Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 05:47 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Német képviselők: a Fidesznek a Néppártban a helye
helye.

A Fidesz informális meghívására Magyarországra látogató Axel Eduard Fischert és Volkmar Kleint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Novák Katalin, a Fidesz külügyekért is felelős alelnöke és Balog Zoltán, a Polgári Magyarország Alapítvány elnöke fogadta Budapesten. Novák Katalin a találkozón elmondta, hogy Németországban a CDU és a CSU a Fidesz szövetségese, ezért is fontos a kapcsolattartás és a párbeszéd fenntartása.

A Fidesz közleménye szerint a német képviselők hétfőn Kövér László házelnökkel, valamint Németh Zsolt és Hende Csaba országgyűlési képviselővel folytatnak megbeszéléseket. Részt vesznek majd a Konrad Adenauer Stiftung és a Polgári Magyarország Alapítvány által szervezett, Parlamenti képviselők a magyar-német kapcsolatokról című konferencián is az Andrássy Egyetemen.

A CDU-CSU frakciójának német-magyar baráti körében negyvenen vannak. Axel Eduard Fischer a Bundestag számviteli bizottságának elnöke, Volkmar Klein pedig a CDU-CSU-frakció gazdasági
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 20:22
A DK-s főpolgármester-helyettes politikai főtanácsadója lesz Kálmán Olga
Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón közölte: Kálmán Olga - akit a párt az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson indított - csatlakozott a DK-hoz, és abban segít majd, hogy Budapestnek "színes, nyitott, európai, korszerű kulturális élete" legyen.

Gy. Németh Erzsébet arról beszélt: Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén azt mondta, Budapest egy sokszínű kulturális város, és "a mi feladatunk az, hogy a hagyományait megőrizzük, illetve a pezsgő kulturális életet továbbfejlesszük". "Azt is szeretnénk, hogy más kultúrájú emberek a kultúrájuk miatt üldözetésnek ne legyenek kitéve" - fogalmazott, rámutatva arra, hogy e gondolatok jegyében kezdi meg főpolgármester-helyettesi munkáját.

Gy. Németh Erzsébet elmondta, amikor végiggondolta, hogy kikkel szeretné ezt a munkát végezni, akkor elsőre Kálmán Olga jutott az eszébe, ezért is kérte fel politikai főtanácsadójának.

Az ellenzéki politikus megjegyezte azt is, hogy szerinte a
velemenyezd, 2019. november 10. vasárnap, 14:11
Kövér: Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet legaljához tartozik
Kövér László szerint a Demokratikus Koalíció elnökénél kevés több kárt okozó figurája volt a huszadik és a huszonegyedik századi magyar történelemnek.

A házelnök a politikát érdekes műfajnak nevezve úgy fogalmazott: Borkai Zsoltnak "az egyébként magánbűnök körébe tartozó erkölcsi botlása" a politikában szemlátomást megbocsáthatatlan bűnnek tetszik, de Gyurcsány Ferencnek vagy Horn Gyulának a "nemzet ellen elkövetett bűneinek sorozata" szemlátomást a megbocsátható bűnök sorába tartozik.

Kövér László azt mondta, nincs annál nagyobb bűne a rendszerváltozásnak, mint hogy négy évvel az első szabad választás után éppen "egy fegyverrel a saját népe ellen harcoló hazaárulót" jelölt az MSZP a miniszterelnöki székbe. A házelnök Horn Gyulát azonban "egy grál lovagnak, egy nemzeti hérosznak" nevezte Gyurcsány Ferenchez képest, akit "egy pitiáner, senkiházi nemzetárulónak" titulált.

