Belépés
2020. július 05. vasárnap | 27. hét | 187. nap | 06:09 | Emese, Sarolta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 3. rész (azonnali kérdések)
néppártnak lennie kell" ahhoz, hogy minden egyes tisztességes magyart képviselni tudjon.

Ezzel szemben szerinte Orbán Viktor "a liberális internacionálé alelnökéből keleti diktátorok Nyugat-ellenes barátja" lett, "egyik szélsőségből a másikba".

"Felejtse el a fóbiáit, mert így nem tudjuk megállapítani, hogy a magyarokat nézi hülyének vagy ön az" - fogalmazott Jakab Péter, arra szólítva fel a miniszterelnököt, hogy ne "Sorosról konzultálgasson, hanem kormányozzon végre".

A reagálás előtt Kövér László házelnök figyelmeztette a Jobbik politikusát, hogy vannak határok, amelyeket nem enged átlépni, ezért fontolja meg a szavait, ellenkező esetben elveszi tőle a szót.

"Az Országgyűlésben van, nem egy kocsmában a jobbikos haverjaival" - mondta.

Orbán Viktor válaszában először azt kérdezte a Jobbik frakcióvezetőjétől: "van még odaát valaki?" A felszólalást úgy értékelte: "a Jobbik vezetője esküt tett Soros Györgynek". Azt is mondta, hogy Jakab Péter kiabál, gyalázkodik, rendszeresen
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 15:12
Krónika 1. rész (napirend előtt: költségvetés, Paks, a nemzet)
MegemlékezésekKövér László, az Országgyűlés elnöke megemlékezett az életének 101. évében elhunyt Bálint György kertészmérnökről, aki 1994-98 között volt SZDSZ-es politikusként a parlament tagja, valamint az életének 71. évében elhunyt Karakas János mezőgazdasági szakértőről, aki 1994-2006 között volt MSZP-s országgyűlési képviselő.

A házelnök megemlékezett arról is, hogy ez a nap, Péter és Pál napja, az aratás kezdetének napja 2012 óta a kuláküldözések idején tönkretett magyar gazdák emléknapja. Hozzátette: azokra a módosabb parasztgazdákra emlékeznek, akiket a kommunista diktatúra alatt kuláknak bélyegeztek, ezért elvették a vagyonukat, derékba törték az életüket.Párbeszéd: az embertelenség, a bosszú és a korrupció költségvetése a jövő évi

Szabó Tímea (Párbeszéd) emlékeztetett arra, hogy a héten fogadja el az Országgyűlés a 2021-es költségvetést, amelyből egyértelmű: Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is saját gyarmataként tekint Magyarországra. A büdzsé az
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 14:12
Kövér László: Európa addig marad önmaga, amíg a jövő nemzedékei is meg tudják őrizni nemzeti identitásukat
"A múltunk nemcsak kötelez, hanem erőt is ad" - húzta alá a házelnök. Hozzátette: "ezer éves magyar múlt áll mögöttünk e tájakon is, amely ezer indokot szolgáltat arra, hogy minden megpróbáltatás, minden gyötrelem és aggodalom ellenére, bizakodva tekintsünk a jövőbe".

A magyarság küldetése változatlan az elmúlt ezer évben - hangoztatta Kövér László. Ez a küldetés pedig nem más, mint magyarként megmaradni a Kárpát-medencében. "Napjainkra olyan magyar államot építettünk, amely szolgálja, és nem kiszolgáltatja a nemzetet. Köszönet a délvidéki magyarságnak mindazért a lelki, erkölcsi és politikai támogatásért, amelyet mindehhez nyújtottak. (.) Engedjék meg, hogy az Országgyűlés nevében tolmácsoljam Önöknek: a délvidéki magyarság mindig és mindenben számíthat Magyarország támogatására" - biztosította támogatásáról a vajdasági magyarságot a politikus.

Rámutatott: "napjainkra bebizonyítottuk, hogy a magyarság nemzeti összetartozása erősebb, mint azon erők, amelyek száz éve szét akartak szakítani".
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 19:23
Preşedintele parlamentului ungar, aflat la Subotica, i-a asigurat pe maghiarii din Voivodina despre sprijinul ţ
A subliniat de asemenea importanţa alegerilor din Serbia, programate pe 21 iunie, care vor avea un rol hotărâtor pentru soarta maghiarilor din Voivodina, precum şi alegerile anterioare. Alegerile sunt printre sarcinile cele mai importante, de aceea i-a chemat pe maghiarii din Voivodina să participe în număr cât mai mare la scrutin, şi să voteze cu Uniunea Maghiară din Voivodina.În discursul său ţinut în faţa teatrului Popular din Subotica, László Kövér a evocat faptul că în ultimele zile, când maghiarii au comemorat centenarul semnării Tratatului de pace de la Trianon, scopul a fost printre altele să demonstreze într-un cadru mai larg, central-european, că năzuinţele seculare ale maghiarilor pentru a-şi păstra identitatea, organizarea autonomă a maghiarilor de aici, lupta pentru păstrarea limbii şi culturii "nu sunt orientate împotriva cuiva, ci se desfăşoară sub semnul intereselor comune".Vorbitorul a adăugat: dacă privim Europa şi lumea, "vedem tot mai mult că procesele aflate în desfăşurare ameninţă
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 17:52
Kövér László Szabadkán az anyaország támogatásáról biztosította a vajdasági magyarságot
magyar kormány iskolafelújításokkal, gazdasági programmal, politikai-diplomáciai segítséggel is igyekezett megkönnyíteni a szülőföldön történő boldogulást.

