donald Trump ellen felhozott két vádpont: a hatalommal való visszaélés és a kongresszus munkájának akadályozása.A elnök alkotmányos felelősségre vonási eljárását a demokrata párti törvényhozók kezdeményezték, egy Donald Trump és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közötti júliusi telefonbeszélgetés miatt. A beszélgetés során ugyanis Trump felvetette, hogy korrupciós vizsgálatot kellene indítani Kijevben a demokraták elnökjelölt-aspiránsa és volt alelnök, Joe Biden és a fia, Hunter Biden ukrajnai üzleti ügyeiben. Az eljáráshoz vezető képviselőházi meghallgatásokat összegző bizottsági jelentés a meghallgatások nyomán arra a következtetésre jutott, hogy Trump az Ukrajnának a képviselőház által korábban megszavazott katonai segély átutalásának
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 19:32
Amerikai diplomata: Washington ukrajnai politikáját beárnyékolta Giuliani tevékenysége
ukrajnai nagykövetségének politikai tanácsadóját a meghallgatásokat együttesen vezető három képviselőházi bizottság - a hírszerzési, a külügyi és az ellenőrzési - azért kérte fel tanúvallomásra, mert hallotta Donald Trump elnök és Gordon Sondland, az Egyesült Államok Európai Unióhoz akkreditált nagykövete telefonbeszélgetését. A beszélgetés július 26-án zajlott le, amikor Sondland egy kijevi étteremből telefonált Trumpnak. Ez egy nappal azt követően történt, hogy Trump telefonon beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Írásos, majd a meghallgatás elején felolvasott nyilatkozatában Holmes elmondta: Trump elég hangosan beszélt a telefonban ahhoz, hogy meghallja. Az elnök azt kérdezte Sondlandtól, hogy "akkor megindítja majd a nyomozást?". A diplomata szerint Trump ezzel Zelenszkijre utalt.Hozzáfűzte, hogy Sondland pedig neki azt mondta, az elnököt csak az olyan "nagy dolgok" érdeklik, mint "a Bidenék elleni nyomozás". Donald Trump ugyanis azt vetette fel az ukrán elnöknek, hogy a korrupció elleni harc
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 17:22
1/3
Képek, videók
Országgyűlés megnyitása
taltos1
2018. március 15. csütörtök, 00:15
Szent kapu megnyitása
sacimama
2015. december 09. szerda, 00:23
Országgyűlés megnyítása 1
kkm
2015. március 14. szombat, 19:07
Agóra megnyitása.jpg
agica2004
2012. december 16. vasárnap, 13:17
Országgyűlés_megnyitás a_1
ametiszt54
2012. március 15. csütörtök, 11:50
Tábori Mozi megnyitása
csalogany13
2010. január 11. hétfő, 23:43
Az Úttörővasút megnyitása
mezixy
2008. szeptember 09. kedd, 17:06
Nemzetközi forgalom..jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:18
2.nemzetközi táncnap.jpg
liliana01
2017. április 27. csütörtök, 19:27
Nemzetközi morzekód.jpg
cipello
2016. szeptember 22. csütörtök, 11:28
Víz Nemzetközi Világnapja
sacimama
2015. március 25. szerda, 19:03
Peking:nemzetközi repülőt
sanci81
2014. szeptember 06. szombat, 12:25
Nemzetközi Barátság Múzeu
sanci81
2014. június 27. péntek, 14:58
belgrád nemzetközi vásár
lacipecsenye
2013. március 15. péntek, 09:59
nemzetközi nőnap
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.