Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 22:32 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Liu fivérek nagyratörő tervekkel folytatják
"A világkupában is szeretnénk néhány érmet elhozni, de ezúttal a szófiai világ- és a dordrechti Európa-bajnokság lesz a legfontosabb versenyünk. Azokon szeretnénk igazán nagyot alkotni" - mondta az MTI-nek Liu Shaolin Sándor.

Az MTK 22 éves versenyzője arról is beszélt, hogy a három hónapos szünet után elkezdődött felkészülés során semmi kihatását nem érzi annak, hogy a férfi váltóval Phjongcshangban olimpiai bajnok lett, viszont magánemberként nagyon élvezi, hogy sok meghívást kap. Hozzátette, azért dolgoznak, hogy jövőbeni eredményeikkel még nagyobb népszerűségre tegyenek szert - szeretett sportágukkal együtt.

Öccse, a 20 esztendős Liu Shaoang azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a hat versenyből álló világkupa-sorozatban megőrizze helyét a legjobb tízben. Emellett közölte, a következő években az fogja űzni-hajtani, hogy világ- és Európa-bajnok legyen, mint a bátyja.

Bánhidi Ákos csapatmenedzser szerint most az az elsődleges, hogy egyben maradjon a szakmai stáb és lássa, hogy az új
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 13:21
Magyar siker a montreali világbajnokságon.
Szuk Hi (Koreai Köztársaság) 63
3. Li Csin-jü (Kína) 39
...21. Jászapáti Petra
...26. Bácskai Sára Luca

Női 3000 méteres váltó, világbajnok:
1. Koreai Köztársaság (Sim Szuk Hi, Kim A Lang, Csoj Min Dzsong, Kim Je Dzsin) 4:07.569 perc
2. Hollandia (Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven, Rianne de Vries, Suzanne Schulting) 4:09.054
3. Kanada (Valerie Maltais, Marianne St-Gelais, Kasandra Bradette, Kim Boutin) 4:09.198
.6. Magyarország (Heidum Bernadett, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra)

Férfi 5000 méteres váltó, világbajnok:
1. Koreai Köztársaság (Kvak Jun Gi, Kim Do Kjum, Hvang Dae Hon, Lim Hjo Dzsun) 6:44.267 perc
2. Kanada (Charles Hamelin, Charle Cournoyer, Samuel Girard, Pascal Dion) 6:44.434
3. Japán (Szakazume Rioszuke, Vatanabe Keita, Jokohama Hiroki, Josinaga Kazuki) 6:44.587
...8. Magyarország (Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Varnyú Alex, Liu Shaoang) Sajnos az utolsó körben a Magyar versenyző
maroka, 2018. március 20. kedd, 09:03
Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Liu Shaolin Sándor ezüstérmes összetettben
elesett, így utolsó lett, míg előbbi hiába lett harmadik, kizárták a futamból. Ennek eredményeként Hvang bronzérmesként, míg Lim negyedikként zárt összetettben.

A győztesekhez viszont kétség sem férhetett, mivel a Montrealban egyaránt kétszeres aranyérmes Hamelin és Csoj magabiztos előnnyel várta a futamot. Utóbbi 2015 és 2016 után harmadszor lett a legjobb, míg Hamelin 12. világbajnoki címéből az első volt összetettben.

Keszler Andrea egészségügyi problémái miatt ezúttal is Heidum Bernadett, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra összeállításban szerepelt az olimpiai negyedik női váltó a kisdöntőben. Az egyik váltásnál az oroszok tagja majdnem felborította Bácskait, aki ugyan talpon maradt, de aztán a korcsolyája összeakadt a japánéval, s ekkor már elesett. Mivel az oroszokat kizárták az eset miatt, így Heidum világbajnoki hatodik hellyel búcsúzott a profi sporttól. Az olimpiai bajnok férfi csapatban a Liu fivérek és Burján Csaba mellett Varnyú Alex kapott helyet Knoch Viktor helyett. A
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 21:42
Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Egyik magyar váltó sem döntős
kínaiak vették át a vezetést. Sokáig nem változott a sorrend, viszonylag nyugodtan köröztek a csapatok, mígnem a dél-koreai játékokon bronzérmes kanadaiaknál Charles Hamelin megelőzte Knoch Viktort, aki ráadásul a váltás előtt kicsúszott. Ettől kezdve esély sem volt a továbbjutásra, negyedik helyezettként maradt a kisdöntő a magyar négyesnek.

