Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 11:30 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vívó-vb - Egyetlen tussal kikapott, ezüstérmes a férfi kardválogatott
felzárkózásánál már a sikeres lezárást várta, így- akárcsak a csapat - csalódottan vette tudomásul, hogy az ázsiaiak győztek sorozatban harmadszor. A 2017-es sikerük alkalmával ugyancsak a magyarokat verték meg a lipcsei döntőben.

A férfi kardozók a magyar válogatott harmadik dobogós helyezését gyűjtötték be a hazai világbajnokságon. Csütörtökön második lett Szatmári, majd pénteken győzött a párbajtőröző Siklósi Gergely.

A magyar csapatnak az érmeket Áder János köztársasági elnök adta át, aki Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével együtt a helyszínen nézte meg a döntőt. A dobogóra álláskor a közönség "szép volt, fiúk" rigmussal köszönte meg a produkciót. Szilágyi az eredményhirdetés után mikrofonba mondott köszönetet a drukkereknek.

Eredmények:

férfi kard csapatverseny:

-------------------------

szombaton:

a 32 között:Magyarország-Vietnám 45-31

a 16 között:Magyarország-Egyiptom 45-32

vasárnap:

negyeddöntő:Koreai Köztársaság-Románia
velemenyezd, 2019. július 21. vasárnap, 21:02
Krónika 4. rész (határozathozatalok)
Az MTA kutatóintézet-hálózatának irányítása átkerül az augusztus elsejével létrejövő Eötvös Loránd Kutatási Hálózathoz az alapkutatási eredmények nagyobb arányú és hatékonyabb hasznosulásának szándékával.

Felfüggesztette a parlament az LMP-s Demeter Márta mentelmi jogát

Felfüggesztette az LMP-s Demeter Márta képviselői mentelmi jogát az Országgyűlés.

A képviselők 131 igen, 52 nem ellenében döntöttek a mentelmi jog felfüggesztéséről, amelyet Polt Péter legfőbb ügyész indítványozott Kövér László házelnöknél egy hivatali visszaélés ügyében indult büntetőeljárás nyomán.

A megalapozott gyanú szerint Demeter Márta közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki.

Az ellenzéki politikus tavaly ősszel országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a valótlan megjegyzéssel, miszerint a honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította. Demeter Márta a törvényi
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 12:51
Felfüggesztette a parlament az LMP-s Demeter Márta mentelmi jogát
A képviselők 131 igen, 52 nem szavazattal, kétharmados többséggel döntöttek a mentelmi jog felfüggesztéséről, amelyet Polt Péter legfőbb ügyész indítványozott Kövér László házelnöknél egy hivatali visszaélés ügyében indult büntetőeljárás nyomán.

A megalapozott gyanú szerint Demeter Márta közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki.

Az ellenzéki politikus tavaly ősszel országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a valótlan megjegyzéssel, miszerint a honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította. Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki - közölte korábban a Legfőbb Ügyészség, amely szerint ez a cselekmény hivatali visszaélés bűntettének megállapítására lehet alkalmas.

A büntetőeljárás lefolytatására az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Tavaly
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 12:01
A mentelmi bizottság Demeter Márta (LMP) mentelmi jogának felfüggesztését javasolja
kész megvédeni az igazát. Szerinte az egész ügynek, "felségsértési pernek" az a lényege, hogy megfélemlítsék az ellenzéki képviselőket, hogy azok ne merjenek kérdezni, ne merjék kontrollálni a kormányzat működését.

Úgy értékelt, a munkáját végezte, amikor törvényes keretek között kérdést tett fel, és jogi és tartalmi szempontból is alaptalanul vádolják.

Arra a felvetésre, nem érzi-e, hogy hibázott, úgy reagált: ezekre a kérdésekre számtalanszor válaszolt az elmúlt hónapokban.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője hozzátette: az üggyel összefüggésben konzultált az ellenzéki frakcióvezetőkkel, és valamennyi képviselőcsoport azon az állásponton van, hogy ez egy politikai leszámolási kísérlet, aminek a célja az ellenzéki képviselők megfélemlítése.

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom képviseletében újságíróknak az ülés után elmondta: ő a mentelmi jog felfüggesztése mellett szavazott, sőt azt vallja, hogy a mentelmi jog intézményét el kellene törölni,
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 10:42
DK: a nyugdíjemelést kössék a béremelésekhez!
A DK frakciószóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Románia jelentősen emeli a nyugdíjakat, így a térségben Magyarországon lesz a legalacsonyabb az átlagnyugdíj. Már nem csak Ausztriában, hanem Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban is magasabb az átlagos nyugdíj, mint nálunk, Magyarország ebben is végérvényesen leszakadni látszik - tette hozzá Gréczy Zsolt.

Kijelentette: Orbán Viktor miniszterelnök ígérget, a választások előtt Erzsébet-utalványokkal "szavazatot vásárol", de valójában őt és kormányát egyáltalán nem érdekli az idős magyarok élete. A magyar nyugdíjak gyakorlatilag évek óta változatlanok és azok is maradnak, pedig a kormány be tudna avatkozni, ha akarna - mondta a képviselő.