A fideszes politikus szerint a Gyurcsány Ferenc által elkövetett bűnök - "az őszödi beszédtől a lovasrohamon,
velemenyezd, 2019. november 10. vasárnap, 07:41
A magyar gazdaság és társadalom fejlődési irányait tekintették át az NFFT ülésén
Kövér László, az Országgyűlés elnöke, az NFFT elnöke az ülésen egyetértett azokkal a demográfiai kérdésekkel összefüggő felvetésekkel, amelyek szerint a gyermekvállalásnál nem csak az anyagi motivációk a döntőek.A házelnök elmondta: "ha nem tudjuk beleilleszteni a gazdaság logikájába a társadalom újratermelődését és nem vagyunk képesek ezt valamilyen módon az emberek gondolkodásába is beleilleszteni, akkor vesztett ügyünk van", ezt a fordulatot pedig az anyagiak önmagukban nem idézik elő. Ugyanis, mint fogalmazott: "ha valóban lenne összefüggés az anyagi támogatás és a gyermekvállalás között, akkor nem a legszegényebb országokban lenne a legmagasabb a gyermekvállalási hajlandóság."Kövér László kiemelte, Magyarországon olyan helyzetet kell teremteni, hogy anyagilag is jobban járjon a 3-4 gyermeket vállaló szülő, mint az, aki csak egy vagy két gyereket vállal.

Bartus Gábor, az NFFT főtitkára beszámolt a tanács által kétévente készített előrehaladási jelentés tervezetéről.
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 19:12
Preşedintele Parlamentului ungar: aderarea euro-atlantică a ţărilor din Balcanii de Vest este interes naţional
important oferit de Ungaria, Croaţia a putut deveni membră a UE, un loc binemeritat, Albania, Croaţia şi Muntenegru s-au alăturat NATO, iar Macedonia de Nord a fost invitată în Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, a adăugat preşedintele Parlamentului ungar.

"În ciuda tuturor crizelor din Uniunea Europeană, considerăm că procesul de reîntregire a Europei nu trebuie să se oprească şi nu trebuie să rămână pete albe în zona de sud-est a Europei în ceea ce priveşte aderarea la UE", a declarat László Kövér.

Potrivit acestuia, nu există în prezent o alternativă politică pentru UE în ceea ce priveşte pacea şi prosperitatea europeană. Prin urmare, Ungaria este interesată de o puternică uniune a statelor naţionale suverane, dar cooperante, uniune care "poate reprezenta pentru ţările dumneavoastră o atracţie, reprezentând un gaj de securitate, stabilitate şi prosperitate " - le-a declarat liderilor parlamentari prezenţi.

Politicianul a vorbit şi despre faptul că, la întâlnirea din acest an, au
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 13:11
Kövér: a nyugat-balkáni országok euroatlanti csatlakozása magyar nemzeti érdek
országainak euroatlanti integrációját.

Az elmúlt években az erős magyar támogatásnak is része lehetett abban, hogy Horvátország elnyerte megérdemelt EU-s tagságát, Albánia, Horvátország és Montenegró belépett a NATO-ba, és meghívást kapott Észak-Macedónia is - tette hozzá az Országgyűlés elnöke.

"Minden európai uniós válság ellenére úgy véljük, hogy nem állhat meg Európa újraegyesítésének folyamata, az uniós tagság szempontjából nem maradhatnak fehér foltok Európa délkeleti felén" - fogalmazott Kövér László.

Szavai szerint az európai béke és a jólét szempontjából jelenleg az EU-nak nincs politikai alternatívája. Ezért Magyarország a szuverén, de együttműködésre képes nemzetállamok alkotta, erős unióban érdekelt, amely "az önök országai számára is vonzerőt sugározva a biztonság, a stabilitás és a jólét zálogát jelentheti" - mondta a jelenlévő parlamenti vezetőknek.

Arról is beszélt, hogy az idei találkozóra meghívták a visegrádi négyek (V4) parlamenti elnökeit is, mert nekik hasonlóan
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 10:21
Kövér László: komolyabb intézményektől elvárható a társadalmi szerepvállalás
Arra hívta fel a figyelmet, hogy egy pénzintézet vagy egy vállalkozás nem jótékonysági intézmény, ezért elsősorban profitra törekszik, de elvárható az is, hogy küldetéstudata, társadalmi felelősségérzete is legyen.