Az elődöntőt Kanada nyerte a jól taktikázó holland négyes előtt.

A nőknél egészségi problémák miatt Keszler Andrea maradt ki a csapatból, amelyet így Kónya Zsófia, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca alkotott. Az olimpiai negyedik magyar négyes eleinte a negyedik helyen haladt elődöntős futamában az olimpiai bajnok dél-koreai, a házigazda kanadai, valamint az orosz kvartett mögött, aztán utóbbit sikerült megelőznie.

Tizenöt körrel a vége előtt azonban egy elrontott váltás során elesett a vb- és Eb-ezüstérmes magyar együttes tagja, onnantól pedig nem volt esélye a továbbjutó első két helyre. A hajrában a dél-koreai váltó utolsó tagja, a
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 22:43
Színház, néptánc komolyzene és dzsessz a nagykanizsai tavaszi fesztiválon
A március 19-én kezdődő rendezvénysorozat hétfői sajtótájékoztatóján Kovácsné Mikola Mária, a szervező Kanizsai Kulturális Központ igazgatója úgy fogalmazott: Nagykanizsán évről évre növekszik az érdeklődés a nívós kulturális programok iránt, a közönség régóta "nagykorú".

A még az 1990-es években indult programsorozat évek óta tavaszi fesztiválként szerepel, a szervezők a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének tagjaként állítják össze a programokat, amelyre idén mintegy hárommillió forintot fordítanak. A sorozatot a nagykanizsai önkormányzat kiemelten támogatja.

A tíz nap alatt nyolc programot felvonultató fesztivál egyes rendezvényeiről Marics Zsuzsanna művelődésszervező elmondta: a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja című műsora szerepel nyitányként, a sokszínű tánckavalkádot természetesen élő zenei kísérettel mutatják be a közreműködők.

Három színházi estre is várják a közönséget, elsőként Gogol monodrámájára, az Egy őrült naplójára, amelyet Bodó Viktor rendezett és
velemenyezd, 2018. február 26. hétfő, 12:32
A téli olimpiák eddigi magyar helyezései
1956, Cortina d'Ampezzo:
Nagy László, Nagy Marianna (műkorcsolya, páros)

4. hely (5): 1932, Lake Placid:
Orgonista Olga, Szalay Sándor (műkorcsolya, páros)
1936, Garmisch-Partenkirchen:
Szekrényessy Piroska, Szekrényessy Attila (műkorcsolya, páros)
1948, St. Moritz:
Pajor Kornél (gyorskorcsolya, 10 000 m)
2006, Torino:
Huszár Erika (rövidpályás gyorskorcsolya, 1500 m)
2018, Phjongcshang:
Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Heidum Bernadett (rövidpályás gyorskorcsolya, 3000 méteres váltó)

5. hely (6): 1948, St. Moritz:
Király Ede (műkorcsolya)
1972, Szapporo:
Almássy Zsuzsa (műkorcsolya)
1976, Innsbruck:
Regőczi Krisztina, Sallay András (műkorcsolya, jégtánc)
2006, Torino:
Knoch Viktor (rövidpályás gyorskorcsolya, 1500 m)
2010, Vancouver:
Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Huszár Erika, Keszler Andrea (rövidpályás gyorskorcsolya, 3000 méteres váltó)
2018,
maroka, 2018. február 20. kedd, 17:43
Téli olimpia 2018 gyors korcsolya férfi és női váltó
A Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca összeállítású magyar csapat a negyedik helyen végzett a rövid pályás gyorskorcsolyázók váltójában a Phjongcshangi téli olimpián.
A magyarok a hollandok, az oroszok és a japánok ellen versenyeztek a B döntőben, és az gyorsan kiderült, hogy a hollandokkal megy majd a csata a futamgyőzelemért.
Akik nagyon meghajtották az elejét, aztán féltávnál felzárkóztak magyarok, de megelőzni már nem sikerült a világcsúcsot döntő németalföldieket.
A magyar csapat B döntős második helye azt jelenti, hogy sorozatban a harmadik olimpián lett pontszerző a női váltó, amely végül a negyedik helyen zárt, mivel az A döntőben, amelyet a házigazda Dél-Korea nyert, Kínát és Kanadát is kizárták a videózás után.
A B döntőt megnyerő Hollandia így bronzérmes lett,
A magyar váltónak pedig ez a negyedik helyezés a legjobb eredménye az olimpiákon.