A DK éppen azért küzd az európai egyesült államokért, hogy a kormányoktól függetlenül minden európai polgárnak járjon az európai minimálnyugdíj - hangsúlyozta Gréczy Zsolt.

Arról, hogy a Jobbik az ellenzéki megállapodás ellenére két fővárosi kerületben is saját
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 12:32
LMP: a kormány minél hamarabb zárja be a Mátrai Erőművet!
Ungár Péter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta: az utolsó működő nagy szénerőmű bocsátja ki az ország üvegházhatást okozó gázmennyiségének 14 százalékát.

Emlékeztetett a kutatók egységes álláspontjára, miszerint már csak tíz év maradt a klímaváltozás káros hatásainak megfékezésére, és arra is, hogy Magyarország különösen kitett a globális felmelegedésnek.

A kormány még nem hozott döntést az üzemidő hosszabbításáról - mutatott rá. Hozzátette ugyanakkor: az öt- vagy tízéves hosszabbítás gátolja a klímacélok megvalósítását.

Ungár Péter hangsúlyozta: az LMP azt is várja a kormánytól, hogy találjon lehetőséget az erőműben foglalkoztatottak elhelyezésére a fenntartható energiaszektorban, valamint azt, hogy mondja meg, mikor lesz szénmentes a magyar energiaellátás.

A politikus kérdésre elmondta: a Mátrai Erőmű az áram- és hőellátás jelentős részét adja, azonban egy elavult technológiájú erőmű.

Egy másik kérdésre azt felelte: az LMP a főváros IX. kerületében
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 12:02
Krónika 4. rész (költségvetés)
DK: kevés a forrás az önkormányzatoknakVarju László (DK) a közalkalmazottak, a tanárok, rendőrök, orvosok, ápolók bérének emelését sürgette. Szóvá tette, hogy a kormánypártiak nem támogatták frakciója módosító indítványát, amely emelte volna a parlagfűmentesítésre szánt forrásokat.

Sürgette az euró minél előbbi magyarországi bevezetését.

Frakciótársa, Hajdu László azt vetette fel, hogy az önkormányzatok támogatásának 0,9 százalékos emelkedése nem elég a kötelező feladatok ellátáshoz. Míg 2017-ben 280 millió, ma már 700 millió forintot szednek be az önkormányzatoktól az államosított iskolák működtetésére - mondta.MSZP: több pénz kell az önkormányzati fejlesztésekreSzabó Sándor (MSZP) is úgy látta, hogy közel sem olyan jó a helyzet az önkormányzatoknál, a helyzetüket meg kell erősíteni. Javasolta, hogy a gépjárműadóból ne negyven, hanem nyolcvan százalék maradjon helyben és növeljék a személyi jövedelemadó helyben maradó részét.

Varga László (MSZP)
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 15:51
Krónika 2. rész (napirend előtt: EU, családok, mandátumigazolás, napirend)
és erre sem Timmermans, sem Weber nem volt alkalmas - mondta.

Az államtitkár hangsúlyozta: most lehetőség van az újrakezdésre, nagyobb esélyünk van a számunkra kedvezőbb brüsszeli politikára, mint eddig. Már csak az kell, hogy az ellenzék fejezze be az aknamunkát, mert "nem pálya a magyarok ellen politizálni Brüsszelben" - fogalmazott.

A házelnök a napirend előtti felszólalások után ismertette a legfőbb ügyész indítványát Demeter Márta (LMP) mentelmi jogának felfüggesztéséről, amelyet Kövér László megvizsgálásra kiadott a mentelmi bizottságnak.

Balczó Zoltán és Nunkovics Tibor eskütétele

Az Országgyűlés egyhangúlag igazolta Balczó Zoltán és Nunkovics Tibor jobbikos képviselők mandátumát - előbbiét 152, míg utóbbiét 154 szavazattal -, akik az európai parlamenti képviselővé váló Gyöngyösi Márton és Kepli Lajos megüresedett helyét foglalták el, miután letették az esküt.

Ezt követően Szűcs Lajos jegyző ismertette Áder János államfő átiratát államtitkári megbízatás módosításáról:
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 13:31
Procurorul general al Ungariei a propus ridicarea imunităţii parlamentare a unui deputat din Opoziţie
Potrivit comunicatului, procurorul general a înaintat o propunere preşedintelui Parlamentului de la Budapesta, László Kövér, în vederea ridicării imunităţii parlamentare a lui Márta Demeter, ca urmare a unei anchete aflate în curs de desfăşurare la Parchetul General din Ungaria.

În esenţă, potrivit suspiciunii fondate existente în dosarul penal deschis pentru abuz în serviciu, în calitatea sa de deputat, Márta Demeter a luat cunoştinţă, în 2018, despre date cu privire la funcţionarea Armatei Maghiare, date pe care le-a făcut publice pe profilul său de pe un portal social, cu observaţia că Armata Maghiară ar fi transportat ilegal un aparţinător direct al premierului Ungariei, scrie în comunicat.