A házelnök szerint az ösztöndíj abban segítheti a fiatalokat, hogy lépésről lépésre kikerüljenek nehéz élethelyzetükből és megvalósítsák álmaikat. Kövér László úgy véli, a gyerekek számára erőfeszítéseik támogatása, honorálása talán még fontosabb is lehet, mint maga az ösztöndíj, mert azt erősíti meg, hogy érdemes jól és kitartóan dolgozni.

Elmondta, idén 186 gyerek életéhez tudott az ösztöndíj valamit hozzáadni.

A szolgálat magyar egyesületének elnökeként megköszönte az MKB Bank vezetésének, hogy a nehezebb gazdasági időkben is életben tartották a tehetséges fiatalok számára az ösztöndíjprogramot.

Azt kérte a fiataloktól, hogy felnőttként álmaikból azokat valósítsák meg, amelyekkel nem csak a maguk javát szolgálják, hanem szolidaritásként másokét is.

Ösztöndíjakat
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 20:11
Kövér László: a bűnök akkor teljesednek be, amikor elfelejtik azokat
Kövér László az V. kerületi Vértanúk terén úgy fogalmazott: "mi, magyarok - akiket a kommunisták bűnös népnek neveztek, s akiket szellemi, politikai örököseik ma is annak tartanak - nem hagyjuk beteljesedni az ellenünk elkövetett bolsevista bűnöket".

A százegy éve ezen a napon meggyilkolt Tisza István miniszterelnökre is utalva kijelentette: "ma a politikai terror áldozataira emlékezünk".

"Volt miniszterelnökre és volt házelnökre, katonákra és polgári személyekre, értelmiségiekre és kétkezi munkásokra, földművesekre, férfiakra, nőkre és gyermekekre, magyarokra, és mindazon zsidó, német és egyéb származású honfitársainkra, akik 1919-ben osztoztak a magyar áldozati sorsban" - mondta a házelnök.

A Tanácsköztársaságról azt mondta: a Tisza István meggyilkolásával színre lépő új hatalom nem pusztán a háborús vereség következménye. A 133 nap történte olyan tragikus magyar polgárháború következménye volt, amelyet "magyar földön született, magyar anyanyelvű, többnyire magyar nevet viselő emberek
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 16:41
Párbeszéd: a Fidesz kettős mércét alkalmaz a képviselők büntetésekor
Burány Sándor, aki az OrszággyűlésHázbizottságnak a szankciókkal foglalkozó ülését követően nyilatkozott a sajtónak, úgy vélekedett: a parlamenti demonstráció része a demokráciának, amit nem lehet szankcionálni.

A "fizikai erőszak" alkalmazása, a "csoportos garázdaság" viszont elfogadhatatlan, egyben veszélyes precedens, mert egy pillanat választotta el attól az Országgyűlést, hogy ellenzéki és kormánypárti képviselők összeverekedjenek - mondta Burány Sándor.

Kérdésre válaszolva közölte: a Párbeszédnek az volt az álláspontja, hogy Hadházy Ákos a táblák alkalmazásáért nem érdemel büntetést, a "csoportos erőszak" büntetése viszont legyen legalább egyhavi fizetés.

Szintén kérdésre válaszolva azt mondta: mindegy, hogy az obszcén sértő megnyilvánulások táblára írva, vagy szóban jelennek meg az Országgyűlésben. Vagyis ha a tábláért büntetés jár, akkor a szóbeli sértéseket is szankcionálják - hangsúlyozta a politikus.

A Házbizottság azt követően ült össze, hogy Kövér László az Országgyűlés
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 13:31
Kereszténydemokrácia - Kövér: identitásrombolók és -védők küzdelme zajlik Európában
A KDNP országgyűlési frakciója és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) szervezte ünnepi ülésen Kövér László úgy fogalmazott: "mindaz, ami a napjainkban az európai politikában, gazdaságban és kultúrában történik, lényegét tekintve nem egyéb, mint az identitásrombolók és identitásvédők küzdelmének a vetülete".