1948 óta először fordult elő, hogy egy téli olimpián három pontszerző helyet szereznek a magyar
maroka, 2018. február 20. kedd, 17:18
Tallóztam
évben


Nagyobb kép Link

Phjongcshang 2018: felvonták a magyar lobogót az olimpiai faluban.

Ünnepség keretében csütörtökön felvonták a magyar lobogót a pénteken rajtoló phjongcshangi téli olimpia kangnungi olimpiai falujában.
A helyi idő szerint 15 órakor kezdődött műsorban előbb egy kék népviseletbe öltözött zenekar vonult a ceremóniának helyet adó tér bejáratához, ahol tagjai sorfalat álltak a bevonuló csapatoknak. Köztük a magyarnak is, melyet Kónya Zsófia és Jászapáti Petra rövid pályás gyorskorcsolyázó vezetett fel egy-egy piros-fehér-zöld zászlót lobogtatva. Nem volt jelen a férfi rövidpályás gyors korcsolyacsapat, de a sízők nagy része megjelent annak ellenére, hogy ők a phjongcshangi faluban laknak. A bevonulók egy-egy maszkot kaptak ajándékba a szervezőktől.
Az ünnepségen előbb a svéd, majd az izraeli lobogót húzta fel két, hagyományos viseletben lévő férfi, végül harmadikként a magyar következett. A lobogó felvonása és a Himnusz
horvathnemagdi, 2018. február 10. szombat, 05:34
Magyar csapat a téli olimpián 2018 évben
olimpiai faluban.
.........
Ünnepség keretében csütörtökön felvonták a magyar lobogót a pénteken rajtoló phjongcshangi téli olimpia kangnungi olimpiai falujában.
A helyi idő szerint 15 órakor kezdődött műsorban előbb egy kék népviseletbe öltözött zenekar vonult a ceremóniának helyet adó tér bejáratához, ahol tagjai sorfalat álltak a bevonuló csapatoknak. Köztük a magyarnak is, melyet Kónya Zsófia és Jászapáti Petra rövid pályás gyorskorcsolyázó vezetett fel egy-egy piros-fehér-zöld zászlót lobogtatva. Nem volt jelen a férfi rövidpályás gyors korcsolyacsapat, de a sízők nagy része megjelent annak ellenére, hogy ők a phjongcshangi faluban laknak. A bevonulók egy-egy maszkot kaptak ajándékba a szervezőktől.
Az ünnepségen előbb a svéd, majd az izraeli lobogót húzta fel két, hagyományos viseletben lévő férfi, végül harmadikként a magyar következett. A lobogó felvonása és a Himnusz lejátszása
maroka, 2018. február 08. csütörtök, 17:20
Téli olimpia 2018 - Phjongcshangban - Magyar versenyzők
A XXIII. Téli Olimpiai Játékokra benevezett magyar versenyzők (19 fő)
Bácskai Sára Luca - rövidpályás gyorskorcsolya, 3000m váltó
Heidum Bernadett - rövidpályás gyorskorcsolya, 3000m váltó
Jászapáti Petra - rövidpályás gyorskorcsolya, 500, 1000, 1500, 3000m váltó
Keszler Andrea - rövidpályás gyorskorcsolya, 3000m váltó
Kónya Zsófia - rövidpályás gyorskorcsolya, 3000m váltó
Burján Csaba - rövidpályás gyorskorcsolya, 5000m váltó
Knoch Viktor - rövidpályás gyorskorcsolya, 5000m váltó
Liu Shaoang - rövidpályás gyorskorcsolya, 500, 1000, 1500, 5000m váltó
Liu Shaolin Sándor - rövidpályás gyorskorcsolya, 500, 1000, 1500, 5000m váltó
Oláh Bence - rövidpályás gyorskorcsolya, 5000m váltó
Nagy Konrád - gyorskorcsolya, 1000, 1500m
Tóth Ivett - műkorcsolya, jégtánc, egyéni
Kékesi Márton - alpesi sízés, műlesiklás, óriás-műlesiklás, szuper-G, lesiklás, kombináció,
maroka, 2018. február 05. hétfő, 18:38
Phjongcshang 2018 - Regőczy: itt lenne az ideje, hogy egy másik téli sportágban is magyar érem szülessen
"Nagyon bízom bennük, nagyon itt lenne az ideje, hogy egy másik téli sportágban is dobogó és szép színű érem szülessen" - hangsúlyozta pénteken az M1 aktuális csatornán a rövidpályás gyorskorcsolyázókra utalva, akik, mint mondta, "nagyon szép eredményeket értek el" a közelmúltban.