Kiemelte: a június 21-i szerbiai választás sorsdöntő a vajdasági magyarság számára, ahogyan a korábbi választások is azok voltak. A legfontosabb feladatok között van most a választás, és arra szólította fel a vajdasági magyarokat, hogy a választás napján minél többen menjenek el szavazni, és voksoljanak a Vajdasági Magyar Szövetségre.

Kövér László beszédében - amelyet a szabadkai Népszínház épülete előtt mondott el - elhangzott, hogy az utóbbi napokban, amikor a trianoni békeszerződés aláírásának 100.évfordulójáról emlékeztek meg a magyarok, egyebek mellett az is cél volt, hogy egy tágabb, közép-európai keretbe helyezve bemutassák: az önazonosság megőrzéséért zajló százesztendős törekvés, az itteni magyarok önszerveződése, a nyelv és kultúra megőrzéséért zajló küzdelem "nem valaki ellenében, hanem a közös érdekeink jegyében történik".
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 15:44
Krónika 10. rész (a nemzeti önazonosság védelméről)
MSZP: a magyar és az európai identitás együtt gazdagítja az országotHiller István (MSZP) - biztosítva a jelenlévőket, hogy pártja megszavazza a nyilatkozatot -, azt kérte: annak elfogadása ne végpont, hanem kiindulópont legyen.

Sorolta azokat a képviselőket, akiknek a neve is mutatja, hogy más nemzethez tartozó felmenőkkel rendelkeznek. Többek között Brenner Koloman jobbikos, Sebián-Petrovszki László DK-s, Schmuck Erzsébet LMP-s, Korózs Lajos szocialista, Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd), Harrach Péter kereszténydemokrata, valamint Kubatov Gábor fideszes politikusokat említette.

"Mi így, együtt, ezekkel a nevekkel és felmenőkkel vagyunk büszke magyarok és a magyar Országgyűlés képviselői" - hangsúlyozta.

Szerinte a nyilatkozat tragikus vége lenne, ha azt gondolnák, hogy az a múltról szól. A megemlékezéssel nem tudható le minden, ami lényeges és fontos.

A megoldásnak csak egy része az, amit a nyilatkozat tartalmaz - folytatta -, a szomszédos nemzetek országgyűléseihez,
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 19:43
Trianon 100 - Kövér László: soha mást, csak nemzeti politikát Magyarországon!
az ország annak a mentalitásváltásnak, amely a tanuljunk meg kicsik lenni helyett a "tanuljunk meg önmagunk lenni, és a merjünk nagyot álmodni gondolatát teszi a közösségi cselekvés vezérfonalává".

"Hálásak vagyunk Jankovics Marcellnek, hogy megrajzolta nekünk a nehezen elmondhatót, és Az ember tragédiája után megjelenítette számunkra képekben a magyar ember tragédiáját is, amelybe a korábban megjelent könyv után e kiállításon is betekintést nyerhetünk" - mondta az Országgyűlés elnöke.

Kövér László beszédében hangsúlyozta: az elmúlt száz esztendőből 55 éven keresztül nemzetellenes vagy a nemzet iránt közömbös politika gyakorolta a főhatalmat Magyarországon, csak 45 esztendő adatott eddig a nemzeti politikának, hogy kormányzati eszközökkel éljen. Hozzátette: Trianon óta nemcsak a nemzet egyharmada van kisebbségben a külhonban, hanem Magyarországon még mindig kisebbségben van a nemzeti politika is.

"A nemzet történelmi emelkedése vagy zuhanása mindig a szellemiekben kezdődik, a politikában
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 18:53
Orbán Viktor Virág Barnabást javasolja a jegybank alelnökének
A jegybanktörvény szerint az alelnöki tisztségre javasolt személyt az Országgyűlés gazdasági ügyekért felelős állandó bizottsága meghallgatja, ezért a személyi javaslatáról Orbán Viktor tájékoztatta Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét. A kormányfő arra kérte a házelnököt, hogy intézkedjen Virág Barnabás bizottsági meghallgatása iránt.

A parlament honlapján megtalálható bizottsági meghívó szerint az MNB alelnökjelöltjének meghallgatására június 9-én kerülhet sor.
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 12:12
Minden magyarnak fáj Trianon
kormányfő. A Károlyi kormány leszereli a hadsereget, a szerb, a román, a csehszlovák haderő elkezdi a később elcsatolt területek megszállását.

