Belépés
2019. március 20. szerda | 12. hét | 79. nap | 20:45 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Origo: a Fidesz önként felfüggeszti átmenetileg a részvételét az EPP munkájában
A portál szerda esti cikke szerint a Fidesz ezalatt tárgyalásokat fog folytatni az úgynevezett bölcsek tanácsával.

Ez a testület foglalkozna a felfüggesztés ügyével.

A Fideszt is három politikus képviseli majd a tárgyalásokon: Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke, Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az európai néppárti (EPP) politikai közgyűlése szerdai brüsszeli ülésén tárgyal a Fidesz kizárására irányuló indítványokról. Az elnökség a pártcsalád alapokmányának 9. pontja értelmében javaslatot tehet a Fidesz kizárására vagy tagságának felfüggesztésére.
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 18:52
Kövér: Lengyelország és Magyarország együtt válaszol a 21. század kihívásaira
A lengyel közszolgálati rádió március 15. alkalmából készítette Kövér Lászlóval a pénteken sugárzott interjút. A beszélgetés a tervek szerint szombaton is elhangzik a lengyel rádióban, amelynek csatornáin aznap magyar napot tartanak.

A kétoldalú kapcsolatokról Kövér László azt mondta: a szoros lengyel-magyar együttműködés "azoknak a kihívásoknak is köszönhető, amelyekre együtt kell válaszolnunk".

A két ország kormánya felismerte, hogy ezekben a 21. századi kihívásokban közösen osztoznak, és csak egymást segítve tudnak helyes választ adni - fogalmazott.

A kihívások közül a migrációs válságot emelte ki, fontosnak minősítve, hogy a V4-ek a válság 2015-ös kitörése után segítettek Magyarország és egyben az EU déli határának védelmében.

Emellett a "brüsszeli porondon való együttes fellépés itt vált egyértelmű gyakorlattá" - fűzte hozzá Kövér László.

Kiderült, hogy a migrációs válság nem "elszigetelt baleset", hanem az EU "eltorzult működésének szerves következménye" - állapította
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 13:51
Március 15. - Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt
A zászlót Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök jelenlétében a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a lovas díszegység.

Az eseményen részt vettek kormánytagok, az állami és katonai szervezetek képviselői, diplomaták.

A téren sok család, turista jelent meg. Sok nézelődő kokárdát viselt, többen magyar zászlót tartottak kezükben.

A Kossuth térről a lovas díszőrség felvezetésével átvonulnak az ünneplők a Nemzeti Múzeum kertjéhez, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. Az ünnepség vendégeként Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök is felszólal.

Az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 171. évfordulóján tartott központi rendezvények keretében a Magyar Nemzet Múzeumnál délutántól, a budai Várban egész nap több rendezvénnyel várják az ünneplőket, családokat.

Március 15., az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kitörésének ünnepe, 1989-ben volt először munkaszüneti
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 09:31
Kövér: a szabadság saját értékeink és érdekeink szerint megszervezni életünket
Kövér László hangsúlyozta, hogy a magyar szabadság legfőbb biztosítékát mindig a független, önrendelkező és cselekvőképes magyar állam jelentette, ezért harcolt az évszázadok során Bocskai és Rákóczi, ezért küzdöttek az 1848-49-es forradalomban, amely már nemcsak az állami függetlenségből, de az igazságosság és jogegyenlőség eszményéből is valóságot teremtett.

1848 azóta is világos irányt jelöl ki a számunkra: hűségesek maradni önmagunkhoz - mondta.

Az Országgyűlés elnöke közölte: a 20. század közepén, a második világháború után megszületett a mi történelmi időnk Európája, amelynek egyik fele szovjet megszállás alatt elveszítette szabadságát, a másik felének pedig össze kellett fognia, hogy megőrizze azt.

A mai Európai Unió alapítói ismerték a nemzetek jelentőségét és a keresztény kultúra erejét - tette hozzá.

Kövér László azt mondta, hogy a 21. században is vállalni kell a küzdelmet az Istenért, a hazáért és a családért.

"Amikor bárki nemzeti államunk feladására, nemzeti
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 21:02
DK: ne költöztessék ki a Fóti Gyermekközpont lakóit!
frakcióvezető-helyettese, Arató Gergely szerdán budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a parlament elé került a kereszténydemokrata Harrach Péter és Nacsa Lőrinc azon javaslata, ami állami földeket biztosítana Fót környékén a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat részére, miközben a gyermekközpont lakóinak ki kell költözniük eddigi otthonukból.

Kérdéses, hogy nem azért kell-e menniük a gyerekeknek, hogy az a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kapjon újabb területeket, amit a sajtóhírek szerint Kövér László házelnök "erősen támogat és protezsál" - tette hozzá.

Rónai Sándor frakciószóvivő úgy folytatta: a törvényjavaslatból nem derül ki, hogy a jelenleg Fóton élő, többségében hátrányos helyzetű és sérült gyermekek hogyan vehetik igénybe a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szolgáltatásait.