Pe lângă faptul că cele scrise erau neadevărate, Márta Demeter a încălcat obligaţia sa legală şi a făcut publice date care nu erau unele de interes public, se arată în comunicat.Potrivit comunicatului, "pentru această faptă a sa, deputatului Márta Demeter i se poate imputa infracţiunea de abuz în
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 11:51
Demeter Márta képviselői mentelmi jogának felfüggesztését indítványozza a legfőbb ügyész
A közlemény szerint a legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként tett indítványt Kövér Lászlónál, az Országgyűlés elnökénél Demeter Márta országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

A hivatali visszaélés miatt indult büntetőeljárásban a megalapozott gyanú lényege szerint Demeter Márta 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította - írták.

Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki - olvasható a közleményben.

"Demeter Márta országgyűlési képviselő e cselekménye hivatali visszaélés bűntettének megállapítására lehet alkalmas" - írták, hozzátéve: a büntetőeljárás lefolytatására az országgyűlési
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 09:41
Hámos László külhoni magyar jogvédőre emlékeztek a Parlamentben
Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a Hungarian Human Rights Foundation, az Alapítvány a Magyar Nemzeti Közösségek Európai Érdekképviseletéért és a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány szervezésében tartott megemlékezésen kiemelte: Hámos László történelemalakító ember volt. Nem erős hangja, nem befolyása folytán lett az, hanem azáltal, hogy tette a dolgát ott, ahová a Mindenható helyezte - fogalmazott az államtitkár.

Rámutatott: idén, amikor hazánk szabaddá válásának harmincadik évfordulóját ünnepeljük, akkor fontos, hogy azokról is beszéljünk, akik mindezt a vasfüggöny másik oldalán harcolva előkészítették, akik hittek a független Magyarország megteremtésében. Hámos László egy volt ezek között, ő azonban nemcsak a magyar szabadság élharcosa volt, hanem azon kevesek egyike, akik a szétszakítottság évtizedeiben is egyben tartották a nemzetet. Akik hitték és vallották, hogy a magyarság tagjai téren és időn, határokon és óceánokon át összetartoznak, mert "minden magyar felelős minden
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 20:02
Krónika 3. rész (napirend, interpellációk)
Szűcs Lajos jegyző ismertette Áder János államfő átiratát, amely szerint a miniszterelnök javaslatára június 30-ai hatállyal felmenti igazságügyi miniszteri tisztségéből Trócsányi Lászlót.

NapirendA Ház azzal a változtatással fogadta el eheti napirendjét, hogy házszabálytól eltéréssel hétfőn megtárgyalja a babaváró hitel és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását érintő illetékmentességéről szóló javaslatot, így arról már kedden szavaz a Ház.

Az Országgyűlés 163 igen szavazattal, 5 tartózkodás mellett fogadta el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács tagjait jelölő eseti bizottság létrehozásáról szóló javaslatot.Interpellációk:

Jobbik: hogyan érnék el az oktatási célokat?

Brenner Koloman (Jobbik) szerint nem teljesül a két fő oktatási cél: a korai iskolaelhagyók arányának 10 százalék alá csökkentése, valamint a diplomások arányának 34 százalékra növelése 2020-ig. Azt kérdezte: hogyan kívánja ezeket elérni a kormány?

Rétvári Bence, az
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 16:11
1/270
Képek, videók
Siklósi vár
06mohild
2013. augusztus 18. vasárnap, 22:06
siklósi vár.jpg
basikele
2012. augusztus 27. hétfő, 01:17
siklósi vár
lacipecsenye
2011. október 15. szombat, 16:34
Siklósi vár
irmus
2011. május 20. péntek, 17:26
siklósi.jpg
szidnifox
2011. március 06. vasárnap, 22:49
Siklósi vár kapuja
stevebarocsi
2009. június 05. péntek, 22:51
Siklósi vár
stevebarocsi
2009. június 05. péntek, 22:50
Siklósi vár
sarkadykati
2009. április 21. kedd, 08:45
Siklosivar.JPG
861204nuxko
2009. február 07. szombat, 23:40
Siklosivar2.JPG
861204nuxko
2009. február 07. szombat, 23:39
Siklósi várban2
andreakorom
2008. szeptember 16. kedd, 14:32
Siklósi várban1
andreakorom
2008. szeptember 16. kedd, 14:30
herceg anita ader janos.j
agica2004
2015. február 19. csütörtök, 18:33
Áder János.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 15:55
Áder János horgászik.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 15:55
Címkék
Minoritate Alapítvány, ellenzéki frakcióvezetőkkel, kormányzat működését, Varju László, ellenzék fejezze, propus ridicarea, Balczó Zoltán, Hámos László, kérdésekre számtalanszor, LMP-s Demeter Márta, luat cunoştinţă, közlés valótlan, Mátrai Erőművet, cselekmény hivatali, szétszakítottság évtizedeiben, miniszterelnök közvetlen,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.