Belépés
2020. január 19. vasárnap | 3. hét | 19. nap | 17:30 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ukrán repülő - Kövér László részvéttáviratot küldött a légi szerencsétlenségben érintett országok házelnökeinek
"Mély együttérzésemet fejezem ki a magyar Országgyűlés nevében Önnek és hazája népének az ukrán légitársaság Teherán-Kijev járatát érintő teheráni légi szerencsétlenség, illetve annak következtében életét vesztett honfitársai miatt" - írta a házelnök az MTI-hez csütörtökön eljuttatott részvéttáviratában.

"Osztjuk azok fájdalmát, akik szeretteiket vagy rokonaikat vesztették el a borzalmas szerencsétlenségben, s kitartást és erőt kívánunk nekik fájdalmukban" - fogalmazott Kövér László.
velemenyezd, 2020. január 09. csütörtök, 13:21
Történelemformáló személyiség
Parlamentben
2018. október 12. péntek 20:30
,,Pápa a vasfüggönyön túlról" címmel rendeztek konferenciát október 12-én a Parlamentben II. János Pálról pápává választása 40. évfordulója alkalmából, melyen többek közt jelen volt Michael August Blume apostoli nuncius és előadást tartott Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.
.......
A rendezvény védnökei Marek Jędraszewski krakkói érsek, Kövér László országgyűlési elnök és Marek Kuchciński, a lengyel parlament marsallja (alsóházi elnöke) voltak.
A Pápa a vasfüggönyön túlról című, Krakkóban kezdődő emlékező rendezvénysorozat harmadik napját Budapestre, a Parlament felsőházi termébe szervezte meg a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) és a lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN). A konferencia előadásai Szent II. János Pál pápaságának a szovjet blokk országaira és egyházaira gyakorolt hatásáról szóltak.

Bővebben
maroka, 2020. január 07. kedd, 15:44
Áder: Horváth János formálni akart, a világot és benne önmagát
Áder János azt mondta: Horváth János abból a korból jött, "amikor a szabadságot senki sem örökölte meg az előtte járóktól, és minden nemzedék megtapasztalta annak fájó hiányát".

Történelmi és személyes tapasztalatból tudta, hogy milyen a szabadságot megszerezni és milyen könnyű elveszíteni - hangsúlyozta. Hozzátette: Horváth János erkölcsi tekintélyével "ma is példaként áll előttünk".

Az államfő Horváth Jánost nemes szándékú mezőföldi emberként, elismert közgazdászprofesszorként jellemezte, akit egész életében a felebarátokra irányuló figyelem, a közösségi érzés vezetett. Az összetartó vidéki közösség élménye, a hazaszerető patriotizmus egy életre meghatározta jellemét - mondta.

Felidézte: Horváth János a második világháborúban az életveszélyt is vállalta, a Szabad Élet Diákmozgalom nyomdásza lett, százezres példányban nyomtatott a nyilasok ellen, a függetlenségért kiáltó írásokat. Ezért halálra ítélték, a kivégzés elől csak az utolsó órákban sikerült megszöknie.

Azonban visszanyert
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 13:01
Átadták a 2019-es Gábor Dénes-díjakat
A díjátadón Kövér László, az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott: a díj harminc esztendeje egy magyar lámpagyújtás, amelynek fénye segít a természettudományok egyetemes katedrálisának felfedezésében, a magyar műszaki alkotóerő felmutatásában és közösségi elismerésében, valamint segít a magyar tudományosság határokon átívelő összefogásának erősítésében is.

"A jövőtől való félelemmel, szorongással és tehetetlenséggel szemben ma is egyetlen orvosság van az, amit Gábor Dénes is felismert (...), hogy a jövő csak az ember által és csak az ember javára alakítandó vagy, ahogy Gábor Dénes fogalmazott a jövő feltalálható" - mondta Kövér László.

Ehhez azonban Kövér László szerint korszerű tudással és biztos erkölcsi támaszkodókkal bíró emberek kellenek, "akik fel tudják ismerni és megfelelő kérdésekkel sarokba tudják szorítani, megoldható állapotba tudják hozni a problémákat, akik ismerik az átjárást a tudomány és ipar, a mindennapi élet különböző területei között".

Jamrik Péter, a díj alapítója
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 14:42
Az Országgyűlés elnöke beiktatta hivatalába Polt Péter legfőbb ügyészt
Az Országgyűlés Áder János köztársasági elnök javaslatára Polt Pétert november 4-én újabb kilenc évre legfőbb ügyésznek választotta. Polt Péter ezt megelőzően 2010. december 14-én lépett hivatalba, korábban - 2000. május 16. és 2006. május 16. között - már betöltötte ezt a tisztséget, így most a harmadik legfőbb ügyészi ciklusát kezdte meg.

A LÜ közleménye szerint Kövér László a legfőbb ügyészt hivatalába iktató beszédében - Finkey Ferenc koronaügyész szavait idézve - kiemelte, hogy az ügyészség függetlensége egyértelműen hozzátartozik az igazságszolgáltatás függetlenségéhez és önállóságához.

Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta, Polt Péter legfőbb ügyészként különösen fontosnak tartja, hogy az igazságügyi együttműködések terén Magyarország az aktív államok között jelenjen meg - mind Európában, mind azon kívül. Elvárásait saját példájával is megerősíti, hiszen mind az Európa Tanács szakosított szerveiben, mind az Európai Unió legfőbb ügyészeket tömörítő hálózatában kifejezetten tevékeny és
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 12:51
Preşedintele Parlamentului ungar: László Tőkés şi cetăţenii Timişoarei şi-au scris numele în istorie pentru tot
La deschiderea expoziţiei intitulate "Timişoara 89 - Ajutorul Ungariei", László Kövér a formulat astfel: cetăţenii Timişoarei au demonstrat că libertatea este una şi indivizibilă şi în România, atât pentru români, cât şi pentru maghiari. Ei au demonstrat de asemenea că nimeni nu va avea mai multă libertate dacă ia libertatea altuia şi nimeni nu poate fi cu adevărat liber atâta timp cât celălalt este subjugat, a adăugat politicianul.El a subliniat că anul 1989 a fost, din punct de vedere istoric, o perioadă de graţie în viaţa Europei, iar perioada între 15 decembrie 1989 şi 19 martie 1990 o perioadă de graţie în istoria relaţiilor româno-maghiare din secolul 20. Acest moment de graţie istoric ne-a permis să ne dăm seama că naţiunile Europei îşi pot asigura libertatea şi succesul nu numai în detrimentul altora, ele o pot face deja în folosul lor reciproc, colaborând unii cu alţii, a spus László Kövér.El a reamintit că, în primele zile după răsturnarea dictaturii în România, statul ungar a trimis alimente,
velemenyezd, 2019. december 15. vasárnap, 07:05
Kövér: Tőkés László és Temesvár népe örökre beírta magát a történelembe
Kövér László a Temesvár '89 - A magyar segítség című kiállítás megnyitóján úgy fogalmazott, Temesvár népe Romániában is bebizonyította: a szabadság egy és oszthatatlan román és magyar számára egyaránt. Bebizonyította azt is: senkinek nem lesz több szabadsága azáltal, hogy elveszi a másét, és senki nem lehet valójában szabad, amíg a másik rab - fűzte hozzá a politikus.

Hangsúlyozta, 1989 történelmi értelemben kegyelmi idő volt Európa életében, az 1989. december 15. és az 1990. március 19. közötti időszak pedig a Magyarország és Románia közti kapcsolatok 20. századi történetében is. A történelmi kegyelem azon felismerés lehetőségét villantotta fel, hogy Európa nemzetei a szabadságukat és boldogulásukat nemcsak egymás rovására, hanem immár egymás javára, egymással együttműködve is biztosíthatják - mondta Kövér László.

Kifejtette: ez a kegyelem nyitotta meg az utat Európa nyugati és keleti részének újraegyesítése előtt; Kelet-Közép-Európa nemzetei több mint négy évtizednyi szenvedés és áldozat
velemenyezd, 2019. december 14. szombat, 20:01
Megkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony
A Parlament épületében Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a gyerekeket és átadta képviselőjüknek az Országház kulcsát, hogy birtokba vehessék az épületet.

A karácsonyi programok megkezdése előtt a házelnök a résztvevőket köszöntve elmondta: az ünnepségre mintegy nyolcszázan érkeztek 147 anyaországi és 45 határon túli településről, de nemcsak a Kárpát-medence magyarlakta településeiről, hanem Moldvából is jöttek magyar gyerekek.

"Hazajöttetek, hiszen ez nemcsak az Országgyűlés otthona, nemcsak a törvényhozás háza, hanem a nemzet háza is" - mondta Kövér László, hozzátéve: ez a ház önmagában kifejezi az együvé tartozásunkat, hiszen amikor épült, mindazok a települések, ahonnan a gyerekek érkeztek, egy ország részei voltak, felmenőik hozzájárultak az épület megalkotásához.

Mint mondta, a gyerekek jelentik a nemzet, az ország jövőjét, ez a ház pedig a múltját, amelyet most a játék, a szórakozás közben meg tudnak csodálni. "A Szent Korona közelségében érezzétek meg az együvé tartozás
velemenyezd, 2019. december 14. szombat, 14:01
Kövér László fogadta az Ecuadori Nemzetgyűlés elnökét
A közlemény szerint Kövér László a találkozón azt mondta: Magyarország stabil régiós partnereként tekint Ecuadorra, egy olyan országra, amely méreteiben és értékrendjében is közel áll Magyarországhoz. Hozzátette: örülnek annak, hogy a Moreno-kormány mind gazdaságilag, mind bel- és külpolitikai téren nyitott, párbeszédre épülő politikát folytat, amely által sikerült normalizálni az ország belpolitikai helyzetét az októberi tüntetéseket követően.