A házelnök hangsúlyozta: mindezek ismeretében és tapasztalatában "kellő szerénységgel, de jó szívvel" mondhatják el, hogy a kereszténydemokrata képviselőkkel együtt megalkotott és elfogadott magyar alaptörvény az "identitásvédelem legkorszerűbb közjogi eszköze", amely biztosítja az önvédelem lehetőségét mindazon civilizációs támadásokkal szemben, amelyek Európát - és benne Magyarországot - fenyegetik az előttünk álló időkben.

"Nincs ma Európában más nemzeti alkotmány, amelynek mélyebb keresztény értékalapja, erősebb nemzeti karaktere és korszerűbb családvédelmi közösségi szemlélete lenne, mint a magyarnak" - fogalmazott Kövér László.

A házelnök az egyetemes
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 12:31
Gulyás Gergely: a kormánypártok támogatják Polt Péter újraválasztását a legfőbb ügyészi posztra
Gulyás Gergely közölte: Áder János a harmadik államfő, aki Polt Pétert találta a legalkalmasabbnak a vádhatóság első számú vezetői tisztségére. Az első Göncz Árpád volt, aki így döntött - jegyezte meg.Polt Péter habilitált egyetemi tanár, büntetőjogi szaktudása megkérdőjelezhetetlen, komoly nemzetközi és európai elismertsége van - mondta a miniszter.Hangsúlyozta: Polt Péter az elmúlt években bizonyította, hogy a magyar ügyészség következetesen és kellő szigorral alkalmazza a büntetőjogot, a vádhatóság eredményességi mutatói a legjobbak közé tartoznak Európában. A bűncselekmények száma ennek is köszönhetően csökkent kevesebb mint a felére a 2010-es kormányváltás óta - tette hozzá.A kormánypárti frakciók támogatják a köztársasági elnök jelöltjének megválasztását a legfőbb ügyészi tisztségre - közölte Gulyás Gergely.Áder János október 18-án kelt - a parlamenti honlapra kedden felkerült - levelében tájékoztatta Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 19:15
MSZP: egész Magyarországra nézve szégyen, hogy Polt Péter továbbra is hivatalban maradhat
A párt úgy fogalmazott, "Áder János megüzente az összes korrupt fideszes politikusnak és oligarchának, hogy nyugodtan folytathatják a lopást, mert továbbra is lesz, aki megvédi őket a börtöntől, ráadásul ugyanaz a személy, Polt Péter, akinek az elmúlt 9 évben is csak ez volt az egyetlen dolga".

Az MSZP szerint egy normális demokráciában Polt Péter a Fidesz által elkövetett bűncselekmények eltussolásáért, a közreműködésért a jogállam leépítésében és Magyarország kirablásában nem újabb hivatali kinevezést, hanem hosszú börtönbüntetést kapna.

Az MSZP szerint nemcsak az ügyészségre, hanem egész Magyarországra nézve szégyen, hogy Polt Péter továbbra is hivatalban maradhat.

Áder János köztársasági elnök október 18-án kelt - a parlamenti honlapra kedden felkerült - levelében tájékoztatta Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét arról, hogy Polt Péter jelenlegi legfőbb ügyészt javasolja ismét a posztra.

Polt Péter kilencéves mandátuma idén decemberben jár le. Az Országgyűlés 2010. december
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 16:15
1/274
Képek, videók
fischer erzsitől0912.jpg
maroka
2017. szeptember 13. szerda, 09:22
Paul Gustave Fischer 024.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:52
Paul Gustave Fischer 023.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:51
Paul Gustave Fischer 022.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:51
Paul Gustave Fischer 021.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:50
Paul Gustave Fischer 020.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:50
Paul Gustave Fischer 019.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:49
Paul Gustave Fischer 017.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:48
Paul Gustave Fischer 016.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:48
Paul Gustave Fischer 015.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:47
Paul Gustave Fischer 014.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:47
Paul Gustave Fischer 013.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:46
yefim volkow19.jpg
erzsikepuskas
2016. november 16. szerda, 14:18
yefim volkow17.jpg
erzsikepuskas
2016. november 16. szerda, 14:17
yefim volkow16.jpg
erzsikepuskas
2016. november 16. szerda, 14:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.