Kérdésre Arató Gergely kijelentette: a Demokratikus Koalíción belül semmilyen feszültséget nem okoz, hogy együttműködnek a Jobbikkal. Az Orbán-rendszer megdöntését, az "elnyomó és az embereket megnyomorító"
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 12:31
NATO-évforduló - Kövér: élő szövetségként kell megőrizni a NATO-t
A Magyarország 20 éve a NATO-ban címmel tartott konferencián a házelnök köszöntőjében kiemelte: szövetségi és nemzeti szinten is képesnek kell lennünk alkalmazkodni korunk biztonsági kihívásaihoz. Az olyan kihívások, mint a déli és keleti periférián tapasztalható válsághelyzetek, az illegális migráció és a terrorizmus, egyre komolyabb feladatok elé állítják a szövetséget és ezen belül Magyarországot is - mutatott rá.

Kövér László hangsúlyozta: az ezeknek való megfelelésnek "nincs alternatívája, ha szavatolni kívánjuk biztonságunkat, és meg kívánjuk őrizni NATO-n belüli érdekérvényesítő képességünket". Ezért is fontos, hogy a szövetségesi szerepvállalás megőrizhesse erőteljes támogatottságát az Országgyűlésben és a társadalom egészében - fűzte hozzá.

Az Országgyűlés elnöke felidézte: magyarok millióiban támadt fel a remény, amikor 1949-ben értesültek arról, hogy a szabad nyugati világ megalakította katonai önvédelmi erejét, az Észak-atlanti Szerződés Szervezetét. Hét ével később, 1956-ban,
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 11:11
Orbán Viktor Patai Mihály MNB-alelnöki kinevezésére készül javaslatot tenni
A Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény szerint az alelnöki tisztségre javasolt személyt az Országgyűlés gazdasági bizottsága meghallgatja, ezért a kormányfő levélben kérte Kövér László házelnököt, hogy intézkedjen Patai Mihály bizottsági meghallgatása érdekében - tájékoztatott Havasi Bertalan.

Orbán Viktor levelében emlékeztetett: Gerhardt Ferenc, az MNB statisztikáért és pénzügyi infrastruktúrákért felelős alelnökének hatéves megbízatása április 21-én szűnik meg.

Patai Mihály kinevezésére így április 22-i hatállyal kíván javaslatot tenni a miniszterelnök - közölte a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Patai Mihály a Magyar Bankszövetség elnöke, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója.
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 10:41
ITM: a tiszta, okos és megfizethető energia biztosítására épül az új nemzeti energiastratégia
Kaderják Péter ismertette, az integrált energia- és klímapolitikai stratégiaalkotás eleme az új nemzeti energiastratégiai megalkotása, az éghajlatváltozási cselekvési terv kidolgozása, valamint a Nemzeti Energia- és Klímaterv (NEKT) véglegesítése, utóbbi tervezetét januárban nyújtották be az Európai Bizottságnak, a végleges terv benyújtásának határideje december 31.

Az államtitkár kifejtette, hogy az új energiastratégiában a fogyasztó számára alacsony rezsit, erősödő energiafüggetlenséget kívánnak biztosítani, valamint a megnövelt választási lehetőségeket mérés okosítással és digitalizált ügyintézéssel. Az ellátásbiztonság további erősítése érdekében ösztönöznék a hatékonyabb energiafelhasználást, növelnék a hazai megújuló energia és szénhidrogén források felhasználását, mindezek mellett fontos az ország régiós áram- és gázpiaci integrációja, de kiemelt feladat a 2020-2021. évi gázellátás megoldása is. Hangsúlyt fektetnek az energiaszektor klímabarát átalakítására is, példaként említette a
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 17:28
Házelnöki részvéttávirat a kenyai, az etióp és a kanadai parlamenti elnököknek
A kenyai házelnöknek szóló levelében Kövér László azt írta: mély sajnálattal értesült az Addisz-Abebából Nairobiba tartó repülőgép katasztrófájáról, melyben 157 ember, köztük 32 kenyai vesztette életét. A házelnök részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és azt írta: a nehéz időkben az áldozatokkal és családjukkal vagyunk.

Tagese Chafo etióp házelnöknek azt írta: mély megrendüléssel értesült az etióp repülőgép katasztrófájáról. A házelnök maga és a magyar emberek nevében is részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Egyúttal megragadta az alkalmat, hogy kifejezze nagyrabecsülését kollégája felé és biztosította arról, hogy Magyarország továbbra is a két ország kapcsolatainak bővítésére törekszik.

Kövér László kanadai kollégáinak is kinyilvánította részvétét, s azt írta: "osztozunk a hozzátartozók gyászában".

A Nairobiba induló gép röviddel felszállás után zuhant le vasárnap Addisz-Abebától 45 kilométerre, Bishoftu település térségében, fedélzetén nyolctagú személyzettel
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:12
Az Országgyűlés elnökének látogatásával magasabb szintre emelkedtek a magyar-ugandai parlamenti kapcsolatok
Magyar-Szubszaharai Baráti Csoporttal közösen tovább bővítheti a törvényhozói együttműködés lehetőségét.