1920. június 4.: aláírják a trianoni békeszerződést.

A trianoni országvesztés egyértelműen a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiáját jelenti. Ugyanakkor Trianonban sem így szabták volna meg a határainkat, ha 1918-1919-ben a magyar baloldal nem árulja el a nemzetet. Ezt mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában a Házelnök. Kövér László szerint bár a magyar baloldal több, mint száz éve újra és újra rátámad hazánkra, de a száz éve a Nagy Trianon-palotában halálra itélt Magyarország és magyar nemzet nemcsak él, hanem olyan teljesítményt tett le a világ asztalára ez idő alatt, ami jogos büszkeséggel tölthet el bennünket. Hozzátette: a jövőt illetően hinni kell az egy isteni örök igazságban.

Néhány tény, amit mindenkinek tudnia kell Trianonról

1. A békeszerződést 1920. június 4-én, 16.32-kor írták
menusgabor, 2020. június 04. csütörtök, 19:00
Trianon 100 - MKP: a magyar közösségek veszély helyett erőforrást kell jelentsenek a térség államai számára
idézték fel a trianoni békeszerződést és annak következményeit. A műsor az MKP kezdeményezésére, a Pro Media Alapítvány által működtetett ma7 médiacsalád kivitelezésében készült, a Rákóczi Szövetség, a Szövetség a Közös Célokért (SZAKC), a Pázmáneum és a Via Nova társszervezésében.

Őry Péter, az MKP ügyvezető testületének elnöke a műsorban rámutatott: a Trianon óta eltelt száz év sok mindenre megtanította a felvidéki magyarságot, arra is, hogy a jövőbe tekintsen és így alapozza meg létét.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár is üzenetet intézett a felvidéki magyarokhoz. Kövér László rámutatott: az elmúlt száz évben a magyar közösségek tanúbizonyságot adtak élni akarásukról, az elmúlt tíz évben pedig megtörténtek az első sikeres lépések ennek az életerőnek az összekapcsolására. Potápi Árpád János hangsúlyozta: a magyar nemzet ma egységesebb, mint valaha, és bizakodva tekint a jövőbe, sorsa pedig mai is azon múlik, hogy a magyarok tudnak-e közös
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 17:56
Trianon 100 - Preşedintele parlamentului ungar: dreptul la identitate naţională trebuie să facă parte din drept
Şedinţa parlamentului a început cu defilarea drapelelor istorice, acompaniată de muzică de fanfară, după care a început discuţia declaraţiei politice referitoare la protecţia identităţii naţionale, proiectul declaraţiei fiind depus de deputaţi ai partidului de guvernământ.

În discursul său de deschidere, László Kövér a pus în evidenţă: declaraţia politică este propusă spre adoptare din motive care se regăsesc în trecut, în prezent şi în viitor.

El a explicat că tragedia cauzată poporului maghiar prin dictatul de la Trianon "nu este doar un trecut istoric consumat, pecetluit prin mai multe tratate internaţionale, ci şi un prezent continuu cu care trăim împreună şi care, în cazul nedorit, ar putea să devină şi un viitor care se repetă".

În opinia sa, până când maghiarii de peste hotare trebuie să ducă o "luptă disperată pentru a supravieţui", pentru a-şi putea păstra limba maternă, cultura şi sentimentul de acasă al pământului natal, decizia luată la Trianon nu poate fi considerată un
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 15:12
Krónika 1. rész (emlékülés)
Az emlékülés - amelyen a Demokratikus Koalíció nem vett részt - a történelmi zászlók bevonulásával és fanfárral kezdődött. Ezt követően megkezdődött a nemzeti önazonosság védelméről szóló, kormánypárti képviselők által benyújtott politikai nyilatkozat vitája.Házelnök:

Kövér László, az Országgyűlés elnöke nyitóbeszédében kiemelte: a nemzeti önazonossághoz való jogot az egyetemes emberi jogok részévé kell tenni, mert ez az ügy egyidejűleg szolgálja a magyar nemzet, a szomszédos nemzetek és Európa jövőjét.

A magyarság ezeréves Kárpát-medencei történelméből száz nehéz év van a hátunk mögött, és "a magunk által alakítható jövő áll előttünk" - hangoztatta a házelnök, aki szerint a szétszakítottságban is megmaradni tudás teljesítményéből erőt merítve, az egymást követő nemzedékek erőfeszítéseit összeadva kell együtt sikeressé tenni a magyarok következő évszázadát.

Kifejtette: a trianoni diktátum által a magyarságnak okozott tragédia "nemcsak nemzetközi szerződésekkel többször
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 13:11
1/280
Képek, videók
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
orban-viktor-tablokepe .jp
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:45
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
orban-viktor-obama-bar ack
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:03
orbán_viktor_kolbász.j pg
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:18
orban-viktor-cinege u.haz
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:16
orban-viktor-telki2015 .jp
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:15
jakabfi zsanett0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:16
jakab-l.jpg
katolikusokoldala
2018. június 07. csütörtök, 15:59
jakab név.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.