"Az utóbbi évek magyar külpolitikájának egyik prioritása a latin-amerikai kapcsolatok újjáélesztése, ezért is nagy örömünkre szolgál, hogy quitói nagykövetségünk 2015-ös újranyitása óta a két ország politikai, szakpolitikai, illetve a tudományos és felsőoktatási kapcsolatai intenzívebbé váltak" - idézték az Országgyűlés elnökét.

A parlamenti kapcsolatokról szólva Kövér László elmondta, hogy a magyar Országgyűlés is kiemelt jelentőséget tulajdonít latin-amerikai kapcsolatainak: e parlamenti ciklusban is megalakult a magyar-latin-amerikai baráti tagozat,
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 19:10
Kövér: a bizalomból eredő lelki összhang is szükséges egy egészséges társadalomhoz
Kövér László az Országházban a Göllesz Viktor-ösztöndíj és a Frim Jakab-emlékérem átadásán úgy fogalmazott: "nem csodákat, nem teljesíthetetlen dolgokat várunk egymástól, hanem csupán azt, hogy a maga helyén, a maga képességeivel és adottságaival mindenki tegyen meg közösségünkért mindent, ami csak tőle telik". Ehhez van olyan nagy szükség az egymást tápláló, egymást erősítő bizalomra - tette hozzá.

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) ünnepségén hat fiatal vehette át az ösztöndíjat. A Frim Jakab-emlékérmet Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli és Szita Károly (Fidesz-KDNP) kaposvári polgármester kapta.

Kövér László, aki egyben az ünnepség fővédnöke volt, elmondta: a statisztikai adatok szerint a nagyvilágban több mint egymilliárd tartósan egészségkárosodott, illetve fogyatékossággal élő ember él, az Európai Unióban több mint 80 millió, Magyarországon pedig csaknem félmillió ember él valamilyen fogyatékossággal, és az ő sorsuk alakulása közvetve
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 17:12
Kövér: egyre inkább individualizált társadalommá kezdünk válni
Kövér László azt mondta, "közösségként nem vagyunk képesek magunkat megfogalmazni mint nemzet", egy megosztott közösség vagyunk, vagy egyre inkább - és ezen sokan dolgoznak kül- és belföldön egyaránt - egy individualizált társadalommá kezdünk válni, amelyben senki nem tartozik felelősséggel semmiért, önmagáért sem, nemhogy másokért, vagy a közösségért.

Abban hogy ez így van, vagy legalábbis ennek a veszélye kézzelfoghatóan fennáll, benne van az, hogy harminc évvel ezelőtt nem fogalmaztuk meg azokat az alapértékeket, azt a közös elvi erkölcsi alapot, amiben mindannyian egyetértettünk volna - mutatott rá.

A kérdés kapcsán, hogy mi maradt itt a Kádár-rendszerből, Kövér László arról beszélt, saját demokratikus államunkhoz való viszonyunk "nem sokban különbözik attól", mint ahogyan viszonyultunk a Kádár-rendszer utolsó másfél-két évtizedében az akkori elnyomó diktatúrához. Tehát gátlás nélkül kihasználjuk a kiskapukat, kijátsszuk a szabályokat, ha lehetséges. Nem érezzük úgy, hogy ez az állam, ez a
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:12
Krónika 1. rész (napirend előtt: beiskolázás, tüntetések, Trianon)
MegemlékezésKövér László megemlékezett a múlt héten elhunyt Horváth János (Fidesz) volt országgyűlési képviselőről. Az Országgyűlés elnöke azt mondta, a magyar parlamentarizmus nagy alakja távozott, aki személyével is összekötötte a totális diktatúrákkal szembenálló demokratikus nemzedéket a rendszerváltoztatás korának Országgyűlésével.DK: kaffkai abszurditás a beiskolázás folyamataArató Gergely (DK) a hatéves kortól kötelező beiskolázás új szabályait kifogásolta, szerinte ennek megállapítására nem alkalmas egy bürokratikus folyamat. A hivatal papírok alapján dönt a gyermekről, ez egy kaffkai abszurditás - hangoztatta. Véleménye szerint olyan rendszert hoztak létre, amely nem jó senkinek, a gyerek nem számít, az a fontos, hogy a hivatal hozhasson meg minden döntést.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára rögzítette, a kormánynak 2010 óta a gyermek és a család az első, a többi között ezért vezették be a hároméves
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:22
1/276
Képek, videók
Kövér László.jpg
agica2004
2017. január 16. hétfő, 18:26
kover_laszlo_kothencz_ jan
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:09
kövér lászló.jpg
dnemethk
2012. december 27. csütörtök, 08:28
kövér lászló
lovaszmarika
2012. január 28. szombat, 19:18
Kövér László
agica2004
2011. március 24. csütörtök, 12:21
szerencsétlenség.gif
agica2004
2017. január 24. kedd, 16:36
A szerencsétlenség
sanci81
2015. március 31. kedd, 19:49
Nagy szerencsétlenség...
mharpia
2009. június 06. szombat, 22:28
A budai országgyülés 01.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:50
A budai országgyülés 02.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 03.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 04.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 05.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:48
A budai országgyülés 06.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:48
A budai országgyülés 07.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.