A magyar kormány az úgynevezett déli nyitás stratégiájával összhangban ez év januárjában a nairobi nagykövetség részeként képviseleti irodát létesített Kampalában, hogy a több mint fél évszázados szilárd diplomáciai kapcsolatokra építve kiterjessze együttműködését a stabil politikai háttérrel és dinamikusan fejlődő gazdasággal rendelkező Ugandával - fogalmazott a megbeszélésen a házelnök.

Kövér László ebben a folyamatban mérföldkőnek nevezte a tavaly ősszel a két ország külügyminisztere által Budapesten aláírt fejlesztési együttműködési szándéknyilatkozatot és a kormányközi oktatási megállapodást, amelynek révén több területen konkrét együttműködési lehetőségeket teremtettek a belbiztonság, a klímapolitika, a mezőgazdaság, az okmánybiztonság vagy az államilag finanszírozott egyetemi ösztöndíjprogram terén.

Az Országgyűlés elnökét fogadta Yoweri Kaguta Museveni államfő, aki a találkozón
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 11:21
Közel ezren versenyeznek a 10. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján
innovációkról, a parasport helyzetéről, a hazai nagyvállalatok sportszponzorációs szerepéről, az e-sportok térnyeréséről, a statisztikák futballban betöltött kiemelt szerepéről, valamint a Tour de Hongrie elmúlt években tapasztalt "kivirágzásáról" is.

Az előadók között lesz többek között a magyar férfi vízilabda-válogatottal szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok Kemény Dénes, Fürjes Balázs államtitkár, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Deutsch Tamás, az MTK, illetve Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A konferencia programját a KEK EXPO kíséri, amelynek célja hogy elérhető közelségbe hozza a legújabb sportokat, így a helyszínen bárki kipróbálhatja a dartsot, a teqballt, a tacx-et, curlinget és az e-sportot.

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának szervezői ezúttal is gyűjtést tartanak a határon inneni és túli, rászoruló iskoláknak. Az összegyűlt sportszereket ezúttal a kárpátaljai Perényi Zsigmond Középiskola diákjai kapják meg. A rendezvény
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 08:01
Preşedintele Parlamentului Ungar: Este necesară o reglementare la nivel european pentru soluţionarea problemei
László Kövér a vorbit despre iniţiativa sa la o conferinţă de presă pe care a avut-o după întâlnirea cu Dejan Ridan, preşedintele Adunării Naţionale a Sloveniei, şi cu reprezentanţii minorităţii maghiare din regiunea Prekmurje.

Deoarece aproximativ 10% din populaţia Europei trăieşte ca minoritate naţională autohtonă, dezvoltarea standardelor europene în acest domeniu nu este doar o problemă maghiară, ci una dintre cele mai importante probleme ale Europei - a declarat preşedintele.

Politicianul maghiar a subliniat că după schimbarea de regim a fost organizată pentru prima dată o vizită în care, în aceeaşi zi, a fost vizitată comunitatea minorităţii maghiare din Slovenia, respectiv comunitatea minorităţii slovene din Ungaria.

În politica de vecinătate a Ungariei, "accentul, sau poate cel mai important aspect este tratamentul aplicat de ţara respectivă comunităţii maghiare de dincolo de graniţă" şi, în mod similar, Ungaria acordă o mare importanţă celor 13 naţionalităţi care trăiesc pe
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 14:41
1/267
Képek, videók
Felfüggesztett-koporsó k;F
farkas1945
2010. december 11. szombat, 21:15
TV2 30 perces felfüggeszt
muhold
2008. március 09. vasárnap, 12:10
TV3 24 órás felfüggesztés
muhold
2008. február 15. péntek, 14:37
Részvételi igazolólap.JPG
takacsjozsefne
2014. május 15. csütörtök, 19:30
reszvetel-ii-janos-pal -pa
isti53
2011. március 17. csütörtök, 07:14
átmeneti segély határozat
lacipecsenye
2013. július 06. szombat, 10:44
LANY_140_ATMENETI_4.pn g
karinamail
2013. január 27. vasárnap, 19:21
LANY_140_ATMENETI_3.pn g
karinamail
2013. január 27. vasárnap, 19:21
LANY_140_ATMENETI_2.pn g
karinamail
2013. január 27. vasárnap, 19:20
LANY_140_ATMENETI_1_KU TYA
karinamail
2013. január 27. vasárnap, 19:20
LANY_140_ATMENETI_1.pn g
karinamail
2013. január 27. vasárnap, 19:19
LANY_134_ATMENETI_22.p ng
karinamail
2013. január 27. vasárnap, 19:17
LANY_134_ATMENETI_19.p ng
karinamail
2013. január 27. vasárnap, 19:17
LANY_134_ATMENETI_17.p ng
karinamail
2013. január 27. vasárnap, 19:16
LANY_134_ATMENETI_16.p ng
karinamail
2013. január 27. vasárnap, 19:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.