Saját éremszerzését illetően felidézte, szerencsések voltak, hiszen 1976-ban vették fel a jégtáncot a téli olimpia sportágai közé, s ők rögtön ötödikek lettek Innsbruckban, majd négy évvel később ezüstérmet nyertek.

"Egy sportoló számára óriási élmény, katarzis az olimpiai részvétel, már maga ez csodálatos volt. Nem is beszélve arról, hogy mi ketten voltunk a magyar csapat, ketten képviseltük Magyarországot Lake Placidben" - fejtette ki. Hozzátette, megmagyarázhatatlan varázsa van az olimpiai játékoknak.

A Phjongcshangban induló műkorcsolyázó Tóth Ivettről azt mondta, meg kell találnia önmagát, azt kell megmutatnia, ami legbelülről jön.

"Abban reménykedem, hogy amennyire lehet, mindkét programjában sikerül
velemenyezd, 2018. február 02. péntek, 20:24
Phjongcshang 2018 - Már Szöulban edzenek a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók
A magyar szövetség honlapjának hétfői beszámolója szerint a szombaton útnak indult küldöttség vasárnap helyi idő szerint 16 órakor érkezett meg a dél-koreai fővárosba, ahol csütörtökig készül a játékokra.

A helyiek nagy szeretettel fogadták a magyarokat, akiket a csarnokban egy olyan molinó várt, melyen az állt angolul, hogy üdvözöljük Magyarország nemzeti korcsolyázó csapatát, az alján pedig mind a tíz versenyző neve szerepelt. A sportolók hétfőn már átmozgató foglalkozáson vettek részt, este pedig jégen edzenek. A csapat csütörtökön költözik a kangnungi olimpiai faluba, amikor az megnyitja kapuit.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók delegációját Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Oláh Bence, Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia versenyzők mellett Bánhidi Ákos sportágvezető, Csang Csing vezetőedző, Telegdi Attila edző, Jae Szu Csun edző, Juhász Bianka edző, Knoch Balázs technikus, Bogó István masszőr és Illefalvi Zsolt
velemenyezd, 2018. január 29. hétfő, 15:17
1/12
Képek, videók
Shaolin templom
pacsakute
2016. június 08. szerda, 23:09
Shaolin
sanci81
2016. február 14. vasárnap, 12:00
Shaolin macska.jpg
gigi55
2011. október 19. szerda, 20:10
mortal-kombat-shaolin- mon
ladingmark
2010. október 21. csütörtök, 16:15
Shaolin falu
farkastanc
2008. november 10. hétfő, 13:50
shaolin.jpg
konoksag
2008. október 23. csütörtök, 07:23
banhidi_petra_es_czene _at
klarcsika
2011. november 06. vasárnap, 07:22
Bánhidi Vivien,szinésznö,
farkas1945
2010. november 03. szerda, 14:33
BÁNHIDI MÁRTA.
tothbela1948
2009. április 02. csütörtök, 15:22
a szófiai metróban 20..jp
ibolya58
2012. május 21. hétfő, 19:36
spanyol bajnokság.jpg
maroka
2016. május 17. kedd, 21:52
Bajnokság 2012. 032.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:16
Bajnokság 2012. 031.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:15
Bajnokság 2012. 029.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:15
Bajnokság 2012. 027.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:14
Címkék
férfi váltóval, Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének, Kvak Jun Gi, Csang Csing, olimpiai negyedik, elődöntőt Kanada, nőknél egészségi, elrontott váltás, bevonuló csapatoknak, Huszár Erika, pénteken rajtoló, szófiai világ-, Valerie Maltais, nagykanizsai önkormányzat, dél-koreai játékokon, utolsó körben,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.